Először is mindenkinek köszke a dicséreteket Niki nevében is!
Bibi,
kösz, holnap megyünk fülbelövetni anyuval, apa dolgozik du, úgyhogy remélem mire hazaér már nem lesz semmi gond!
Remélem azóta már visszajött a tejcsi, de a táp sem szégyen, ugyan, hisz úgyis először mindent megpróbálsz, hogy legyen tejci!
Előkaptam a babaszakácskönyvemet, és abban azt találtam, hogy zöldség- és főzelékféléket leghamarabb 4 hónapos kortól lehet bevezetni, a sorrend: burgonya, sárgarépa, cékla, saláta, sütőtök, szellőtök, gesztenye, brokkoli, kelbimbó, spenót, zöldborsó, zöldbab, spárga. A gyümik szintén 4 hónapos kortól adhatók, először csak lé formájában, majd pép formájában is. Itt a sorrend: alma, őszibarack, majd utána óvatosan az idénygyümölcsök (sárgadinnye, meggy, hámozott szilva, körte), majd 8 hónapos kor táján a déligyümölcsök!
Eddig én is csak őszibarackot fagyasztottam le, mag nélkül, félbevágva, kis csomagokban, 2 barack egy zacsiban, bár az lehet, hogy sok lesz, sőt, de fogalmam sincs, hogy mennyit eszik egy baba?!
Jaimee,
jó lett az új avatarod!
Nekem is mindjárt szembetűnt, nagyon szép!
Arikon,
mi is csak egyszerűen szoktuk elkésziteni a karajt, sütőben, csak annyi, hogy esetleg teszünk a tetejére paradicsomot, paprikát, meg répát szórunk mellé, vizet önteni rá, alufólia a tepsire és már sülhet is!
Gyabi,
biztos, hogy hasfájós lett Benike? Úgy értem eddig nem volt az? Nem okoskodok, ne érts félre, de mi is azt hittük Nikire, hogy hasfájós, de igy utólag azt mondom, hogy nem volt az, mert azt mondják az "igazi" hasfájós babák szülei, hogy az rögtön előjött, ahogy hazajöttek a kórházból, és minden este etetés után 2-3 óráig tartó folyamatos orditás kiséri!