Új privát üzeneted érkezett!

Kata: tényleg? És hányra? Mire? :D

Kati: pihizz!!!

Sonjus: :D

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Fél 1-re és konzultációra!

Kép
kata05

Sonjus!
Megvan az új doki,Szerdán megyek!
Kicsit (nagyon izgulok) :?
Pusza!
misszike

Szasztok csajok!
Most másztam ki az ágyból tegnap óta. Annyira jó volt lustizni, hogy el nem tudom mondani.
Véget vetettem a diétának, tegnap este óta megettem 5 adag főzeléket, 2 adag üvegtészta salátát, és egy káposztasalátát. Természetesen éjfélkor, és hajnali 4-kor is! :wink:
...ééééés hogy ne legyen drasztikus változás a kis sítáborból hazatért Röfikéknek...betoltam fél kiló jégkrémet.

Köszönöm a sok dukkot és rámgondolást!

Kiscsillag! Áááááá, ez a mókusos-relaxálós kiverte a biztosítékot! Naggggyon király!

Kati! Nagyon örülök a 10 petesejtednek! Szurkolok tovább!

Kép
zölddisznó

Sziasztok! Két alvás között :oops: azért jöttem, hogy

Extra drukkot küldjek Zöldinek és Katicának!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Persze mennek a drukkok a többieknek is! :wink:
Lassan tavaszi szünet és akkor remélem lesz erőm jönni többet! :oops: :roll:

Kép
bettike
Eger

Köszi BettikeCsipkerózsika!

Kép
zölddisznó

KAtica: Hajrá :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Katica!!

Zöldi!!

Drukk! Drukk! Drukk! Drukk! Drukk! Drukk! Drukk!!!!!!! :D
szilbee

Szilbee! Köszköszkösz!

Kép
zölddisznó

Jó reggelt!

Marha uncsi itthon, most éppen tojglifestéssel ütöm el az időt, de fekve baromira nehéz.. Kép
Vendég

Sziasztok!

Hipochonder, jelentkezik! :lol: :lol: :lol:

Boni, szépek ezek a tojglik! Én ma megyek dolgozni! :cry: Olyan jó volt itthon!

Coca, hát most remélem sokáig nem fogunk talizni a buszmegállóban!!! :wink:

Kép
kata05

Sziasztok! Szép jó reggelt!

Coca: ugye? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem semmi menüt kaptak a KisCocák odabent :wink:
Meg is éheztem tőle :oops: :oops:

Sonjus: szerintem is 13-a tuti befutó :wink:

Kata: előre is boldog ünneplést Uracskáddal :wink:

Bettike: az nem baj, ha sokat alszol :wink: Tessék is csak amikor megteheted, nyugodtan :wink: hiszen alig néhány hónap, s más veszi át a főnökséget :wink: :wink: :wink:

Nekem úgyfest ma megjön, ezért légyszíves küldjétek ide hozzám pirinyénnyét, mert akkor pénteken mehetek konzira! Mivel nálunk húsvétkor nem dolgoznak :twisted: :twisted: :twisted:
Szóval ide pirinyénnyét :twisted: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Sonjus, egyértelmű:13.cn, ugye akkor volt action? :lol:

Kata, jobban vagy?

Katica, Coca++++++++++++++++++++++++

babaimádó
Kép
babaimado

Misszike! Örülök az új dokidnak :)

Zöldi! Micsoda módszeres olvasztás :)

Boni! Micsoda hűde-hajde csinos kis tojásokat festegetsz te fekve :shock: :D

Kis-csillag! Pirinyénnyét útbaigazítottam :wink:

Baba! izéééé :oops: 13. napon nem volt :oops: csak a 15-en, mert úgy jött ki a lépés (fekvés :lol: ) :oops:

Megkérdeztem a PCO-s topikban is, hogy ott mit szólnak az eredményeimhez és azt mondták, hogy szerintük rendben vagyok :) Jövőhét végén megyek vissza, majd elmesélem a doki mit mondott :)
sonjus

Bocsi a "micsoda" szóismétlésért :)
Lehet valami csoda van születőben valahol :wink:

Bettike! pihizz csak nyugodtan :)

A mai nap tanulsága: ha észreveszed, hogy fordítva vetted fel a bugyidat, akkor ne agyalj, hogy mit is jelenthet! Elárulom, hogy már a multkor sem történt velem semmi :lol: de hogy én ezt miért csinálom? Már sokadszorra adom elő de nem történik semmit :D
sonjus

Sonja :lol:

kis* piri menjen hpozzád ha szerenéd

én meg Unatkozom... :oops:

Kép Kép
Vendég

Halihó!

Coca: Kiscocikat jól kell tartani, csak így tovább! :lol:

Kati: várjuk az újabb híreket!

Sonjus: bugyis tanulsághoz :arrow: jól érzem, hogy nagyon pihent vagy? Egyébként 15. nap is tökéletes! :wink:

Boni: ügyi vagy, hiába :-D Bálint baba már helyből tojást is tud majd festeni, mikor megszületik…:-D

Bettike: álomkórságban szenvedsz? Asszem az meggyógyul idővel :lol: vagy fokozódik :lol:

Kis*: az én pirim eltávozott, megadtam neki a számodat, ha eltévedne, hívjon :-D

Monyó: helyzet?

Kata: mindkét helyen elkezdesz dolgozni vagy csak az oviban? :wink: :lol: :lol:
Miért baj, ha ilyen az LH-d a 4. napon? :shock:
Elárulom, hogy a múltkor volt egy majdnem pozitívam a 7. napon, majd eltűnt a csík, és végül 12-13. napon lett pozitív...

Snufi: most is lesz inszem, ugye?

Babim: pusz!

Meg mindenkinek, akit kihagytam! :-D

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezso, az oviba nem megyek csak húsvét után! A másik helyre megyek. A kettőt nem bírnám sztem!

Baba, rájöttem nem vakbél mert már a kórházban lennék. Egyébként azon kívül hogy időnként szúrkál a hasam, semmi tünetem nincs!

Kép
kata05

Szezsó köfi :lol:

KAtám azért csak pihenges...
Vendég

sziasztok!

köszönöm a drukkokat.

5 termékenyült meg :lol: :lol: :lol:

kati
katica30

Kati :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ++++++++++++++++
Vendég

Boni! Már megint szép, amit csináltál!

Kata! Csak lájtosan azzal a dolgozással! Ha buszmegállóban nem is talizunk, ha jó leszel, érted megyek az oviba! :wink:

Kiscsillag! Az én pirinyánnyém úgyis szabin van, majd szólok neki, hogy nálad besegíthetne!
Megettem az utolsó elemózsiát a hűtőből. El kell mennem mammutot lőde. De mától megint csak egészségeseket eszem. Ma slátát nyammogok majd marhahusival, meg gyümiket.

Baba! Hajrá! :wink:

[quote]Z írta:öldi! Micsoda módszeres olvasztás

"Micsoda"?...egy hűtőipari weblapon olvastam, hogy ez a helyes módja! :wink:

Boni! Szerintem apa, ha vacsira nyúltápot kap nyulas tányérból nyulas szalvétával amin nyulas szalvétagyűrű van, és nyulas vágódeszkán szeled hozzá a nyulas kenyeret.
Te nem is szülni fogsz, hanem tojást rakni! :oops: :wink:

Szezsó! Nyúlat nem sérted meg a Karácsonyos tickereddel? Addig még egy csomó ünnep lesz, pl. az éééén névnapoooom... :wink:

Kati! Jippppppííííííííííííííííííííí

Kép
zölddisznó

Kati: gratu! :D

Szezso: elvileg igen. Neked is, nem?

Coca: +++++++++++++++++

Monyó: ?

Ma voltam a Leidenen, ügyes volt a vérvételt levevő csaj, nem fájt. :D

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

sziasztok.

katica gratula az 5 csodaszep embrikehez.+++++++++++

nekem nem sikerult.

Kép
monyo83

Kati! 5! de jóóóóóóóó :)

Snufi! örülök, hogy nem fájt a szúrás! mikor lesz eredmény? inszem már ebben a hónapban lesz?

Szezsó! Nem kipihent vagyok, hanem simán gyogyós :D

Boni! teljesen benyulazódtál :D

Coca! A mai hűtőipart komolyan is kell venni :wink:
sonjus

Monyó! :(
sonjus

Monyó! :cry: Vettek vért?

Kép
zölddisznó

Zöldi itt fetrengek a röhögéstől..

de megnyugtatlak, nem főzök, rendeltem kaját az egészségkonyháról mára és holnapra.. próba alapon..ha beválik, akkor innen fogjuk hozatni minden nap a ebédet!. nem is drága és nemis kevés adag..nagyon fini volt a barackos gombóc fahéjas porcukorral.. apa kijevi jércét fog enni...nem nyulat :wink:

Monyó
:cry:

Tesó éljen a fájdalommentes vérvétel!
Vendég

JAj gyerekek taposom a félidőt :lol:
Vendég

Ne öregítsd Bálintodat, még 6 nap odáig!

Kép
zölddisznó

Ide nekem azonnal fini sós süti recepteket. Olyat, ami eláll - sőt finomabb - szombatra! És NEM nyúl formájú!

Kép
zölddisznó

Sajtos csiga

80 dkg liszt, 1 élesztő, 1/2 l tej, 1dl olaj(végén)

a tésztát összedolgozod, és utána 6 cipóra osztod majd kinyújtod..

17 dkg margarint 3 tojássárgájával kikevered, 6 felé osztod és megkened vele a kinyújtott tésztát

megszórod sajttal vagy szezámmaggal.. , majd feltekered mint a palacsintát.

utána háromszögeket vágszbelőle, tetejét megkened 1 evőkanál tejfölel kikevert 1 tojássárgájával...utána sütöd..

Szerintem isteni... :lol:
Vendég

ja úgy értetetm, hogy mindjárt odaérek a félidőhöz :lol:
Vendég

. Sajtos. rúd

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg reszelt sajt, 1 mokkáskanál só, 2 dl tejföl, 2 dkg élesztő, 1 tojás a bekenéshez.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel és a margarinnal. Hozzáadjuk a reszelt sajtot (melyből kihagyunk a tetejére), a sót és a tejfölt, jól összedolgozzuk és kicsit pihentetjük. Meghajtogatjuk 3-4-szer, majd kinyújtjuk. Megkenjük tojással, a maradék sajtot a tetejére szórjuk. Ezután kiszaggatjuk és megsütjük.
Vendég

13. Kelt copfocska

Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):
5 dkg élesztő, 6 dl tej, 60 dkg liszt, kb. 1 kiskanál só, 1 dl olaj
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsolva fölfuttatjuk. Utána liszttel, a többi langyos tejjel meg a sóval közepesen kemény tésztává gyúrjuk, közben az olajat is bedolgozzuk. Kelesztőtálban kb. 20 perc alatt megkelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és újra megkelesztjük. Az edény teteje kb. 15 perc múlva pukkanva kinyílik, így jelzi, hogy a tészta kész. Utána enyhén megolajozott gyúrólapon kisujjnyi vastagságú rúddá sodorjuk – lehet 2 vagy 3 részletben is -, majd kb. 10 centis darabokra vágjuk. Kettesével összetekerjük, pontosabban fonjuk, és a kis copfocskákat a megolajozott tepsire rakjuk. A tetejüket felvert tojással megkenjük, szórhatunk rá mákot, köménymagot, napraforgómagot, szezámmagot, vagy durvára vágott pisztáciát is. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lángon (190 fok, légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 20 percig sütjük.
Vendég

Káposztás pogácsa

Hozzávalók:
Káposztához: 1 kg fejes káposzta, 4 ek olaj, 2 csapott ek cukor, 1 vöröshagyma, 1 csapott kiskanál őrölt bors, 1 ek só
Tésztáhpz: 5 dkg élesztő, 5 dl tej, 1 mokkáskanál cukor, 1 kg liszt, 2 ek só, 2 ek zsír (vagy 8 dkg vaj), 2 tojás
Pogácsa tetejére: 1 tojás, 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A 4 ek olajon a 2 ek cukrot világosbarnára karamellizáljuk, az apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta. A lereszelt káposztát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Nagy lángon kevergetve kb. 20 perc alatt megpirítjuk. A kelt tésztát a szokásos tupper módon elkészítjük, és megkelesztjük a gyorskelesztőben. Olajozott gyúrólapon 0,5 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. A pirított káposzta felét egyenletesen rászórjuk. A tésztát gondolatban 4 részre osztjuk. Balról is, jobbról is egynegyedet a közepéig behajtunk, majd a tészták találkozásánál újra behajtjuk. A tésztát 90 fokkal elfordítjuk, újra ellapítjuk. A maradék káposztával megszórjuk, majd az előző úgynevezett dupla hajtást megismételjük. 10 perc pihentetés után újra meghajtogatjuk. 10 perc elteltével másfél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy 5-6 cm átmérőjű szaggatóval (pl. cimbora) kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 25 percig sütjük. Ha a nyers pogácsát hűtőszekrénybe tesszük, másnap is ki lehet sütni, így friss lesz.
Vendég

...ja, azt nem mondtam, hogy ne kelt tészta legyen! :lol: ....de úgyis unatkoztál, nem? :oops:
A sajtos rúd le van védve, azt a nővérem készít mindig.
A kápsztás nagyon bejön...asszem rétesesen meg is csinálom.

És találtam egy lilahagymás-sonkás-sajtosat, ami tetszik. Azt is lehet rétesnek megcsinálni.

Szóval végeredmény: egyik fele ilyen, másik olyan réteseket csinálok.

Örülsz, hogy segíthettél? :lol: :wink:

Kép
zölddisznó

sós töltött kifli

Hozzávalók
1 kg liszt,5 dl tej , 5 dkg élesztő. 3 dl étolaj 1-2 teáskanál só , 1 teáskanál cukor
összedolgozom, kelesztem és 8 cipót csinálok belőle. Jó vékonyra, kör alakúra kisodrom, és cikkekre vágom ( háromszög alakúra, tetszés szerinti méretben).

Aztán megkenem vajjal, vagy margarinnal. ( Kb. 20 dkg vaj kell a kenéshez). Teszek mindegyikre egy kávéskanál tejfölt, és reszelt, füstölt sajtot. Feltekerem, majd a sütőpapírral kibélelt 36 x 33 cm-es tepsibe rakom. Ott 1 órát hagyom kelni. Utána lekenem langyos vízzel, majd mielőtt berakom sülni lekenem 1 egész felvert tojással, amibe egy pici tejet is teszek.

Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm, szép pirosra.

tölteléek:

-csíkokra vágott trapista vagy pannóniasajt, füstöltsajt
-darált füstölt sonka tejföllel sóval, borssal összekeverve
-olajon párolt reszelt káposzta sóval, borssal izesítve
-hagymán párolt gomba fűszerezve

abbahagytam :lol:
Vendég

oké ráértem és úgyis abbahagytam

pussszantás :lol:
Vendég

zöldséges rétes
Hozzávalók:

* vegyes zöldség (20-30 dkg/lap),
* ételízesítő vagy só és ízlés szerinti fűszerek,
* 10 dkg vaj,
* 4 ek liszt,
* 4 dl tej,
* só, bors

A zöldségeket (paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, uborka, cukkíni, répa) megpároljuk és ételízesítővel, vagy tetszés szerinti fűszerekkel ízesítjük. Ezután elkészítjük a besamel mártást. A vajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a tejet. Habverővel állandóan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik, sóval, borssal ízesítjük. A besamel mártást elkeverjük a zöldségekkel, majd az olajjal meghintett, zsemlemorzsával megszórt tésztalapon elegyengetjük. A tésztát összetekerjük és aranybarnára sütjük.
Vendég

:mrgreen: na visszapihenek

bocs csajok a sok rceptért, de Zöldinek mindent... :lol:
Vendég

Húúú, ez még jó! Akkor helyesbítek: 3 féle tültelékes rétes lesz!

Cuppppp!

Kép
zölddisznó

No megyek és beszerzek! 2 kilónként fordulok egyet! :wink:

Kép
zölddisznó

helyes..jó beszerzést!
Vendég

Sziasztok!

Melóból, mert kujvája nincs kedvem dolgozni! :oops: :lol:

Szezso! Ne rémiszgess, ennél nagyobb fáradtságra nem vagyok felkészülve, majd ha már otthon lesz a bébi esetleg! :roll:

Jelentem előkerültek a terhes tüneteim! :lol:
Szombaton hajnal fél 2-kor túrós sütit ettem, mert kellett a gyereknek! :lol: Tisztára olyan volt, mint a Nicsak kibeszélben, amikor rángatta a köldökzsinórt, hogy küldjél már le egy kis levet! :lol:
Ma hajnalban fél 4-kor először fantát kellett innom, aztán 100-as narancsot és egyből mentem reggel a boltba valami töltött kekszért! :roll:

Kép
bettike
Eger

Látom jól el vagytok! :D

Kép
kata05

Bocsika, hogy így írok, csak néha járkálnak itt és gyorsan elküldöm inkább! :lol:

Katica! Ez hű de jóóóóó! És 3-at kértek vissza? :roll:

Snufi! És mikorra is lesz eredmény? :roll:
Mikor kezditek a köv. inszemet?

Monyó! :cry: Honnan tudod? :roll:

Zöldi! Igazán nem lehet okuk panaszra minizöldiknek ellátmány terén! :lol:

Sonjus! Tényleg pihent vagy! :lol: (Jó értelemben!) :wink:

Kép
bettike
Eger

Monyo: :cry: :(

Boni: ezek ám a tojglik, ez már kérem szépen művészet :lol:

Coca: vigyázz a mammutokkal :wink:

Bettike: örülök a tüneteknek :lol: jó páros a fanta és a 100as nari :D

Snufi: akkor grat a vérszippogatónak is :D

Katica: itt is grat az embrikékhez :wink: :D

Jelentem piri becsengetett, pénteken konzi :lol: + vérszívás :lol: aztán abban bizom hogy úgy adja az időpontot ahogy én számolgattam (ápr.2) de majd pénteken kiderül, de majd telepítikusan megprószálom irányítani doktorbácsi gondolatait :lol:

Pusszantás :)

Kép
kis-csillag
Tököl

Bettike hajrá tünetek., azért csak mértékkel! :wink: bár te elég vékonya vagy.. rád még fér plusssz.nekem direkt jó, hogy eddig nem híztam, mert alapból is volt felesleg..

KAtám hát igen...

Kis* éljen hajrá konzi
:lol:
Vendég

Kis-csillag! :) akkor hajrá-hajrá és úgy legyen minden, ahogy te szeretnéd!

Lányok!
Miéééé van pé-s érzésem 2 napja? :shock: az már elmúlt nem?
Most csináljak megint LH tesztet? Mondjuk a tegnapinál már jóval halványabbat vártam, mint a korábbiaknál, de láttátok, mit csinál! Most mit csinál?
sonjus

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?