Új privát üzeneted érkezett!

Xtina Rencz doktornőhöz kell mennem. Csak nála volt időpont a leghamarabb, a többi november. És akkor is kérhetek előre terhelést az MM-be, ha nem voltam még ott, és nem a doki mondta? Nem „vágnak ki”? De a hormonokat csak az 1. konz. után tudják megmondani, mit kérnek, nem? Akkor úgyis vissza kell menni, mihelyst megvan az eredmény. Kb mennyi idő telik el a 2 konz között? És akkor gondolom a 2. konz után állítja fel a dianózist és kapok kezelést (ha kell). És a 3. van általában 3 hónap után? Bocs, hogy értetlenkedem. :oops: :oops:

Youlcsi nem tudom, miért nem csinálta meg a nő. Biztos hétfő volt, korán és nem volt kedve. :D:D:D Sajna nincs belgyógyász ismerősünk.

Etike nálam Tűű doki szóba sem került, annyira nincs hozzá időpont. Úh neked kell eldönteni, hogy inkább vársz a dokira vagy a minél hamarabbi biztosra mész. Több helyen is utána olvastam az ott lévő dokiknak, és alig találtam rájuk panaszt. Egy helyen pont Tűű doki stílusát találták nem helyénvalónak. De hát ahány ember, annyi vélemény.
szti1

Ha jól értettem, szti nem kapott beutalót a dokitól a laborba, ezért nem vették le... ugye?

Kép
xtina75

Xtina, de kaptam beutalót a laborba! A nő azt mondta, hogy mivel nincs 30napon belüli éhgyomri cukorértékem, ezért ez a terheléses vizsgálat megterhelő lenne a szervezetemnek. Gondolom a mai sima vércukorral akart hozzászoktatni a szerdai terheléshez. :D Hát hülyén néztem, mert nem értettem, de gondoltam ő jobban tudja. De ezek szerint nem.
szti1

szti,

Én is Renczhez járok.

Dehogy vágnak ki. Ez nem az sztk. Felhívod a recit, és bejelentkezel. Szeretnél egy kétpontos terhelést. Itt kliens vagy, ők meg egy szolgáltató cég. Csak szánd rá a két órát. Meg a pénzt persze...

Amikor megvan az eredmény (kérjél emailes értesítést), akkor hívd fel őket újra, hogy jelöljék meg a neved, ha van előbbi időpont, akkor hívjanak be (ha valaki lemondja). Egy csomóan bejelentkeztek szeptemberre, mert nyáron mindenki nyaralt, abból jópáran le is mondják majd*. Nekem szept 16-ra van időpontom, de ezt már júliusban kértem asszem. *Annyi náluk a lemondás, hogy büntit kell fizetni, ha nem szólsz és nem mész el. 4000 ft. De ha 24 órával előtte szólsz, még szépen meg is köszönik. És kiadják másnak. Így most már könnyebb hamarabbi időpontot kapni.

És ha mész az első konzira, ő már a gépben fogja látni az eredményt. És viszed az összes papírodat, és az alapján meg fogja mondani a többit. Hogy kell-e met, vagy kell-e újabb vérvétel (valami hormon) És akkor ha sok a hormon, azt kérhetsz sztk-ban is.

Nyugodtan kérdezz...

Kép
xtina75

[quote="szti1"]X írta:szti1tina, de kaptam beutalót a laborba! A nő azt mondta, hogy mivel nincs 30napon belüli éhgyomri cukorértékem, ezért ez a terheléses vizsgálat megterhelő lenne a szervezetemnek. Gondolom a mai sima vércukorral akart hozzászoktatni a szerdai terheléshez. :D Hát hülyén néztem, mert nem értettem, de gondoltam ő jobban tudja. De ezek szerint nem.

Jaaa, értem... istenem.... de kis aggódós. Biztos betojt, hogy magas az éhgyomrid és ott rosszul leszel neki a terheléstől..., még bajt okozol, meg pluszmunkát. Jajjjj. Ez fájt. Nagyot nézett volna, ha előhúzol a zsebedből egy vércukimérőt és ott a szeme láttára megméred magadnak az éhgyomrit...

Kép
xtina75

xtina75, szti1: üdvözlett
csibusz: gratulálok
lányok köszönöm a biztatás és 4 kg így belegondolva már tényleg nem olyan sok

amikor először voltam a mensben Tűűnél akkor én vittem minden papírt és rögtön megbeszéltük a gyógyszert meg a diétát és csak 3 hónap múlva találkoztunk. A második alkalommal ugyan ez volt. Én ilyen hormonokat vittem: fsh, lh, prolactin, tsh, ösztradiol, progreszteron, tesztoszteron. Legközelebb decemberben kellene mennem ha addig nem leszek terhes.

Voltam a nőgyógyászomnál megbeszéltük a Clostit összesen 3 hónap lesz első hónapban 5 napig 1 szem, második hónapban ugyanez, harmadik hónapban 2x1 szem. A ciklus 14 napjától pedig mindig 2x1 Duphaston. Legközelebb csak akkor talizunk ha nem esek teherbe és akkor lesz egy ultrahang ami eldönti hogy ambuláns átjárhatósági vagy laparoscopia lesz átjárhatóságival. (Utobbit javasolja a csúnya vakbél műtét véget mert kérte a papirt) , de ezt a ciszták száma fogja eldönteni. Írt fel folsavat (Eurovit) nekem 2x1 et a férjemnek 1x1 kell szednie (neki csak amig nem leszek terhes). Ti is szedtek már folsavat???

Kép
horibol

ja igen laborosok:

nekem a márciusi labor eredményem sincs meg de elvileg még abban a honapban elkészült csak nem találják de nem is ők csinálták és csak címet tudnak adni még telefonszámot sem :twisted:

mostani hormon eredmények közül pedig a tesztoszteron nincs kész augusztus 9 óta és nem is tudják mikorra lesz mert drága :evil:
horibol

Szti,nekem privat laborrban alig akartak megcsinalni a terhelest,azt mondtak papir nelkul nem merik nehogy komaba essek.nem akartak elhinni hogy voltam mar egyszer es rohadtul nem vagyok cukros.
aztan nagynehezen megcsinaltak.

horibol.

nem tudsz elmenni closty kozben valahova Uh ra?ez igy nagyon gaz ahogy a dokid mondta.es mivan ha nem 14ik napon van ped es elkezded szedni a progeszteront?nem mindenkinek van a 14ik napon,mondjuk nekem se.
en folsavat csak akkor kezdtem el amikor terhes lettem.

nem akarlak bantani de clostyt szedni Uh nelkul rizikos,foleg egy pcosnak.

Kép
monyo83

Xtina köszi a pontos elirányítást. Holnap már rajta is leszek az ügyön. Természetesen a 2órát befektetem ebbe, meg a pénzt is. Így már értem a hormonos dolgot. Azt hittem, hogy azt ők alapból mindent újra kérnek. Még pár idekapcsolódó kérdés. :oops: Az nekik nem baj, hogy a hormonleletem július 2-i, a terhelésem meg kb 1hónapos? Azt külön mondjam, hogy inzulint is mérjenek vagy ők azt már maguktól is tudják? A 2pontos a 0 és a 120perces, vagy a 60 és 120perces? Látod-látod, vannak még ilyen kedves, rendes, aggódó dolgozók az eü-ben, akik ennyire figyelnek a betegekre. :shock:

Horibol az a 4kg már valóban nem sok, igaz azért kell a legjobban megküzdeni. De ha már ilyen ügyesen leadtad a többit, akkor ez már nem foghat ki rajtad. Ezek a hormonok nekem is mind megvannak. Sőt van még pluszban kortizol és DHEAS. Azt hittem a Clostit is az MM-ben intézik. Vagy neked csak azért a nődokid, mert messze laksz? Remélem bírni fogod, nem lesznek durva mellékhatások. Én áprilisban elkezdtem szedni a folsavat, de amikor tudtam, hogy ebből nem mostanában lesz baba, abbahagytam. Pont a múltkor jutott eszembe, hogy megint kellene. Azt hallottam, hogy 3 hónapig jó szedni, utána 1hónap szünetet kell hagyni. Nem tudom miért, mert elvileg nem lehet túladagolni. A sima laborban tűntek a leleteid, ugye? Röhejes.

Monyo most elbizonytalanítottál! :D Privát laborban nem akarták megcsinálni? Az MM-ben voltál vagy máshol? Hogy győzted meg őket? Hátha szükségem lesz rá.:D:D:D

Ti szoktatok otthon vércukrot mérni?
szti1

Sziasztok!

Követem a topikot nagyából hetente, Így először is Csibucnak szeretnék gratulálni Korinnához! KÍvánom, hogy hosszú, boldog élete legyen a családjával!

No és persze ismét belekotyognék egy picit a fórum témájába :) De csak azért mert nekem elmagyarázták, hogy az itt felvetett kérdésekre mi a válasz, gondoltam megosztom veletek.

Olvasom itt a vércukis, terheléses találgatásokat. Szeretném azért egy picikét megvédeni az eü.-t, mert ez esetben teljesen jogos volt a laboros kérése (a viselkedése persze nem!).
Nos a protokoll úgy szól, hogy csak és kizárólag akkor terhelnek, ha nem vagy diabéteszes. Tehát a Te érdekedben kell, hogy legyen egy 30 napnál nem régebbi éhgyomri cukor eredménynek. Gondolj bele, hogy egy diabéteszes beteg szervezetének mekkora sokk lenne egy ilyen lötty megivása, ami komoly következményekhez is vezethet!. Az más kérdés, hogy van olyan labor (főleg a diabos betegekkel foglalkozók), ahol terhelés előtt egy mezei vércukor mérővel megnézik a vércukrot, Így nem kell még1x odamenned. Én a János Kh.-ban Így csináltattam terheléses vc-t és inzulint... Meg sem kérdezték, hogy van-e friss vc eredményem, mivel amúgyis vettek vért egyéb hormonok miatt, ezért a vénásból kivettek egy kicsit és megnézték. Ez azért humánusabb egy picikét ;)
A hormonokat is érdemes lehet egy nőgyógyásszal kiiratni, de persze ehhez kell egy erre hajlandó nőgyógyásszal rendelkezni :( Sajnos nem olyan egyszerű ilyet találni :(

További babaesőt kÍvánok mindenkinek! Ne adjátok fel, mindenkire sor kerül egyszer! Épp nem rég olvastam vissza az első oldalakat és megdöbbenve láttam, hogy milyen csodák is történtek! Könnyfakasztó volt, komolyan mondom ;)

Üdv: Betti

Kép

Kép
bettica

monyo83: tudom én is hogy rizikós de sajna nem tudok mit tenni. Amúgy most a duphastont szedem hogy megjöjjön és amint megjön első naptól kezdve Closti de ha bármi van hívhatom telon vagy mehetek hozzá. Amugy szerintem mivel nincs a magánba neki ultrahang csak az sztk-ba nem küldhet folyton el. Múltkor amikor gond volt és kérdezte voltam -e már az idén azt mondta hogy akkor most nem küldhet megint mert nem fizetik ki. Magánra sajnos nincs pénzem :( De Tűű ezt írta a papiromra vastagon szedve: Ovulatio indukció a jelen kezelés mellett biztonsággal végezhető.
horibol

szti1: súlyponti kórház laborja.
horibol

sti.kulfoldi vagyok,nem az MM be voltam.meggyoztem vegul oket hogyha nem csinaljak meg megyek a konkurenciahoz :lol:

horibol,ertem.azert legalabb hot merj es csak akkor kezd el szedni a progit ha megvolt pe.
ovulatio indukcio,igen,lehet szedni a clostyt megfelelo ellenorzes mellet.

Kép
monyo83

Bocsi, csak egy percre!

Teljesen egyetértek Betticával!
Sőt, nálam a doki kért éhgyomri inzulint is először, emrt azt mondta, ha az magas, akkor nem szabad terhelést csinálni, mert sokkot kap a szervezet!

Horibol,
az okés, hogy kaphatsz mostmár biztonságosan clostyt, de uhu nélkül nem szabad!
Persze a Te döntésed, de azért leírom, mi történt egy ismerősömmel!
Elkezdték szedetni vele a clostyt, úgy, ahogy Veled!
Uhu nem volt, 2hónap után néha elkezdett görcsölgetni a hasa, túlstimuzták, de ezt nem tudhatták, hiszen nem volt uhu! Másfél petefészkét vesztette el, végül lombikkal lett babája!
És ezzel most nem azt mondom, hogy a closty rossz, de uhu nélkül nagyon veszélyes lehet!Nekem volt, hogy csak 3x1hatott, a barátnőmnek meg napi negyed tablettától 3tüszője is lett! :shock: :roll:
Az meg, hogy a 14.naptól duphaston, szerintem nem állja meg a helyét, mert nem biztos, hogy akkor lesz péd, lehet, hogy csak a 16-18.napon!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

monyo83, melinda84: köszönöm a válaszokat és sajnos hasonlok vannak a fejemben. Az meg hogy lesz e pém fogalmam sincs eddig a másfél év alatt tuti nem volt. A görbét vezetni szeretném bár egyáltalán nem értek hozzá. A progim a 3 napon mindig 0,7 szokott lenni.
horibol

[quote="szti1"]X írta:szti1tina köszi a pontos elirányítást. Holnap már rajta is leszek az ügyön. Természetesen a 2órát befektetem ebbe, meg a pénzt is. Így már értem a hormonos dolgot. Azt hittem, hogy azt ők alapból mindent újra kérnek. Még pár idekapcsolódó kérdés. :oops: Az nekik nem baj, hogy a hormonleletem július 2-i, a terhelésem meg kb 1hónapos? Azt külön mondjam, hogy inzulint is mérjenek vagy ők azt már maguktól is tudják? A 2pontos a 0 és a 120perces, vagy a 60 és 120perces?

Azt hittem a Clostit is az MM-ben intézik.

Ti szoktatok otthon vércukrot mérni?

Nem baj, ha a hormonleleted júliusi, és a terhelés is 1 hónapos lesz, mire mész októberben, mert ő attól tudni fogja, mi a helyzet, mit kell még nézni. És lehet, hogy kapsz szeptemberi időpontot...

Nem kell külön mondani az inzulint, nekik szinte ez a fő profiljuk. A 2pontos a 0 és a 120perces.

A Clostit akkor intézik ők, ha nőgyógyászhoz is oda jársz. Ez azért jó, mert tudnak egymásról, a kezelést összehangolják. Én odajárok, dr Arnold Lászlóhoz. Ő csinált egy nagyon alapos UH-t, diagnosztizálta a PCO-t, meg egyéb gondokat is talált, amiből az egyiket már azóta egy műtéttel korrigálták (plusz egyúttal megnézték a petevezetőket), és utána írta fel a clostit, mert a többszöri progivérvételnél kiderült, hogy nem emelkedik rendesen a ciklus során. És rendesen cikluskövetés van, ha rajta múlna, megnézné 5x is egy hónapban (3-at kell fizetni, utána ingyenes 30 napon belül), szóval nagyon rendes.

Vércukor-mérés: amikor nekem megcsinálták az MM-ben az első terhelést, nekem az éhgyomri glükóz is magas volt picit (6.09 nmol/l), akkor vettem egy vércukimérőt, és méregettem reggel, két óra múlva, stb. De a met és a diéta a glükózt már 3 hét alatt levitte 5-re, utána nem is méregettem.

Kép
xtina75

horibol,

Én is azok táborát erősítem, akik arra biztatnak, hogy kell az UH a closti mellé...

Én progipótlást csak akkor kapok, ha teherbe esek (mert máskülönben késleltetheti a menzeszt, ha nem estem teherbe). A clostitól elég jól megemelkedik a progim. Nekem 5 napig 1-et kell szednem, középidőben UH, és ha van tüsző, akkor kapok tüszőrepesztőt.
xtina75

horibol!
a duphastonnal azért figyelj oda, hogy ne 14. naptól, hanem pé-től... simán kinyírod vele a domináns tüszőt, ha addig nem repedt meg.
szóval ha uh nem is... hődet mérd szorgalmasan.

bettica!
érdekes, amit írzs a terhelésről... de azért sztem ha az ember beutalóval megy laborba (és nem magán-úton), akkor már csak feltételezhető, hogy nem cukros... és a háziorvos/nőgyógyász nem megölni akarja... vagy én vagyok hülye?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Xtina az jó, hogy a nődokid is ott van. Könnyebb az ő munkájuk is és neked sem kell 8irányba szaladgálnod. Mióta írtad, azon gondolkodom, hogy nem kellen-e nekem is ott megmutatni a leletemet egy másik dokinak. Jó, hogy már lejjebb ment a glükózszinted. Amúgy mennyibe kerül Arnoldnál egy vizsgálat?

Hülye kérdés. :oops: A pco-t a ciklus bármely szakaszában ki lehet uh-val mutatni?
szti1

szti,

A nődoki (Arnold) tarifái:
Első konzultáció (nekem 20 perces UH volt...) 12.000
További konzultáció: 9.000
De ha csak cikluskövetés az: 1. 7500, 2. 6000 3. 5000 - a további alkalmak a 30 napon belül ingyenesek. Nekem volt olyan ciklusom, amiben elég volt 2x nézni, de volt olyan is, amikor 4x nézték.

De a www.mensmentis.hu oldalon vannak további tarifák is (pl rákszűrés)

Tudtommal a pco-t a ciklus bármely szakaszában ki lehet uh-val mutatni - ott vannak a kis piszkok a petefészken.

Kép
xtina75

Sziasztok!
Most csak egy felhívás erejéig:

„2010-ben metformin babád született vagy áldott állapotba kerültél?

Jelentkezz a 2010-es metformin baba moziba! Bemutató: 2010 november 20, IV. PCOS Közönségtalálkozó

Amire szükség van:
- nicknév vagy fantom neved
- a babád neve (ha már megszületett vagy tudható a neve)
- a babád születési dátuma vagy várható születési dátuma
- a teherbeesés előzményeinek rövid leírása pár mondatban (nehézségek, kezelés, időtartam)
- jó minőségű kép a babádról (terhesség esetén rólad, az arc takarásban maradhat) – max. 250 kb nagyságban!

Beküldési határidő: 2010 október 30

Az adatokat ide várjuk: sari.nora@pco-szindroma.hu, a tárgyban kérjük jelölni: Metformin babamozi 2010”

Várjuk a jelentkezőket! :wink:
Zazzy
zazzy

Sziasztok!

Youlcsi: Itt az alapvető probléma az, hogy a terhelést kiíró orvos sem szól, hogy vigyél magaddal ilyen papírt vagy ad egy beutalót egy vc mérésre. Amikor sima laborba mentem terhelésre, akkor nekem is a laboros szólt, hogy ácsi, akkor most csak levesszük éhomi cukorra és ha jó, akkor 2 nap múlva mehetek terhelésre. Valóban én is tök ideges voltam miatta, mert 2 órát akartam rászánni, szóltam munkahelyen is, hogy kések, szóval felborította rendesen a tervezett napot...
A diabétesznek több fokozata van, sajnos nem mindig úgy derül ki, hogy mondjuk a terhelt érték lesz magas, hanem előfordul, hogy már az éhgyomrin is látszik a betegség. Ezért nem tudhatja a háziorvos sem, hogy nem lettél-e időközben cukros. Alattomos egy betegség :(
1 a lényeg: minden terheléshez érdemes vagy vc mérőt vinni (hogy ott helyben megnézhessétek a laboros szeme láttára) vagy egy 30 napnál nem régebbi vv eredményt. Sok helyen nem kérik még terhelés előtt, de ha igen akkor viszont alaposan tud csalódni az ember...

Kép

Kép
bettica

Kértem időpontot az MM-be terhelésre. Okt 1re kaptam, így friss lesz mire 5én megyek. Nagyon kedves volt a csaj, mindent elmagyarázott. Azt mondta, hogy most nagyon sokan vannak, így hiába kérek értesítést, ha vki lemondja, mert épp a nyár szabi miatti lemondások miatt vannak besűrűsödve. A diétával kapcs-ban pedig azt mondta, hogy akkor egyek úgy ahogy eddig (mivel nincs túlsúlyom, életmódot változtattam), sporta álljak vissza kicsit. Mert azt a dokinő fogja nekem megmondani, hogy a diétámban mennyinek kell lennie a ch-nak, mert az teljesen személyre szabott lesz. De nyugodtan tanulmányozzam, hogy ne érjen meglepi. Most már kivárom azt az 1hónapot, azon már nem múlik. így legalább nyugodtabban fog eltelni, hogy tudom mi vár rám. Vagy szerintetek rosszul látom és csak magamat nyugtatom ezzel? De akkor holnap nem megyek el laboros terhelésre.

Bettica pont uaez volt a bajom, hogy át kellett szervezni a napomat, melóhelyen szólni. Aztán tök felesleges volt az egész felhajtás.
szti1

bettica!
ez amit írsz a terhelésről, csak azért érdekes, mert még sosem hallottam... pedig anyum 40 éve laboros... soha nem láttam még, hogy elküldtek volna valakit a terhelésről... vagy hogy kértek volna korábbi leletet (megjegyzem, sztem a laborasszisztens ezt nem is teheti meg, max a szg.be megnézheti, hogy volt-e ott a páciens korábban... viszont erre meg sem idő, sem felszereltség)
egyébként ha valóban így van, akkor a háziorvostól is az lenne a minimum, hogy az ogtt-beutalót csak helyi vércukormérés után adja oda.

na, mindegy... ma eszembe sem jutott (pedig a terhelést csinálta anyu), de majd legközelebb megkérdezem.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

szti, szerintem jó lesz így...

bettica, nekem csak annyi ehhez a hozzáfűznivalóm, hogy a dokinak tudnia kellene, hogy mi a "módi" a laborban, ahová küld. Tudod hányszor álltam már vv-n úgy, hogy előttem álltak sorban a kismamák vércsoport-vizsgálatra várva, és 10-ből 5-öt azért küldtek el, mert a doki nem töltötte ki neki azt a papírt, amit erre speckó kell...

Kép
xtina75

Lányok, én ezt azért írtam le, mert én is csak egyszer szembesültem ezzel a problémával. Sztem azért nem nagyon tudnak erre odafigyelni a laborosok, mert nincs rá idejük... Mint írtam, a dokinak is kellene szólnia! No és persze a logika is azt diktálná, hogy akkor ha ennyire óvatosak bizonyos laborokban, akkor legalább legyenek rá felkészülve azzal, hogy beszereznek egy kézi vc mérőt... Sajnos az időpont kérések korában azért erre picit jobban illene odafigyelniük (nálunk pl nem lehet elmenni vérvételre sztk-ba, csak ha kérsz időpontot! És most nem csak a terhelésről beszélek, hanem úgy általában, ha egy nagy labort akar csináltatni a házidoki, akkor kérni kell a laborban egy időpontot... Aztán 2-3 hét, mire sorrakerül az ember :( Csak nagyon kis pontértékű vizsgálatot végeznek el időpont nélkül...)
Én nem akarok senki ellen és senki mellett sem beszélni, csak leírtam, hogy nekem ezt mondták, hogy ezért nem csinálják meg azonnal a terhelést és hogy ezt logikusnak tartom valahol... No és persze az is elkeserítő, hogy ezt csak helyenként nézik, van ahol szó nélkül megitatják velünk a löttyöt.

Kép

Kép
bettica

Youlcsi: kérdezz rá lszi és írd meg mit mondott anyukád, mert már engem is érdekel, hogy ezt tudják-e a laborosok és csak idejük nincs ezzel foglalkozni, vagy helyenként változnak ezek a szabályok...
(Mondjuk azért is érdekes ez az egész, mert mikor terhesen csinálták a terhelés még a 0 percest sem vették le.. Otthon kellett meginnom a löttyöt, majd 2 óra múlva jelentkeznem kellett vv-re :shock: )

Kép

Kép
bettica

bettica!

rákérdezek!

na, az viszont, hogy éhomit nem is néznek vért, csak terheltet... annak meg mi értelme van? hiszen az sem mindegy, hogy mennyiről indult a cukrod. hiszen egy terhelt értéknél a 6 mondjuk tök jó... de nem akkor, ha az éhomi 3 volt... ez így tuti, hogy teljesen szabálytalan és értelmetlen.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Én ezt nagyon jól tudom. Először úgy mentem, hogy éhgyomrit is vegyenek le, majd közölték, hogy ezt most leveszik, mert más is van mellé írva, de a következő terhelésnél már elég nekem a 2 órást levetetnem... Azóta sem jöttem rá, hogy miért. Mind1 most már, mert mind2 alkalommal 4 körüli volt a terhelt, és ált. a kiindulási is mindig annyi szokott lenni... (A második terhelésnél szerencsére volt egy egészen friss - max egy hetes - éhgyomri értékem, ezért nem is aggódtam miatta...)

Kép

Kép
bettica

Meli,

köszi kérdésed jól vagyok. kopp kopp, azóta nem volt görcs, vigyázok mit eszek.

Monyo,

ügyi vagy a fogyiban. én kb 15kgot híztam szülés óta, viszont így értem el a terhesség előtti súlyomat. mióta nem szoptatok, és nem eszek úgy legalább már megállt a hízás. jó nagyon a mensi is. nekem még nem volt. majd 28-án megyek endos dokihoz, kiváncsi vagyok mit fog mondani.

Lucuzs,

hogy vagy mostanság? Most nézem hogy már betöltötted a 30.!!!!!!!!!!!!!!!!!! hetet!

Kép
gota79

Sziasztok.

Engem eloszor ugy terheltek hogy a nogyogyim irt egy papirt hogy nezzek meg.privat laborban voltam(nalunka korhazban semilyen hormont nem neznek)rohadtul nem neztek meg az ehomit,levettek a vert es azonnal ittam a lottyot.
masodik alkalommal meg papirom sem volt hogy kellene nezni,aztan vegul csak megcsinaltak.

Gota orulok hogy nem volt gorcs.soha nem gondoltam hogy nem marad rajtam szules utan semmi.egy a baj csak,a borom nem tudta kovetni a sulyingadozast es elegge megnyult.
Nekem akkor jott meg mikor naponta 3* szoptattam.

Szti,nem olyan regota probalkoztok.lehet osszejon tok spontan.
A dokik egy ev alatt nem igazan foglalkoznak a paciensel,mondjuk szerintem jo is ez igy.egy ev alatt a tobbsegnek osszejon.

Kép
monyo83

Erdekes mennyi fele labor van. En debrecenben mar 2 helyen is voltam es mind2 helyen levettek az ehgyomrit majd egy ujszurossal neztek egy cukrot es ha az megfelelo akkor terheltek. Nem ertem ezt az egyszeru dolgot miert nem lehet mindenhol bevezetni.

Kép
deepgirl

Monyo kicsit érdekesnek találtam, amit írtál. Akkor ezek szerint maradni kellett volna a fenekemen, amikor az 1. doki elhajtott, hogy majd jöjjek vissza 1év múlva, ha addig nincs baba? Elülhettem volna persze, csak amikor utána közlik, hogy pco-m van és ilyen-olyan vizsgálat, stb az idő uaúgy telik, amit elkerülhettem volna azzal, hogy (mivel ismerem a testem) nem hagyom magam, megkímélve 10-12 csalódástól, amit az okoz, hogy még mindig nem jött össze a baba. Úh ne haragudj, hogy ezzel a véleményeddel nem értek egyet. Azt aláírom, amikor vkinek TÉNYLEG semmi baja nincs és össze-vissza vizsgáltatja magát, azzal tényleg " ne foglalkozzanak". De az én helyzetemben ez nem állja meg a helyét. Márcsak azért sem, mert attól függetlenül, hogy akarok-e gyereket v sem, a problémát talán kezelni kellene. Vagy nem?
szti1

Monyo védelmére szeretnék szólni pár szót!
Szti,
természetesen nem baj, hogy elmentél dokihoz kideríteni, hogy mi lehet a probléma.Viszont még tényleg csak nagyon friss a próbálkozás!
Ha pcos vagy, azt természetesen kezelni kell, de nem szabad azonnal csodákat várni.És ami fontos, szerintem, de ez csak az én véleményem, ha a szervezeted helyrejön, akkor is időt kell adni neki, hogy összejöjjön a baba.Monyó csak azt akarta ezzel mondani, hogy teljesen egészséges pároknál is kivárják az 1évet, mire valamilyen vizsgálatokat csinálnának!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

szti: Így igaz, ahogy a lányok is írják. A meddőségiben nálunk 2 év sikertelen próbálkozást kértek. Mondjuk mi is már ebben a két évben megcsináltattunk egy spermavizsgálatot, nekem petevezeték átjárhatóságit, a hormonpanelokat és IR-t (bár ezt már tudtuk mert már akkor metet szedtem mikor még nem akartunk gyereket) és még 3 clostys kúra is belefért. Szóval jó hogy utána jársz a dolgoknak, de ennek ellenére még lehet hogy spontán lesz babád. Nekem is volt ismerősöm, hogy elmentek a Forgácsba hogy elkezdenék a kivizsgálást és a következő mensinél vették volna a vért a hormonvizsgálathoz és már nem jött meg neki mert terhes volt. És azóta már van még egy gyereke spontán. Csak a tudat hogy most már léptél a gyerek ügyében is segíthet a lelki gátnak (akinél csak az van).
vicky79
Budapest III. kerület

Félre ne értsétek, nem támadásból írtam! Én az egészet arra írtam, hogyha az ember érzi, hogy valami nem stimmel, akkor cselekedni kell. A saját egészségemre is odafigyelek, érdekel mi van velem, ezért nem nyugodtam bele az 1évbe. Amúgy meg feleslegesen, kíváncsiságból nem szoktam dokihoz járni. Sok dologgal nem foglalkozok, de úgy éreztem, hogy ez nem olyan, ezért mentem tovább.

Melinda igen, tudom, hogy nem fog csoda történni, szerencsére nem is várom. Már most hangolódom arra, hogy ez hosszabb idő lesz. Ezért is próbálok minél jobban tájékozódni.

Vicky én agyban úgy állok hozzá, hogy csak pozitív dolgokra gondolok. Hogy igen, nekem akkor is lesz gyerekem, én vagyok az erősebb, stb. Persze nem görcsösen, mert akkor meg azért nem jön össze. Ez a pár hónap valóban megtanított arra, hogy soha nem szabad nagyon beleélni magam, mert annál rosszabb. Sok helyen olvastam, hogy spontán estek teherbe, és ez engem is megnyugtat. Én nem ragaszkodok gyógyszerekhez!
szti1

Szti,
Isten ments, hogy én azt mondjam, nem fog csoda történni!
Ha kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy csodák igenis történnek!
Én személy szerinte 2sikertelen lombikon voltam túl(mindkét oldalon lezárt petevezetékek miatt), és lassan 2hónapja az lett a fura, hogy még mindig nem akar megjönni, mikor már kezdett beállni a ciklusom 34-35napra!
Teszteltem egyet, és csodák csodájára pozitív lett!
Pedig nekünk papirunk volt róla, hogy CSAK lombikkal lehet kisbabánk!
De hiába, az orvos nem Isten!
Úgyhogy én nem azt mondom, hogy nincsenek csodák, csak azt, hogy tenni is kell érte, hogy az emberrel megtörténjen! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Szti!
Nagyon jól gondolkodsz!!!Csak pozitívan!És a pcos-t igenis kezelni kell!Ha akar valaki babát,ha nem.
Az én szervezetem nagyon el volt már szállva,mikor kiderült a PCOS,de még így is sikerült másfél év metszedés után.3as kezelés meg csak az utolsó félévben volt,mert az előtte lévő dokim ilyenekről nem beszélt.(De ha gondolod a pcos honlapon az igaz történeteknél megtalálod 2 részletben a történetemet. :wink: A kislányom 17 hónapos :D )
zazzy

szti.

tudtam hogy bajom van megse mentem egy evig dokihoz.Nem azert mert nem akartam gyereket,pusztan azert mert adtam eselyt arra hogy spontan osszejojjon mint az egszseges paroknak.Tulajdonkepp az volt a probalkozasunk legszebb resze.
1,5ev utan estem spontan teherbe de nem maradt velunk a baba.
onantol kezdodtek a kivizsgalasok clostys kezelesek.
A dokik tobbsege tisztelet a kivetelnek eloszeretettel felirja clostyt es ha kovetett ciklusod van akkor Uh an nez es megmondja mikor KELL egyutt lenni.Nem tudom mas hogy van vele,de nekem ez nagyon rossz volt.nem tulzok,rament a sexualis eletunk.
egyaltalan nem azt mondom hogy ne kezeltesse magat az ember,de ha ujrakezdenem akkor sem mennek hamarabb dokihoz.

mellesleg teljesen spontan lett babank 4ev utan.

amit vicky irt az nagyon igaz,a psichikai gat,ezert van rengetek olyan parnak spontan babaja akinek az elso segitseggel jott ossze.
,

Kép
monyo83

monyo,

Szerintem más-más típusok vagyok - ebben is van olyan, aki szereti tudni és kezeltetni, meg van olyan, mint te, aki lazítani akar. Van, aki ilyen, van, aki olyan. Annak nincs értelme, ha valaki valamelyik két véglet. Például agyonvizsgáltatja magát, sorban hsg, pasinak spermavizsgálat, hormon-vv ezerrel, cikluskövetés, mellette hőmérőzés, lh-tesztelés, gyógyteák, maca vibe, diéta, pszichológus, Bach-virágterápia és egyéb nyalánkságok, stb. Meg annak sincs értelme, ha csak úgy várunk, várunk, évekig, aztán majd lesz valami. Aki ül otthon 5-10 évig, és mondogatja, hogy ha a Sors akarja, lesz gyerekem. Mert közben meg lehet, hogy csak egy pár hónapos kezelés kell. Vagy teszem azt, nincs is peteérése. Szóval én azt mondom, ki-ki döntse el, melyik típus, és kerülni kell a szélsőségeket. Nekem a vetélés után jött a szélsőség, kitaláltam, hogy nekem mindenféle vizsgálat kell, de végül is akkor derült ki az IR, PCO, hogy méhsövényem van. Most closti van, meg cikluskövetés, de egy idő után én is áttérek a Te módszeredre: csak lazán, spontán, és kész. (A clostit úgy sem lehet a végtelenségig szedni). De nekem kellett az, hogy kivizsgáljanak, mert éreztem, hogy gáz van, és igazam is lett. És ha tutira tudtam volna mondjuk fél év után, mint szti most, hogy hová kell menni , akkor hamarabb elmegyek az MM-be. (Bár ezen meg utólag felesleges is filózni)

Kép
xtina75

sziasztok.

xtina a multon kar filozni igaz.

Igen en lazabban vettem a dolgot mert maskent mar megkattantam volna.Sosem csinaltam vegig a 6clostys kezelest egymas utan,2-3utan mindig szunetet tartottam.ha ugy ereztem nem birom tovabb akkor mindig beiktattam par semmikezeleses spontan honapot,aztan teljes lendulettel ujra bele.
Ja meg nalunk a parom eleg hatraltato tenyezo volt,mindig azt sorolta hogy nekunk ugyis spontan babank lessz,persze benne volt a clostys kezelesekben de egy percig nem bizott benne.
Mostmar teljesen mindegy,volt elmult,a lenyeg hogy sikerult,es csak azt tudom mondani hogymindegy hany ev alatt sikerul,ha egyszer osszejon akkor mar nem faj az hogy meddig probalkoztal.

Kép
monyo83

Monyo,

Én megpróbálom ezt addig sem fájdalomként megélni, én ezt akadályként (kihívásként azért nem, mert sport ez...), megpróbáltatásként kezelem, amin túl kell jutni, mert nem az a gond, ha padlóra kerülsz, hanem ha nem tudsz felállni!

Kép
xtina75

xtina,es mindenki.

Kinek igy kinek ugy de mindenkinek lessz babaja.

Kép
monyo83

monyo: lehet, hogy utolag mar nem faj a sok ev probalkozas, csak nem mind1, hogy kozben ramegy-e a parkapcsolat vagy a sexualis eletetek. ezt pont te irtad azthiszem... es azsem, hogy hany eves az ember amikor gyereket vallal.

Kép
deepgirl

Sziasztok Lányok!

Sajnálom, nem megy a topik követése :cry: :cry: :cry:
Szept. 24-ig melózom... :evil: :evil:

Csak megkésve bár, de annál nagyobb szeretettel szeretnék Csibucnak gratulálni a gyönyörű nevű és biztosan valóságban is gyönyörűséges kislányához! :D :D :D :D :D :D :D
Sok tejcsit, jó egészséget, mosolyt, boldogságot kívánok!!! :D :D

Eclipse
eclipse
Budapest

Sziasztok!

Nem tudom mi történt, de ma megjött. 28napra!!!!!!! Örülök, de ez csak fél siker, vmi még mindig nem jó, de hát nem lehet egyből tökéletes. Ha nem baj belinkelem a görbémet, hátha vki jobban átlátja. Ezt már a múltkor is láttátok, de így most ez egészet látni lehet, elejétől a végéig.
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c ... 72000_.png

Zazzy gratulálok a babához, olyan jó ilyen pozitív dolgokat olvasni. Köszi a bíztatást.

Monnyo én biztos nem tudnám úgy végig csinálni, ahogy te. De ahányan vagyunk, annyiféle megoldás. És a lényeg, hogy Noémi már ott van nektek.

Xtina ne is mondd ezt a sok „praktikát”. Sok olyan topik van, ami csak erről szól, és teljesen bele vannak „betegedve”, hogy mi mindent lehetne még kipróbálni, hogy végre gyerekük legyen. Aztán lehet, hogy mással is foglalkozni az életben, és megoldódna a gond.
szti1

[quote="szti1"]X írta:szti1tina ne is mondd ezt a sok „praktikát”. Sok olyan topik van, ami csak erről szól, és teljesen bele vannak „betegedve”, hogy mi mindent lehetne még kipróbálni, hogy végre gyerekük legyen. Aztán lehet, hogy mással is foglalkozni az életben, és megoldódna a gond.

A hődhöz nem tudok 'szagértőként' hozzászólni, de mintha túl rövid ideig lett volna fent a hőd, nem? Mintha lett volna PÉ, de nem elég 'jó'. Mint nekem - pozi lesz az LH-teszt, de alacsony a progi. Sztem folytasd, és mutasd majd meg a dokinak - és ő megmondja.

Praktikák: nekem van itthon egy csomag cickafark (pár kanál hiányzik), palástfű (érintetlen), fodormenta (- 2 kanál, elvileg a tesztoszteront hivatott csökkenteni), Maca Vibe (4-5 szem hiányzik) :lol: :lol: :lol: Olyan 7-8 hónap után jöttek ezek a lelkesedések, de mindenbe csak belekaptam, nem való nekem - alapjában nem hiszek bennük, és nem is tartottam ki.

Nekem meg most valahogy nem sikerült jól a cikluskövetés - hamarabb volt sztem PÉ, mint szokott, és a doki nem rendelt szerdától péntekig, és szerintem tegnap vagy ma volt... Vasárnap hajnalban meg elutazik a férjem 1 hétre... hétfő du van időpontom, ha beadná a tüszőrepesztőt, keddre reped meg, szombati túlélők...??

A múlt hónapban a 2 spontán petémből 1 magától megrepedt, bízom benne, hogy most is... ha meg nem, majd a jövő hónapban több esélyünk lesz.

Kép
xtina75

Deepgirl!

most nézem, már csak 15 nap!!!!!!!!

Kép
gota79

Sziasztok.
Hát igen, most sűrűn jönnek a babák majd sorban... :D kiírás szerint Deepgirl, Mók majd én. De Mók meg én olyan közel vagyunk, hogy lehet fordítva is. :roll:
Remélem a többi kismami, Mókica, Juli, Bettike is jól vannak, és azok is akik még várnak.

Eclipse
eclipse
Budapest

gota: mar csak 9 nap :) szamlalo elveszitette a fonalat valamikor :)

Kép
deepgirl

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?