Új privát üzeneted érkezett!

Meli, én diétázom lelkesen. Mai bűnöm mindössze: egy falat süti :-) De tényleg egy falat... 2x2 cm. 8) Hogy kell együtt diétázni? :lol: :lol:

Kép
xtina75

Laptetőőőőőőőőő 8) :lol: 8) :lol: 8) :lol: 8) :lol:

Kép
xtina75

Sziasztok.

Meli hogy erzed magad?felfogtad mar?
Tudom ez nem vigasztal de en egy percig nem dietaztam,mindent ettem amit megkivantam.
Nem lessz semmi gond ne aggodj.

Xtina,mikor derul ki hogy sikeres volt-e a honap?mikor tesztelsz?

Kép
monyo83

Monyo,
én nagyon tartok a GDM-től! :roll: Meg hízni sem szeretnék túl sokat!
Bár a metet végig szedni fogom, remélem az majd segít!
Hát, még mindig nem igazán fogtam fel...........Annyira hihetetlen, hogy velünk is megtörtént a csoda. :D

Xtina,
tényleg, mikor tesztelsz?
Drukkok mennek! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Sziasztok!

Remélem nem baj, ha jövök kicsit....de szükségem lenne egy kis infora a Met nevű gyógszerrel kapcsolatban.
Tudtok segiteni nekem abban, hogy a gyógyszernek vannak-e súlyos mellékhatásai?

Melinda!

A Lombikos oldalon már irogattam párszor anno és örömmel olvasom a kis csodababát :)
HATALMAS GRATULA NEKED :)
ancsyka

Meli,tudom hogy nagyon nehez,de probalj ne felni tolle,ha allandoan ezen parazol akkor nagyob eselyed van hogy be is kovetkezik.
megvallom en ettol egy percig se feltem,szedtem a metet,terhesegem alatt 2* voltam sima(nem terheleses)cukorvervetelen es annyi.Valahogy ugy fogtam fel hogy egyszeruen nem lehet baj es kesz.
Probald meg elveznia terheseget es ne vegigparazni,nem konnyu de ha akarja az ember akkor sikerul.
egy valamitol retegtem vegig, a csaszar,hajszalom mulott a dolog.szoval nem eri meg bevonzani a bajt.
a met a sulyodat is kordaba tartja,No PARA!!

Kép
monyo83

Meli,
csatlakozom Monyóhoz a cukorral kapcsolatos pozitív hozzáállás ügyében. Szedtem a metet, 10. héten néztek éhgyomori nem terhelt cukrot, és 24. héten éhgyomori+terheltet a szokásos rutin szerint. De nem mentem el semmi extra külö terhelésre.
A diétát próbáltam ügyesen tartani, de főleg a 20. héttől kezdődően átment amolyan hétköznapi diétába, úgy hogy hétvégén többször elcsábulok. Ez a mai napig is így van. :oops:
Ennek ellenére a dokinőm elégedett, a nődoki, védőnő elégedett és még mindig csak 3,5 kg-ot híztam, 30. hétig.

Eclipse
eclipse
Budapest

Eclipse,azta mindenit,nemsokara szulsz :shock: na jo meg 10het de az gyorsan elmegy.
nagyon gyorsan mulik az ido....
olvastam hogy megoldodott az utazasi dillemad,orulok neki,igy nyugisabb leszel:)

Kép
monyo83

[quote="monyo83"]X írta:monyo83tina,mikor derul ki hogy sikeres volt-e a honap?mikor tesztelsz?

Sziasztok,

Már teszteltem, negatív... Ma van DPO 10.
Meg voltam ma reggel vérvételen, nem is hiszem el, hogy velem történik:

Béta-HCG serum: 3.0 mIU/ml
Progeszteron: 27.3 nmol/l

Múlt hónapban (clostival):
Béta-HCG serum: 3.0 mIU/ml
Progeszteron: 83.1 nmol/l

Ha nem jön meg hétfőig, akkor vv újra, ha megjön, szedjem a clostit, napi 1-et, 5 napig. Nem a legjobb szer, de világosan látható, hogy nem megbízható a progeszteronom.
Azt mondta, hogy ez a 3.0 hcg arra utal, hogy valószínűleg volt fogantatás, de valszeg valami miatt nem marad meg. Mert hogy a nem (vagy nem rendesen) védekező nők 60%-ánál fordulhat elő ilyesmi... és ez teljesen normális.
Kérdezte, van-e tünetem, mondtam hajaj: reggeli rosszullét, fémes szájíz, émelygés, állandó éhségérzet, múló rosszullétek, ja, és úgy érzem, mint akit agyonvertek. A hőm fent van. Azt mondta, amíg vannak tünetek, addig van remény, aztán egyszercsak elmúlik, és akkor lehet tudni, hogy megjön. (Ez történt a múlt hónapban)

Bocs a regényért :oops:

Kép
xtina75

Eclipse,
3.5 kg? Komolyan? :shock: :shock: Nagyon szuper!!!

Meli,
Próbálj meg minél kevesebbet parázni, neked csodababád van, és erre gondolj!!! Meg hogy mind szorítunk neked!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!:

ancsyka,
Nekem nem volt szinte semmi mellékhatás a mettől. Kis hasmenés. Az elején nagyon fokozatosan kellett hozzászoktatni a szervezetet, fél szemek meg ilyenek, de mivel nekem nem okozott gondot, untam vagdosni, kicsit még fel is gyorsítottam a hozzászoktatást. De amit "beharangoztak", az émelygés, szédülés, nekem nem volt tőle (Meforalt szedek)
xtina75

melinda: Én is nagyon megijedtem amikor kiderült hogy inzulinos leszek, de a végén nem lett semmi gond. Én is végig akartam szedni a metet, de nem volt aki felírja. Te már biztosan tudod hogy lesz doki aki támogat abban hogy végig szedd a metet? Csak hogy ne utólag lepődj meg ha mégsem. Akkor nagyon könnyű pánikba esni egy ilyen miatt. Legalábbis én azt hittem az elején hogy ez tiszta sor. Saját felelősségemre szedhetem. Hát nem. És ez így nagyon hirtelen jött, hogy napi 2 tabletta helyett napi 3 cukormérés és inzulin. De mondom, ki lehet bírni. Belejön az ember. És így nem híztam a terhességem alatt semmit. Azért utána feljött egy pár kiló, de mégsem olyan mintha mondjuk 20 kilótól kéne megszabadulni. Várjuk majd a híreket. Neked egyébként hamarabb kell menned majd a cukorterhelésre? Csak mert nekem a met miatt már a 15. héten mennem kellett. És nekem jó is volt hogy mentem.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Köszi Csajok, nem parázom ám túl a dolgokat, csak szeretnék odafigyelni magunkra!
:D

Vicky,
szerencsére nagyon rendes háziorvosom van, ő tuti felírja majd a metet!
12.hét körül lesz egy terhelésem, azzal megyek majd a Mensbe, Major doktornővel megbeszéljük, hogy mi hogy legyen!
Már fél éves Barbus? :shock: Mintha most mondtad volna, hogy kismama vagy! :D

Ancsyka,
szia!Emlékszem Rád! :D
Nálam nem volt szinte semmi mellékhatása a metnek, kicsi hasmenés, de nem vészes.Viszont én a Merckformintól gyomorfájós lette, ezért az Adimetet szedem, az tökéletes a számomra!

Xtina,
a progid tényleg elég alacsonyka lett, az tény, és való.Lehet, hogy nincss rendes péd closty nélkül! :roll:
Azért még drukkolok. :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

melinda!
az jó, ha a háziorvosod felírja a metet... de azért a nőgyógyásszal is egyeztesd! (nem kell, hogy beleegyezzen, de tudjon róla)
annak nem szokott jó vége lenni, ha valaki az orvosa háta mögött, annak tudta nélkül szed gyógyszert.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

melinda: Nekem is rendes a háziorvosom, de azt mondta hogy külön ajánlás nélkül nem írhatja fel. Remélem nálad nem így lesz. Majd írj hogy mi volt. Egyébként hogy érzed magad? Igen, repül az idő. Barbus már olyan mint egy törperomboló. :D Mindent széttép, megrág és társai. Imádni való, de kicsit néha fárasztó tud lenni. Mindent akar és most azonnal. Tiszta anyja.
vicky79
Budapest III. kerület

Természetesen eszem ágában sincs eltitkolni, hogy szedem a metet. Nincs ezen rejtegetni való!
Szeptemberben megyek Major doktornőhöz, majd Vele megbeszélünk mindent! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Meli,

olyan jó olvasni a soraidat! lehet hogy csak én képzelem, de szinte átjön, hogy sugárzol!!!!!!!!!!!

Kacsi, Loviné, Timcsi,

nagyon nagyon eltüntetek! Kérünk életjelet!!!!!!!!!!!!!!

én sajna vasárnap este újra begörcsöltem, az éjszaka hányással telt. másnap elmentem dokihoz, aki a biztonság kedvéért beküldött az ügyeletre. valószínűleg epekövem van :cry: :cry: :cry: . ja elindultam itthonról 10 előtt, és fél 4re értem haza, úgy hogy mivel már nem görcsöltem, saját felelősségre a sűrgősségin lemondtam a görcsoldó infúzióról, ami röpke 4 óra alatt ment volna le. amúgy múlt héten apci is nagyon rosszul volt, szorított a melkasa, zsibbadt a karja és a szája. ő is bement a sűrgősségire, kevesebb idegesség, stb... de a lényeg: a papírján az alábbi áll (és tényleg így volt): az ellátás kezdete: 10.50, az ellátás vége 20.55. hajrá magyar egészségügy!!!!!!!!!

ja és mivel egyre kevesebb tejcsi van, szerintem még kb. két hét, hiszen naponta már csak 150-200 gramm van, nemsokára kezdem a metet.

Kép
gota79

Sziasztok!

Tina!
Drukk hogy legyen a pociba valami! Hétfőn én is voltam a MM-ben vérvételen.

Gota!
Sajnálom a rosszullétet.
A magyar egészségügy tényleg katasztrófa. Mondjuk én a Nyíregyi kórházat alapba utálom már több mint 10 éve.

Monyo!
Nagyon édes a lánykád, és tényleg nagyon nagy már.
A gyerekek fejlődéséről csak a Gergőm példája van számomra. Mivel koraszülött lett szegénykém, természetesen lassabban fejlődött az átlagnál. Havonta jártunk be a MÁV kórházba egy unatkozó doktornőhöz, aki elmondta hogy már ezt vagy azt kéne tudnia. Persze azt nem mondta mit tegyünk hogy utolérje magát.
Nekünk a Dévény Annáról és bandájáról rossz véleményünk van.
Én a Gekko-ba vittem el 2 hónapra, utána meg megnézettem egy Pethő intézetben dolgozó konduktorral. Szerinte a korához képest megfelelő, levont a tényleges korából egy hónapot.

Képzeljétek a 120 perces inzulinom 29 lett!!!!
franci

Franci,
ez nagyon jó eredmény!
Mennyi volt az éhgyomrid? :D

Gota,
sajnálom, hogy ilyen problémáitok vannak!Remélem minden hamar megoldódik.
Sajnos az egészségügyről sok jót nem lehet elmondani! :?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Megnéztem pontosan az eredményeket:
Inzulin 0 perc: 4,28
120 perces: 26,68
franci

Franci,
és az előző eredményed milyen lett?Mert jó lenne valami viszonyítási alap.
Azt mondják, hogy hiába nem magas a 2órás, ha az éhgyomrinak sokszorosa, akkor az még nem jó!
De ha ennél rosszabbak voltak az eredményeid, akkor perze gratula hozzá! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Meli!
Szednem kell a gyógyszereket. Attól azért még nem kaptam felmentést.
Gyógyszer nélkül a 120 perces inzulinom kb 50 körül volt. Merckforminnal 70. Most pedig a Meforalt szedem.
franci

Franci,

Nagyon szuper!!! Mindenképpen javulás!!! Tök jó, hogy ott voltunk egy váróban :D Igaz, én csak 10 percet, mert levették a progit, hcg-t és rohantam dolgozni. Én majd szept közepén megyek újra 3. terhelésre.

Kép
xtina75

Tina!
Nem te voltál az aki mondta hogy megadta a koordinátákat a gólyának. Azt hiszem kékes árnyalatú volt a felsőd.
franci

De igen, az én voltam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
xtina75

Nagyon jó! :lol: :lol: :lol:
franci

Sziasztok!

sajna ma sem voltak jobb tapasztalataim az egészségüggyel. reggel mentem a vérvétel eredményeimért. a máj értékek 20-30 szoros értékkel magasabbak a kelleténél. a háziorvos sürgsségi beutalóval elküldött a belgyógyra, ahol 2óra várakozás után behívtak ebéd előtt, de csak azért, mert a görcsölés rá volt írva, és mikor mondtam, hogy már nem görcsölök, még a szájukat húzták.
lényeg a lényeg, hogy valószínűleg májgyulladásom van. holnap kell mennem a fertőzőre, és ott megmondják (remélem) mi a baj. és azt is remélem, hogy hazaengednek, és elég lesz a gyógyszeres kezelés.

Kép
gota79

Gota!
Nagyon drukkolok,hogy minden jól alakuljon!Mitől lehet ez??? :shock:
zazzy

Drága Gota jobbulást!
franci

gota!
drukkolok, hogy ne legyen komoly bajság!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

gota: A terhesség talán előhozhatja az epeköveket. Egy fórumtársamnál most találtak 50-et! De legalább már tudja miért volt olyan rosszul. De a májgyulladás sem jobb. Lehet hogy ezt is a terhesség plusz terhelése okozhatja? Engem gyerekkel egyébként mindig előre engednek. A metet neked most ki fogja felírni? Én miért nem tudok magamnak szerezniii??? Én is akarom újra szedni. :(
vicky79
Budapest III. kerület

Kontroll vérvétel után hazaengedtek. hétfőn megyek újra. mondjuk a dokker bent akart tartani a fertőzőn, ugyanis májgyulladásnál egyből felmerül a hepatitis esélye. de mondta, hogy valószínűleg az epekő miatt.

Vicky,

a házidoki mondta, hogyha van papírom hogy szednem kell a metet (ez lesz majd remélem az endoról) akkor ő megírja a receptet.

Kép
gota79

Sziasztok,

Bocsi az eltűnésért 3 hetes szabadságomat töltöm, és mászkálok össze-vissza, gépet nem nagyon kapcsoltam nehogy rámenjek a céges mailokra véletlenül.
Nekem nem jött meg spontán ebben a hónapban, így 38 nap után Norcolut, majd Closty ma van a 2.dik nap, ígx jövő héten csüt megyek uhu-ra, nézzük lesznek-e nagyobb tüszőim.
A nyár nálam sajna eléggé sok vétkezéssel járt, így

xtina, melinda
Szívesen csatlakoznék, a diétás klubbhoz. Hol jártok ebben a témában?
1 hét múlva megyek vissza dolgozni, akkor megint rendszeres lesz a mozgás is.
etike

gota: Nekem is írta a háziorvos, csak nem kaptam újra szakvéleményt.
vicky79
Budapest III. kerület

[quote="etike"]x írta:etiketina, melinda
Szívesen csatlakoznék, a diétás klubbhoz. Hol jártok ebben a témában?

Diéta: én már 23 kilónál járok tavaly szeptember óta. Arra nincs energiám, hogy minden étkezésnél dekázzak, grammozzak, számoljak, úgy kábéra megy... Reggelire eszem egy teljeskiőrlésű kenyérrel / zsömlével / kiflivel készült szendvicset, tízóraira / uzsonnára valami gyümölcsöt vagy diabetikus cuccot, esetleg tk abonettet, kekszet, ebédre valami normál kaját szoktam enni fél adagot, persze kerülöm a fehér lisztet és a cukrot. Vacsora megint szendvics vagy pl virsli teljeskiőrlésű kenyérrel / zsömlével, mustárral vagy rántotta... ilyesmi. Inni én max citromos vizet szoktam. A kávét nyírfacukorral édesítem.

Kép
xtina75

Tina!
Nem kellett vérvételre menned? Megjött?
franci

Franci,

Hát nem kellett menni... Télapó itt van.

Kép
xtina75

Tina, sajnálom! :cry:
franci

Ááá, már nem szomorkodom. Nem tudom, mit csinálunk még rosszul, vagy miért nem jön, de nem vagyok hajlandó ezen kattogni. Legszivesebben hagynám a fenébe a számolgatást, meg mindent, csak úgy spontán szerelmeskedni, és majd ha nem jön meg vagy 3-5 napja, akkor tesztelni... De ilyen peteérésekkel muszáj figyelni a PÉ-t, az endót, cikluskövetni, closti, pregnyl, vv-k, stb. Aztán egyszer ezt is megunom, mert ha így sem jön össze, akkor minek. Már 2 ilyen szorosan követett ciklusom volt (meg régebben is pár), most egy clostis és egy anélkül, még max 3-at vagyok hajlandó, aztán marad az anyatermészet ereje, ráhagyunk mindent a Sorsra vagy a szerencsére...

Kép
xtina75

sziasztok

nyaralok itthon igy nem tudtam még vissza olvasni. Voltam ma a Tűűnél és egyetértett teljesen a Clostival mert már csak 4kg választ el az ideális testsulyomtól és magától már biztos nem indul be a ciklusom így ezt rá is írta a papiromra. A pajzsmirigy gyogyszeremet is megfeleztük mert most már sok de lehet decemberben már az egészet elhagyhatom. Abban maradtunk ha terhes leszek akkor előbb talizunk ha nem akkor decemberben. Holnap ha időben haza érünk akkor még elszaladok a nőgyógyászomhoz és megbeszéljük a részleteket. Amint tudok vissza olvasok.
horibol

Tina,
Teljesen megértelek. Néha én is azt érzem, hogy mi a fenének ez az egész. Egész életemben nem voltam annyit orvosnál, mint az elmúlt egy évben. Nem tudom, mikor jön el az idő amikor teljes feladom az egészet. Lehet hamarosan. Ha az anyatermészet adna nekem peteérést, biztos nem járnék orvosokhoz, csak sajnos nekem semmilyen pém sincs.

Horibol,
Az a 4kg kit érdekel! Én azért már gratulálok az ideális súlyhoz. További jó pihenést.
franci

Sziasztok.

Xtina sajnalom a menzit,hajra kovetkezo ciklus.

Franci,a legutobbi terheseged Costival lett?

Horibol,gratu a fogyashoz,4 kg mar semmi.

Kép
monyo83

Lányok! Csak bátorítani jöttem most. Nekem 3 évnyi próbálkozás után 4. inszeminációval sikerült Barbus. Akinek nem megy a peteéréses ciklusban sem a babagyártás, annak javaslom hogy menjen el egy ilyen klinikára. Nagyon sok dolog lehet még az ok (akár apával). Van pl. egy olyan hogy a hüvely nyálkahártyája (vagy mi) kinyírja a spermákat. ezen pl. az inszem azonnal segít, mert ezt a részt a katéterrel kikerülik. Vagy elzáródhat a petevezeték valamitől és akkor felesleges a spontán próbálkozás, ott csak a lombik segít. Egy kicsit persze csalódott vagyok hogy a lányom nem ágyban, párnák közt készült, de ez van. Ne adjátok fel ilyen "hamar". Persze nem papolni akarok, van aki nem szeretne ilyen helyre járni, de én bármit megtettem volna hogy gyerekem legyen. Ha inszem akkor inszem, ha lombik akkor lombik. Kitartás.
vicky79
Budapest III. kerület

Monyo!
Gergő és a 2. vetési is Colstis. Az 1. vetélt baba ügyében málnalevél teát ittam.

Vicky!
Én is lassan már mindent megtennék. Soha se ettem meg a gyógyszereket, gyerekként több került a csapba mint a pocimban. Most meg csak úgy nyelem őket, már olyanok mint a cukorkák.
A nyáron elmentem egy meddőségi központba (ÁEK), onnan elzavartak, hogy ott csak azokkal foglalkoznak akik nem tudnak teherbe esni.
Megkérdezhetem hogy te hova jártál?
franci

franci: Én a Budai Meddőségi Központba jártam a János kórházba. Egyébként meg az hülyeség hogy akinek már van gyereke az nem lehet meddő. Akkor mit jelent a másodlagos meddőség? Hát azt hogy nem jön a tesó. Egy nőgyógyászati beutaló kellett és utána már ott mentek a kivizsgálások.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky,

Nekem is volt már egyszer, hogy összejött (sajna a 7. héten elvetéltem), apának meg előtte még kétszer (előző kapcsolataiban), úgyhogy őt nem is vizsgálták, meg volt egy hiszteroszkópiám, ahol megnézték a petevezetőket is, és átjárhatóak. Úgyhogy emaitt még bízunk abban, hogy nem lesz lombikra, inszemre szükség, de persze nem a végtelenségig várjuk majd a sült galambot. Egyelőre maradunk a jelenlegi módszernél (closti - cikluskövetés - tüszőrepi + a hármas kezelés), aztán meglátjuk. Addig biztos, hogy nem lesz inszem vagy lombik, amíg nem 100%-osan jó az inzulinom.

Kép
xtina75

Xtina ossze fog jonni spontan is,nekunk is ez volt,igaz en tobbszor veteltem.volt clostys cuklusunk is jopar,abban sosem jott ossze(illetve egyszer,de nem jo helyen tapad meg)mindig closty utanni spontan ciklusban jott ossze.
ugy gondoltuk hogy biztos psichesen nem jon ossze clostys ciklusban de maskent pedig nem volt pem igy tovabb probalkoztunk a stimuval.
Noi egy clostys ciklus utan jott ossze,spontan ciklusban.

Kép
monyo83

xtina: Nekem nem tudom milyenek voltak az értékek amikor inszemeztünk, mert akkor nem néztük. Jó sok mindenen keresztül mentetek már ti is. Sok sikert a továbbiakhoz.
vicky79
Budapest III. kerület

Monyó, nekem most volt egy clostis és egy nem clostis hónapom. Nekem is voltak kételyeim, de ez győzött meg:

Clostis hónap, progeszteron (PÉ+10 nap): 83.1 nmol/l
Nem clostis, progeszteron (PÉ+10nap): 27.3 nmol/l

Úgyhogy én most maradok pár hónapig a clostinál. Csak 1-et kell bevenni naponta ehhez az értékhez. Bízom benne, hogy pár hónapon belül nekem is sikerül!!!!

Vicky, köszi!

Kép
xtina75

Sziasztok.

Xtina es tuti hogy nem clostys honapodban is akkor volt pe,ugyertem pe utan 10nappal lett progi nezve?

a lenyeg hogy closty nelkul is van ped,ez sokat szamit,nem minden honap egyforma.
closty utan mindig kaptam progit megsem sikerult,aztan azt se tudtam van e pem,nem is szedtem progit az 5ik hetig es megis megmaradt noi.

Kép
monyo83

[quote="monyo83"]X írta:monyo83tina es tuti hogy nem clostys honapodban is akkor volt pe,ugyertem pe utan 10nappal lett progi nezve?

Igen, 3x is voltam UH-n, nézte a doki, meg utána beadta a tüszőrepit, az másnap megrepedt, és onnan számolta a 10 napot, mindkét esetben...

Kép
xtina75

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?