Zöldi!
Találtam én is egy infót:
Tisztelt Doktor Úr!
A lombik bébi-módszerrel kapcsolatban szeretném Önt kérdezni. Pontosabban arról, hogy a napokban hallottam arról, hogy a meddőségi központokban különböző minőségű táptalajt használhatnának a petesejt megtermékenyítéséhez, ám mivel a betegek nem tudnak ezek létezéséről, így fel sem merül a kérdés, hogy esetleg -akár önköltéges alapon- eldönthetnék, hogy melyikben történjen a megtermékenyítés. Nekem már több beültetésem is volt, ám egyetlen egyszer sem merült fel a kérdés, hogy melyik típusú táptalajt alkalmaznák. Úgy hallottam, hogy háromféle van, és mindháromnál más a teherbeesési, illetve a beágyazódási arány. Az lenne a kérdésem, hogy valóban létezik-e a háromféle táptalaj, és ha igen, milyen az eredményességük, valamint az is érdekelne, hogy mennyibe kerül ez a betegnek. Azért érint most közelebbről ez a probléma, mert két nap múlva kezdem a következő kezelést, és szeretném kikérni a Doktor Úr véleményét ezzel kapcsolatban. Amennyiben lehetséges, e-mailben kérnék választ. Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelettel: Szné K. É.
Tisztelt Asszonyom!
Nemhogy 3 féle, hanem több száz féle tápoldat létezik. Árban ezek lényegesen különbözhetnek egymástól, azonban ez nem azt jelenti, hogy a legdrágább a legjobb. A különböző tápoldatok általában különböző célt is szolgálnak, mely azt jelenti, hogy egy drága tápoldat használata az önök esetében nem garantált, hogy jobb eredményre vezetne. Gazdasági szempontok természetesen vannak. Ennek ellenére még a feltételezés is elfogadhatatlan, hogy meddőségi központok a minőség rovására takarékoskodnának az amúgy egy betegre számítva nem jelentős össszegbe kerülő tápoldattal.
Bár téged már nem érint azért bemásoltam hátha érdekel!