Fleur!
Tegnap mentünk állatkertbe, Timi játszótéri barátjával, Marcival.
Reggel még le akartam vágni a lábkörmeit, tiltakozás ezerrel. Mondom neki, hogy akkor nem mehetünk Marcival az állatkertbe, ha ilyen hosszúak maradnak a körmeid. Na, erre nyújtotta, mint a kisanyal.
Indulnánk, öltöztetném, persze rohangál, nem akar. Erre megint mondom, hogy akkor Marciék nem várnak meg, nem megyünk velük az állatkertbe, ha nem sietünk. Na, és akkor már tudtam öltöztetni.
Szóval így kezelem, "zsarolással".
Hiszti? Van az is, de az talán nem olyan vészes. Akkor van, ha vmit nem csinálhat vagy játszóról hazajönni.
Játszóról úgy tudunk jönni, hogy papírtatyóba visszük a játékokat és mikor indulnánk, előveszem és akkor már tudja, hogy itt az idő, persze "nem! nem!" de összepakolok, megyek a kapuhoz, viszem a motort és akkor már kénytelen utánam szaladni.
De sokszor elvesztem a cérnát és akkor megragadom, leültetem és ráparancsolok, hogy mostmár nyugi van. Na, akkor megszeppen és többnyire el is pityeregi magát, utána már lehet kezelni.
És, ami még bejött, az életkornak megfelelő percnyi "bezárás".
Ha nem akar öltözni, berakom a szobájába, rácsukom az ajtót 2 percre, mondom, persze neki, hogyha nem öltözünk, akkor kimegyek, és mire letelik az idő 10ből 8x már jön magától és kezes bárány.
Hát, kb. ennyi, ami így hirtelen az eszembe jutott.
---
Nem akarok hülyeséget mondani, de én úgy tudom, hogy a kálcium, az izomösszehúzó, a magnézium meg ugye lazító. Szval a kettőt nagyon nem kéne együtt szedni, mert kiölik egymást ...
---
Maci!
Édes az alvós kép!
Levi meg majd csak megbátorodik előbb-utóbb!
A kavics nálunk is nagy sláger.