Babszikám,
Török Riviérán-Alanyában voltunk. Valóban nagyon szép volt, és annyira kedves, vendégszeretőek voltak az emberek, h. tanulhatnánk tőlük. Akkor most meg is ragadom az alkalmat és írok egy pár mondatot a nyaralásról.
Tehát hétfőtől (16-tól) kezdődött az 1 hetes nyaralásunk ezen a csodás helyen...és még aznap elkezdtem pöttyözni.
De szerencsére annyira nem rontotta el a kedvemet ez a dolog.
A szállodánkról mit is mondhatnék, tényleg csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. Csodás, törökös berendezéssel díszített bútorokkal berendezett társalgók, hatalmas katuszok, pálmák mindenütt és az elmaradhatatlan hatalmas szélem mosoly minden török ember arcán. Kint a teraszokon,, kertben bárok ahol korlátlanul ihattunk sört-bort, üdítőt, vizet és csobbanhattunk a kellemes vizű medencékben. A kaja, egy igazi gourmannak felejhetetlen lehetett, nekem egy kicsit fura volt a fűszerezés, de valóban nagyon finom, és a svédasztalos megoldás miatt, nem éheztünk...
Kedden fürdőztünk, napoztunk, pihiztünk, nézelődtünk stb.
Szerdán fakultatív program keretében elmentünk Pergébe, Aspendosba. Perge csodagyönyörű hely, egy ókori romváros (kb. 100 ezren !!) lakták. Bár igaz, h. csak a 8 %-át tárták fel, de így is hatalmas oszlopok, fürdőhelyek, várak, kolostorok és még számos lelet látványa tárult elénk. Az én Drágám itt aztán kiélhette a történelem iránti szenvedélyét, ráadásul mivel numimatikával is foglalkozik, így duplán örömforrás volt ez a csodahely.
Utána irány Aspendos, ahol már a 36 fokot verte a hőmérő higanyszála, és minket a gutaütés. Aspendos egy hihetetlen jó állapotban megmaradt amfiteátrum, amit az is tükröz, h. itt a mai napig tartanak hangversenyeket.
Szóval ez a nap igazán tartalmas volt, és egy icipicit fárasztó, de mi így szeretjük, mert imádjuk az ilyen látnivalós-kirándulós dolgokat.
Csütörtökön emésztettük az előző nap eseményeit, majd pénteken újabb izgalmak vártak minket...
Egyelőre ennyit írtam, mert ma már melóznom kéne, de ígérem, h. még ma befejezem az élménybeszámolót.