Új privát üzeneted érkezett!

Virág köszönjük!!!!!!!!

elhiszem hogy fáradt vagy........nem könnyü.........de erős vagy.......:))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Mona megeloztel!! :D :D :D egyazon percben irtuk! hihihi
Vendég

Mona,Bogi nagyon szépen köszönjük!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT A KISFICKÓNAK!!!!!!

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

köszönjük Majga:):):):)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT MÁTÉNAK!!! ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!

kovacszsuzsi

köszönjük szépen Zsuzsi!!!!!!!!

Pedi merre vagy?...hogy vagy?????
Katiról és Bogiról mi hír?:)))))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Nita, itt is boldog születésnapot Máténak!

Csillag, én is nagyon értékelem, hogy ilyen jó dolgom van, Lexi klasszikus többemberes baba volt, alig aludt, rengeteget sírt, hasfájós, bukós volt, alig vártam, hogy nagyobb legyen. Marcussal viszont élvezem a babázást, és az előzmények miatt egyáltalán nem veszem természetesnek, hogy ilyen jó fiam van.
Egyébként nyugodtan panaszkodj, azért vagyunk, hogy meghallgassunk, és ha tudunk, segítsünk. :wink: (2 fórum van, ahova megpróbálok rendszeresen írni, ez az egyik, a másik a tanyán van.)
Marcus 2 hónaposan, és 2 hetesen volt 5870 gramm.

Mona, örülök a jó híreknek! :D 4d-re mikor mentek?

Pedi, hogy vagy ma?

cham, te is írhatnál néha pár sort, hogy mi újság veletek.

Bogi, puszi neked is!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Itt vagyok! :D

Nita! Máténak nagyon boldog születésnapot kívánok!

Beze! Köszi, jól vagyok ma. Mármint nem fáj semmim, de most a közérzetem nem az igazi.

Csillag! Bezének igaza van, mi ezért vagyunk itt, mindenki panaszkodik, mert senkinek sem "fenékig tejfel az élet"! "Sajnos" a jelenlegi problémádat átérezni nem tudom, de abszolút megértelek. Az én férjem is elmegy úgy dolgozni, hogy elfelejt fát behozni, olyankor nekem kell azt is. Két fordulóval szoktam, mert most már azért 10husángot nem hozok be egyszerre. Még az a szerencse, hogy a teraszon tároljuk. Meg hiába készítem ki a szemetet, meg kell kérnem, hogy vigye ki, máskülönben ott marad! De én már sokszor csak mosolygok rajta. Rengeteget dolgozik, és látom rajta, hogy mennyire aggódik értem, ezért állandóan jár az agya, és semmi nem jut eszébe magától.

Katiról nem tudok semmit, nem jelentkezett, én meg nem merem hívni!
pedi
Kalocsa

Beze, köszönöm a kedves szavaidat. Nekem Bence volt olyan kisgyerek, mint Marcus, úgyhogy pontosan tudom, hogy milyen életed van most! :wink:
Most azt hiszem egy kicsit idegileg kimerültem... tudom, hogy Gergő nem egyik napról a másikra fog rendbe jönni, mégis úgy érzem, könnyebb lesz akkor, ha kikristályosodik, hogy mit kell vele pontosan csinálnunk. Ez a bizonytalanság mindennél rosszabb.

Gratulálok Marcus súlyához, jó kis vasgyúró! Nálunk most lassult a gyarapodás. Remélem azért nem kell majd tápiznunk.

Kép

Kép
csillagvirág14

Sziasztok!

Nita: NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK MÁTÉNAK!!!!!! :D :D
Vendég

nita. Máténak nagyon sok Boldog Születésnapot kívánunk :):):)):)

nika70
Salgótarján

mai szösszenet Gergőről :) ma szakácsnap volt :) kókuszgolyót csináltak meg limonádét :)

Kép Kép

nika70
Salgótarján

Nika: óhh a kis szakács,egyem is meg,de édes :D :D :D
Vendég

Beze,Pedi,Mia,Nika köszönjük a köszöntéseket...képek hamarosan a blogba!!!!!!:))

Nika micsoda szakács Gergő:):
szerencsés vagy ...2 szakács is van a családba!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

szülinapi képek a blogban:))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Beze, holnap megpróbálok időpontot kérni a 4D-re, még nem tudom, hogy mikor megyünk, én minél előbb szeretnék!

Kép
Kép

Moncsi
monalux

Nita megírnád még egyszer a blogod címét? Nem mentettem el...! Köszi!

Kép
Kép

Moncsi
monalux

hargitai007.blogspot.com

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nagyon édesek a Fiúk! Nyami-nyami torta...

Kép
Kép

Moncsi
monalux

beze, köszönöm jól vagyok, csak nagyon elfoglaltan. De most kellemes dologgal töltöttem az időt suli után, selyemmel taliztam végre 8)
hasam hatalmas, arcom kisimult, kb ennyi. Tök boldog vagyok és nagyon jól érzem magam a bőrömben. 8) de azért ez nem mindig volt így, mert igen komoly depim is volt nem olyan rég....de már túl vagyok rajta és minden OK, koncentrálok a sulira, családra meg hogy ne dagadjak el. Gép előtt nagyon ritkán vagyok, ezért nem is jövök. UH szerint nagyobb a bébink, 12 hetesen volt 13 hetes. De nem variálok a vonalzón, lesz ő még nagyobb, a férjem nem kicsi....kombinált is rendben volt. Szerencsére már hányni sem szoktam, a suliban is minden OK, habár már kértem vmi kényelmesebb széket a boncteremben, azért másfél órán át nehéz görnyedni a "sörpadokon"

nagyon kivi vagyok a kis Bogicára. :D néha azért majd bekuksizok.

pedi remélem jól vagy!!!

virág neked meg tényleg írok, csak holnap hosszabban, most várnak a fiúk, anya végre hazajött és ideült a gép elé :oops: holnap nem megyek sehova, mert tanulok itthon, kicsit azért majd ráérek gépezni is :wink:

chamomilla
Pécs

Nita! Boldog szülinapot a kisfiadnak!!!!

cham! örülök h most jól érzed magad, és a hányás is elmúlt!

Nika! de cuki szakács:)))))

csillag! fel a fejjel, meg fog oldódni ez az átmeneti állapot!drukkk!

KépKép
dike

Pedi, azt hiszem most eleged lett belőlem és igazad van. Nem fogok többet panaszkodni, ígérem...
Te pedig egy óriási Hős vagy a szememben, hogy ennyi mindent bírsz még csinálni! (gondolok itt a facipelésre :shock:)

Nika, nagyon cuki a kis szakács! Olyan jó, hogy tudsz nekünk fényképeket mutizni Róla! :D

Nita, szuperek a képek! Annyira szeretem nézni a gyerekek tiszta szívből jövő boldogságát! :D

Cham, előre is köszi a véleményt a Dévényről! Kíváncsi vagyok, hogy pozitív vagy negatív dolog lesz!
Örülök, hogy jól érzed magad és hogy minden rendben a kis pocaklakóval! Puszi Nektek!

Kép

Kép
csillagvirág14

Dike köszi!!!!:))))

Virág én is imádom mikor örülnek..:))))))

Cham szupi hogy minden rendben veled és a babóval is:)))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

cham, örülök, hogy írtál pár sort magatokról, és hogy minden rendben. :D Mi 14hetesen már tudtuk, hogy Marcust várunk, Lexi akkor szégyenlős volt, de a 16hetesen már beterpesztett. :lol:

Csillag, én teljesen megértelek, még akkor is, ha nekünk nem kell különböző vizsgálatokra járni. Nyugodtan gyere, és írj, bármiről, ami foglalkoztat, hátha attól jobban érzed magad.
Nektek se kell tápszer, az tuti! Gergőci abszolút jó súlyban van, 6hónaposan kell duplázni, simán meglesz nektek is, szerintem még hamarabb is. Marcusnak meg tényleg jó az étvágya, és szerencsére bőven van tejem is. Csak még mindig hájas a hasam... :?

Mona, olyan kivi vagyok, kit vártok. :wink:

dike, hogy vagytok?

Nita, majd megnézem én is a képeket. :wink:

Pedi, előtted le a kalappal, de azért nem nagyon kellene már cipekedned! :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Jó reggelt!

Jaj, Drága Csillag! Te félreétettél engem! Dehogy lett elegem, csak azért írtam le, hogy lásd, nem vagy egyedül, és másnak is van problémája, és tényleg azért van ez a csapat, hogy "jóban rosszban" is a másik mellett legyünk!
Egyébként ne aggódjatok a cipekedés miatt, mert az 5fa egyszerre tényleg nem sok. A porszívót is felviszem az emeletre! :wink:

Beze! Neked mindenképpen fogok írni sms-t, ha úton vagyunk, vagy elindult vmi, és ezért nem tudok jönni netre. Szóval, ha nem jönnék, ne aggódjatok, mert azt tudni fogjátok, ha a szülés miatt nem! :wink:

Tegnap este beszéltem Katival! Jól van, azt mondta nem fáradt, pedig két éjszaka nem aludt! Sokat nem akarok elárulni a szüléséről, nem volt egyszerű, de ennek ellenére EGYETLEN EGY VARRATA sincs!(irigy-irigy) Persze, ha ezen múlik, inkább legyen varratom, mint 36óra vajjúdásom!

Bocs, de most nem tudok többet írni, lassan indulunk nst-re, majd utána jövök a hírekkel!
Puszi
pedi
Kalocsa

Jó reggelt 8)
Gyerekek már az oviban, így szépen idecsüccsentem.

Örülök, hogy Katiék jól vannak!

beze, a fiúknál már ilyenkor én is tudtam, hogy kukacosok, de valahogy azt érzem, most kislány lesz. Ha nem derül ki a 18 hetes uh-on, akkor azonnal elmegyek 4D-re. Amúgy 26. hét körül mentem volna 4D-re, mert akkor már olyan szép babaalakjuk van...de olyan kiváncsi vagyok. Mondjuk bevallom őszintén, szívem mélyén inkább fiút szeretnék....csak bemagyaráztam magamnak, hogy kislányra vágyom, de rájöttem, nem. :oops: lehet azért, mert anyámmal nagyon rossz a kapcsolat most....persze nem miattam, de akkor is megviselt. (de túlléptem rajta)

pedi, én azt érzem márc 1. lesz a te időd

virág, amikor Milán született minden rendben volt vele. Aztán 2 hónapos volt kb, amikor kórházba kerültünk egy fertőzés miatt. (olyasmi mint a rota, de hiába írom a nevét, nektek nem mond semmit, ilyen sokat hányós-fosós nagyon lázas cuccot nyalt be....és kiszáradás veszélye miatt be kellett feküdni) És ott vette észre egy gyerekorvos, hogy nem tartja a fejét rendesen....és úgy megijesztett, hogy csak na. Adtak fejlődésneurológiára időpontot, ahol egy pszichiáter fogadott minket. Na attól totál lekészültem, hogy pszichiáterhez kell járni a gyerekkel :roll: adott egy fénymásolt lapot, amin tornagyakorlatok voltak, hogy naponta tornáztassam és havonta kellett hozzá járni 1 éves koráig. Amúgy sem én sem a gyerekdokink szerint nem volt Milán hypotoniás, de ha más doki meg azt mondta, akkor nem álltam ellen. A tornákat nem nagyon szerette, így leginkább hasra raktam, amikor ébren volt, hogy emelgesse a kobakot és nagyon szépen fejlődött. 3 hónapos korától el kezdtem hordani babaúszásra, amit nagyon élvezett. Ott ismerkedtem össze egy csajjal, akinek a kisfia Milánnal volt egyidős és ő nagyon durván hypotoniás volt. Na ő mesélt a Dévényről. Mi is elmentünk, de nekünk ott azt mondta a gyógytornász, hogy annyira enyhe Milánnál, nincs rá szükség, nem kínozná....és tényleg kínzás. volt ott sok baba, olyan keservesen sírtak, amilyet még életemben nem hallottam.....DE tényleg nagyon hatásos, beszélgettem anyukákkal és mondták, hogy nagyon sokat fejlődött a babájuk már pár alkalom után.
Ekcémás volt nekem is Milán mikor úszni vittem, sajnos örökölte az allergiát (apja poliallergiás, anyám ekcémás), iszonyú csúnya volt a bőre. Én külön mostam a ruháit hypoallergén Bip-pel és öblítőnek is olyat használtam, mindent kivasaltam, még a harisnyáját is (a forró gőz ugye fertőtlenít). A bőrdokik általában kívülről rákennek vmi kencét (szteroidosat) és az persze használ, de az ekcéma allergia, ami belő dolog....aztán csak hidrophiles fürdetőkenőcsöt használtunk meg gyógyszertári testápolót, semmi műszál, csak pamut. gyönyörűen helyrejött a bőre. HA szteroidot is kensz rá, akkor kevert krémet írassál fel és halványan szabad csak kenni.
Kb 2 éves kora óta teljesen eltűnt az ekcéma, már rendes tusfürdőt használ (sőt, ilyen pasi illatút akar mindig), a ruháit sem mosom külön.
A mozgása nem olyan, mint az öccsének, kicsit olyan kétbalkezes, de én is ilyen voltam, szóval nem hiszem hogy a babakori nem időben fejtartás miatt lenne. Imád sportolni. Amúgy semmiben nem késett el, mindent időben megcsinált, gondolok átfordulásra, felülésre, felállásra...stb.

bocs hogy hosszú lettem 8)

Szép napot mindenkinek, én húzok tanulni meg töltött paprikát akarok főzni :D

chamomilla
Pécs

sziasztok!!!!!!!!

nagyon kiváncsi vagyok Kati történetére..de ennél is jobban Bogira:))))))

Pedi várunk a hírekkel!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita
Boldog születésnapot Máténak!

Pedi
Nem biztos, hogy olyan jó gátvédelemmel szülni, persze utána mindenképpen kényelmesebb. De a szülésznőm szerint sok a későbbi plasztika ez esetben, a házas élet is másabb lehet, ha vágnak akkor viszont jobb esélyeid vannak.
Engem mikor varrt a doki, meg a szülésznő is azt mondta, ez a legfontosabb rész, ha nem jól varr össze, a férjem panaszkodni fog, és mosolygott.
Vendég

Beze! köszönöm jól vagyunk, nem történt semmi újdonság. babám nagyon lusta, ritkán mozog csak. jövő héten cukor terhelés,meg majd bejelentkezem 4dre is, a 25 héten szeretnék elmenni.mindjárt itt van és nagyon várom már:)

Pedi! drukkk gyere majd a hírekkel!

KépKép
dike

Rita én cáfolom hogy nem jobb gátvédelemmel szülni.......
Máténál volt gátmetszésem és szűkebbre vart a doki...Barninál gátvédelemmel szültem és azóta sokkal jobb a berendezésem odalent:)))))

köszi a köszöntést Máté nevében is:)))))

Dike....azért nem olyan nagy baj ha lustika..legalább nem okoz fájdalmat ha kirúgja a ház oldalát:))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

chamo: de jó hogy jöttél :):):)

mai szösszenet :) nem csináltam sok képet :) majd holnap a jelmezes bulin többet csinálok róla :) ma csak népi farsang volt .
Kép

nika70
Salgótarján

Nita
Ez biztos egyéni. Nekem az első varrás biztos jól sikerült, mert (igaz nem közvetlenül a 6 hét után, hanem néhány hónap után) utána sokkal jobb volt az "együttlét". Azért most ezekkel a felszívódó varratokkal meggyűlik a bajom, sokkal érzékenyebb. A kiszedős varratoknál a 10. nap után semmi gátfájdalmam nem volt, csak a belső részen, de az nem volt vészes.

Nika
Helyeske a fiatalúr! Regikéék is szoktatk sütni, rétest, meg mustot is csináltak, néha én is olyan szívesen járnék oviba, tök jó programok vannak.

Találtam valami jót, és hasznosat a neten. Szülés utáni dolgok, mindenki talál valami magára illőt, az biztos. Én sokat.

Tippek-tanácsok a gyermekágyas időszakra

Caitlin tanácsai:

ne akarj hos lenni szules utan
ejjel ad le a gyerkocot, foleg amig nincs tejed, h minel tobbet tudjal pihenni
ne akarjal ulni. Tudnal – mert meg hatnak a fajdalomcsillapitok, de masodik nap meg lesz meg a bojtje
a magas korhazi agyrol lejoves titka: oldalfekves, massz 4kezlabra, kioldalazni a szelere es lassan letenni a labat
ne “nezd” meg magad alul!!!! Ezt meg otthon sem ajanlom
a hegszovet feher!! Ha ilyet latsz: nem szetnyilt a seb, hanem gyogyul. En emiatt mentem vasrnap korhazba….
Papir wc ulokebol kell legabb napi 10 darab, szoval ne ezen sporolj
Wc: sokretegu papirbol kell 3-4 “szelet”, azt nedvesitsd be jeghideg vizzel. Kitorles helyett ezt helyezd oda, majd vedd el. Vegul szarazzal itasd fel a vizet. Intim torlokendo is hasznalhato.
Borogatas: ha sokszemelyes szobaban vagy nem biztos, h tarogatni akarod a labadat. Megoldas a napi 4-5 zuhany, aminek a vegen 5 percig a hideg vizet folyatod a gattajekra. Ne a hugycso teruletre, mert attol csak felfazol, amire ugye, nincs szukseg
ha megis borogatas:
kerhetsz jeget - ezt egy steril kesztyube toltve adjak - jopofa :)
talka, viz - erdemes beletenni koromvirag es/vagy levendula olajat. ha 1agyas szobaban vagy erdemes a levendulat parologtatni (pzs es racsoppenteni 2-3 cseppet.. orakig erzed), mert az fertotlenit. ha melletted van a gyerek akkor csak nagyon keves ideig legyen kint a pzs. neki meg eros lehet az illat.
A derekadon mindig legyen vmi, mert nem erzed, de nagyon konnyu megfazni.
Pl. spagettipantos top, lehuzva mell ala.
Elso kakilas: dupholac szirup – nem okoz hasmenest, csak lagyit. Legtobb korhazban adnak. Hatoanyagai: glukoz, fruktoz es egyeb cukrok.
Elso par napban kell a tena, de sajnos annyira vastag, h nagyon tud nyomni. Erdemes 3-4 nap utan atterni vmi vekonyabbra (always ultra night)
Reparon kenocs az aranyerre csodakat tesz!
A szules utani aranyer allitolag visszamegy magatol. Na errol majd par het mulva nyiltakozom, de igy legyen!! (2005. 11. 29.) igazolom - lassan mulik, de meg van (12.19)
A szules utan ~10 nappal faj a hugycso. Ez normalis. Majd elmulik.
meg terhesen! hasznaljatok ki az idot es aludjatok ejjel!!! utana nem nagyon lesz modotokban :))
ne fazzatok meg amig ennyire pici a gyerek - irto nehez az ejszakai fekve szopiztatas kozben felkezzel orrot fujni ugy, h ne tiszta erobol fujjal, mert akkor meg a gatsebed akar kiszakadni :P
vigyazzatok az elso hetekben a kadbol kiszallasnal: en elso itthoni nap kicsit megcsusztam es reflexbol a belso combizmommal akartam stabilizalni magamat. na az ilyenkor nincs!! :P szepen ra kell tehenkedni a mosogepre/akarmire... "csak kecsesen" felkialltassal!! :P
ha tekergozik a gyerek, majd nagy nehezen szarik EGYET: VARD MEG A KOVETKEZOT!!!! :) es csak utana tedd tisztaba :P
cicaful kiegeszitese: es az az utanit is! :)
nekem az 5. het elejen kezdett elmulni a verzes es lett helyette folyas. ez is meg normalis. es ne lepodj meg: igen, van egy szaga... :( az is normalis. meg nem tudom meddig fog tartani, de elvileg mar nem sokaig :)
ne lepodj meg ha hohullamaid lesznek. foleg szoptatas kozben.
szoptatas: figyelj oda, h ne hagyd az elejen nyammogni a cicin, mert kisebesedik - ez a hivatalos allaspont (is). a gyerek persze nyammog, mert ha kiszeded a szajabol visit, tehat visszaadod neki... es igen kisebesedik. megoldasok nalam: avent krem - nem kell lemosni, kenyelmesebb igy. elso ket hetben bimbovedo. a gyereknek tokmind1, nekem viszont rendbehozta a mellemet. es nem jo ha vert nyel a gyerek. (koszi Allianak a tanacsert! :)). ja, es nem a legszuperebb avent valt be, hanem a legmuanyagerzesubb, legnagyobb borzalom ami a patikaban kaphato volt.... most 1 honap elteltevel meg mindig fajnak a cicijeim ha Csucsok nem log rajtam. furcsa modon, ha szopik nem faj az elso par szivas utan..... ilyenkor erdemes vagy melltartoban lenni, vagy szuk felsoben, ami nem dorzsoli.
tapszer. mostansag mindenki a szoptass ezerrel hive. en is. de van, h nincs eleg tej (foleg az elejen es a novekedesi utemeknel). semmi baja nem lesz a babanak ha napi 1x hypoallergen tapszert kap. viszont nem borzolja az idegeidet a visitassal es nem szakad meg a szived :) szoval nem vagy rossz anya ha megis kap kiegeszitest a pici

+1 altalanos tanacs: ne felejtsd el a humorerzekedet. nagyon hasznos, ha kicsit kicsavarod a latoszoged es kineveted magad :) persze holtfaradtan, ehesen, pisilni kell allapotban ez nem konnyu :)

+2: mindenhol lehet kerni fenekbe fajdalomcsill. szurit amig bent vagy, napi 3x (algopyrin). fenekbe gyorsan hat, de mindig megprobalnak a tablettara rabeszelni (en a beleim miatt nem ehetem). ami erdekes: nekem meg most 1 honap mulva is faj a szurik helyen a csipom (mondjuk en meg a hazajovetel napjan is kaptam 3 szurit.... de en extra eset voltam :))

+3: es a kedvencem! :) felszivodo zsinorral varrnak. nemely dokik hazaengedes elott minden 2. varratot kiszedik. nekem is. nagyon feltem tole, de kibirhato, es messze nem faj annyira mint hinned. szerintem jo. VISZONT: ugy a 2. - 3. heten ket! zsinor is tavozott belolem, oszinte meglepodesemre. ez normalis. ha csak a veget latod, nem szabad meghuzni, meg kell varni amig teljesen kijon .... :)
Erzelmi oldal

Elorebocsatom, h alapvetoen ez nagyon egyedi… megis van par dolog ami ugy tunik altalanosabb…

szules utani hormoningadozas – na igen, ranezel a babara (vagy csak egy szelet kenyerre :P ) es sirva fakadsz. Ez normalis. Hagyd magadi lyenkor pityeregni lelkiismeret furdalas nelkul
szules utani depresszio – elso par hetben jelentkezik vmikor. Mar elore erdemes magadnak listat keszitened, h jo anya vagy, van eleg tejed, es igen – tenyleg szereted a gyerekedet. Par nap alatt elmulik, de jo ha van bno akit felhivhatsz az epp aktualis hulyesegeiddel – segit..
jo ha paroddal, szulokkel elore kozlod, h kicsit hulye leszel szules utan a hormonoktol es legyenek elnezok. Miota hazajottunk 2x akartam valni es megszamlalhatatlanul sokszor ontott el szeretethullam a parom irant. Szegenyke hullamvasutnak eli meg….. de igy az elso honap vegere kezd hatarozottan javulni a helyzet ugyhogy van remeny……
ami nekem extra (talan mas is fog vele talalkozni…)
az osszes konyv, mgazin a szules utani erzeseidet a gyerek irant vmi rozsaszin imadatnak irja le, ahol azonnal szereted a gyerekedet es azonnal egy hullamhosszon vagytok…..
igen es nem. Elso napon a felelossegtudat leteritett rendesen, aztan ellazultam hamar…
en a mai napig nem erzem a fennkolt rozsaszinseget. Viszont azt igen, h a gyerekem a legfontosabb es elmondhatatlanul szeretem.
Es furcsa modon az az erzesem van, mintha mindig is 3ban lettunk volna. Olyan termeszetesseggel illeszkedett be Mirko a csaladi eletbe. De rozssaszinseg meg mindig sehol.
Teljesen normalis, h az igazan mely szeretet csak napok/hetek multaval alakul ki, ettol meg mindenki tok jo anya!!!
A hullamhosszrol meg csak annyit, h ennek is ki kell alakulnia… nem tudod automatikusan megkulonboztetni a sirasat, nem ebredsz 5 perccel hamarabb mint o ehes lesz, stb…. Most 1 honap multan kezdenek ezek a kepessegeim kifejlodni, de meg van hova javulni :P

termeszet anyank jol muxik:
1. a szules elmenye erzelmi szinten tenyleg halvanyodik (ez az en esetemben nagyon jo! :))
2. a sajat magaddal kapcsolatos erzeseid (legabbis nalam) lassan jonnek eloterbe. az elso honap a fajdalomrol es a csodarol szol es a mindennapi nehezsegekrol - mit egyel ha ferj elfelejt kenyeret hozni? most nem tudsz elugrani a boltba es senki mas nincs a kozelben aki lemehetne :P en most kezdek megint kicsit magammal foglalkozni. idot szakitottam a hajmosasra!!! :) (nem csak lohalalaban, hanem rendesen) es konstataltam, h hazajovetel ota hiztam .... valamint eszrevettem, h a hasamaon a borom felvette eredeti formajat, rugalmassagat :) na mostantol lehet fogyni anelkul, h sharpei kutyakent neznek ki :))
Vendég

Rita ez nagyon jó amit bemásoltál........sokban magamra ismertem én is!!! :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Pedi gyere!!!!! :) Már nagyon várlak!!!!

Katiék holnap már talán haza is mehetnek??!!

Cham muti a pocid!!!!! Örülök, hogy minden rendben van veletek!

Dike a hétvégén én nagyon sokszor éreztem a babát, és "viszonylag erős" mozgások voltak, most viszont kevesebbszer, és nem is annyira erős! De az a lényeg, hogy minden rendben van a Babukkal!!!

Jövő héten tudnak csak időpontot adni 4D-re, mert még nem tudta a csajszi az orvosok márciusi beosztását!

Kép
Kép

Moncsi
monalux

Mona én is úgy számoltam hogy kb holnap engedik haza Katiékat....attól függ Bogi ha besárgult mennyire.....
nekem mind a kettő a 3. napon sárgult be de másnap haza engedtek.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Rita, én sem gátvédelemmel szültem, de utána nekem még hetekig fájt a sebem, nem bántam volna, ha nem vágnak, de ugye elsőnél kötelező volt. :?

Pedi, gyere, én is várlak nagyon, mi újság?

cham, dike, pocifotót nem akartok hozni? :wink:

Marcus ma 3x megfordult a hasáról a hátára, pillanatok alatt. :D Első alkalommal nem volt még 2hónapos, akkor 2x csinálta egymás után, és kicsit több időt vett igénybe a művelet. Kislányom meg 2x közölte velem, hogy csúnya a fejem, baromi szarul esett. :(

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

beze! jajj de ügyes Marcus!!! simi a lelkednek! jövő héten hozok pocifotót, akkor lesz fényképezőm.

Rita! tök jó amit bemásoltál!

2 napja megint a savammal küzdök esténként most is.:(

KépKép
dike

Sziasztok!

Bocsika, hogy csak most! Nst jó, de dokim nincs a héten, így nem volt vizsgálat. Na, nem mintha zavarna, én mondtam, hogy a héten még nem szülök. Ma nincs túl jó napom, elég sokat keményedek(tuti ettől a rohadt időtől, elegeeeeeeeeeeeeeeeeem van a TÉLBŐL), de a babuci még a hideg ellenére is mozgolódik, pedig ilyenkor nyugiban szokott lenni. Amikor hazaértünk, lefeküdtem és szinte jógáig csak azt csináltam, szóval, ma tényleg pihentem. Mondjuk hajnalban fél4től 5ig nem aludtam. Ne kérdezzétek, miért, nem tudom!

Beze! Gratula Marcusnak, nagyon ügyes kis krapek! Sajnálom a lánykád beszólását, de pici még Ő ahhoz, hogy tudná pontosan, mit is jelent ez, vagy csak én hiszem?!

Cham! A jó Isten beszéljen belőled! Március 1-je az én "titkos" vágyam, de vannak itt, akik ezt már tudják.

Mona! Lehet nálad is úgy lesz, hogy hidegfrontnál nyugisabb lesz a babád. Nekem végig így volt, melegnél meg pörög ezerrel.

Nita! Nagyon szépek a fiúk, és nagyon jól néztek ki azok a torták. Mostanában minden nap kívánok egy kis édességet, de szerencsére egy szem bonbon vagy egy túró rudi kielégíti ezen vágyamat! :D

Nika! Nagyon cuki Gergő ebben a ruciban is. Akkor héten Neked is több a dolgod, ha jól gondolom.

Rita! Köszi a jó tanácsokat! Ezek nagyon hasznosak.

Csillag! Milyen napotok volt ma?

Dike! Sajnálom a savat, de átérzem a helyzetedet. Nagyon rossz az biztos!
pedi
Kalocsa

Beze ezeket nem szabad komolyan venni..biztos nem gondolta komolyan......
Máté nekem azt szokta mondani hogy buta anya!!!!...de nem érdekel de sajna már azt is mondta hogy utál:(((((

Pedi szupi hogy minden rendben:))))))))))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Pedi, örülök, hogy jó lett az nst! Ha nincs a dokid a kórházban akkor kinél szülnél ha a héten kopogtatna Bálint vagy Eszter baba?

Beze, gratula Marcusnak! az írásaidból úgy tűnik, hogy nagyon hasonlít mind fejlődésben, mind súlygyarapodásban Bencéhez. Ha ilyen hamar át tudott fordulni, akkor 7 hónapos kora körül fel fog állni! (Vagy még hamarabb!!!!! Bencus 6 hónapos és 3 hetes volt amikor felállt.) :D
A tápszeres dolgot azért mondtam, mert ez a mizéria Gergővel, meg az, hogy minden nap hurcibálnom kellett valamelyik gyerkőcöt valahová, megint megcsappantotta a tejemet. Már napok óta "küzdök", hogy több legyen, egyelőre eredménytelenül. Pihenés nélkül egyszerűen nem tudom növelni a mennyiséget. :cry: Úgy látszik ez az én keresztem a táplálás terén... állandóan küzdök, hogy tudjak anyatejet adni a gyerekemnek. (ne értsetek félre, nem esik nehezemre, hisz a legjobbat szeretném adni neki)

Gátmetszés, én sehogy sem úsztam volna meg. Bencénél az volt a gond, hogy túl nagy baba volt, még a metszés ellenére is sérültem. Gergő meg túl gyorsan jött, így esély sem volt a gátvédelemre. Szerencsére ügyesen varrt össze a dokim, mert semmi problémám nincs amikor összebújunk Apával. :wink:

Dike, sajnálom a savat. Mit tudsz ellene tenni?

Mona, de jó, hogy így érzed már a pici Babukátokat! ez annyira jó érzés!

Nika, cukker pasi ez a Ti Gergőtök! Nagyon várom az igazi farsangi fotókat!
Te hogy bírod a munkát?

És akkor mi:
Ma kiderült, hogy van egy félig meddig ismerősünk, aki a Pethő Intézetben dolgozik, illetve az 1.sz Gyermekklinikán is. Beszéltem vele telefonon és megnyugtatott, hogy az a testtartás, amit most Gergő felvett nagyon gyakori ekkora babáknál. Beszélgettünk ezzel kapcsolatban mindenféléről és felajánlotta, hogy ha szeretnénk, nagyon szívesen megnézi személyesen is a Fiatal Urat. Persze rögtön mondtam a Férjemnek, hogy vigyük el Gergőt! Nyugodtabb lennék, ha egy ilyen szakember is megvizsgálná a kisfiamat, ellátna tanácsokkal és mutatna gyakorlatokat, amikkel fejleszthetném, korrigálhatnám a tartását. Ha minden jól megy és lesz szabad időpont, akkor március 8-án mennénk.
És képzeljétek, hogy mennyire megdöbbentett egy kijelentése:
azt mondta, hogy az ilyen gyerekek 99%-a egészséges és 4-6 hónapos koruk között maguktól korrigálják ezt a tartást (csak sokat kell hozzá hasaltatni) és azt is mondta, hogy a gyógytornászok előszeretettel foglalkoznak az ilyen gyerekekkel, mert egy egészséges gyereket könnyű rendbe hozni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
csillagvirág14

Pedi örülök, hogy jöttél és minden rendben van Veletek! Az öcsém márc. 2-án született!

Virág szuper hírek!!! Remélem sikerült megnyugodnod!

Nika nagyon aranyos a Kisfiad, olyan kis vagány!!!

Beze Marcus tényleg nagyon ügyes! Lexi biztos nem gondolta komolyan, ne legyél ez miatt szomorú!!!

Kép
Kép

Moncsi
monalux

Virág ezek nagyon jó hírek!!!!!!!!!!
minden a legnagyobb rendben lesz!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

HALIHÓ :D
MA VOLTAM GENETIKAI UH-N.

BPD:44,3mm
TAD:40,2mm
FL:26,3mm
EGY ÉLŐ MAGZAT KOPONYA VÉGŰ FEKVÉSBEN.
LEPÉNY A HÁTSÓ FALON.
MAGZATVÍZ ÁTLAGOS.
ÉPNEK LÁTSZÓ KOPONYA,GERINC,HASFAL.
MALFORMATIORA UTALÓ JEL NEM LÁTHATÓ.
A SZÍV NÉGYÜREGŰ.

SZÓVAL LACA JÓL VAN :D

ÉN MÁR KEVÉSBÉ...AZT HISZEM ARCÜREG GYULLADÁSOM VAN :evil: :?

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

szupi hogy Lacával minden rendben!!!!!!!!!!!!!
te meg gyógyulj meg!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

pedi: ha hiszed ha nem semmivel sem volt több a dolgom :):):):)

Majga: jobbulást ez most nem jókor jött :(:(:(

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Hogy vagytok?

Itt tegnap óta esik a hó :roll: hát nem örülök neki,főleg mert ma mennem kell uh-ra egyedül,kocsival :!: Nemszeretek ilyen úton vezetni :!:

Az éjszakát végigaludtam,még arra sem keltem fel,hogy Tomi volt fent pisilni,pedig mindig felszoktam ébredni!

Szerdán voltam nst-n,jó lett :wink:

Pussz
Majd később jövök :!:
Vendég

Ja nemis írtam,tegnap voltam védőnőnél,és megdícsért mert nem híztam :D Eddig összesen 10kilót híztam,ami szerinte nemsok :!:
Vendég

Közben én megjártam az uh-ot :D Lili 3221g :D

Nincs vmi nagy pörgés itt ma!
Vendég

Sziasztok!

Most voltunk a doktornőnél, mert Zalán alig aludt valamit éjjel, nagyon szuszogott, meg köhögött. De minden oké, csak az orrát kell fújni meg szívni. Aztán meg is mérte, és ő is 4380-at mért. De azt mondta, egy hét alatt sok, ez a 340 g. Mivel egy hónap alatt kell 400 g-ot hízni. Kérdeztem mi a teendő, de azt mondta semmi. Mondtam, hogy nagyon mohó, sokszor csak nyel levegőt sem vesz, aztán fuldoklik, most már figyelem, ha nem vesz levegőt, elveszem a cicit. Igaz, így tovább tart a szoptatás, de elég ilyesztő, mikor fuldoklik. A doktornő szerint ebből nem szokott baj lenni. Még elszaladtunk a patikába, aztán vettünk Sterimar baby-t, 1800 Ft. volt, tiszta rablás.
Ráadásul tegnap hasra fordult, és emelgette a fejét is, úgyhogy kell a légzésfigyelő is, a doktornő szerint. Lehet nézek a tesz-veszen használtan, mert a bérlés sem olcsó 10-11 hónapra.
Azóta viszont alszik a hordozóban, elnyomta a jó levegő.

Beze
Elsőnél nekem is ajánlotta a szülésznőm a gátvédelmet.
Most meg nem beszéltünk róla, de mivel nagyon gyorsan jött Zalán, és én sejtettem, hogy nagy baba lesz, így kérdeztem is a dokit, hogy vágott-e, mert úgy érzem szétszakadok. Azt mondta, azon már rég túl vagyunk, aztán utólag mindenki úgy gondolta, hogy még jól megúsztam, mert nem kellett nagyobbat vágni, mint Reginél, még belső sérülés sem volt annyi, pedig majd 1 kilóval nagyobb volt Zalán.

Dike
Sajnálom, hogy sok a savad, sajnos később még rosszabb lesz, én is sokat szenvedtem.

Pedi
Én is uuuuuutálom a telet. A tél csak akkor jó, ha sok hó van, és csúszkálhatsz a hegyekben.

Csillagvirág
Milyen testtartásban van Gergő. Mert Zalán is másabb mint Regi volt. Összegörnyed, nem nyújtózik ki, csak ritkán.
Nagyon jó a hordozó, nagyon szeretjük. Képzeld már kezdi kinőni az újszülött szűkítőt.

Majga
Ezek jó hírek! Neked pedig jobbulást!

Mia
Itt meg hétágra süt a nap, hó semmi nem volt.
Néhány nap, és lecserélem a téli fenyős ablakdekort, és csinálok helyette virágosat. Úgyis van még piros, meg sárga, zöld méhviaszlapom.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?