Kati
A hangsúly a rendszerességen van. Nekem most 20 percesekkel indult, de enyhe fájások voltak, viszont rendszeresek. Aztán még a 10 percesek is enyhék, de az már gyanus volt.
Reginél 10 percesekkel kezdtem, erősek voltak, de pontosan 10 percenként jöttek. Nézni kell az órát. Most is így csináltam, az 5 percesek, is 5 percenként jöttek, meg a 3 percesek is pontosan.
Nekem a 37. héttől voltak fájásaim, nem joslók. Éles medencetájéki, deréktájéki, és méhszájnál lévő görcs, fájdalom. Olyan görcsök, aminél mozdulni sem bírtam, és eltartott kb 1-2 percig is.
Ha még nem rendszeresek a fájdalmak, ezzel kihúzhatod akár reggelig is. Nekem az elsőnél 22 óráig tartott a vajúdás az első rendszeres fájástól, a születésig.
2 és fél újjnyinál már felvesznek az osztályra. Várj még a rendszeres fájásra. Elsőnél azt mondják 5 percesekkel indulj csak. Persze attól függ mennyire van tőletek a kórház. Nekem Regivel már 4 órája volt 5 perces fájásom, mikor bementünk, és pont meg volt a 2,5 újjnyis tágulás.
Meglátod beindul szépen, foglalkozz inkább magaddal, hajmosás, borotválkozás, kicsit rendezgesd még a szobát, ami jól esik. Nekem ezek a másodiknál elmaradtak, úgy rohantunk el itthonról. A hajmosás is csak hétfőn este volt, úgyhogy szombaton már elég borzasztóan nézett ki a fejem.
Közben látom, beindult a dolog! Drukk-drukk!
Csillagvirág
Akkor még kb 1 hét. Már nagyon várom, legalább a szelektíves kukáig elbabakocsizhatunk.
Zalán alszik, elfoglalta a nagy ágyat, a kiságyat még ő sem nagyon szereti. Max 20 percet hajlandó benne elmaradni egyszerre. Egyre kevesebbet alszik. És egyre többet kakil, 3 óra alatt úgy teletette a pelust, aztán még bónuszként körbepisilt mindent, úgy hogy kompletten le kellett tisztítanom a pelenkázós bútort.
Szóval nem unatkozom. Ha meg fent van ringatom, vagy hurcibálom a fenekét.
Anyukám nemsokára jön, elfogyott a popitörlő, meg a pelus is, hoz Győrből. Aztán szerdán majd én is veszek egy adagot. De úgy néz ki a dm-s pelus bevállt, elég sokat kibír.
Regi is nemsokára hazaér az oviból, őt meg anyósom hozza. Még jövő héten is marad a korán kelés, és ez a rendszer, mivel a védőnő nem ajánlja, hogy babával menjünk az oviba. Mondjuk lehet egyik nap megcsinálom azt, hogy anyuéknál hagyom, és én megyek Regiért, vagy viszem reggel, mert már az ovónéniket kikérdezném, hogyan viselkedik, eszik mostanság a lányzó.