Új privát üzeneted érkezett!

Nika, milyen jól írtad, hogy a léleknek tesz jót a torna! Én is pont így gondolom!!!!!!!!!!!! Már annyira várom, hogy teljes erőbedobással tornázhassak. Bár lehet, hogy ez még egy kicsit odébb van, de telik az idő. Gergő lassan 3 hónapos lesz, úgyhogy napról napra közelebb vagyok ahhoz, hogy elkezdhessem csinálni. :D

Mona, nézegesd is csak a Kis Csodátokat!!!!!!!!!!!!!!! Jaj, ez olyan jó érzés!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

Nita, mi még nem ültünk be a cukiba, "csak" hazahoztunk pár sütikét. Majd ha Gergőci kicsit nagyobb lesz, akkor már be merek ülni. Most még ott tartunk, hogy ha épp nem alszik, akkor sír, ha megáll a babakocsi vagy nem ringatja valaki a kis "s@ggét" az autósülésben. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kati, nem örülök a szomorkodásodnak... de miért nem mondod el, hogy mi a baj??????????? Talán megkönnyebbülnél egy kicsit! Puszillak!

Kép

Kép
csillagvirág14

Dike
Ezek nem ártanak, nyugodtan szedheted.

Kati
Mi a baj? Egyébként a vasárnap délutánokat sosem szerettem.
Vendég

jó reggelt!

fizikailag jó éjszakám volt. kétszer voltam fent, de vissza is tudtam aludni.
igazából "semmi" baj nincs. talán most értem el a tehetetlenségem csúcsát tavaly augusztus óta. kezdek bekattanni. nem tudom többször átpakolni a babaszobát, két napnál többször nem sikálhatok fürdőt stb.
nem engednek sehova egyedül, mármint 10 km-nél messzebb. szívesen mentem volna moziba, de zsolti azt mondta, hogy nem, mert nem kellenek a vírusok. és igaza van. ő kapirgált hétvégén, én pedig, mint egy béna, csak néztem őt, mert irtóra fájt a derekam.
kivételesen egész hétvégén itthon volt, de ő már igényelte, hogy 4-5 körül lefeküdjön. persze, mert fáradt, amit elhiszek. de én nem vagyok az, mert nincs mitől.
az eszem tudja, hogy boginak ez az előttem álló hét még nagyon jó, de a lelkem már várja nagyon, hogy itt legyen velünk.
és este ismét fájt a derekam, nyilalt a méhem és még hányingerem is volt. de sehol egy keményedés, vagy egy görcs, ami mutatná, hogy haladunk a cél felé.

na jó, nem nyafogok, mert ez még rita ideje... :lol:

Kép

Kép
@ka(ti)

csillag: letapadásról sokat gondolkodtam, hogy ti meg tudjátok-e figyelni, vagy hogy tudjátok megelőzni.
tényleg fontos, hogy geri próbálja emelni a fejecskéjét. játszatok vele repülőset, vagy fektessétek a térdetekre, így neki is érdekesebb lehet. és a legfontosabb, hogy ha hanyatt is fekszik a kiságyban, akkor ne mindig egy helyen egyen a feje, hanem forgassátok a kiságyban, mert nálatok is a figurákat figyeli, amikor a kis színes figurákat.
labdás gyakorlatokat összeszedegetem nektek.

nika: te ma kezdesz dolgozni? gyere és mesélj, milyen volt!
gratulálok a fogyáshoz, nagyon ügyes vagy!!!

pedi: kérünk képeket, légyszíííííííííí!!!! szép az új vonalzód!!! sikerült az eszterről meggyőzni zolidat? nagyon szép. és a vezetéknevetekkel is szuper!!! én is érzem, amit csillag, hogy készülőben van valaki nálatok. nagyon izgulok értetek!!!

nita: sütizés!!!!!!!!!!!!! nyam-nyam!!! te! ez a két fiú!!!!!!! annyira szép és kiegyensúlyozott két kis pasi!!! barnira majd licitálunk!!!!

dike: tényleg féltünk, azért írtuk/írtam, hogy vigyázz jobban magatokra. nem kell betegen menni sehova. nyugodtan beszélj a dokiddal, bár nem hiszem, hogy a köhögéstől kinyíltál volna. remélem sokkal jobb éjszakád volt!!! puszillak.

mona: drukkolok a mai vérvétel miatt, de biztos jó lesz. érzed már a mocorgást? mondjuk én még nem éreztem ilyenkor.

beze: sajnálom, hogy ennyire taplók az emberek. lexike milyen ügyes!!! büszke lehetsz rá, hogy már egyedül, szépen eszik-iszik máshol.

mia?, betti?, rita-remélem ma nem jön már... :roll: :roll: :roll:
jeanner, lanyus???
bogárka, láttam, hogy olvasol!!! néha írogathatnál nekünk pár sort magadról!!!
cham, selyem???

Kép

Kép
@ka(ti)

Sziasztok!

Rita! Akkor ezen a hétvégén igazán megtettél minden Tőled telhetőt, hogy kicsalogasd a kicsi fiad! Nagyon ügyi voltál, hogy bírtad a nagy sétát! Remélem, a mai napod is jól telik majd, várunk az nst hírekkel!

Csillag! Szupi jó hétvégétek volt, ezek az igazi családi programok. Jaj, hamarosan már mi is mehetünk nagyokat sétálni, és remélhetőleg, addigra már végleg jó idő lesz! :D Én most nem ijedtem meg ezektől a fájdalmaktól, gondoltam, teljesen normális. Meg úgy vagyok vele, ha Rita még mindig egyben, annyi szenvedés után, amin már átment, akkor nekem is bírnom kell még! :wink:

Nita! Naná, hogy sütünk/sütök! Jó kis party lesz! :lol:

Nika! Ez igen! Gratulálok Neked! Én hiszem, hogy az új meló, a fogyás :arrow: szóval az új életed, meg hozza Nektek a kistesót!

Dike! Én csak annyit mondok, nem mentem volna betegen sehova. És amit Beze is írt, hogy amíg teljesen meg nem gyógyulsz, a fűszeres kaját kerülnöd kellene! Egyébként, arról én is hallottam, hogy a hasmenést nem jó "megállítani", mert ugye akkor a méreganyagok a szervezetedben maradnak, így jobb, ha kirürül! A köhögés meg nem árt a babának, azt már írtam korábban is, én is ilyenkor pontosan egy hétig köhögtem. Én csak a kiszáradás miatt aggódtam.

Mona! Jaj, hát hogyne tetszene a pocid, hisz lassan Te is félidős leszel már! Hozz majd nekünk pociképet! Biztosan jó lesz az AFP-d, ahogy a dokid is mondta, ha eddig minden rendben volt, akkor már úgyis lesz! :wink:

Kati! Amit most érzel, teljesen normális! Mindannyiunknak vannak rosszabb és jobb napjai! Én továbbra is azt mondom, hogy pszichésen is képes vagyok a rosszulléteket generálni! Most hétvégén is napközben semmi bajom nem volt, mert itt volt velem Zoli! Nálam ennyire egyszerű, ha itt van velem, együtt töltjük a napokat, akkor képes vagyok pörögni. Viszont pl, ha anyósékkal vagyok, az nem ugyanolyan jó ám, szóval, én sem vagyok egyszerű!

Jelentem, nekem nagyon jó éjszakám volt! Igaz voltam fent éjfélkor, 3kor, és fél5kor, de mindig visszaaludtam, és reggel fél8ig! :shock: :D Kicsit izomlázam van a tegnapi festéstől, de most nem fáj azon kívül semmim! Ma takarítani készülök, meg vmi egyszerűt főzni. Szerintem gyümilevest, és tejbe grízt. Ja, és persze, hogy a városba is mennem kell!
pedi
Kalocsa

pedi: örülök, hogy te is jól aludtál!
sajnos nekem mostanában több a sz@r kedv, pedig süt a napocska is. én is megyek a városba, veszek málnalevél teát és még nincs mellbimbó védő krémem sem. szóval egy kör a patikába. meg megyek és még a kórházi táskámban nincsen innivaló meg valami rágcsika egy-két napra. főleg így, hogy látogatási tilalom van.

Kép

Kép
@ka(ti)

Sziasztok!

Gergőnek megint kijött a sérve... :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? tegnap este vettem észre. :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

Kati, teljesen természetes az, amit most érzel. Én is ilyen tájt "szenvedtem" a legjobban a tehetetlenségtől. Pont ugyanaz volt a bajom, mint Neked, hogy már nem tudtam mit kitalálni magamnak amivel telt volna az idő. Mégis talán egy dolgot tudnék Neked tanácsolni, mégpedig azt, hogy ne akard ennyire siettetni az időt!!!!!!! Valahogy azt érzem az írásaidból, hogy rettentőn türelmetlen vagy és hogy el sem tudod képzelni azt, hogy Bogit végig hordod. Pedig hidd el, hogy a fejlődés, érés szempontjából nagyon fontosak ezek a napok. (tudom, hogy ezzel Te is tisztában vagy! :wink: ) Bogika pontosan tudni fogja, hogy mikor jön el az az idő, amikor neki a legjobb lesz a kinti élet kezdéséhez. Bízz benne és próbáld meg elfogadni, hogy még kb 3 hetetek van így duálunióban. Tapasztalatból mondom, hogy ha ezt elfogadod magadban, akkor könnyebben és gyorsabban fog eltelni a hátralévő idő.
A kórházi pakkodba tegyél nyugodtan cukrozott üdítőt (valamilyen rostosat vagy teát). Szülés után az a jó, ha ilyet iszol, mert kisebb lesz az esély az ájulásra. nekem kifejezetten ajánlotta a szülésznő amikor betolt a kórterembe.
A látogatási tilalom nálatok teljes????? Olyat sem lehet csinálni, hogy Te kimész az előtérbe és beszélgetsz egy kicsit a Férjeddel?

Köszönöm a tippeket Gergő fejlesztéséhez. Igazából ha repülőzünk vele, akkor szépen tartja a fejét, meg akkor is amikor a kádban hasra fordítva fogom és mosom a popóját meg a hátát. Csak a hason fekvést nem csipázza.
Jövő héten kapja az újabb oltást, akkor majd megnézetem a gyerekorvossal, hátha ő okosabb a dologban. Ha nem mond rá semmit vagy látom rajta, hogy bizonytalan, akkor mindenképp keresek szakembert, aki megvizsgálja Gergőt.

Pedi, bizony-bizony, hamarosan Ti is így sétáltok hármasban. Szuper jó, hogy tavaszi babátok lesz, biztos, hogy sokat tudtok majd Vele kint tartózkodni a friss levegőn. :D

Kép

Kép
csillagvirág14

csillag: igen, így vagyok, ahogy leírod! siettetném, bár a józan eszemmel tudom, hogy ezek még fontos napok neki. TUDOM!!!! és az ösztöneimmel is érzem, nem csak a szakma mondja belőlem, mert bár azt is tudom, hogy semmi baja nem lenne, ha jönne.
annyira rossz elmenni napjában 60szor a babkocsija mellett... mert mennék sétálni, meg simikézném, meg, meg, meg...
próbálok pozitív lenni, bár nálam a hétvégék kritikusabbak valamiért. főleg a délutánok. most szerintem nem lesz baj péntekig. szerdán este doki, most azt várom.

sajnálom gergő sérvét!!! és most mi lesz? újra doki? teszel nekünk képeket a mostani gergő és nagytesóról????

nálunk, szolnokon igen, teljes zárlat van, de én lemehetek a földszintre pár szót váltani apával. sajnos neki csak fényképet küldhetek majd bogiról. még üvegen sem láthatja, mert nem jöhet fel a 7-re, ahol az újszülött osztály van. de remélem 4 napnál nem leszünk többet bent. és nem bánom, hogy napi sokszor nem kell kiülnöm az előtérbe beszélgetni emberekkel. :roll: :roll: :roll: tényleg csak zsoltit sajnálom. de szülésre jöhet. megyünk szerdán szülőszobát látogatni. már várom nagyon.

Kép

Kép
@ka(ti)

Gergőt most nem viszem orvoshoz a sérv miatt. Legutóbb mondták a kórházban, hogy előfordulhat, hogy újra előjön neki. Most "csak" annyit teszek, hogy figyelem. A főorvos Úr megtanított arra, hogy hogyan és mit kell nézni és amíg van széklete Gergőnek és jókedélyű, addig nincs baj. Azt mondták, hogy akkor kell visszamenni a kórházba, ha változik az állapota vagy ha bizonytalan vagyok. Kontrollra május-június környékén hívtak bennünket.
(pedig úgy reménykedtem benne, hogy ettől a sérvtől sikerült végleg megszabadulnunk...)

Kép

Kép
csillagvirág14

Kati: sajnálom hogy rossz kedved van :(

igen ma kezdek majd csak 1-5-ig a héten egész végig:) igy a gyereket papa hozza ma el mert nem maradhat velem ott amúgy 4-ig el kell vinni ebből az oviból a gyerekeket .

nika70
Salgótarján

Na, megjártam a várost!(persze kocsival :lol: )
Képzeljétek, megszült az egyik csajszi a jógacsoportból! Február 17-re volt kiírva! :shock: Asszem tényleg időszerű lenne már összepakolnom a kórházi motyómat!

Látod, Kati! Téged az "idegesít", hogy már minden készen áll, és már csak Bogira kell várni, engem az, hogy itt állunk félig kész babaszobával, vasalatlan ruhákkal, és kórházi motyó nélkül! Szóval, mi ketten most a két végletet képviseljük! :lol: Viszont, én teljesen biztos vagyok benne, és érzem, hogy a mi drága pici gyermekünk megvárja, amíg mindennel elkészülünk. Hiszen látja, hogy mennyit dolgoznak a szülei azért, hogy neki minden "tökéletes" legyen, és Ő ezt így fogja nekünk meghálálni. :wink:

Csillag! Sajnálom a sérv dolgot, de az jutott eszembe, hogy pl pontosan ez az, ami miatt Gergő nem szeret hason?! Csak egy tipp, de elképzelhető, hogy zavarja, nem?
Én is nagyon örülök, hogy "tavaszi" babánk lesz, valahogy mindig is ezt szerettem volna, és bejött. Nem hiába vártunk rá ennyit! Szegény barátnőmet már most sajnálom, szeptember 14-re van kiírva, szörnyű nyara lesz. Egyébként is utálja a meleget, még napallergiája is van. Szerintem az egész nyarat a légkondis lakásban fogja tölteni. Mi pedig a szabadban. Anyóséknál van egy hatalmas nagy fenyőfa az udvaron, és tavaly kapott tőlünk egy hintaágyat szülinapjára. Na, én a tavalyi hőséget abban tudtam csak elviselni, mert, ha 40fok is volt, a fenyőfa árnyékában kellemes levegő volt!

Nika! Akkor mától Nektek is össze kell egyeztetni az életet, ennek is megvan a maga szépsége. Drukkolok az első napodhoz, remélem, jól érzed majd magad! Tuti nagyon gyorsan elmegy az a 4óra! :wink:

Dike! Hogy vagy ma?

Lépek, megfőzöm a levest, asszem a takarítás du-ra marad!
pedi
Kalocsa

Sziasztok!!!!!!!!

Virág akkor majd tavasszal már beültök cukiba:):)

Kati ez szerintem természetes amit most érzel....anno én ugyan így voltam ...apuék meg párom festették a szobát,tapétáztak meg minden én meg csak álltamés néztem....sz@r érzés volt...:)

Kati rendben:):)Barninak még nincs menyasszonya:):)
komolyan annyira beszélgetnék veled ......élőbe is...de ha olyanod van nyugodtan beszélhetünk telónis:):)

Pedi jó olvasni hogy jól érzed magad!!!!!!!!!
vidámságot érzek a soraidból!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

sziasztok!

én is megjártam a várost. sok mindent elintéztem, csak amiért mentem azt nem. képzeljétek, csak úgy pislogott rám a gyógyszerész nő, amikor mellbimbóra való krémet kértem, amit nem baj, ha bekap a baba.
én nem tudom a nevét, de hogy ő sem... :roll: :roll: :roll: ti tudjátok??? segítsetek.
viszont vettem haSkötőt. bababoltban 7-8ezer körül volt, itt pedig a gyógyászati boltban rátaláltam 2600-ért :shock: . a különbség, hogy nem írták rá, hogy szülés utánra. hanem sérveseknek is ajánlják. de tök ugyanaz, mint a bababoltokban, amit fogtam már.
és elfelejtettem bemenni üdítőért is magamnak. :lol: :lol: :lol:

nita: aranyos vagy és tudom, hogy fogunk majd még beszélni!!!

pedi: azért még én is "csak" 80%-osan vagyok készen a pakkal. még boginak is hiányzik ez-az. de ezek már tényleg apróságok. bogi még kiélvezi, hogy soha ilyen jó sorsa nem lesz, mint a pocakban...
én is imádom, hogy tavasszal lesz picikém!!!! és nyáron még nem fog szaladgálni, hanem csak tologathatom. 8) 8) 8)

nika: szorítok, de biztos jó lesz a munka!!!

Kép

Kép
@ka(ti)

Kati bimbóvédőkrém után néz a neten..biztos rengeteg van.........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

képzeljétek, itt 17 fokot mutat a kinti hőmérő!!! kint letakarítottam az összes teraszt. olyan jó az idő!!! nem akarok szerdán hideget újra!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
@ka(ti)

Sziasztok!

Virág, nagyon sajnálom, hogy megint kijött Gergő sérve!

Kati, megértem az érzéseidet, biztosan nagyon nehéz, de gondolj arra, hogy hamarosan a kezedben tarthatod majd Bogikát! Addig meg jó helyen van!

Dike hogy vagy? Voltál dokinál?

Pedi én is gyümölcstortát készítettem szombaton, tegnap meg almás pitét :)
Mikor hozol képet nekünk a szobáról?

Nálunk is teljes zárlat van a szülészeten, Zotya még a vérvételre sem jöhetett fel velem!
A 12 hetes eredményét nem adták oda, majd a doki megmondja két hét múlva, ha megyek!
4 helyen böktek meg, és csak egy kémcsővel tudtak levenni a 4 helyett! Többen is nézegették a kezem, de senkinek nem sikerült, úgyhogy átmentem egy másik kórházba (ahova jártam endokrinológiára), ott van egy nagyon aranyos csajszi, aki mindig elsőre eltalálta,mondjuk most két helyen kellett böknie! Aztán mehettem vissza a vérrel a szülészetre!
Hát elég gáz volt, de mást már nem tudtam kitalálni, kék-zöld foltos a kezem :(

Kép
Kép

Moncsi
monalux

mona: sajnálom, hogy ennyire nehezen sikerül, de ismerős az érzés. én mielőtt vv-re megyek rengeteget iszok, így megduzzadnak a vénák és viszonylag hamar sikerül.

képzeljétek, voltam fát vágni!!! vagyis anyóséknak van egy telkük itt az utcában és nagyon magasra nőtt már egy akácfa, amit levágtak és hazavitték tüzelni. mi is segítettünk zsoltival. én csak napoztam meg a kisebb ágakat dobáltam a futóra. jól esett.

most pedig almás palacsintát fogok sütni. remélem a savamat nem bántja majd, de egyszerűen nem bírom édesség nélkül. :roll: :lol: :roll: :lol: :roll:

ja! voltam itt a helyi kertészetben és vettem 4 picike cserép primulát az asztalra. nagyon vidámak :D :D :D :D

Kép

Kép
@ka(ti)

Kati én is nagyon sokat ittam, sajnos így sem találnak vénát! :(

Kép
Kép

Moncsi
monalux

Sziasztok!

Meg volt a reggeli NST. Nagyon jó lett. A szülésznőm csinálta, beszélgettünk, azt mondta hogy a hidegfrontok beindítják majd a szülést. Szerinte már szerdán szülünk. Azt mondta, most sokan vannak 39-40-41 hetesek, úgyhogy a hidegfront miatt rengetegen fognak szülni. Ismerős, Regivel pont ugyanígy volt. Szerdára voltam kiírva, kedden délután hidegfront, és már másnap meg is született. Szombaton ismét hidegfront volt és tömeg. Most ugyanúgy kedd, és szombat a hidegfront. Lehet már csak egy napom van hátra. :D

A dokinál is hamar végeztem, gyorsan behívott, most nem volt vizsgálat, mert szerdán majd úgyis lesz, meg ASK is. Aztán mentem is a városba. Nagyon szép idő volt, rengeteget sétáltam. A lábaim teljesen oda vannak. A hasam is ment le, ráadásul elég sokat is keményedett, úgyhogy néha csak úgy cammogtam, mert szabályosan húz lefelé a pocakom.

Pedi
Olyan finomakat főzől. Ebben a nagy melegben csak hideget kívánok. Lehet főzök csoki pudingot, és jól lehűtöm. De most biztos befalok egy gyümi joghurtot, meg banánt. De a gyümölcsleveshez is megjött a kedvem. A kedvencem a málnakrémleves (tejszínesen csinálom), meg a cseresznyeleves (pudingosan). Na majd holnap, meglátom mit találok a boltban. Mindig adsz jó ötleteket.
Csomagodat kezd el összerakni. Én is ilyentájt kezdtem, aztán még később kiegészítettem ezzel, azzal.

Kati
Hát ez az, hogy a februári topicban, már fele kismama megszült (tanyán), és későbbre voltak kiírva mint én. Ha 12.-ig meglesz, én nem panaszkodom.
Hát nálunk volt 20 fok is. De novemberben is, itt mértek a legmelegebbet.

Mona
Reginél nekem is volt amikor ilyen bénán vették le a vért. Kb egy hétig pompázott zöld-kék-lila-sárga színekben.
Vendég

Kati, egy gyönyörű primula már engem is boldogít itthon az asztalon egy hete. Ő az én kis benti "tavaszom".
Bimbóvédő krémnek erről jókat hallottam:

http://bioszallito.hu/Lansinoh_mellbimb ... rmek-37985

Illetve nem is pontosan erről, csak azt tudom, hogy a tiszta lanoilin tartalmú krém nagyon jó és ez ilyen.
Én Bencénél a GARMASTAN krémet használtam, de azt le kell mosni szopi előtt. Gergőnél pedig olyan ügyesek voltunk, hogy nem sebesedtek ki a mellbimbóim. :D

Mona, nagyon sajnálom a kálváriádat... :cry: :cry: :cry: mindig ilyen nehéz Tőled vért venni?
Én szerencsés vagyok ebből a szempontból, a vv-knél soha nem volt gondom. Nekem csak a kórházban a szülésznő tudta nehezen betenni a branült a szülőágyon. Kb egy hónap alatt múlt csak el a hatalmas kék-zöld folt az alkaromon. (És ez Bencusnál is így volt.)

Kép

Kép
csillagvirág14

Rita, örülök, hogy minden rendben volt az nst-n!
Jó nagyot sétáltál ma is, ez biztos, hogy "segít", ha másban nem, a tágulásban!
Mi is bent voltunk a városban ebéd után. Gergőnek kellett venni popsikrémet, aztán ha már bent voltunk, akkor elmentünk a Bisinger sétánynál lévő hajós játszótérre. Bencus rettentő mód élvezi a mászkálást, csúszkálást ezen a "hajón". :D

Kép

Kép
csillagvirág14

kész a palacsinta!!!!! be is dürtam már belőle kettőt. majd még később is fog lecsúszni.

csillag, köszi a krémet. de jó, hogy sétáltatok és bencus játszott. milyen popsikenőcsöt ajánlotok?

brita: akkor hajrá hidegfront!!!!!!!!

Kép

Kép
@ka(ti)

sziasztok! nem sokára visszaolvasom, gyors kérdésem lenne!

voltam ma a nőgyógyászomnál, nem vizsgált meg, kikérdezett, és suprax antibiotikumot írt fel közben megérkezett nyaralásból az ismerős házidokim(jóba van vele a család) akihez elmentem, meg akart nézni...és azt mondta h ne a supraxot váltsam ki, hanem a cedaxot.(mert abból nem kell olyan sokat, illetve több baktériumra kiterjed) váááááááááá mindig mindenki mást mond! elmentem a patikába ott megkérdeztem a nőt, aki szerint, azaz a leírtak szerint inkább a supraxot mondta.

mindezektől függetlenül, szeretnélek titeket megkérdezni, h ismeritek e valamelyiket, szedtétek e valamelyiket?

köszönöm a gyors minél több választ!

KépKép
dike

Virág, sajnos igen, mindig nehezen megy, egyedül ez a csajszi bír elsőre vért venni tőlem, tényleg nagyon ügyes!

Kép
Kép

Moncsi
monalux

dike: én azt szedném, amit a nőgyógyász írt fel, mert ő jobban ismeri ezt az állapotot. egyébként nem ismerem a gyogyikat. :wink:

Kép

Kép
@ka(ti)

megjöttem csajok :)

leszakad mindenem :) nem szokja a paraszt a szántást:) szó szerint :)
takarítottam,vasaltam,gyerekekre vigyáztam.elfáradtam:) röviden ennyi:) kollégák aranyosak ,ismerjük már egymást hiszen oda jár Gergő is :)Csak most már kollégák vagyunk :) jó volt.el voltam már szokva a munkától.

dike: én is azt szedném amit a nőgyógyász írt fel hiszen ő tudja melyik antibigyó hogy hat a babára:)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

dike, most csak neked: én szopi alatt szedtem a cedax-ot, semmi baja nem lett tőle Marcusnak, így gondolom terhesség alatt is lehet. Ettől függetlenül nem tudom, melyiket szedném. :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok!

Dike! Csatlakozom az előttem szólókhoz, én is azt szedném be, amit a nődoki ír fel! :wink: Ha Ő ezt javasolta, akkor be kell szedni! Hiszen néha sokkal többet ártunk magával a betegséggel, mint a gyógyszerrel!

Rita! Jaj, drága, márcsak pár nap! Egy hős vagy komolyan, hogy ennyi ideig bírtad!
Én meg a Te inspirálásodra gyártom magamnak a salikat! :lol: Ma is csináltam egyet, majdnem betúrtuk az egészet ketten vacsira. Zoli is nagyon rákattant! Sajnos répareszelés közben sikerült megvágnom 3helyen a hüvelyk ujjam tövét. Az egyik vágás éppen hajlatban van. :evil:

Nika! Jaj, de örülök, hogy jól telt az első nap! Amúgy találkozik is Veled Gergő, vagy az épület nem egy részén vagytok? Ő mit szólt hozzá, hogy anya az ő ovijában fog dolgozni?

Kati! Az a palacsinta nekem is lecsúszna. Éppen festés közben mondtam Zolinak, hogy a héten egyik nap sütök ebédre.

Mona! Jujj, de sajnálom a vv-t! Én amúgy is oda vagyok a vv-től, viszont nekem nagyon jó vénáim vannak, így sosem volt még probléma vele, és most a terhesség alatti vv-ket kimondottan jól viseltem.
pedi
Kalocsa

kati! remélem már jobb a kedved!

éjszakám: fél 2kor elaludtam fél 4kor felkeltem köhögő roham 20 percig, sétálgattam, majd elmúlt és visszafeküdtem 10ig aludtam. de most nagyon fájt már a köhögéstől a köldököm körül, a méhem...

csillag! nagyon jó hétvégétek volt!:)nagyon sajnálom h megint kijött a sérve!:((

Mona! bizti jó lesz az afp.d, muti pocakofotót!!!:)sajnálom h így összecseszték a kezed:(

pedi! örülök h jól aludtál!köszönöm napközben már szombat óta jól vagyok,ma is! állandóan ennék:)

Rita! jujjjj de izgi, már csak lehet 1nap?:)) drukkkk akkor szerdára:)

KépKép
dike

pedi találkoztunk de nekem ez a munkahelyem.tudom kezelni :) ez egy 4 csoportos ovi .nem nagy terület :)

Rita: ezek a hírek jól hangzanak :):) lehet már a héten anya leszel úgy isten igazából :) mert már most is az vagy csak nem foghatod még a kezedbe :)

nika70
Salgótarján

Mona nem lehetett kellemes hogy annyiszor szúrtak..engem a cukrosnál 1x akartak de szét durrant a vénám:(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Csillagvirág
Biztosan segít a tágulásban. A szülésznő azt mondta, ezek a keményedések segítenek, ma pedig délután-este rendszeresen voltak. De nem fájás, pedig jó lett volna. Regivel aludtam most egy kicsit, de össze-vissza álmodtam. Úgyhogy most felkeltem, aztán megyek mindjárt vissza aludni.
Én is arrafelé sétáltam 1 óra körül. :D Mindig a Lidl-nél hagyom az autót, az aluljárónál, amúgy is bevásárálok ott. Aztán onnan sétálgatok a városba. Apehba voltam, meg Szabinak kellett valami a apró izzó, ilyenek apróságokat intéztem. Az apehnál csodálkoztam az ügyintézők, mikor megkérdezték, hogy mennyi van még hátra. Én meg mondtam, hogy 2 nap. Gondolták mit keresek én még itt. De olyan jól érzem magam, igaz nagyon elfáradtam, de gyönyörű idő volt ma, és pont a bisinger sétányon lévő játszóteret nézegettem, és arra gondoltam milyen jó lenne ha itt lenne Regi. Én leülnék a padra, és ő meg játszhatna.

Kati
Kb. holnap este kellenne éreznem. Kiváncsi vagyok lesz-e hatással. Mert most már csak enyhe hidegfrontnak mondják. :roll:
Mi popsikenőcsnek a sudocremet használjuk, még van belőle, úgyhogy Zalánnál is azt használjuk.

Dike
Nem ismerem, de úgy tudom az antibiotikumok ebben a terhességi korban már ártalmatlanok.
Én is azt választanám, amit a nőgyógyász írt fel. Nekem kifejezetten a lelkemre kötötte a doki, hogy bármi betegség van, ő vele konzultáljak, mert ők tudják, hogy kismama mit szedhet.

Nika
Akkor, végülis jól sikerült az első nap. Majd belerázódsz!

Pedi
Nekem is sikerült múltkor újra elégetnem az újjam, de nem annyira mint karácsonykor. Néha olyan szerencsétlen vagyok. Látom te is vonzod az ilyen dolgokat.
Salikat mi is szeretjük. Néha csak salit eszünk, akkor natúr husit rakok bele, sajtot, meg szószt rá. Úgy is nagyon jó.
Pedig néha cinikus vagyok ám, sokan kérdezgetik, hogy még egyben, de szerencsére nem idegesítőek. Ma apukám megkérdezi. Még egyben. Erre én: "Hát amint látszik". Ez inkább kijelentés, mint kérdés. A hasam most is keményedik, és az előbb találkoztam a nyákdugó egy másik részletével. Szóval tágulhattam valamennyit megint. Csak a baba miatt aggódom, de az NST szerint ő jól érzi magát.

Most megyek aludni, talán már nem álmodok. Medvék üldöztek, mi meg Regivel narancsot loptunk, és még most is annyira kívánom, meg akartam enni, de felébredtem. Regi is álmodhatott valamit, mert nagyon magyarázott. :lol: Azért a szervezetnek megterhelő ez a hirtelen meleg.
Vendég

rita: akkor már nincs sok hátra, ha nincs nyákdugó. nagyon drukkolok!

ma is jól aludtam, bár a bal oldalamra nem nagyon tudok feküdni, valami fáj a derekam körül, de inkább fölötte. olyan vese tájon, de nem hiszem, hogy a vesém, mert semmi más tünet.

Kép

Kép
@ka(ti)

Kati
A nyákdugó távozása után napok, vagy még egy-két hét is lehet. De egyébként már két hete távozott az első része, szóval nem jelent semmit.

Pocsék éjszakám volt. Hajnalban pl. arra ébredtem, hogy iszonyatosan fáj a derekam, hasam. Azt gondoltam elindultak a fájások, de mikor még 2 perc után is fájt, gondoltam ez nem az. Csak egy enyhe hasmenés lett belőle.
Most meg olyan gyenge vagyok, majd később alszok egyet, de most még van dolgom. A fejem is fáj, hányingerem is van, utálom a mai napot. Az orrom is folyik, szerintem előjött ebben a jó időben az allergiám.
Ha holnap is ilyen szarul leszek, nem tudom hogy megyek NST-re.
Csak szédölgök, pedig annyi dolgom lenne.
Még szerencse, hogy tegnap megfőztem két napra.

A hidegfront meg már csak nagyon enyhe lesz, úgyhogy csak a péntekiben reménykedem.

Most megyek, majd holnap csak délután jövök, addig ne is keressetek.
Vendég

rita: nem akarlak elkeseríteni, de péntekre melegfront jön, majd szombaton érkezik a tv szerint az erős hidegfront. szóval inkább zalánban bízz, ne a frontokban. annyira sajnállak az éjszakád miatt. :( :( :(
próbálj pihenni ma!!!!

Kép

Kép
@ka(ti)

sziasztok!

Rita, szerintem ez a hasmenés meg hányinger Nálad a szülés előtti természetes tisztulás jele. :wink: Én a holnapi napra szavazok, ki fog bújni Zalán Baba!
Egyébként Veled álmodtam, az arcodat láttam csak és azt, hogy gyöngyözik a homlokod az izzadtságtól és nyögsz. Szóval SZÜLTÉL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Kati, köszi a beszélgetést Gergő mozgásával kapcsolatban. Tényleg van gond. Ma itt volt a védőnő (mert felhívtam...) és megerősítette a gyanúmat, hogy valami nem stimmel Gergőci hason fekvésével. Délután el is megyünk a gyerekorvoshoz, hogy írjon beutalót a fejlődésneurológiára. A kórházi gyógytornászt ismerjük, így reménykedem benne, hogy megsürgeti a dolgot, hogy minél hamarabb fogadni tudjanak bennünket.
Sajnos a győri dévényes gyógytornász állítólag nem jó. A védőnőnk mondta, hogy azok a szülők, akik hozzá vitték a gyereküket, inkább elmentek Pestre vagy Mosonmagyaróvárra, mert az itteni szakemberrel nem voltak megelégedve.

Nika, elhiszem, hogy elfáradtál a munkában, de majd belejössz! Emlékszem, hogy amikor Bencus 2 éves volt és visszamentem tanítani, az első 2 hétben hulla voltam, de utána ment minden mint a karikacsapás.

Kép

Kép
csillagvirág14

A hányinger nem javult, a hasmenés is inkább hasmenés lett, de nem vészes. Most nem tudom, hogy ez vírus, vagy valóban a terhesség előjele, mert bármelyik lehet. Reginél is ment a hasam előtte egy-két nappal (már nem emlékszem pontosan), de ilyen erős hányingerem nem volt. Szerintem jobb lenne hányni, de akkor meg olyan gyenge leszek utána. :oops: Megkértem anyukámat, hogy menjen el a Regiért az oviba, úgy sem tudnék most nagyon foglalkozni vele. Szabi is igyekszik majd érte. Neki meg sok munkája van most. Reggeli óta még nem mertem enni. Most egy kis rizst raktam ki, meg brokkolit, megpróbálom megenni, utána meg egy almát és kekszet. Valahogy össze kéne szednem magam, mert holnap NST. Mondjuk múltkor az egyik kismama úgy is eljött, hogy egész éjjel hányt. Szóval nekem is össze kéne szednem magam.

Csillagvirág
Hát most lehet megszenvedek a szülésnél is. Reginél abszolút nem izzadtam. Sokszor azt látni felvételeken, hogy szinte csurom viz a kismama haja, annyira izzad a kitolási szakban. Engem mackók kergettek. Az biztos nem jelent semmit. :lol:
Nem jó a győri dévényes torna? Pedig jókat hallottam róla.
De egyébként ez a labdás dolog nagyon jó, amit Kati mutatott.

Kati
Már nem reménykedem semmiben, most talán jobb lenne, ha kikúrálnám magam, bár nem tudom hogy, mert nem tudom mi a bajom, így inkább nem mennék szülni. Nem akarom összehányni a szülőszobát. :oops:

A vitaminomat fél órája ittam meg, talán megmarad bennem. Most megpróbálom legyűrni ezt a kevés rizst.
Vendég

Rita, Bencénél én sem izzadtam a szülés alatt pedig Ő nyáron született és kánikula volt. Most viszont Gergőnél először abból vettem észre, hogy erősödtek a fájásaim, hogy éreztem, hogy izzad a mellkasom... Szóval tényleg igaz a mondás, hogy nincs két egyforma terhesség és szülés sem.
Hasmenés és hányinger nálam pl csak Bencénél volt szülés előtt, most meg semmi.

Tényleg jókat hallottál a győri dévény tornáról? Nem tudod véletlenül a nevét annak, akit dicsértek?????? Nekem csak a védőnő mondta, hogy nem jó az itteni tornász... na mindegy, nem ez lenne az első eset, hogy összevissza beszél. :?
Egyébként megnéztem az iwiw-es adatlapját annak a gyógytornásznak, akit ismerünk, és Ő is megszerezte a dévény tornás szakképesítést, úgyhogy mindenképp felveszem Vele a kapcsolatot.
A gyerekorvosunk azt mondta Gergőre, hogy nem vészes az eltérés, de tényleg jobb, ha szakember is megnézi és mutat pár speciális gyakorlatot amivel korrigálhatjuk az eltérést.
Ha pedig nem jutunk be egyhamar a TB által finanszírozott neurológushoz, akkor ajánlották még a Gézengúz Alapítványt, de ott fizetni kell a felmérésért is. (Az orvos, aki ott nézné Gergőt ugyanaz, aki a kórházban is dolgozik.)

Kép

Kép
csillagvirág14

rita: remélem megerősödsz és éjszaka indul a bulitok!!! :wink:

csillag: elismerésem neked, hogy nem az a szülő vagy, aki a homokba dugja a fejét, hanem igenis ha valami nem oké, akkor kijárod!
nem hiszem, hogy egész győrben csak 1 dévényes van. már szóltam a kolléganőmnek, még nem szólt vissza. labdás cucc is van már sok-sok a fejemben, de le kellene ülnöm összeírni. de meg lesz, megígértem.

ma már pihi van nekem. délelőtt elszaladtam ebédre vásárolni. aztán főztem paradicsomlevest és sütöttem krumplipogácsát ebédre. közben mostam és kivasaltam a tegnapelőtti mosást.
majd fél órát feküdtem ebéd után, és bevittem anyósomat és a párom nagyiját a temetőbe, mert apósom elvitte az anyósom kisautóját.

Kép

Kép
@ka(ti)

csillag: kíváncsian várom majd a fejleményeket. gézengúzosokról is jókat hallottam.
még a pedagógiai szakszolgálatnál is "próbálkozhattok", mert szülő is kérhet időpontot vizsgálatra éa ott vannak, akik korai fejlesztéssel foglalkoznak.
és több szem, többet lát. :wink:

Kép

Kép
@ka(ti)

Kati, köszi az elismerést! Eszem ágában sincs homokba dugni a fejem ha a gyerekeimről van szó! A legjobbat szeretném nekik adni és ha ehhez külső segítség kell, akkor elfogadom ezt a tényt és utánajárok a lehetőségeknek!
(Egyébként már most sokkal nyugodtabb vagyok, hogy sikerült lépnem az ügyben... :D )

Kép

Kép
csillagvirág14

csillag: de jó, de jó!!!! de te is tudod, hogy vannak szülők, akik ilyen esetekben hárítanak. pedig ez most még tényleg egy picike gond! szerintem csak egy kis háti hypotónia, ami a túlhordásból is alakulhatott. legalább is, ezeknél a babáknál sűrűbben fordul elő.

Kép

Kép
@ka(ti)

rita: úgy emlékszem, te elkezdted inni a málnalvelet. tegnap egy bögre és ma is délelőtt egy bögre. mióta lefeküdtem görcsöl a hasam és iszonyatos hasmenésem van. mintha te is ezeket tapasztaltad volna, nem???

többiek merre vagytok????

Kép

Kép
@ka(ti)

Kati,Rita! remélem nem vírus, csak a szülés előjele, kitartás nektek!

csillag! tényleg nagyon jó anyuka vagy!!!!!!!!!!!én úgy félek, h nem fedezek majd fel ilyen dolgokat!:(

apa beteg lett, lázas:( remélem nem kapom vissza!

KépKép
dike

Én is belázasodtam! Úgy látszik ebben a melegben sikerült összeszednem valamit. Úgyhogy ez nem szülés előjel. Mindenképpen veszek be algopyrint, múltkor azt mondta a doki, 38 felett lehet. Nekem 38,1 volt. Gondolom még megy feljebb.
Viszont, ha algopyrint szedek, kisebb az esély, hogy beindul a szülés,mondjuk ilyen betegen amúgy is várnék még két napot. Csak nem tudom, hogy a babának mennyire ártok, ezzel a lázzal. Aludnom kéne még, de annyira keményedik a pocakom, hogy nem esik jól.

Kati
Igen, nálam is így volt. Végül is ellazítja az izmokat, így a beleket is. Ha zavar inkább hagyd abba, és homeopátiát szedj.

Csillagvirág
Anyukák dicsérték, nem tudom már konkrétan kik, fórumon beszélgettünk, ott hallottam erről a tornáról.

Dike
Remélem nem kapod vissza, ha lehet aludjatok külön pár napig.
Vendég

rita: neked ez már tényleg a vééééég!!!!! nem lehet, hogy inkább beszélj a dokiddal? már nem kellene visszatartani zalánt. láz nem lehet szüléskor?

dike: én még nem készülök szülni, most nyugodt vagyok, hogy nem fogok.
apa hozhatott haza valamit sztem.

te vigyázz magadra nagyon. apába nyomd a vitamint ezerrel.

Kép

Kép
@ka(ti)

Rita! ohh szegénykém, akkor nagyon gyors jobbulást kívánok!

KépKép
dike

Sziasztok!

Jaj, Rita! Ez már nem lehet igaz! Mondjuk, ilyen állapotban nekem sem lenne kedvem szülni. Viszont, szerintem Zalánnak már nem tudsz bajt okozni ezzel a kis lázzal! Szerintem jobb lenne most pár nap még így egyben, hogy össze tudd szedni magad. Kell az erő!

Csillag! Biztosan minden rendben lesz Gergővel. Kati is írta, hogy ez még nem nagy gond. És mivel tényleg felelősségteljesen utána jársz, így biztosan minden rendben lesz!

Kati! Hú, de imádom a paradicsom levest. Milyen krumplis pogit csináltál? Tepsiben sütötted, vagy olajban?

Jaj, én ma nem bírtam magammal. Reggel fél7kor keltem, majd kivasaltam a hálóingeket, bepakoltam egy pár dolgot a bőröndbe. Utána felmentem a városba, majd összedobtam egy tepsis krumplit, anyósék jöttek ebédre. Du-án több mint egy órát sétáltam a barátnőmmel és a kislányával, elmentek a nagy tesóért is az oviba, majd fél7ig festettem a falat! Már lezuhiztam és úgy jöttem le. Én is megfőztem az első adag teámat, nincs is rossz íze. Mondjuk én elég "hígra" csináltam, mert a jógaoktatóm azt mondta, nem kell olyan sokat tenni egy adagba, mint amit a papíron ír. Lassan el kellene kezdenem a gátmasszázsolajat is használnom, meg majd hétvégétől szedni fogom a homeos bogyókat!
pedi
Kalocsa

Ja, Dike! Apának jobbulást! Zoli is beteg volt a múltkor egy hétig, most sincs épp toppon, de láza nem volt. Én nem kaptam el, de a puszit is kerültük, annyi, hogy egy ágyban aludtunk.
pedi
Kalocsa

pedi: én is híg teát iszok és nekem sem sz@r az íze.
olyan olajban sütöttet csináltam. az a tócsni, azt hiszem.
KÉRÜNK FOLYAMAT KÉPET A SZOBÁRÓL!!!!!!!!!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Kép

Kép
@ka(ti)

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?