Kedveskéim!
Képzeljétek én is vezettem naplót Kristóf fogantatásától kezdve, és pont ilyeneket írtam bele. Aztán beírtam még a névválasztási dilemmáinkat, így elég muris visszaolvasni, hogy milyen nevek merültek fel. Beírtam még az ultrahangos méreteket és mindent ami velünk történt a 9 hónap alatt. Aztán olyan jól sikerült, hogy a mai napig folytatom. Így vissza tudom keresni, hogy mikor mosolygott eloször, mikor bújt ki az elso fogacska, mikor ült fel stb.
Most például nincs itthon a párom, elutazott három hétre, így neki is érdekes lesz elolvasni, mert ott az is benne lesz, amit én már rég elfelejtettem.
Szóval a napló nagyon jó dolog
Bele lehet írni, hogy mikor vár legközelebb a doki, mikor kell vérvételre menni, mikor kell az eredményért stb.
Védonohöz is el kell hamarosan mennetek, ugye tudjátok
O ad majd terheskönyvet.
Én a munkám mellett alig bírtam minden vizsgálatra és illetékes helyre elrohanni.
Sajnos a védonot nem áll módunkban megválasztani
Pedig nagyon fontos lenne, mert nekünk olyan jutott, aki nem tud semmiben sem segíteni. Pl. majdnem mellgyulladásom lett, de csak annyit tudott mondani, hogy jaj-jaj, hát piros...fejjen sokat...
Szülés elott kell majd kiváltanotok 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot is.
Meg majd a nyáron nézzetek körül gyerekorvos ügyben. Nagyon nagyon fontos a jó választás. Nem feltétlenül jó a helyi orvos. Én elmentem egy dokihoz (ajánlotta valaki), és elbeszélgettünk. Megnéztem, hogy rá merem-e bízni a gyerekem, hogy bánik a babákkal stb. Tudom ajánlani!!!
Aztán fontos, hogy nézzétek meg a szüloszobát, a kórházat. Én egyébként sem féltem a szüléstol, de a kórházi látogatás után kimondottan szívesen mentem szülni (persze amúgy is
) De sokat számított, hogy nem egy tök ismeretlen helyre csöppentem.
Én nem jártam terhestornára (sajnos), de azért egész jól megvoltam nélküle. Így is ment a szülés
Ha tudtok, válasszatok szülésznot is. Ismerkedjetek vele össze jó elore. Ez is rengeteget számíthat, hiszen a szülés alatt o van veletek szinte végig. Rajta múlik, hogy megpróbálkozik-e gátmetszés nélkül világrasegíteni a babát.
Bocsánat, ha okoskodásnak tunt, amit írtam, de hátha valakit érdekel...
Puszi, Dorka