Új privát üzeneted érkezett!

Vica! Meglett a cicád?

Kép

Kép
kamilla306

hi!

:P van köztetek babaváró?

Sok sikert mindenkinek!Babára fel!
guppi

Sziasztok!

Beuka!

Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok!

Pusz
B.Ági
buboskemence

Beuka!

Nagyon szép színt adtatok a falnak!

Életjel:
Velem semmi különös.

Kép
lara26

Sziasztok!!

:D :D :D :D

Beu!

Nagyon szuper a szoba!

Ancsa!
Tényleg kibirnád januárig, hogy nem csináltatsz lapart?
Szerintem igaza van Angelnek. :cry:
Ne várjatok,még hónapokat,szedd rá a párodat!!! :wink:
Drukkolok hozzá++++,legyél erös!

Eliröl!
Nem ujdonság ,de no comment ,föleg a legjobb topicba hadd ne legyen téma :) !!

Vica!!

Aztaaaa már milyen szép pocid van,irigy-irtigy :D

Hát lehet ,hogy én vagyok érzékeny,vagy a szurinál nem lazultam teljessen el,de a helye még mindig fáj :shock: !!Izomláz nincs ,de a jobb oldalamon nem tudok aludni :oops: !!
Na persze a neten se vagyok annyit mint szoktam :lol: !!
Pénteken a balba kérem és ugy el fogok lazulni :) ,durva lenne fájna mind a bal,jobb fele :oops: !

Sziasztok!!!!!!!!!!
Vendég

Én lemaradtam Vica pocakos képáről... Brühühü!!!!!! :cry: :cry: :cry:

moni

Kép
beuka

Helló mindenki!!!

Kamilla! :)
Sajnálom a munkahely dolgot! Látszik, hogy nagyon szét vagy csúszva :( Megünnepeltétek a párod szülinapját? :) :wink: Köszönöm a köszöntést!

Ancsa! :)
Köszönjük a szobadícséretet! Én is arra szavazom, hogy minél előbb csináltasd meg a lapart! Olyan jó lenne, ha végre össszejönne Nektek is!!!

[b]Angel!
:)
Ezek nem túl jó hírek, nagyon nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen, és a köv. ciklusban lehessen menni a fagyibabákért! Mikor derül ki, hoyg mi a helyzet? NE legyél ennyire letörve, bár marha könnyű ezt mondani :( Kitartás!!! ++++++++++

Vica! :)
Köszönjük a dícséretet :)

Lara! :)
Hőd hogy áll??

B.Ági! :)
Köszönöm! Nálad mi újság?

Keditke! :)
Köszönjük a dícséretet. Sajnálom a szurihelyet!!! :( LAssan csak belejössz, és az utolsónak már nyoma sem lesz :) Próbáld meg masszírozni, miután beadják. Ügyes vagy!!!

Jól van, látom lassan mindenki életjelt ad magáról!

Anita, Ági, Pihi, Beti,. Miniliza, Haga, Zsu????

Tegnap voltam dokinál. Ma kell időpontot kérnem CTG-re jövő hétre.

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Beu!
Én is csatlakoznék a szobadícsérethez, tényleg kellemes színeket választottatok!

Keditke!
Sajnálom, hogy fáj a helye :(
Írhatnám, hogy majd elmúlik, de hát ezt te is tudod.
Mindenki másképp reagál!

Angel!
Akkor most mizu?
Köv. hónap? (ne mááár)

Reni!
Hogy van az ara? :)

Ancsa!
Én értem, hogy félt párod, meg hogy gond hogy nem tudsz csak úgy lelépni otthonról, de ha ez a megoldás a problémára, akkor valamikor úgy is be kell menni nem? Talán jobb előbb mint utóbb túlleni rajta! Persze az is igaz, hogy ugyanazon fogsz átesni akkor is, ha előbb csináltatod, mintha később! :)
Tudom, hogy könnyen dumálok, mert a máséval könnyű a csalánt :)

Lara!
Semmi különös? A tickered azt mutatja 4 nap a tesztig! :)
Valami halvány reményke?
Vagy mást érzel?

Guppi!
Szerintem itt mindenki babára vár :)
Van aki már testközelből, van aki még csak gondolatban! :)

A hőmérősbe föltettem a görbém, most átváltott síkfutóba :)
Milyen kis sportos görbe :)

Van egy kis émelygésem, de ez volt előző hónapban is!
Lehet erős volt a reggeli kávém!

Azt mondta a párom egyik ismerőse (távoli), aki olyan természetgyógyász szerű, látó szerű valaki, hogy nálam a méhemben van gond, a megtapadással és valamiféle vitaminokról beszélt telefonon, de nem velem, hanem a párommal. Az a gond, hogy sok minden bejött neki eddig, amivel kapcsolatban a párom megkérdezte.
Tudjátok én hajlamos vagyok hinni a sokak által nem normálisnak mondott dolgokban :) Talán mert én sem vagyok normális? :)
Monda azt is, hogy látogassuk meg, de valamiért nincs kedvem hozzá! Ez sem lehet véletlen!

A méhpempő egyébkén a tapadást segíti nem?
Azt meg szedem, úgyhogy minden ok :)
sonjus

De buta vagyok, hogy azt írom nem nagyon érdekel, mint mondott az a valaki, meg nincs kedvem elmenni (ami azért igaz), de közben meg mindent be szeretnék szedni, ami a tapadást segíti! :cry:
sonjus

íJó reggelt!

Kamilla!

Meglett a macs, köszi a kérdésed. :) Tiszta bogáncs volt szegénykém, nem tudom hol járt. Meg annyit kajált, ahogy hazaért, hogy olyan lett mint egy hordó. Aztán meg bújt oda hozzám, pedig ez egy undok macs. :D Írok mélt.

Editke!

Köszi. :oops:

Móni!

Nem maradtál le, csak Editkének küldtem, mert ő kérte.
Nem tudtam hogy te is kérsz. de már elküldtem. :wink:

Kép
Kép
Kép
vica1982

Sziasztok!

Miklósbának még mindig semmi nyoma :( Kezdek ideges lenni :shock: Holnap reggelig még fogjuk rá, hogy időben lenne, de onnatól azt se tudom, meddig várjak? :roll:

Az a baj, ha most nem jön meg gyorsan és elcsúszik ez a hónap, akkor más okokból decemberig SEMMI :cry:

Beu,
nagyondrukk a ctg-hez!
Húha, már csak egy hónap van hátra! :)
Kellett már szúrni a cukorka miatt?

Sonjus,
ezt hogy érti, hogy a méheddel van gond a megtapadással, de a pároddal??? Ez enyhe paradoxon! :shock:
angel37

Nem, nem, nálam van a gond (szeinte), de a párommal beszélt telefonon!
sonjus

egyre össze-visszább vagyok!
Szóval nálam van gond a megtapadással, és ezt a párommal beszélte meg telefonon
sonjus

Sziasztok!

Angel!
Akkor nem is csinaltal tesztet??
Ollllyan nagyon drukkolok hogy osszejojjon ez a honap!!!

Vica!
En is szeretnek egy MAR 19HETES(!!!!!!!!!!! :shock: ) pocis kepet latni!

Lanyok!
Koszonom hogy probaltok segiteni! :D
Meg probalkozom apanal :wink: !!!

Kép
Kép
ancsa81

Sonjus,
már értem! :lol:

Almaecet, méhpempő, aloe berry - van néhány trükk! :wink:
Egyébként a Kaáliban is odáig jutottunk, hogy "ki tudja" miért nem tapadt meg!

Ancsa :)
Köszi, aranyos vagy, de nem csináltam tesztet, és kizártnak tartom, hogy összejöjjön (mert az is)!
angel37

Beu!
Hát szomorú vagyok, hogy már látszik is, hogy "szét vagyok csúszva" (Egyébként tényleg)
Mindennap azon imádkozok, hogy jöjjön már össze, mert TÖKGÁZ itt a melóhely.

Vica! Örülök a cicus miatt. :)

Angel. Lehet, hogy a hormonkúra bekavart múltkor?
Vagy esetleg mégis összetalálkoztak? Ez teljesen kizárt egyébként?

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok csajok!!!

Beu!!! :lol:

Nagyon szép lett a szoba,szupi a színe,de pénteken meg csodáljuk élőben!!! :) :) Hú de várom!!!Mi volt tegnap a dokinál???

Vica!!! :)

Örülök,hogy jól vagytok,és hogy ilyen szépen növögettek.Pocis képet Én is kérhetek????? :D

Ancsa!!!

Osztom acsajok véleményét,minél hamarabb lapar!!!Mivel nekem már volt,És ha ezt tudom,hogy ez a műtét kell ahhoz,hogy Én teherbe tudjak esni,akkor már régen megcsináltattam volna.És nem kell tőle félni.Ha bármibe tudok segíteni,csak írjál!!!

Angel!!

Szórakázik veled ez a fránya mikulás??De pont most??Drukkolok,hogy megjőjjön,vagy,lehet,hogy inkább tesztelni kellene? :lol: :lol: ??

Mindenkire sokat gondolok,és mennek a drukkjaim!!!!

Nálunk semmi változás,dolgozom/dolgozunk.Ma megyek dokihoz,kiváncsi vagyok mit mond??

Pusszantás mindenkinek!!![color=darkred]
[/color]
csanita

Kamilla,
szinte biztos, hogy a stimu következménye!

A természet produkált már lehetetlent, de az ilyet tuti nem nálam fogja megtenni :roll:

Anita,
A drukkokat a megjövéshez kérem! :wink:

Neked pedig viszontdrukk a dokihoz! :)
angel37

Tuti a regeli erősre sikeredett kávétól pörgök, már akkor is hallom, hogy rezeg a telefonom, mikor nem is rezeg :shock:

Anita!
Aztán kíváncsiak vagyunk ám, mit mond a doki!!!!

Angel!
Én a lehetetlenekre szavazok :)
de ahhoz drukkolok, amihez szeretnél!
sonjus

Sonjus,
ilyet én is szoktam hallani, sőt néha a dallamot is! :shock:

Nyilván két csíkot szeretnék, de holnap úgyis lehetetlen, jöhet a drukk ehhez a flúgos vénemberhez! :D
angel37

Sziasztok Lányok!

Biztos nem emlékeztek rám, nagyon rég jártam erre. Nekem is csak Vica ismerős, de amikor "leléptem", akkortájt hagytad Te is itt a topikot, ha jól emlékszem. Ha igen, és Te vagy az, akkor nagyon gratulálok, hogy végre sikerült a bébi.

Azt szeretném kérdezni, hogy közületek járt-e már úgy vki, hogy a teszt negatívat mutatott, de mégis babás volt? Ha igen, mikor csinálta meg a második, pozitív tesztet? Most vagyok a 31. napon és 27-29 napos szokott lenni a ciklus.
Vagy javaslat, hogy melyik topikban kérdezzek rá?

Köszi,
Üdv Mindenkinek
szonibaba

Szia Emese!!!!

Valami telepátia működik biztosan, mert éppen ma gondoltam rád, hogy mi lehet veled!!! :D

Igen, én vagyok a "régi Vica". :wink:
Biztos sokan voltak már úgy, hogy nem lett elsőre + a teszt.
Egy barátnőm most ment volna 12 hetes nyakiredő mérésre, és 1 héttel később kell neki menni, mert csak 11 hetes a baba, és most esett le neki, hogy akkor ezért volt az első tesztje negatív. Ő egy hétre rá csinálta a pozitívat.
Esetleg a "megint megjöttben" vagy a "Babaprojektesben" kérdezz rá, ott nagyon sokan vannak

Szonja baba hogy van?

Kép
Kép
Kép
vica1982

Sziasztok!

Szonja! :)
Köszi a dicséretet. Láttam a görbédet, jó helyre tette a pé-t? Egyébként elárulom, hogy az én utolsóm a végére olyan sík lett, hogy csak na... :wink: :wink: DRUKK EZERREL!!!!++++++++

Angel! :)
Köszi a drukkot jövő szerdára kaptunk CTG (vagyis már NST :shock: ) időpontot nagyon izgi!!
Még nem szúrtam, de félek hamarosan meg kell tennem, mert a reggeli értékeim magasak :cry: :cry:
Akkor nagyon drukkolok Neked, hoyg mielőbb megjöjjön!!!!!!!!++++++++
Megkérdezhetem, hogy miért nem jó a köv. utáni kettő ciklus?? CSak ha nem túl indiszkrét.

Kamilla! :)
Nem tudok mást mondani, csak kitartás!!! Mostmár csak összejön!!! Nagyon drukkolok Nektek!!!!!!!!

Anita! :)
Péntek! Hú dejó!!!!! Kép nagyon várlak benneteket és majd mindent elmesélek!!! Drukkolok ma a dokihoz!!

Emese! :)
Szia!! Mostmár akkor maradj itt megint!!! Volt már ilyen igen!!! Később megint tesztelj egyet!!DRUKK!!!!++++

Kép
Kép
beuka

Beu :)
még bő egy hét! Elhiszem, hogy izgi! :D

Ha mégis kell, ne félj a szúrástól, menni fog! :)

Okt. végén lesz egy hetes utazás munkaügyben, novemberben pedig nincs a doki.

Kellemes estét mindenkinek! Mára ennyi voltam! :)
angel37

Sziasztok!

Beu!

Semmi előjel nincs, a hőm fenn van még 37.0.
Nekem úgy szokott lenni, ha leesik a hő 36.8 -ra, akkor szokott indulni a köv ciklusom. Más előjelem legtöbb esetben nem szokott lenni.

Kép
lara26

Sziasztok!

Vica, Beuka!
Köszi a kedves (vissza)fogadtatást. Mégegyszer hatalmas gratuláció mindkettőtöknek. Hogy sikerült? (Jó nem a technikai oldalára gondolok :oops: )

Szonjibébi remekül van, gyakran az idegeimen táncol és élvezi. Már nagyban bilizik és megvolt a 2éves szülinapi tortázás is.

Ez a teszt dolog teljesen elkenődtetett vagy mi. Ma vagyunk 14 éve együtt a férjemmel és gondoltam, hogy amikor hazajön, akkor a fürdőszobában a pozitív tesztet hagyom ott neki ajándékba. Ez most nem jött össze, de azért még reménykedem, mert mensinek nincs jele. De egy hetet biztos nem fogok kibírni a következő tesztig (ha nem jön meg addig).

Jó éjt,
MSE
szonibaba

Sziasztok!

Vica!
Tenyleg joooo nagy mar a pocid!!!! :D :D :D :D (koszonom a kepeket!!! :D )Apa,csalad mit szolnak?????Szeretnetek tudni majd a nemet??

Anita!
Koszonom szepen,nagyon aranyos vagy!!!! :D
Mi volt az orvosnal??????

Sonjus!
Mai hod??????????

Kép
Kép
ancsa81

Angel!
Hogy vagy ma????????

Kép
Kép
ancsa81

Odry!
Nagyon sok drukk neked a kovetkezo napokhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kép
Kép
ancsa81

Beu, Ancsa!
Na az én hőm, ma elindult megintcsak lefelé :(
Valahol azt olvastam, hogy nem kellene a ferti által jelzett vízszintes vonal alá mennie, addig jó! ?????
De a ferti szerintem sem jó helyre rakta a pé-t!
Akkor meg ki tudja a vízszintesét jó helyre rakta-e :) ?
Na, én már nem tudom mi a jó, de a hőm nem csak a vonalhoz közelít, hanem az én idegeimet is csiklandozza már :)
(felraktam a hőmérősbe)

Vica én is kér kép :) köszi

Emese!
szia!
szép neve van a lánynak :oops:
sonjus

Emese!
Üdv újra köztünk!!! AMíg nem jön meg addig lehet bizakodni!

Angel!
Mizujs???

moni

SZiasztok! :)

Megígértem, megtettem, inkább csak miattatok :oops: :D és hát persze, hogy nega! :roll: De semmi gond, erre számítottam! :wink:

Viszont miklósbácsim MÉG MINDIG SEHOL! :shock: És ez nagyon nem tetszik :? A hasam úgy csinál, mintha mindjárt jönne, cicijeim már tegnap óta elkezdtek leereszteni, ép ésszel minden jel arra utál, hogy jönni fog, ajánlom, hogy így legyen! :evil: Még ma! :!:

Mindenki küldje hozzám az övét, mindet bevállalom!!!!!!!!!!!!!!!

Szia Szonibaba és DRUKK! :)
angel37

Angel!
Bar kuldhetnem!!! :(

Kép
Kép
ancsa81

Kép Miklos bacsi helyett ot tudnam kuldeni!! :wink: De ot szivesen,mert nagyon kihuzta a gyufat mostanaban! :(
Kis Angyal hogy van??

Kép
Kép
ancsa81

Emese!

Szerintem holna reggel csinálj egy tesztet. Akkor már tuti mutatnia kell valamit!
Nekünk egy gyalogtúrán jött össze Nyuszi, 20 hónap után. De már el is felejtettem, milyen rossz volt néha.

Ancsa!
Köszi szépen. :oops:
A család is nagyon örül. Apa is mindig simizi a pocakomat, ma reggel puszit is adott rá, mikor jöttem dolgozni. :D

Sonjus!
Szerintem még bármi lehet abból a fránya hőből! Drukk!++++

Angel!
Ejnye-ejnye Miklósbácsi! Pont ilyenkor tud játszani veled? Nem lehet, hogy egy teszt megnyugtatna, és megjönne tőle gyorsan? Vagy kiderülne a turpisság?(Hogy kell ezt leírni?) :wink:

Kép
Kép
Kép
vica1982

Vica!
Köszi a képeket!
Szép pocak! :)
Köszi a drukkot! Igyexem nem megőrülni ma, míg várom amire nem vágyom :)
sonjus

Ancsa,
köszi :D :D :D
Ha nem haragszol nem kérem, megvan neki nálunk a méltó ördög párja! :mrgreen:

Mit csinált már megint?

Vica,
azt írtam, hogy volt teszt! :wink:
angel37

Angel!

Bocsííííííííííííííííí! :oops: :oops: :oops:
Most olvastam vissza tüzetesen, és már látom, hol voltam vak. Biztos azért nem fogta fel az agyam, mert a teszt szó nem szerepelt benne.
Mégegyszer bocs!

Kép
Kép
Kép
vica1982

Á, semmi gond! :)

Így visszaolvasva írhattam volna értelmesebben is! :roll:
angel37

Hi!

Beu!

életjel: leesett a hőm 36.9-re. Ettől kezdve a tanulságok alapján itt a ciklus vége.

Kép
lara26

Sziasztok!! :D :D

Emese! Smile
Szia!! Mostmár akkor maradj itt megint!!! Volt már ilyen igen!!! Később megint tesztelj egyet!!DRUKK!!!!+

Angel!!

Hogy vagy mi zujs?? Most mihez drukkolojak a + teszthez,vagy a megjövéshez??Én inkább ahhoz h 9-10 hónapig meg se jöjjön :D :D !!

Ancsa!!
Cuki a kutyus :D !
Marci még mindig szeret oviba járni??

Lara!!

++++++ drukk!!

Nálam a helyzet változatlan!!
Annyira már nem fáj a szuri helye,de pénteken kapom a következöt
:shock: !!

Bocsi de nem tudok mit irni,nem történik semmi extra!!

Sziasztok!!!
Vendég

Szép jó reggelt!

Íme a mai tábla, már jó sok kétkezes drukkos van!!!! Remélem nem pottyan senki (na jó esetleg Angel)

Kép

Angel! :)
Akkor drukkolok, hoyg megjöjjön :( (ha Te mondod, bízom én is, hoyg menni fog a szuri :roll: )

Lara! :)
Jól van egy kis esés még belefér talán. DRUKKOLOK!!!!

MSE! :)
Már 14 éve együtt vagytok!!!! Nem semmi! NEm csináltál új tesztet?

Lányok tessék jelentkezni!!!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Beu!
Köszi a drukkokat, és hogy ilyen lelkiismeretesen szíveden viseled, hogy ki hol tart.
Hát sajnos mostanában nem túl nagy itt a mozgás. Na persze ehhez én is hozzájárulok. :(
Értem még lehet szorítani, bár már nagyon érzem a mensit, de még nem adtam fel teljesen.
Már csak egy hónapod van! Kezd nagyon izgi lenni a dolog!!!!!!

Ma felvetette a párom, hogy most már ideje lenne ellátogatni egy meddőségibe, mert egy sima nőgyógyász már nem tud velünk mit kezdeni. Ehhez kell egy beutaló a nőgyógyitól vagy csak úgy be lehet állítani időpontot kérni? És melyik a legjobb? A Kaáli? Vagy a Forgács? Vagy valami egyéb ötlet?

Kép

Kép
kamilla306

Beuka, te jó ég, hogy eltelt az idő!!!!!!Mindjárt babázhatsz!!!!!!:):)

Kamilla, én a Forgácsot ajánlom. Mert ott voltam, és nagyon jó tapasztalatom volt. Az első konzultáció után, alíg vártam, hogy újra mehessek. Annyira jó fej volt mindenki, hogy nem éreztem kényszernek semmit. Jó volt ott lenni. Bár mi csak a hormon és a spermavizsgálatig jutottunk, én biztosan oda megyek vissza, ha rövid időn belül nem babásodok spontán. Azt hiszem december elején fogok bejelentkezni, hogy januárra tutira legyen időpontom. De nagyon bízom benne, hogy nem kell mennünk.
Mivel az én dokim nem csinál HSG-t, ki kell ott várnom a soromat. Ez a gond a Forgáccsal is, mint az össze többi meddőségivel: rengetegen vannak.De az biztos, hogy jó kezekben éreztem magam. Azt hiszem Cs. Anita is hasonlókat tud mondani.
pihi

Köszi Pihi!

A Forgácsról én is nagyon sok jót hallottam. (Mondjuk a Kaáliról is) Nincs esetleg valami olyan hely, ami kevésbé felkapott és nem olyan nagy a tömeg?

Ezek a meddőségik mind magánklinikák? Pl. minden egyes konzultációért is fizetni kell?

Kép

Kép
kamilla306

SZiasztok!

Nálam még mindig semmi :( Már nagyon ideg vagyok! :shock:

Kamilla,
én a Kaálit ajánlom.

Tömeg sajnos mindenhol van, a kórházak meddőségijein is, sőt talán ott még nagyobb.

Én csak az első konziért fizettem, a többiért már nem kell.
angel37

Sziasztok csajok!!!

Kamilla!!!
Csatlakozom Pihihez!!!Ajállom a Forgács Intézetet,de egy nagy gond van velük,már kinőtték magukat és nagyon sokan vannak.Egyik ismerősünk lombikra menne és januárra kaptak időpontot.És sajnos fizetni kell,nem is keveset 11.000 Ft.A sperma vizsgálat 6000 E.És minden vizgálatnál fizetni kell.Inszem azt hiszem 40 E+gyógyszer.

De Én voltam dokinál és nem annál akinél szültem.De ezt most itt nem részletezném.A nyírőbe ajálottak egy dokit és Ő meddségi orvos.A Nyírő az nem magánklinika hanem korház.Nem kell fizetni,sem az uh.ért sem a vizsgálatokért.Max ha gondolod adtok pénzt.És nagyon aranyos volt a doki.És ha bejelentkezel max 1-2 hét múlv tudnak fogadni.Sokan vannak itt is,de van vagy 4 orvos.

Telcsi szám:451-2655 a meddőségi recepción veszik fel,nagyonkedves csajszi van ott,és ha kérdezi van-e elképzelésed kihez szeretnél menni,akkor DR.Fülöp István.Ne várjatok,szerintem minél hamarabb mennjetek!!!!

Ja a dokinál minden oké volt.Jöhet a tesó.És van peteérésem.
csanita

És akkor ez hogy működik? Konzultálunk, aztán közli, hogy akkor fizessek ennyit vagy annyit? Vagy megkérdezem mivel tartozom, mint a magánnőgyógyimnál, aztán vagy mond egy összeget, vagy azt, hogy semmivel? (Bár ezt nem szokták)

Ja, és kell beutaló? Ha már nekem megvan az összes vizsgálat, azt elfogadják és mehet egyből az inszem, vagy újra kell kezdeni a tortúrát? Végülis, ha júliusban átjárható voltam, akkor valszeg most is az vagyok, nem?

Kép

Kép
kamilla306

Csanita!
Köszi a felvilágosítást. Majd megdumáljuk az Urammal hova menjünk.
Örülök, hogy rendben vagy. Akkor most hajrá ezerrel! Jövőre szülünk!!!!

Kép

Kép
kamilla306

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?