Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Van 6 doboz Clostim és 3ampulla Choragon 5000NE injekcióhoz felesleges!
Sajnos megmaradt mert nem reagáltam rájuk, mivel kiderült PCOS vagyok.

Ha érdekel valakit, várom a privit!
hajni...
Budaörs

Vanda, nem tudom sajna mennyi a magánrendelés, mert én a kórházi szakrendelőbe megyek. 2 hetente péntekenként ott van a dokim, így egyszerűbb.
Én a 2. naptól a szedem, napi 2x1. Az előző hónapban nem tudom milyen tüsző(i)m volt(ak), mert a doki szabin volt és nem volt uh. De nagyon szuper peteérésem volt. Volt rendes cervix, aztán fájt a derekam+ még a méhszájam is. Sajna akkor nem tudtuk elkapni :( Túlhajtottam apát az előző napokban, így amikor kellett volna, Ő hajtott el engem :):):)
Úgyhogy most okosabb leszek és kicsit éheztetem magunkat előtte :) Nem mondom, hogy könnyen megy :shock: dehát a cél szentesíti az eszközt :)
Szeretnék utrot kérni a pé utánra, hogy segítsük a dolgokat, nem tudom, fog-e felírni.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Riácska! Semmi különös. Apánál bacika van, amit most egy hónapig gyógyszerrel kezelünk, aztán megyünk vissza új mintával Pestre. Én meg addig majd megcsináltatom a Hsg-t.
És barnázom tegnaptól. Korainak tartom a ciklusaimhoz képest, de fene igazodik már ki ezen. Mindegy, mert ha megjön, akkor kapok majd időpontot a Hsg-re.
Röviden ennyi.

Kép
vikike0429

JÓ reggelt!

Viki!
Remélem, semmi komoly nincs apánál...
HSG- megborzongok, ha rá gondolok. de én is meg fogom csináltatni, csak sztem nekem még messze van... :roll:
Barnázol???? Az nem lehet, h .... ??? :roll: :wink:

Gabi!
:shock: az nem jó, ha rosszul vagy tőle. én is megpróbálok holnap emelni 2x500-ra.... majd meglátjuk.
amúgy te tartod a diétát?

babszika

sziasztok.

babszika,nemtartom a dietat.most fogyokurazom es csak egy nap ehetek edeseget .
mondjuk logikus hogy az en 21 es inzulinom nem birja el a 3*850 et amire szerettem volna emelni.
nekem nem volt hsg em es nem is lesz,akkor mar inkabb lapar es megszabadulok a cisztaimtol is.

viki sajnalom hogy barnazol de hatha a kivizsgalasok kideritik mi a baj.

Kép
monyo83

Na jó, de fogyizol.... szóval, valójában akkor mégis csak tartasz vmi féle diétát.
És hogy haladsz? Én attól tartok, h a mettől sem fogok tudni fogyni. mert mostanában állandóan éhes vagyok... :?

a hsg-vel kapcsolatban.... most, h mondod, van benne vmi. de egyik sem túl jó dolog. :(

babszika

a dietat 6 napja kezdtem el,nem is mereckedtem nem tudom es hiszem hogy lenne valami hatasa ennyi ido alatt.
amugy a 90 naposat csinalom,lehet hallotal rola.
5eve ezzel a dietaval leadtam jopar kilot:)

babaszi lehet hogy neked nem kell se hsg se lapar,varjuk ki a veget.

nekem ha lesz lapar akkor jan-feb ba lesz.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Én is pcos-es vagyok és a másik topicba szoktam írni, de most egy kicsit belekontárkodnék.

Monyo 83 és Babszika: Nekem volt hsg vizsgálatom és tényleg sz.r volt, de nekem 15 perc után már nem volt semmi bajom. Le kellett ülnöm, ittam egy kicsit (mert eléggé leizzadtam) és utána már mentem a leletért. A lapar után az egyik ismerősöm 6! hétig volt otthon betegácsiba és nem is biztos, hogy a ciszták leszívása és a petefészek kilyuggatása segít a babásodásban. Volt akinek használt, volt akinek nem. Nekem is javasolta a régi dokim a lapart, de az új azt mondta, hogy maradjak a metforminnál. Mostanra kezd úgy ahogy használni, de a következő ciklustól rásegítünk egy kis clostival. Majd kiderül, segít-e. Bocsi, hogy beleugattam. :lol:
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Hát sajnos tegnap a doki nem mondott jó híreket.Azért görcsöltem meg pecsételtem,mert nem tapadt meg rendesen a mi kis drágánk,és kilökődöt. :( Most nagyon elkettyentünk,de nem adjuk fel. Kitartást mindenkinek!!!
prücsök2

Vicky!
Dehogy haragszom! :wink:
Jó, h ezt leírtad, mert így az ember könnyebben mérlegel.

Prücsök!
Szóhoz sem jutok.... nagyon sajnálom. :cry:

babszika

vicky.en is szedem a metet,attol fuggetlenul hogy ha nem sikerul januarig akkor megmutetem magam.

ez hogy lehet segit lehet nem segit ez egy olyan dolog kb mint a closty az is lehet segit lehet nem segit.
amugy nekem szeptemberben lesz stimuzasom,meg volt ketto tavasszal.
ha most sem sikerul en bizony tuti megmutettem magam.
szerintem eleget vartam,es ha ez kell hogy babam legyen akkor belevagok.
a hsg vel csak atjarhatosagot neznek,nekem azzal nincs gondom.

Kép
monyo83

monyo83: Én is így vagyok egyébként vele, de én azért örültem, amikor a doki felajánlotta a hsg-t. A régi dokim azt mondta mindig, hogy ne csináljunk hsg-t, majd laoar alatt megnézi ezt is, mert minek tegyem ki magam kellemetlenségeknek. DE ÉN NEM AKARTAM MŰTÉTET! :? Amúgy nekem sem volt okom (pl. gyulladás), hogy kételkedjem az átjárhatóságomban, de azért megnézettem closti előtt. Egyébként én is ezt mondtam, amit te. Ha már nagyon nem akar használni semmi, akkor megműttetem magam.

babszika: Vagy segítettem, vagy csak megnehezítettem a döntést :)
vicky79
Budapest III. kerület

prucsok:(sajnalom.

vicky en 3* voltam terhes,tehat tuti atjarhato vagyok,erre ertettem hogy nekem az atjarhatosaggal nincs bajom.
nekem a doki az elso vizsgalat utan mondta a mutetet,akkor mondtam neki hogy majd szolok ha aktualis lesz.
meglatjuk,a lapar az utolso eselyen,de bizom benne hogy nem lesz ra szuksegem.

Kép
monyo83

monyo: Így már értem és sajnálom. Ezeknél a terhességeidnél is szedted már a metet?
vicky79
Budapest III. kerület

vicky nem szedtem,illetve a harmadiknal mar igen de akkor kezdtem.
most stimuzaskor utrot kapok hatha majd igy sikerul.
Egyebkent mindharom terhesegem spontan jott veletlenul.
eddig stimuval nem sikerult.

Kép
monyo83

Jó reggelt!

Most ugrik a majom a vízbe!!!
Ma emeltem a Meforalomon.... 2x500mg
Kíváncsi vagyok, h lesz-e has-mas. :roll:

babszika

Kedves Lányok!

A segítségedetek szeretném kérni, illetve egy kérdésem lenne:

Milyen előzmények után kaptatok Clostit?
Nekem tavaly novemberben volt a második vetélésem és azóta menstruáció előtt 3-4-5 napig mindig barnázok. Kedden megyek nőgyógyászhoz, de addig is kiváncsi lennék mire számíthatok.
Volt valakinek ilyen problémája?

Korábban a nőgyógyászom azt mondta, ha terhes leszek mindenképpen megtámogatja a meglévő terhességet ultrogestánnal. (ha jól emlékszem, de lehet, hogy Duphastonnal)
Ebben a hónapban azonban még peteérésem sem volt, ellenőriztem LH teszttel illetve a szokásos félidős szurkálásom sem jelentkezett.

Válaszotokat előre is köszönöm.
rozsaag
rozsaag

Sziasztok!

Na, hát megvolt a uh. Nem vagyok különösebben feldobva :(
A jobb petefészekben láttak egy 13 mm-es domináns tüszőt, ami a pé napjára (15.-16. nap), valószínüleg lesz 19-20 mm. A méhnyálkahártya 6,5 mm vastag. Ez jó?

Viszont a bal petefészkemet nem találták az ultrahanggal! :) :shock:

Úgyhogy ezen felbuzdulva vasárnap - mivel ügyeletes a dokim - be kell mennem hozzá, hogy megnézzük, merre haladt a jobban lévő tüsző, illetve hogy mi van a balban :) Mert hogy a kórházi kütyü jobb, mint a rendelői :?

Kaptam e-vitamint, hogy kicsit én is serkentsem a tüszőnövést.

Ami megint elkeserítő volt a mai napban, hogy két nőci is a boldogságtól sírva jött ki a rendelőből, mindkettő babás volt/lett. Meg persze sok kismami is volt. Úúúúúúggggyyyyy utáltam!
Én miért nem? Vagy ha igen, mikor már? :(

A doki szerint még simán lehet ez a mi hónapunk, bár a 12. napon a 13 mm-es tüsző eléggé karcsú. Mondtam, hogy olyan jó lenne, ha ebben a hónapban sikerülne, mert hogy most lesz 12 hónapja, hogy próbálkozunk. Erre csak egy elnéző mosoly, és "ugyan, biztosan sikerülni fog" volt a válasz.
Hát köszi, 4 gyerekes családapaként én is biztosan ezt kuruttyolnám.

Na, mind1, majd meglátjuk vasárnap.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

rozsaag!

Mi egy évig próbálkoztunk hiába a párommal, amikor elmentem a dokimhoz, aki megállípította, h pé-m nem nagyon van. Ezért megcsináltam 3 closti kúrát 14. napon tüszőrepi szurival. UH-val figyelte és állandó vérvételek.... de semmi.... most már tudom az okát, de ez más dolog.

Mivel nekem nem volt pé-m, ezért nekem nem is kellett utro sem és duphaston sem.

Barnázással én sosem küzdöttem, abban nem tudok segíteni.

Mielőbbi babásodást neked!!!!

babszika

Babszika,
hogy bírod? :? :lol: Nekem elég simán ment. Egy hétig volt olyan érzésem, hogy jobb ha nem megyek el messzire otthonról 8) , aztán teljesen elmúlt.

Kép
wandrea

Köszönöm Babaszika!
rozsaag

Rozsaag,
nálunk is összetett a dolog. Pco-m van és a petevezetékeim kicsit össze vannak szűkülve. Lombikoztunk tavaly, de apát most műtötték és nem szeretnénk megint menni - inkább spontán, kis closty és türelem :lol:

Kép
wandrea

Köszönöm Wandrea!
rozsaag

Vicky,
küldtem privit, légyszi nézd meg!
Köszi
Vendég

Sziasztok!

Babszika! Remélem, minden okés a gyogyitól.

Nekem megjött 2 napja, csak lusta vagyok új vonalzót gyártani.

Ma Apa elment horgászni. Holnap reggelig. Én meg....Haverok, buli.... :lol: 16 évesnek fogom magam érezi! :oops: :wink: :lol:
vikike0429

Sziasztok!

wandrea és többiek!
Köszi, képzeljétek: semmi gond nem volt.
Persze, nem is eszek pacalpörköltet (mondjuk nem is szeretem), de örülök, h nem volt gond.

Ez nem túl jó, Viki.
És akkor most hogyan is tovább?

babszika

Ria!
Egyelőre nem tudom....
vikike0429

Sziasztok!

Hát, inkább ne mentem volna uh-ra :cry:

Az az egy 13 mm-es tüszőm is felszívódott, a többi meg max. 10 mm-es. Úgyhogy ezt a hónapot anovulációsnak minősítette a doki. :cry: Bár 2 nappal ezelőtt volt cervix váladék, az csak azt jelenti, hogy a kapu nyitva van a kiskatonák előtt. Csak éppen nincs mit elkapniuk.

A doki felvetette, hogy mivel már egy éve próbálkozunk, a párom elmehetne andrológiára. Úgyhogy - ha megbeszéltem vele - jövőhéten felhívom őket és kérek időpontot.
Meg azt is mondta, hogy kicsit meggyorsítjuk a folyamatokat, mert hát látja, hogy szervileg semmi gond, hormonálisan is kezelve vagyok, úgyhogy csapjunk a lovak közé. Így a katona vizsgálat figyelembevételével ősszel jön az átjárhatósági :shock:, aztán ha ott is ok minden, akkor karácsony tájékán, max. új év elején inszem. Ami persze jó, mert azt jelenti, hogy legkésőbb jövő tavasszal babás lehetek. Csak annyira nem szerettem volna idáig eljutni. Mellette persze folyamatosan kapom a Clostyt, hátha csalánba üt a ménykű. Dehát..... :cry: :cry:

Úgy örültem volna, ha a maga természetes útján megy minden
:cry: :cry:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

ello!

Lányok, értetlenül állok a dolgok előtt. :shock:

A doki ugye azt mondta, hogy ez egy anovus hónap. Akkor nekem miért vannak peteérési tüneteim? Fáj a derekam+a méhszájam. Tegnap délután kezdődött és leülésnél a méhszájat érzem most is kicsit.
Aztán eszembe jutott, hogy a pénteki ultrahangon nem látták a bal petefészket, a tegnapin meg csak azt, hogy üres. Lehet, hogy volt benne valami?
Szerintetek van rá esély? Lehet egyáltalán peteérési tünetem anovus hónapban? Szerintem nem, mert hogy ilyenkor a hőmérő sem jelez semmit.
Kedden úgyis megyek a következő Closty receptért, majd megkérdezem a dokit.

Azért kicsit feldobódtam, visszajött a remény. Ráadásul du. amikor elkezdődött a derékfájás apával összebújtunk kicsit :) Bár egy szalonnasütésre voltunk hivatalosak :lol: Ami még nagyon szuper hír, hogy a 14. napon vagyok, tehát van esély egy 28 napos ciklusra! Jaj, de jó lenne :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

sziasztok!

pinkiné!
persze, h van esélyetek, h vmit nem vett észre a doki!!!!!!!!!
szurkolok nektek!!!!!! :wink:

babszika

Sziasztok

Új vagyok még itt. 35 éves leszek szemptemberben. Még nem volt babám, az első nagyon nehezen akar összejönni. Szeretnék csatlakozni a beszélgetésetekhez. Hasonló cipőben járok én is. Párommal idén szemptemberben lesz, hogy 2 éve próbálkozunk. Átestem az átjárhatóságin, szedtem 3 hónapig (1x1) 2. naptól a Clostit. Most szünet kb: 2 hónapig majd nőgyógyászom javaslatára újból (2x1) Closti következik. Közben szedem az Elevitet és a folsavat. Ráadásul elkezdtem tornázni.
Kétségve vagyok esve mert nőgyógyászom kész tények elé állított:
"ha ne jön össze a baba év végéig akkor el kell gondolkoznom más módszere".
Bevallom öszintén nem szeretném ha orvosi beavatkozás utján teherbe esni.
Nem értem a szervezetemet: a closti hatására szép nagy tüszök voltak a megfelelő alkalomkor szeretkeztünk és semmi. Orvosom azt mondta minden jől működik a méhemben. Ezek után még sem értem mi lehet a próblema.
:( ha v.mi okosat tudtok javasolni írjatok.
Puszi mindenkinek
AD
ad

hormoneredményeid vannak 3. cn eredmények????
Vendég

Progeszteron szintem alacsony (volt) illetve nem volt peteérésem. Ezért kellett szednem a Clostit. Már gondoltam gyógyteára is amely elősegíthetné a teherbeesést de még nem szántam rá magam.
ad

és más??????női hormonok?mert azért 35 éves korban kissé precízebben szokták a dolgokat intézni, hormon a 3. cn-ből alap. Aztán closty jöhet, ha ott minden oké.
Vendég

Ugytudom a többi hormonom rendben van. Orvosom kifejezetten a progeszteron szintem alacsonságára hivta fel a figyelmemet. Igaz, hogy van már 4 hónapja, hogy nem voltam progeszteron mérésen. Lehet, hogy kellene mielött újra elkezdem szedni a Clostit.
Az, hogy nem foglalkozott volna precízen a doki velem nem mondanám. Minden hónapban vérvétel (peteérés, hormonszint miatt) majd átjárhatósági. Nem tudom ha egy meddőségi intézetbe elmennék több vizsgálatot csinálnának e vagy újra azokat amiken átestem.
ad

egy meddőségin sok mindent csinálnak, de elfogadják a kórházi dolgokat, így azokat nem kell megcsináltatni mégegyszer.
párod andrológiai vizsgálata????
Vendég

Párommal kezdtük 2005-ben. Nála minden rendben van. Teljes kimutatást csináltak a spermák méretéről, mennyiségéről stb...l
ad

Akkor viszont sajnos, ha tényleg minden fsh/lh aránytól kezdve a tesztoszteronondon át minden rendben volt, átjárható vagy és minden tutti, egy megoldás maradt..........sajnos. De hidd el,nem egy nagy vész az inszemináció!!!!
Vendég

Szia ad!
Üdv közöttünk!
Nem a korodat akarom bántani, de egy 35 éves nőnél az ember elvárhatja az orvosától, h elég komolyan vegye ezt a kérdést!
Azért én mielőbbi babásodást kívánok!!!!!!!!! :wink:

babszika

Szia babszika

Köszi a biztatást. Javaslod, hogy váltsak vagy keressek egy másik nőgyógy. dokit? CSak azért kérdezem mert Te is és Lafead is (úgy érzem) megkérdőjelezitek nőgyógyászom hozzámállását.
ad

Hát Ad, igen. Én ajánlanám, de lagalábbis egy másik dokival is nézesd meg magad, aki a meddőségi problémákhoz is ért.....mert sztem vaktában lövöldöztök.........
Vendég

ad!
én is csak azt tudom mondani mint Lafi!
Mindenféleképpen keress meg más dokit is és kérdd ki az ő véleményét is! De ha teheted, ne csak egy mezei nőgyógyászhoz menj!!!

babszika

Sziasztok!

Kedves AD..ne ADD fel, en decemberben 36 leszek, a masodik babaprgin ugykodunk immar 2.5 eve( sot tobb)... 4 honapi clostizas utan ( tusszorepeszto injekcio UH kovetes stb) elelnere sincs fejlemeny....Osszel belekezdunk az inszeminazcioba.....

Csajok: babaszika vivki daana lafi...szoval tegnap hazatert hites uram a nagy Budapestrol( vegre) talan egy kis nyugi es pihi jot tesz a babaprogramunknak....ha nem hat akkor johetnek a dokibacsik (Tapolcai intezet) holnap felhivom a dokimat, hogy 25 en visszaterunk a nyaralasbol...(pont arra esik az aktualis piri)...szoval a kovetkezo ciklusban indulhat a reprodukcios intezeti folyamat....hat ez van

kellemes tovabbi nyarat...es sok sok babat...minden nap olvasom a topikot, de SAJNOS egyikunk sem babas meg ...

Kriszti???
gyongyi1971

Gyöngyi, a pihi nem ártott, hidd el. Ha inszem, hát inszem, annyian vannak, akik babásak inszemtől, nem rosszabb egy terminált együttlétnél, sztem. Én nem csináltam abból problamát, ha inszem vagy lombik, hát legyen, csak baba legyen belőle!
Szóval Gyöngyi, arra kell gondolni, hogy összejön és kész és lesz egy csodás baba!!!!
Vendég

Sziasztok lányok

Jövőhéten kedden megyek egy korábbi nőgyógyászomhoz. Dr. Boros Juditnak hívják egy régi osztálytársam ajánlotta még anno.
Sok jót hallottam róla. Viszem az összes leletemet és remélem megértően fog hozzámállni. Szeretnék egy teljes hormonvizsgálatot csináltatni stb.....
Remélem nem egyenesen egy meddőségi intézetbe fog elküldeni.
Mi a véleményetek?

ad
ad

Sziasztok!

Ezt így nehéz megjósolni.
Nálam alap volt ,hogy teljes kivizsgálás, volt laparoscopia műtétem, így megtudtuk minden oké, átjárható mindkét petevezeték, nincsenek ciszták, egyebek....
Mondjuk én azért is vágtam bele a laparba(egyébként nulla az egész, aznap kimehetsz..) ,mert PCO gyanús voltam, de a lapar nem igazolta, így nálam csak diagnosztikai célú volt és nem operatív. magyarán benéztek köldéknél a műszerrel ésmindent rendben találtak.

Másik ami iszonyú fontos.
A férfi kivizsgálása.
Ez egyébként nagyon függ a nőgyógyásztól ,enyém rögtön nyüstölt ,és adta a beutalót az andrológiára.
Vannak csajok akik évekig szenvednek ,majd kiderül ,hogy a párjának van 2 millió spermiuma, vagy nulla....
pedig a vizsgálat meglehetősen egyszerű , még kellemes is, ha úgy veszed .eredmény tíz perc múlva.ha gond van segíteni lehet rajta...
Szóval ezt a tényezőt nagyon fontos figyelmbe venni ,főleg ,hogy az esetek 30.-40%ban sajnos baj van a spermával.
(férjemnek szerencsére jó, ő is kicsit filozót mire elment, de végülis kibírta)
legnehezebb része számára az ötnapos önmegtartoztatás volt előtte, így a napján már szinte örült ,hogy mehet:))

Ha kizártuk a fizikai problémákat, még jöhetnek a hormon problémák és az immunológiai és akkor nem beszélve az ismeretlen eredetű meddőségről.

De ezek ált.gyógyszerrel javíthatók, viszont annál nagyobb baki nincs, mint amikor hülyére stimulálnak egy nőt, és közben átjárhatatlan mindkét petevezetéke, vagy szuper tüszők nőnek és jön a petesejt, viszont a párjának nincs életképes spermiuma...
k.vanda

sziasztok!
csajok a laporoszkopos vizsgalat mibol all?
gyongyi1971

Lesz 2 kis lyuk alul, egy meg a köldöknél, altatnak.
Levezetnek valami csövet, vagy ilyesmit és azzal szétnéznek bent.
aztán fél óra múlva már ébredezel is!
Vendég

jujj... :lol: jol hangzik...

Lafi koszi
es emellett meg kell atjarhatosagi is....???

nalunk apa OK OK OK
nalam pedig 3 es 24 napi hormon volt, alacsony progi...tul vagyunk 4 havi clostis choragonos cikluson...en mar varom az inszemet....mert tutti tusszok mehnyalka mellett SEMMI
gyongyi1971

az a jó, ha a méhátnézést, petefészek átnézést és az átjárhatóságit 1xre csinálják meg,sztem.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?