Esthajnalcsillag topicjából másoltam be, remélem, nem haragszol érte, csillag! Nagyon érdekes, és elgondolkodtató a teszteléssel kapcsolatban...
"Miután megérkezett a méhbe, a blastocista 3-4 napig tovább fejlődik, aztán hozzá tapad a méh falához. Ez kb. egy héttel a petesejt megtermékenyítése után kezdődik, s további egy héten belül a blasticista teljesen beássa magát a méh belső felszínének tápláló szövetébe (az endometriumba).
A blastocista méhfalba merülésének ezt az egész folyamatát beágyazódásnak nevezik, s ez hozza létre a terhességet.
A beágyazódás csak bizonyos feltételek esetén történhet meg. Ha például a zigóta még blastocistává fejlődése előtt ér a méhbe, akkor nem tud beágyazódni, s így terhesség sem következhet be. Hasonló a helyzet, ha a méhfal nem készült fel a blastocista fogadására. A sejtcsomó mindkét esetben elhal és szétesik."
Nos, ezt csak azért másoltam be nektek, hogy lássátok, mennyire tág az az idő, mire egy "baba" beágyazódik a méh falába, tehát nem egyik napról a másikra történik meg, idő kell neki. Sajnos még a legérzékenyebb 10 mIU HCG teszt sem mindig tudja kimutatni 9. DPO-n a terhességet, mert lehet, hogy addigra még meg sem történt a beágyazódás, és a szervezet még nem tudott HCG-t termelni, pedig ez a teszt már 5 mIU mértékű HCG-t is kimutatHAT!
Pontosabban ha számolunk az idézet alapján, 4 nap+7 nap= 11 nap, és itt már a megtermékenyülés utáni időt számoljuk, addig még el is kell jutni, az megint legalább 1 nap, de inkább több, szóval durván 11-12 napot vegyünk alapul az ovulációtól!!!
Persze itt most a max. időt vettem figyelembe.
Szóval ha valaki a 9-10. DPO-n még negatívat tesztel, nem biztos, hogy a rákövetkező napon is így lesz, kérek mindenkit, hogy ezt vegye figyelembe, mert nem a teszt minőségével van gond, csak egyszerűen a szervezetünk nem egyforma. Van, akinek már az ovuláció utáni 7. napon zebrás tesztje van, valakinek csak a 12-14. napon.
Boganna, nem hiszem hogy bajt csinálna a doki... De azért szólj neki, hogy fenn áll a lehetőség.
A méhszájadat egyébként sem hiszem, hogy megpiszkálná.. Nekem mindkétszer az első terhesvizsgálatkor (kb. 6 hét) csinált rákszűrést is (pedig tudjuk, az nem egy kellemes dolog...) Úgyhogy ebből nem lesz gond!