Új privát üzeneted érkezett!

Helló csajok!

Bridg! Én tuti maradnék és ha a doki azt mondja mehet a dolog, akkor bevállalnám a második lombikot. Előzmények alapján te (ti) is baromi régen vársz egy babára. NY-ban nagyon drága, dokit is kéne találnod, stb... Én ha lenne előttem egy esély, akkor inkább maradnék 1 hónapot, és megpróbálnám....

A kislányt akella babájára írták, nem nekem... :lol: Mivel nekünk már van egy lányunk, a párom most fiút szeretne, nekem meg mindegy, csak egészséges legyen. :roll: Bár ha őszintén meg kell válaszolnom, két kiscsajjal is baromira ellennék!!! :lol:

Anyci! Képzeld, nekünk febr 19.-én volt a szülésünk, ő is kislány lett volna, de ezt még aznap megkérdeztem, de még a mai napig nincs meg a szövettana... :cry:
melike30
Győr

Szia melike!Tudom hogy neked is kislány volt,hiszen mesélted,nem felejtettem el :wink:Én viszont akkor hiába kérdeztem de nem tudták megmondani mert aki nézte nem látta rendesen a dokim meg már nem kérdeztem,meg úgy voltam vele nem is akarom megtudni.Most viszont igen és kicsit rossz volt :(
De nem akarok szomorkodni,mert tudom a következő már egészséges lesz és ha folyton aggódok meg rettegek akkor nem lesz soha babánk.A félsz természetesen bennem lesz de próbálom majd úgy kezelni hogy ne legyen gond belőle :wink:

Bridget,vissza jelöltelek :D Nagyon jók a képek,amint elnéztem te modellkedtél,igaz?Eszméletlen jók azok a fotók :shock: :o
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anyci 2009.06.25 08:24-kor.

Kép
anyci

Anyci te írtad egyszer, hogy férjem makacssága miatt nem csodálod, hogy tiszta depis vagyok. Az este kiborult a bili :oops: :cry: Szóval aludt és mikor felkelt mondani akartam neki, hogy ismét elkezdtem hőmérőzni mert az én tudomásom szerint július második hetén tudnak menni ismét dolgozni így ha a pé-m 15. napig lesz van esélye ennek a hónapnak is. Végig sem hallgatott ott elakadt már, hogy a munkát csak 2. héten kezdik és nem 1. héten (június utolsó hete + 1.,2. július). Elkezdte mondani és mondani, na erre én is bekattantam és mondtam, hogy a tö...m is tele van a munkálataival első lehetnénk már mi is. És elhallgattam mondtam inkább megyek aludni és ő kérem szépen ne szóljon most hozzám mert nem akarom megbántani és nem akarok többet mondani. Ő elment cigizni én visszavonultam a hálóba. Mit értett az egészből nem tudom :roll: bejött és beültetett az ölébe és csak ölelt és ölelt és kérte a bocsánatokat. Nem akartam beszélni róla majd lefeküdtünk, átölelt és én elaludtam. Reggel észrevettem, hogy üres a boros üveg amit a vendégek nem ittak meg szombaton. Mondom nem is láttam mikor itta meg válsz az éjjel :shock: :shock: nem tudott aludni. Kérdem mi volt a gond hát, hogy olyan sok minden van a fején, hogy annyit gondolkodott és nem tudott elaludni. Nem akarta elmondani mi is volt a gond és én nem akartam faggatni így nem tudom, hogy az esteli kitörésem volt a ludas vagy a cégnél felgyülemlő problémák, de tuti betett neki az is ahogy én viselkedtem. Nem haragszik rám azt láttam. Én úgy aludtam, hogy nem is vettem észre, hogy ő kisurrant az ágyból.

Most olyan nehéz a lelkem tudom millió gondja van és még én is jövők hátulról, de nekem olyan nehéz a sok kudarcos hónap és látnom, hogy ő nem akarja kezeltetni magát. Most nagyon önző voltam, nekem is nagyon sok a gondom. Sokat panaszkodik a férjem, hogy nem hagyom aludni, mert csak forgolódom éjjel és forgolódom. Ez nálam akkor van ha nagyon stresszes vagy fáradt vagyok pszichikailag. Bár még nem voltak rémálmaim igy még nincs csúcsán a kikészülésem :lol:

Na de azért próbálok optimista lenni és nem visszanézni hanem várni mikor lesz ujra pé-m és aztán számolni a következő 14 napot, hogy hátha hátha ez volt a mi hónapunk.

Kép
Kép
melisch

Melisch,jogosan robbantál ki az este.A férjed meg azért ilyen,mert az összes gond az ő vállát nyomja,mindenki neki mondja magáét,mindenki őt b@szogatja és otthon is meg kellene felelnie de úgy érzi csődöt mondott és inkább magába folytja,minthogy kiadná magából.Nem akarja elfogadni azt hogy nem tökéletes,mármint a férfiúi mivoltja,és a munkába menekül.De ez nem megoldás,a problémákkal igenis szembe kell nézni és nem elmenekülni előle,mert ha mindig elfut akkor csak torlódik csak torlódik és még rosszabb lesz.A végén kikészül ő is meg te is,mert sokáig te se fogod ezt bírni.
Valahogy szembesíteni kellene ezekkel a dolgokkal és talán minden rendbe jön :wink:

Kép
anyci

Anyci
Nem tudja senki itt,hogy mi lombikozunk csak a 2magyar barinom :roll: Kerdesedre a valaszom:Igen de csak csendben 8) Te kiirtad a neved igy megtalaltalak :wink: Monjuk azok a kepek 2007-es kepek azota a nagy semmittevesben feljott par kilo :oops:

Melike
Ugy ahogy mondod...en is igy gondolom :)
A kislanyos dolgot meg beneztem :oops: bocsi neked fiut kivanok akkor de en ngyon lanyt erzek itt is :oops: 8)

Melisch
Sajnos a ferfiak nem ertenek a celzasokbol mert nem tudnak olvasni a szomoru szemeink kozott...tapasztalat...nekik kerek-perec elkell mondani szorul szora :!: Nem hiszem,hogy vette a lapot... :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Anyci azt hiszem pontosan így van ahogy leírtad. Én meg annyira szeretem, hogy nem akarom bántani még azzal is, hogy az ő bajáról beszéljünk mindig gondolom várom míg ő magától beszél róla, de sajnos nem akar a jég megtörni. Hiszen valójában semmi sem lehetne fontosabb a családnál de a kiskatonák minőségét rontja a üzleti életben ért sok kudarc és neki a munkája nagyon nagyon fontos.

Bridget gondolod :roll: nem értette, hogy mit akarok???? Nem karom zaklatni és erről beszélni vele megvan a gondja úgyis.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára melisch 2009.06.25 08:46-kor.

Kép
Kép
melisch

Bridget ezt úgy mondod mintha egy dagadt ditnó lennél :wink: :shock: Most is jól nézel ki :D

Melisch,pedig nem fog megtörni :( A tapasztalatom azt mondja vagy egyenesen neki szegezed a kérdést vagy soha nem fog megnyílni.Addig addig nyeli le a problémákat amíg össze nem omlik és ez nem jó így.Még ha veszekedned is kell vele akkor is,most te legyél makacs ne hagyd magad lerázni,úgy legalább majd ő is kikiabálja magát meg te is és talán választ is kapsz a kérdéseidre.
Meg mondom őszintén mi a párommal ilyenek vagyunk,időnként kiabálunk egymással,mind a ketten egymás fejéhez vágunk mindent és aztán lenyugszunk.Utána meg olyan édes a kibékülés :D
Szóval mi így szoktuk megoldani a problémáinkat,ez vált be mert a párom is olyan mint a tied csak én megtanultam hogyan kezeljem őt.

Kép
anyci

hali!

Bridget, bocsi, de mint írtam, nem nagyon tudtam olvasgatni az utsó napokban. Lombikos témádhoz: szerintem vágj bele, mert ha nem tennéd, később bánnád, hogy kihagytál egy ilyen lehetőséget! Az, hogy meg egyedül leszel, nem olyan nagy baj, legalább teljes odaadással figyelsz oda erre a dologra, a babá(k)ra, és amikor mész a párodhoz NYC-be, legalább még boldogabb leszel, mert talán már többen utaztok, nem leszel egyedül :wink:

Melisch, sajnálom, hogy gondok vannak otthon.

Mindenkit ölelek, most ennyi telett tőlem :roll:

Kép Kép[url=https://lilypie.com]Kép

"Boldogok az emberek, kiknek szívét öröm hatja át, mert az öröm Istentõl való" - részlet a Sissi c. filmbõl
esthajnalcsillag

Melisch
Parom is ilyen o is mindig iszonyat elfoglalt tegnap hajnal 3kor kerult agyba ma ment dolgozni...es este 11kor jon csak haza de akkor is csak azert mert 11kor meg konferenciabeszelgetese lesz amugy kesobb jonne :roll: Egyszoval nincs semmi ideje...es ezert nem is tudnak a mi gondjainkon gondolkodni...eszuk be nem jut...ha mi nem mondjuk honnan is tudnak :?: Es en is beprobalkoztam a jelzes adassal meg nezek ra kedi mi van en meg nem mondom mert szerintem udnia kene...nem ez nem igaz honnan a busbol tudnak...elvannak foglalva az o dolgaikkal...parom egyszer azt mondta ha nem mondom el neki mi van akkor fejezzem be a durcizast...nem tudja mi bajom es igenis mndjam el ha azt akarom hogy megtudja... :roll: hat en meg elmondtam neki...halvany fogalma nem volt rola...ok ferfiak mas az eszjarasuk es mashogy gondolkodnak...es meg ha mi azt is hisszuk,hogy de hat en adom a jelzeseket meg tudnia kene....ahh nem ok nem azt gondoljak,hogy nekunk mindennapi gondolataink a baba korul forognak :roll: ezen apacska ngyon meglepodott,sot azt kerdezte neked mas gondolatod nincs csak a babatema :roll: :oops:
Ugyhogy en mar regebben is ajanlottam neked elore szolsz neki,hogy szeretnel vele beszelni...mikor van rad egy fel oraja...aztan akkor leulni es elmondani mindent...es nem nyitva hagyni a kerdeseket hanem igen is mondja el o is a velemenyet es beszeljetek meg.Felnott ferfi aki cegeket vezet...ez semmiseg a reszerol akkor :wink: En ma pl ejfel koruli idopontom van apacskanal :lol: nekunk is beszelnunk kell :roll:

Anyci
Hat azert van kulombseg hidd el...feszulos ruhaban nem ngyon lattal mostansag engem mert 4honapos kismaminak siman megfelelek :wink:

KépKép
bridget0801
Kulfold

melisch: tökéletesen egyet értek anycival. Nekem is van a családomban hasonló pasi (apu) aki inkább a munkába meg egyéb dolgokba menekül, csak inkább ne kelljen konfrontálódni. Legyél kitartó! Drukk Neked!

bridget: a Te esetedben is csak csatlakozni tudnék az előttem szólókhoz, vagyis szerintem vágj bele, lehet, hogy most melléd állnak az égiek is és valaki(k) beköltözik a pocakodba :)

Mi megbeszéltük párommal, hogy amíg helyre nem áll nálam a rend és le nem fogyok pár kilót, addig nem próbálkozunk aktívan, bár tegnap a dokker azt mondta, hogy simán lehet baba (bár nem akarom ismételni sem önmagam).

Ölelés mindenkinek!
Vendég

Csibuc
Nem ismetlen onmagad csak inkabb megkerdek valamit ha nem ertem mint csak bologassak es azt sem tudom mirol van szo :wink:

Csillag
Koszi jol esnek a szavaid es neha kell a batorito szo toled is :wink: Tudom ezek a csajok marhasokat termelnek nekem is nehez visszaolvasnom :oops: :lol:

Koszi csajok a velemenyeket :)

KépKép
bridget0801
Kulfold

bridget ezt most nem egészen értem
Vendég

áhhh, visszaolvastam, most már értem bridget :)
kicsit szétszórt vagyok, mert megint áll a bál itt bent a munkahelyen, lehet inkább nem kéne most bneteznem :(

Szóval bridget: igen, LH-FSH aránynak elvileg másnak kellene lennie ahhoz, hogy egyértelműen PCOS-nak nyilvánítsanak. Azonban ahogy azt a www.pco-szindroma.hu lapon is lehet olvasni az eredmények értékeléséről, elég nagy a szóródás a lehetséges értékeknél, így nem egyértelmű, hogy mekkora hányados fölött/alatt írnak PCOS-t a diagnosztikai lapra. Doki szó szerint azt mondta tegnap, hogy morfológiailag PCOS-vagyok (külsőm és egyéb jelek alapján) azonban valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva az utsó ciklusban mégis volt PÉ-m.
Ugyanakkor a magas prolaktin is PCOS-ra utal, mert bár nem feltétele, de gyakori kísérő tünete. Én magam sem értem, hogy akkor most mi van. Nődokker szerint sem szervi, sem hormonális oka nincsen egy esetleges teherbeesésnek, de sem a magas prolaktin, sem a magas terheléses inzulin érték nem jó, ergo ezekkel kell kezdeni valamit. Nődokkernek viszont nem tiszte, hogy felírja nekem a bromo-t és met-et, így aug. 6-án megyek egy diabetológushoz, aki majd rámondja az áment a jelenlegi kérőjellel ellátott IR-re.
Ami biztos: diétát folytatni célszerű, mert az segít és mozogni-mozogni-mozogni.
A fentiek alapján talán értitek ti is, hogy én magam sem tudom egyértelműen most már, hogy mi is van velem. :roll:
A legjobb kifejezés talán a látens PCOS...
Vendég

Csibuc
Arra mondtam,hogy ha en nem ertek valamit altalaban rakerdezek....van,hogy tobbszor is :oops: Mert erdekel a dolog es erteni szeretnem mi tortenik veled :wink:

Nem az a fajta vgyok aki csak rabolint es megyunk tovabb kozben nem ert semmit :roll:

Erted :wink: Es akkor igenis hajra spontankodas 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold

Hát sajnos néha nálunk a férjemmel beszélni = a fallal beszélni. néz rád lehet még bólogat is de ha később rákérdezel, hogy mi a véleménye arról amit mondtál kiderül, hogy nem is figyelt rád. Ezért már vagy 1 hónapja taktikát váltottam írtam neki egy emailt, amiben többek között tudattam vele a babatémát is. Elolvasta átölelt megmondta 100x hogy szeret és elvitt vacsizni de szóba sem hozta az egészet. Tehát tudja mi a bajom csak nem akar róla beszélni nekem meg nincs kedvem a veszekedéshez. Mindketten NAGYON makacsak vagyunk egy ilyen veszekedésből még rossz is kisülne, mert ha valaki akkor mi tudunk tücsköt bogarat egymáshoz vágni :oops: :oops: :oops: igy egyenlőre elteszem ezt a témát majd ha jobb napokat élünk előhozakodom vele.

Addig is köszi mindenkinek a bátorítását. Muszáj volt megírnom mert tudni akartam kívülálló véleményét is a dologról.

Kép
Kép
melisch

Melisch
Kifogytam a szavakbol :roll:

Most lehet sok leszek ezert a tobbiektol elnezest kerek :oops:

Csibuc
Meg1szer koszi a leirast :wink: Szal akkor nem bizti a pco de arra utalnak a jelek :arrow: a pe az tenyleg jo,hogy volt...akkor most homerozes lesz vgy lh teszt vgy hogy lesz kisilabizalva mikor van pe-d? :shock: A prolactin meg mondom itt kicsit lejebb van egy olyan topik,hogy Bromot....valami ott vannak a magas prolactin-osok....nyaron kezdtem el oda is irogatni mert mondom nekem is magas volt :roll: de ha jol emlexem mindenkinek csak magas prolactinja volt ami nem parosult pco-val :roll: :roll: zal nem kell beparazni en meg most is bizom benne,hogy nem vgy pcos es elobb jon a baba mint gondolnad :wink: kellemes meglepetes legyen azt kivanom :D

Szal a magas inzulin igen nem jo mert a tojglik minoseget rontja :roll: az en ostopikomban volt egy lany...elkezdte a dietat! es mar 1-2hoanpra ra babas is lett :!: 8) ennyi kellett az egeszhez...most 30hetes kismami :D a magas prolactin meg gatolja a teherbeesest...de gyogyoval azt is helyre hozzak :wink:
Szoval tenyleg ngyon pozitivan allok a te ugyedhez 8)
Es igen igy mar ertem a varast is...neked is kell kis ido mire hat a gyogyo :roll: de kitartast en ngyon erzem,hogy sikerulni fog :wink:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Melisch

Nem akarlak megbántani,de kezdem úgy látni,hogy széllel szemben pi..álsz!!Ha így 37 év tapasztalatával a hátam mögött elfogadsz véleményt tőlem...

Nem taktikázni kell egy jól működő kapcsolatban,hanem megbeszélni.
Elolvasta az e-mailt..és???Beijedt,megnyugtatott az öleléseivel,és ment tovább minden,mint addig.Kvázi újra a szőnyeg alá lett söpörve a téma.És Te lapítasz,arra hivatkozva,hogy szegény,annyi baja van,munka,egyebek..ÉS???
Kinek nincs baja??
Neked pl az,hogy gyereket szeretnél,de egyedül kevés vagy hozzá.
Neki meg az,hogy nincs elég spermája és ami van,az sem megfelelő. De az olyan megalázó ezzel szembenézni és felvenni a harcot egy "férfinak". Szándékosan írtam idézőjelben...

Kívülről az látszik,hogy hiába szeret Téged annyira nagyon (amit egy picit megkérdőjelezek,mert ha szeret,úgy igazán,akkor fontos neki minden vágyad,legalább annyira,hogy leül és őszintén elmondja,hogy be van fosva ettől az egésztől...)Te mindent megteszel az Ő komfortérzetéért,cserébe viszont alig kapsz valamit.És inkább Te mondasz le megint a vágyadról és jegeled a témát,míg a férjed a boldog tudatlanságban él vígan,mert csakhogy megkíméld,inkább Te sem beszélsz...
Szerinted ez jó így??( nem kell válaszolnod,csak magadnak)

És most utálj,haragudj rám,ha úgy gondolod.Csak már nehéz volt tétlenül néznem,hogy szenvedsz...
Vendég

bridget: köszönöm a kimerítő reagálást. Még egy apróság: a PCO biztos, hiszen megvannak a ciszták, amiről a szindróma a nevet kapta. Az inzulin is magas, ami PCOS-ra utal, de PCO és PCOS között különbség van, az egyik csak a cisztákat jelenti, a másik maga a tünetegyüttest. Nem minden PCOS-nak van PCO-ja, de nagy a valószínűsége, higy a PCO-s nőknek PCOS-ja van. Kis hülye valószínűségi változók :P
Szóval vannak ciszták, sok minden utal a PCOS-ra is, de valami oknál fogva mégis van spontán PÉ.
Ezért csak azt tudom tenni, hogy nagyüzemi méretekben veszem az LH teszteket és helyrerakatom a prolactinomat meg az inzulinomat, amennyiben ezt a diabetológus szükségesnek tartja.
Igazából már magam is belekavarodok ebbe az egészbe. :roll:
Vendég

Csajok!!! Sziasztok!

Olyan pörgős a mai nap, át a másik városba munkaügyibe, utána vissza a TB-be, aztán anyagbeszerzés, aztán még menni ide oda...
Ezt szeretem én amikor így elmegy az idő.
Azért termeltetek tegnap, nem mondom :D Igyekszem visszaolvasni...

Melisch

Nekünk is volt ilyen gondunk a párommal. Amikor még nem éltünk együtt sokszor úgy éreztem hanyagol, ezt el is mondtam neki, de soha nem akart változtatni rajta. Aztán amikor makacsságból kicsit kivontam magam az életéből, rájött, hogy vagyon annyira fontos neki, hogy többet törődjön velem. Azóta mindent meg tudunk beszélni, de nála is vannak napok amikor "hülye".
Egy kapcsolat akkor működi szerintem, ha két fél ugyanannyira beleadja az erejét és teljességgel saját magát. Szerintem is ez a gond, Te túl sokat, hagysz és sokkal kevesebbet kapsz cserébe.
Neki sokminden van a vállán, Te hagyod a problémákkal emiatt. De Neked fáj a szíved a babáért, ezzel szemben nem tesz semmi, holott pontosan tudja mit kellene tennie. Ez nem fer.
Remélem nem bántottalak meg ezzel, nem állt szándékomban, ez csak a véleményem.
recon

Anyci
Hát elég jól vagyok :) Tegnap óta még jobban, de lehet augusztus lesz a mi babahónapunk :)

Bridget
Az az igazság, hogy a diéta nagyon sok mindent helyre tud hozni. Nálam is elég látványos eredményeket hozott. Mondjuk én Met -et szedek mellé. De ami a legfontosabb, hogy én a kezdetek után 2 hónappal elmentem UH-ra, hogy nézzük már meg, van e PÉ-m (mivel nekem szerintem egyáltalán nem volt semmilyen tüszőm, se érésem, se repedésem), és voala!! :lol: Volt! :) Ennek nagyon örültem. Szóval nem csak fogyni lehet a diétától :)

Csibuc
Hajrá LH tesztelés és hőmérőzés :) Hidd el sokat fog mutatni már a második hónapban is. Legalább le tudod követni a folyamatokat.
Szerintem én majd csak a következő ciklustól kezdem el mérni megint magam. Most semmi jelentőségét nem látom, hogy a gyógyi mellett - amikor úgysem lehetek terhes - méricskéljem magam :) Viszont az LH tesztjeim megjöttek :) Így már azzal is fel vagyok fegyverkezve.

Melisch
Már rég hallottam felőled :)

Bocsi, akinek nem írtam, de közben melózok és olyan sokat írtatok, hogy nem bírok egyszerre minden végigolvasni :(

Kép

Kép
princzike

princzi: nem hőmérőzök, majd a következő hónaptól, viszont az LH teszteket majd csinálom. piri csak most múlt el, remélem ebben a ciklusban nem 32. napra bírok majd egy pizitívat produkálni :roll:

Hogy mennyire látványos a változás rajtad, azt én is megerősítem, tök jól nézel ki :D

Nekem is sikerült 3 hét alatt 3 kg-ot leadnom, aminek annyira örülök és ezzel már csak 26-os a BMI-m. Juhééééé :d
Vendég

És még egy fontos dolog: mivel nem tudom, hogy holnap lesz-e időm benézni ide, most kívánok neked előre boldog szülinapot princzi!
Isten éltessen! Kép
Vendég

Princzike
Tudom itt konkretan en sem a fogyas miatt mondom,hogy jo :lol: Komolyan mondom a doki azt mondta a topiktarsamnak betartja a dietat es kovetkezo honapban varja a pozi teszttel es igy lett :!: :D A masik topiktarsam pedig pcos o is met-et szed...de en annyi lanyrol tudom,hogy fel ev alatt rendbe lett teve es jott a baba...mondjuk te is mar eleg regota avgyodsz egy babara nalatok van mas gond is :roll:

Csibuc
Ahaa a pco es a pcos nem ugyanaz....okes latom mindig tanul az ember :) a dietaval ngyon jol kordaban tartod majd az inzulin dolgot....tenyleg kell hozza kitartas mert tudom nehez de a neten mar annyi segitseg van recept meg minden mas ugyben menni fog :wink:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Csajok nem tudok veletek vitázni igazatok van :oops: :oops: :oops: de én is nagyon félek miért???? Azért mert voltak olyan napok amikor sírtam meg reszkettem az idegtől és szerintetek egy ilyen idegességi sokk jó lenne a babának? Hát nem és azt nem bocsájtanám meg magamnak ha megölném egy hülye miatt. Sajnos nem tudnák otthon ülni és nem azon agyalni vajon a cégnél milyen problémákkal küszködik a párom, így legalább van kivel megbeszélje. Azért hanyagolom ezt a beszélgetést mert megígértem neki, hogy őszig hallgatok és mert remélem addig megoldódnak egyes gondok és nyugodtabb időszak jön és egy baba nem lenne veszélyben. De valahogy olyan nehéz látni, hogy semmi téren nincs semmi javulás és csak még lejjebb csúszunk és sehol egy dombocska sem ezen a lejtőn :cry: Optimista sem vagyok süt inkább rosszabbra számítok még több stresszre és idegességre és ilyen környezetbe kérdem én nem volna tényleg jobb ha kicsit feladom én is a babatémát. Elvégre 26 éves vagyok még van időm és tuti ha elindulok csak a második után hagyom abba :lol: Azt hiszem előbb magammal tisztázom le mit akarok és utána lehet a hétvégén ő is sorba jön és döntsünk közösen elvégre a kettőnk sorsáról van szó.

Recon nálunk is megvolt ez a vita a legelején telefonon összevesztünk, mert egy előbbi duzzogás miatt nem jött el szülinapomon felköszönteni, mert felköszöntött előbb :oops: Na erre aznap összevesztünk nagyon. A férfi észjárásra hallgattam (míg a csajok azt mondták duzzogjak, az öcsém titokban, hogy menjek el hozzá és személyesen beszéljek vele - ezt mikor elmondta kért nem mondjam el a csajoknak mert megölik míg én odaleszek egy lakásban laktunk) elmentem hozzá. Mikor a taxi betért az utcájukba hívott, hogy hol vagyok mert ő nálam és nem vagyok otthon. Aztán megvártam míg ő hazaér tőlem mert ott tudtunk kettesbe beszélni. Mikor megérkezett nála volt az összes nála hagyott dolgom vissza akarta adni, bár könnyes szemmel érkezett (ezt az öcsém árulta el) Megbeszéltük, hogy nem a szakítást akarjuk és kibékültünk de ha nem megye én is hozzá azt mondta lehet nem beszél már velem csak a csomagom adja át. Igaz szerintem azóta azért működik a kapcsolatunk mert én alkalmazkodom hozzá és sokszor nyelek inkább mint szembeszegüljek vele.

Ne utáljatok most ki de két ilyen makacs ember mint mi ritkán marad együtt és muszáj az egyik engedjen, most én engedek.

Kép
Kép
melisch

Princkike szia amint látod éldegélek és szomorkodom.

Neked akkor boldog szülinapot kívánok holnapra én is!!!!!!!!

Kép
Kép
melisch

Huu
Princziiii
Kép

KépKép
bridget0801
Kulfold

Melisch

Sajnálom....de egy életen át nem lehet széllel szemben.Az nem kapcsolat,ahol csak az egyik enged...Ennél Te jobbat érdemelsz.

Nem kell mindenáron együtt maradni!!!Nem muszáj engedni!!Egyszer vagy fiatal,miért ne élhetnéd meg ezeket az éveket boldogan,kiegyensúlyozottan??Valaki mellett,aki TISZTEL,szeret és egyáltalán igazán emberszámba vesz és nőként kezel..
Természetesen ezek csak gondolatok,az enyémek,csak hangosan kimondva...

Szeretettel:milyen (aki ugyanilyen méltatlan kapcsolatban élt és szült 14 évig...majd lépett,és most boldog az új férj oldalán) :)
Vendég

milyen: csak pislogok azokon amiket leírtál, nagyon kemény vagy de full respekt :)
Vendég

Csibuc

Szeretem a tiszta helyzeteket! És általában jó az emberismeretem,na meg van pár év tapasztalatom pasik terén is.... :wink:
Persze lehet simogatni a lelket,hogy te szegény meg igazad van,de szerintem jobb,ha egy "idegen" szembesíti az embert a tényekkel,aki teljesen elfogulatlan.És látja azt,amit Melisch nem lát/nem akar látni....de nem bántásból teszem,hanem azért mert ÉBRESZTŐŐŐŐŐ!!!
Vendég

Melisch

Milyen elég szárazon írta le, de nagyon igaza van.

Nekem az előző kapcsolatom ment valami ilyesmiért tönkre. Eleve nagyon fiatal voltam, azt hittem ennek így kell mennie és nekünk együtt kell maradnunk. Folyamatosan engedtem, tűrtem, olyan voltam mint egy bábu amit ha a sarokba raknak ott marad. Oda mentem ahova Ő akart, azt csináltuk amit Ő akart, mert engedtem. Aztán 17 éves fejjel igaz kicsit furán és éretlenül, de kiszálltam egy 4 éves kapcsolatból. Rá egy fél évre ismertem meg a mostani párom. Eleinte nem egyeztünk, de sikerült egymáshoz csiszolódni. Én se engedek annyit, Ő is alkalmazkodik.
A kulcs mindenhez az alkalmazkodás, mindkét féltől.

Ne szentbeszédnek vedd, ne megmagyarázásnak. Viszont zsenge korom ellenére, sikerült már jópár dolgot nekem is megtanulni. Tudom azt is hogy mivel én nagyon fiatal vagyok, tőlem nem is úgy veszik a "tanácsokat", de hidd el én és itt mindenki csak jót akarunk Neked!
Bárhogy is alakul, bármi is lesz, mi Melletted állunk és nem fogunk kiutálni ahogy írtad, befolyásolni sem akarunk, dönt és cselekedj ahogy Te látod jónak. Mi Melletted leszünk!
recon

Bocs Lányok,keményen írtam,de úgy érzem Melisch csak így értheti meg igazán a helyzetet a sok körülírásból nem.Legalábbis úgy tűnik eddig ez nem ment,de talán most...
Vendég

Milyen

Felesleges finomkodni, annyira már "ismerjük" egymást hogy ne piszkálásnak vegyük egymástól :wink: Szerintem :D
recon

Melisch

Senki nem utál ki,csak azt szeretnénk,hogy vedd észre,amit már rég látnod kéne...Mindenki szeretni fog,akkor is,ha másként döntesz...(simogatós smiley) :)
Vendég

Elmentem dolgozni,este remélem vissza tudok olvasni!!

Szép napot mindenkinek!!
Vendég

Helló!

Kemény a téma... :cry: És sajnos ismerős... Talán én vagyok az egyetlen, aki megérti Melischt, mégha nem is mindenben, de többségében...

Én 22 évesen hozzámentem a nagy szerelemhez, akivel 5 éve voltunk együtt, minden ok volt, építkeztünk, minden úgy volt, ahogy én szerettem volna... Aztán bekerültem a bankba, ahol rájöttem, hogy léteznek más típusú férfiak is... A nagybetűs FÉRFI! Közben a férjem otthagyta a munkahelyét, és fél évig "nem talált" állást... Várta, hogy majd én megoldom a problémát... És persze megoldottam, anyukám felvetette a munkahelyére... Én addigra már akkorát csalódtam benne, hogy rá fél évre elhagytam a félkész házzal együtt... Aztán jöttek a "férfiak", mire összejöttem a mostani párommal, aki aztán tényleg férfi... :? Nálunk ő mondja ki a végső szót, ő dönt minden fontos dologban, ő kezeli a pénzügyeket, és ezt végre imádom! Felnézek a páromra, büszke vagyok rá! :lol: De! Az ilyen kapcsolat sokkal több lemondással jár, mint egy olyan, ahol egyenrangú a két fél, vagy a nő irányít...
Az én párom nagyvezető a banknál, millió dolga van, reggel megy, este jön, akkor már a stressztől, vagy az éppen aktuális gond miatt nem mindig van kedve jópofizni még velünk is... Főleg ebbe a válságba.... Most sokkal több tolerancia, és nyelés kell tőlem is... Rámszakadt az építkezésünk, a Betti nevelése, most az újabb terhesség, de tudom, hogy a válságot ki kell bírnunk!!! Van, hogy én is veszekszem, hogy nem törődik velem, és rájövök, hogy ő észre se veszi, vagy ha mondom, akkor beismeri, de most nem tud változtatni rajta, kéri, hogy most hagyjam békén ezzel kicsit... És tudom, hogy szeret, én is nagyon szeretem, de az, hogy most kevesebbet kapunk tőle, belőle, ezt most ki kell bírnom... Ha most nem jött volna össze a baba, hiába akarnám én nagyon, nem tudnám "megerőszakolni"....

Szóval a lényeg, az én pasim "is" egy önző ember, de én szeretem, és inkább ilyen legyen, mint egy nyuszi-muszi... Vannak nők, akinek ez kell... Én is ilyen vagyok! :wink:
melike30
Győr

Hozzáteszem, pár legalább ötször akartam gyerekestől elhagyni, hirtelen felindulásomban az együtt töltött 5 év alatt, de nem tudnám megtenni, mert szeretem! Ő is tudja, hogy senki nem bírná ki mellette, csak én... Már párszor mondta ezt másoknak... Nekem még sosem...

Milyennincs, ha nem gond, érdekelne a te történeted ebben a témában hosszabban is... :roll:
melike30
Győr

Nagyon meglepett mait iratok ti mind kívülállók :shock: :shock: :shock: azért nem ilyen fekete, mert bármit kérek megcsinálja csak kérnem kell, de néha lehet nem merem kinyitni a szám. Azért nem mindig van úgy ahogy ő akarja, hanem ahogy azt én mondom!!!! Fiatalon nekem is volt egy 3 éves kapcsolatom ahol minden úgy volt ahogy én akartam, eléggé papucs volt a srác, sokszor még ha hibás is voltam úgy kimagyaráztam, hogy tuti ő lett a hibás és ő kért bocsánatot. Itt nem megy ő is ilyen és amikor ezt teszi felismerem és falnak mások de nem veszem be hanem ordítunk aztán lemúlik és kész. Abból a kapcsolatból kicsit azért is léptem ki mert meguntam, hogy minden úgy van ahogy én akartam. Aztán sokáig sírtam azért a kapcsolatért 4 évig, mert az érzések erősek voltak de a kapcsolat maga nem működött volna.

A fenti sorokat azelőtt írtam, hogy elolvastam volna Melike írását :lol: :lol: és én is így érzek. Nekem sincs sok fejfájásom legfeljebb, hogy nem csinál semmit a húz körül. Akkor aztán megkapja a magáét és 2 nap alatt el van intézve :lol: :lol: Szóval ő nem szeret sokat tenni venni a ház körül mert szó ami szó ügyetlen ilyen téren :oops: :oops: :oops: basszus egy szeget sem tud egyenesen beverni :arrow: de vannak ismerősei szakemberek és inkább megfizeti őket. Azt mondja míg ő kínlódik itthon ilyesmivel inkább annyi idő alatt megkeresi azt a pénzt és a szakember jobban elvégzi a munkát mint ő. Na csak mikor látom mennyit kell fizetni akkor vágódom hanyatt. Amit tudok én meg az öcsém szoktunk csinálni a háta mögött. öcsém ért hozzá ha meg egyedül nem meri megcsinálják mikor jön apa, azért nem hívhatsz szakembert mert pl a wc tartály folyt megmondta nekem az öcsém mit kell nézni és én megcsináltam :lol: A pénzt azért mindenki kezeli a sajátját ha nincs adunk a másiknak (mivel neki több van ő fizeti a bankot és én intézem a rezit). Ha nagy dolgot akarunk akkor összedobjuk vagy az egyik gyűjti. Volt úgy, hogy megígérte Mikulásra vesz porszívót hipper szupert amilyet én akartam. Hívott menjek válasszam ki, mikor a kasszához akartunk menni mondta, hogy ha ilyen drága kellett fizessem is ki mert neki nincs annyi :lol: de egyenlőre nem volt még gond az anyagiakkal.
Mi egy régi házat vettünk és egy barátnőm férjének volt cégje aki építkezést végez, leszerződött vele és 3 hónap alatt kész volt a felújítás mi semmit nem csináltunk csak ki ki néztünk, hogy döntsünk mit hogyan akarunk és fizessünk a végén. Aztán kicsit vártunk mert kifogyott a zsák. Mondtam kell bútor (konyha és háló) körbetelefonált és megrendelte nekem csak mennem kellett a tervekkel. Drága volt, nekem volt egy ismerősöm aki otthon kicsiben dolgozik így aztán a többi bútort ott csináltattam, az már az én dolgom volt. Szóval eléggé ki vagyunk kovácsolódva egymás mellé csak néha nem merek vele szembeszállni de ha megteszem úgyis megtöröm.

Kép
Kép
melisch

Melisch

Persze, hogy nem minden fekete, de olykor kicsit rózsaszínebbnek látjuk a dolgokat, mint amilyen valójában.
Ahogy mondtam, az első nagy szerelmemnél volt hasonló gondunk. Ahányszor szóltam, hogy ez van vagy az van, mindig a vita lett belőle. Egyébként az első 2 év csodálatos volt, nagy szerelem, egyetértés, a családjaink is nagyon egy hullámhosszon voltak, de mégsem volt jó.
Nálunk is vannak gondok. Nekem legfőképp az, hogy úgy érzem a párom családja nem fogadt még mindig el. Úgy érzem nem szeretnek, néha azt hogy csak zavarok amikor felmegyünk stb. Sokszor amikor a párom felmegy hozzájuk azt se kérdezik meg mi újság velem. Nem az kell, hogy állandóan velem foglalkozzanak csak csak...
Ja és az anyósom a műtétem előtt pont azt pedzegette, hogy nem érti minek nekem saját orvos. Mert ez bárhol, bárki megcsinálja.
Na nálam itt telt be a pohár. Elkönyveltem, hogy ők ilyenek, ilyen mentalitású a család. A miénk meg ennek az ellentéte, nem telik el nap hogy anya meg ne kérdezze hogy van a párom, mi van vele stb. Mi mások vagyunk, ők is. Náluk kisebb az összetartás, nincs akkora törődés és nincs olyan mértékű szeretet mint nálunk.
recon

melisch: máris megtegetőzöl... ez a Te életed, a lányok csak lereagálták (és én is) a leírt szituációt és mindenki elmondta, hogy az ő szemszögéből milyennek tűnik a Te kapcsolatod. Nem bántásból tényleg, hanem azért, hogy ne csak nézz hanem láss is végre.
Én sem akarlak bántani, részben megértem amit írsz, ugyanakkor nem értek egyet én sem azzal, hogy kivárj továbbra is.
Mindannyiunknak (nekem is) volt már olyan kapcsolata, amihez a jó ég tudja miért ragaszkodtunk annak ellenére, hogy a fejecskénk tudta már: nem lesz abból semmi. Utóbb aztán aki feldobta azt a "rossz" kapcsolatot egy reménybeli szebbért, nem bánta meg. Én is így voltam. 4 évet vágtam ki a kukába egy olyan fiúért, aki a mostani páromnak a lába nyomába nem ér.

Mindennel együtt nem ismerem a részleteket, sajnálom, hogy ilyen dolgokkal kell együtt élned, de tenni azért, hogy jobb legyen kettőtök viszonya csakis Te magad tudsz. Mások max tanácsokat adnak, mint mi is. Van aki keményen megmondja, mert úgy érzi, hogy ettől majd kinyílik a szemed. Van aki csak óvastosabban fogalmaz, de ez a lényegen mit sem változtat:
A TE ÉLETEDRŐL VAN SZÓ.
Azt viszont ne felejtsd el: egy kapcsolat nem arról szól, hogy az egyik fél megalkuszik és hallgat, közben belül fortyognak az indulatok. Magaddal babrálsz ki, mert elhiteted, hogy ő a nagy ő, közben pedig boldogtalan vagy.
Ha ennyire biztos vagy az igazadban, akkor nézz magadba és azt próbáld eldönteni, hogy a jelenlegi párod vajon az az ember, akiért mindent és mindenkit odaadnál, akit feltétel nélkül elfogadnál a gyerkőceid édesapjául, akire mindig, minden körülmények között számíthatsz. Nem rózsaszín felhőkre gondolok, mert abban nem hiszek, hogy egy kapcsolatban nincsenek buktatók.
Ha úgy gondolod, hogy ő az, akkor próbáld meg megértetni a pároddal, hogy Te elfogadod őt feltétel nélkül olyannak amilyen és együtt kell előre néznetek. Ha ezután sem nyílik meg és nem tudjátok megbeszélni a problémákat nem tudok olyan indokot, ami együtt tarthatna benneteket. A strucc-effekt (homokba dugott fej) meg a sutyiban elfogyasztott alkohol csak ront az amúgy sem túl jó helyzeten. Úgy nem lehet gyermeket vállalni, hogy remegsz az idegtől és a gyomrod egy kupacban van. De szerintem ezt Te magad is nagyon jól tudod.
Vendég

hosszú lettem de legalább lapozunk és jöhet új vígabb téma :lol: :lol:

itt még mindig lehet teszteket rendelni csak offolunk

Kép
Kép
melisch

Ja ne értsétek félre mindössze 1 pohárnyi bor volt még :lol: :lol: :lol: és szerintem azért itta, hogy tudjon aludni. Ha túl fáradt szokott inni egy sört mert az elaltatja tuti nem volt otthon és akkor maradt a bor :lol: :lol: :lol: Megkérdeztem miért nem tudott aludni azt mondta nagy a nyomás rajta és ezt el is hiszem. van egy munkálattal baj tegnap ő volt ott javítást végezni, mert befolyik a víz, reggel hívta őket, hogy na mi van válasz a helyzet változatlan hiába körbedolgozták a tegnap. Ma megint ott vannak szétszedik és ujra lerakják mert már nem tudta mit javítsanak rajta.

Én meg nem cserélném őt le senkiért mert imádom úgy ahogy van és az ördögöt az anyjával nem cserélném le. Mindenkinek van hibája, neki a legnagyobb, hogy imádja a munkáját. Na és ezt megmondta még az első csók előtt, hogy ez a betegsége és gondoljam meg jól ha így el tudom fogadni megpóbálhatjuk ezt a kapcsolatot és idővel nem gondoljam, hogy meg tudom változtatni. Megígértem, hogy nem fogom és ehhez tartom is magam. Ő sem kérte soha tőlem, hogy más legyek sőt mellette nyugodtan lehetek gyerek mert nem zavarja. beszélni meg fogok vele eldöntöttem nem hagyom a kapcsolatunkat megromlani mert nem merek vele nyíltan beszélni.

Kép
Kép
melisch

Recon engem is nagyom megviselne ha úgy érezném a családja nem fogad el. Nekem csak 2 sógornőm van, szülei sajnos meghaltak anyukája mikor 12 éves volt, apukája meg mikor már együtt voltunk de az elején nem vitt el csak a temetésére. Sajnos ilyen körülmények között ismert meg a családja. Sógornőmnél voltam egyszer de már nem ismert ő sem meg se a családja. A húgával nem igazán tartja a kapcsolatot én meg még úgysem kis hisztis azt hiszi ő a világ közepe de nem zavar mert csak max 2-szer látom egy évben :lol: :lol: és akkor meg úgy teszek mintha nem lenne ott. Tudom gonosz vagyok de nem szeretek színlelni. Így anyós após nélkül sem jó :cry:

Kép
Kép
melisch

Szerintem lapozzunk mert nem jutunk egyrol a kettore... :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bridget lehet... bár most határozottabb vagyok mint voltam, hogy hétvégén leülők és beszélek a férjecském fejével, szépen nem kiabálva. Ha nem kapok tőletek fekete levest biztos nem teszem meg.

Kép
Kép
melisch

Melisch

Hát elhiszem, azért kellenek a szülők mindként oldalról. Mi meg ilyen olaszos család vagyunk :D Ugyan én egyke vagyok és nem is nagy a család. Sokszor összeülünk, szülők, nagyszülők, barátok és nagyokat eszünk, iszunk, mulatunk :D Jók ezek az összejövetelek. De van olyan is amikor egyikünk rossz passzban van és összeveszik mindenkivel. Ilyenkor egy időre mosolyszünet és megy minden tovább. Ezért mondom az olaszost, temperamentumosak vagyunk, de ez így van jól. Mellette nem félünk kimutatni azt sem hogy mennyire szeretjük a másikat, ez a pároméknál nem jellemző. Soha nem láttam még az elmúlt évek alatt, hogy megölelték volna egymás a szüleivel. Én ezt nagyon nem értem....

Ja és csajok én is jelöltem mindenkit akit megtaláltam iwiwen! Akit nem, az dobjon már meg egy privivel, hogy merre találom! :)
recon

recon privi ment
Vendég

Sziasztok!
Ezt most jól kiveséztétek :shock:

Melisch a lényeg az hogy ez a te életed te élsz benne ha így jó hát legyen.Mi csak kivülálló ként lehet tisztábban,másként látjuk a dolgokat és csak tanácsat szerettünk volna adni nem megbántani :?
Hiszen szeretünk téged!!!!
A múgy az én párom nyuszi de én mellém nem való egy karakán pasi mert túl emancipunci vagyok,engem nem tudnak irányítani se parancsolni nekem,de azérz hajlandó vagyok a kompromisszumra :D

Csibuc akkor előbb tényleg inkább fogyizz aztán uccu neki a babának,most amúgy se vagy úgy idegileg hogy sikerüljön,nem tudnál concentrálni :wink:

Princ augusztusra hatalmas drukk hogy baba legyen :D :D Ha előbb lesz az még jobb lenne :D

Milyen azért ne érezd magad szrul mert ki merted mondani az igazat,melisch nem haragszik meg olyan könnyen :D

Melike akkor te is belefutottál már a rosszba :? Az én párom az nyuszi de ezért szeretem,azért ha kell a sarkára áll csak néha lökni kell rajta,engem nem zavar mert mi mindent együtt csinálunk és ez nálunk így jó :D

Recon,hála istennek azért te is rátaláltál a meg felelő férfira :D
Volna egy kérdésem asszem elszált a gépem,ert ezt írta ki:operating system not found :shock: Ezt helyre lehet hozni :?: :!: :?
Most a lányom gépéről írok így most sűrűn nem jövök mert amíg nem lesz jó a gépem addig kuncsorognom kell a csimotánál :roll:

Csillag szia :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anyci 2009.06.25 15:33-kor.

Kép
anyci

Operating system not found? Az igen... Azt mondja Neked, hogy nincs rendszered. :roll:
Próbáld meg szétszedni kicsit a gépet és a winchester kábelét megmozgatni. Ha ez nem segít akkor fel kell telepíteni egy új rendszert.
Mit csináltál mielőtt ezt írta? :roll:
Az oka az lehet hogy a géped nem érzékeli a winchestered és így nincs neki honnan elindítani a winfost. Viszont lehet csak beállítási probléma, mert tudod amikor indítod a gépet akkor fekete alapon fehér bötűsen indul, nnna az a lelke az egésznek, a BIOS. Lehet még annyi is hogy az alaplapon ha szétkapod a géped találsz egy kis gombelemet, na ha azt megfordítod és úgy hagyod 10-20 mp-ig akkor elfelejteti a beállításokat és alapértelmezetté teszi. Lehet ez is egy megoldás...

Csibuc

Oké, csak szarakodik az iwiw nálam.
recon

Visszaolvasva magam, elég hadoba az egész :D

A lényeg a lényeg, hogy minden menthető a megfelelő módon, csak a módot kell megtalálni.

Mivel ahogy tanították: A gép sosem tesz semmit parancs nélkül, a parancsot ember adja, az ember pedig tévedhet. :wink:
recon

Recon
Az ember délelőtt gépezett(póker starst játszott) aztán kikapcsolta,délután amikor újra be akkor írta ezt,de délelőtt már szarakodott mert tök lassú volt minden.Laptop van.
Iwiw nekem is szarakodik.

Kép
anyci

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?