Új privát üzeneted érkezett!

beze

igen ezt is tudom..sok gyerek meghalt abban az időszakban.

a vizsgálatok miatt meg nem aggódom mert ezek csak nekünk jók.már időben ki lehet deriteni ha bármi baj is van a babával.

te hány hetes vagy már?

KépKép
bettike83

bettike, én se aggódom, de pl az afp-t már régen megszüntethették volna, annyira korszerűtlen, dehát ez van, ezt kell szeretni. :?
Tegnap betöltöttem a 11. hetet.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Kati: én majd csak ha lesz pém akkor rá két hétre ha nem jön meg.szóval én még arrébb vagyok tőle :)Jó lenne belém vonzani
De nektek drukkolok :)
:wink: :wink:

Köszike Bogárka,elég régi már ez a vonalzóm :):):)

Betty: én is azt olvastam hogy eleiben nem szabad menni strandra.De a nyilt vízekre mehetsz szerintem nyugodtan

Beze: nem raksz vonalzót? hol tartasz?

nika70
Salgótarján

afpvel mit néznek?

gondoltam h kb 2 héttel vagy idősebb nálam :) akkor nemsokára mehetsz 12 hetesre :)

KépKép
bettike83

Betti: Valami fehérjét, amit a magzat termel és bekerül az anya vérkeringésébe. ha túl magas az érték, akkor az utalhat arra, hogy nyitott hátgerince van a babának vagy nem záródott rendesen a hasfala.
de ez egy nagyon elavult vizsgálat, külföldön már nem is végzik, mert sokszor fals eredményt ad. nagyon fontos hozzá a terhesség pontos kora és ha ez nem stimmel, akkor sokszor feleslegesen paráztatják a kismamikat a rossz eredménnyel.

Kép

Kép
csillagvirág14

értem.olvastam már rola valamelyik nap.

KépKép
bettike83

Nem semmi a mai termes, jo sokat irtatok!!:):) Jo volt olvasni!!

Beze tok jo, hogy itt vagy! Elhiszem, hogy nem birod a hoseget. 11. hetes vagy?huu de rohan az ido. Es, hogyan viseled magat a terhesseget? Hanyinger, faradtsag, mit tapasztalsz?

Nika en beled vonzom a pe-t is meg mindent amit csak akarsz! De jo is volna ha csak Bogarkan mulna!:)

Ez az afp elavult? Komolyan? Ezt nem is tudtam, aszittem ez egy tok hipperszupper kafa dolog. Es van helyette valami mas vagy hogyan van ez? Vagy eleg az ha uh-n okes a nyaki redo?

Amit a tej helyett javasoltak a babaknak a TV2-n, haaaat..., vegulis biznisznek jo, a forgalmazonak jo, a gyartonak jo, mindenki penzt lat belole. Hacsak par ezer anyuka ugrott erre a hirre, mar akkor jol jarnak. Ez az egesz egy biznisz es senkit nem erdekel a babak egeszsege. Mondjuk tejbol is az a jo ami nem tejporbol van. Persze lehet ez csak az en velemenyem.
Vendég

12 hetesen van a nyaki redő és 16 hetesen az afp..még mindig nézik,hiába elavult dolog.

persze a tejporból készült az más,de amit ők fincsi,egészséges dolognak mondanak abban sok az e betűs dolog.

régebben mikor bejöttek ezek a tápszerek,sok nagyfejű gyerek volt,mert egyszerűen felfujta őket.de a mai világban már azért sokkal jobbak,nem fujják a gyereket,de azért mégis tápszer.és 1 éves korától már ihatja a tejet,megforralva meg kicsit felvizezve nem árthat.

KépKép
bettike83

Bebicsosz koromban 6 honapos koratol vigyaztam egy kisfiura majdnem 2 eves koraig. Meg nem volt egy eves amikor a vedono mondta, hogy siman lehet adni neki forralva, Evian-al higitva tejet. Kutya baja lett tole es kevesebbet volt beteg.
Azt olvastam, hogy a tapszeres babaknak korabban jon a foguk+meg valamit ami negativ volt de mar nem emlekszem.
Vendég

Sziasztok!!!!!!

mi egész nap kint voltunk a kertbe.fürödtünk.nagyon jó volt:))))))
délelőtt megfőztem.holnap is hasonló lesz a program......

majd hozok képeket is:)

Virág ehhez hozá tartozott a takaró fólia.de van is még tavalyról......

Betti lehet fürdeni de ne strandon hanem vagy saját medencébe vagy természetes vízbe.......én voltam Balcsiba is......meghalnék ha nem fürödhetnék........

gyere hozzánk .szivesen látlak.komolyan:))))

afp:még nem avult el.de azt akarják.még tavaly én afp vizsgálaton voltam.......

a tej:1 éves kor után lehet adni........kell a szervezetüknek.......Máté imádja a tejet........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita: Hú de jó Nektek ezzel a pancsikázással!!!!! Az szuper hogy benne volt a takarófólia is, akkor tényleg nem kell hozzányúlni! :D Barnit is locsapocsálod ebben a melegben? És Máté, meddig ér neki a víz?

Az AFP-t azért "vették le a porondról" sok külföldi országban, mert sokszor ad tévesen rossz eredményt, ami miatt frászt kaptak a várandósok. Ennek akkor volt jelentősége, amikor még nem voltak ilyen szuper uh gépek és nem tudták alaposan átnézni a babókat.
Ha belegondolok, hogy a mi szüleink (vagy legalább is az én Anyukám) még tényleg csak akkor látott először bennünket a tesóimmal, amikor kibújtunk, háááát tényleg nem panaszkodhatunk... most ha bármi felmerül, rögtön megkukkolhatjuk a pocaklakónkat...

Beze: De jó, hogy jöttél!!! Már a 11. hetet taposod! Akkor gondolom a köv. héten mész is uh-ra. :D Csináltatsz kombinált- vagy integrált tesztet?

Nálunk Bence sajnos nem issza meg a normál tejet... :cry: semmilyen formában... :cry: de azért nem adom fel, kínálgatom időnként.

Kép

Kép
csillagvirág14

Csajok van itt valaki? Annyira gorcsol a petefeszkem vagy mim, hogy mindjart megorulok. Az egesz jobb oldalam faj. Nem szur hanem ugy gorcsol vagy mit csinal. Most kezdodott. Ertem ezt ugy, hogy kis ideje, nem reggel ota vagy delelott ota. Szerintetek mi ez?????
Vendég

AFP: NEKEM ALACSONY VOLT A GENETIKAI KP SZERint.Nekik 0.9-től jó nekem 0.6 volt .genetikai uh után azt mondta a dokker hogy mivel az uh tökéletes volt ezért felülírja az alacsony afp-t.Én a korom miatt voltam a genetikai szűrésen.Én az amniot sem csináltattam meg mert a genetikus doki mondta,hogy nagyobb a kockázata annak hogy elvetélek minthogy beteg gyerekem legyen:)ő nem mondhatta ki kerek perec hogy felesleges csak utalt rá :)

nika70
Salgótarján

Virág Barninak van külön mini medencéje........nem merem még a nagyba tenni "csak" 24 fokos a víz......

és akkor a képek:

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita klassz a medence! Tetszik! Ez nagyon jo vetel volt!!Uuuu,dejo Nektek!! :):)
Betti, csobbanj egyet Te is Nitanal!:):):)
Bocsi Nita, csinalom itt Neked a frogalmat! :D
Vendég

bogárka csináld.nagyon örülnék ha jönnétek:))))))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita: húúú, de szuper!!!!! Ez sokkal jobb, mint amilyen nekünk volt! El is hiszem, hogy egész nap fürödtetek!!!!
Látom Máté vízicsibe... Nagyon aranyosak vagytok a képeken!!!!!!! És Barni, hogy mekkorát nőtt!!! Egyem a kis husikás kezecskéit, lábacskáit!!! :D :D :D

Bogárka: jobban vagy már???? Mikor lősz el egy tesztet????

Kati: Azért szerintem, ha nem jön meg hétfőig, megcsinálhatod a Gabriel-t is... ha már egyszer megvetted...

Kép

Kép
csillagvirág14

Nika, 14 hetesen csinálok vonalzót, az már csak 3 hét. :wink:

Bogárka, én sajnos nem tudom, mitől görcsölhet. :( Jobbulást neked, küldök gyógypuszikat!
Fáradtság folyamatos, amióta hőség van, rosszul alszom, hányinger már csak 1x van egy nap.

Csillag, igen, megyek, de azt még nem tudom, mikor lesz a 12 hetes uh. Integráltat csináltatok ismét, Lexivel is azt választottam, nem bántam meg. :wink:
Lexi se szereti a tejet, ő még tápszert kap.
Bencus bírja a meleget?

Nita, csúcs a medence, hú, én is kipróbálnám. :oops: :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

nita

tök jó ez a medence.mennyi volt összesen,mindennel egyűtt?

barni de édes,kis cukor falat.

Mátét úgy látom ki sem lehet rángatni a medencéből :D

bogárka

nekem is voltak ilyen görcseim,ott a petefészeknél,sokkal erősebb volt mint a mensis görcs,de mégis picit másabb.

KépKép
bettike83

Koszi csajok, jobban vagyok mar csak neha nyilal egyet-egyet. Nem csinalok tesztet meg ugy erzem. A belsom azt mondja hagyjam. Olyan rossz, hogy nem azt erzem, hogy na hajra es alig birjam ki reggelig, hanem az ellenkezoje. Egyszeruen mintha tudnam, hogy nincs baba. Varom a mensim.

Beze orulok nagyon, hogy jol vagy, a hoseget leszamitva!! :D :D waaa waa waaaa!!!!
Mi a kulonbseg az integralt es a kombinalt teszt kozott? Illetve miert jobb egyik, mint a masik? Tudom utana olvashatnek de most annyira platty vagyok, fajok, minden bajom van.

Nita, vigyazz mert szavadon foglak! Augusztusban utazom haza, ha ilyen forro lesz a hangulat Nalatok es az ido is akkor megyek csobbanok!!:) :D :)
Vendég

bogárka

mikor kell megjönnie,?

KépKép
bettike83

Virág köszi.Barni nagyon meg husosodott.folyton csak eszik...........most is épp zsömlét csócsál.........

Bettike 42.700 volt.......

Mátét nagy hiszti árán tudta kiszedni az apja a vízből.már lila volt a szája meg vacogott is.hisz még csak 24 fokos a víz,.........

Bogárka "szavadon foglak!"
gyere csak mond mikor.......:))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Betti voltal vegul strandon? Vagy halasztod egyelore? Menj le aztan majd meglatod mit erzel ott a helyszinen, hogy bemenj vagy ne. Lehet, hogy ugy dontesz egye fene, furdok, aztan meg amikor tenylegesen ott vagy akkor lesz benned egy visszahuzo ero. Akkor meg megmartozol, arcod, karod lepocskolod mar az is jo, es kicsit ki is kapcsolodsz.
Jajj, nem is tudom milyen fajdalom ez de nem jooo!!! Eloszor azt hittem vakbel de az meg ugye a masik oldalon szur. Szoval olyan nemtom milyen fajas ez! Eles is meg nem is, nyilal is meg nem is, ugy csavar is meg nem is a fene tudja mi ez de elmulhatna mar. Ha ejjel is igy fog fajni be fogok parazni. :? :( :(
Vendég

Ne haragudj Nita a gyerkocokrol meg megfeledkeztem pedig megmosolyogtam oket. Huncut Barni O valoban huncut pofa!!:):)
Materol meg az ocsem jutott eszembe most amikor olvastalak ugyanis vele ugyan ez a sztori volt mikor kicsi volt, most mar nagy lovacska. Szoval a Balcsin voltunk es bent kuporgott a vizben be volt lilulva a szaja. Apu mondta neki jojjon ki mert az egesz szaja, de meg a haja is lila. Erre tesom aszongya: neeem, neeem fazok csak reszketek! :D :D

Okes fogj szavamon!:):) Jo volna! No, majd megcsacsogjuk!:)

Betti, 10en kellett volna megjonnie.
Vendég

nita

akkor nem volt drága,és ez jó minőségű,merev falú.mindenhol drágábbak jóval.h tudtátok ilyen olcsón megvenni?

bogárka

nem voltam,nem is volt mára tervezve.majd egyszer ha oda jutunk,ki tudja mikor....

KépKép
bettike83

Beze: Bence a Milupa junior gyerekitalt issza... Tudom, hogy nem tej, de legalább van benne egy csomó vitamin... Olyasmi, mint a tápszer...
Nekünk a védőnőnk mondta, hogy azok a gyerekek, aki jó anyatejes babák voltak, sokszor nem szeretik a tejet... (Te is sokáig szoptattad Lexit, ha jól emlékszem.)

Bencus egész jól bírja a meleget. Szerencsére sokat kér inni, így még ha nem is eszik rendesen, legalább attól nem kell félnem, hogy kiszárad. Egyébként sokat vagyunk kint a kertben, csak állandóan kenegetnem kell a kis hófehér bőrét...
Most kezdjük a próbálkozást a szobatisztasággal, mert eddig hallani sem akart róla. :cry: Kint a kertben leveszem róla a pelust és csak alsónaciban van. Még nagyon az elején vagyunk a dolognak, tegnap is tartogatta egy darabig a pisit, de végül nem szólt, hogy kell és becsurgatta... (Pedig mindig kérdezgettem tőle, hogy nem kell-e.) Na mindegy... érzem, hogy nem lesz könnyű menet...

Lexi bírja a meleget????

Képzeljétek milyen aranyosat mondott ma Bence. Miután bejöttünk a kertből, mondtam neki, hogy Anya gyorsan lezuhanyozik, majd utána fogtam a pocikrémemet és elkezdtem bekenni vele a hasamat. Megkérdeztem tőle, hogy bekenhetem-e a hasamat. Erre azt mondta, hogy "Anya, nem a pocit, hanem a Gergőt!" Azt hittem megzabálom! :D

Kép

Kép
csillagvirág14

Virag, ez jo!:):):) Elkepzelem Bencet ahogyan mondja!!:) Vegulis egesz nap Ot kenegetted!!:):)
Vendég

Bogárka: Aggódom Érted... Ki se mondom, hogy mi futott át az agyamon amikor a hozzászólásaidat olvastam...

Kép

Kép
csillagvirág14

Igen, tudom. En is ettol felek!
Vendég

Pont ezért tesztelj egyet holnap!!!! PLEASE!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14

Virag draga vagy de nem tudok tesztelni!!!! Abban a hitben voltam, hogy van meg itthon tesztem, most neztem es nincsen!!!! A "Tuskoban" tudnek venni az itt van kozel de 17 font (5,500 ft) a legolcsobb. Annyit nem adok erte. Majd rendelek neten 10db-ot 2-3 fontert. Csak az kb. hetfo-kedd erkezik.
Vendég

bogárka, te drága! vigyázz magadra!!!! nem tudom mi lehet a fájdalmad! nálam semmi nem volt egész nap, most egy picikét fájdogál, ami lehet bármi. mensi, vagy csak a fűnyírás. 7-9-ig a házunknál füvet nyírtunk. én tologatóssal, a párom pedig a stihl-el. elfáradtam, de nagyon. olyan 2000m2 a kertünk.

nita! NAGYON irígykedek rátok! szupi dolgotok van. tényleg nem volt drága a medence. ha akarsz, még egy picit úszkálni is tudsz benne?

beze: örülök, h jöttél és beszámoltál. kérünk babafotót, majd az uh-ról.

betti: mikor mész újra uh-ra? te hogy bírod a hőséget, terhes tünetek?

az nem gáz, ha elmúlt a cici érzékenységem? vagyis csillapodott. viszont olyan, mintha 3hete vízben lenne. olyan ráncos a bimbóm. pffűűű!!!

Kép

Kép
@ka(ti)

Sajnálom... ha lenne fényposta már repülne is feléd egy teszt...

Kép

Kép
csillagvirág14

bogár, csillag! ne gondoljatok ilyesmire! én pont a múlt hónapban a 33.napomon kezdtem vérezni, görcsök nélkül, akkor indulhatott a mákocskám útnak! lehet, hogy csak most helyezkedik a helyére a picuri!!!! +++++++

Kép

Kép
@ka(ti)

Kati: Én másra gondoltam... nem arra, ami Veled történt...

Kép

Kép
csillagvirág14

akkor tényleg félre értettelek, bocsika!!!!!!!!!! ne haragudj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
@ka(ti)

Csajok, koszi, hogy aggodtok. Azt hiszem nincsen semmi baj. Lehet, hogy mar nagyon meg akar jonni a mensi. Most jo, most egyaltalan nem faj. Most meg mensis erzesem van.
Mezga szomszed, valoban jo volna egy fenypost!:)

Kati, Te akkor is gyanus vagy Nekem!!!:)
A kertetek hatalmas!! Szep lehet. Nem tudsz fotot feltenni ide? Ugy megneznem! Meg futoversenyt is lehet rendezni benne. Persze nem ebben a melegben!! Jo kis melo volt a funyiras. Gondolom nem kell elaltatni este, ugrasz egy fejest az agyba es mar alszol is.
Vendég

nem alszok, mert a kincsem, itt macerél!!! :oops:

Kép

Kép
@ka(ti)

majd teszek fel képet

Kép

Kép
@ka(ti)

Kati: Miért üldögélsz még a számítógép előtt?? :oops: Tedd ki a 18-as karikát és hajrá... :oops: :oops: :oops:

Bogárka: Reggel tessék ám bejelentkezni, hogy tudjuk, hogy minden rendben Veled!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14

akkoooo macerejjjj vissza!!:):)

A kincsem helyett, nincsen-t olvastam: nincsen itt macerel! Mondom az meg mi!? 3x kellett elolvasnom!! :D :shock: :oops:
Vendég

Okes Virag, jelzek majd! En ma biztos nem teszem ki a karikat mert nalunk ma alvas lesz! :cry:
Vendég

Bogi köszönöm a fiúk dicséretét:)))
Betti Bauhausba vettük..
Virág nekünk Mátéval a szobatisztaság 1,5 évig tartott :evil: :roll: :roll:
Kati igen kicsit úszkálni is lehet:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

én már a pozi teszt óta nem tettem ki a karikát... sajna sehogy sem szabad... :cry:

Kép

Kép
csillagvirág14

Nita: és mikor kezdtétek Mátéval????

Kép

Kép
csillagvirág14

Virág milyen karikát? :oops: :oops:
Máténál olyan másfél éves kora után......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Én egy hét alatt szobatisztát csináltam Gergőből :):):) igaz nem kezdtem neki korán mondogatni :)
két és fél éves volt de egy hét alatt éjszakára is szobatiszta lett.Azóta kb ha háromszor csurgott be ,de mindig azért mert nem ért időben a wc-re :):)
Én nem erőltettem.Azt olvastam valahol,hogy felesleges olyan hamar elkezdeni mert nem érettek meg rá.azért tartott Nitánál is másfél évig :).A gyerekek nagy biztonsággal két- két és fél éves korukra érnek meg a szobatisztaságra.
Én úgy kezdtem hogy először csak két órát volt pelus nélkül Gergő aztán naponta két órával többet.Amikor biliben sikerült neki a pisi akkor meg ujjongtunk tapsoltunk hogy milyen ügyes nagy fiú.Hízott is a mája a gyereknek.Éjszakára meg úgy lett szobatiszta na az nem egy hét volt, hanem plusz egy hét,hogy reggelre mindig száraz volt a pelus.egy hét után levettem róla és utolsó dolog a bili volt alvás előtt és első dolog a bili volt ébredés után.
Nem si tartott sokáig rászoknia:9 Pedig mi is aggódtunk hogy nem lesz szobatiszta,de ez is csak nyomásra volt aggódás (anyós noszogatott) Mi beszélni is későn kezdtünk el de mire oviba ment inden rendben volt.Kb kettő és háromnegyed éves volt Gergő mikor már több szót használt.Most meg le sem lehet lőni :):):) annyit beszél

nika70
Salgótarján

Nita: Bocs, a "karika" még Bogárkának szólt... Kati írta előtte, hogy nem alszik, mert macerálja a párja, erre mondtam, hogy én sajnos nem tudom kitenni a képernyőre a 18-as karikát már a pozi tesztem óta....nekem most sehogy se szabad... :oops: :oops: :oops:

Nika: Bence is későn kezdett beszélni. Tavaly november-december táján indult nála a dolog és januárban volt egy "robbanás". Azóta le sem lehet lőni! :D

Kép

Kép
csillagvirág14

Na, itt vagyok :oops: :oops: :oops:

szobatisztaság: nekem még nincs gyereke, de tanultam kemány anatómiát. a gyerekek 2-2,5 éves korukban tudják már szabályozni akaratlagosan a záróizmaikat. a bal agyféltekeéjük ezen kicsike szelete csak akkorra érik meg nekik. a többi story (1évesen szobatiszta, szól ha kell) szerintem csak legenda.-remélem nem bántottam meg senkit. persze vannak kivételek, de lényegében egy családból valóak vagyunk.... :lol:

érdekel mit tanultunk a beszédről???? azért leírom: az első szavaknak 1 éves kor körül kell megjelenni. ez annyit jelent, h tudatosan kell mondania valamire, valakire valamit. pl.apa, anya, nem....stb. ha ez nincs meg, akkor kezdjük keresni az okot. beszédszervi eltérés, helytelen beszédhanghallás, sérült agyfunkció. 1-1,5 év 10-12 szót kell használni tudatosan, esetleg összefűzni őket, grammatikátmég nem nézünk. 18-20 hó: remélhetőleg megindul a beszéd.

remélem nem tűntem nagyon okosnak, mivel csak az általam tanultakat írtam le, és nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy működik a gykorlatban. napi 3-4 ismeretlen gyermekkel találkozok, akiknél "bevált". persze vannak elmozdulások életkori szint alá és fölé is.

Kép

Kép
@ka(ti)

Kati: Hát, amit írtál a beszédfejlődésről, az ránk egyáltalán nem igaz... Bence semmit nem mondott egy éves kora körül, de még az általad írt 18-20 hós korában sem. Persze én is aggódtam, de mivel figyeltem a játékát, teszteltük itthon a hallását és nem volt semmi gond (na meg a gyerekorvosunk, védőnőnk sem látott semmi eltérést), így türelmesen kivártam, míg beindult a dolog.
Bencus 27 hónapos kora körül mondta az első 10-12 szót tudatosan és rá két hónapra egyik napról a másikra mondatokban kezdett beszélni. (két éves kora előtt sokat halandzsázott, de abban semmi rendszert nem véltem felfedezni...) Azóta megtanult egy csomó mondókát, éneket. Még nincs meg minden hangunk, de szépen engedi, hogy javítgassam a beszédét és próbál utánozni, hogy ő is jól mondja a szavakat.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy vannak kivételek...

Piri még mindig sehol???? Hú, de izgi... :wink:

Kép

Kép
csillagvirág14

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?