Új privát üzeneted érkezett!

bogi: jól vagyok! sajnos még mindig 135 volt a vérnyomim.

Kép

Kép
@ka(ti)

Pedi, jaj de jó, hogy minden rendben!!!!!!!!!!! A magnéziumot tényleg szedd, ha ilyen feszes a pocid. Tudom, hogy a Babátok most már teljesen ki van fejlődve, de azért a tüdejének még szüksége van a köv. két hétre, hogy minden a legszuperebb legyen. Van ismerősöm, aki a 35.héten szült és azért be kellett tenni a kisfiukat inkubátorba légzéstámogatásra pár napra és bár egészséges, azért az idegrendszere érzékenyebb az átlagnál. Szóval még két hétig nagyon ki kellene tartanod! Tudom, hogy azt teszed, de azért mondogasd a kis Csöppségnek, hogy még odabent a helye!
Ami a pocikeményedést illeti, valóban jóslókról lehet szó, de ez ilyenkor már természetes. Nekem is voltak, Bencénél például középidőtől egész a szülésig. Ha pontos akarok lenni, akkor szülés előtt hetekkel már időnként szabályosak is voltak, de akkor még nem tartott 1-2 óránál tovább. Volt, hogy 10 percenként jöttek, volt, hogy 6-7 percenként, de mindig abbamaradtak. Amikor eljött a mi időnk, akkor szabályos 10 percesekkel kezdődött az egész, majd pár óra múlva picit véres lett a WC papír (bocsi :oops: ), ez tágulásos vérzés volt. A kórházba menet a kocsiban láttam, hogy 4 percesekkel mentünk be.
Mindenesetre azt tanácsolom, hogy ha többször érzed a keményedést, akkor figyeld az órát, ha van bennük rendszer, akkor állj be a zuhany alá és engedj magadra kellemesen meleg vizet. Ha jóslók, akkor csitulni fognak a meleg hatására, ha igazi fájások, akkor felerősödnek.
Ja és még idézném Neked az orvosom szavait: "a fájást csak mi hívjuk fájásnak, nem mindenki éli meg fájdalomként. A lényeg a rendszeres összehúzódáson (keményedésen) van!"
Az igazi fájások 30-40 másodpercig eltartanak, a has felső részéről indulnak és haladnak lefelé. Ez a lefelé irányuló keményedés nyomja lefelé a babát.

Remélem tudtam segíteni. :wink:

Kép

Kép
csillagvirág14

Kati, bár a dokid biztosan mondani fogja, de ragaszkodj ma egy vizeletvizsgálathoz! Meg kellene nézni, hogy van-r benne fehérje, mert az nem jó.... Nagyon sokat gondolok Rád!

Kép

Kép
csillagvirág14

csillag: már ezt-azt olvastam, de így egyben nagyon hasznos volt nekem is, köszönöm!!!
gergőci? milyen volt az éjszakátok? ma gondoltam rátok és az új szánkótokra!!! lehet, hogy mégis fogjátok használni még ebben a szezonban?!

Kép

Kép
@ka(ti)

persze, hogy csináltatok! de szerintem is fog magától is kérni.

Kép

Kép
@ka(ti)

Pedi, Neked még azt akartam mondani, hogy nekem a méhnyakam már a 28.héttől meg volt rövidülve mindkét fiúnál. Bencus 5 nappal jött előbb, Gergővel meg ráhúztam két napot.

Kép

Kép
csillagvirág14

Kati, könnyen lehet ebből szánkózás, most is szakad a hó. A baj csak az, hogy apa nem nagyon van itthon a héten, én meg egyedül nem tudok még szánkózni Bencussal, figyelnem kell Gergőre.

Kép

Kép
csillagvirág14

tényleg, apa nélkül vagy!
én megyek készülődni, még majd indulás előtt bekukkantok.

Kép

Kép
@ka(ti)

Éjszakánk jó volt, mondhatni a szokásos. 2 ébredés (1-kor és 6-kor), rövid szopi és szunya tovább. Gergő 9-kor kelt fel. :D

Kép

Kép
csillagvirág14

Kati, egész nap Te fogsz járni a fejemben! Nagyon izgalmas ez a nap és tiszta szívből kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy Te szeretnéd!

Kép

Kép
csillagvirág14

Lépek ebédet főzni, mert már velem van tele az oldal. :oops:

Kép

Kép
csillagvirág14

Sziasztok!

De jó, hogy jöttetek!

Csillag! Ez tényleg nagyon hasznos volt, köszönöm! Szerencsére rendszer nincs bennük, így egy kicsit megnyugodtam. Ha Neked is volt Bencével, és már jóval korábban is, akkor meg pláne. Én nem szeretném, ha két hét múlva kibújna, azért maradjon még 3-4-et inkább, de a legjobb lenne, ha 5-öt! Tudom, ez nem kívánságműsor!

Kati! Én is azt hittem, hogy nagyobb lesz, szóval a Tiéd már simán lehet 2,5-2,8kg is akár. Enyém gyerek szerencsére úgy tűnik nem lesz nagy baba. De utána olvastam a neten több helyen, és éppen ideális a súlya, így emiatt sem aggódom. Amit Csillag írt a vizeletről, arra én is gondoltam. Nem riogatásképpen, de tényleg jobb az elővigyázatosság!

Bogi! Nem vagy semmi! Nincs semmi tapasztalatod, mégis olyan higgadtan tudod elmondani a dolgokat és megnyugtatni az embert! Csoda vagy anyám, komolyan!

Ami a szülés árát illeti, én sem az összeget sokallom. Tudom én, hogy vannak, akik akár 120ezret is elkérnek. Nekem inkább az a "bajom" vele, amit Bogi is írt. Eljár az ember 8hónapon keresztül minden hónapban hozzá, otthagyja a havi "X" ezret, majd még zsebre vág egy szép kerek összeget is befejezésképpen. Nekünk szerencsére nem okoz gondolt kifizetni ezt az összeget, nem is ezzel van az én problémám. A gyermekem és az én biztonságom, minden pénzt megér, és ezt pontosan tudják Ők is, ezt "használják" ki! Szerintem inkább az lenne a normális, hogy mindenki ad, amennyit tud. Egyébként, nem magától mondta az összeget, én kérdeztem rá!
pedi
Kalocsa

Még mindig nem tudok eldugulni. :oops:

Pedi, Nekem Gergőnél az utolsó hetekben a nagyobb mozdulatokra is mindig bekeményedett a hasam, pl minden lehajolásnál.

Én most nem kérdeztem meg a dokimat, hogy mennyi az annyi. Amikor Bencét szültem nála, akkor rákérdeztem, de a válasz az volt, hogy neki nincs tarifája, úgyhogy annyit adtunk amennyit mi gondoltunk. Nekem ettől még szimpatikusabb és emberibb lett a szememben.

Kép

Kép
csillagvirág14

Csillag! Ez szuper éjszaka! Gratula! Mi jót főzöl ma?

Kati! Még azt akartam kérdezni, hogy ugye nem egyedül mész ma a kórházba? Majd, ha későn végzel, dobj egy sms-t légyszi, mert én is nagyon izgulok!

Én várom a védőnőt ma, megint! Az előbb kinézek az ablakon és szakad a hó, nagyon durván! :shock:

Képzeljétek, ma reggel óta kisebb nagyobb megszakításokkal vérzik az orrom, de "csak" a jobb orrlyukamból! Tavaly télen jött elő nálam egy olyan, hogy kifújom az orrom, és csak vért fújok belőle. Olyankor vérzik is egy kis ideig. Elmentem gégészhez, azt mondta ez attól van, hogy az erek az orromban folyamatosan összeszűkülnek, majd kitágulnak. (idült rhinitis) Persze idén télen is előjött. Na, ma reggel olyan durván elkezdett vérezni az orrom, hogy már egy csomó zsepit elhasználtam. Persze, amikor kifújom, ugye nem tudhatom, hogy vér jön majd megint, így nem tudom elkerülni. Rohadt kellemetlen! :(
pedi
Kalocsa

Na, látod, Csillag! Ezt akartam én is megfogalmazni! Szóval, remélem nem értettek félre, de szerintem ez lenne a normális, amit Csillag dokija mondott!

Megjött az első adag táppénzem! Hurrá, végre! Csak tudnám mennyi időre kaptam ezt a "hatalmas" összeget?! :roll:
pedi
Kalocsa

pedi: szerintem enyém baba pont akkora lesz, mint a tiéd. vagy a tiéd lesz akkora, mint az enyém????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a 30 hetesen is egyformák voltak. és nekem sem jósolnak nagy babát, hanem benne leszünk a "nagy magyar átlagban"-ez tetszik nekem egyébként.

mi még a szülésznő "bérén" gondolkodunk. igazából többet lesz velünk, de az is igaz, hogy nem ő járt az orvosira...
de mi neki is adunk ha ügyes és kedves lesz olyan 40 körül.
a dokinak mi is olyan 70-80 körül gondolkodunk, majd meglátjuk, hogy oda ér-e, meg utána ránk néz-e, meg ő enged-e haza. erről mondjuk azt hallottam, hogy úgy "intézik", hogy ők szedjenek varratot.
majd írok pedi, de nem hamar végzünk mindennel.

nagyon köszönöm a drukkokat!

Kép

Kép
@ka(ti)

Kati, velem a szülésznő sem töltött több időt, mint a dokim. Pikk-pakk lerendeztem a dolgokat a szülőágyon! Ez csak a tágulás gyorsaságától függ. :D

Pedi, ma egyszerű ebéd lesz, tojásleves (Bencus kedvence), rántott sajt, hasábburgi meg gofri. Kihasználom, hogy Apa nem eszik itthon, így húsmentes ebéd lesz. :P

Kép

Kép
csillagvirág14

Virág! Az nagyon jó ebéd! Nagyon szeretem a rántott sajtot, csak csinálni nem! :oops:
Nekünk választott szülésznő nem lesz, mert én úgy tudom, hogy Szekszárdon nem lehet választani, de engem ez nem izgat. Viszont, ha lenne, akkor neki is adnánk.
pedi
Kalocsa

Virag, ebed, fini! Rantott sajtot azt en is kernek szepen! Koszonom! :D

Pedi, csak azert irtam Neked azt, amit mert anno Virag irt errol a dologrol es csak ezert tudok ezt-azt. Azt, hogy nyugodtan irom meg es jo hatassal van Rad, ennek orulok!!:) Vegulis ez volt a cel!:):) jupppiiiiii!! Aztan meg jott Virag es megirta a tutit! Ezt is megjegyeztem am en is amit irt, jol jon majd Nekem is kesobb!:):)

KIS OFF, AZ OLVASSA AKIT ERDEKEL A TEMA!!!!!
Csajok, Nalunk meg asszem nagy sz.r van Gezu es koztem. Tegnap beszelgettunk ismet mert ez visszatero tema es mondtam neki, hogy en keptelen vagyok itt elni 2-3 evnel tovabb, nem megy. Stb. Nem szolt semmit meg hallotta O mar ezt eleget. Egyszer azt mondta nyaron, hogy 5 ev es megyunk haza. Oke. Tegnap viszont beszelgetesunk utan fel oraval megszolal: "Mucikam, mi lesz Velunk?" Mondom, hogy erted?-persze tudtam csak azt akartam mondja ki! Erre mondja Nekem, hogy "Te otthon akarsz elni, en pedig innen nem akarok hazamenni, mi lesz igy Velunk?" Annyit tudtam csak kinyogni: "Nem tudom!" Es most csak bogok mar reggel ota es nem tudom mit tegyek mert ha valoban ez igy van es igy van mert tudom, hogy O nem fog es nem is akar Mo-n elni, ez esetben viszont en nem fogom magam Gezu ala rendelni es itt elni meg 2-3 evig, nem huzom az idom. Legalabbis igy gondolom. Az is biztos, hogy en itt, NEM!! NEM, NEM ES NEM!
Vendég

csajok lehet egyedül vagyok ezzel de az orvos letette az esküt és fizetést kap.Kötelessége ellátni ugyanúgy mintha magán beteg lennél ügyeletben is.Én egy árva fillért nem adtam senkinek sem mégis nagyon rendesek voltak velem.én nem adok orvosnak azért pénzt amiért fizetést is felvesz.ha magánba jár az ember azt mondom ok fizessen neki de hogy a szülésért is elvegye a pénzt amikor nem a magánrendelőjében hanem a kórházban szülsz az nekem nonszensz.
Lehet én vagyok egyedül ezzel de rójatok meg érte.ez csak az én véleményem.Nem mondom hogyha nagyon meg akarod hálálni amiért rendes volt veled akkor fizessetek de ne várja el és tartsa a markát.

bocsika.

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Pedi:örülök,hogy minden oké volt a dokinál :wink:

Jajj Bogi :roll: olyan rossz volt olvasni soraid,úgy sajnállak :cry:
Szerintem se maradj ott még 2-3évig,ha közben nem szeretnél és nem érzed jól magadat...ha Nem vagy boldog :!:
Sajnálom,hogy Gézud nem akar hazajönni veled,ez nem jó így... :roll: Jó lenne ha meggondolná magát :!:
Ne sírj,bár tudom milyen nehéz lehet most neked,de mi veled vagyunk :!: :!: :!: :!:

Nika: igazad van,én is így gondolom :!: :!: :!: :!:
Vendég

Virág: megyek hozzátok ebédre :wink:
Vendég

Nika! Teljesen igazad van mindenben! És ezt tartom egy kicsit én is nonszensznek, hogy Ő ezt csak úgy kapja. Tehát, amit Csillag dokija is mondott, az korrekt szerintem, de az, hogy tényleg kapja a fizetését és még ezt is elteszi csak úgy, és még panaszkodnak is az orvosok, és külföldre akarnak menni, na ez durva! Ettől függetlenül nem sajnálom tőle, nem erről van szó, csak nem tartom korrektnek ezt az egészet! És ezt nem a nőgyógyászok ellen mondom, hanem úgy általában az orvosok ellen, mert akármire műtteted magad, mindegyik elvárja a pénzt!

Mia! Nálatok ma mi az ebéd? Én anyósékhoz megyek lassan. Aztán azt hiszem du-án pihenni fogok egy kicsit. Begyújtottam. Az előbb kiselejteztem egy adag ruhát. Meg elraktam a beszáradtakat, és kiteregettem a frissen mosottat. Megint fent vagyok 6óta! :evil:
pedi
Kalocsa

Jaj, az Isten áldja meg azt a hülye kismama agyamat!

BOGÁRKÁM! Mi annyira szeretünk Téged, hogy neked nem szabad szomorúnak lenned, mert akkor mi is azok leszünk. Ez egy nagyon hülye helyzet, ami most kialakult köztetek, de én is azt mondom, amit Mia. Az nem a Te világod, utálsz ott lenni. És bizony most akkor "csak" fecséreled az éveket úgy, hogy közben boldogtalan vagy, most, amikor fiatal vagy és éppenséggel élvezned kellene az életet!
Sokszor puszikállak, drága!
pedi
Kalocsa

Pedi:én nem főzök,még mindig van székelykáposzta :wink: meg tegnapról maradt túrógombóc is :wink:
Én reggel elvittem Tomit az oviba,majd mikor hazaértem begyújtottam,takarítottam a nappalit,felmostam,kimentem adtam enni az állatoknak,én is leszedtem a szárítóról a száraz rucikat és kiteregettem a vizeseket és 10perc múlva indulok Tomiért :wink:
Vendég

Mia, koszi az egyutt erzest. Jo volna tudni, mi lesz Velunk. Ha lenne egy gombom....!!! :D :D :wink:

Nika, igazad van en nem rolak meg. En ugy vagyok ezzel, hogy mi, betegek, mi emberek kapattuk el az egeszsegugyben dolgozokat, novereket, betagapolokat, orvosakat mert fizettunk nekik, hogy figyeljenek rank. Ezt nem kellett volna anno elkezdeni es akkor most nem tartanak markukat, nem lenne tisztelet dija egy szulesnek vagy egy mutetnek. Jol tetted, ohgy nem adtal de hidd el baratnom se, es Pecsen szult es sz.rtak ra mert vartak a manit de hat...nem kaptak. Szoval ez sem mukodik mindenhol, ne erts felre de neked szerencsed IS volt! Van meg ilyen persze, hogy igy torodnek az emberrel, mint Veled is, de ritka, pedig annak kellene ritkanak lennie, hogy penzt fogadnak el egy szulesert ugy, hogy ott hagyunk naluk maganban egy vagyont. Es ezert a penzert amit elkernek ugy kellene mindenkinek, mint a Kati orvosanak a Katihoz valo hozzaallasa! Emelje fel a telefont es erdeklodjon, kerdezzen, es torodjon azzal akibol el! Es ezert nem kell magasztalni es egekbe emelni egy orvost sem aki ezt megteszi, mert ezert fizetjuk. Es ez sem altalanosithato sajnos. Az en dokim tuti nem emelne ram a telot ugy, mint a Kati orvosa teszi! Na, nem is fogok nala szulni ez tuti! :wink: :D :lol: Bocsi csajok reszemrol is, de nekem meg ez errol a velemenyem, ha mar igy belemertultunk! :wink: :D
Vendég

Milyen nagy asztaltársaságom lesz ma ebédnél! MINDENKI JÖHET!!!!!!!!!! AZ AJTÓ NYITVA ÁLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):):):):):):)

Nika, teljesen egyet érted Veled doki és hálapénz ügyben. Ezért is írtam, hogy nagyon örültem amikor nem mondott összeget a szülés előtt.
Ha belegondolok, nekem sem ad senki azért plusz pénzt, mert sikerül a gyerekének a nyelvvizsgája... pedig nem kevés időn keresztül "küzdök" egy-egy diákkal, osztállyal míg eljutunk a vizsgáig.

Bogárkám, úgy feltörölgetném a könnyeidet, de valami bent azt súgja, hogy nem járnék sikerrel. Nem ismerlek Benneteket személyesen, de úgy gondolom Mindketten nagyon erős emberek vagytok Gézuval, megvan a saját gondolatok, véleményetek a világról a helyzetekről, az életről, a körülményekről. Nem hagyjátok Magatokat befolyásolni semmi és senki által. Ezért nehéz ez az ügy... sőőőőőőőőőőt, nem nehéz, hanem ISZONYAT NEHÉZ.. Nem tudok jót, vigasztalót mondani. Én most ide kevés vagyok, de bármikor meghallgatlak! Ölellek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14

Pedi, koszi! Olyan jo erzes, hogy kedveltek, de komolyan. Ilyenkor mindig bogok!
Orulok vagyis megkonnyebbules, hogy alatamasztotok, megerositetek Miaval. Aztan lehet majd rossz dontes lesz ha csomagolok es kilepek ebbol a kapcsolatbol.

Mia, Te meg neszivassamaaaa`! Terhesen tobb mindent csinaltal ma, mint en wazzeee!!! Ajjjjjjaaaaaleeeeee! :D
Vendég

Fogadott szülésznőm nekem sem volt, így Ő pénzt sem kapott.

Osztom Bogi véleményét, hogy nem biztos, hogy úgy bánnak az emberrel akkor, ha nem fizet, ahogy kellene. Én hallottam a mellettem levő ágyon szülő anyukát. Alig néztek rá SAJNOS, mert nem volt fogadott orvosa. :? :? :?

Kép

Kép
csillagvirág14

Viragom, igazad van! Most ez egy olyan ugy amin nem segit semmi, ezt ki kell kevernunk-kavarnunk, at kell ragni dolgokat es merlegelnem kell nekem is neki is. Es jaja, "sajna" megvannak a kulon fejben levo gondolatok es mindketten tudjuk mit akarunk ezert is nehez. Foleg azert mert egymast akarjuk a leginkabb de itt ez az akadaly amit egyelore nem tudunk atugrani! DE majd ezt is kiforogja az elet csak nehez vegigmenni az uton mert faj! Fajdalmas a gyalogolas raaaajtaaaa! Tudod mit? Megyek hozzad ebedre, teleeszem magam sajtibajtival es a tobbit meg egye meg a fene! :lol:
Neked gyerkocok mit muvelnek eppen? :D
Vendég

Bogi: neeeem szíííívaaaaatlak :D ha hazaértünk az oviból,még vár a fürdő takarítása is,amihez semmi kedvem,de sajna helyettem senki sem csinálja meg :roll:

Ha apa felébredt,szólok neki hozza le a babakocsit a padlásról,azt is eltakarítom,csak félek hogy Tomi majd játszani fog vele :roll: A hintaszékkel is azt csinálta,lehoztuk a padlásról,ő meg beindult és hintázott vele mint állat,húúú olyanokat csinált vele,hogy el kellett rakni,mert ő szétszedné simán,márciusig :!:
De majd eldugom valahova a kocsit,hogy ne találja meg :lol:
Vendég

Mia, :lol: :lol: :lol: :lol: Ti olyan vicces egy csalad vagytok, Nekem tetszik! :lol: :lol: :lol: :lol: Tomika meg nem is tudom kitol orokolte ezen tulajdonsagait! Nem szoktak mondani...veltlenul...hmmhmm, tiszta anyja ez a gyerek???!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gyere csak, rántok Neked frissen sajtot! :lol:

Gergő épp szopizik, Bencus meg szerepjátékozik, most épp ül egy széken, bekötötte magát egy számítógép billentyűzet zsinórjával (ez a biztonsági öv) és autót vezet. Azt mondta, hogy megy a színházba. :lol:
Helyesbítek, Gergő most inkább engem néz és vigyorog itt az ölemben! Jaj Bogi Kerianyu, ezt a mosolyt biztos Neked küldi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
csillagvirág14

Virag, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: biztosan Nekem kuldte, en is kuldok Gergocinek: :D :D :D :) :) :) :) :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Bencus nem semmi! :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: Na, Te sem mondhatod el magadrol, de unalmas anyukanak lenni! :D :D :D Es, hogy nem vicces a gyereked! :D :D :D
Vendég

Bogi, megmutattam Gergőnek a mosolyodat!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Bencus tényleg haláli jó fej. A múltkor hajmosósat játszott. Egy játék orvosi sztetoszkóppal engedett vizet a képzeletbeli kádba, egy kézkrémes tubus volt a sampon és egy játék fúró a hajszárító. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
csillagvirág14

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Es ilyeneket tessek maskor is megirni!! :D :D :D
Vendég

Na, en leptem, aktivalom magam, meg el sem mosogattam. Aztan meg vasarolni megyek mert igy csak begubozok es az nem jooooaaaaaammmm!!! Puszi Csajok!

Kati, majd gyere!

Nita, hogy allsz mensivel? Nekem ma befigyelt! :D :D :D Van jele, hogy a kettes vagany mellett vigyazzal mert piros vonat erkezik? Vagy nem igazan es bizol bababan?
Vendég

Bogi: ja vicces hát :lol: :lol: :lol: :lol: neeem, inkább azt szokták mondani,tiszta apja :lol: :lol: :lol:
Én is kérek valamit a boltból,ugye meglepsz valamivel? :D Jó hatással vagy a bioritmusomra :lol: :lol: :lol: mindíííííg és minden körülmények között :lol: :lol: :lol: :lol:

az ovónő megjegyezte,olyan sápadt vagyok,és elég rosszul nézek ki :roll: Kedves ugye? :lol: hozni akart széket,hogy üljek le,meg Tomit majd ő felöltözteti :shock: néztem ám, :shock: mondom köszi,azért megtudom én is csinálni :lol: az tény,hogy iszonyat meleg van bent mindig,de most úgy nem éreztem hogy rosszul lennék vagy valami :roll:
Vendég

Csillagvirág
Ááá…nagymamisan pakolgatok ám. A komód közel van az ágyhoz, úgyhogy az ágyon ülve hajtogattam, és Regi sokat segített, összeszedte innen-onnan (más szekrényekből) a ruháit, és odahozta.
Regi is szeret fodrászkodni, neki fa kocka szokott lenni a sampont, meg a többi. Meg hozza a fésüket, sőt ő szokta a hajamat is szárítani, nagyon ügyes.

Dike
Hát, ha neked kellemetlen, akkor nem érdemes erőltetni. A párod mit szól? Mert az enyém már állandóan mondogatja, mikor bújhatunk össze újra. Az első 12 hétben mi sem voltunk együtt, mert Reginél volt vérzésem, szóval inkább nem kockáztattam. Aztán a 12-14. hétig szabad volt, de utána meg a görcsök miatt ismét el lettem tiltva. Most meg már szabadna, de ilyen nagy pocakkal, már nem akarok.

Kati
Jó kérdés. Félelem kevésbé, inkább csak aggódalom, ami kizárólag abból adódik, hogy a baba jól van, a lepény bírja még, stb. A szülésznő megnyugtatott, hogy felesleges aggódni, mert a így a végén, mindenkinek 3-as fokozatú a méhlepénye. És nem kell annyi NST. Kérdeztem tőle az elszámolást is, meg hogy nagyon rövid ciklusom volt, ugye csak 3,5 napig volt menzeszem, és az 5. nap már élesben ment a dolog. Azt mondta, akkor max előbb szülők, de ők csakis a menzeszhez számolhatnak, és addig nem néznek több NST, mint az előírt. Hétfőn megyek legközelebb. Aztán majd a dokim, ha visszajön betegszabiról, megbeszéljük, hogy mi legyen tovább. Azért még egy flowmetriát nézetnék (hogy milyen a méhlepény áramlása).
De a szüléstől nem félek, sőt most már szívesen mennék, lesz ami lesz.
Hamarosan majd neked is jönnek ezek az érzések. Meg a bizonytalanság, egyik nap tök jó kedvem van, másik nap meg pocsék a hangulatom.
Ez az időszak mindenképpen pszichésen megterhelő.
Remélem nem lesz semmi gond a vérnyomásoddal. Az utolsó egy-két hónapban amúgy is emelkedik valamennyit. Pl. nekem általában 90/50 volt mindig, de legútóbb 110/60-at mért a védőnő, ma meg 100/60 volt az NST-n.

Bogárka
Igen, mindjárt feltöltöm a képeket.
Sajnálom, hogy így összekaptatok a pároddal. Nehéz lehet, mindkettőtöknek a családtól távol, de próbáljatok valami közös nevezőre jutni.

Pedi
Mennyire rövidült a méhnyak. Mert nekem Reginél már a 18. héttől 2000 volt (szóval 2 cm a 3 helyett), de kihúztuk a kiírt napig.
A méretek tényleg jók, Regikém is 3380-al született, ez tényleg átlag méret.

Szülés(tarifa)
Reginél 50 ezret akartunk adni, de mivel sokat intézkedett azért, hogy ne szedjék ki a varratokat egy nappal előbb, ezért megtoldottuk egy 10 ezressel, ha jól emlékszem, meg talán volt egy üvet ital is, már nem tudom. Most nem tudom mennyit fogunk fizetni, ekkörül, ha nem császár, mert egy műtét azért mégis más. De a szülés folyamata, a varratszedéssel zárul, és akkor majd eldöntjük pontosan mennyit adunk. Nincs tarifája, nem várja el, hogy adjunk, de ez olyan természetes számunkra. A szülésznőnek is akartunk adni pénz, de nem fogadta el. Úgyhogy még vacilálok, hogy megfogadjam, mert sajnálnám, ha most sem fogadna el pénzt. A nővéreknek csokit, meg kávét adtunk, kis csomagban. Apukám azt mondta, hogy már úgysem fogok nála szülni, minek fizetek. De ezt én nem így gondolom. Végül is, sok mindent köszönhetek az orvosomnak az első szülésnél is, szóval ez a hálapénz, tényleg arról szól.
Tudjátok itt Győrben volt egy eset. (Talán már meséltem is)!
Szóval az ifjú pár megkereste a fogadott orvosát, és egy ajándékcsomagot adott át, és az orvos felháborodva közli, hogy neki 60 ezer a tarifája, és köszöni de az ajándékcsomaggal elmehetnek ahova akarnak (nem pontosan ezekkel a szavakkal, de valahogy így). Ők pedig haza is mentek vele. A csomagban egy kis fehér boríték volt, amiben bent volt a 60 ezer forint. Talán mégis jobb lett volna elfogadni a szép csomagot.
A legelszomorítóbb, hogy valóban, ha nincs fogadott orvosod, nem foglalkoznak vele annyira, tisztelet a kivételeknek (mert sok lelkiismeretes orvos is dolgozik a győri kórházban). De van akinél egyáltalán nem szülnék, mert volt problémám vele, és ezért is döntöttünk ismét fogadott orvos mellett. A másik dolog, hogy van aki nem tudja megfizetni a havi vizsgálati díjakat, és a szülést, ez is érthető. Anyukám Reginél, és most is ad egyszeri 30 ezer forintot, akkor babaágyat vettünk belőle, meg babakocsit, most viszont abszolút a szülés díjára fordítjuk. Szóval jól jön a segítség is.

Ma voltam NST-n is. 10-es lett, sokat mozgott is a drága. A dokim meg betegszabin van, azért felhívtam, hogy jövő hétre mikor menjek NST-re. Azt mondta hétfőn lehet is. 9-re megyek, ő úgyis kedd reggelig ügyel. Persze egyből kérdezte, hogy ugye még nem szülök, gondolom betegen nem akarna bejönni. A pénteki NST-t viszont le is mondtam, mivel a szülésznő is azt mondta felesleges.

Reggel meg nem az óra ébresztett, hanem a vádlim, úgy begörcsölt, egyből felpattantam. Alíg bírtam menni rajta, aztán elmúlt. Tegnap meg megint iszonyatos hányingerem volt, este majdnem kidobtam a taccsot. :shock: Úgyhogy hurrá utolsó hetes tünetek, teljesen kész vagyok már tőlük. Kép farsang jelmez Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.26 13:33-kor.
Vendég

Ja Bogi,itt nevetek azon amit írtál Nitának :lol: Kettes vágány mellett vigyázzál,mert piros vonat érkezik :lol: :lol: :lol: :lol: hááát ez nagyon jóóó :lol: azért jegyezzük meg,neked sem kell a szomszédba menned egy kis poénért :lol: :lol:
Vendég

Rita: sajnálom,hogy begörcsölt a vádlid,hú de rossz az :!: Jajj de szép Regi a jelmezben,nagyon szupi lett a jelmez :wink:
Vendég

Bogárka! Jó vásárlást du-ra! :wink: Gyere majd utána!

Mia! Tényleg nem vagy semmi! Az lehet, hogy nem csinálja meg helyetted senki, de megvár, szóval, nem muszáj mindent egy napba zsúfolni TE! Persze, gondolom ki akarod használni, hogy ma nem kellett főznöd.

Rita! Hát, tündéri a lánykád! "Milyen szép ez a kislány!"-ez volt az első gondolatom, mikor megláttam a képet! A második pedig akkor jött, amikor írtad, hogy szárítja a hajadat! Az pedig a következő volt: "jaj, de örülnék egy kislánynak"! Szóval, ennyire mindegy, hogy micsoda!
Azt nem mondta a doki, hogy mennyire van megrövidülve, de mivel azt mondta, hogy ez nem jelent semmit, én nem is aggódom emiatt!
Gratula a -es nst-hez!
Egyébként, jobban vagy? Mert arról nem írtál!

Én ma nagyon nyúzott vagyok, olyan álomkór féle van rajtam, most le is pihentem. Majd még a konyhát kellene rendbe tennem. Védőnő írt egy sms-t, hogy ma sem jön, nem is bánom!

Beze! Remélem, minden ok Veletek! Gyere majd, ha lesz időd!
Csucsu! Olvastam, hogy tegnap voltál dokinál, tessék jönni mesélni!

Chammal mi lehet? Már annyira kíváncsi vagyok!
pedi
Kalocsa

sziasztok

nem akartam jönni, mert nem tudtam volna mit írni. most viszont:

ma elmentem egy doktornőhöz, aki annyira megvizsgált, mint még senki... azt mondta, mivel nem volt semmi jele annak, hogy terhes lettem volna, orvosilag meg sem történtnek tekintik. mivel a mire mentem uh-ra nem láttak semmit, csak a pozitív teszt és a késett mensi, de ez kevés a dokinak egy terhesség megállapításához. ettől függetlenül, a pco a petefészkemen nem vészes, valószínűleg a következő mensivel ez meg fog oldódni.

viszont, talált egy hatalmas méhszájsebet...amit le fog fagyasztani amint megjön a mensim, jelentkeznem kell nála, hogy közvetlenül a mensi után megejtsük a fagyasztást, ami elvileg fájdalommentes 10 perces valami. folyékony nitrogénnel lefagyasztják a sebet (ami tulajdonképpen elváltozott hám) és új hám képződik. utána 2 hétig nincs nemi élet, és 2 hónapig hüvelykúpot kell alkalmazni, amíg begyógyul a seb.

ezt egyébként nem is kéne leszedetni, csak ilyenkor sokkal nagyobb a gyulladás illetve fertőzés veszély. ami mondjuk egy terhességnél nem annyira jó dolog.

mitől alakul ki? igazából, nem lehet tudni. van akinek van, van akinek nincs.

szóval, minden rendben van velem :) ami nagyon jó, csak közben teljesen elment a kedvem az egész babázástól.

azt lett volna, jó ha most összejön és szülök szeptemberbe vagy októberbe...csak azt a pár tárgyat vettem volna fel, ami most nem sikerült és tulajdonképpen nem kellett volna halasztanom. de így már.... 3-4 hónap mire megint belevághatnánk, és onnan még ugye 9 hónap legjobb esetben. inkább most hagyjuk ezt a dolgot, megcsinálom a sulimat és 1,5 év múlva visszatérünk erre :)

na, kicsit hosszú lettem...

veletek mizu? jól vagytok? :)

Kép
selyem
Pécs

Pedi:igen-igen,ki szerettem volna használni :wink:

Jajj csajok,apa tegnap azt mondta,hogy ne legyen mégse Luca :roll:
Az ő névnapja is decemberben lenne,és decemberben van sógorom,sógornőm szülinapja,sógornőm lányának a névnapja,akkor ott van a mikulás,Tomi névnapja,karácsony...és ez sok!
Igaza van!
Úgyhogy nem lesz Luca :roll:
Vendég

megjöttem. bocsi, de nem olvastam még vissza.

szülésznő aranyos, kedves, rögtön behívott nst-re. még nincsenek fájások, de ne is legyenek. nálunk 100-as skálán mérik. a mx az 17 volt.
bogicám nagyon rendesen viselkedett. egyszer kellett ébreszteni, de egyébként mocorgott. az ő szívverése maradt a 120-160-as jónak mondott tartományban. egyszer ugrott 182-re, egyszer pedig lement 90-re, de azt mondták nincs neki jelentősége, mert pillanatok voltak.
aztán előkerült pont a dokim, amire végeztünk. a szülésznő rögtön mondta is neki a vérnyomást. gyorsan csinált egy tesztet, de semmi fehérje, meg semmi nem volt benne. azt mondta, hogy mérjem 2-3 óránként és ha 160ra felmenne, hívjam a szülésznőt, de induljunk is a kórházba és az ügyeletes ad rá valamit.
aztán a doki megvizsgált. méhnyak rövidült, de méhszáj zárt. haladás!!!! javasolta a málnalevelet inni a jövő héttől. bogikám 2450g, ami tökéletes. nem lesz nagy baba-szerinte. főleg, hogy tutira nem húzzuk ki 21-ig, mert folyamatosan most is be voltam keményedve. de még 2 hétig tutira marad. aztán meglátjuk, még jövő héten egyszer, aztán heti kétszer kell mennem majd vizsgálatra.
aztán irány a szemész. jött velem, de a szemész már várt.
háááát! a szemfenekemen ismét látott nemrég befejeződött gyulladást. és a látóidegem is enyhén megvastagodott, ödéma gyanús.
jövő hétre visszarendelt ő is. a szülésre nem mert rábólintani, mert szerinte ezek nem a legjobb eredmények. annyit mondott, hogy mivel viszonylag kicsi a gyerek bele fog egyezni, ha jövő hétre teljesen behegesedik a szemfenekem. de amit hosszú órákat vajúdok, akkor mehetek a műtőbe.
úgy tűnik, hogy ő is ott lesz a szülésnél. vagyis előtte látni akar. én úgy vettem ki a két orvos szavaiból, hogy indított sima szülésem lesz a 38. héten valamikor, gondolom egy nst után, amikor a dokim ügyeletes.
kb. ennyi, ami történt.
a lényeg, hogy bogicám jól érzi magát bent és szépen fejlődik, aminek mindennél jobban örülök!!!!!

Kép

Kép
@ka(ti)

Kati! Jaj, de jó! Örülök neki nagyon! A legjobb, hogy Bogival minden ok, és a második legjobb, hogy egyenlőre nem okoz gondot ez a vérnyomás! Kívánom, hogy így is maradjon! :wink:
pedi
Kalocsa

hoztam nektek egy képet,sztem zabálnivaló kis picurka a nagy ágyon :)

Kép

Kép

KépKép
bettike83

kati: nagyon a finish-ben vagy :) grat a jó eredményekhez!

betti: ccccccccccccccuuuuuuuuuuuuuuuukiiiiiii, megzabálom olyan édi kis gombós :) :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
selyem
Pécs

Kati:örülök,hogy minden oké,Bogival is :!:

Betti:jajj de édes,kis cuki :D
Vendég

bogárkám: az nem lehet, hogy te boldogtalan legyél valahol!!!!!!!!!!!!!!!! egyszer cselekedhetnél nem úgy, ahogy másoknak jó, hanem úgy, ahogy a szíved diktálja...

brita: regi tényleg egy királylány!!!!!!!!!!!!!
nekem is 2000es a méhnyakam. nálunk apát beengedik az influenza zárlatban is. maszk és társai kellenek.
remélem gyógyulgatsz te is. szuper, hogy a komód is a helyére került.

csillag: én szívesen ülök az asztal sarkára is, főleg egy kis rántott sajtért. :lol: bencus tünemény!!!!

hálapénz:
ma az nst előtt rengetegen várakoztak. mi odamentünk, rácsörögtem a szülésznőre és már mentem is be egy másik, 9 óta várakozó kismamával. őt lefektették egy kemény ágyra, engem pedig beültetett a szülésznő a kényelmes fotelba. beszélgetett velem, de nem folyamatosan járt a szája.
aztán elment pisilni, addig én beszélgettem a másik anyuval és kérdezte, h ki a fogadott dokim. én is kérdeztem őt, mire kiderült, hogy neki nincs. és hát sokkal másabb ellátásban részesült, már itt is.

ez nagyon szomorú, és osztom, hogy mi emberek szoktattuk rá őket, mert ahogy csillag írta, mi sem kapunk senkitől tanárok plusz pénzt. például amikor a picikét "megtanítom" mászni, vagy megkülönböztetni a b-t a d-től. nem kell minket tanárokat sajnálni, csak nem érünk kevesebbet, mint ők. de ez sajnos már csak így van, hogy pénz beszél...
az mondjuk szerintem gáz, ha megmondja, h mennyi lesz. mondja, hogy amennyit gondol...

Kép

Kép
@ka(ti)

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?