Csillagvirág
Ááá…nagymamisan pakolgatok ám. A komód közel van az ágyhoz, úgyhogy az ágyon ülve hajtogattam, és Regi sokat segített, összeszedte innen-onnan (más szekrényekből) a ruháit, és odahozta.
Regi is szeret fodrászkodni, neki fa kocka szokott lenni a sampont, meg a többi. Meg hozza a fésüket, sőt ő szokta a hajamat is szárítani, nagyon ügyes.
Dike
Hát, ha neked kellemetlen, akkor nem érdemes erőltetni. A párod mit szól? Mert az enyém már állandóan mondogatja, mikor bújhatunk össze újra. Az első 12 hétben mi sem voltunk együtt, mert Reginél volt vérzésem, szóval inkább nem kockáztattam. Aztán a 12-14. hétig szabad volt, de utána meg a görcsök miatt ismét el lettem tiltva. Most meg már szabadna, de ilyen nagy pocakkal, már nem akarok.
Kati
Jó kérdés. Félelem kevésbé, inkább csak aggódalom, ami kizárólag abból adódik, hogy a baba jól van, a lepény bírja még, stb. A szülésznő megnyugtatott, hogy felesleges aggódni, mert a így a végén, mindenkinek 3-as fokozatú a méhlepénye. És nem kell annyi NST. Kérdeztem tőle az elszámolást is, meg hogy nagyon rövid ciklusom volt, ugye csak 3,5 napig volt menzeszem, és az 5. nap már élesben ment a dolog. Azt mondta, akkor max előbb szülők, de ők csakis a menzeszhez számolhatnak, és addig nem néznek több NST, mint az előírt. Hétfőn megyek legközelebb. Aztán majd a dokim, ha visszajön betegszabiról, megbeszéljük, hogy mi legyen tovább. Azért még egy flowmetriát nézetnék (hogy milyen a méhlepény áramlása).
De a szüléstől nem félek, sőt most már szívesen mennék, lesz ami lesz.
Hamarosan majd neked is jönnek ezek az érzések. Meg a bizonytalanság, egyik nap tök jó kedvem van, másik nap meg pocsék a hangulatom.
Ez az időszak mindenképpen pszichésen megterhelő.
Remélem nem lesz semmi gond a vérnyomásoddal. Az utolsó egy-két hónapban amúgy is emelkedik valamennyit. Pl. nekem általában 90/50 volt mindig, de legútóbb 110/60-at mért a védőnő, ma meg 100/60 volt az NST-n.
Bogárka
Igen, mindjárt feltöltöm a képeket.
Sajnálom, hogy így összekaptatok a pároddal. Nehéz lehet, mindkettőtöknek a családtól távol, de próbáljatok valami közös nevezőre jutni.
Pedi
Mennyire rövidült a méhnyak. Mert nekem Reginél már a 18. héttől 2000 volt (szóval 2 cm a 3 helyett), de kihúztuk a kiírt napig.
A méretek tényleg jók, Regikém is 3380-al született, ez tényleg átlag méret.
Szülés(tarifa)
Reginél 50 ezret akartunk adni, de mivel sokat intézkedett azért, hogy ne szedjék ki a varratokat egy nappal előbb, ezért megtoldottuk egy 10 ezressel, ha jól emlékszem, meg talán volt egy üvet ital is, már nem tudom. Most nem tudom mennyit fogunk fizetni, ekkörül, ha nem császár, mert egy műtét azért mégis más. De a szülés folyamata, a varratszedéssel zárul, és akkor majd eldöntjük pontosan mennyit adunk. Nincs tarifája, nem várja el, hogy adjunk, de ez olyan természetes számunkra. A szülésznőnek is akartunk adni pénz, de nem fogadta el. Úgyhogy még vacilálok, hogy megfogadjam, mert sajnálnám, ha most sem fogadna el pénzt. A nővéreknek csokit, meg kávét adtunk, kis csomagban. Apukám azt mondta, hogy már úgysem fogok nála szülni, minek fizetek. De ezt én nem így gondolom. Végül is, sok mindent köszönhetek az orvosomnak az első szülésnél is, szóval ez a hálapénz, tényleg arról szól.
Tudjátok itt Győrben volt egy eset. (Talán már meséltem is)!
Szóval az ifjú pár megkereste a fogadott orvosát, és egy ajándékcsomagot adott át, és az orvos felháborodva közli, hogy neki 60 ezer a tarifája, és köszöni de az ajándékcsomaggal elmehetnek ahova akarnak (nem pontosan ezekkel a szavakkal, de valahogy így). Ők pedig haza is mentek vele. A csomagban egy kis fehér boríték volt, amiben bent volt a 60 ezer forint. Talán mégis jobb lett volna elfogadni a szép csomagot.
A legelszomorítóbb, hogy valóban, ha nincs fogadott orvosod, nem foglalkoznak vele annyira, tisztelet a kivételeknek (mert sok lelkiismeretes orvos is dolgozik a győri kórházban). De van akinél egyáltalán nem szülnék, mert volt problémám vele, és ezért is döntöttünk ismét fogadott orvos mellett. A másik dolog, hogy van aki nem tudja megfizetni a havi vizsgálati díjakat, és a szülést, ez is érthető. Anyukám Reginél, és most is ad egyszeri 30 ezer forintot, akkor babaágyat vettünk belőle, meg babakocsit, most viszont abszolút a szülés díjára fordítjuk. Szóval jól jön a segítség is.
Ma voltam NST-n is. 10-es lett, sokat mozgott is a drága. A dokim meg betegszabin van, azért felhívtam, hogy jövő hétre mikor menjek NST-re. Azt mondta hétfőn lehet is. 9-re megyek, ő úgyis kedd reggelig ügyel. Persze egyből kérdezte, hogy ugye még nem szülök, gondolom betegen nem akarna bejönni. A pénteki NST-t viszont le is mondtam, mivel a szülésznő is azt mondta felesleges.
Reggel meg nem az óra ébresztett, hanem a vádlim, úgy begörcsölt, egyből felpattantam. Alíg bírtam menni rajta, aztán elmúlt. Tegnap meg megint iszonyatos hányingerem volt, este majdnem kidobtam a taccsot.
Úgyhogy hurrá utolsó hetes tünetek, teljesen kész vagyok már tőlük.
farsang jelmez
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.26 13:33-kor.