Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Olvasok, olvasok, csak jegyzetelni, és reagálni nincs se időm, se erőm. De már csak pár nap, és szabadabb leszek!

Zsizsik! Én is vizsla mániás vagyok! Kölökként meg zabálni valóak!
Viszont még nem tudom, hogy megyek-e. Sajnos bármikor bármi közbejöhet. :(

Szisza! Eszembe jutott, amikor az első nődokimtól jöttem el, a legelső hormon értékeimet szorongatva, bromos recepttel a kezemben. Azt éreztem, hogy nem vagyok nő. Nem vagyok nő, mert segítségre van szükségem ahhoz, hogy úgy működjenek a dolgok, mint a nőknél. És még a gyógyszer sem tudja garantálni (a doki szerint), hogy babám lehessen.
Egészen addig éreztem ezt, amíg el nem mentem Tűű dokihoz, és ő azt nem mondta, hogy a PCO nem egyenlő a meddőséggel. Bármikor "becsúszhat" egy baba! Csak kisebb az esély! Másrészt meg itt van a metformin/avandamet. SEGÍTENI FOG! Ha kicsit több időbe is telik, mint szertnénk, de helyre ránt! Ha meg más gond is van, akkor arra is találtok megoldást!
Becsípődésednek üzenem, hogy csípődjön ki! ;)

Ja, a "b" pf-m hozta a formáját, nem volt pé. Viszont bíztató, hogy 22 napon még nem jött meg. (Csak el ne kiabáljam!)

Szisza, ez a mensis elmélet érdekes. Nekem sincs mindig pé, és mégis megjön minden hónapban. De az érdekes, hogy inkább előbb, mint kéne. És amikor voltam egy anovulációs ciklusban UHun, vékony volt a mnyh. Lehet, a súly mellett van más is, ami miatt leválik.

Jók legyetek! Zebrákat szeretnék már látni! Apple, Lona!!!

Puszi

Kép
mamint

Charlott!

Úgy képzelem, a mediterrán diéta olyan, mintha folyton egy Görög tengerparton ennél egy végtelenre nyújtott nyaraláson.
Oliva olaj, tengeri herkenty?k, inkább fehérhúsok, sok saláta,
gyümölcsök (inkább a kevésbé cukrosak), cukor NO, teljeskiörlésü kenyér a fehér helyett. Na majd a lányok pontosabban leírják. :D
lona1

Lafaed: :-) szóval én vezetem az ir. listát?! Hát erre nem lehetek büszke. Persze megpróbálom a fogyókúrát, úgy hallottam a bogyó is segít elvenni az étvágyat. GI diéta, az miből áll?
Hány kilóról indultál? (én 158 cm és 62 kg vagyok)

KépKép
charlott

Kavicska, nem baj, legalább szép mensid van, az ember lánya már néha ennek is örül!
Jól vagyok..........teljesen jól és tünetmentesen, és már alig-alig szúrok!

Egyre jobban irigyellek Titeket a tali miatt........... :cry: de vár a Balaton és tök olcsón szereztük.
Épp totál kómásan nyomulok a kék metrón hajnalok hajnalán, 6-kor....épp alszom amikor valahol hirtelen felébredtem, mondván már megint elalszom, aztán siethetek be....és ekkor ez isteni szikra:
kómásan de mégis képes voltam a messzi távolból egy hirdetést kiszúrni a metró kocsijában....(énnekem ilyenkor egy vakvezető kutya kell , mert hajnalban semmit sem látok, mondjuk nem is akarok.... :lol: )

Na szóva ott olvastam:Aranyparton **-os hotel és Ezüstparton ***-os hotelben 6 nap 5 éjszaka 17000 júl 15 után 19900 Ft!!!!!!!!!Na mingyá be is fizettük a júl 5-10!!!!!!!!!!Csomó szolgáltatás van az árban kiv. a kaja.....
Vendég

Lona: :-)

Minden adott csak a tengerpart hiányzik! Sajnos, Tűű doki nem utalt el Görögországba vagy Olaszországba! :-(

KépKép
charlott

Charlott, nem publikus a kilóim száma..............még a férjem előtt is szégyeltem és CSAK akkor tudta meg, amikor Krizsa doki Kaális beszélgetés alatt rákérdezett.....de hidd el, nem kevés.....sajna....most sem...........

GI diétáról olvashatsz egy csomót, ha google-ba beírod!pcos oldalon is van rajta, a lényeg, hogy megvannak bizonyos kaják, amiknek magas a gi szintjük, azokat nem lehet enni. De Lona tök profin összefoglalta!!!!!!!!
Vendég

Drága Kavics!
Dehogy vezettél félre!!! Köszönöm, hogy válaszoltál!
Nagyon rossz lett volna, ha a vérvételig tartó úton is azon vacilálok, hogy mi legyen. Segítettél egy döntést meghozni, és szerintem a 3.nap sem lett volna rossz. Talán T. doki nem akarja, hogy duplán szurkáljanak minket... a kis gondos :D
lona1

Lafika!
Jimmy kutyu világszám azzal a nézéssel ott anyud ölében.......... Szerelmes lettem bele..... :lol: :lol: :lol: :lol:
Majd lesznek sok-sok képek kárpótlásul okés????

Zsizsik! 7-e! Rögzítve, remélem nem jön közbe semmi, eddig úgy néz ki, szabad is vagyok azon a hétvégén.

Lona! Ez a progi nekem ma elkerülte a figyelmemet teljesen, annyira be voltam borulva a világfájdalmamba!!!! Félelmetesen jó!!!! Gratulálok Neked!!! Remek! Jövőhónapban babásodol????

Charlotte! Durva értékeid vannak, hogy őszinte legyek! Első lépcső: Bemész a kamrába, a lisztet és a cukrod kidobod. A tésztát is, ha nem durum, és a rizst is, ha fehér rizs, csoki, ropi, nasi, chips, krumpli, mind mennek a szemetesbe. Na...... Ez sajnos csak az első lépcső! Teljeskiörlésű lisztet vegyél és durum tésztát, valamint cukor helyett édesítőszert, de a legjobb megoldás, ha egyszerűen leszoksz az édes ízekről, nincs mese. A metformin ugyan csökkenti az étvágyat, de a napi 4-5 étkezést betartani kötelelző!!!! Anélkül nem fogsz fogyni, tartalékol a szervezeted. A napi mennyiségedet oszdd el ennyifelé, és meglátod menni fog, nem leszel éhes, és jót is teszel a szervezetednek! A gyümikből a banán, a dinnye tiltó listás, jó hír viszont, hogy a jégkrém engedélyezve kis mennyiségben. Krumpli..... Sajnos olyan magas a szénhidrát tartalma, hogy ezt is száműzni kell, illetve az eddigi adag 1/4-ét eheted csak egy étkezésnél. Ajánlom rágcsára a Korpovit kekszet!!! Én szeretem, jó íze is van! Zöldfélékből szinte mindent ehetsz! Második lépcső: MOZGÁS!!!! Lassan, fokozatosan építsd fel a napi mennyiséget. Előbb csak a buszról szállj le egy-két megállóval előbb, aztán menj lépcsőzni, egy emeletet, egy hét múlva kettőt, stb.... Lassan, fokozatosan, a lényeg a pulzusszámot kell emelned, amilyen tartósan csak lehet! Nem túl magasra, de kitartóan!
Sokat írtam, ha hibáztam valamiben, fognak javítani a lányok!!!! Tudom, keményen hangzik! De ez a betegség borzasztó fegyelmet követel, és teljes életmód váltást!! Jobb elkezdeni kis fokozatokban! Pláne, mert a családnak is át kell állni valamilyen szinten! Én 3 hónap után azt mondom, hogy egészen könnyen belerázódtunk, és kissebb zökkenőkkel, de a család is átállt velem együtt!
Vendég

Lafi,
nekem ma 6. cn - elküldöm azért pü-ben is. Köszi :)
Nem volt időm előbb jelentkezni, vizsgaidőszak...
Megkérdezhetem, mennyi volt pontosan az inzulinod, amikor emeltél? A doki javasolta? Gondoltam, én is felemelném az adagom - csak nem tudom, szükséges-e :roll: /7,7(éhgy) - 79,1(60) - 21,8(120). Ezek normálisak vagy még magasak?

Csajok,
olvasgattam, hogy fogyókúráról írtatok. Mi a helyzet az édesítőszerrel? Szabad vagy inkább azt sem?

Kép
wandrea

Monácska, szerintem nagyon ügyesen összefoglaltad az életmódváltás lényegét !

Charlotte, szia, ne kenődj el, kell majd egy-két nap, amíg megszokod a gondolatot, hogy ezzel a nyavalyával együtt kell ezután élned, de hidd el, nem annyira vészes a dolog - legalábbis az életmódváltás része - mint elsőre tűnik.
zsizsik

Szia Andi!
Az édesítőszerrel az a baj, hogy rákkeltő anyagok vannak benne, tehát jobb kikerülni, ha megoldható...... Engem ráadásul annyira meghajt, hogy fel sem kelek a wc-ről..... És ez még a met előtt volt, mettel együtt meg sem merem próbálni......
Akkor már méz, ha nagyon muszáj, de az sem sokkal jobb, mint a cukor felszívódás szempontjából. Pl. a kávét én mézzel iszom, kevéskével ugyan, cukor helyett..... :)
Vendég

Monácska,
köszi. Napi egy kv-t iszom, abba teszek kettő pötyit. Valahol olvastam, hogy sajna étvágyat csinál. De keserűn nem tudom meginni :?

Kép
wandrea

Íme a görbém, ha esetleg van vkinek vmi véleménye :? Kép

Kép
apple

fúúú, jó sokat írtatok.

igen, a mediterrán diéta jó. nálam is bejött :D és lona, jól összefoglaltad. tökéletesen!!!!

diétás süti: olyan nincs :lol: persze kevésbé hízlaló van. én is viszek vmit. salátát is vállalok.

üdv mindenkinek!!!! többre nem fussa, ma is kidógoztam magam.
dimet

Monácska!
Jövô hónapban? Én már nem gyártok magamnak idôpontokat...
Mindig hajtottam az idôt, sürgettem a dolgokat, magamat, a
férjecskémet és nem jutottam elôrébb. De azért köszönöm szépen,
fúúú, de jó lenne!!
Érdekes, hogy ugyan a banán tiltólistás, mégis mikor hányingerem van a meforaltól a banán csillapítja :roll:
Nemsokára megyek kontrollra és rákérdezek, mitôl lehet ez? Valami ötlet?
És naponta min. 1 banán :oops: :oops: lecsúszik...
Nagyon jó, gyakorlatias amit írtál. Nálunk volt amikor olyan jól sikerült
a családi életmód váltás, hogy szegény férjem egy falat kaját nem talált, mert éppen napok óta hányingeren volt. Egyik vasárnapi ebédnél pedig annyira kétségbe esett, hogy a saláta levelet is rukkolának nézte, a kezdeti sokk után a krumplit már észre sem vette. Na akkor elszakadt benne valami, de hamar megnyugtattam. :lol:
lona1

Hi!
Rég voltam már itt.
Tényleg nagyon szalad az idő.
Én még mindig közdök a hányingerrel, annyira, h sikerült kidekorálnom a falat. :oops: :oops: :oops: Párom most javítja. UH-ra csütörtökön megyek délre. :D

Lafi!
Hamarosan te is itt fogsz tartani a 12. hétnél!! :D De jó!!!

Kép
lara26

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy csak úgy szó nélkül eltűntem, de annyira lefoglal az új meló és mellette még a mindennapos teendők, hogy levegőt is alig tudok venni. A mellékvesémnek még nem nézettem utána... :? de majd az is sorra kerül valamikor, (remélem nem komoly)

Visszaolvasni sem volt időm ezért nem tudok reagálni sajnos senkire, bár hogy lara itt van felettem ezért hát a falas dolog mellett nem lehet szó nélkül elmenni :lol: párod bizti türelmes és megértő, érzékeny időszak ez :wink:

Dobok egy görbét is, aztán elég is volt belőlem :lol: :oops:
Kép

Kép Kellemes összebújós estét!

tyche

juj, lara :D
b6 vitamin? vagy akupresszurás karkötő??
nyugi, nemsokára elmúlik. én sem hittem el, de tök hirtelen, a 13. héten enyhült, a 14-en el is múlt.

férjemnek bejön a diéta. fogyott 3 kilót!!! éljen.
dimet

Tyche!

Neked nem Mercilont kellene szedned? Vagy rosszul emlékszem? :oops:

Lara!

Sajnos előfordul az ilyesmi! A munkahelyemen ráadásul annyi hely sincs, h. az ember elé tudna görnyedni v. letérdelni, úgyhogy én - ciki, nem ciki - nyitott ajtó mellett fajanszoztam annó! :oops: :evil:
Még jó, h. van egy másik ajtó is eggyel előtte.

Kavits!

Hozzád fordulok, mint autentikus szakértőhöz, tesznek Erdélyben citromot a kürtős kalács tésztájába v. sem?
Mert Pécset megint elárasztották az "Erdélyi kürtőskalács" árusok, de én eddig úgy tudtam, h. a svábok tesznek mindenbe (állítólag még a kolbászba is! :shock: ) citromot, Erdéllyel kapcsolatban nem tudok ilyesmiről! Ugye nem tesznek?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka

Sziasztok!

Lona, ez a progi nagyon-nagyon szép! Te leszel a következő zebrásunk?! Drukk!!!

Apple, ütközni egy gólyával?! :lol: De jó lenne ha hétvégén mensi helyett zebra jönne ilyen előjelek után! :lol:

Lafi, Jimmy nagyon édes! Úgy megdögönyözném... :wink:

Charlott, ez tényleg nagyon magas inzulinszint! :shock: De szeded a gyógyszert, diéta + mozgás és lejjebb fog menni meglátod!

Kavics, rendes, erős vérzés... Azért ennek is lehet ám örülni! De jó lenne ha egyszer engem öntene el a vér csak úgy, mindenféle barna nélkül...

Lara, a feldekorálás elég kemény! De már csak pár nap/hét és enyhülni fog a dolog! nálam egyik napról a másikra elmúlt anno 13 hetesen, mintha elvágták volna...

A hőm, fél tized fokot ment lefelé :lol: kis lépésekkel csak...

Szép napot mindenkinek! Pussz!

Kép

Kép
anyoooka

Jó reggelt!

Lafikám, Jimmy kutyus nagyon aranyos! Dögönyözni való! :D
Főleg az ölben ülős képe tetszik. :wink:
Neked pedig már 3 centinél is nagyobb a babszemed? :D Juhhéj!

Mamint, és a többiek. Nekem is számtalanszor eszembe jutott már az, hogy én nem is vagyok igazán nő, hiszen nem működöm akként. Ha a párom "normális" nővel lenne, már rég lehetne gyereke. Én is sokat depizem ezen, bár most éppen "fent" vagyok.
Erősnek kell lenni, megrázni magunkat, és menni tovább a cél felé. Minden lépéssel közelebb leszünk!

Monácska, nagggyon jól leírtad a mediterrán életmódváltást! :D Én is kipróbálom ezt a diétát, már rákerestem a neten, és találtam egy csomó leírást. Szerintem nem is lesz nehéz áttérni erre, csak pár dolgot kell megváltoztani az eddigi táplálkozásomon (fehér kenyér, süti nuku :shock: ). Bár a párom nem hinném, hogy preferálni fogja. :)

Apple kedves, a görbuszod egész bíztató! :)
Tyche, a tiéd is. Kíváncsi vagyok a folytat(ód)ásra!

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Lányok!
Hogyan jutok el a leghamarabb a Kökiről az MMEC-be???? Hétfőn megyek 9-re!
Vendég

Monácska, szerintem Kökiről Ferenciek terére metróval onnan meg 7-es busszal a Móriczra!

Kép

Kép
anyoooka

És a Móriczról? Onnan hova esik? Merre induljak el?
Vendég

Én még nem voltam, de a térkép alapján a Kosztolányi felé kell elindulni és kb. 50 méter.

Kép

Kép
anyoooka

Óóóóóó!!
Nagyon szépen köszönöm!!!!!!!

Hétfőn megyek Buchinger doktornőhöz autogén tréningre.....Rászántam magam, kell valaki, aki segít!
Szükségem van rá!
Vendég

Monácska,

te nem vonattal jársz be ?? Mert a Nyugatiból a 4-6-os villamos a Móriczig elvisz, ott van a végállomás. Átsétálsz a téren, és a 7-es busz megállójától 20 m-re van a kapualj, ahol be kell csöngetni.
zsizsik

Nem, mert volános vagyok, a busz ott tesz le kökin, és ráadásul ingyé is van.....
Remélem addigra meg is jön, a hőm elindult lefelé, és a vérvételt is meg tudom ejteni legalább. Jó lenne, ha összejönne!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a bíztatást!
És most ha nem haragszotok leírom a többi eredmény is (most kaptam kézhez, szintén 23. nap):
LH: 16.09 mIU/ml (3 hónappal ezelött ciklus elején 5.4 volt)
FSH: 4.71 MIU/ml ( 5.8 volt)
PRL: 444 mIU/ml (415 volt)
Ösztrad: 537.50 pmol/l (244 volt)

Szerintetek? Az Lh azért fura, mert a gyógyszer elött kb. 1:1 volt az arány.
Miért borult volna most fel ennyire? Vagy egy Lh csúcs leereszkedô pillanatát láthatjuk?? :roll:

Anyoooka!
Ha jól emlékszem az elôzô ciklusod gyönyör?re sikerült, és a progeszteronod is!! Lehet, hogy te vezeted kantáron a kis csíkost :!:

Monácska!
A rendelô pont a M.-on van! ha 7-essel mész, akkor a buszmegállótól pár lépés ugyanazon az oldalon a Kosztolányi felé.

Lona
lona1

Lona!
Peteérés után vagy, ehhez mérve az lh-d egyáltalán nem magas!!!!!!!!!
Az 1:1-es arány csak a 3. napi hormonra vonatkozik!!!!!!
Vendég

Rambóka, Erdélyben a kürtöskalácsban tesznek reszelt citromhéját. Sajnos a mi kürtöskalácsunk meg sem áll az erdélyi mellett. Pedig a miénk sem rossz. De az övéké..... nyámi!

Kép
apple

na, kürtőskalács....jó kis diétás kaja. de tényleg az erdélyi az igaz:) jó régen ettem ott kürtőset:)
dimet

Sziasztok!

Gratula a szép görbékhez és a jó eredményekhez!

Csak gyorsan összedugtam a netet, mert már hiányoztatok. :)
A metet egész jól bírom tegnap volt az első napom, amikor ehettem anélkül, hogy utána szaladnom kellett volna wc-re :) Este 1-et veszek be, csak a reggeli kv okoz gondot, de úgy tuidom, hogy az nagyon nem jön ki a metforminnal.

Lakásfelújításban vagyunk ezerrel, sajna a héten nem nagyon fogok jönni, de ha lesz időm azért gyorsan átolvaslak benneteket. Kész káosz most a lakás: fürdő, wc ajtó nélkül viszont kifestettünk és ma elkezdük a járólapozást, ha minden jól megy akkor hétvégén már a bútorokkal tudunk foglalkozni. Így maradna egy hetünk pihenni, de jó is lenne...

Vki kérdezte, hogy mi van a maratoni ciklusommal. Hát nem akarom elkiabálni, de tegnap reggel végre felment a hőm, ma reggel pedig még feljebb. Remélem pé volt, majd kiderül pár nap múlva. Már azt sem tudom, hogy hanyadik napon vagyok :roll:

No, megyek, mert meg lettem gyanusítva, hogy netfüggő vagyok. Pedig nem is :) :twisted:

Mindenkinek sok puszi, ne haragudjatok, hogy most csak magamról írta, mert majd bepótolom.

Cupp

Kép

Kép
bettica

Sziasztok! Lombik közepén tartunk, pcos petefészkkkel, ha nem jön össze, akkor nyár közepén szeternék dokihioz menni, aki metet ír fel kit ajánlotok?
Ja és a metnek milyen rossz hatása lehet a babára, erről megoszlanak a vélemények... hol lehet utánenézni,
Köszi mindere kíváncsi vagyok! A legjobbakat mindannyiótoknak!
Vendég

Szia Babóca!!!

www.pcos.hu

Ez egy nagyon fontos oldal, tele hasznos infókkal, doktorokkal és elérhetőségekkel, linkekkel, stb....

Személy szerint (kérlek ne bántódj meg ) hatalmas hibának tartom, hogy pcos petefészekkel, kezeletlenül stimuláltak és ültetik vissza a babáidat, a doktorodat így ismeretlenül is csókoltatom a ragyával! Kezeletlen pcos-ben a vetélések aránya 50%-os!!!!! És ne hidd, hogy azon drukkolok, hogy igazam legyen!!! Nagyon boldog lennék, ha sikerülne nektek!!! Ja, és akkor a pcos-ben olyan jellemző túlstimuról ne is beszéljünk................. Nagyon dühös vagyok! :evil: :evil:

Tudnod kell, hogy a pcos nem nőgyógyászati probléma, hanem endokrin, anyagcsere megbetegedés, és mint ilyen endokrinológushoz tartozik! Hova valósi vagy??? Ha pesti és környéki vagy, akkor szívből ajánlom az MMEC-t www.mensmentis.hu
Kifejezetten pcos betegeknek alakították ki, rugalmas rendelési idővel, korrekt árakkal! Mert ez egy magánklinika....... Viszont pcos szakemberek dolgoznak ott, szinte mindannyian odajárunk!!!

A pcos-ben nem csak a meddőség a legfontosabb kezelni való. Kezeletlen állapotában a felnőttkori cukorbetegség garantált!!!! Tehát egy életen keresztül tartó gyógyszerszedést, diétát és életmódváltást követel!!!

Babóca!!! Gyere bármikor, kérdezz! De ne hagyd kezeletlenül ezt a betegségedet, bármennyire is ijesztőnek tűnik jelen olvasatban a dolog! A pcos oldalon találsz egy metformin babák videót, nézd meg!!! Ők mind terhesek, és a metformin segített nekik.

És a másik kérdésed! Itt a fórumon is van olyan boldog édesanya, aki végig szedte a terhessége alatt a metformint, makk egészséges a kicsije. A legtöbben a 12. hétig szedik, segít megelőzni a vetéléseket. A későbbiekben azért lenne jó szedni, hogy a terhességi diabétesz is elkerüljön..... Ez a Te döntésed, ebbe senki nem szólhat bele!

Na, már megint litániázok........ :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lányok!

SOS!!!!

Június 21-i Tűű dokis időpontomat elcserélném egy júliusira, bármelyik napira, akár Breyer doktornőhöz is........

Akit érdekelne, az kérem jelentkezzen nálam priviben!!!!

FONTOS LENNE!!!!!!
Vendég

Halihó!

Bettica, klassz, hogy viszonylag jól bírod a metet. :wink:
A hőmérsékletedről vezetsz görbét? Feldobod?

Babóca, hallgass Monácskára, jól beszél! :D
Tájékozódj, vedd számba a lehetőségeket és csak utána dönts. A mensmentis mindenképp jó megoldás a kivizsgálásra. Én is igénybe venném, ha nem laknék olyan messze a székes fővárosunktól.

Ehhehe, ha úgy vesszük, én már ultramaratoni ciklusban vagyok. Mer'ugyi a "rendes" maraton, mondjuk futásban 42 km (=42 cn.), én meg már 50 cn felé közeledek. Az előző 48 napos volt... :roll:
Pirinéni, nagyon várlak! :lol:

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Sziasztok!

Ritkán van időm írni, de végig szoktam futni az írásokat.
Hát én is elég érdekes helyzetben vagyok.
Egy év próbálkozunk, egyszer már pár év volt terhes.
Menstruációm nagyon rendszertelen, 33-40 napig, elmúlt két évben kétszer gyógyszerrel hozzták meg ,mert már 45 napnál jártam.
Azért az igaz,hogy átlagban 33-36 napra megjön.
Végigjártuk a vizsgálatokat, UH és hormon eredmények PCO gyanút mutattak.
Volt egy laparoscópia műtétem, mindent rendben találtak, végülis nem voltak kis ciszták, petevezékek átjárhatók.
Férjem andrológiai vizsgálata tökéletes. (80 millió spermium/ml-70 % tökéletes)
Most megint a 38 napon vagyok és nem jön meg.
Tegnap voltam orvosnál, UH nézett, arra gondolt esetleg terhes vagyok.
Nem látott terhességet, most megint megyek 3. és 21.napi vérvételre.
Persze, ha majd megjön..
Azt mondta a doki, hogy valami tablettát és esetleg injekciót kapok, mert elégtelen a peteérésem.
Szóval röviden ennyi, de azért az érdekes, hogy UH és orvos vélemény alapján PCO gyanú, majd a műtét után kiderül ,hogy semmi ciszta.
Akkor mit látott az UH.?Doki szerint azok csak tüszők voltak ,ami nem ciszta...Végülis örülök ennek ,de mégis ilyenkor mi van?
k.vanda

Vizecske!

Ne izgulj, nekem 85 nap után jött a mensi....úgyhogy maratoniban még enyém az arany érem :D :D -de kívánom, hogy ne tudd megszerezni :wink: :wink: :lol: :lol:

Csajok!
Na úgy néz ki helyre jönnek a dolgok.......... :wink: :wink: :wink: :wink:
Amúgy készülöm a MMEC-be én is ( szerintem kérek is ma időpontot ) úgyis elég sokára kapok.......

Babóca, Vanda!
PCO gyanuval, kétséggel, bármivel kapcsolatbanírány az utánajárás - ahogy monácska mondta!! :wink: :wink:
Egy doki nem doki.....tudom kicsit morbid, de saját bőrömön tapasztaltam, hopgy mindenki a tünetet kezeli, de nem hozz megoldást! ( tisztelet a kivételnek)

Amúgy a belgyógyászom elkezdett nyomozni PCOS kezelés ügyében, és ki volt akadva, hogy MMEC-en kívül nincs más igazi csapat aki ezzel profi módon foglalkozna, de még szörnyübnek találta azt , hogy ő milyen falakba ütközött amikor más orvosokkal/professzorokkal akart konzultálni!
csipi78

Hahó lyánykák!!! Senkinek nem kell az időpontom Tűű dokihoz???????

Ha lemondom, elkallódik!!
Vendég

Csipikém, igyekszem, hogy ne orozzam el az ultramaratoni ciklusos aranyadat! :wink: Remélem, te sem nyersz több ilyet! :)

Vanda, mennyire néztél már utána a PCOS-nak?
Az orvos stimulálni akarja a PÉ-det? Szerintem előtte mindenképp vizsgáltasd ki magad - akár 3. orvossal -, hogy van -e pcos-d, vagy nincs. Ugyanis a stimu ránk különösen "veszélyes" lehet (túlstimulálás!).
Nézz szét a www.pcos.hu -n, ha eddig még nem tetted volna. Sok kérdésedre választ kaphatsz. De ha van még, itt nyugodtan kérdezz!

Monácska, szerintem várj még egy kicsit az ip. lemondásával, mert a lányok közül többen csak délután-este kerülnek net elé. :wink:

Amúgy felbuzdulva a mediterrán diétán, ma már "élesztőmentes, teljeskiőrlésű tönkölybúzalisztből készült pogácsát" hoztam reggelire-uzsira-ebédre. :D Első falatra iszonyú fűrészpor íze volt, de most már fincsi (vagy csak éhes vagyok? :roll: ). :lol:

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Köszi a válaszokat!
Igen stimulálni akarja a PÉ-t, de hát szerinte a laparascópia alapján nem vagyok PCO-s.
Csak a hormonjaim nincsenek rendben, ezt késik a menstruáció és nincs peteérés.
Akkor lehet, hogy én az a ritka eset vagyok, akinél ciszták nélküli PCO van?
k.vanda

Vanda!
Nekem sem voltak cisztáim, egészen az első stimuig......... Amíg a metet nem szeded legalább 3 hónapja, addig ne engedd stimulálni magad!!!
Ha az inzulinháztartásod rendbe jön, akkor rendbe jön majd a hormonháztartásod is, és lesz spontán peteérésed!
Vendég

Sziasztok,

voltunk ma reggel vizslanézőben, hát valami tüneményesek a kis bitangok...!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: A mi kiskutyánk mintha megérezte volna, hogy mi leszünk a gazdái, odajött, befészkelte magát az ölembe, és onnan szemlélte a világot..... teljesen beleszerettem !!!

Mindjárt rakok fel képeket.

Érdekes a görbuszom, nekem teccik....!

Kép
zsizsik

Akkkor lehet ,hogy úgy lesz, csak én nem vagyok tisztában minennel.
Doki szerint most gyógyszer jön, és utána injekció.
A gyógyszer lehet a met..? Az mi pontosan?
És az injekció lesz a stimulálás?
k.vanda

Ha a gyógyszer a Clostylbegyt, akkor azonnal reklamálj, és NE SZEDD BE...... A metformin tartalmú gyógyszerek a Merckformin, Meforál, és valami a betűs, de az persze nem jut eszembe!

www.pcos.hu

Ezt az oldalt olvasgasd el. Itt minden le van írva teljesen részletesen, nyomtass ki belőle dolgokat magadnak!!!
Itt olvashatsz a diétáról is!!!
Vendég

Tyche, nézegettem mindkettőnk görbéjét, meg kell hogy mondjam, hogy eléggé hasonlóak..... neked is 7.dpo-on volt a mélypont, onnan felfelé megy a görbe..... és nekem is így alakult.... érdekes.........
zsizsik

Lányok, időpont elkelt!
Vendég

Zsizsik!

Gyönyör? a görbéd!!! Hajrá, hajrá!

Vanda!
Az a bet?s amirôl Monácska írt az Adimet. Hallgass rá!
Ne szedj clostit amíg nem tisztázott a peteérésed hiánya!!
Sajna én bevettem 3 egymás utáni ciklusban, és baba nem lett tôle
viszont híztam, nem is keveset, a hasam újra pont úgy fájt, mint amikor cisztáim voltak. Pedig lelkiismeretesen követtek UH-on és tüszôrepesztôt is kaptam. A closti sok mindenkinek segített már a babásodásban, DE aki velünk egy cipôben jár annak inkább árt, mint használ. Egy terheléses inzulinból sokminden kiderülne és csak egy vérvétel :D

Lona
lona1

Lona!!!! Köszi!!!!
Igen, igen!! Adimet!
Tehát Merckformin, Adimet, Meforál!!!!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?