Új privát üzeneted érkezett!

Andy, ép most lettem kész vele csak még nagyon forró. Az igaz, hogy nem tudtam az arányokat, de azért jó lett. Tettem bele tojást is, mert én szeretem. Anyu mindig csinált, de nem tudtam, hogy ilyen egyszerű :lol: :lol:
Kiváncsi leszek, hogy beindul e a tejem jobban :roll: :roll:
Majd megirom...
Amúgy te milyen arányban csinálod? Mennyi vizzel öntöd fel?

Kép
Kép
odri

Odri!!!!!!!!! Hátmilyen kis tünemény a kislányod! Most néztem :oops: hogy emelgeti magát :D de drága
magdolnam

Nati
Nagyon sok boldogságot kívánok Fannihoz!!! Isten hozta a kicsi lányt!!!

Magdi
csak most tudtam gép elé ülni.
Előfordul,hogy az endometrium fokozottan megvastagszik,ezért vérezhetsz ennyire.Ilyenkor a mensi alkalmával nem képes lelöködni és ezért kell az egészségügyi kaparás.

Odri
csodaédes Lili!!!
holka

A mi napjaink elég sűrűek...
Emma múlt hétfő óta mindennap rendez egy kis műsort. Fáj a pocija szegénynek és ilyenkor keservesen sír,vigasztalhatatlanul...Úgy tűnik az Infacol használ.Szerencsére csak max egy óra sírás van naponta,bár az eddigi napi másfél perc síráshoz képest ez elég soknak tűnik...

És nappal már elég sokat van fenn. Ez azt jelenti,hogy reggel 10-től délután 3-ig ébren van...aztán bealszik 3-4 órát,majd este megint éber 3 óra következik..ez amolyan kézbenntartós idő...

Egy biztos és stabil időszakunk van:az éjszaka. 11-fél1 között van szopi aztán reggel 8-9 között ébred újra.
És a babakocsit imádja abban 3-4 órát képes aludni,így simán tudok vele vásárolgatni ill.Henivel sétálni.

Amúgy nagyon édes és rengeteget mosolyog.Szépen gíarapszik.Heni imádja.
holka

ugye kaptam azt az ergam cseppet....... de úgy néz ki, nem javul.... én már lezuhanyoztam, hajat mostam és várom Gyulát, hogy felébredjen. Azt hiszem megyek ma, de legkésőbb holnap kórházba. Ez így nem mehet tovább... Komplett vérfürdőt rendezek.

Holka én ezt nem érteem. Ez miért alakulhat ki? Előfordulhat, hogy minden hónapban ezt el fogom játszani??? Fáj az a kaparás miután megcsinálták? Utána már nem vérzek? Kicsit nagyon félek...
magdolnam

Általában túlzott hormontermelődés (ösztrogén) áll a háttérben.
Nem,nem fog kialakulni ez minden hónapban!

Azért kell a kaparás mert ez általában nem oldódik meg magától (mert túl vastag a nyálkahártya,nem képes szépen lelökődni).
Volt olyan betegem aki 21 napot várt mire eljött orvoshoz(mondjuk az ilyen embert én nem értem....)azóta vérzett folyamatosan..várta,hogy elmúljon...

10 perc alatt kész vagy,kisműtőben csinálják a sterilitás végett. Nálunk nem altatásban van,de kapsz bódító szurit....így fények,hangok,mozdulatok elérnek hozzád,de azért tompábban. De én pl a tavalyi vetélésem utáni ilyen kisműtétem során be is bóbiskoltam.
Nekem nem fájt utána. Esetleg a hasid fájdogálhat egy kicsit.

Utána szépen rendeződni fog a mensid.
Tessék nekünk helyzetjelentést adni. Gondolunk rád!!! Sok puszi
holka

a 10 percet asztalra felüléstől-leszállásig értem... :wink:
holka

:shock: 21 nap? akkor megnyugodtam, hogy elvérezni nem fogok legalább....
magdolnam

Sziasztok!

Tegnap délután hazaértünk Fannival, de nagyon fáradtak és nyűgösek voltunk. Most jól van lakva és alszik.
Most volt itt a védőnő, megmutatta hogyan fejjem le evés után a felesleget és 30ml-t sikerült is! tehát Fanni nem éhezik.
Amint több időm lesz visszaolvasok és megírom a történetem is. Képeket is teszek majd fel.

Kép
Kép
nati80

MEGFORDULT LIZA :D :D :D
magdolnam

Szíjjjjjjjjjja Nati! Várunk :wink:
magdolnam

Magdi, mizújs veled? Voltatok orvosnál? Már otthon is vagy?
Nagyon ügyi ez a kiscsajszi, hogy megfordult, hát most már vigyázhatsz, nehogy leforgolódjon valahonnan. :D

Nati, ha kipihented magad gyere, kíváncsiak vagyunk ám nagyon :D

Kép
Kép
cs_erika

nem, nem voltunk :( Bár én már fél 5kor lezuhanyoztam és kezdtem volna pakolni... Anyós is meg Gyula is azt mondta, hogy várjak,még a holnapi napot várjuk meg....
A cseppeket önkényesen felemeltem :D
magdolnam

Magdi: Nagyon drukkolok, hogy mihamarabb rendeződjenek a "dolgok". És gratulálok Liza megfordulásához! :D

Nati: De jó, hogy jöttél! Várunk a képekkel. Gondolom tiszta szerelmesek vagytok Fanni babába! :wink:

Holka: Sajnálom Emmát a hasfájás miatt! De hogyhogy csak most jött ki nála? Én úgy tudtam, hogy 3 hós koruk körül szűnik meg a babák hasfájása. Nem teszel fel képet? Lécciiii!!!!

Mi tegnap voltunk a 6 hetes kontrollon, minden rendben van, doktorbácsi oda meg vissza volt Biankától. Innentől lehet mindent úgy csinálnom, mint terhesség előtt!!! Juhééééj!!!! Fürödhetek!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bejci, azt hittem másnak is örülsz azzal kapcsolatban, hogy mindent csinálhatsz mint régen. :wink:

Kép
Kép
cs_erika

Magdi
mennyit csepegtetsz 3x20-at?
Az önkényes gyógyszeremelés/csökkentésen nem lepődöm meg... :lol: :lol: ...profi vagy az Euthyrox-al is.
Üzenem Lizusnak,hogy ügyi nagylány!!! :D

Ditta
Tesók,hogy fogadták Ágoston babát?Hogy vagy? Várunk nagyon!!

Nati
nekem még mindig olyan hihetetlen,hogy babázol!!! Olyan jóó!!
Várunk képekkel.

Bejci
az étrendemen különösebbet nem változtattam. Múlt hétfőn kezdődött,előtte vidéken voltunk a dédiknél.Talán ott ehettem valamit ami nem tetszett neki mert azóta tekergett,húzkodta a lábát és atom büdiket pukizott...ebből gondoltam a hasija. De Infacol hatásosnak bizonyult szerencsére. Az volt a rossz,hogy olyan kis vigasztalhatatlan volt.
Mostmár talán rendeződik a dolog.
Örülök,hogy minden rendben volt a kontrollon.
Ok,keresek képet majd ,csak kicsinyítenem kell.

Ercsi
hsz: :lol: :lol:
holka

Ercsi: Igen, ez így van, de az csak a fürdés után jön! :lol: :lol: :lol: ...mármint sorrendben :oops: :mrgreen:
Vendég

Magdi:
Hol csinálnák az egész hercehurcát? Remélem tényleg nem lesz rá szükség! Liza nagyon ügyes csajszi!!! Gratula! :lol:

Nati:
de jó, hogy jelentkeztál, már nagyon vártunk, a képeket és történetet pedig továbbra is :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Tegnap hazajöttünk, még nem volt időm végigolvasni, de majd jövök, képeket is rakok!

D.

Kép

Kép
ditta76

A szüléstörténetet majd leírom, még nem volt erőm.....

Most néhány kép:
Ágoston 3 órás:
Kép
Itt már 2 napos:
Kép
Hazaértünk! (tegnapi képek)
Kép
Kép

Holka!
Gyerekek nagyon várták, szívesen tüsténkednek körülötte! Ügyesen szopizik az első perctől kezdve, már a kórházból a születési súlyával jöttünk ki! :)
Ami engem aggaszt, hogy a vérnyomásom még mindig magas....szerinted mikor fog visszaállni?? Remélem nem maradok ilyen, hiszen mindig is alacsony volt!

Nati!
NAgy gratula a kiscsajhoz!! Majd gyere te is fotókkal, sztorival!

Magdi!
Remélem sikerül megúsznod a műtétet!

Odri!
Milyen nagy már a lányod is!!

Többieket is pussz, most mennem kell!

D.

Kép

Kép
ditta76

Ditta:
Gyönyörű baba! A második kép a kedvencem :) Nagyon szép nagy hajacskája van! Gratulálok hozzá!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ditta, nagyon szép Ágoston baba! Tényleg mekkora haja van:)

Nati?

Mágnes, te már CTG-nél tartasz mindjárt? Én kiszámoltam karácsony előtt megyek az első CTG-re. Éppen a szülinapom után. :lol:
És beleléptem a 31. hétbe. Lassan kezdhetünk Mi is visszaszámolni.

Kép
Kép
cs_erika

Ditta!

Ágoston babához még egyszer nagy gratula, nagyon szép kisfiú.
Magas vérnyomi: Ne aggódj, nekem a terhesség előtt max 100/60 szokott lenni, amikor kijöttünk a kórházból, este vissza is kellett mennem, mert 170/100 lett. ezt játszotta velem még 1 hétig, aztán visszaállt, olyan 120/70-re Szerintem ezen ne aggódj, tudom, hogy mennyire rossz, nekem rosszulléteim is voltak tőle, nem is hagyhattak egyedül a babával, de aztán elmúlt. SZorítok, hogy mielőbb rendeződjön Neked is.! :wink:
Vendég

Erika:
Bizony, már mennem kell :) Ez nekem teljesen új lesz, mert Annával nem tudtam járni, bejelentkezni, met addigra már rendszeresen kórházban voltam. :) Már alig várom!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Köszönöm a dicséreteket! :)

Szerintetek elképzelhető, hogy egy hetesen már a hasa fáj?? Olyan kétségbeesetten sírt délután, többször szopiztattam is, de csak kicsit nyugodott meg.......és jó nagyokat rotyizott.....
Tegnap óta iszom (ittam) a laktoherbet, talán ez okozta a bajt...valahol olvastam, hogy ettől is fájhat a hasuk.

És a különféle hasfájásra való készítményeket mikortól lehet nekik adni??

D.

Kép

Kép
ditta76

natinak és dittának hatalmas gratula, a többieknek meg szorítok, hogy minden simán menjen...

egyszerűen soha nem jutok ide... :) de akit érdekel, írok egy ideje blogot, úgyhogy ott meg tudjátok nézni hogy mi a helyzet velünk:
eliot-2008.blogspot.com de itt is a vonalzóm alatt, ahol a pü meg a profil gombok vannak, van egy www, ott is megtaláljátok.

Nagyon édesek a képek! Odri, nagyon ügyi kiscsajod van! :) Ágoston baba meg gyönyörű!!! Nati, kérünk tőletek is képet! :)

Na jó, azért egyet én is teszek. :)

Kép

KépKép
muffin

Szép napot Mindenkinek!

Úgy néz ki, segített az ergam csepp!!! Tegnap tegnap előtt hihetetlen gyengének éreztem magam. Aszem túl vagyok rajta, bár még mindig van egy kis piri, de úgye vasárnap volt az 1. nap, így ez még mindig belefér. Nagyon bízom abban, hogy legközelebb nem lesz már ilyen, ha igen, akkor nem hagyom, hogy lerázzon a dokim azzal, hogy a legközelebbi nőgyógyászatra fáradjak be....
Erika, köszönöm Neked a jó tanácsokat! Meg Holka Neked is! (igen a 3x20 bejött, egyébként 15 -t írt fel, de úgy éreztem, hogy nem igazán hatásos.... de a 20 csepp már látványos javulást hozott)

Gyönyörű ez a kisfiúcska! Stipi stopi :oops: mármint Lizának :D

Nati, felétek mi a nagy helyzet? Remélem összerázódtatok már. Remélem anyós befejezte a hasonlítgatást és már boldog, mebékélt nagymamaként viselkedik

Bejci, képzeld el még semmit nem kaptunk (fizu kötelezettség), illetve egy rendetlen ügyintéző olyan papírt küldött ki, hogy visszautalnak pénzt -ez jogos- és a papír 2.oldalán az állt, hogy bejegyeztek nekünk egy érdi ingatlant :D Mondtam Gyulának ha ez igaz, simán kifizetem azt az adót :d
Virikém, Márti???? Anda?! MErre jártok? Lillával vajon mi lehet?

Dobok néhány képet...
magdolnam

Márti a barossban csinálták volna a dolgokat...
Jajj, amit nem is említettem... az egy dolog, hogy hasról hátra fordul, de tegnap elkezdte a fenekét kinyomni, sőt előre kúszott!!!!!!!!!!!!!!!!Jó... nem olyan sokat, de látványosan... :shock: ki érti ezt :?: :!: Lehet holnap feláll és elindul :?: :lol:

Muffin, nagyon tetszik a kicsi szerkója!
magdolnam

Kép Kép
magdolnam

Ditta, nagyon édi Ágoston baba :lol: :lol: És milyen sok haja van :wink:
Igen Lili már nagylány...holnap lesz 3 hónapos :wink: Hogy megy az idő.
Nagyon édi, már nagyokat kacag és sikongat, ja és gügyörészik :lol:

Magdolnam, Liza is milyen nagylány már....és nagyon gyönyörű :!:
Örülök, hogy nem kell műteni.

Muffin, köszi. Már mindent megprobál megfogni, szereti a csörgös dolgokat.
Eliot is szép nagyfiú már. Összefognak veszni rajta a lányok a babaneten :lol: :lol:

Mágnes, már itt tartasz? Tényleg nagyon megy az idő....

Bejci, nem kaptam a Kaisers-ban Karamazt.....
Még van egy Tesco a közelben ott talán.....
Úgye milyen jó újra fürdeni? Én is alig vártam...... :P :P
Fürcsi után??? :oops: :oops:

Mi jól vagyunk. Élvezek minden percet Lilivel. De már nagyon hiányzikpár óra kettesben a férjemmel. Sajnos nem nagyon van kire hagyni :cry:
Voltunk neurólogián mert egy kicsit ferdén tartja a fejét. Tornáztatni kell játékosan és szerencsére nagyon élvezi. Eleinte nem élvezte de most már szereti.
Újra szopizik, úgy látszik sztrájki volt :roll: :roll:
Csak jó lenne ha több tejem lenne, de bármit teszek nem sikerül.
Úgy vettem észre, hogy a rántott leves segit egy kicsit.

Kép
Kép
odri

Magdi, örülök, hogy kezdesz helyrerázódni. Szerintem a következő simán le fog zajlani. Valószínüleg baromi vastag volt a nyálkahártyád, aminek persze le kellett válnia.
Liza nagyon aranyos. Próbáld ki, hogy leteszed hasra, meszebb teszel neki valami olyan dolgot ami érdekli, és oda fog érte menni. Vagyis kúszni. Azért csak nem indul el 4 hónaposan. :lol:

Voltam ma védőnőnél. Mondtam neki, hogy költözünk, erre ő, hogy már megint nem fogja látni a gyereket. :roll: Gondolom aki teheti az menekül a panelból, főleg ha 35nm egy gyerekkel. Szóval nem is kellene ezen csodálkoznia. Küldi tovább a törzskönyvemet az őj védőnőhöz. Még nem találkoztunk, de hogy nincsenek abban a rendelőben a helyzet magaslatán az is biztos. :lol:
Tegnap voltam ott, mert voltam már a múlt héten is megkérdezni, hogy kihez fogok majd tartozni. Megadtak egy nevet, de kiderült, hogy nem is hozzá fogok tartozni, mert területrendezés volt. :roll:

Kép
Kép
cs_erika

sziasztok!

minden baba gyönyörű és ügyes itt a babaneten!

Odri!
örülök, hogy segíthettem a rántott leves ötlettel. Szeded még a homeós bogyókat? mert csak egy ideig szabad szedni, aztán abbahagyni és újra lehet kezdeni kicsit, de utána kéne olvasni, ha érdekel.

Magdi!
örülök hogy megúsztad a műtétet. azért még pihenj! az én lányom is így nézi a monitort:)

Muffin!
nagyon aranyos a kisfiad, és micsoda labdája van már!

Ditta!
mennyi teát iszol a laktoherbből? a nővérem 3 éve még napi 2 litert ivott, most már csak napi 1 litert ajánlottak a kórházban is és a véfőnőm is, mert a 2 liter az sok. Én napi 1et iszom. És igen, lehet tőle hasfájós a babád.
Én az elején szedtem 3-4 hétig a következő homeopátiás bogyót, napi 2*5 golyót, ez is tejserkentésre van, próbáld ki ha gondolod:
ricinus comunis 5ch.

pusz mindenkinek, mi jól vagyunk, megvolt szerdán a 2.hónapos szuri, nem lettünk lázasak, kicsi hasmenés volt. Amúgy minden oks, majd hétvégén csinálok én is sztráfotókat....

Kép
andyfekete

Bejci, sehol nem találtam Karamalz nevű italt. Küldenél egy képet, hogy hogy néz ki az üvege.......köszi

Kép
Kép
odri

Fanni születésének története:

Talán a legjobb ha szerdával kezdem (nov. 5.). Ctg-re mentünk pestre a klinikára és utána szerettem volna a dokimmal találkozni, de sajnos akkor már nem volt a kórházban, mikor vgeztem a ctg-n. megbeszéltük, hogy visszamegyek pénteken, megnézi a méhszájat és uh-n a kislányt is, de elötte még ctg-re jelentkezzek be megint. Most utólag úgy érzem ez nem volt véletlen, valahol vigyáznak ránk az angyalok.
Csütörtökön azzal vacakoltam egész nap, hogy összepakoljam a bőröndömet. Ki-be pakolásztam egész nap, mire megtaláltam a megfelelő méretű bőröndöt és abba mindent beletettem ami szülés elöttre, alatt és utánra kellhet majd. Elméletileg úgy volt, hogy hamarabb befekszem, amihez nem volt sok kedvem. Felhívtam a dokit, hogy vigyek e csomagot magammal, vagy még hazajöhetek e. Annyit mondott a méhszáj állapotától teszi függővé a dolgot, ezért dobjam be a kocsiba a csomagomat.
Pénteken délelőtt még felhívtam a szülésznőmet, hogy helyzetjelentést tegyek. Beszéltük, hogy észre fogom venni az igazi fájásokat, ne aggódjak e miatt. Továbbá kérte, hogy ha végeztünk telefonáljak rá, mit mondott a doki.
Elindultunk pestre, de valami végig motoszkált bennem, nem beszéltem, izgultam a vizsgálat miatt, mert haza akartam még jönni a hétvégére. Zsolti is sokat kérdezte, hogy miért vagyok ennyire csöndben, de nem tudtam az okát.
Ctg-n minden ok volt, Fanni sokat mozgott, fájás nem volt, keményedés sem. Közben hívott a dokim, hogy hol találom majd meg. Átmentem hozzá, beszéltünk pár percet, hogy hogy vagyok. Megnézte az utolsó laborokat és uh-t. Utána jött a vizsgálat ami most először fájt. Erre rámnéz és azt mondja a doki: „Katalin, maga alattomosan kitágult bő 2, inkább 3 ujjnyira?“ De azért megnézi a másik kezével is, mert azzal jobban érzi. Azzal sem volt más a helyzet. Mondta is, hogy akkor ma szülünk és nem is kell már uh, menjünk azonnal a szülőszobára, így ő sem megy már sehová. Pont akkor végzett volna. Kérdeztem, hogy akkor hívjam a szülésznőt? Majd ő hívja, vár a szülőszobánál.
Átsétáltam és közben próbáltam hívni páromat, mert ő a vizsgálatok idejére elsétált vásárolni. Nem vette fel, tiszta ideg lettem, nem tudtam sírjak vagy nevessek. Mikor végre felvette, mondtam neki, ha jön vissza, azonnal a szülőszobára jöjjön. Azt hitte viccelek, mondta is, hogy na persze, hagyjam már. Másodszorra már elhitte és rohant vissza a kórházba. Ő is tiszta ideg lett.
14.50 kor vett fel a doki a szülészeten, mondta is, hogy már hívta a szülésznőt is, aki döbbenten mondta, hogy de beszéltünk reggel és nem olyan volt a hangom mint aki vajúdik. Látta rajatm, hogy menniyre ideges vagyok és próbált nyugtatni, viccelődni, de már nem fogtam semmit, mert tényleg pánik volt rajtam. Majdnem mondtam is neki, hogy mi nem ezért jöttünk most és még haza akartam menni.
Ültem a szülőszobában ctg-re kötve és csak bámultam magam elé és arra gondoltam, eljött a nap és nem tudom mi vár rám. Még mindig pánikoltam. Megjött párom arcán teljes kétségbeesés és egyben mosoly is a váratlan esemény miatt. Behozta a bőröndömet, átöltöztem és jött a doki burkot repeszteni. Addig kiküldtem páromat, bár így utólag nem is tudom miért. Ahogy folyt el a víz ellaposodott a pocakom is, olyan furcsa érzés volt. Utána megint ctg-re tettek és akkor már jöttek is a fájások 2-3 percenként egyre erősebben. Jött a szülésznő is, megnézett mondta bő 3 ujjnyira tágultam. Kérdezte hogy már érzem e a fájásokat, mert a gép jelzi. Kimentem tusolni, de egyre erősebbek lettek a fájások és egyre gyakoribbak, vagyis egyre kevesebb szünet volt kettő között és egyre hosszabb ideig tartottak. Kaptam szurit, hogy lazább legyen a méhszáj és jobban táguljon. Valamivel később mondtam, hogy válozik a fájás és érzem lassan jönnek a tolófájások is, így megint megvizsgált. Fanni annyira sietett, hogy nagyon nyomta a buksija améhszájat, de az még nem tűnt el, így kézzel segítettek rá ami nagyon rossz érzés volt, de egyben kicsit megkönnyebülés is, mert ekkor már egybefolyóak voltak a fájások és iszonyat erősek is. Mondta a szülésznő, hogy maradjak hívja a dokit, szülünk. Kérdeztem hogy oldalra fordulhatok e, de már nem lehetett. Párom kezét majd eltörtem anniyra fájt már, de ő csak fogta a kezem, törölgette az arcom, mert egyfolytában kivert a víz. Jött a doki, szülésznő tágított még mindig és egyszer csak elmúlt az a rettenetes egybefüggő fájás és végre pihenhettem. Nem volt semmi. Mondta a doki, hogy akkor nyomjak, ha jön a hasam tetején a fájás. Mondtam neki nem fáj semmim. Erre viccelődve kérdezte, hogy akkor kimenjen? De akkor jött a fájás és az erős inger is, de mondtam nekik, hogy nem a hasam tetején érzem, hanem csak a pocakom aljánál. Doki is érezte, hogy felül semmi összehúzódás nincs így mondta, hogy akkor nyomjak nyugodtan. Az első kört szerintem elrontottam, de utána ráéreztem. Minden fájás kötött volt egy kis időm pihenni és energiát gyűjteni, mert akkor tényleg semmim sem fájt. Nem tudom hány fájásom volt, talán 3x kellett nyomnom, alkalmanként 2x vettem levegőt. Közben megfogtam Fanni kis hajas busiját is. Az utolsó tolásnál szólt a szülésznő, hogy ne nyomjak, mert Fanni magától jön és akkor kint is volt. Közben volt gátmetszés is, de alig éreztem és már nem is érdekelt anniyra. Párom végig ott volt, fújta az arcomba az oxigént és fogta a fejem a tolásnál. Párom elvágta a köldökzsinórt, levették a köldökvért és vitték kitisztítani az orrát és száját. Nem sírt csak nézelődött bebugyolálva egy fehér lepedőbe. Odaadták páromnak és Ő csak nézte, meg sem tudott szólalni. Soha nem láttam ilyen érzelmeket még rajta. Csodálatos érzés volt, közelebb hozott minket egymáshoz. Utólag azt mondja, soha ki nem hagyta volna, olyan élmény volt számára látni megszületni kislányát.
Lényegében a burokrepesztés után 1,5 óra alatt megszületett Fanni 50 centivel és 2740 grammal.

Kép
Kép
nati80

Vendég

Nati: Olyan jó volt olvasni a történeted! Örülök, hogy ilyen ügyesek voltatok Fannival és mégegyszer nagy gratula Nektek! :lol:
Vendég

Fanni elég jó lányka. Eszik, alszik és néha nyűglődik mert még nem szokta meg az emésztést. Sokszor csak nézelődik, grimaszol. Ő is ráalszik sokszor a cicire, így van hogy óránként eszik. Én büfiztetni szoktam, ha ráalszik és utána általában egy kicsit megint éberebb és folytatja az evést.
Én eddig nem mértem mennyit eszik egy alkalommal, de lehet teszek ma egy próbát, hogy lássam van e elég tejem.

Valaki használ légzésfigyelőt? Nekem még nem sikerült teljesen jól beállítani, mert gyakran beriaszt, de csak a 15 mp-es egy sípolás. Vagy lehet elfelejt levegőt venni olyankor?

Fürdeni imád, de az utána jövő öltözködést már kevésbé kedveli, olyankor inkább már enne és panaszkodik is rendesen. Éjjel általában alszik, de akkor mellettünk van. napközben jó neki a kiságya, de éjjel nem, hogy ki érti ezt?

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Itt a sztori, meg néhány kép:

Kép
Kép
Kép

D.

Kép

Kép
ditta76

Na, a sztori lemaradt:

Ágoston baba születése

2008. november 2.
Vasárnap reggel a szokásos NST-re mentünk a kórházba, akkor már két napja 2 ujjnyira voltam nyitva, és a nyákdugó is távozott, de fájás semmi…..Orvosom azt javasolta, hogy jó lenne minél hamarabb pontot tenni a végére, tekintettel a magas vérnyomásra….azt mondta, hogy másnap felvesz szülőszobára, és megindítja, ha beleegyezek…én örömest mondtam igent, már nagyon nem volt jó sehogy, szerettem volna túl lenni rajta.
Nst után megejtettünk még egy utolsó vásárlást kettesben, és az egész délután együtt töltöttük, de én már csak a másnapra tudtam gondolni….és nagyon izgultam….

2008. november 3.
Reggel 8-ra a kórházban voltunk, „csodás” kórházi hálóing fel, szülőszobába be, rámtették a ctg-t, fájások semmi……Dokim bejött, szólt a szülésznőnek, hogy készítsenek elő….én vártam-vártam, de csak nem jöttek értem….elvoltam, fájás nem volt, így ment az idő délig, a szomszédos helyiségekben közben zajlottak a szülések….
Majd jött a szülésznő, hogy mégsem készítenek elő, mert a dokit sürgős műtéthez hívták, és csak 4 óra múlva jött vissza….Délután mondta, hogy mégsem úgy alakult, ahogy terveztük, ma mégsem indítja meg, és javasolta, hogy várjuk ki az 5.-ét, a kiírt napot, ha addig se lesz semmi…de reménykedtünk, hátha beindul magától. Mondom, doktor Úr, semmi baj, én nagyon jól elvagyok itt a szülőszobán fájás nélkül…közben behoztak egy másik lányt is, szintén semmi fájás, csak szivárgott a vize, egymás mellett feküdtünk, beszélgettünk. És ez így ment másnap reggelig….láttunk egy szülést premier plánban, meg néhányat végighallgattunk, szegény csaj, nagyon meg volt rémülve a hangoktól, első babáját várta, nem tudta, mi vár rá…..

2008. november 4.
Reggel kitettek osztályra, de már biztos volt a másnap reggeli indítás…..próbáltam terelni a gondolataimat, de csak a holnapi nap járt az eszemben…délután bejött a férjem, enki már sírtam is, olyan félelem jött rám. Egész délután feküdtem a kórházi ágyon, imádkoztm a babához, hogy induljon el magától, de ő nagyokat rúgott, remekül érezte magát…..

2008. november 5.
Eljött ez a reggel is…..mondanom se kell, alig aludtam valamit….fél 7-kor bevonultam a szülőszobába, felvették az adatokat, CTG bekapcs…ez egy fél órát ment, majd előkészítés….borotváni nem kellett, férjem munkájával elégedett volt a szülésznő..J
A beöntés sem volt vészes, kb. 8 óra felé kötötték be azt az átkozott oxitocint…..
Közben sms-eztem párommal, aki már az ajtó előtt állt, várta, mikor szólítják, hogy bejöhessen…..Én oldalra fordulva, a gépet bámultam, ami jelezte, ha jönnek a fájások…egy-egy fájás 100-120 –as értékig is felment, de egész jól tűrtem. Fél 10-kor jött be a férjem, hát az nagyon jó volt! Még mindig nem volt brutál fájás, közben simán tudtunk beszélgetni.
10-kor a szülésznő ránézett a papírra, mondta, hogy ezek már jó nagy fájások, hozza –e a gázt…mondtam, nem-nem, még eléggé bírom…….
11 felé kezdett durvulni a dolog, dokim jött, megvizsgált, ujjongott, hogy nagyon jól haladunk, méhszáj 3és fél ujjnyi, burkot repeszt. Szülésznő hozta azt a rémes kampós ollót, de szerencsére amint kibontotta, a doki ujjától megrepedt a burok, elöntött mindent a meleg víz..szerencsére tiszta volt. Egy pillanatra megkönnyebbülést éreztem, de rá pár percre iszonyat fájások jöttek. Ekkor már elfogadtam a gázt, bár túl sok javulást nem éreztem tőle…..szülésznő kérdezte, érzek –e már székelési ingert, hú végre, erre vártam! Mondom: IGEN! És ez hihetetlen erőt adott, hogy már mindjárt vége!!
Szülésznő megvizsgált, majd se szó se beszéd, kirohant! Az ügyeletes dokit hívta, mert az én dokim épp akkor ment ki valahova, de közben őt is hívták. Bár én a fájásaim miatt nem is fogtam fel a dolgokat, azt éreztem, hogy elég sokáig matatott bennem a doki….és odaszólt a szülésznőnek, hogy igen, ez az…….hú, gondoltam, mi az, mi a baj????? Addigra a dokim is beért, és ő megint megvizsgált, és annyit mondott, hogy érzi ő is az arcát, a kis orrát…..Elköszönt tőlem, mondta, hogy a műtőben találkozunk…Aztán annyira felgyorsultak az események, szülésznő katéter be, szó szerint rádobtak a hordágyra, és liftbe be, közben szülésznő végig mellettem állt, hallgatta a baba szívhangját, mert az is vészesen leesett….Láttam párom riadt arcát, azt mondták, hogy bejöhet a műtőbe, de annyira gyorsan kellett cselekedni, hogy már nem volt idő rá ruhát adni, így szegény kint maradt…..
Beadták az érzéstelenítőt, és már vágtak is………én majdnem felugrottam, felszisszentem, mondom, fáj……..egy bunkó nő, nem tudom, ki volt az, odaszólt, hogy az lehetetlen……(később a dokimmal beszélgetve elmondta, hogy bizony fájhatott, hiszen rögtön vágtak a leesett szívhang miatt, nem volt idő kivárni a hatást)
Közben kaptam valami bódító injekciót is, de arra emlékszem, hogy egy pillanatra felmutatták a babát, majd elvitték, és kb. 30-40 perc múlva toltak ki……
Párom már tiszta idegbaj volt, mi lehet velem. Műtét után az őrzőbe vittek, párom ott ült mellettem egész délután, ő mondta, hogy a baba 4100 gramm, 54 cm, és teljesen egészséges! 9/10-es apgart kapott! Hát én nagy zokogásban törtem ki, egyrészt boldog voltam, hogy túl vagyunk rajta, és hogy semmi baja a babának, másrészt zokogtam amiatt, hogy én, aki mindig a császártól rettegtem, nem úsztam meg……És mostmár van összehasonlítási alapom, két sima szülés után…….A csaszi utáni két nap borzalom volt…….szerencsére utána napról napra jobb lett.
De még most is érthetetlen, hogy vannak nők, akik ezt kifejezetten kérik!
Most, hogy itthon vagyunk, már letisztultak bennem a dolgok, és csak azzal nyugtatom magam, hogy szerencsésen megúsztuk, a baba ügyes, egészséges, jól szopizik, van 3 egészséges gyermekem, és legfeljebb ezentúl nem fogok bikinit hordani, csak egyrészes fürdőruhát………JJJ

Kép

Kép
ditta76

Ditta!

nagyon szépek vagytok, és a történeted is megható. örülök hogy minden rendben van veletek. Azért gyere majd ha lesz időd, persze én is alig vagyok, mert leköt a pici.
Sok tejet kívánok! tényleg, beindult?

pusz mindenkinek, mi jól vagyunk, tegnap csak éjjel aludtunk, egész nap fentvolt Vivi én meg kivoltam estére. Nem tom mi baja volt, de elfáradtam.
Ma még időjárásváltozás sem volt, ugyanolyan idő volt mint tegnap

Kép
andyfekete

Olyan jó volt olvasni a szüléstörténeteket! Kezem elhinni, hogy képes leszek én is rá.. :wink: Mostmár kicsit kezdek félni a szülés dologtól..

Nati:
A képeket nagyon várom Fanniról!

Ditta:
Azt nem írtad, hogy végül is miért esett le a szívhang? Vagy ez nem derült ki?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Nati:
megkönnyeztem a szüléstörténeted!Annyira meghatott!

Ditta:
hát nem semmi, hogy császi lett...Én is attól félek!
De gyönyörű baba Ágoston!!!

Magdolnam, Odri, Muffin aranyosak a babáitok! Szépen nődögélnek! :lol:
Nekem ma reggel távozott a nyákdugóm, lássuk meddig birjuk még egyben....
Megérkezett a babakocsink is Ausztriából, holnap majd teszek fel képet róla, most nagyon álmos vagyok ...
Puszika mindenkinek! Bocsi akit kihagytam....

Kép
Kép
Kép
f.marti

sziasztok

Magdi
olvastalak ám csak írni nem volt időm...
Szuper,hogy hatott az Ergam!!!!!

Nati
annyira jó volt olvasni a szüléstörtneted.
Ügyes Kis Fanni,hogy ilyen gyorsan érkezett.

Ditta
Ágoston gyönyörűűűű formás baba.
Szülitörténetedtől a hideg rázott... sajnálom ,hogy ilyen befejezés volt...de tényleg gondolj arra ott van melletted a 3.kicsi gyereked is egészségesen!!!
Bikini: nem vizszintesen vágtak? bikinivonal alatt?
Képek csodásak!!!!
Márti
nekem úgy szalad az idő!! Már a 37 hét??? és nyákdugasz távozott??? DEJÓ!!!! nemsokára Anett is itt lesz!!!

Emma nappal kízárólag babakocsiban alszik,ami ha programozunk nagyon jó,mert akár ez órát is utazhatok meg se moccan+ a célhelyre érve további 2 órát alszik. Viszont ha itthon vagyunk nincs alvás…csak szopik után 10 perc bebóbiskolás. Tegnap kicseleztem itthon is babakocsiba raktam,így délelőtt aludt egy órát benne…de délután nem aludt csak szopi végén a 10 perceket…
Komolyan mondom Heni többet alszik nappal mint Emma…
Viszont az éjjelein stabilak,nyugisak és hosszúak!!!
Fél 11-kor szopi és reggel 9-ig szunya.
Infacol pedig teljesen rndbehozta Emmát. Megint nincs semmi sírás.
Amúgy tök fura mert a múltkor nem aludt délután 3 és este 10 között és nem sírt,nem nyafizott csak nézelődött….persze sok szabadidőm így nem marad.
holka

Mágnes,Erika,VIri
Hogy vagytok??
holka

Sziasztok!

Itt vagyok, csak hétvégén nem jutottam géphez.
Elkezdtünk pakolni, költözés két héten belül. Elsőzör az anyósomékhoz.

És kitaláltuk, hogy mégis lehet hálószobánk az új házban. Lehet, hogy ezt nem is írtam, de eredetileg két szobája van, és egy hatalmas nagy előszoba, ahol a bejárati ajtó van. (majdnem 11 2m)

És kitaláltam, hogy a bejárati ajtó áttételével meglesz a hálónk is. :lol:

Nati, nagyon jó volt olvasni a történetedet. Viharos egy szülés volt. Még jó, hogy nem otthon folyt el a magzatvíz, lehet, hogy be se értek :D
Képeket mikor teszel fel?

Ditta, sajnálom, hogy császárral végződött a szülés, és hogy ilyen körülmények között. De abban biztos vagyok, hogy a rossz emlékeket el fogják felejtetni a gyerekeid. :D

Kép
Kép
cs_erika

Holka!
Sajnos nem vízszintesen vágtak, nagyon gyorsan kellett cselekedni, és a dokim szerint ez a vágás iylen esetben sokkal gyorsabb.

Mágnes!
Igazából nem derült ki, a szívhang miért esett le....

Ágoston eddig tündér baba....kezd valamiféle napirendje kialakulni, délelőtt van egy jó nagy alvása 3 órás, délután is még 2-3 óra, este kicsi nyűgi, és éjjel szinte pontban éjfélkor, és 4-kor szopi, de alszunk is vissza! Szerencsére tejcsi bőven van.
Babás anyukák, ti hogy álltok a hason alvással? Én bizony le szoktam tenni hason, és imád úgy aludni, úgyanúgy, mint anno a nagyok is így tudtak legjobban aludni....Mert mostanában paráztatják a szülőket, hogy így meg úgy nem lehet letenni.....
Hát nem tudom, nálunk bevált!

Kép

Kép
ditta76

Holka:
köszi megvagyok, Nagyim azt mondja, hogy pocak nagyon lent van, és a fejem is érdekes :) (mondjuk az eddig is az volt..).
Kezdek kicsit aggódni, hogy beérek -e majd a kórházba, és Annára ki vigyáz.. Hiába van tervem, annyi HA van benne, hogy nem látom megszervezettnek a dolgot.. Anyósom azt mondja, jobb lenne befeküdnöm előtte, mert Anna is gyorsan jött, és azért csak 1 órás az út, ha csúcs van.. Nem tudom, fáj a szívem itthon hagyni a lányomat...
Hétfőn megyek CTG-re, akkor megbeszélem a dokimmal, hogy mit lát jónak.

Kép
Kép
Kép
mágnes

sziasztok!

mi már 1 perc alatt a sarokban vagyunk :)

Kép

Kép
andyfekete

Ditta: Nekem is S.o.s. csaszim volt, de engem vízszintesen vágtak és alig látszik. Azért ezt nem értem.. de a lényeg, hogy minden rendben lett. Vérnyomásod?
Vendég

nem semmi szülés történetek! Nati, képet majd kérünk! Ditta, hú.... de már előre tervezve volt hogy csaszi lesz? Vagy a szívhang miatt lett az?
Szerintem ne izgulj a vágás miatt! MErt képzeld, nekem már nem is látszik a vágás! Jó, ha nagyon erősen meresztem a szemem akkor én látom.... de amúgy egyáltalán nem feltűnő.

A képek meg hát,nem is találok rá szavakat! nagyon tündéri babócák!

Nekem egyre kevesebbet van időm jönni sajnos. Liza kifejezetten igényli azt, hogy figyeljenek rá.

Hála égnek, mára már szinte el is múlt a pirim! De volt egy nagyon szörnyű álmom ma. Pont ezzel az erős pirivel kapcsolatban. A dr a képembe vágta elég durván, hogy ez bezzeg vetélés volt és hogy lehetek ilyen felelőtlen :shock:

Márti :shock: :shock: :shock: :shock: Te még csak most lettél terhes :!: :lol: Azta de durva, hogy hogy megy az idő. +++++++++
magdolnam

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?