Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vagyok ám.Csak kicsit szalad a háztartás,próbálom magam utolérni.
Én nem főzök,anyósnál ebédelünk.De franciasalátát biztos csinálok,mert napok óta összevissza vásárolunk hidegtálat,hol ebben a közértben,hol abban,hol ilyen fajtát,hol másmilyet,de nem izlik egyik sem.Hiába,amióta el tudom készíteni,már csak az a jó.

Princess!

És a párod mit mond ara,hogy beadjátok esetleg a kérelmet egy öribabára?
Egyébként tőlem sem volt idegen a dolog,már korábban is gondolkoztam,és ha nem sikerülne,akkor nálunk ez a megoldás jönne szóba.Legalábbis szerintem.

Erika!

Jó szaglászást! :lol:

Csibe!

A BMC a János Korházban van?
Vendég

Sziasztok

Nyulasz
de jó neked hogy nem kell főznőd! Most mondjuk még nekem is jó, mert ma még itt van anyukám és ő főz - krumpli főzeléket, zöldbab levest, és tökfőzeléket és husilevest, de sajna holnap délelőtt haza megy.
Sajnos a séta során sehonnan nem jött ki semmilyen kaja illatt, úgyhogy még most sem tudom hogy mit ennék meg.

Csibe
én úgy hallottam hogy Papp prof az országban a legjobb (és láttam egy olyan tabló félét is amin andrólógusok voltak a világ minden tájáról, és ő volt rajta egyedüli magyarként), és mint írtam apjuk a műtétkor nagyon meg volt vele elégedve, mert teljesen máshogy viselkedett mint a magán rendelőben, és utána is mikor mentünk az utolsó zárójelentésért akkor is nagyon rendes volt, és még a segítségét is felajánlotta a Kaáliban.
Úgyhogy szerintem azért gondoljátok még végig a proffal való dolgokat.
A párom nem bánta meg hogy nála maradt, igaz a műtétnek nem lett jó eredménye.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Erika!

Valami húsfélét szeretnél?Mid van otthon?
Én szerintem valamelyik nap rizseshúst csinálok,mert nagyon szeretjük!
De a paprikáskrumplit is imádom!
Vendég

sziasztok Lányok!

Önző módon egy kicsit magamról írnék
Nem vagyok túl jól. PÉ óta érzem a hasam. De ez már túlment kicsit az érzés fogalmán. Fáj. Csütörtük délután volt egy vészesebb 1-2 óra, aztán majd péntek reggel, alíg bírtam kiegyenesedni. Aztán helyrejött. Vagyis éreztem azóta is, de nem volt tipikus fájdalom. Erre ma reggel 6-kor arra keltem, hogy annyira fáj, hogy megpusztulok. Kb ey óráig tartott.
Aztán jobb lett, de még most sem érzem túl jól magam. Próbálok pihenni, feküdni.
Olyan mintha valami szét akarna feszíteni belülről.
És közben meg rettegek attól, hogy ez egz ciszta a gyogyótól és meg kell majd műteni és esetleg olyan rossz helyen van, hogy ki kell venni a méhemet, vagy a petevezetékeimet.
Tudom, hogy a legrosszabbra gondolok, de be vagyok parázva.

Szerintetek mitől lehet ez a fájdalom?
Erika, Nyulasz Nektek volt most ilyen, vagy tietek csak érzés, nem fájdalom?

Erika, a SOTEII.-re hogy mehetnék be UH-ra? Mikor van ott a mi dokink? Vagy hívni kell és kérni idppontot ott is? Ha így fog féjni, akkor szerdáig nem bírom ki, míg magánban rendel. Meg ott nem is tudom milyen UH-ja van.
De ilyenkor csak úgy be lehet sétálni UH-ra és vizsgálatra?
És mi van, ha ma este, vagy holnap annyira féj, hogy dokihoz kell menni, akkor hova tudok szaladni? van a kórházban ügyelet, oda ilyesmivel lehet menni?

Bocs Lányok, de be vagyok szarva! :cry:
pihi

Sziasztok

Pihi
szerintem hétfőn reggel menj be hozzá a klinikára, mert amúgy az UH-ra orovossal való megbeszélés után kell UH-ra időpontot kérni, de ha ez neked ennyire rossz akkor hétfőn reggel menjbe 7-re, és valszeg te leszel nála az első (max ha úgy gondolod akkor itt is adsz neki pénzt), és elmondod hogy mi a baj és hogy már alig bírod a dolgot, mert ügye szerda még odébb van (és nehogy nagyobb baj legyen). És lehet hogy így rögtön visz is UH-ra a szomszédba ahol ügye jóval nagyobb képernyőn látni a dolgokat mint magánba.
Én nem tudom hogy mi lehet, nekem ilyen még sose volt.
És miért lennél Önző, hogy magadról írsz, csak nyugodtan bármikor bármennyit, mi azért vagyunk itt, hogy egymáson segítsünk!
Ja és ha még rosszabb lenne szerintem akkor próbáld meg valamelyik számán (ha jól tudom meg van neked mindkettő) felhívni hogy ilyenkor mivan, miben tud segíteni, hátha még ügyeletes is és bent van.
Voltál már nála a klinikán, mert ha nem akkor leírom neked hogy a büfénél (alagsor)kell bejelentkezni hozzá, ott felveszik az adataid, és megkérdezik hogy melyik dokihoz jöttél - megkérdezik hogy miért - mond hogy meddőség - és kész, és csak oda kell ülni az ajtja elé és majd szólítanak. Ha a büféből kimész befelé a kórházba akkor veled szemben a wc van és balra van a doki a 3. ajtó, mert az első kettő UH. De bocsi ha tudod mind ezt.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Köszi szépen Erika!

Most megpróbálom felhívni a klinikát, hogy ki az ügyeletes. Ha nagyon fog fájni, akkor bemegyünk még hétvégén, ha nem annyira, akkor csak hétfő reggel ott kezdek, ahogy írtad.

Köszi mégegyszer
pihi

Sajnos nincs ma sem és holnap sem ügyeletben.
pihi

Princess,
nyílt örökbefogadásnál a várakozási idő kb 3 év, titkosnál van 4-5.
Én nagyon komolyan gondoltam amit írtam, ha csak annyiban segít hogy nyugodtabb vagy, már megérte. Persze csak ha tényleg el tudsz fogadni örökbebabát esetleges sikertelenség esetén. És ha összejön a lombik bármikor egy ajánlott levéllel visszavonhatod az örökbefogadási szándékod, mi is ezt teszzük ha egészségesen megszületik a babánk (nem azért mert már nem kell örökbegyerek, de harmadikat nem adnak nyíltnál, valahol jogosan)
A többiektől bocsánat, egész nap disznóvágáson voltam, hulla vagyok, de elolvasok mindent, és ha érdemben tudok hozzá is szólok kicsit később.
Vendég

Sziasztok!

Pihi!
Fájás az volt,de ennyire ahogy írtad nem.
Görcsöl?Próbáltál No-spat bevenni?
Én nem tudom mi okozhat ilyet,remélem,hogy hétfőig javulni fog.Ha nem,akkor menj inkább máshoz be az ügyeletre,de semmiképp ne szenvedj ennyire!

Én meg írtam Harcinak privit,ma is megy fel a hőm,nem vészes,tegnap is 37.4 volt,csak nagyon legyengít,megfájdul a fejem,és erősebb lesz a pulzusom.Kezdjek el aggódni?
Na,jó elötte megvárom mit ír Harcika.

Áfonya!

Meggyógyultál?
Dolgozatod sikerült leadni?
Mikor mész dokihoz?
Szegény coca.Nem lehetett jó napja. :lol:

Erika!
Mi lett az ebéd?

Princess!
Remélem mamár nem dolgozol,hanem megint valami szuper programotok van.
Megkérdezhetem,hogy hova mentek nyáron?

Jeni!
Jobban vagy?
Hétfőn már mész az állatkáidhoz?
Vendég

Nyulasz a hő attól is magasabb lehet, hogy terhes vagy ( feltéve, hogy nem szedtél valami náthafélét össze). Megemelkedett a szervezetedben a sárgatesthormon szintje, aminek a peteérés után magas marad mindaddig, mig ki nem derül, hogy hogy teherbeestél-e vagy nem. Sok lány úgy tudja meg, hogy meg fog jönni, hogy hirtelen több tized fokot esik a hője. Ez biztató jel lehet. Néz be a hőmérös topikba, erről ott többet megtudhatsz. Végig gondolva, mit ir az Ultro tájékoztatója?

Erika, jövő héten kiderül, hogy hol folytatjuk tovább. Ennek a fügvénye lesz a biopsia helye is. Ha Kaáliba kötünk ki, akkor biztos, hogy a prof marad. Ha BMC-be elvállal minket Konc, akkor a beavatkozást helyben János Kh-ban végeztetjük el a meddőségi központban.

Pihi, ha nagyon fáj, akkor bármilyik ügyeletes nőgyógyásznsznak kötelessége, hogy elláson. Nézesd meg magad, ne várjál hétfőig.

Sziasztok

Csibe
csibe32

Csibe!

Én úgy tudom,hogy a hőt reggel kell mérni.Mostanában nem mértem,de 2 ciklust végigfigyeltem,megbízható,pontos. Mostanában csak mensi elött 1-2 nappal mértem,hogy kell-e már aznap tampon,vagy nem.És ha még fenn maradt,akkor tuti nem kellett.De ha leesett,már aznap meg is jött.
De most estére megy fel a hő,gyengeséggel jár,de megfázva nem vagyok.
Az Utró tájékoztatóját mindjárt megnézem.

Szerintem biztos elvállal a BMC,miért ne tenné.
Vendég

Utro mellékhatásai:
Anafilaxiás sokk vagy csalánkiütés.Ennyit találtam.
Vendég

Sziasztok

Pihi
és Őt próbáltad hívni?

Nyulasz
ebéd: csak azokat főztük amiket már leírtam, semmi mást sajna
hőemelkedés: nekem nem volt, és most sincs.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődéseket, már nem vagyok lázas harmadik napja, tehát hétfőn megyek dolgozni!

Pihi!

Szerintem is menj el az ügyeletre, és ne szenvedj!!!!! :(

Jeni99
jeni99

Nyulasz,
hát a coca rút halált halt, szegény lányom látta a döglött disznót egyben ahogy perzselték és mosták, és azt mondta hogy beteg a coca, és a fiúk meggyógyítják :shock: meghagytam eme hitében.
Meggyógyultam köszönöm, dokihoz majd 12 hetesen megyek, szentül megfogadtam hogy ha látom verni a szívét megnyugszom, és tartom is magam ehhez. Bár hétfőn megyek vérvételre, de ott semmi látványos nem derül ki.
Pihi,
sajnálom a fájdalmaidat, de semmi okos nem jut eszembe. Ha nagyon fáj tényleg mutasd magad dokinak mielőbb!
Vendég

Sziasztok!

Pihi!
Szerintem is menj be az ügyeletre, ha nagyon fáj!

Nyulasz!
Júliusban csak én utaznék, vizsgáim lennének Londonban az egyetemen. Nem akarom elhalasztani, olyan sokat tanultam és tanulok rá. Remélem ez már az utolsó suli, épp a napokban gondoltam, hogy hét éves korom óta én folyamatosan tanulok.
Hát, ma nem volt semmi szuper programunk, esszét írtam. Meg takarítottam és főztem.

Princess
princess

Sziasztok!

Elbóbiskoltam a tévé elött,most felébrettem,de sajna Harcika nem írt.37.5 tized.Lehet,hogy holnap felhívom a Kaálit.Ráadásul most olvastam,hogy az Algoflex fortét nem lehet terhesség alatt szedni.Csak Algopirint vagy aspirint.Én nekem meg ettől az egytől nincs hányingerem.A hő nem is indokolja,hogy bevegyek,de ha a fejem picit elkezd fájni,akkor semmitől nem múlik el,csak gyógyszertől :cry:

Princess!

Ez igen.És mi leszel ha nagy leszel?
Én mindig irigyeltem azokat,akik sokat tanulnak,nekem törte a fenekem az iskolapad.Pedig 4-5 voltam végig,de tanulni nem bírtam leülni.
Vendég

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!
Vendég

Szia Nyulasz!

Írtam Neked privit arról, hogy mit tanulok. Megkaptad?

Princess
princess

Sziasztok!
Már sokkal jobb. Nem mondom, hogy nem érzem, de korántsem olyan szörnyű. Nem vettem be gyógyszert, mert attől félek, hogy elnyomja a fájdalmat és nem veszem észre, hogy nagy a baj.
Egyábként a gyógyszer papírján írja is az alhasi fájdalmat mellékhatásként. Mondjuk akkor sem hiszem, hogy az normális, mikor annyira fáj, hogy ki sem bírok egyenesedni.
Na mindegy. reggel a kórházban kezdek, biztos ami biztos. Már csak a főnökömnek kell kitalálnom valamit.

nyulasz, Sajnálom, hogy ilyen rosszul érzed Magad. Nem is tudok okosat mondani, de hamarosan péntek lesz és remélem, hogy amit akkor fogsz érezni, az mindenért kárpótol!!!

Erika, tegnap néztem a Nicsak kibeszél még c-ű filmet és a kisfiúról a mindig a Te Ákosod jutott eszembe!

Korábbi témákhoz:

Én is szedek folsavat, kb két hónapja. Plussz E vitamint és Cvitamint. Van, hogy elfelejtem bevenni, de általában szedem.

Áfonya, Édes kis csibész lehet a kislányod!

Princess, szerintem is jó, ha elindítjátok az öribabát. Férjeddel beszéltél róla?

Jeni, örülök, hogy meggyógyultál!

Csibe, akkor hamarosan felpörögnek az események körülöttetek. Úgy már sokkal könnyebb elfogadni az idő múlását, mert közben haladtok a cél felé.

Na most megyek takarítani, mert tegnap nem nagyon bírtam semmit csinálni. Csak mostam, meg az udvart sepertem össze. Összeszedtem a kutyaszart. Nagy élmény volt, de a párom nem volt itthon pénteken és szombaton. Céges továbbképzésen volt, így rám hárult ez a csodás feladat.
Pénteken ittaludt a barátnőm velem.És elszívtunk egy jó pár szál cigit. :oops: :oops: Boroztunk egy picit és olyan jó volt egy kicsit elengedni magam. De azért lelkiismeretfurdalásom van ám! :(

Tényleg Nyulasz, Te hogy bírod a nikotinhiányt? van akit nagyon megvisel és aludni sem tud napokat. Mondjuk én csak afféle kocadohányos vagyok vagy voltam.
pihi

Sziasztok,

Nyulasz, hogy vagy?

Pihi örülök, hogy most már nem fáj annyira.

Princess, julius még messze van,addig laálltok a babaprojectről?

Erika, hogy vagy? Tudsz egy kicsit pihizni a fiad mellett?

Jeni, te milyen állatokkal dolgozol?

Nyuszifül merre jársz?

Csibe
csibe32

Sziasztok!

Csibe!
Nem állunk le júliusig a baba projetről. Márciusban megyünk újra a Kaáliba, visszük Kopa dr. javaslatát is a lombikra. Andrólógus beleegyezése nélkül nem is csinálnák meg.
Aztán nekem még át kell esnem a műtéteket is.

Pihi!
Örülök, hogy jobban vagy! A férjem nem túl lelkes az örökbefogadás miatt, de ha a lombik nem jön össze, akkor nem marad más megoldás.

Princess
princess

Sziasztok!

Princess!

Köszi,megkaptam.

Pihi!

Örülök,hogy jobban vagy.Okos dolgot írtál,a fájdalomcsillapítóról,apukám is mikor sérvvel műtötték,azért nem vett be utána fájdalomcsillapítót,mert akkor nem vigyázott volna a hirtelen mozdulatokkal...
Bírom cigi nélkül,tegnap volt egy hete,hogy nem gyújtottam rá,de még most is kívánom.Attól félek,ha mégsem sikerülne ez a lombik,akkor rögtön visszaszoknék.Pedig az nem lenne jó,mert a következő lombikhoz már még jobb esélyekkel mennénk.De nem hiszem,hogy meg tudnám állni.Most csak a babócák miatt sikerül,de a kudarc,az biztos padlózna.
Úgyhogy csak reméljük,hogy esélyem sem lesz visszaszokni. :wink:

Csibe!

Most jobban vagyok,köszi kérdésed,most csak 37.2, de ez nem ébredési hő!Most reggel nem mérem,a gyógyszerek úgyis bekavarnak,és úgy tudom,ha nem is sikerült,amig az Utrót használom,addig nem fog úgyse megjönni.Úgyhogy ezt nem fogom tudni jelnek venni.
Harcika(asszisztens a Kaáliban) azt íta,szerinte a magas progiszinttől van a hőemelkedés,és jónak tartotta.De tartok attól,hogy félreértett,és ébredési hőre gondolt.
Ja,és Nyuszifül még nem szerzett be otthonra "babanetet",úgyhogy csak hétköznap van.

Erika!

Poci?
Vendég

Sziasztok

Örülök hogy mindenki kezd jobban lenni!

Én megvagyok, hol ilyen, hol olyan, de olyan rosszúl messze nem vagyok mint Ákosnál voltam. De hát nem is ez a lényeg, hanem a végeredmény! Hát nagyon reménykedem.

Pihi
majd írd meg hogy mit mondott a doki. Mert nagyon kiváncsi vagyok hogy mi lehet a baj?

Mindenkinek +++++++++++++++++++++++++++++++++

Ákos újabban ki kapcsolta mindig a TV-t, apja megoldotta, ezután rájött hogy a maradék 4 gomb küzül melyikkel tud csatornát váltani. De szerencsére már ez sem olyan nagy sláger, és az orr turka murka sem, de élvezi mikor rá szólok hogy fúj stb. és rá legyintek a kis kezére, és csak kacag és vigyorog, és így eljátszik míg nem talál más érdekes dolgot. Az etető székből is alúlról kicsusszan, ő nagyon élvezi, csak én nem - kész életveszély számomra. Megtaláltuk az éjjszakai alváshoz is a rejtélyt - ami eddig a takarója volt az most alatta van, és egy sokkal vékonyabb takróval takarjuk be és így napok óta végig alussza az éjjszakát.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok

Nyulasz
húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú mindjárt tesztelsz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

én még úgy érzem mintha ezer év lenne addig, pedig nem is!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Erika!

Istenem milyen tündér lehet Ákosbaba.Aranyos amiket írsz róla.Nemsokára elkezd szavakat mondani. :lol:
Nekem az egyik barátnőm fia 20 hónapos,de még nem nagyon dumál,a barátnőm fia pedig már szintén 20 hónaposan tisztán mond szavakat.Mondjuk ő korán kezdte,már hónapok óta dumálgat.Aztán hol értjük,hol nem.De inkább nem.Mondjuk a szavakat érteni,de a mondatok azok még nem annyira tiszták.
Vendég

Halihoooooooooooo

Sehol senki?
Vendég

Szia Nyulasz!

Mit csinálsz? Pihensz?

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Szia Erika!

Igen,pihenek.
Te?Azért tudsz egy kicsit pihenni,vagy Ákosbaba mellett nem igazán megy?
Pocid fáj?
Vendég

Sziasztok,szép napot mindenkinek. :D :D :D

csibe
csibe32

Sziasztok!

Szép napot! :D
Vendég

Sziasztok

Szép Jó Reggelt Mindenkinek!
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1172475438.18.gif[/img]
Nálunk hajnal óta ilyen az idő.
Úgyhogy reggel izgulhattam is, mert apjuk tegnap biciklivel ment dolgozni, és amennyi esze volt így is jött haza, csontig ázva, de neki jól esett elmondása szerint.

Nyulasz
a hasam nem fáj, max van hogy olyan mint akinek meg akar jönni, de nagyon nagyon gyengén, ill. most reggel is hogy 2X felemeltem Ákost már el is fáradtam rendesen, de a felöltöztetésésbe is rendesen lefáradok.
Te tesztelni fogsz, vagy be mentek pénteken vérvételre? Mert én már nagyon izgulok értetek!!!!!!!!
Ákost csak annyiszor emelgetem amennyiszer nagyon muszály, végülis tud ő már a lábacskáin menni. Pl. tegnap elmaradt a locsi-pocsi, de végülis nem is bántam, mert az esti átöltöztetésébe is belefáradtam, nem még ha emelgetnem kellett volna kádba be és ki + még a mosdatáshoz, de azért tegnap délután volt alsó mosdatása (muszály is volt)!

Nyuszifül
ti jól vagytok ügye?

Sziasztok

Erika[/img]

Kép

Kép
erika13

sziasztok!

Nem mentem dokihoz! :oops: :oops:
De mentségemre legyen szólva, felkeltünk reggel korán, hogy megyünk be a kórházba. Már a kávé is elkészült, mikor mondtam a páromnak, hogy feküdjünk vissza, mert már nem fáj. :)
Azért ma felhívom a dokit és elmondom neki, hogy mi történt. Ha azt mondja, hogy menjek be és megnéz, akkor rögtön megyek.

Azért érzem a hasam, de ez már teljesen normális szintű szerintem. A Closti papírján rajta is van, hogy alhasi fájdalom jelentkezhet.

Erika, Ákos baba igazi kis rosszcsont lehet már!!! biztosan jól szórakoztok rajta. Vagyis gondolom, sokszor megrémültök, vagy bosszankodtok, de édes lehet!

Pfúj idő van kint. :(

Nyulasz, már nagyon várom a pénteket! És keresztben kezem lábam Érted és Erikáért is.

Erika, Neked mikor is esedékes a vérvétel?

nekem elvileg jövő hét szerdán lesz 14 DPO.
pihi

Szia Erika!

Szegény apjuk!De ha jólesett neki :lol:
Bemegyek vérvételre.Ha kibírom addig...

Napok óta ezzel a dologgal álmodom.
Most például azt álmodtam,hogy voltam valamilyen vérvételen,és a fickó azt mondta,hogy szépen fejlődnek,milyen mázli,hogy egy fiú és egy lány.Kérdeztem,hogy ezt honnan tudja,hogy kettő,meghogy milyen nemüek?Hisz még van egy hét az eredményig.Azt mondta,ezt ilyenkor már lehet látni,csak nem akarják az anyukáknak ilyen hamar megmondani,had izguljanak egy kicsit.
Valamelyik nap meg ET-m volt,és mondták picit még fejlődjenek azok a babák,mielött visszakapom őket,és a kórházi ágy éjjeliszekrényén egy zacskóban voltak,kb 10 centis kis babák,de rendes baba formával. :shock: Hát ez így utólag kicsit ilyesztőnek tűnik.

Most azon izgulok,ha pénteken mondjuk kiderül,hogy babás vagyok,akkor kapok erről rögtön igazolást,amivel a háziorvos felvesz,vagy majd csak még két hét múlva,az UH után.Vagy csak a saját nőgyogyim ad ilyen papírt?
Ő szintén még két hét,hogy megbizonyosodjon róla.Addig nem is számítok babásnak?
Vendég

Pihi!

Remélem csak múló dolog volt ez,vagy valami "mást" éreztél meg ilyen hevesen.Remélem jó jel!
Asszem megyek Utrózni.Késöbb még jövök,mert kiváncsi vagyok Lucababára,meg édesannya pocijára.
Vendég

Csajok, nagyon kiváncsi vagyok ám, drokkolok, hogy mindkettötöknek pozitív legyen az eredményetek++++++++

Olvastam érdekességet, hátha jó:

22 Málna
Rubus idaeus

A málnának több fajtája létezik. Nálunk a piros honos, mely megtalálható vadon a hegyvidéken és a kiskertekben is. Közismerten finom gyümölcs. A népi gyógyításban nemcsak a gyümölcsöt alkalmazzák, de a levelét is. Levelei aromás anyagot tartalmaznak, ezért gyógyteának és üdítõ teának is fogyasztják. A málna júniusban kezd érni, és õszig tart.

Gyógyító hatása:

A málnalevél teát cukorbajra, vese és hólyagbántalmak ellen alkalmazzák, Izzasztó hatása is van, valamint számos teakeverék összetevõ része. De meghûléses betegségre használható a szárított málnalevél és bogyó fõzet is.

Könnyíti a gyerekszülést:

A népi gyógyászatban a magzat egészséges fejlõdésére gyerekszülés megkönnyítésére is isszák a kismamák a málnalevél teát. Nagyon jól bevált a reggeli rosszullétek esetén is. A terhesség elsõ hét hónapjában naponta egy csészével ajánlatos, a szülés elõtti hetekben pedig két csészével. Egy csésze teához egy kanál szárított málnalevelet teszünk, 35-40 percig forraljuk.

Vértisztító:

A málnaszörp és a gyümölcs frissen fogyasztva is jótékony hatású az egészségre. Vértisztító hatásai közé tartozik, a vércukorszint csökkentése, a magas vérnyomás csökkentése, a vér körforgásának serkentése, a menstruációs zavarok megszüntetése, a szívmûködés szabályozása stb.

Elkészítési mód:

A leghatásosabb, ha frissen fogyasztjuk, de ugyanakkor rá kell arra mutatnunk, hogy értékénél fogva nem szorítkozhatunk használatára csupán az év négy hónapjában. Ezért, igyekezzünk minél többet tartósítani, akár szörpként, akár pedig lekvárként, vagy mélyhûtõben. Ha szörpöt készítünk, a tartósító anyagot kerüljük, barna cukrot használjunk, leszûrés után forrón töltsük az üvegekbe, és egy napon át dunsztoljuk, szivacs között. Felbontás után hûtõben tároljuk

Pihi, örülök, hogy jobban vagy.

Ötleteket kérek fogyókúrára. Szeretném értelmesen eltölteni következő időszakot, míg össze nem jönn a gyerek. :D Újból elkezdtem vezetni, órákat veszek, vigyázat lassan forgalomba is vezetek. Érdemes elkerülni az Örsvezér , Maglódi környékét :D :D

Sziasztok

Csibe

Csibe
csibe32

Na felhívtam a dokinkat. Azt mondta, hogy ne aggódjak, ez teljesen normális. Háááááááááát. elég szűkszavú volt, mondjuk ezt megszokhattuk már tőle. :lol: Meg egyébként is munka közben volt én meg jó sokat kérdeztem tőle. Kérdeztem, hogyha 12. napon volt PÉ-m , akkor jó e ha a 21. és a 24 napon megyek UH-ra. Azt mondta igen. Az most péntek és jövő hétfő. És szardára kértem időpontot hozzá. Azt mondta, hogy jó esetben meglesz addigra a hétfői laborom eredménye. De ha nem lesz, akkor potyára megyek? :shock: Viszont akkor kell menjek, mert az a ciklus 1 napja. (Hacsak nem vagyok babás) És nem akarok kihagyni egy hónapot, ha esetleg már a ciklus 2. napjátl megint kell valami stimu.

köszönöm szépen, hogy aggódtok értem és érdeklődtök! Nagyon jól esik ám! :oops: :oops:
pihi

Pihi!
Most ezt nem igazán értem.Ha péntek és hétfő UH,akkor miért szerdán mész hozzá?Akkor miért nem pénteken?Vagy hétfőn?
Jövő héten hétfőn vérvétel,és utána szerdán mész hozzá?
21.napon mit néz UH-n?

Csibe!
Köszönjük!
Fogyokúra:én többfélét hallottam,ami már eredményes volt,így az ismeretségi körből.
Norbi,ami talán sokmindenkiben ellenszenvet vált ki,de szerintem nagyon hasznos,hogy mit mikor eszel.Például este no kenyér,no édesség.És nem alakul ki benned iszonyat vágy az édesség után,mert mondjuk délelött eszel.Vagy ebédre.
Aztán van az a fajta,amikor mindennek pont a felét eszed,mint addig.Ismerősöm - 20 kg,és két éve vissza se jött rá.Este mindig mérlegelés,ha határon van,akkor nem eszik.Mármint azon a határon,ami fölé nem akar menni.

Így hirtelen ennyi.Gondolom már sokmindent próbáltál.Lényeg,hogy ne koplalj,mert az ínséges időket megjegyzi a szervezeted,és amikor megint eszel valami táplálót,rögtön raktározni fog a következő inséges időre.
Szerintem az egyik legjobb,az intenzív gyaloglás,ami 30 percnél tovább kell,hogy tartson,mert addig szénhidrátot éget a szervezet,és csak utána nyúl a zsírtartalékhoz.Mi vettünk futópadot,csak a párom mindig(havonta egyszer) kifulladásig akar rajta futni,ami kb.10-15 perc.De én hiába mondom,hogy csak az izületeit teszi tönkre,a bokáját,a térdét,mert nagy a súly,és a terhelés.És persze nem is bírja 30 percig se.
Csak türelme nincs.
Szerintem női edzőterembe a legjobb,ha lemész,ott szakemberek is tudnak segíteni,hogy melyik mozgásokat és hogyan csináld.Nem súlyzózásra gondolok,csak zsírégetésre.
És köszi a drukkokat!
Csütörtökre neketek is megy!!!!!++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vendég

Jajj, rosszul írtam:
vérvételre megyek a 21. napon (ami péntek9 és a 24. napon(ami jövő hét hétfő). Progit nézünk. Utána szerdán megyek hozzá a leletekért és megbeszélni a hogyan továbbot. Remélem meg lesz addigra a laboreredmény! De olyan jó lenne pozitív teszttel a zsebemben menni!

Csibe,

Tegnap a 2 testőrben egy dietikus a 90 napos diétáról beszélt. Ő azt állítja, hogy mindenkinek így kellene étkezni, mert az életben is mindennek megvan a maga sorrendje.
Ha a húst szénhidráttal együtt esszük, akkor sokkal több időbe telik annak a lebontása és elkezd rodhadni bennünk stb.....
Szóval a szétválasztás úgy tűnik egészséges.
Én próbáltam, de nekem kínszenvedés. persze nem mindenkinek. De nekem a húst burgonyával esik jól ennem. A felvágottat kenyérrel. A gyümölcsöt süteményben, vagy édességgel. A burgonyát vajjal, vagy juhtúróval, stb....
Nem tudok csak húst enni, vagy csak zöldséget, mert rosszul vagyok tőle.
A dietikus 12 kilót fogyott, a párom is 10-et ezzel a diétával.

De a futópad szerintem is a legjobb. Csak elég drága. :( Én is mindig tervezem, hogy veszünk, csak mindig fontosabb dologra kell a pénz. Aztán ilyen nagyobb kiadásokat nem is merek tervezni, mert ki tudja, hjogy mennyibe fog kerülni a babaprojekt.
pihi

Pihi!

Oké,így már értem.
Mondjuk a futópaddal szerencsém volt,mert egészségkártyáról vettem,azt meg a cég fizette.De az otthoni csak porfogónak jó,szerintem heti 2-3 alkalommal érdemes egy közeli helyet keresni,és lejárni tornázni.Beképzelt h.lye p.csák úgyis csak vegyes terembe mennek,nem nőibe,mert akkor ki elött játtszhattnák az agyuk.
Ezt már csak azért írtam,mert régebben jártam ilyenbe is meg olyanba is,és a tapasztalat ez volt.Sokan meg az ilyen emberek miatt nem mennek közösségbe tornázni.De hajrááááá!

Nyüszifül??????????
Csak nem szabi?
Vagy csak nem valami gond adódott megint a fényképfeltöltéssel?
Nem,ilyen biztos nem fordul elő.Csak talán sok a munkád,és majd ebéd után érsz rá fotókat tölteni. :wink:

Erika!

Mit szól Ákosbaba a hóhoz?
Mert tudom ám,hogy ott is esik,10 körül beszéltem a kollegámmal,Nyergesen már akkor 5 centi volt.Pesten meg akkor kezdett átváltani az eső.
Vendég

Sziasztok

Pihi
várjuk a további fejleményeket! Hátha :lol: !
Ákos: nem igazán szoktunk bosszankodni, max akkor a kábeleket birizgálja, meg mikor a hűtő alját (a fagyasztót) nyitogatja és a belső tárolókat simizi.
vérvétel: március 7-én megyünk, sajna a Mágus aznap nem lessz, de azt modta ő is, és utólag Harcika is nem baj!

Nyulasz
igazolás: nekem minden hónapban kellett vinni a körzetinek, és mindig adott is Krizsa dr., majd utána a másik nőgyógyász, de ő hozzá is kapsz majd egy kísérő levelet hogy terhes vagy.

Csibe
én régen már fogytam úgy le hogy mindennek csak a felét ettem, hatásos volt,
de legutóbb amennyire csak tudam a szénhidrátokat hanyagoltam és így is sikerült
és sajna ezt teszem most is.

egyre többet érzem a hasam, és egyre fáradékonyabb vagyok, már minden sima házimunkában kifáradok 5 perc múlva, de hát muszály megcsinálni, utána meg fekszem amennyit tudok

Hó: ma még nem látta, de délután fogja mikor megyünk a barátokhoz a szurimért, és hamarabb fogunk menni, hogy a kisfiúk és a nagy fiúk is tudjanak játszani és beszélgetni :lol:

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Erika!
De már a vérvételkor,ha van HCG,ad papírt Krizsa doki arról,hogy terhes vagyok?Nem csak az UH-kor?
Vendég

Szia Nyulasz!

2 éve mikor kértem mindig adott igazolást ami alapján a körzeti kiírt.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Köszi Erika!

Nyuszifül!

?

Most megyek Utrózni...
Vendég

Kép
Vendég

Na,ez jól nem sikerült :?
Vendég

Nyulasz, én azért maradnék az otthoni futópadnál, mert az csak plussz idő, ha el kell menni valahová. Így is nagyon kevés időt tudok otthon tölteni. Mondjuk mikor már lesz baba biztosan jó lesz kimozdulni. Sok olyan edzőterem van már, ahol van bébiörző.

Ja és jó ötletet adtál: nekünk is van egészségpénztárunk. :) A cég fizeti. :)
pihi

Pihi!

Mi például a Decatlonban vettük,készpénzre,és számlát kértem a pénztár nevére(nekem Dimenzió van),majd kell egy orvosi javaslat,meg egy visszaigénylő nyomtatvány,és még 2 hét sem telt el,utalták az összeget.
Nálunk nem működik az itthoni edzés,pedig pár hónapig a nappaliban volt,de úgysem igazán használtuk.Na persze az első 2 hétben igen,de most hogy lekerült a nappaliból a melléképületbe,sanszos,hogy bepókhálósodik.Sajnos.Pedig most meg is jött a kedvem hozzá,hogy beszéltünk róla,de most nem biztos,hogy jót tenne.
És itthon nagyon ellustul az ember,majd később,majd holnap...
Én az edzőteremre szavazok!

Jobban vagy?
Vendég

Hát igen mozgás. Most kaptam férjecskémtől egy eliptikus trénert. Azt próbálom majd hetente min. 3x használni. Kb. 1 hónapja heti 3-4x tekertem 30 percig a szobakerékpárt. Elipszist mozgalmasabb, jobb használni. Kaját úgy próbálom megoldani, hogy csak diabetikus norbi féle kenyeret eszem, illetve sütök. Kiváncsi vagyok, hogy lesz-e hatása. Régen fogytam, ezzel a módszerrel, igaz nem sokat. Erikának igaza van abban, hogy az adagokat is csökkenteni kell
majd, pedig nem eszem sokat.
Pihi a nagy fogyásom 30 g-os, 90 napos diétával volt. Amikor ezt csináltam, akkor a szülökkel éltem, és akkor jobban tudtam fogyizni, most valahogy nem megy úgy, pedig a párom is szokott csatlakozni.
Amikor abbahagytam a 90 napos diétát, és elhagytam a fogigátlót, akkor repült rám két hónap alatt 20-25 kg.

Sziasztok

csibe
csibe32

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?