Új privát üzeneted érkezett!

Szép napot!

Csibe!
Hát nem nagyon találtam sok mindent a SMART eljárásról,ugye múltkor bemásoltam a Kaális linket,ott csak a menetét írták le.Azért berakom ide ezt a másik linket,sok érdekes dolog olvasható itt.Többeközt a donorságról is.

http://gribedli.hu/varvavart/
Vendég

Csibe!

Szerintem mindenhol kell valamennyit várni.Azt mondjuk nem tudom,hogy hol többet,hol kevesebbet.Kívánom hogy sikerüljön jól dönteni.

És akárhova is mentek,elöször gondolom mindenhol konzultáció van,szerintem írd össze a kérdéseket,amik aggasztanak,mert ott tuti semmi semfog az eszedbe jutni.

Szerintem kellene hormon,meg kromoszóma,de lehet,hogy a dokik szerint mondjuk a hormon miatt nem lehet,hogy nincs semmi.
Tényleg nem tudom,jobb ha rákérdezel ott,ahova mentek.
Vendég

Ja,és miért lennél fárasztó,hiszen ez nálam is ugyanígy volt,csak gondolkodtam,és kérdezgettem és gondolkodtam és kérdezgettem...
Azért vagyunk :wink:
Ha tudunk segítünk.De szerintem már az is segítség,ha csak meghallgatjuk egymást. :wink:
Vendég

Most megyek Utrózni,aztán eldőlök egy órára,hogy ne jöjjön ki :oops:
Vendég

Nyulasz köszi a segitséget. Várakozással az a gond, hogy az ember akar valamit, azt azonnal akarja. :(
Általában kb. fél éves, ha nem több a várakozási lista :?

csibe
csibe32

Jo pihit az ultrohoz.
csibe32

Sziasztok!

Princess!
Azért az mindenképpen jó hír, hogy most megint jobb lett az eredmény és még biopszia sem kell! Akkor most te vagy soron? Mikor lesz a következő lépés?

Áfonya! Szerintem is korrekt volt a doki és a szülésről nem tehet. Nagyon várom a mai híreket!

Csibe!
Annak idején nekünk is sokat kellett várni( 1-2 órát), de azért ennyit nem. Hogy miért nem kért kromoszómavizsgálatot és hormont azt én sem értem, de lehet, hogy a herevizsgálat alapján nem tartotta indokoltnak.

SMART: Sajnos én is azt hallottam, hogy nagyon kevés az esélye, hogy így sikerül. De ez attól is függ, hogy az előalakok, amiket találnak milyen fejlettségi szinten vannak. 10-es skálán mérik, 10 az érett spermium, a 7-es szintet el kell érnie, hogy egyáltalán lombikra használható legyen. Nálunk csak 4-es volt. Az elvi lehetősége persze megvan a sikernek. Ezért írtam, hogy a SMART vagy donor közötti választás nagyon nehéz, mert a donornál sokkal nagyobb a siker esélye, viszont az genetikailag nem a párodé.

Szerintem ha eldöntöttétek, hgoy melyik intézetben csináltatjátok a lombikot/inszemet, akkor ott telefonon kérdezd meg, hogy részedről egy ilyen eljáráshoz milyen leletek kellenek, amiket előzőleg meg tudsz csináltatni. Általában Hepa B, AIDS, 3.napi hormon, clamídia, citológia, ha lombik akkor EKG, ha inszem akkor átjárhatósági. Ezeket telefonon is elmondják és akkor amíg a biopsziára vártok, addig te is meg tudod csináltatni a rendes dokiddal, ami szükséges. Nekem az átjárhatóságit csak a biopszia eredménye után csinálták meg, mert a lombikhoz nem kellett volna.

Amit nyulasz leírt lehetőségeket, abból szerintem a 2. lehetséges, mert a biopszia időpontja már megvan és az egyáltalán nem biztos, hogy egybeesne a te stimulálásoddal. Nekünk is azt mondták, hogy az egyik mintát azonnal fagyasztják és ha a másikban találnak (azt már nem tudják lombiknál használni, csak a vizsgálat céljaira veszik), akkor a lombik folyamán a fagyasztott mintát felhasználják.

Végre kaptunk fényképezőgépet!!!! Sajnos még elemet kell vennem bele, de holnap teszek fel képet!

nyusziful76

Köszi választ nyuszifül.

Várom a képet Lucáról.

Csibe
csibe32

Most tudtam jönni mert kidőlt a babanetes szerver.
Kezdem a lényeggel: a baba jól van, ver a szíve, a CRL (ülőmagasság) 1,1cm, ez 7+1 nek felel meg, 3 nappal le van maradva a drágám.
De lányok, a mai nap is a csalódásé volt. Beléptünk az épületbe, és nem hiszitek el, de a vakolat versenyt hullott a festékkel és a csempével. Iszonyat volt, a wcben sokhelyütt a sötétszürke cement meredt rám, és hát takarítva sem tudom mikor volt... szóltam a dokinak hogy megjöttünk, behívott (bár nem is igen voltak) és nagyon sebtiben megvizsgált, a férjem nem jöhetett be (!) és beszélni sem tudtam vele igazán, sőt sehogy sem. Nézte a petefészkeimet, aszongya rendben vannak. Én láttam ahogy virítanak a PCOs ciszták feketén! Mondom neki hogy dehogy rendben, én PCOs vagyok. Szerinte akkoris rendben van. Sem Utroról, sem meddőségről szót ejteni sem volt esélyem... :(
Vendég

Áfonya!

Akkor most gratulálok szívből!!! Ez fantasztikus! Vigyázz nagyon magatokra!!!! Az meg, hogy le van maradva 3 nappal, spontán terhességnél semmit nem jelent. Lehet, hogy ő pontosan akkora, amekkorának ilyenkor lennie kell, csak mi felnőttek számolgatunk össze vissza :D

Hát, amit a kórházról és a dokiról írtál, az elég hervasztó...Legalább megnyugtathatott volna, hogy ne aggódj emiatt. Mikor kell legközelebb menned?

nyusziful76

Lányok képzeljétek Kósa csak November végére tud adni időpontot Nyirőbe , mert oep csak havi 25 db beavatkozást finansziroz. :( :( Úgy néz ki, hogy tán 2008-ban lesz csak babám :( :( :( :( :( :( :(
Remélem a Kaáliba jobb a helyzet.

csibe
csibe32

Sziasztok

Ese ám olvastalak már titeket, csak nagyon fáradt voltam az íráshoz, délelőtt meg nem volt babanet.

Képzeljétek holnap 11.30 kell menni, és mára a 4. is megtermékenyült, kiváncsi leszek hogy a Mágus és a biológus mit fog javasolni, bár én még mindig a 3-nál tartok. (több okból is, sajna pénz, idő, mert ügye ki tudja hogy mikor mehetek megint - igaz a fagyis már jóval olcsóbb - de mivel Ákos után ha betölti a 2. évét és nem születek meg addig v. max utána március - áprilisban a kistesó akkor dolgoznom kell menni, ami lehetetlen, úgyhogy valszeg 3-at kérek vissza és lesz ami lesz!)

Pricess
akkor most már legalább ennyivel is előrébb vagytok, örülök hogy szimpi volt a doki, és hogy így foglalkozik veletek.

Áfonya
nagy nagy gratula a jó eredményekhez, én lehet hogy elgondolkodnék a doki választáson, ha csak ennyit foglalkozott veletek.

Csibe
Ha úgyis lombik és már van időpontotok a Kaáliba én elmennék a helyetekben, hogy az idő addig se teljen hasztalan, hanem akkor már ezen eredmények tudtával is sok mindent meg lehet beszélni a dokival.

Sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Hát én sem bírtam belépni.

Utána meg mentem a házidokinénihez,hogy beadja a szurimat.Örültem,mert azt mondták a múltkor,hogy kopogjak be,és behívnak csak szurira.
Erre bemegyek a váróba,hát ott ül a barátnőm nővére.Úgyhogy jobbhíján leültem én is dumálni vele,és kivártam azt a pár embert.
Persze közben csupa jó dolgokról beszélgettünk,hogy ő most 18 hetes terhes,és hogy még nem akarták,csak picit később,de mivel már volt 3 abortusza ezt meg kellett tartani.Mert ő még a fogigátló mellett is terhes maradt kétszer.Mostmeg épphogy abbahagyta a fogigátlót,és egyéb módon védekeztek,egy nap aztán véletlen nem védekeztek,és tessék.De mostmár mindegy,még szerencse hogy csak 3 kilót szedett fel.Ez volt a legnagyobb öröme.

Áfonya!

Sajnálom,hogy csalódtál a dokiban.Azért megpróbálod a magánrendelését?
Viszont,NAGYON-NAGY GRATULA A POCAKLAKÓDHOZ!!!!!!

Erika!
Hát ez tök jó.Nagyon jól sikerültek a randik,és biztos van benne valami,hogy most kevesebb petikéd lett,de jobb minőségűek.GRATULÁLOK!!!!
Akkor ilyenkor a biológus megmondja,hogy melyik a 3 legszebb?

Nyuszifül!

Várjuk ám a képet Lucáról!!!
Nehogy aztán most vesztek elemet,és nem lesz kábeletek a számítógéphez!

Csibe!
Annyira sajnállak.Tudom milyen szar ez a várakozás. :cry:
Remélem a Kaálival előrébb lesztek.Azért is fontos,hogy ami leletet csak tudtok szerezzetek be addigra,mert azzal már előrébb vagytok.
Vendég

Erika!

Én holnapra nagyooooooooooooon szorítok!
Ott lesz a párod is?
Esetleg be is megy?

Na megyek megint Utrózni,délután jövök.
Vendég

Sziasztok

Nyulasz
igen előszőr szerintem megint beülünk a Mágushoz és megbeszéljük, hogy akkor ténylegesen hányat szeretnénk és ők mit javasolnak.
és döntünk!

igen bent lesz apjuk megint!
én is megyek utrózni

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!!!

nyulasz, köszönöm szépen a linket! Megnyugtatott.
Nem semmi milyen történetet kellett hallgatnod a váróban. Az ilyenektől égnek áll a hajam. Na persze ezt ők nem érthetik. Nem tudják, hogy molyen hatalmas csoda egy kis élet.

erika, akkor tényleg jól sikerült a randi! :) Szorítok holnapra!

Nyuszifül! Akkor pocakképet kapunk??

Áfonyaa, hát erősen elgondolkodnék a dokiváltáson. Viszont a lényeg, hogy a babóval minden rendben!

Csibe, szörnyű, hogy ilyen hosszú a várólista. :( Erikának és Nyulasznak még szerencséje volt!

Ja, a hőmet nem mértem ebben a hónapban. Nem akarom stresszelni magam.:( Nagyon lassan telik az idő. Tegnap óta nagyon szurkálnak a petefészkeim.Itt a PÉ ideje. :) Hát kihasználjuk az alkalmat. De olyan hosszú a két hét várakozási idő. Brrrrrrrrrrrrrrrrrr!
pihi

Gratulálok Erika, kiváncsi vagyok, hogy döntötök.

Csibe
csibe32

Princess, akkor így mikor lesz lombik?
Tudod, én azt mondom, mindennek oka van. Ha inszemhez csak épp jó lennének a kisfickók, akkor lehet, hogy végigcsinálnátok 6 inszemet sikertelenül. És a csalódások nagyon megviselnének. Mert az inszemnél sem mindegy, hogy milyen kiskatonákkal indultok harcba, de főleg, hogy mennyivel.
A lombiknak sokkal nagyobb a sikerességi aránya!:)Úgyhogy hajrá!!!
pihi

Sziasztok!

Erika! Gratulálok! Van, hogy az utolsókból lesznek az elsők, én drukkolok annak a kis későnek is. :D Hát ez nehéz döntés tényleg, de legalább a ti döntésetek és van választásotok. Ha nem féltek nagyon az ikrektől, szerintem nyugodtan kérj vissza hármat. De Krizsa meg a biológus biztos segít dönteni. Drukkolok holnapra.

Nyulasz! Kábel már most is van, azon nem fog múlni :lol:

Pihi! Hát szó mi szó eléggé növekedésnek indult a hasam is, már csak az 1 szem újonnan vett kismamanadrág jön rám teljesen. Csak fura gondolat fényképezni a hasamat :) De azért szerintem megbarátkozom vele és majd teszek fel azt is.

Csibe! Szerintem mindenképpen kérdezd meg máshol is. A Káliban tutira nem kell novemberig várni és a lombik ott sem drágább. A BMC-ről is jókat mondanak. Csak a SOTE I. meddőségiére ne menj, mert arról nagyon rosszakat hallottam. Ne add fel, lesz abból még idén baba, de legalábbis terhesség.

nyusziful

nyusziful76

Pihi!
Nekem mondod,milyen hosszú két hét????????????
Kapd el apát,és hajrááááááááááááááááááá!
Mi szorítunk,hogy nálatok is sikeres legyen a randi! :wink:

Nyuszifül!

Ha most végre van fényképezőgépetek,lesz elem,meg van kábel is,és remélhetőleg az internetkapcsolattal sem lesz semmi baj,akkor úgy jársz a legjobban,ha kapunk Lucáról is egy képet,meg a pocidról is.Legalább egy időre békén hagyunk. :lol:

Áfonya!

Kaptál képet a pocaklakoról?
Mert akkor jöhetne az is,meg szeretnénk Enikőbabáról is látni egy sztárfotót!!

Erika!

És ha még te is tennél Ákosbababáról egy képet,akkor az lenne ám az igazi!!!
Vendég

OK, OK! Vettem az adást! :D :D :D

nyusziful76

Segítsetek!

Csinálni szeretnék vonalzót. :oops:
Illetve már csináltam is,de az én angoltudásom kevésnek bizonyult. :oops:
Ugyanezen az oldalon csináltam,mint Nyuszifül is.
Köszi
Vendég

Sziasztok

Nyulasz
hogy érzed magad? érzel valamit?
vonalzó: én a babafalván csináltam, ott magyarúl van, ha az enyémre rákattintasz akkor rögtön oda jutsz

fénykép: talán a hétvégén sikerül, mert apjuk most éjjszakás, holnap megyünk pestre a gyerköcökért, utána a tesóm keresztanyjához megyünk hogy megcsinálja az adóbevallásunkat, és csak utána jövünk haza, úgyhogy leghamarabb pénteken vagy vasárnap, mert szombaton meg nappalos.

tényleg: te mennyit kérnél vissza a helyemben (én még mindig 3-nál tartok)

Sziasztok

Erika

Nyuszifül
én is nagyon várom a sztár fotót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
erika13

Erika!

Az a baj a Babafalvással,hogy ott csak pocakosoknak,meg anyukáknak van vonalzó.Nekem meg még van pár nap,míg eldől.

Én nem tudom mit tennék,nagyon nehéz.Ha kettőt kérsz,és mondjuk kettőt fagyasztanak,akkor kissebb a valószínüsége a babának,mint háromnál.Mert ha mondjuk Ákosbabánál pont azt az egyet nem kérted volna,akkor most lehet,hogy nem így alakul az életetek.Ha viszont hármat kérsz,akkor megszakad az ember szíve,hogy annak a negyediknek még egy esélyt sem adtál.
Négyet nem lehet? :shock:

Nem irigyellek,én örültem amikor nekünk három lett,mert én is tartottam ettől a dilemmától.
De biztos a biológusok meg tudják mondani,hogy melyik az közülük,amelyiknek a legkissebb az esélye,hogy tovább fejlődik.

De nagyon szorítok nektek holnapra,biztos segít Krizsa doki is dönteni.
Vendég

Ja,fájdogál ma is picit a pocim,nem tudom,hogy a méhem-e vagy a petefészkem,mert nem tudom mi a külömbség a két érzés között.Meg cicik feszülnek.
Harci kérdezte,hogy puffadás van-e.Hát elég nagy a pocim,megint híztam 1,5 kilót,de lehet,hogy csak azért van,mert egyenlőre örülök,ha kétnaponta van székletem :oops:
Már bocs,hogy így írtam,de amióta nincs cigi,még nem állt helyre minden...
De állítólag ha érzek ilyesmit,hogy puffadás,az jó,mert akkor dolgozik a szervezetem.Én nem tudom,hogy puffadáskor puha vagy kemény a has?Mert az enyém kemény.Remélem az jó.

Te hogy vagy?
Vendég

Erika,
én sajnálnám azt a negyediket... és ha épp ő az? Ha mind a 4 szép, én biztos 2t kérnék vissza és 2t talonba.
Pihi,
hajrá apára fel! :wink:
Nyulasz,
dicséretben részesítelek hogy sikerül a bagómentesség!!! :P
A sztorihoz no comment. Én leköptem volna mikor odaért hogy 3 abortusz... :x

Képem nincs, dokit nem váltok, ezen a helyen ő a legjobb (és akkor most képzeljétek el a többit! :? ) Remélem a magánrendelése összejön pár hét múlva és ott meg is tudom vele osztani búmat-bánatomat.
Vendég

Sziasztok

Nyulasz
én most megvagyok, csak a gyereket ne emelgetném annyit, de nem bírom megállni. Ilyenkor érzem a hasam, és a séta is egyre fárasztóbb, de muszály neki is és nekem is ennyi levegőzés, csak az a baj hogy nálunk bár merre megyek mindig kell felfelé és lefelé is menni, nincs sík terep.
Amúgy meg agyalok hogy mi legyen, de valahogy mindig a 3-as szám-nál lyukadok ki.
Mikor délben beszéltem a biológussal (egy hölgy volt) a végén még én kérdeztem rá hogy ügye akkor 3, és ő közölte hogy 4, és azóta jár az agyam hogy mi lenne a jó. De valszeg marad a 3, mert ügye ha sikerül így még 34 évesen megszülöm, de ha nem akkor már 35 lennék, és amúgy is mi az esély arra hogy ha 2-őt lefagyasztanak akkor azok fel is ébrednek, semmi. Csak így meg attól félek hogy nehogy mind a 3 megtapadjon. Hülye vagyok mi? Jó nagy hülye! hogy nem tudok dönteni igazából.
Na mindegy, kiváncsi vagyok nagyon hogy mit fog mondani Krizsa dr..

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Köszi Áfonya!
Nem volt könnyű menet,de nem akartam,hogy ezen múljon a baba.
Ha a doki magánrendelésére mész,biztos egész másképp fog viselkedni.A legtöbben ilyenek. :?

Erika!

Már mér lennél hülye?Az elöbb írtam,hogy én sem tudnék dönteni.

Szerintetetek csak az én gépemen láttszik a vonalzóm? :roll:
Vendég

Sziasztok

Nyulasz
én is látom a vonalzód :lol:
azt meg kérdezhetem hogy mi van alá írva?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Végre itt vagyok! Annyi munkám volt ma, alig tudtam befejezni.

Nyulasz!
Milyen szép a vonalzód! 9 nap múlva tesztelhetsz. Akkor vérvétel lesz?
Szerintem a puffadásnál kemény a has, de sajnos fogalmam sincs, hogy a Te eseteden mit kellene érezni. De nagyon szorítok, hogy sikerüljön!
Ez a három abortuszos történet nagyon szomorú. Mi mindent megteszünk egy babáért, másnak meg nem kell. Szörnyű!

Erika!
Hát, ez most olyan nehéz döntés. Nem is tudom, én mit kérnék a helyedben. Korábban írtad, hogy csak egy lombikot próbáltok. Akkor miért nem kéred mind a négyet? Vagy azóta változott a terv?

Pihi+Nyuszifül!
Most júniusra írtak be lombikra, addig meg kell csináltatnom a műtéteket. Pont arra gondoltam, hogy el kellene mennem egy 4D UH-ra. Vagy olyat csak terheseknél csinálnak? Csak hátha azon jobban látszik, hogy mi is a gond a méhemmel. Vagy szerintetek ez felesleges?
Nyuszifül! Nagyon várom Luca fotóját!

Áfonya!
Sajnálom, hogy nincs kép. Hát, ha tényleg ő legjobb orvos, akkor bele se merek gondolni, hogy milyen lehet a többi.
Azért Enikőt megmutatnád nekünk?

Csibe!
Szerintem a Kaáliban jobb a helyzet. Mi januárban voltunk ott először és akkor márciusra kaptam időpontot a lombikra, csak most az én problémám miatt átrakták júniusra.

Üdv: Princess
princess

Sziasztok!

Erika!

Ahogy Princess is írta,9 nap múlva teszt!Ha mindent jól csináltam,akkor holnap már csak 8 lesz. :lol:
És 29 napos ciklusomból ez a huszadik napom.

És holnapra nagyooooooooooooooooon szorítok!+++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Éa kérd vissza mind a 4-et!

Princess!

Szerintem a hiszteroszkópiás dolognál is látják rendesen.Én nem hallottam olyanról,hogy 4D-t csináljanak ha nincs baba.Persze attól még lehet. :oops:
Te hallottad valakitől?
Amikor nekem a punkció volt,akkor az örzőben volt egy lány,akinek pont ilyen hiszteroszkópiás műtétet csináltak.Krizsa nem ajánlotta fel,hogy ő megcsinálja?Vagy az is fizetős?
Esetleg megvan már aki csinálja ezeket?
És a hormonos dolgod hogy áll?

És,igen vérvétel lesz.Szerintem nem merek majd tesztelni. :oops:
Vendég

Asszem holnap újra kell szerkesztenem itt valamit a vonalzó körül,mert már csütörtököt ír ki,de még mindig 9 nap a tesztig.Így tényleg lassan fog telni... :lol:
Vendég

Közkívánatra nagylányom:
Kép
Kép
Kép

Délután leszek csak mert be kell mennem a fősulira leadni a szakdogámat.
Vendég

Sziasztok!

Jujjjjjjjj de édi!
Köszönjük Áfonya!
Tündéri kiscsajszi!
Meghiszemazt,hogy cserfes,láttszik is rajta. :wink:

Erika!

Ma aztán gondolok rád,meg picurjaidra!
Nemsokára befészkelik magukat a jó melegbe,és jó pár hónapig majd ki sem akarnak bújni!

Ja,közben meg jó a vonalzóm,csak este megtréfált a gép,és már fél 1 volt,csütörtök,de most megint jó. :?

Princess!

Május 20-án mentek a Krizsához?
Akkor fog valami történni?
Vendég

Sziasztok!

Princess elsőnek tényleg fel kéne keresned egy nőgyógyászt. Több okból is, mert mostmár minden osztálynak egy hónapra megadott TVK-ja van, vagyis kerete amit nem szabad túllépni, ezért egy jobb dokinál hosszú a várólista ( 1-2 hónap), és arra is gondolnod kell, hogy szervezetednek( méhednek) regenerálódni kell.

Erika, kiváncsi vagyok, hogy döntötök, szoritok, hogy minden jól sikerüljön.+++++++++++

Áfonyaaa, gratula a lányodhoz, nagyon szép.

Nyulasz, mostmár csak 8 nap van a tesztig++++++++++++ :D

Nyuszifül, mostmár minden megvana képhez? Nagyon várjuk ám :D

Pihi, nálam is másként indul a nap, hogy végre nem kell hőmérözni.
Nem tudom, hogy bizni lehet-e egyeltalán a hőmérőzésben. Amikor a görbém szerint PÉ-em volt, akkor mindig negatív lett az LH tesztem, és amikor a görbém szinte egyenes volt, nem volt PÉ, akkor pozítiv lett az LH tesztem. Sokszor elfilóztam , hogy akkor melyiknek higgyek.

Évi
csibe32

Szia Csibe!

És ti,hogy döntöttetek?
Vendég

Most megyek fürdés,hajmosás,és a kedvenc Utróm.
Majd jövök,remélem addigra Lucát is megcsodálhatjuk!
Vendég

Nyulasz, hogy döntöttünk? Nyirőt magamban sztornóztam. Kaáliba már van időpont, az már fix hely, csak most az bosszantott fel ( vagy szomorított el), hogy páromnak nem jó az időpont. Mehetek oda egyedül is? BMC-ben is érdeklödök, igyekszek információkat begyüjteni. Kaáliba valahol úgy olvostam, hogy szeptember környékére adják az időpontokat.
Tegnap megkérdezte a párom, hogy anyagilag mit jelentene nekünk, ha mi fizetnénk az egészet. Ennek is utánna nézek majd.
Felmerült bennem , mi van ha nem találnak nála semmit, akkor viszont feleslegesen idegeskedek, bár már nagyon beleéltem magam a saját gyerek lehetőségébe. Keménynek látszok, de haladok a kiborulás felé.
Másik nagy kérdés, nekünk nem volt szimpatikus a prof. ( több mint valószínű a körülmények miatt+ asszisztensnő modortalansága), szeretné ha találnák egy másik helyet, ahol ugyszint végzik ezt a beavatkozást ( biopsiát+fagyasztást), de ha nem találok az sem baj, akkor belevág ott, csak nem jó szájizzel.

Csibe
csibe32

Sziasztok Lányok!

Azt hiszem rászolgáltam, hogy megkövezzetek.... Fotó van, kábel van, elem van, a gépet viszont sikerült a reggeli kapkodásban otthon hagynom :oops: :oops: :oops: :oops: :evil: :evil: :evil: Holnapnál előbb ebből sajnos nem lesz kép :( Remélem azért még szóbaálltok velem. Ezer bocs, holnapra tényleg hozom....és a többit nem viszem haza, nehogy azokat felejtsem el. :oops:

Egyébként ez a szétszórtság elég jellemző rám az utóbbi időben, volt, hogy fél pár zokniban jöttem el dolgozni (a nadrág alá szoktam még harisnyát venni + zokni mert fázós a lábam, ebből nem vettem fel csak az egyiket) és csak este vettem észre.... Máskor meg egy egész délelőtt ebédelős társaságot szerveztem magamnak, mire a végén rájöttem, hogy hoztam magammal ebédet. :oops: Kezdek aggódni... A férjem az utóbbi időben mindig rámszól, hogy a fontos dolgok nálam vannak-e :oops:

Nyulasz! A puffadás elég kellemetlen (kemény has, szorító ruhák), de jó jel :D Én az inszem után a 6.-8. hétig majd szét pukkadtam, annyira fel voltam fújódva.

Szép lett a vonalzód!

Áfonya! nagyon helyes a kislányod! Gyönyörű szemei vannak.

Erika! Ha belülről a 3-at érzed, akkor nincs min gondolkodni :D Kíváncsi vagyok, hogy döntötök végül.

Csibe! Biopsziát mindenképpen a szabolcs utcában érdemes csináltatni, nem is tudom, hogy csinálnak-e máshol, de mindenkit oda küldenek. Nekünk sem volt túl szimpi a prof, de a férjem azt mondta, hogy a műtét alatt rendes volt. Esetleg elmehettek ti is Kopa Zsolthoz, csak nem tudom az nem ciki-e, ha egyszer a profnál már voltatok.

Princess! Én hallottam róla,hogy diagnosztikai céllal is csinálnak 4D-t, de nem emlékszem, hogy hol. Megpróbálok utána nézni. Talán a Hattyúházban. De a babás 4D-nél én mindenhol azt olvastam, hogy orvosilag, diagnózis szempontjából ugyanannyit tud, mint a 2D, csak látványosabb+ a magzat viselkedését jól lehet rajta tanulmányozni. nem tudom, hogy ez más szervi dolognál is igaz-e.

nyusziful76

Csibe!

Éppen mehetsz egyedül a Káliba a konzultációra, ha viszed a párod leleteit, de azért nem volna rossz ha ő is ott lenne. Próbálj esetleg másik időpontot kérni és ha csak sokkal későbbre adnak, akkor menj el egyedül az eredeti időben.

Egy fizetős lombik én úgy tudom min. 500e, de a Kális fórumon biztosan meg tudják mondani.

Ja, a nagy pironkodásban a jobb dolgokat elfelejtettem írni. Tegnap este színházban voltunk és az első felvonás alatt végre egyértelműen éreztem, hogy mozog a baba. :D :D :D Eddig is mintha éreztem volna, de mivel eléggé puffadós vagyok még mindig, nem tudtam egyértelműen elkülöníteni, de tegnap tutira azt éreztem. :D

nyusziful76

De jó neked, hogy érzed a babát :D :D :D :D
csibe32

Sziasztok!

Erika!

Szerintem hamarosan találkozol a kis csöppségeiddel,gondolok rátok!Gyere mesélni,hogy mi volt!!!!!

Nyuszifül!

Tudod mi itt a legtöbben hónapok,vagy évek óta csak várunk.Hol egy időpontra,hol egy eredményre,hol erre,hol arra.És mi aztán tudjuk,egy nap nem a világ!Bárcsak mindenre ennyit kellett volna várnunk. :wink:
(de holnap már nem lesz kegyelem :lol: )
Örülök,hogy tettszik a vonalzóm,egy egész délután küzdöttem vele,mert a lényegét nem értettem.Mindenféle dolgot már bemásoltam az aláírásomhoz,de sehogyse lett jó.Egyszercsak eltaláltam.

Vicces amiket a szétszórtságról írtál :lol:

Csibe!

Látom a BMC-s lányok is kedvesek :wink:
Én mindig olvasom őket is,amikor van rá időm.
Papp profról már én is hallottam,hogy nem volt elöször annyira szimpi,de azért utána normálisan viselkedett.
Szerintem ha a párod nem tud emenni a Kaáliba,azért te menj el,csak szedd elötte össze a kérdéseid,mert biztos a fele sem fog eszedbe jutni.
Persze ha nem a Kaáli mellett döntesz,mi akkor is nagyon kiváncsiak vagyunk,hogy hogyan alakul majd a sorsotok,úgyhogy nem eltűnni!!!!

Olvastam,hogy a BMC-s lányok egyikük párjánál a Jánosban csinálták a biopsziát.Talán próbáld meg vele jobban átbeszélni,hátha tud segíteni,a döntésben.
Vendég

Nyulasz felmérem a terepet és kérdezgetek, hátha előre jutok valamit az ügyünkben. :oops:
Gyüjtöm az információkat, hogy előre jussak-jussunk, mert minden rám marad, párom nem foglalkozik a témával, igaz munkája mellett nincs ideje , és mire haza ér este 8-ra nagyon fáradt.
A lombikot én sürgetem, mert mire sorra kerülünk 2007 december, és ha nem jönn össze, elsőre akkor még 2008-.ban sem lesz babánk és akkor már 35 leszek.

csibe

u.i: valószinüleg egy hét és belenyugszom a dolgokba
csibe32

Lombik ára:
A lombik ára
Egy állam által nem támogatott lombikprogram ma Magyarországon átlagosan 700 ezer forintba kerül. Ha az OEP az előzetes terveknek megfelelően csökkenti a támogatást, a meddő párok nagy részének anyagi okokból le kell mondania a vér szerinti gyermekről.

A meddőségi kezelés, amelyre a fogamzó képes korban levő párok 15 %-a (!) szorul, ma sem ingyenes. A hormonkészítmények igen drágák: sokaknak megfizethetetlenül.

Egy lombikprogram során 150–300 ezer forintot kell fizetni csak a peteérést serkentő injekciókúráért. (Január 15-től másfélszeresére nőtt e készítmények ára, mert a korábbi 50%-os támogatás helyett az OEP már csak 25%-ot finanszíroz.) Ehhez jön még sokféle pluszkiadás: vizsgálatok díja, egyéb gyógyszerek ára és a meddőségi központokba való (olykor mindennapos) utazás költsége
csibe32

Nyulasz!

Köszi a nagyvonalúságot. Így olvasva lehet, hogy vicces, hogy miket csinálok, de mikor magamon tapasztalok ilyeneket, az egy kicsit néha tényleg megijeszt. :roll: Bár egy barátnőm figyelmeztetett, hogy ne essek majd pánikba, ha a rövidtávú memóriánban komoly deficitet tapasztalok. :D Ja, azt nem is írtam ,hogy egyszer a férjem telefonszámát is elfelejtettem (egy ismerősnek kellett volna megadnom) és csak egy fél nappal később jutott eszembe :oops:

A vonalzónál én is kavartam rendesen, mire sikerült idevarázsolnom. :lol:

Csibe! Ez nagyon kiábrándítóan hangzik. Nem értem, hogy ennek miért kell a luxus kategóriába tartoznia, mikor a párok 15%-át érinti. :evil: :evil: :evil:

nyusziful76

Sziasztok!

Itthon vagyok, mert elkapott a szokásos nyavalya. :(
Sajnos megint nagyon levagyok maradva, hogy kivel, mi történt :( :( :( :( .

Áfonya!

Nagyon szép a kislányod, nagyobb a gitár, mint ő :lol: :lol: . Tényleg nagyon édes a kiscsaj, és szívből gratulálok hozzá!!!

Nyuszifül!

Gratula a kislány pocaklakódhoz!!!!! :D

Nyulasz, Erika!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sajnos csak ennyire vagyok tájékozott, de persze a többiekre is gondolok, és szorítok mindenkinek!!!!
Most a napokban sűrübben jövök, mert itthon vagyok. :)

sziasztok

Jeni99
jeni99

Csibe, Nyuszifül!

Engem is nagyon felháborít, hogy manapság a lombik luxusnak számít. Mi már mérföldekre vagyunk attól, hogy legyen saját gyerekünk, és csak távolodunk sajnos! :cry: :cry: :cry:

Jeni99
jeni99

Sziasztok!

Nyuszifül!

Az jó tünetnek számít,hogy két napja szinte folyamatosan nevetőrohamot kapok?Annyira jó a kedvem.Olvasgattam a Dévais topicot,és már nem bírtam ki,hogy ne írjak nekik.
Én viszont volt,hogy a saját számomat felejtettem el,amikor telefonba be kellett diktálnom,elkezdtem egész más számokat mondani.Éreztem,hogy valami nem stimmel,nem hangzik ismerősen,de azért mondtam.A kolleganőm mellettem állt,és kézzel-lábbal mutogatott,hogy "nem"!
A múltkor meg a céges autót tankolom,és a kártyának a kódját akartam ütni(persze hetente tankolok 2,5 éve u.a. a kód),és nem jutott eszembe.De azért elkezdtem valamit ütni,bár tudtam,ez biztos nem az.Szólt is a srác,hogy hibás kód. :oops:
De ezek még a beülti elött voltak,most aztán rendesen aggódom,hogy ilyen kórelőzménnyel mi vár rám :shock:

Csibe!

Jól teszed,hogy informálodsz mindenfelé,hidd el,hogy az első időkben,amig nem kezdődött el semmi vizsgálat,volt,hogy sírógörcsöt kaptam az autóban,munka közben,és fél órát csak álltam az üzlet elött,ahova be kellett mennem,és azon gondolkoztam,hogy miért pont velünk?????????
Aztán ez elmúlt.Ahogy elmentünk az első konzultációra,már mindig csak a következő vizsgálatokra,meg a következő időpontra tudtam koncentrálni,és teljesen megnyugodtam.Bár utána is ott volt,hogy mi lesz,ha nem lesz elég petesejt,vagy nem lesz egy spermium se,de már sokkal jobban viseltem a várakozást meg a bizonytalanságot is.Valószínű azért,mert éreztem,hogy jó kezekben vagyunk.

Jeni!

Sajnálom,hogy beteg lettél,gyógyulj meg mihamarabb!
Én már hallottam olyat is,hogy valaki meg akarta venni előre a gyógyszereit,injekcióit a következő lombikhoz,ami csak nyáron lesz,de az orvosa lebeszélte,mert felröppent olyan hír is,hogy amikor 2-re csökkentik majd a támogatot lombikot,akkor 85 vagy 90%-ra emelik a stimuláló szerek támogatottságát.
Azért sose add fel,ki tudja mikor nyilik lehetőségetek!
Vendég

Nyulasz!

Köszönöm a vigasztaló szavakat, nagyon drága vagy! :)

A betegségemmel kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy ez egy visszatérő dolog, mindig ua. a tünetek, voltam már kivizsgáláson is, de soha sem találtak semmit :? .

Abban igazad van, hogy sohasem lehet tudni, hogy mikor lesz lehetőségünk, de belefáradtam a dologba. Egyre nehezebb gratulálni a spontán babákhoz, egyre nehezebb látni a főnököm tündéri kislányát, egyre nehezebb terhes kismamákat elviselni, és bizony eszembe jutott már az is, ha soha sem lesz babám, akor én miért hajtok ennyire.

Jeni99
jeni99

Jeni!

Végre felőled is hallunk! Az persze nem túl jó, hogy azért, mert beteg vagy. :( Gyógyulj meg hamar!

És ha ennyire borúlátó vagy a babátokkal kapcsolatban, akkor tessék gyakrabban jönni, hogy egy kicsit felrázzunk. :lol: Nem szabad feladni!!!! Nektek inszem volt, nem? Az azért sokkal olcsóbb, mint a lombik.

Nyulasz!

Remélem ezután már csak a terhességi hormonok miatt lesznek sírógörcseid!!!! Na erről is tudnék mesélni..... :D

nyusziful76

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?