Új privát üzeneted érkezett!

most vagyok 31+1 asszem... szóval még 4 hetet kellene kihúznom a cukrommal, hogy megússzam az inzulint... (sajna már kb. 2-3 napja ilyen a cukrom... előtte végig 5,2-5,7 volt... aztán hirtelen megmagyarázhatatlan módon ugrott egy bazi nagyot és azóta 7 körülieket mérek... de csak reggel... és minél jobban diétázom, annál magasabb...)

A kórházváltás az tuti lesz ha nem sikerül megegyeznem, hogy hagyjanak békén... észérvekkel ugyanis nem tudják megindokolni, miért jobb nekem ha bent vagyok és halálra stresszelem magam a sok (bocsi) etnikai kisebbség között (mert privát szobára nem futná 1 hónapig, a 6 ágyasokban pedig majdnem csak ők vannak... sajna ez a kórház ilyen...)...

A cukromat meg ugyebár egy másik kórházban kezelik úgyhogy a kettő teljesen független egymástól (a Sote-n bírom a diabetológusomat... soha nem pánikoltat, nem zsarol, lehet tőle kérdezni, úgyhogy nem is lenne értelme lecserélni...).. már csak az a kérdés, hogy ha csak a reggeli cukrommal van baj akkor hogy adják az inzulint.. tehát csak reggel egy löketet vagy egész nap szúrni kell... nekem a reggeli lenne a logikus... hiszen ott a bibi (mint a terheseknél általában)

de azért nem adom ám fel :) Reggeli után fél óra séta (most hívtam a dokinőt és ő most ezt tanácsolta, hátha segít)... és kimarad az utóvacsora (ezt is letisztáztuk)... ha ez se jön be akkor így jártam...

Hát skacok... szerintem ha valaki még a baba előtt áll keressen még előtte egy jó diabetológust... és beszélje át a témát (de!!!! ne diétázzon előre mert az árt a babának!!!!!!)... soha ne legyen rá szükség de ha mégis akkor nem árt ha azonnal lép az ember... így a 30. hét körül már túlságosan pánikolnak az orvosok... és metformin rulez :)))))))
Vendég

Sziasztok Fiatalok! :)

Csak rövid és nagyon gyors leszek és helyzetjelentés magamról. Élek még! Kép

Kiugrottam a melóból, hogy elintézzem a HIV és hepajtitiszt! :lol: :lol:

Nem tudom ezen a héten mennyi időm lesz nektek írogatni! :roll:
Gyanítom nem sok! :?

Olvasgatlak suttyomban, csak már írni nincs időm! :) :oops:

De hogy Gina kérését kielégítsem dobok egy görbét!

Kép

Úgy tűnik történések vannak.
De ne igyunk előre a mackó bundájára! :lol: :lol:

Cuppp.

Kavics
(17cn.)
Vendég

hmmm... tegnap vettem valami wasa márkájú aranyárban adott ropogós kenyeret (100% rozs, olyan lapokra szedett izé... és kifejezetten finom... de marha drága... ezt azért nem engedhetjük meg magunknak szerintem... gáááz... asszem ma nekivágok a nagyvilágnak és keresek egy olcsóbb fajtát...)... (ja... az a jellegzetessége, hogy laponként csak 5 CH van benne, a rozs miatt gondolom a GI-je is sokkal alacsonyabb mint bármi búzakenyérnek... és nincs fűrészpor íze mint az abonettnek... és nincs benne semmi e-betűs cucc... így az ember tízóraira 4 darabot is megehet belőle:) (na mingyá leszívom a vérem és kiderül, hogy következmény nélkül ehető-e...)

Tudjátok mitől félek egyébként, hogy ez a cukorizé nem múlik el terhesség után... ezért a nagy vacila a metformin miatt... mert mi van ha nem múlik el, én fél évig nyugodtan kajálok (nem nézem a CH-t de azért mindent csak mértékkel)... aztán kiderül, hogy gáz van... valahogy abban bízom, hogy ha rögtön elkezdem a metformint, akkor jobban helyreáll a szervezetem... de nem tudom milyen hatással lehet a babára ha a tejjel együtt metformint is kap... tök nagy a dilemma...

Kb. akkora, mint a terhesség alatti metforminszedés... túl sok az ijesztgetés és senki sem vállalja a felelősséget semmiért...
Vendég

fúha Kavics :)))))))))))))))))) Szurok megy ezerrel :) Gyönyörű a görbe :)))))) Remélem action is volt :) :) :)
Vendég

Szisza
Én már a babám előtt is clostyztam,5 hónapig.Persze véletlenül egy olyan ciklusban fogant,ahol ép nem volt closty,mert léptünk volna arra,amerre most Kavicsék járnak.
Nálam szerencsére a mensi beállt úgy 30 nap körülire,asszem ezzel már nem lesz gond.Gyógyikat meg szedem.Már a gyerekem is gyógyszert akar szedni,mert tőlem folyton azt látja,mindig bekapok egyet! :oops:

Alice
Akkor üdv a több 100 olvasó módban lévőnek,és keretik regsiztráljanak,és írjanak bátran! :)

Niki
Sajnálom!Sajnos az idő még rátesz egy lapáttal!Itt esik hó pl.! Kép Ezt,hogy jobb kedved legyen,azért szúrtam be!

Csakegy
Hát tudod,ezzel az anyák összetételével sztem máshol is ez a helyzet. :wink:
Inzulint van aki 1X kap,és vannak belőle nagyon spéci készítmények!

KépKép

KépKép
okr

Kavicska
Remek ez a görbe!Olyan jó ránézni! :D

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok. Szeretném felhívni a figyelmeteket a www.lombikbaba.hu-ra ahol aláírást gyűjtenek a kevesebb be ültetés ellen.Az oldal jobb felső sarkába lehet aláírni elektronikusan is. Soha nem lehet tudni kinek lessz rá később szüksége.
szedit25

Helló csajok!

Csak gondoltam beköszönök :)

Kavicska
Okés,küldöm a gólyát..két fiúval :lol: ,a hődet elnézve,nem sokára oda is ér!! :wink:

Csakegy
Sajnálom h a reggeli cukrod nem akar beállni,pedig mennyit szenvedsz érte....pár napja diétázom,persze nem olyan szigorral mint Te ..főleg gyümit,zöldséget +sótlan kajákat eszek,semmi édesség,,,,nem könnyű :? ....

Ennyi.. :)

csók
Vendég

Hát sziasztok, kicsit visszaolvastalak Benneteket

Ella
Fúúú már nagyon közel vagy :D szerintem a víz lemegy, a barátosnémnak már hamarabb elkezdődött ez a téma, és szülés után 2 héttel már víz sehol...

Lara,
:cry: :cry: :cry: (mármint a - teszt), DE ugye mint tudjuk, jön az a bébi, csak elakadt valahol útközben (biztos nincs nála téli felszerelés...)

Szisza,
Szerintem is teljesen rendben van, ha egy kicsit irigykedsz, ez úgyis elmúlik idővel
ja és persze a minőségi áru ritkább, tehát nehezebben is érkezik :wink:

Okriszta,
Csodálom az erődet, hogy így újfent belevetettétek Magatokat, drukkolok

Csakegy,
Hááááát, amit Te végigcsinálsz, az nem semmi.... :roll: Mindenesetre a CÉL lebegjen a szemed előtt

Rejo,
Sikerült a labor? Nekem 3 nap alatt kész lett minden

Mniki,
A depresszió jön-megy, élvezd ki, és legyél kicsit undok mindenkivel (azt is kell néha...) :wink:

Rambóka,
Jókat kacarászok a szövegeiden....

Mindenki -nek szép napot!

Kikka
kikka

ella: miért diétázol?

(szerintem ideje lenne virtuális fészket építeni Kavicska gólyájának... csak, hogy nehogy eltévedjen... :) )
Vendég

húha, annyi a termés, hogy alig bírok válaszolni!

Alice: tök jó, hogy ennyien olvasnak!!! amúgy sokáig én is csendes megfigyelő voltam, aztán nem bírtam tovább, és itt boldogítalak benneteket! :lol:

Csakegy: 4 hét! Fél lábon is! Ne vedd elbagatellizálásnak.... :oops:
Olyan modern inzulinok vannak, hogy csak na....és valszeg eccer kell majd szúrnod szerintem, már ha kell, mert nem hiszem el, hogy a dijéta ne működne...
Te, amúgy az jutott az eszembe, hogy nem lenne célravezetőbb, ha vacsi után sétálnál fél órát? Már csak abból gondolom, hogy nekem este van időm elmenni szportyolni. És előtte szoktam enni pár falatot(másfél órával előtte), és utána gó! És ilyenkor a reggeli cukrom még akkor is öt alá ment, amikor bűnöztem :oops: .
Szóval? Mi a véleményed?
Az éhgyomrid magas, nem:? Remélem nem értettem félre semmit, és nem írok hülyeségeket.....
Mi a véleményed a Korpovit kekszről, próbáltad már? Én néha azt eszem kenyér helyett, egy szeletben hmmmmmmm, megnézem: 3 gr CH van. És úgy, de úgy dagad a gyomorban, hogy ihhaj!

Kavics: Hmmm igéretes napok néznek ki apának! :lol: :lol: :lol:
szisza30

Csakegy

A vizesedés miatt diétázom,ezt tanácsolták :roll: ..na meg nagyon elszállt velem ló..sokat hiztam,jó lenne már többet nem felszedni,csak amit még Miron hizik!

Egyébként azt nem értem,h mindannyiótok azt mondja vizes volt, majd el múlik,,,engem meg agyon paráztatnak,mert ha a viz reggelre se múlik el,az már a toxémia jele...szóval..??
Vendég

Ella : Az a lényeg ne aggódj, a só és cukorszegény(mentes?) étkezés meg sose árt!

A vérnyomásod is magas?
szisza30

Gabika!

A szülés után múlik el!
Addig viszont egyre rosszabb lesz!
A toxémia fehérjevizeléssel és magas vérnyomással is jár, nem az ödéma az egyetlen jele!
Ne parázz, csak majd ha én paráztatlak! :wink:
Én reggelente olyan fejjel keltem, mint egy viziló (egyesek szerint ez mindig így van! :lol: ), de a lábam inkább estére dagadt bele a schollba. A combomon olyan narancsbőr volt, h. olyat soha el sem tudtam volna képzelni. De ez a szülés után 2-3 héttel elmúlik!
(Hát ha nem is teljesen :wink: :oops: )

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Na megyek gyereket legeltetni! Még jövök délután!

rambóka

Szisza:

Neem, nekem az éhgyomrim az teljesen OK, 5 alatt van mindig (ma pl. 4,9 volt)... a reggeli utánim a gáz... olyankor még alszik a szervezetem és lusta inzulint termelni ...

Egyébként zabkorpát eszek reggel forró vízzel leöntve... annál lassúbb reggeli CH nem igazán van... és csupa rost ami extra jó (nem is vagyok utána vagy 3 óráig éhes...)...

(még 9 hetet kell kihúznom... ami tényleg nem vészes, tényleg csak a kórház miatt aggódok... kemény menet lesz a dokim leszerelése... tényleg... ha saját felelősségre nem fekszik be valaki akkor a kórház elutasíthatja ha ott akar szülni? Szerintem nem... max. a dokim dob ...)

Ella: szurkolok, hogy minél hamarabb elmúljon a vizesedés... nem tudom itt érvényes-e az, hogy minél többet iszol annál kevésbé akar majd a szervezeted vizet tartalékolni (persze normál keretek között... nehogy kimosódjanak belőled az ásványi anyagok :) )
Vendég

Kikka,Szisza,Rambóka

Köszi csajok,most már tényleg nem aggódok,csak az a baj, ez egyenesen arányos azzal h elsumákolom a diétát :oops: :lol: ,áááá nem áám :lol:

Gergőről mikor kapunk új képeket+Johannáról,Bogiról,meg az összes gyerkőcről???

Képzeljétek tegnap szülésfelkészitőn felvittek minket a szülőszobára..az nem volt nagy szám,de utána átvittek az újszülött oszt-ra..hát még annyi kis siró babát..olyan édik+kicsik voltak,mindneki el volt érzékenyülve..este apa még mindig róluk beszélt,vszínű neki is tetszett! :D
Vendég

Szióka!

Rohanásban végignéztem az oldalt ééééés juhéjjj Kavicska ez egy 14cn spontán pé????? :wink: :D Szupi!!

Pocakfotót gyerekfotót nem láttam :cry:

Szép napot, kitartást ,fel a fejjel!! :P
Vendég

Nézd csakegy, az a helzet, hogy akkor reggeli után sétta....igaz?
Hát igen a befekvés nem egy nagy mulatság....próbálj meg erőszakosabb lenni, és inkább bejárni sűrűbben vizsgálatra, mint befeküdni, mer az szar!
De ha menni kell, akkó sajnos menni kell!

Nincs kedved ellátogatni a nők lapjára a pcos topikra, mert ott van egy újdonsült kismama akinél a Tűű le akarja azon nyomban állítani a meforalt!?

Ella: azért diétázni köll! :mrgreen:
szisza30

Tűű mindenkinél le akarja állítani azon nyomban a metformint......
nemtom mi az indoka, amiért ennyire ragaszkodik ehhez. kíváncsi lennék a magyraázatára, mert nekem sem indokolta meg.
szereznem kell adimetet.....lassan elfogy.

zsizsiknek írtam sms-t, de nem válaszolt :( még....
dimet

Reméljük jól van Zsizsike!

Aszonta, hogy nincs megfelelő adat, hogy milyen hatással van a gyerekekre, mert még csak pár éve alkalmazzák kezelésként.
És jobb a természetes anyag az inzulin a szervezetnek, mint a meforal, valamint így biztos, hogy nem a babótól veszi el az ember az inzulint.

Úgy tűnik nem hallott róla, hogy asszem azt írta Petrányi doki, hogy 68 óta alkalmazzák terhes diabeteseseken.....
szisza30

Sziasztok!

Ginuska, örülök hogy elállt a vérzés! És nagyon drukkolok Neked! A teszteléssel ugyanígy vagyok, decemberben megfogadtam hogy egy darabig semmilyen tesztet nem akarok látni...

Rambóka, igen, néhányszor mi is erősen elgondolkodtunk már a cserén... :wink: :lol:

Ezo, igen, én is igazolom hogy PCO-soknak normális, rendes pasi jár! :)

Okr, sajnálom :cry:

Niki, nem csoda a depi ebben az undormány időben! :? (tegnap olvastam hogy a tegnapi volt az idei év lexarabb napja - képlettel levezetve :shock: :lol: ... Hát... Lehet benne valami!)

Kavicska, juhéjjjjjjj!!!!!!!! :lol: :lol: Tedd ki azt a paradicsomos halat a gólyának, találjon csak oda Hozzád!! :wink: Na és törd meg az átkot a tábla elején!

Csakegy, szorítok hogy mégse kelljen inzulin! Azt a kórházváltást meg gondold meg azért! Én 38 hetesen váltottam teljesen más okból, orvost is, kórházat is... Most már azt mondom hogy iszonyú nagy bátorság volt a részemről (de itt Dorka egészsége volt a tét...)

Dimet, nekem annyit mondott Tűű hogy azért hagyjam abba azonnal a metformint ha terhes leszek, mert a babának nincs szüksége rá... És terhesség esetén nem én vagyok az elsődleges hanem a baba... És ha szükséges akkor máshogy tartjuk kézben a dolgokat (inzulin... :shock: )

Kép

Kép
anyoooka

Hát, jó. persze a baba a legfontosabb...de ha az én egészségem nem jó, akkor a babáé sem lesz az. Nemtom, ez szerintem nagyon nagy dilemma. És valóban ezer éve alkalmazzák a metformint terhesség alatt, írta petrányi,hogy azok a gyerekek, akiknek az anyjuk szedte már a 30as éveikben járnak :)
és sok ilyen van.
Szerintem mindneki tegyen a saját belátása szerint, de előtte illik körbeszimatolni a témát.
dimet

Az én dokim is rögtön leállította a metformint,ahogy terhes lettem.Azt mondta tudja,van aki 12 hétig szedeti,de itt ez az előírás.
Amúgy én szedegettem a 12 hétig,mert rosszul voltam nélküle. :oops:

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Kicsit visszaolvasgattam, elég sok mindenről maradok le mostanában. :?

Csakegy, a cukor miatt kell kórházba menned? Sajnálom. Főleg, hogy ennyit szenvedsz a diétával. Én sem szívesen feküdnék be, az tuti. Már magától a szülés alatti kórháztól is irtózom, akkor is,ha mindenkinek jobb úgy.
A terhességi diabetesz általában elmúlik szülés után, legalábbis drukkolok, hogy így legyen!!!!!!!!!!!!
Miért paráznak annyira a dokik?

Ella, érdekes, én úgy 1 hónapja tuti leálltam a hízással. Igazából karácsony előttig nőttem, azóta enni is alig tudok, talán kevesebbet mint normálisan. Jó, hogy tudtok diétázni, nekem nem nagyon meg, mert sosincs itthon semmi, és nincs túl sok energiám főzni, meg ilyesmi.

Eszembe jutott valami: ti borotváltátok magatokat szülés előtt?
Hülye kérdés, de hogyan? Én a hasamtól nem is látok semmit, és túl nagy gyakorlatom sincs benne.
Ha a kórházban borotválnak (igen???????????), az gázos?

Az uncsitesóm orvos, ő azt mondta a metformint nem javasolná sem terhesség, sem szoptatás alatt. Nem tudom, lehet, hogy azért némi káros hatása mégiscsak lehet, akkor is ha az nem látszik rögtön a szülés után, nem????????????
Én asszem 1 évig szoptatok, utána meg kistesó projekt metforminnal.

Üdv Mindenkinek! :)
csillagfény

Csillag! Apát kérdezd meg hogy bevállalja-e! :wink:
De kérdezd meg a kórházban hogy egyáltalán borotválnak-e még kötelezően (egyre kevesebb helyen csinálják)
Nekem programozott császárom volt így nem volt ilyen gondom (de az a drága jó szülésznő a hasamat borotválta meg köldökig :evil: :evil: Azóta küzdök a hasammal is... :roll: :? )

Kép

Kép
anyoooka

Csillagfény!

Én csak rövidre nyírattam a párommal, h. könnyebb legyen borotválni (nálunk borotválnak császárnál, egyébként asszem nem kötelező! Kérdezz rá!).
Te SK ne állj neki, mert még megvágod magad!
Megkérheted a párodat a nemes feladatra, de egyrészt a borosta gyorsan nő, amikor megindul a szülés ez lesz a legutolsó dolog, amivel törődni fogsz! Másrészt, hát hogy is mondjam, szóval fel kell őket készíteni a látványra! Mind színben, mind méretben! :wink:
Főleg, ha egy ideje már nem duhajkodtok! :oops:

rambóka

Köszönöm! A rövidre nyírás tetszik. :-) Asszem inkább magamnak csinálom.

Olyan kedvesek vagytok! :)

Én meg folyton csak magamml foglalkozom mostanában. Ne haragudjatok, fogalmam sincs mi van velem, igazából lassan már a kapcsolataim is elmaradnak, mert nem hívok senkit. Pedig nem vagyok depis. legalábbis szomorú, csak inkább ideges egy kicsit.

Egy UH eredmény, ért vki hozzá? :wink:
fejvéű fekvés.
BPD: 91 mm, OFD: 106mm, TAD 101mm, APD 101mm AC: 327mm, FL 69mm
ezek milyen méretek? mekkora ez a baba kb????? nem túl nagy?
csillagfény

Szió!

Kavicska ...grat :) Szép ez a görbe!!! 14. napi PÉ!!!! Ezt te el akartad titkolni??

Puszi mindenkinek

Gina
Vendég

Sziasztok, csak röviden:

Beszétem zsizsikkel!!! Tegnap megvolt a műtét, majd jön, csak behalt otthon a gépük, vmi vírusírtó miatt. A műtét elviselhető olt, egy kisebb fájás volt, laparral műtötték a lábát, úgyhogy nincs nagy vágás. De nagyon fáj neki, csak fekve jó :( Kicsit depis volt, úgyhogy zsssssizsssssik hajrá, kitartás, hamarosan eltelik az a pár hét!!!!!!!!!!
remélem hamarosan ő is beszámol erről, valszeg holnap lesz már gépük.

Inkább gyanta,mint borotva.....legalábbis a fájdalom tűréshatárig és elérhetőségig :)

éhes vagyok, pedig már vacsiztam:( eszek almát.
dimet

Zsizsik
Jobbulást,és kitartást!Lábadat polcold fel,és pihenj sokat! Kép

Csillagfény
Én anno magamnak csináltam egy tükörből a fazonomat! :lol:Egyébként itt borotválnak,amit abszolút nem bántam meg.Asszem maradt egy-két szőrszálam a szülésznőnek is. :oops:
Uh értékekről lila gőzöm sincs!

Dimet
Jó étvágyat!

Kincs
Csütörtöki talit priviben megbeszéljük.Most sajna már nem tudok írni,mert Ada ezt csinálja:Kép
Átvette az uralmat!

KépKép

KépKép
okr

Metformin letiltása: Magyarországon tilos terhesség alatt felírni ... a diabetológusom legalábbis azt mondta... így csak szerencse kérdése, hogy az ember talál-e valakit aki felírja neki... (nekem egyszerű mert az egyik orvos barátunk mindent felír nekem... így tényleg csak az én döntésem volt, hogy merem-e szedni... persze mondani mindig mondtam a dokiknak, hogy szedem.. és most is mondtam a diabetológián, hogy a 16. hétig szedtem)

(Kórházváltás... igazából nem viselne meg... eddig csak az UH-kra jártam be de azokkal olyan elégedetlen voltam, hogy mindig dupláztam ráadásul nem is a dokim csinálta őket - és megvizsgálni is csak egyszer vizsgáltak eddig amikor most a 30. héten az asztalt kezdtem verni, hogy nézzék már meg, hogy nincs-e véletlenül nyitva a méhszájam... úgyhogy traumát nem okozna... a dokim nem igazán spilázza túl a terhesgondozást... ja és most is csak a 35. héten kell majd mennem legközelebb UH-ra... ami azért engem elgondolkoztat mert ha egyszer gond van a cukorral akkor nem kéne gyakrabban nézni? Na mindegy, ez van... )
Vendég

Hát nem tudom egy totál gyanta nem terhesen is nehezen elviselhető, én terhesen nem mertem megdobni vele az adrenalinomat, pláne a vége felé! :shock:
Nem beszélve arról, h. olyankor már kissé nehéz megfeszíteni az érintett bőrfelületet. :oops:
A borotválás egyébként nem is olyan szörnyű, ott, akkor ez foglalkoztat majd a legkevésbé! :lol:

Csillagfény!

Ez szerintem már a befeléfordulás, bár én nem emlékszem, h. nekem lett volna, de ti láttatok kívülről.
Mennyi van még vissza?
UH eredményekhez nem értek. De esetleg ezt nézd meg:
http://72.14.221.104/search?q=cache:y-Z ... =clnk&cd=1

Csakegy!

Szerintem még most válts dokit, amíg van aki átvesz!

Zsizsik!

Jobbulást! Most nagyon sz@r lehet, de hidd el ez is el fog múlni nagyon hamar!
Sitty-sutty és máris retteghetsz a szülési fájdalomtól! :wink:

rambóka

sziasztok!
ma voltam Tűű dokinál és felírta a meforalt,végre szedhetem:)
aztán meglássuk majd , mi lesz.
remélem, minden tutkó
jó éjt nektek
Vendég

Rambóka, köszi. Megnéztem. 10-11 centi volt a feje egy hete. Ez elég sok, nem? Kifér ez a gyerek? 165 centi vagyok.

Nem szeretném, ha ott derülne ki, és kinyomnák a hasamból....

Csakegy, azért az a vizsgálat fontos. Az uncsitesómnak a 6. hónapban nyitva volt a méhszája egy kicsit, vagy akármi más baj van. A dokik a pénzre utaznak sajna. Nem lehet, hogy a magánrendelésre utazna?

Az UHt nekem is mindig más csinálja. Engem ez nem zavar.

Sziasztok, jó éjt!
csillagfény

Lányok, egy kérdés.
Szerintetek...ma megyek konferenciára, és barátnőméknél alszom. most hívtak,hogy totál taknyosak, betegek. bemerjem vállalni a náluk alvást?? máshol nem nagyon tudok:( viszek maszkot,meg fertőtlenítőt :) mondjuk, nem hiszem,hogy lenne bajom, mostnaában mindent kivédtem :) veszek egy nagy adag C vitamint előre.

ennyi volt a kérdés.
dimet

csillagfény: a dokimnak nincs magánrendelése... ő sajna a kórházi protokollt követi... az pedig nem ír elő a harmincsokadik hét előtt méhszájvizsgálatot... (megjegyzem a streptococcus sem része a protokollnak de kiadtam neki, hogy a 35. héten ha esik ha fúj nézze meg...)

Xar lett a vénásból vett kórházi cukrom :( 7,3 a reggeli utáni :( Ha jövő hétfőig nem rendeződik akkor gáz van... Nem tudom hogy lehetett ilyen bazi magas... itthon még csak közelében lévőt se mértem... és rájöttem, hoyg hülye vagyok mert rögtön a vérszívás után a sajátommal is meg kellett volna néznem a cukrom és akkor tudnám mennyi a kb. tévedés a vénáshoz képest... (de akkora nem lehet az eltérés... de akkor mi a fenétől lett ilyen magas????) Talán melegfront... de most jön a hideg... az talán leviszi :)

Igazából attól parázok, hogy itthon mérve nem gázak a cukraim... ma reggel az éhgyomri 4,4 volt, a kaja utáni 6,5 ... nap közben is bőven 7,0 alatt vannak... (nap közbeni éhgyomri meg simán 4,0)... na most ha erre rányomják az inzulint... hát én be fogok halni... (ha itthon következetesen magas lenne.... akkor nem filóznék ezen... de így...)

Asszem felnyomom a kecskerutaadagom...

Örök hála ha valaki segít kideríteni max. mennyit lehet belőle inni... én most kb. 3 púpozott kiskanálnyi teafüvet rakok fél liter vízbe... annak a felét reggel, felét meg lefekvés előtt iszom (igaz, amióta diétára fogtak és méricskélem a cukrom volt, hogy meg sem ittam a reggeli adagom... nem is egyszer... és ha meg is ittam, az is csak dél körül volt...)

Szerintetek felvihetem ezt az adagot 4-5 kiskanálnyira?
Vendég

Dimet
Sztem mindenki taknyol mostanában.Nekem tegnap egy csaj,aki fölöttem állt abuszon ráköhögött a fejemre.Annyira éreztem,hogy megtapogattam,nem-e lettem nyálas is! :evil: :evil:
Szóval kivédhetetlen,így én biztos elmennék,főleg hogy csak ludni mész,és nincs is más lehetőséged szállásra.
A C-vitamin jó ötlet! Kép

Csillagfény
Sztem kijön az a gyerek simán,ne izgulj!
Mennyi idős babás vagy?

KépKép

KépKép
okr

dimet: én nem kockáztatnám meg... nagyon nem...
Vendég

Na, két ellenvélemény :lol:
megkockáztatom, nem vagyok az az betegséget elkapós fajta.....remélem most sem!!!
csakegy, nemtom miért lehetett ilyen magas:(

És mééégegy kérdés:
képzeljétek, egy másik topicban írta egy lány, hogy Gyulán (gyulai vagyok még papíron....) ingyen megcsinálják az integrált tesztet!!! még mindig nemtom elhinni...kell hozzá 12 hetes UH, meg orvosi beutaló. Felhívtam őket, a 12. és 16. héten kell menni, nézik a 21es kromoszómát (Down-kór), nyitott gerincet, és az Edgard-szindrómát.
Szerintetek ez ugyanaz lehet,mint máshol a fizetős integrál teszt?????? nem értem....mert ha igen, elmegyek.
dimet

Na, megkérdeztem. Istenhegyin nézik: Down-kór, nyitott gerinc, meg a 13as, 18as kromoszóma rendellelnességeket, amibe az Edgar is beletartozik,meg még vmi, de azt nem értettem. Mindjárt utánana nézek....de még így is lehet elég lenne a gyulai. hm???
dimet

ja, Edwards, rosszul írtam :?
dimet

dimet: mindenképp menj oda!!!!!! Tök jó, hogy ingyen van.. egyébként iszonyú drága... használd ki a lehetőséget :)

(én csak azért nem merném megkockáztatni az ottalvást, mert dec. elején a poklok-pokla volt kigyógyulni a megfázásomból... mert nem ihattam a megszokott gyógyteáimat, csak szurkolhattam nehogy belázasodjak, a köhögés kész kínszenvedés volt... szóval én azóta úgy vagyok ezzel, hogy annyi kockázatot próbálok kizárni amennyit csak lehet... valamennyi így is van csak a maradékkal vagyok sokkal óvatosabb...)
Vendég

Csakegy
Nem konkrétan a kérdésedre válaszolok,ezt találtam....rendessen ledöbbentem h a fekete áfi tea is jó,mert a kezdetek óta iszom,csak nem erre :roll: :)

Gyógynövények
A hasnyálmirigy működését javító gyógytea receptje: kukoricabajusz (20%), fekete üröm (20%), fekete áfonya (25%), babhüvely (15%), útifű (10%), katángkóró (5%), tejoltó galaj (5%). Ha a cukorbeteg csak diétán van, akkor a teakúrát egy-két hónapig kell folytatni, tablettás gyógyszerre ráállított betegnél viszont 3-4 hónapig, inzulinadagolásra szoruló betegnél pedig 4-8 hónapig tart. A tea mindennapos fogyasztása mellett fokozatosan lehet csökkenteni a gyógyszeradagolást, természetesen csakis az orvossal való előzetes egyeztetés alapján. Például ha valaki napi 40 egység inzulint kap, a teakúra mellett hetenként egy egységet elhagyva, 40 hét alatt elérheti, hogy ne legyen szüksége inzulinra. Ezt követően azonban a teát még egy-két hónapig fogyasztani kell, hogy a beteg bizonyos lehessen a hasnyálmirigy gyógyulásában. (Lukácsné)

Cukorbaj elleni másik két keverék: babhéj (20 g), kukoricabajusz (5 g), áfonyalevél (5 g), kecskerutafű (5 g), gyermekláncfűgyökér (5 g), csalánlevél (5 g), csarapfű (5 g); illetve: babhéj (10 g), kukoricabajusz (5 g), csekerutafű (5 g), gyermekláncfűgyökér (5 g), galagonyavirág (5 g), angelikagyökér (3 g), csalánlevél (5 g). (Rápóti Jenő és Romváry Vilmos)

A gyermekláncfű egyes források szerint önmagában is jó: cukorbetegeknek érdemes naponta legalább tizet elfogyasztaniuk a virág szárából, amíg virágzik. A szárat virágostul mossuk meg, csak utána távolítsuk el a virágot, majd a szárat lassan rágjuk szét. Kezdetben biztosan keserűnek, az endíviasalátához hasonlónak érezzük, de ropogós és lédús.

Egyéb módszerek: feketeáfonya-levelet áztassunk be 2 liter hideg vízbe, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a fele el nem párolog. Naponta 3 csészével igyunk meg belőle. Ugyancsak csökkenti a vércukorszintet a csalán és a kálmosgyökér. Egy csapott teáskanálnyi kálmosgyökeret áztassunk be éjszakára egy csésze hideg vízbe, másnap meglangyosítva szűrjük le, és minden étkezés előtt, illetve után igyunk belőle egy kortyot; összesen 6 kortyot naponta.

Egy másik recept szerint „a cukorbetegséget meglehetősen gyorsan el lehet mulasztani a következő gyógynövényekkel: gyömbérgyökér (3 rész), földiszeder- és feketeáfonya-levél (1-1 rész), arany- vagy vérontó pimpó (3 rész), szárított zöldbabhüvely (2 rész).” A keverékből egy púpozott teáskanálnyit forrázzunk le 1/4 liter vízzel, és hagyjuk állni 3 percig. A napi adag l,5-2 liter. (Künzle)

Javasolt még a zsályából, illetve a lepkeszegből (más néven: görögszéna) készített tea alkalmazása. Az utóbbinál azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a lepkeszegnek ösztrogénhormonszerű hatása is van, ezért a növény használatát beszéljék meg orvosukkal azok a nők, akiknek fogamzásgátló tabletta nem ajánlott, illetve akik mellrákon estek át. Görögszénateát ivó férfiak pedig ne csodálkozzanak, ha érzékeny lesz vagy nőni kezd a mellük... (Michael Castleman)

Egy másik nyugati forrás ajánlja még cukorbetegség kezelésére a Gymnema sylvestre nevű indiai trópusi kúszónövényt, amelynek a hatásosságát mindkét típusú cukorbetegségben több vizsgálattal igazolták.
Jónak mondják a medveszőlő fogyasztását is.
Vendég

Gyógytea receptek cukorbetegek részére

A cukorbetegség állandó orvosi ellenőrzést igényel. A következő teákat csak a háziorvos hozzájáru-lásával szabad fogyasztani. Mindig kérje ki háziorvosa véleményét!

1. Gyógytea cukorbetegek részére
Teakeverék:
- 3 rész gyömbér
- 1 rész földi szeder
- 1 rész feketeáfonya levél
- 2 rész babhéj

2. Gyógytea cukorbetegek részére
Teakeverék:
- 1 rész babhéj
- 1 rész palástfű
- 2 rész feketeáfonya levél

3. Gyógytea cukorbetegek részére
Teakeverék:
- kecskerutafű 25 g
- babhéj 25 g
- fekete áfonyalevél 25 g
- gyermekláncfű 25 g
- gyermekláncfű gyökér 25 g

4. Gyógytea cukorbetegek részére
Teakeverék:
- babhéj 25 g
- fekete áfonyalevél 25 g
- vadárvácska 25 g
- kecskerutafű 25 g

5. Gyógytea cukorbetegek részére
Teakeverék:
- babhéj 10 g
- csalán 10 g
- nyírfalevél 20 g
- fekete áfonyalevél 60 g

Tea készítése: a teakomponenseket össze kell keverni, és a megadott mennyiséget 2 dl forrásban lévő vízzel le kell forrázni. 5-10 perces állás után le kell szűrni. Napi egy csésze tea fogyasztása ajánlott étkezés előtt.

Na persze azt nem tudom h pl.a nyirfalevelet v. a babhéjat lehet e terhessen inni
Vendég

Csakegy, a tesztelés cukormérés után nem rossz ötlet. Nekem ha a ctgnél mérik a vérnyomásom, mindig 2x mérik, az első 130, utána 105-110 Közvetlenül(!) egymás után. Szerintem rossz a vérnyomásmérőjük. Máshol mindig 100/60.

Remélem nem kell inzulinoznod....

Dimet, ha eddig az összes leleted rendben van, akkor miért nézeted meg? Azért az ilyen vizsgálatoknak is van kockázata, nem?
csillagfény

Vércukor-szabályozó tea: fehérbabhéj, kecskerutafű, angelika, gyermekláncfű, citormfű, orbáncfű. Azonos arányban keverje össze a felsorolt herbákat, és készítsen belőle forrázatot; napi 2-3 csészényit igyon meg édesítés nélkül!

Mindenhol ezeket irják és sehol nem tünteték fel h kismamiknak nem lehetne inni!
Vendég

ez anyai vérből van.
az a ciki,hogy nemtok mikor lemenni gyulára, és valszeg az istenhegyin több mindent néznek. felhívom a dokimat, megkérdezem ő mit gondol,mert gyulára kell orvosi beutaló.
szóval az a furi,hogy gyulán ugyanazzal a metodikával dolgoznak,mint itt???
dimet

Köszi a tearecepteket!!! Akkor már csak azt kell kiderítenem, hogy a hozzávalók egyenként ihatók-e terhesen... (annyi minden nem iható... tök kiakasztó...)

Most egyébként rendeltünk Steviát... ez valami spéci édesítőszer ami állítólag komolyan támogatja a hasnyálmirigy működését... szóval majd meglátom... este hozzák (aranyáron volt sajna... de egy próbát még megér a dolog...)
Vendég

Dimet!

Pécsen is ingyenes. Ugyanazt nézik, mint Pesten az Istenhegyin és a Bolgárkerék utcában. Csak ők szereztek hozzá állami támogatást!
Van egy vérvétel+ UH a 12. héten (pontos terhességi kor meghatározása+ tarkóredő mérés)
majd mégegy vérvétel a 16. héten.
Nézik a béta-hcg-t, PAPP fehérjét, inhibin-A-t, ösztriolt, AFP-t és ezek+ az UH eredmény alapján számolnak kockázati arányt.
Nyugodtan megbízhatsz bennük, a metodus mindenhol ugyanaz, csak a támogatásban különböznek.
Sokkal nagyobb a találati arányuk, mint a sima AFP-s előrejelzésnek!
Ha nem muszáj, ne fizess feleslegesen 25-28000 Ft-ot a vizsgálatra, költsd inkább majd a babára!
Viszont időben döntsd el, mert előre be kell jelentkezni!

rambóka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?