Új privát üzeneted érkezett!

Nikó, szép poci, drukkeső!!! +++++++++++++++++++

Viki, váérjuk a képeket!

Pinkiné, jobbulást hamar!!! +++++++++++++++++

Marietta, szupin hangzik!!! És Flóra édes. Micsoda babafogás!

Mi elutazunk szombaton, de kb egy hét múlva megint jövök többet.

Legújabb szavainkat közreadjuk. (bocs, számozva van, mer ta lsitáról vettem ,ahol gyűjtöm a szavait) Kedvencem a pumpu. :oops: :D

52. tiny = könyv
53. Pepe = Peti (Anna és Peti könyv) sőt, kombinálva: tiny Pepe
54. ambu, albm = album
55. pápá
56. bimbumbum = járművek + a macinak is októberben már bimbumbum a neve
57. tit = tök (ezt megelőzően egy időben a tököt dinnyének hívta)
58. ede = erdő
59. edé = egér
60. te = kenyér
61. embe = hóember
62. gyík
63. pa = fa
64. pumpu = punci
65. popó

Puszik!

Kép

Kép
nán-dorka

Hali csajok!

Pinkiné!

Mihamarabbi jobbulást Nektek!

Nikó!

Szép pocak! Nagyon izgi. Már bármikor szülhetsz!

Vicky!

várjuk a pocifotót meg Leventéről az újabb fotókat! :D

Nándorka!

Jó kis szavak! :lol:

Csajok képzeljétek mi történt ma. Nagyon elvagyok keseredve. :cry:
Ugye voltunk oltáson meg mérések is voltak. A szuriknál nagyon sírt Flóra, tökre vérzett neki. Egész nap nyűgi most épp alszik.
A szomorúságom oka, hogy 1 hónap alatt most 32dkg hízott. A védőnő azt mondta ez kevés a dr-nő meg azt mondta ez még belefér. Mert hogy állítólag anyatejes babáknál sok minden lehet. Erre 2 perc múlva közli velem hogy tápláljak hozzá. Hát én nem szeretném. 6 hónapos koráig csak szopiztatni szeretném. Van elég tejem. Flóra is tök nyugodt, kiegyensúlyozott. Akkor minek? És mondta a dr-nő hogy ő is látja rajta hogy kis elégedett. Akkor mér akarja hogy hozzátápláljam??? Olyan szomi vagyok. Annyira jó szopiztatni Őt. Összebújni stb....

Majd mutizok képet is hogy lássátok milyen kis husi. Csak most anyuéktól írok.

Mi a véleményetek ezzel kapcsolatban????
csipcsab

Marietta, a lényeg, h nyugodj meg - akárhogy is lesz , Flórának jó lesz!!!
A helyedben én megbeszélném részletesen a dolgot a drnővel, ha amúgy megbízható forrásnak látszik szopi ügyben. (mert nem minden jó gyerekorvos az.) Én azt hiszem, megbeszélném vele, h mi mindent tehetnék, h ne kelljen elkezdeni a tápit és viszont mi az a helyzet, amikor feltétlenül. Ha nem tűnik 100 %-osan tájékozottnak vagy egyszerűen nincsenek ötletei (a képzésükben nem hiszem, h szerepelne ilyesmi), akkor a következő a szopitanácsadó. Akinek én szoktam írni: Martinovichné Debulay Bianca, fantasztikusan kedves és nagyon tud segíteni.
A saját véleményem, h ha segítséggel felszerelkeznék, és bátorítanának, én hagynék magunknak időt még.
Mellesleg sztem, az orvos dolga még ilyenkor az lehet, h az orvosi okokat kizárja, bár ezt remélem, megtette.

Kép

Kép
nán-dorka

Marietta nálunk ugy alakult hogy Nyunyi az egyik hónapban 20 dkg hízott leszidtak hogy miért nem két mellből szoptatok,mondom mert nem kéri DE ilyenkor már ugy kell :shock:
ő is jól volt nem aggódtam!
aztán később, evett 9kor este és 11kor már ébredt és nagyon sírt hiába a két mell na akkor kellett a pótlás
szerintem észreveszed ha pótlás kell!!!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Nándorka, Esztora!

Köszi a válaszokat.
Az a helyzet hogy nem hinném hogy a dr-nő nagyon érti a dolgát szopi ügyben. Mikor még épphogy hazajöttünk a kórházból már akkor azt akarta hogy adjak vizet a gyereknek. Meg ne egyen éjjel mert nem fogja akkor soha átaludni az éjszakát.
Egyik tanácsát se fogadtam meg. Hisz van bőven tejem minek még neki víz. A másik meg nem esik nehezemre éjjel is megetetni. Tudja Ő hogy mi a jó neki.

Most azt akarja hogy adjak neki gyümölcsöt meg főzeléket. Mondtam neki hogy én 6 hónapig csak szoptatni szeretném. Hát nem tetszett neki a dolog. Azt mondta attól hogy hozzátáplálok még szopizhat 3 éves koráig is.
Tisztára felidegeseített.
Mert:
1: van elég tejem
2:Flóra nagyon jól érzi magát kiegyensúlyozott nyugodt boldog baba

Tudom és érzem hogy nem éhezik. Hízik is csak most nem annyit mint amennyit Ők előírnak. :evil:

Még mindig egy mellből szopizik és nem kéri a másikat. Látszik rajta hogy jólvan lakva. Ő hagyja magától abba a szopit mert elég neki.

Tegnap nagyon elkenődtem, Tanácstalan voltam hogy mit csináljak. Megpróbáltam neki almát adni. Még most délelött is 2 kaja között desszertként. Hát ha véletlenül sikerült lenyelnie úgy elkezdett öklődni hogy majdnem hányt. Rgyébként meg összeszorítja a száját és nem kell neki. :lol:

Úgyhogy eldöntöttem letojom hogy mit mondanak. Rábízom magamunkat az anyai érzéseimre és úgy csinálom a dolgokat.
csipcsab

Szerintetek így nézne ki ha nem lenne neki elég a tejcsi?? :twisted:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára csipcsab 2009.01.30 12:38-kor.
csipcsab

Sziasztok!

Marietta, szépek vagytok, s hallgass csak magadra, úgyis érezni fogod, ha valami gond van!

Vicky, tegnap, hogy voltam dokinál, megjegyezte, hogy sokkal tágulékonyabb vagyok, mint voltam, s mondtam neki, hogy masszírozom az olajjal, meg szedem a homeos bogyókat, erre mondta, hogy ő nem hitt ezekben, de úgy látszik mégis használnak. Eddig mindig azt mondta, hogy nehéz szülés lesz, most meg azt, hogy könnyen ki fogok tágulni /bár én eddig is azt mondtam, hogy már csak azért is könnyű szülésem lesz:)/. Ennyit jelent ezek szerint, hogy egy hete masszírozom magam. Úgyhogy szerintem érdemes kipróbálnod. Lehet kapni összekevert gátmasszírozó olajat, én "Weleda" olajat vettem, aztán rájöttem, hogy anyagilag jobban jártam volna, ha külön megveszem a mandula olajat és a búzacsíraolajat, s összekeverem. Kb fele annyiba került volna. Amúgy még az orbáncfű olajat szokták mellé ajánlani, ezt a neten olvastam, mert annak fertőtlenítő hatása van, ha apróbb sérülések keletkeznek /ez inkább szülénél lényegesebb/. Az olajat bioboltban vettem, homeos bogyókat a gyógyszertában lehet kapni, a múltkor kérdezted, nem emlékszem, hogy azóta kaptál-e választ rá. Málnalevél teát is bioboltban vettem. Málnalevél teáról azt olvastam, hogy gyomorsavat csinál, akinek amúgy is sok a sava, annak nem ajánlják. Ez így is van, viszont én napközben szoktam inni, mert amúgy este szoktam érezni, hogy sok a savam napközben nem. Így estére már nem szoktam inni belőle. Magáról a gátmasszázsról találtam elég jó cikkeket, mivel azt sem tudtam először, hogy fogjak hozzá. :) Ott egész érthetően le volt írva, hogy kell.

Dorka, látom már próbálgatja a lányzó rendesen a beszédet. :)

Mi tegnap voltunk dokinál, minden rendben van, 3500-3600 g-ra becsülte a súlyát, méhszájam teljesen zárt, úgyhogy nem úgy tűnik, hogy nagyon igyekezne kifelé. Doki megdícsért, hogy nagyon jó a laboreredményem, meg azért és, hogy nem híztam semmit, meg megjegyezte, hogy milyen fürge vagyok, ennyi idős kismamák már nagyon szokta szenvedni. Úgyhogy tiszta büszke voltam magamra. :) CTG-t nem csinált, csak uh-zott, jövő csütörtökön megyünk CTG-re, bár mondtam, én inkább szülni mennék már. :)
Uh képünk nincs, mert már nem igazán látni semmit a gyerkőből, olyan nagy. :) Próbált a doki csinálni a pofiról 3D-s képet, de hát nem sikerült. :)

A kis betegek hogy vannak? Remélem már mind meggyógyult!

Vivi, mi újság?

Puszi mindenkinek, Nikó

Kép
nikóska

Marietta szerintem se adjál neki almát!!!!
Nyunyi az esti pótlás mellett is csak 6 hós korában kapott és először az almának a levét adtam csak (lereszeltem és kinyomkodtam) nekem bevállt a kismama újság könyve :Kismama babakonyhája jó receptek vannak benne és a hátuljában étrendek meg hogy mit mikor lehet adni.
az én védőnőm a tehéntejjel piszkál hogy adhatom már de ahogy korábban írtam én sem iszok tejet nem adok Nyunyinak sem.
Ahogy leírod oltást sem tud beadni....

Flóra gyönyörű!!!!!!

Niko a becsült súllyal ne foglalkozz +- 40dkg eltérés lehet.Nyunyit 4200 gr tippelte a gép aztán 3700 lett :lol:
várom az sms-t!!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!
Vagyok én is, csak tegnap nem volt időm jelentkezni.
Dokinál minden rendben volt, 16,3 mm Poci. Az elmúlt két hétben 3 hetet nőtt, úgyhogy most 8 hetesre becsülte Doki, 7 helyett. Kaptam igazolást, mehetek a védőnőhöz. De sajna Ő épp akkor jött, amikor indultunk az orvoshoz, és elköszönt, hétfőtől nem Ő lesz. Helyettes volt itt évek óta, és most szólt az elődje, hogy visszajönne. úgyhogy hétfőtől új védőnőnk lesz, akiről még jót nem hallottam, és állítólag nem igazán szereti a gyerekeket sem. (akkor miért ezt a szakmát választotta???? :twisted:
A héten elvileg mennem kellene hozzá, mert 15 hós oltás következik. De semmit nem tudni a rendelési időről, telszámról, semmiről. Egyenlőre várom, hogy talán ő jelentkezik.
Kicsit szomorú vagyok miatta, mert Ő rendes volt, bármikor hívhattam ha gondom volt. Na, de majd hozzászokom a másikhoz is. :(
vivi79

sziasztok!

Hoztam Valakit:
Kép

Kép

Kép

Vivi, gratula a kis 16 mm-eshez :wink: :lol: Remélem mégsem lesz olyan gáz a védőnéni...vagy valaki más lesz mégiscsak...

Nikó, szép nagy baba Alex! Drukk, hogy jövő héten már babázhass :wink: :lol:

Marietta, igazad van! Flóra gyönyörű!!!!!!!!! Nem úgy néz ki, mint egy alultáplált :wink:

Többieket is puszilom, jó éjt!

Kép
vickybabe

Viki, csodaszép Levente! Nagyon formás pofikája van!

Vivi, drukk a védőnőhöz és gratula a 8 hetes babucihoz!

Esztora, én már azért sem adnék tehéntejet, mert sokan még nem ajánlják. Bár az én dokim is meglepett azzal, h már lehetne, de szerencsére nyaggatni nem nyaggatnak ilyesmivel,

Marietta, gyönyörű ez a kislány, és bizony, olyan kis husi, h épeszű embernek nem jutna eszébe azt mondani, h pótlás v hozzátápi kéne. 1 mell-2 mell: nagy jelentősége nincs annak, h egyből vagy kettőből eszik, de ebben is segít egy jó tanácsadó, ha elbizonytalanodnál. A 3 hós hozzátáplálás egyszerűen túl korai, elég régivágású lehet a dokid.
Igazad van, az anyai megérzésed a lényeg!!

Kép

Kép
nán-dorka

Viki, mesélj, mi volt még a 4d-n? Mit csinált a kis gyönyörű? Könnyen megmutatta magát? Apa ott volt?
Pocifotót is várjuk!

Adri sokszor eszembe jut, jó lenne, ha jönne! Puszilom innen! :)

Arwen ,ezer éve nem voltál? Mikor hozod már a tortát? :D

Tegnap Márton-napi lámpásozás volt az oviban (ill. a kiserdőben). Nagyon szép és vidám volt. A lány is jól bírta, az oviban játszott az összes babával, végül pedig beült a játékbabák bölcsőjébe. :lol:

Kép

Kép
nán-dorka

Dorka, köszönjük :lol: Nagyon el volt bújva a Drága, képzeljétek, állítólag van egy mellső fali lepényem is (lehet, h ikerterhességnek indult :( ...) Az uhus néni szerint nem gáz, ne aggódjak, szülésnél majd kijön. Csak az a fura, h kb 15 uhun voltam eddig és senki nem látta... :roll:
Azzal szórakozott Manó, hogy ezt a mellső lepényt cuppogta, kóstolgatta a kis szájával :lol: És persze jó mélyre belefúrta magát, ezért olyan kép nincs is, amin teljesen látszik a pofikája. Láttuk a zacsit is, már szépen leszálltak a kis golyszlijai :lol:
Apa ki nem hagyta volna, még a sima uhura is bejön velünk, ahol semmi nem látszik :lol: Naggyon büszke a kisfiára! :lol:

Ja és az uhu elején, amikor még semmi nem látszott a kis fejéből, elöl volt a keze és mintha a középső ujját mutatta volna felénk :lol: Na gondoltuk, most se fogja megmutizni magát :lol:

Nem akartunk már egyébként menni 4D-re, de egyszer rámtört, hogy látni szeretném Őt, még olyan messze a szülés :lol:
A néni engem is alaposan megnézett, úgyhogy már csak ezért is megérte, lepény, keringés, vesék stb.

Ari lehetett pici Dorka, amikor bemászott a bababölcsőbe :lol: Nem fotóztad le?

Kép
vickybabe

Vivi!

Gratula a picurhoz! Vigyázz magatokra.

Vicky!

Csuda helyes Levente! :D Milyen szép kis husis szája van. :lol:

Köszi csajok a véleményeket. Én is úgy gondolom hogy nem adok neki pótlást. Tegnap hívott a védőnőnk és elbeszélgettünk, monmdtam neki hogy miket mondott a dokinő.

Hát ő másképp látja a dolgokat és szerinte se adja neki még pótlást. Szerinte a foga miatt lehet a dolog,mert hogy most többet nyáladzik és így sok folyadékot veszít. Szerinte kicsit sűrűbben szopiztassam. Hogy csak egy pár kortyal igyon többet.

aztán azt beszéltük meg hogy 24-én megyek vele mérésre, és ha akkor is lesz 30 dkg hízás akkor nincs semmi gond.
csipcsab

Vicky: nagyon szép Levente. Elhiszem, hogy látni akarod, én is állandóan így voltam vele. Amíg dolgoztam sokáig meg is nézettem hetente.

Marietta: nagyon szép Flóra Baba, és tényleg nem úgy néz ki, mint aki éhezik. Ne aggódj, rendben lesz a következő havi súlya.

Dorka: édi lehetett a leányzó a bababölcsőben.

sokan nagyon eltűntek az utóbbi időben. Remélem mindenki jól van, csak ideje nincs.
vivi79

Sziasztok!

Vagyok en is,csak sokszor csak olvasasra van idom!!!!
De nem tunok/tuntem el!

Marietta Draga!!
Ne aggodj,minden okes a pici lannyal!Ne adj neki csak anyatejcit!Tuti nem ehezik,nem is ugy nez ki,na meg nyugodt,kiegyensulyozott!
Nekem a gyerekdokim es a vedonom is olyan,hogy legvegso esetben tapi es 6hos kor elott hozzatapi meg tapszereseknel sem!Szoval szerintem meg korai az almazashoz mindenkepp!(nalunk en paraztam allandoan,de ok mindig lebeszeltek mindenrol,es lam,minden oke lett/volt!Attim is eloszor 5-5,5 hosan kostolt eloszor barmit is)
Kinald tobbszor cicivel,ha nem ehes ugysem fog kerni,tudja o mit szeretne!
Relax!!!Jo lehetett a wellness!!!!!!!

Meriek remelem jol vannak!!!!

Tortakepet nem feledem,csak most telt meg a fenykepezon a kartyamemoria,most fogom cdre irni,aztan felteszem!!!!!!!

Szeriek remelem jol allnak a lakassal!!!!

Nalunk jol halad a haz! :lol: Most eppen tetocserepeket nezegetek,van valasztek!Olyan jo latni!

Vicky,
Levente csudahelyes kispasi!!!!!!

Vivi,
orulok,hogy jol vagytok!!!!

Nandorka,
jaj ez a bolcsos sztori de aranyos!!!!
Edes lehet,ahogy dumal Dorka,jok ezek a szavak!
Attila is rengeteg mindent mond mar!Altalaban mindent megprobal leutanozni,nagyon edes!De nalunk is vannak fix szavak,imadom!

Niko,
nagyon-nagyon drukkolok!!!!!!!Az meg szuper,hogy tagulgatsz!!!!!!Hajra!!!!!Persze,hoyg konnyu szulesed lesz!!!Nana!!!!!!!!!!!!!!

Attila mostansag nagyon tud rosszalkodni,hihetetlen huncut es nagyon-nagyon orokmozgo!Allandoan figyelnem kell!De persze naprol napra okosabb,es imadnivalo!!!
Imadja a konyveket,rajzolni,epiteni,autozni,bujocskazni,motorozni,hintazni...na meg meg sok mast :lol: Sokat beszel mar (persze nem tisztan,de mi ertjuk :lol: ),mindent megmutat,ert.
Az onallo eves az csak kezzel es villaval megy,de kanallal meg benazik.
Gyerekeket imadja,nagyon tarsasagi emberke!

Attim most kapta meg az elso prevenart,es a 18 hossal egyutt fogja a masodikat,attol kicsit felek,mert nagyon ellene vagyok a tobb oltasnak egyszerre... :? De szerencsere nalunk eddig az oltasok (lehet,hogy a homeozasnak koszonhetoen)nem utotek ki a sracot.
Szepen alszik este8-reggel 7-8ig.Ha rossz ejszakank van,akkor szinte tuti,hogy fog attores van..Most 9 foga van,lassan haladunk mi is :lol: Es jon neki jo par rago,szegenykem!

Sajnos ferjem nagymamaja mar nagyon nincs jol,ez megvisel mindannyiunkat....

Kép

Kép
arwen07

Hat tenyleg nem tul nagy a nyuzsges :lol: :lol: :lol:

Ragotaval is mi lehet,meg Porsival,Orsival,Angyalkrisszel....aaaaa,nem is sorolom! :wink:
Remelem jol vannak az eltuntek is!
Tessek irni 8)

Kép

Kép
arwen07

Jó reggelt!

Hoztam Nektek egy képet Levente-lakról :lol:

Kép

Köszönjük a dicséreteket, anyai keblem dagad a büszkeségtől :lol: :lol: :lol:

Arwen, sajnálom a nagyit :( ! Örülök, hogy Atti jól van és eleven! Képek?????????? Rég jártam a képtárban, mindjárt bekukkantok :wink:

Tényleg eltűntek sokan... :roll:

Nikóra sokat gondolok és nagyon drukkolok Neki és Alex babának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
vickybabe

Szép Napot!

Apa, Keresztapu Petivel sétálnak, úgyhogy tudok kicsit relaxálni. Pocsék éjszakánk volt, Este 8-kor leraktam gyerkőcöt, ébredt este 11-kor és éjjel 1/4 4-kor. A probléma ott kezdődött, hogy utána már nem nagyon aludt, csak kézben. :roll: :roll: Ha leraktam egyből felébredt és nyűglődött. De Apa elvitte sétálni, így tudtam aludni 1,5 órát.
Szerintem a foga lesz a ludas, 2 napja lerágja a saját kezét (na meg ha megkaparintja, akkor az enyémet is :lol:)

Vicky, Levente nagyon gyönyörűséges és a pocid is nagyon formás! :)

Arwen, Ati hogy viselte az oltást? Remélem nem volt tőle baja.

Marietta, örülök hogy egy állásponton vagytok a védőnővel. :) A lényeg, hogy Te vagy Flóra anyukája és akárki akármit mond, Te tudod mi a legjobb Neki. :) Nekem legalábbis ezt mondta a doktor nénink. Nálunk a környezet preferálja a pürés etetést, de szerencsére doktor nénink egyetért velem - 5,5 hónapos koráig várunk. De nagyiéktól már tuti, hogy etetőszéket kap karácsonyra. :?

Vivi, örülök hogy kis pocak ekkorát nőtt :) Nem hiába gondoltuk, hogy hamarabb fogant, mint a doki bácsi véleménye :)

Na megyek, vissza jöttek a Fiúk, s a legkisebb éhesnek tűnik :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

csak gyorsan egy-két Peti kép, mindjárt megyünk fürdeni. 6 óra óta nyüzsög, már eléggé elfáradt :)

még aludtunk egy picit
Kép

Érdeklődéssel nézte a fényképezőgépet
Kép

Imádja a kezeit matatni, néha már etetni is nehéz
Kép

Ja az új szokás, hogy szopi közben az én orromat taperolja :) Nagy élvezet. Ha álmos, dörzsöli a szemét, nagyon cuki :) Háton már nincs is igazán, ha lerakom, azonnal fordul hasra. Az egyetlen problémám, hogy vissza fordulni még nem próbál, de mászni már igen. :roll: :shock: Nem baj ez?

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkiné!

Nagyon édes Peti!
Ne aggódj nálunk is ez a helyzet. Hasra már fordul de vissza nem tud még. Olyankor nyafizik és vissza kell Őt fordítani. Aztán persze újra hason van. :lol: Majd megtanulják.
Flóra is már csak úgy nyomdossa magát felfele ha egy kicsit is kitudja támasztani a lábait. Azt hiszem hamar megtanulnak majd mászni.
Ne aggódj tuti nem gond!

Vicky!

Csuda csinos lehetsz és a pocakod vmi hatalmas méretet ölt. Nagyon csini. Irigykedve nézem ám. De azért még nem szeretnék ilyen hamar kistesót. Férjem szeretné ha jövőre ismét babás lennék. :shock: Én még nem tudom.

Csajok!

Köszi mindenkinek a véleményeket.
csipcsab

Sziasztok!

Jól vagyunk, Alex egyre jobban feszegeti magát, a hétvégén kicsit rámhozta a parát is, mert ilyet még nem éreztem, azt hittem megindult a szülés, erre kiderült, hogy csak Alex nem fér el, s próbál helyezkedni. Azóta rendszeresen feszegeti magát. Most már tuti alig fér el.:)

Esztora, remélem inkább felfelé csal 40 dkg-t, nem lefelé.:)

Vicky, szép nagy poci, és még mekkora lesz.:) Jó, hogy sikerült szemből is jó képet csinálni róla, Alexről szinte csak oldalról van képünk.

Peti igen érdeklődő a fényképezés iránt.:)

Hétvégén csináltunk megint pociképet, mindjárt felteszem. Nem semmi, hogy mennyit változott 10 nap alatt.

Kép

Pusz mindenkinek, s köszönöm a szurkolást!

Nikó

Kép
nikóska

Sziasztok!

Mi is megvagyunk. :D

Vicky! Hatalmas pocid van! De formás! :wink: :D Nagyon jó képek készültek Leventéről, nagyon cuki! :D

Nikó! Drukkolunk! :wink:

Pinkiné! Jól látom, hogy Peti főleg rád hasonlít? :D Nagyon édes!

Arwen! Csenge is együtt kapta a 18 hós oltást és a pneumo ellenit. 1,5 napig lázas volt, és aluszékonyabb, de amúgy a kedve jó volt.

Képzeljétek, megkaptuk a 1,5 szobás lakást. Holnap megyünk aláírni a szerződést, és dec. 1-ig át kell költöznünk. :D Már úgy várom, hogy ott legyünk.

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Kép Kép
És így mászókázunk a játszón:
Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

sziasztok!

Nikó, szép poci!
De jó, hogy ilyen jól hat ez a gátmasszázs - homeo - málnalevél kombináció! Én is Weledát vettem a DM-ben, de még nem kezdtem használni.
Homeos bogyókból miket szedsz?
Málnalevél teát is tervezem, bár a sav miatt gondolkodóba estem. De végül is nekem is csak este, éjszaka gáz a gyomorégés, nappal nincs... :roll:
El tudod küldeni a gátmasszázsos cikket? Tudod magadnak csinálni?

Krisz, Csenge nagyon helyes! Milyen nagy lány már! Gratula a lakáshoz, akkor mostanában jó elfoglaltak lesztek a költözéssel :lol:
Szülésznővel kapcsolatban nem írtál, majd ha lesz időd, lécci...

Marietta, Flóra nagyon szép kis csajszi! Olyan kis husis pofija van, meg kell zabálni! Szülésznővel kapcsolatban a Te tapasztalataidra is kíváncsi vagyok!

Pinkiné, Peti nagyon helyes! Szerintem egyre jobban hasonlít Rád (bár Apjukodat nem ismerem...)
Porsiékról tudsz valamit?

Arwen, nem teszel képet a házról? Kíváncsi vagyok, hogy álltok! Akkor tavasszal már lehet, hogy költöztök?

Dorka, aranyos ez a szótár! Jó, hogy így feljegyzed, vicces lesz majd Nekik visszaolvasni! :lol: A múltkor akartam írni, hogy nagyon tetszett, amit az én-dologról írtál, hogy nem úgy szokatjátok őket, hogy Dorka ez meg azt csinál, hanem te, én stb. Meg is fogadtam, hogy mi is így fogjuk :wink:

Szép napokat és az eltűntek (is) jelentkezzenek!

Kép
vickybabe

Niko,
nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!++++++++Szep kis pocid lett!!!!

Vicky,
wow milyen kis karcsu maradtal!De a pocid :shock: Aztaaaaaaaaaa!

Kép

Kép
arwen07

Angyalkrisz!!!
Nagyon orulok a lakasotoknak!!!!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

Majd jovok meg!

Kép

Kép
arwen07

Vicky!

Bocsi kiment a fejemből a szülésznő!
Nekem Ignáthné Éva volt. Hát elképzelni nem tudok jobbat. Szó nincs rá hogy leírjam milyen egy tüneményes nő és mennyit jelentett hogy ott volt velem és segített mindenben.
Ha kell elküldöm a telószámát. Az iwiwen is megtudod nézni őt.

Én írtóra beteg vagyok. A torkom a fülem a fejem. Szörnyű. Teázok mézezek, de nem sok javulás van. HGyógyszert nem akarok szedni mert szopiztatni akarom Flórát.
Remélem nem kapja el.

Bár már az apja is volt 2x nagyon beteg és tőle se kapta el.
csipcsab

Marietta, írtam pü-t! Jobbulást mielőbb Neked!

Arwen, köszi :lol: Mindenki ezt mondja, hátulról nem is látszik, hogy babás vagyok. Na de elölről-oldalról annál inkább :lol: :lol:

Elkezdtem mosni a babacuccokat :lol: Olyan jó pakolászni, nézegetni őket :lol: :lol: :lol:

Kép
vickybabe

Vicky, én ezt a cikket olvastam, ez alapján próbálom a masszírozást. Elég nehezen, de odaférek :), de úgy el tud fáradni a kezem, hogy van, hogy utána remeg. :) Bár én majdnem fekve szoktam.

MASSZÁZSOLAJOK SZÜLÉSHEZ
Ezek az olajok egyesítik magukban a masszázsolajok síkosító és bortápláló hatásának előnyeit és az aromaterápia által kínált lehetőségeket. Nagyobb mennyiségű (rendszerint illatmentes) bázisolajba néhány csepp aromás olajat keverünk. Vigyázzunk, mert a várandós anyák szagló érzékelése fokozott, ezért ne használjunk túl sokat az "illatos" összetevőkből! Szüléskor a segítők és a partner ne használjanak dezodort, illatszereket és a masszázsolajakat is előbb szagoltassák meg szülő mamával és csak akkor használják, ha o kellemesnek találja!

GÁTMASSZÁZS -OLAJ : ezt az olajat már a szülés előtt 6 (vagy több) héttel elkezdhetjük használni a gát előkészítésére (ez nem "kötelező", de egyes bábák szerint csökkenti a szülés közbeni gátrepedések előfordulásának gyakoriságát).
A masszázs technikája ilyenkor a következő: helyezkedjünk kényelmes pózba, melegítsük meg az olajat a kezünkben és kenjük be a gáttájat, amíg kellően síkos nem lesz. Ne használjunk túl sok olajat, illetve a felesleget a masszázs végén töröljük le, nehogy baktériumok táptalajává váljon. Ha már kívülről egy kicsit ellazítgattuk a gátizmokat, nyúljunk be mindkét kezünk egy-egy ujjával a hüvelybe és finoman húzzuk kifelé és szét, ill. a végbélnyílás felé a szöveteket, hasonlóan ahhoz, ahogy majd a baba is feszíteni fogja a fejével. Kezdetben égő érzést tapasztalunk. Tartsuk meg a húzást addig, amíg ez az érzés alábbhagy (kb. fél percig). Utána masszírozgassuk a hüvelybemenetet U alakban oda-vissza. A masszázst a partner is végezheti!
Összetevők:
Bázisolajok: búzacsíra (Triticum) és orbáncfű (Hypericum) .
A búzacsíra olaj magas E-vitamin tartalma táplálja és lazítja a bort. Növeli a szövetek rugalmasságát. Támogatja az izom- és mirigyműködést. Használhatunk belőle a has borének ápolására is, ez segít megelőzni a nyúlási csíkok (striák) kialakulását.
Az orbácfű olaj antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Ezen kívül idegerősítő, érzékeny idegvégződések kezelésénél hasznos. Önmagában is kiválóan alkalmas gátmasszázsra.
Ezekből 1:1 arányban keverjünk össze annyit, amennyire szükségünk van (egyszerre nem nagyon érdemes 50 ml-nél többet, de egy evőkanálnyi is elég egy "előkészítő" alkalomra. Szüléshez egy kicsit több is kellhet.)
Illóolajok: muskotályzsálya (Salvia sclarea) és rózsaolaj (Rosa) .
A muskotályzsálya antiszeptikus és lazító, fájdalomcsillapító hatású (a hipofízisre hat: segít a szervezet belső fájdalomcsillapítójának, az endorfinnak a felszabadításában). Az anyának könnyebb általa "elvonatkoztatni", elviselni a szülés megpróbáltatásait, átlépni saját határait, megbirkózni váratlan helyzetekkel / érzetekkel. Vérnyomáscsökkentő és enyhe narkotizáló hatása is ismeretes. Önmagában is alkalmas szüléskor a has borogatására (ilyenkor rendszerint nagyon meleg vizes rongyra csepegtetjük, amit az anya hasa köré csavarunk).
A rózsaolaj az egyik legnagyszerűbb aromaterápiás szer minden olyan helyzetben, ahol a nőiség, nőiesség kerül kifejezésre. Már az ókorban is használták szüléseknél. Antiszeptikus és görcsoldó hatású. Szüléskor az anyának a leghősibb "női mivoltában" kell megmutatkoznia, amelyhez a megfelelő energiákat segít aktiválni ez az olaj. Beszerzése sajnos elég nehéz és drága is, próbáljunk szerezni nagyon kicsi kiszerelésű tiszta (!) marokkói vagy török rózsaolajat. Csak egy-két csepp kell egy egész üveg (50 ml) bázisolajhoz.
Mindkét illóolajból nagyon keveset használjunk, először csak egy-egy cseppet, aztán szagolgassuk, hogy érvényesül-e az illata és szükség szerint tegyünk még bele egyikből vagy másikból. Legyen a végén harmonikus a mix, egyik illat se "lógjon ki"!

Még egy érdekes információ: gátmasszázsra szülés közben már kifejezetten a tiszta orbáncfűolaj ajánlott, a búzacsírás-illóolajos ugyan jobb előkészítő masszázsra, de a szülés alatt már nem. (az orbáncfű ugyanis azonnal lazít, míg a búzacsíra hosszú távon táplálja a bőrt). Ha viszont csak egyféle van, akkor azt kell használni, a különbség nem nagy.
Szintén ajánlatos a gyógynövényes ülőfürdők alkalmazása a várandósság utolsó heteiben. Ez ellazítja a medence és a gát izmait az utána következő masszázs számára és általánosságban a szülésre egyaránt.
A fenti és az alább következő aromaterápiás receptek megalkotója, egy német bába szerint erre a célra a "szénavirág" (Flores Graminis) * ülő-gőzfürdő alkalmas. A szénavirágokat leforrázzuk, a gőzölgő teát egy fazékba / tálba öntjük. A tálat a WC-be vagy bidébe (ha van) tesszük és a gőz fölé ülünk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró: égési sebet okozhat. A szülés kezdetén rendszertelen vagy túl gyenge fájástevékenységnél is segíthet. Szénanáthás hajlamúaknak ez a módszer természetesen nem ajánlott. A 38. héttől heti egyszer, a "kiírt" szülési dátumtól akár napjában többször is alkalmazható. Aranyér-bántalmak esetén legyünk vele óvatosak: utána fájdalmas lehet az érintett terület.
(*:A " szénavirág " definíciója a Wahrig német értelmező szótár szerint: virág-részek, melyeket a szénából rostálással nyernek és a népi gyógyászatban alkalmaznak)
Egy másik megoldás a közönséges ülőfürdő 2 evőkanál gyömbérrel "dúsított" meleg vízben.

Gátmasszírozás:
/Részlet Kolarovszky Gyöngyi előkészületben lévő Gátvédelemről szóló könyvéből. (LPI Kiadó)/
A szülés előtti rendszeres gátmasszírozás lecsökkentheti a gátrepedés, a fogós szülés és a vákuumos szülés szükségességét. A 34.-36. hétben kell elkezdeni és javasolt folytatni a szülésig. A masszírozandó felület a gát. A perineum masszírozása magában foglalja a hüvely bemenet és a végbélnyílás közötti területet. Ha veszünk egy tükröt és megnézzük a szeméremtájékot, a klitoriszt vegyük 12 óránál akkor a masszírozandó felület 3 és 9 óra közé, esik. Nem szabad masszírozni a húgycső felé, mert könnyű a fertőzés veszélye.
A gát masszírozásának a technikája a következő: mossuk meg a kezünket, természetesen rövid legyen a körmünk, hogy nehogy megsértsük az érzékeny területet. Leülünk egy kényelmes meleg helyen a lábakat szétnyitva, félig ülő helyzetben. Lehet állva is az egyik lábat felhúzva a fürdőkád szélére tenni vagy egy székre, esetleg guggolni a fallal szemben. Fontos, hogy kényelmesen hozzáférjünk a szeméremtájékhoz. Tiszta olajat használjunk, a legalkalmasabb az orbácfű olaj mert izomlazító, vérzéscsillapító és fertőtlenítő hatása is van. Masszírozzuk ezt be a perineumba és a hüvely bejárata mögé kb. öt percig, különösen ügyelve a hegekre ha vannak. Majd helyezzük be az ujjakat a hüvelynyílásba a második körig. Vannak nők akik a hüvelykujjukat könnyebben tudják használni. Most nyújtsuk meg gyöngéden lefelé irányuló enyhe nyomással, amíg nem érzünk forróságot, majd ennél a pontnál folytassuk, amíg az égető érzés elmúlik. Ha a hüvelykujjal végezzük a lazító mozdulatokat, akkor a hüvelykujjakkal lefelé, kifelé húzó mozdulatokat végzünk, masszírozzuk a perineum bőrét a hüvelykujj és az első ujjak között. Egy hétig végezzük a mozdulatokat napi rendszerességgel, ez idő alatt érezni lehet a változást a gáti izmoknál. Ha már be tudjuk illeszteni az 5 ujjunk hegyét, akkor elértük a 4 cm-t. ekkor is folytassuk tovább a gyakorlatot napi rendszerességgel, amíg elérjük a 7 cm-t, ami kétharmada annak, amire a baba fejének szüksége van. Ekkor elég kétnaponta masszírozzunk, hogy megtartsuk a gát rugalmasságát. Ekkor is elengedhetetlen a medencealapi izmok rendszeres tornáztatása.

Homeos bogyót arnica montana 9 ch-t, cimicifuga racemosa 5 vagy 9 ch-t, caulophyllum thalictroides 5 vagy 9 ch-t szedek, naponta 3x5-5 golyót mindből. A második kettőt a szülésznő mondta, az arnicat magamtól kezdtem el, hátha jó lesz az aranyeremre is.
A homeos bogyókra és a málnalevél teára azt mondta a szülésznő, hogy betöltött 36. hét után kezdjem.

Amúgy a gyógyszertárban vettem egy könyvet, Homeopátia napjainkban címmel, 500 Ft volt. Sok hasznos van benne, szerintem nézd meg, le van írva az is, hogy gyerekeknek is, mire mit lehet adni.

Krisz, Csenge nagyon cuki. :)

Holnap megyünk CTG-re. Kíváncsi vagyok, mit fog mutatni. Tegnap este, az egész hasam be volt keményedve, mindegy merre fordultam, mindenhogy feszített.

Pusz mindenkinek.

Nikó

Kép
nikóska

Ja, Krisz majdnem elfelejtettem gratulálni a másfélszobáshoz! Jó költözést!

Kép
nikóska

Nikó!

Drukk!

Krisz!

Jó pakolászást!

Arwen!

Köszi!

Csajok új képek a képtárban. :D
csipcsab

Tapasztalt Anyukák! szerintetek mennyire van szükség sterilizálóra, és bébiétel-melegítőre? Ezt néztem ki, mit gondoltok?

http://www.c-sale.hu/index.php?akt_menu ... =reszletek

Marietta, mindjárt megkukkantom Flórát! :lol:

Kép
vickybabe

Na sziasztok!

Attim alszik,gyorsan irok!

Sajnos meghalt a Nagyi,vasarnap este. :(
Szornyu volt az a nap....nehez nagyon,de igyekszunk elterelni rola a figyelmunket.Nekunk itt van Attila,aki mindent feledtet,de Anyosom elegge kivan (neki az anyukaja volt).Ferjem is szegeny...nagyon-nagyon szerette,kozel alltak egymashoz nagyon...Nehez lesz ujra elmenni a lakasba (ferjeme a lakas,ahol lakott a Nagyi),latni uresen....aaaa
Az ember probal a szepre emlekezni,es arra,hogy 92 evet elt boldogsagban,egeszsegben,teljessegben!Es ez megnyugtat.Meg az,hogy nem szenvedett.De a szivem verzik....

Marietta,
sikerult a keptaras dolog?
JObbulast!!!!+++++

Vicky,
majd valamikor teszek kepet a keptarba.Jol all a haz,ma megyunk ki megnezni,hogy mi van,csinalok friss kepeket.Kesz a pince,es majdnem kesz a foldszint is,a napokban kezdik a fsz folotti fodemet zsaluzni.Aztan johet az emelet,meg a teto:)
Pocid-tipikus fius pocak! :wink:

Niko,
nagyon kozel a nap!!!!!!!!!!!+++

Pinkine,
Peti de dragaaaa!
Oltas-semmi gaz nem volt utana.

Kepzeljetek mar 10 foga van Attimnak :lol: Lassan csak kijonnek :lol: Es beszelget sokat,draga!
Most ennyi,irjatok sokat,mire jovok,remelem Mindenki jol van!!!

Meriekkel mi lehet?

Kép

Kép
arwen07

Vicky,
szerintem nincs! :wink:
Sterilizalas:csak akkor erdekes,ha tapis lesz,mert amugy igen sokaig cumisuveg kozelebe sem megy.Legalabbis Attim egybol csorossel inditott 5,5 hosan (teahoz),addig nem is latott ilyesmit.
Ha a cumikat vagy mellszivot sterilizalni akarod,kifozod egy labas vizben.Szerintem.En nem igazan sterilizaltam semmit,nagyritkan a cumikat,de amugy mindent csak elmostam mosogatoszerrel,forro vizzel.En azt gondolom,hogy egy egeszseges babanak enniy baci kell,ami esetleg rajta marad.Csak az immunrendszeret erositi!
Babaetel melegites:nalam a mikroban ment,ha itthon voltunk :oops: Ha utaztunk,akkor van egy cumisuveg melegitonk (Sogornoektol orokoltuk),abba tettem,ez jol johet.Szivargyujtorol is uzemel.
Na remelem segitettem. :wink:

Kép

Kép
arwen07

Arwen!

Őszinte részvétem a nagyi miatt! Kívánok nagyon sok erőt nektek!

Igen a képtár sikerült. Még1x köszi.

Vicky!

Sterilizálással kapcsolatban egyetértek Arwennel.
Írtam privit. Megkaptad?
Egyébként ha Évike lesz a szülésznőd még akkor ott a szülőszobán cicire teszi majd Leventét. Segíteni fog.
csipcsab

Marietta, köszi, megkaptam, válaszoltam is! Szimpatikus, amiket írtál róla, és máshol is ezt hallottam róla. NST nálunk ha jól láttam a doki magánrendelőjében van, gondolom akkor oda "illik" majd járni és persze fizetni érte - vagy hogy van ez? :roll:

Arwen, őszinte részvétem :cry:
Szuper, hogy ilyen jól haladtok a házzal! Várom a képeket! Attinak gratula a 10 foghoz.

És köszi mindkettőtöknek a sterilizálós véleményt. :wink:

Kép
vickybabe

Vicky!

Nem kaptam újabb privit. :(

Igen a magánrendelőben van nst. Nálunk úgy volt hogy a vizsgálati összeg felét fizettük ha csak nst volt.
Viszont mint én aki túlhordta Flórát utána már a kórházba kell menni nst-re.
csipcsab

Sziasztok, csak gyorsan pár sor:

Vicky:D
Nagyon szép Levente, csodás a pocid! A kettős lepény miatt nyugi, nekem is az volt, kilön az simán:D

Niko:D
Neked is nagyon szép a pocid! Sokat gondolok Rátok, drukk a közelgő szüléshez!

Mindenkinek köszönöm a névnapi kedvességeket, megpróbálok sűrűbben jönni, de nagoyn el vagyok havazva mostanság, meg a zinternet szolgáltzatással is vannak gondok...

MINDENKIRE nagyon sokat gondolok ám, Ninoka azért informál minket, úgy nagyjából.
Ezer puszi mindnekinek

porsika

Sziasztok!

Vicky, nagyon szép Levi és a pocakod is :) Múltkor mikor találkoztunk oldalról láttalak és a kabát eltakart. Nem is látszott a pocid :) Sterilizálóval egyetértek a lányokkal, csak akkor legyen, ha kell. Apa bármelyik bababoltban be tudja szerezni ha szükség lesz rá (de nem lesz! :)). Lehet, nálunk rossz ómen volt, hogy előre megvettem :)

Nikó, formás a pocak nálatok is! :) Szüléshez nagyon drukk, remélem szuper élményben lesz részetek. :wink:

Krisz, ez a kicsi lány annyira ÉDES!!! :):):) Az a motoros kép haláli, olyan kis kópé a mosolya :) Már nagyon várom, hogy mi is mehessünk majd játszóterezni :) (Hiába udvar, tele van kutya-macska kakival és hát egy talpalatnyi hely sincs Peti mini játszóteréhez). Meg nem is szívesen engedném le ebbe a mocsokba. :? :? Gratula a lakáshoz!

Arwen, részvétem a nagyi miatt! :( Nem lehet könnyű most Nektek, de - ahogy Te is írtad - a szép emlékekbe kell kapaszkodni és abba, hogy nagyon szép kort ért meg. Sokat gondolok rátok, főleg párod anyukájára. Tudom mit él most át.

Marietta, homeos bogyókat szedhetsz, én is azt ettem amikor nagyon beteg voltam. A torkodra pedig szedhetsz Tantum Verdét, azt szoptatós anyukák is ehetik. Én elfogyasztottam belőle vagy 4 csomaggal :)

Képzeljétek, eladtuk az autónkat.

Csajok, segítsetek. Valami pocsékak az éjszakáink. :( Nappal tök szépen alszik Peti (de. 2,2-5 órát, aztán kaja és utána babakocsiban a levegőn - vagy ha már hideg van a lépcsőházban - 3 órát). Utána ébred, eszik, játszunk de fürdés után az evésbe mindig belealszik, annyira hogy felébreszteni sem tudom. :( Így lerakom, de 1 óra múlva ébred (sírva), befejezem az etetést és lerakom aludni. S ezután 2-3 órával jön a horror :( Ma éjjel 1/2 3-3 között 3x altattam vissza (folyton keserves sírással ébred), majd 1/4 5-kor kipattantak a szemei és jókedvűen sikongatott, gőgicsélt hogy játszani akar :shock: :shock: 3/4 5-re elfáradt, megetettem majd aludt 1/2 6-től 6-ig. Azóta ébren volt, most aludt a hintában 30 percet.
Egyszerűen nem értem mi a baj. Ha a du. alvás és a fürdetés között nem hagyom aludni, akkor fürdés alatt már üvölt a fáradtságtól s amit cicire rakom, 3 szippantás után beájul. Ha fürdés előtt 1,5 órával elaltatom, akkor pedig úgy bealszik, hogy alig bírom felébreszteni.
Szerintetek azért alszik éjjel rosszul mert nappal sokat alszik? De szerintem egy ilyen pici babának még kell ennyit aludnia. Vagy nem? :roll:
Már kapott chamomillát is, de hatástalan, ugyanúgy éjszakázunk.

Van valakinek ötlete? Tegnap felhívtam a szülőfelkészítős pszichoterapeuta csajszit, Ő azt mondta, ha hajnalban felébred és látom hogy nem fog vissza aludni, hagyjam, hadd játszon magában. De legyek ott vele. Hát köszi, végülis így sem, úgy sem alszom. :roll: Ezt azért nem szeretném csinálni, mert nem akarom, hogy azt tanulja meg, hogy ha éjjel felébred akkor játék van??? Hanem azt, hogy éjjel alszik mindienki, mert ilyenkor pihenünk. És a kezemben el is alszik, de ahogy lerakom, még a szoba ajtóig sem jutok el, már ébren van. Ha beviszem magunk közé az ágyba, ott meg felébred, amint a háta matracot ér.
SEGÍTSETEK!!!! :roll:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Gondoltam beköszönök, mint elveszett bárányka.
A múlt héten nagyon betegek voltunk. Balázs összeszedett valami fosós-hányós vírust (már bocsi a kifejezésért), aztán szépen végigment a családon. Én is úgy elkaptam, hogy két napig alig bírtam felkelni, annyira gyenge voltam. Nagyon nehezen jöttünk ki ebből a vírusból, de már jól vagyunk.
A lakás szerintem soha nem lesz kész. Haladgat... végülis hova siessünk mi is, amikor még nincs közmű rákötve? Már abban sem vagyok biztos, hogy a karácsonyt ott töltjük.
Apropó: karácsony. Ti mit vesztek a csemetéknek? Van valami jó ötletetek? családnak?

Valakinek van benti sátora, aminek van alagútja is? mi ezt goondoltuk Balázsnak.
És télapóra mit vesztek? Én nem akarok neki csokit venni, remélem a család se ezt vesz...

Arwen, őszinte részvétem. Olyan szomorú, hogy meghalt a nagymama, de lehet, hogy nek ez jobb így.
Nektek már ilyen jól áll a házatok? Bakker, ti akkor tök jól haladtok! :)

Angyalkrisz, nagyon aranyos Csenge és milyen nagy lány!

Vicky, nagyon szépen megmutatta magát Levente, édes kis pofija van. Neked pedig hatalmas pocid.

NIkó, neked szintén hatalmas pocid van!

Pinkiné, gőzöm sincs, hogy mit csinálj Petivel alvás ügyileg. Nálunk ugye ezzel soha nem volt probléma... de hátha a többiek tudnak valami okosat mondani.

Ragota és Fio is eltűntek. Vajon mi lehet velük?

Mennem kell, bocsi, hogy nem írtam mindenkinek, pedig tényleg akartam, de közben Bali nagyon nem hagy írni.,,
szerika

Sziasztok!
Én is vagyok, de Enci itt áll mellettem, úgyhogy nem tudom meddig jutok az írásban.

Szeri: karácsonyig még sok idő van, sikerülhet a költözés.
MI is gondoltunk alagutas sátorra, illetva anyu akar neki olyat venni, szerintem élvezné.
Mikulásra inkább valami könyvet, rágcsálnivalót gondoltam, csokit még eddig nem evett, úgyhogy azt nem akarok én sem.

Arwen: részvétem a nagyi miatt. Szerencsések vagytok, hogy eddig is volt Nektek, én az utolsó nagyszülőmet több mint 8 éve veszítettem el. Apai nagyapámat pedig nem is ismertem, olyan rég elment.

Pinkiné: alvással kapcsolatban nem tudok én sem segíteni. Encinek is voltak olyan éjszakái, hogy felébredt, és kb 2 óra hosszat szórakoztatni kellett, mire visszaaludt. Ez a mai éjszaka is ilyen volt. 1/2 1 körül felébredt, visszaaltattam, aztán amint átértem az ágyamba már sírt is. Ezt játszottuk 2 óra hosszat, végül adtam neki egy adat panadolt, mert arra gondoltam talán valamije fájhat. (pl. fog) De reggelre szerencsére kialudta magát, se láza, se nátha nem jelentkezett.

Vicky: szép nagy pocid van, és nagyon csini maradtál. Nekünk sem volt sterilizálónk, csak sterilizáló folyadékot vettem, az elején abba áztattam a bimbóvédőt, és a fejős üveget.

mennem keell.
vivi79

Életjel!

jól vagyunk Nyunyi végre jól alszik és sokat mászkálunk R. bátyjának a barátnőjével nagyon aranyos lány most költözött fehérvárra

jövök majd bővebben de most domino day :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Csak jelzem, hogy mi még egyben.:)

Kép
nikóska

sziasztok!

Húha Nikó, látom holnap van a "hivatalos" terminus! Dokid mit mond, mennyi időtök lehet még? Be kell feküdnöd jövő héten?

Marietta, holnap hívom a szülésznőt :wink:

Szeri, köszönjük a dicséretet :D Kitartás, drukkolok, hogy klappoljon minden és mielőbb belakhassátok új otthonotokat!

Vivi, köszi a dicséretet és a sterilizálós infót! A mellszívós cuccokat előtte simán elmosogattad, és úgy raktad a folyadékba? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de még sosem csináltam ilyet...

Pinkiné, hát igen, kabátban és kertésznaciban nem látszik annyira :lol: de tényleg hatalmas, én is mindig rácsodálkozom...és még van másfél hónapunk, hogy nőjön tovább :lol:
Alvással kapcsolatban nem tudok okosat mondani, remélem azóta javult a helyzet!

Porsi, tényleg, Neked is két lepényed volt? Mikor vették észre? Szülésnél simán kijött mindkettő? Áki hogy van?

Puszi mindenkinek

Kép
vickybabe

Sziasztok Lányok!

Bocsánat, hogy ennyire eltűntünk, de tönkrement a gépünk (szerencsére az adatokat sikerült egy céggel kinyerni még - Csongiról az összes kép...)

Jól vagyunk, most én is elég beteges lettem. Szerintem Csongi elszívja belőlem az összes vitamint, mert nemhogy kevesebbet szopizik, hanem egyre többet. Éjszaka még mindig kel, 6 körül továbbra is rám mászik. Szerintetek erről hogyan szoktathatom le...

Esztora. Tesómék november 28. 10 órakor mennek a bódításos vizsgálatra... Tudnak esetleg találkozni vagy beszélni Melivel?

Csongi hihetetlen dumás, nagyon sokmindent tud már, fantasztikus korszak ez (is)!

Ma megyünk szurira :x

No megyek is!

Pusza

KépKép
KépKép
ragota

Niko,drukkolok!!!!!!!+++++

Nandorka nem szokott igy eltunni......

Kép

Kép
arwen07

Niko sms-e 3/4 4kor :lol:

Szia!A kórházban vagyok,bár a ctg nem mutatott fájást én érzek :) 3cm-re vagyok kitágulva.
Nikó

Bocsánat a késésért de fodrásznál voltunk!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Nikó! Várjuk a híreket!!!!

Vicky: igen a mellszívós dolgokat folyó forróvíz alatt szoktam átmosni, és úgy bele a folyadékba. (chicco termék, és nagyon szerettem az illatát, egyáltalán nem büdös, mint a fertőtlenítő cucccok lenni szoktak)

Ragota: kitartás Neked a téli hónapokra, próbálj feltankolni vitaminkészletet. Nem szedsz valamit?

Ma voltunk védőnőnél, még a megszokott régi védőnénink van (november végéig szól a szerződése) mert az új hírtelen táppénzre ment.
Enci most 73 cm és 7550 g. Nem nagy, de folyamatosan nől, és hízik, és hozzá egész nap meg sem áll, és abszolúte nem eszik sokat, sőt.
Megkaptam én is az új kiskönyvemet (snassz fehér, nem olyan mintás mint a régi volt), és a beutalókat vérvételre.

Szombaton anyu elvitte magukhoz Encit, és csak vasárnap délután hoztuk haza. Ez nekem azért nagy szám, mert eddig csak úgy ment valahova, ha én is ott voltam. De nem volt vele semmi gond. Szépen elaludt este is, reggel is jól ébredt, evett is eleget. Sőt másnap ebéd után is elaltatta anyu, pedig napközben nehezebben alszik mint este. Nagyon furcsa volt itthon a csend, rosszul aludtam éjjel is, hiányzott az én kis Babuskám. Viszont megnyugtató, hogy jól elvolt, ki tudja mikor lesz rá szükség, hogy a mama vigyázzon rá.
vivi79

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?