Hatalmas gratula Villám Vilihez!!!
Remélem Vöcsök nem a kórházi liftben szült meg!
Azt hallottam amúgy, hogy az ilyen szupergyors szülések, gyors tágulások nagyon fájnak, hát majd megkérdezzük Vöcsököt.
Niki, a progieredményed mikor lesz meg? ma? Majd írd meg sebtiben!
Csakegy, vigyázó szemeim rád vetem. De nem aggódok.
Rambóka, édes kis popsis herceged van!
Az én gyermekem is így szokta kora reggel, ha valamiért keltenem kell. mereszti ki a magasba a kakis seggét, hogy ne zavarja az orrát, azt meg a lepedőbe fúrja és nyög, hogy hagyjam békén.
Backa. No, ez hiperinzulinizmus. Ezek ml vagy L-ben megadott mértékegységek ugyanazok, ekvivalensek, van még valami pmol-os is, de azt itthon nem nagyon szokás mérni.
Én a helyedben nem lombikoznék még, hanem elnyargalnék Tűűhöz, és megmutatnám neki, hogy magas adag metformin sem képes lenyomni ezt a szintet. Mibe, hogy az Avandiát fogja neked is javasolni??
Logikusan próbálj végiggondolni valamit. Ezt nem én találtam ki, de fordítás közben már több helyen is találkoztam ezzel a gondolatmenettel. Tudniillik az IR miatt nem biztos, hogy jó minőségű petesejtek születnek. Hogy ez így sejtek szintjén hogyan működik ez a kölcsönhatás, ne tőlem kérdezd, nem tudom. A gondolatmenet szerint, ha ez igaz (márpedig ezt bizonyítja sok minden), akkor a hiperinzulinizmus a fejlődő embriót (szedercsíra, zigóta stb.) és károsíthatja, valamint a formálódó placentát is abban, hogy nem képes maradéktalanul ellátni a feladatát.
Kezdenek olyan irányba menni, hogy már köztudott, hogy a cukortöbblet súlyos fejlődési rendellenességeket okozhat koramagzati szakaszban, de egyáltalán nem biztosak már benne, hogy ugyanebben a szakaszban az inzulin is egyrészt nem megy át a placentán, másrészt nem károsít ténylegesen. Legalábbis ezt olvastam.
Neked most mindenféle érdek azt sugallja, hogy próbáld meg előbb rendbetenni azt az istenverte IR-t. A gyógyszerárdrágulást már sajnos úgyis buktad, mert 5 nap múlva 50%-kal drágulnak a hormonok.
A lombikhelyzet pedig, ismerve a mostani várólistákat - pesti Kaáliban már júniusra van előjegyzés -, szintén olyan, hogy nem biztos, hogy tudsz már bármit is tenni.
Arról nem is beszélve, hogy a hormonok is súlyosan rontják az IR-t.
Na, eleget papoltam. Voltam vizsgáztatni ma. Szedem be a dogákat, kipottyan egy levél. "Kedves tanárnő! Kérem engedjen át! Nem tudok mit csinálni, nem bírok tanulni. Meghalt a nagymamám, elloptak tőlem 17 ezer Ft-ot és a barátnőm is elhagyott! Kérem hívjon fel ezen a számon, hogy tudassa, hogyan döntött!"
Érdekes viselkedésformát kezd felvenni ez a mai ifjúság...
Más. Jövő heti Figyelőt figyeljétek!!
Benne lesz a pcos.hu, Petrányi és Yamillunk is egy lombikos cikkben!!