Új privát üzeneted érkezett!

Arwen azt elfelejtettem hogy kb mire hozzád odaér 5000 Ft lesz az ára remélem belefér,(szerintem jó áron sikerült megvennem Angliából)

tegnap babanézőben voltunk ,Hunor édes átaludta látogatásunkat :lol:
Nyunyit látnotok kellett volna,bnőm 2 lány kényeztette ezerrel annyi puszit kapott meg tömték neki a labdákat
velük megyünk nyaralni arany életem lesz :wink:

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Arwen, Dorka, Meri, köszi a kedves szavakat! Igazán kedvesek vagytok. :D A képekkel még visszafogtam magam. Nagyon fotogén lett az úrfi, én meg lelkes fotós (?) vagyok. :wink:
A párna áletbe sokkal szebb ám, sajna le kellett butitani a képet, hogy fel lehessen tölteni.

Meri, jobb is otthon. :wink: Rokon iker bébik, hogy vannak? Látom fiúcskád lesz neked is. 8)

Arwen, hogy csinálja Ati baba ezt a nagy alvást? Irigy vagyok..... :lol:

Dorka milyen házias! Lilla nem volt ennyire. Bezzeg most! Foző castornát kell nézni, és írtó boldog, ha talál egy receptet valamelyik könyvbe. Már kötényt is kell varrnom neki, már ki is szabtuk. :)
A másik mániája a lovak lettek! Főleg a díjugratás. Rendes bajnokságokat is néz. Persze most gyorsan kellene valami lovacskásat is hímeznem neki, csak sajnos amit kinézett, annak nincs még meg a mintája. :(

Orsi. Nálunk egyen ruha nincs, de attól is totál boldog vagyok, mikor azonos márkát hord az apjával. Pl. képtelen voltam ott hagyni egy inget a teszveszen, cask azért, mert ugyanaz volt a márkája, mit annak az ingnek, ami 1 hónapos ismeretségünk után kapott api tőlem névnapjára. :mrgreen: Hiába, ez a szerelem...... Kép

Mennem kell, Töttyös megint az ablakba van...... :roll:

KépKép
KépKép
fioona

Annyira édesek ezek a babák és már olyan nagyok. El vagyok ájulva tőlük. :lol: :lol:

Nándorka,
azt hiszem lekéstem Doró első szülinapjáról a tojásmentes piskóta receptjével :( Az az igazság, hogy anyósom csinálta és még nem kérdeztem meg tőle, hogyan. Pótolom igérem. :oops:
Azt hiszem, hogy egyszer te kérdezted a babacipőt. Mi siesta-t hordunk, de olcsóbban vesszük egy kis üzletben a Sugárban az Örs vezér terén X ker.

Szeri,
hétközbeni akcióról van szó, 4 nap 3 éj félpanzióval. Nagyon kiváncsi vagyok, még nem aludtunk távol itthonról.

Marietta,
én nagyon nagyon féltem a szüléstől, sőt leírom rettegtem :oops:
Meghallgattam a rémsztorikat és felkészültem a lehető legrosszabbra. Nem hiszed el, de nem volt annyira rossz, mint amint vártam. Ráadásul, amig tisztán emlékszel és fel tudod idézni, hogy miylen fájdalmat jelent ha egy papir szélével elvágod az ujjad, addig a szülési fájdalmakra nem emlékszel. Elfelejted. Tudod, hogy rossz volt, de magára a fájdalomra nem emlékszel. Ez benne a szép, különben nem születne sok kisbabó :lol: Amikor odaadják a kezedbe, az leirhatatlan :lol: Én utána nagyon depis voltam és kétségbeestem, hogy nem tudom ellátni, ráadásul nekem a szopi sem ment túl jól, de aztán belejön az ember. Ja és nem szabad szégyelni kérdezni.

Kép
Kép
adrienna

Szeri,
én innen néztem
http://www.utazzitthon.hu/bababaratszallasok.html

Arwen,
de jó lehet a medence, mi is szeretnénk az erkélyre, de előbb meg kellene csinálni. Kis tetőt hozzá, mert föntről érkeznek a cigicsikkek, söröskupakok stb :evil: :evil: :evil:

Olyan jó, hogy ti igy el mertek indulni külföldre, én mindent túl parázok :roll:

Már megint kopácsolnak, persze hogy felkeltik Gabcsit :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
adrienna

Pinkiné, Marietta,
én rengeteg homeós bogyót szedtem, a szülés előtt, alatt, után. Pl alvásra a terhesség végén nagyon jó volt. Olyanokat aludtam, hogy csak na. Rengeteg málnalevélteát ittam.

Meri,
nekem nem volt előtejem, de a barátnőmnek már a 18. héttől volt. Szóval...

Vicky,
nekem kb a 15-16.héttől kezdett látszani a pocakom, de mondjuk én nem vagyok egy gebe tipus :oops:

Kép
Kép
adrienna

Meri: nekem Lillával nem volt előtej. Olival igen, de lehet, hogy cask azért, mert Lilla előtte 1,5 hónappal hagyta csak abba a szopit, és még nem ürült ki teljesen a hormon a szervezetemből. (gondolom)

KépKép
KépKép
fioona

Adri, előttünk útfelújitás megy. :evil: Megértelek....

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok!
Nekem sem volt előtejem, és szülés után 2 nappal indult be a "termelés". Féltem tőle, hogy vajon meddig tudok szopiztatni, de szerencsére még most is naponta 2x cucizik a kiscsajszi.

Meri: a sapi egyedi, anyukám horgolta. Most készül egy kicsit vékonyabb rózsaszín. Nem éheztetem a gyereket, ez azért talán látszik rajta. De a kenyér az szinte mindig bejön.

Bár most már hetek óta szenvedünk. Egyszer begyulladt a torka, és azóta nem bírunk kilábalni belőle. Hétvégén már ügyeleten voltunk, de csak Panadolt javasolt az orvos, a torok és fülgyulladásra. Persze ne javult meg, így ma visszavittem a háziorvoshoz, mert a tegnapi nyugodt nap után reggel újra lázas volt. Most augmentint kaptunk, holnap megyünk fülészetre. Hetente új gyógyszert próbálunk, már kezdem unni. Persze étvágya továbbra sincs, nyűgi nap közben, és nem akar elaludni este.
vivi79

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a szüléssel kapcsolatos sorokat. Olyan jó olvasni Titeket mert valahogy mindig tudjátok mit kell írni a másiknak hogy jól érezze magát. :lol:

Azt nem állítom hogy mostmár egyáltalán nem félek,de mégis más. 8)

A gyerkőcök nagyon édik. Teljesen kész vagyok tőlük hogy milyen nagyok és szépek. :shock:

Fiona!

Hát nem semmi kézügyességed van. Irigyelem ám az ilyen embereket. Nagyon szép lett. Olinak olyan huncut feje van. :lol:

Nándorka!
Nagyon édi Dorka ahogy főzőcskézik. És milyen kis göndör a haja. Ezt eddig nem is láttam. :D

Vicky!

Merre jársz?? Minden rendben???

Pinkiné!

Te vettél mellszívót??

Csajok!

Ismét véleményt szeretnék kérni. Úgy gondoltam hogy veszek mellszívót. Avent kézire gondoltam. Szerintetek?? Volt valamelyikőtöknek ilyen? Hogy vállt be?
A barátnőm azt mondja neki nagyon jó ezzel sikerült visszahoznia a tejcsit.
A kórházba is bevigyem??
csipcsab

Marietta én ismét vennék ha most kellene de nem kézit,igen fárasztó nyomkerászni...
kórházba bevittem és bizony kellett is

Bridzsi

Kép
esztora

Marietta: nekem is ezt ajánlotta mindenki Avent kézit, viszont nekem azt mondták, hogy ne vegyem meg előre :?: :?: :?:

Vivi: hát persze, hogy nem látszik éheztettnek Enci, csak annyira jó izűen eszi a hatalmas szelet kenyeret. A sapi nagyon jó, ügyi anyukád van. Nagyon jól áll Encinek.

Fio, Adrienna: nem irigykedem a zajért. Áron vagy én :?: borzalmasan nem bírjuk a fémes zajokat.

Nem tudom, hogy eső jön, vagy csak a hétfői napom de úgy agyon vagyok vágva, tegnap is, ma is csak alszom nappal és éjjel is.

Végül is nincs előtejem, csak megint változott a cicim. Eddig több, mint 10 cm-rel nagyobb a körfogata. Apa persze örül neki. :wink:

meriann

Biztos emlékszel, Meri, h az, h van-e előtej vagy nincs, nem befolyásolja aszopit. Nekem volt, mindkettőné, de alig észrevehető. A cicik meg készülődnek ezerrel, azért a sok változás. Vélgülis amit produkálnak egy kis csecsszopó érdekében, az nem semmi teljesítmény!
Nekem nem kellett egyiknél sem mellszívó, azzal is úgy voltam, h hamar be lehet szerezni, ha vmiért kell. Amennyit a rend kedvéért fejegettem, azt kézzel tettem. Az igaz, h Doró mellől nem is mentem el hosszabb időre, h annak érdekében fejtem volna. (Fiamnál még tanultam akkoriban, és azért gyűjtögettem.)

Kép

Kép
nán-dorka

részletekben írom... kitaláljátok, ki miatt? :wink:

Meri, a lényeg, h Apa örül. Örülni fog a fia is uannak...
Örülök, h kicsit megnyugtatott Titeket, amiket írtunk.

most pl kaki van..

Kép

Kép
nán-dorka

Marietta, ha veszel, érdemes bevinni a kórházba. Mondjuk nekem mindkét gyereknél a szopástechnikával kellett ügyeskedni elég sokat (persze mind2-nél más volt a bibi, csak h többet okosodjak 8) ), mellszívó ezeken nem segített volna, csak segítőkész, nagy szaktudással rend. csecsemős. A sok mindenféle közt ilyen is akadt, csak oda kellett figyelni.

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Marietta, nyavalyogj nyugodtan :) Azért vagyunk, hogy meghallgassunk :) Én mostanában csak azt hajtogatom Apának, hogy szeretnék már megszülni, meg hogy vágjanak le :) Úgy érzem magam, mint egy tehén a vágóhídón. :oops: :oops:
Nehéz mozogni, levegőt venni, fordulni az ágyba. Járni, mert Peti - szerintem - leereszkedett és úgy feszít odalent, hogy csak na. Úgyhogy - most már - én is sírdogálok. :roll:
A szüléstől magától nem félek, de az utána való dolgoktól azért igen. Hogy fogom összehangolni az igény szerinti szoptatást azzal, hogy Peti külön szobában alszik? Honnan fogom tudni milyen ruhát adjak rá, hisz Ők még nem tudnak izzadni? Meg ilyesmik izgatnak engem. A védőnő azzal vigasztal, hogy meg fogom érteni a gyerek jelzéseit. Hát, remélem. :roll:
Apa nálunk is sokáig úgy gondolta, mint a Te párod, hogy a kiírt időpont előtt nem lehet szülni. Pontosan akkor vagy utána igen, de kizárt, hogy előtte. Aztán - ahogy járkál velem a dokihoz és látja hogy változik a méhszáj, meg hallja hogy mit mond a védőnő - tegnap volt itt, szerinte még 2 hetünk van :?, most már úgy áll hozzá, hogy gyakorlatilag bármikor indulhatunk a kórházba. :) Ha valamelyik barátja hívja Őt ezzel vagy azzal, akkor mindig azt mondja, hogy nagyon szívesen segít, de úgy kell időzíteni, hogy mi bármikor indulhatunk szülni :) Nagyon édes :):):)

Vivi, ez a kötött sapi haláli :) Nálunk anyós takarót készít Petinek ezerrel :) Lassan befejezi, mint én a gobleint :) Nekem már "csak" 2 maci van hátra, szerintem max. jövőhét végére készen leszek. :roll:
A kenyeres kép tényleg olyan, mint ha éhen akarna halni a Drága :)
Az alvóson meg látszik, hogy totál kidőlt :)

Orsi, Apa akkorát röhögött a 18-as karikán :) Az egyen póló pedig nagyon szuper :) Tök jó, hogy Domi ennyire szereti Samcit :)

Fio, jó hogy ilyen jó fej a szomszéd, a kopár udvart meg sajnálom :( De ősszel majd beültetitek sok szép mindennel :)
Apa érkezéséig pedig kitartást! :) Már csak 2 nap van hátra! :)
Istenem, mind két gyermeked kész szívtipró, de komolyan. :shock: Lilla annyira csajszi, Oli pedig - bocsánat - nem is jóképű, hanem egyenesen szép!!!! Igazi modell arca van a kis srácnak. A mosolyával pedig minden lányról le fog varázsolni a bugyit azt garantálom. :)
A hímzés nagyon szép, ha végre kész leszek a goblein-nel, én is felrakom. Nagyon megküzdöttem vele, akkor kaptam Apától, amikor kb. a 7. hétben voltunk. De mentségemre legyen mondva, hogy a hányós időszak alatt képtelen voltam vele haladni. :) Mondjuk akkor is majdnem 20 hetembe került megcsinálni. :shock: Bár tök amatőr vagyok a témában és ez jó nagy egy kezdőnek. :)

Nálunk ami van udvar kutyákkal van tele, bár anyós megígérte, hogy majd szorít helyet Petinek egy homokozó erejéig. Az ötlet szuper, csak majd védje meg a kutya, macska piszoktól. :shock: De ez még úgyis messze van.

Dorka, nagyon édes a csajszi a fakanállal :):):)

Marietta, én vettem mellszívót. Medela Mini (vagy Midi?) Electricet. A szülésznő mondta, hogy van bent is, de ha akarom, apa behozhatja a sajátot is. Abban reménykedem, hogy annyi tejcsi lesz, hogy tudok fejni és fagyasztani :roll: Anyukámnak volt, hátha bejön nekem is. Jó lenne ilyen téren egy kis genetikai támogatás :)
Barátnőmnek Avent kézije volt és a nyomkorászáson kívül azt sem szerette benne, hogy a pumpánál van egy pici pöcök, ami eltörhet. Na, hát neki eltört, külön alkatrészként nem pótolható, így új mellszívót kellett vennie. :?

Meri, nekem most nőtt megint a cici. Egyik napról a másikra akkorát nőttek, hogy én is csak néztem. Pedig idáig is volt mit a kirakatba tenni :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Mellszivo tema:
nekem van Avent kezi.En kb 3x hasznaltam,amikor mellgyuszim volt,es bedurrantak a cickok.De ugyanugy tudtam volna kezzel is fejni.
En ha ujra tehetnem,nem vennek.
En tejszaporitasra Attilat hasznaltam :wink:
Ha ugy ereztem kevesebb a tejci,pakoltam ra serenyen,es EZ AZ,ami igazan bejon,es SOKKAL kenylemesebb,mint a mellszivas.
EN utaltam az egeszet,fertotleniteni,valahogy a technikajat sem csiptem el vagy mittomen,na meg en nem torekedtem arra sem,hogy eltegyek a fagyoba.
Igy tok hamar beallt a kereslet-kinalat nalunk,annyi termelodott,amennyi kellett neki es nem tobb,igy nem kellett fejnem.
En nem akartam azt,amit sok ismerosom csinalt,hogy miutan megszopizott Attila,kezdtem volna fejni (csak hogy eltegyek),majd mire befejezem a fejest,fertotlenitem,ujra ehes kb a gyerek,es kezdem elolrol...na neeeeeeeeeeeem...Igy is ugy ereztem az elejen,hogy allandoan szoptatok... :?
Persze ez maganvelemeny.Es az en tapasztalatom.De a mellgyuszira is az valt be,ha ratettem Attimat a cickora,nala jobb mellszivo nem letezik!!!!! :wink:
Csak akkor vettem elo a mellszivot,ha epp aludt ejjel es fajt,meg lazas lettem.De mint mondtam,utolag azt mondom,kezzel siman ki tudtam fejni annyit,amennyit a mellszivoval.
Most,hoyg megvan,elteszem a 2.gyerkochoz,persze,de ujra nem vennek. :wink:
Es a korhazban is ugyanez,bambinot cicire pakolni,o majd leszivja ha bedurran!!!!!!! :wink: De nekem is megmutiztak a korhazban,hoyg hogy kell cicire tenni (hala erte!!!!!!!!!),mert eleinte rosszul csinaltam,es azert sebesedett ki.Nem kapta be elegge a cicibimbot :wink: :wink: :oops:
Szoval kerdezzetek bent a korhazban!!!!!!!!
De ha ugy erzitek,biztonsagot ad,ha vesztek,vegyetek!De ahogy itt elottem mar elhangzott:nagyon hamar be lehet szerezni szules utan is. :wink:
Sztem azt is lehet,hoyg nezzetek ki a modellt,irjatok fel a nevet stb..,es ha nagyon kellene,apa kezebe nyomni a cetlit es irany neki a bababolt,1 ora mulva a kezetekben lesz. :wink:

na most csak ennyi voltam....

Esztora,
okes :wink:

Kép

Kép
arwen07

csak egy percre jöttem:
mellszivó: én Avent kézit vettem először, de nyikorgott nagyon :shock: ráadásul, amit Arwen is mond, szoptatás, fejés, sterilizálás, szoptatás, fejés, sterilizálás stb... szóval hulla voltam. Mivel nekem annyira bedurran a cicim, hogy nem tudtam egyáltalán szoptatni, már vérzett stb, akkor apa vett egy medela mini electric akármit, ami csúcs volt nagyon. Engem sajnos nem hozott össze a sors segitőkész csecsemősökkel, igy elég kinszenvedés volt a szopizás. Kézzel fejni is könnyen meg lehet tanulni, nekem a védőnő mutatta meg. Szóval én a medela electric izére szavazok :lol:

Meri,
apa nálunk is odavolt a méretekért, csak nekem nagyon érzékeny is volt, igy... :roll:

Kép
Kép
adrienna

Fio,
utálom, hogy a ygerekemnek a saját lakásunkban nem tudok nyugott körülményeket biztositani az alváshoz. Értem, hogy a ti és a mi esetünkben is muszáj ezt megcsinálni, de akkoris :evil:

Kép
Kép
adrienna

már mint muszáj ezeket a munkálatokat megcsinálni...

Kép
Kép
adrienna

Sziasztok!
Nekem is volt mellszívóm, és sokat használtam. Már a kórházban jó szolgálatot tett, mert Enci szopizni lusta volt, de a lefejt tejet megitta üvegből. És ha adtam le éjszakára a csecsemősöknek, akkor nem tápszert adtak neki, hanem a saját tejet.
Itthon is sokat fejtem, minden szopi után, aztán fagyasztottam. Tele volt a fagy.láda. És mikor lejárt a 3 hónap kidobtam a sok-sok zacskót. De megnyugtatott a tudat, ha történik valami, van vésztartalék.

Fio: mindjárt haza is ér Apa. Elég gyorsan eltelt az idő, nem?
vivi79

visszaolvasva láttam, h
Meri, kérdezted a pocitartót. nekem jó volt, kb. harmadik harmadtól, úgy éreztem, könnyebben sétálok, és nem húzza úgy le a súly a szerveimet, kevésbé kellemetlen érzés volt.
sajnálom a Nagyidat, gondolunk Rád!!! +++

Csenge szülinapos képei nagyon édik. milyen szépen ült a széken! ezen felbuzdulva ma a teraszonvacsihoz beültettük Dorót a kinti műanyag székbe. de a lépcsőnlemászás még a kenyérnél is érdekesebbnek bizonyult...

Adri, sebaj, találtam egy rizses tortát. különben is főleg a gyümölcsöket ette le róla. majd teszek szülinapos képet a képtárba.

Fio, gyere Te is a képtárba, és oda tedd fel a szép képeket, ha aggódsz, nehogy reklámfotónak felhasználják!

Ágota, édi volt ez a "nem, még nem szültem"! A lényeg, h jó fej a doki!

Nikóska, remélem, vigyázol magatokra most már! Írj, mi újság!

Pinkiné, Marietta, jó közel vagytok már a szüléshez! Nagyon izgi, drukkolunk Nektek!

Kép

Kép
nán-dorka

sziasztok,

aranyosak vagytok, hogy hiányoltok, megvagyok, csak a héten már dolgozom, este meg nem nagyon van már kedvem-erőm gépezni...azért próbállak közvetni Titeket! :D
Róka komával még néha randizunk reggelente, de már kezdem kiismerni a fajtáját, lassan megtanulom, mit nem szabad :lol:

Még majdnem 3 hét a 12. heti UH-ig...

Pusz, jó éjt!

Kép
vickybabe

Viki, persze, pihizzél, de ha épp úgy alakul, várunk!
És tudom, h nehéz kivárni az uh-t (én is mindig úgy odavoltam a "találkozásokért"), azért tudjad, h így visszanézve szinte furcsa, miért is. Hiszen olyan közel vagytok egymáshoz, mint senki más senki máshoz! :)
Róka komának pedig üzenjük, h ólálkodjon másfelé!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!
azt hiszem nehéz napok elé nézek. Enci nem akarja bevenni a gyógyszert, összeszorítja a száját, így nem fog javulni. Erőltetni nem akarom, mert a végén még annyit sem fog enni, mint most. Nincs valakinek bevált módszere? (kanalas szirup) Reggelre elkezdett köhögni, és tüszögni is. Sosem lábalunk már ki ezekből a nyavalyákbl????????????, :cry: :cry: :cry:
vivi79

Vivi, nekünk bevált Dorónál, h a Nurophen adagolójából lőttem a szirupot a szájába. Persze fokozatosan, ő meg kiszopogatta így. Előtte utálta.

Dorka-krónika:
Önellátó. Tegnap, míg én teregettem, kivette a hűtőből a levest és a lencsefőzeléket, és evett belőlük.
Igaz, én takaríthattam utána rendesen, mert a lábasok felborultak, ő pedig a földről evett, de kicsire nem adunk.

Kép

Kép
nán-dorka

És: ha fontos gyógyszer, hívd az orvost, hátha van tippje!

Kép

Kép
nán-dorka

Dorka: köszi a tippet. Előző héten szedtünk Nurophent, el is fogadta az adagolót. Volt mikor a főzelékből is tudtam neki adni vele. Aztán már valamiért nem tetszett, nem kellett. Pedig utána Panadolt kaptunk. Azt már a főzelékbe, pépbe csempésztem bele kanállal. De most az augmentint megszagolja, összehúzza száját, orrát, hátrahajtja a fejét, és nem enged. 3 ml-ből jó ha felét bele tudom erőltetni.

Édi lehetett a lányod, ahogy ül a lábasok között, és kanalazgat. De legalább önállósodik.
vivi79

nehéz, én is alig boldoigultam Dorkával, mikor még általában enni sem sokat evett, a gyogyival. orvos mit mond?

dehogy kanalazott...! csipegetett... és se előtte, se utána nem kellett neki a lencsefőzelék. csak a földről csipegetve. :roll:

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Holnap babaúszás után indulunk a Balatonhoz!
addig is jók legyetek!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Az a baj, hogy sem az orvos, sem a védőnő nem mond semmit. Mindkettő jóváhagyja, hogy annyit eszik, amennyi kell neki. De én nem hiszem, hogy egy majdnem 10 hónapos gyereknek elég kb 5 kanál főzelék ebédre, és hasonló mennyiségű reggeli, uzsonna és vacsi. Na, nem panaszkodom, majd talán megjön az étvágya.

Jó éjt mindenkinek.

Esztora: jó pihenést Nektek.
vivi79

No de h az antibiotikumot csak részben tudja így bevenni, arra sem mondanak semmit? Merthogy így mos tegyáltalán van-e hatása vagy vmi mást kell kitalálni? Nem tudom, pici bébiknek talán infúzióban adják? No persze azt sem szeretném, ha meg kellen szúrni Encit!

Kép

Kép
nán-dorka

Vivi,
ez nagyon rossz lehet :( Nincs valami amit szeret esetleg és azzal beadni az orvosságot? Pl Gabcsi nagyon szereti a Nestle babapudingot. TUdom, hogy nem megoldás, de legalább benne lenne a gyógyszer. Gabcsi is nagyon válogat, egyre több mindent nem hajlandó megenni. Meg úgy vettem észre, hgogy nincs türelme enni. Annyi érdekes, felfedeznivaló dolog van a világban, hogy nincs idő enni :? Én megmondom őszintén, tudom, hogy nem helyes, de én sokszor úgy etetem, hogy ő rohangál közben. Jön megy, bekap egy katonát vagy egy kanál főzit és megy tovább. Aztán visszajön, újabb kanál :oops: :oops: Anyukám biztat, hogy én pont ugyanezt csináltam, de 2 éves koromra leszoktam róla. Most bizakodom, szóval én igy próbálom belediktálni a kaját :lol: Persze ha beteg, akkor más a helyzet szerintem... :roll:

Kép
Kép
adrienna

Dorka, Adri:
köszi a válaszokat. Nem, sajna erre sem mondanak semmit. NEm is foglalkoznak vele, ha mondom. Védőnő még azóta sem járt errefele. Utoljára talán 2 hónapja volt. Azt meg unom, hogy állandóan telefonálgassak, ha gondom van.
Adri: én kezdetben nem adtam semmit a kezébe evés közbe, (gondoltam ne azért egyen, mert eltereli a figyelmét) de már ott tartunk, hogy az egész asztal tele van mindenféle törhetetlen dolgokkal, mert úgy eszik, hogy ami a kezében van, azt ledobja. Aztán addig bámulja lehajtott fejjel, míg felveszem, és visszaadom, vagy adok valami mást neki. Aztán újra ledobja, és kezdődik előlről. Közben kell adni 1-1 falat kaját.

Ma reggel aránylag normális adag reggelit evett, és a gyógyszert is bele tudtam csempészni. Minden kanál pépben volt 1-1 cseppnyi. Ha több sikerült, és érezte az ízét, akkor a következő kanál megevéséért könyörögni kellett, de azért elfogyott az adag.

Ami nála szinte mindig bejön az a kecskeméti sárgabarack babakeksszel. Nestléből egyszer vettem neki valamilyen gyümölcsöset, de én ettem meg, neki nem kellett. Majd próbálok másfélét.
vivi79

Vivi,
a "gravitációs kisérlet" játék szerintem minden gyereket elér :lol: :lol: Sok mindent mondanak mások: pl. a védőnő azt mondta, hogy ne adjunk játékot neki evés közben. Nah... szóval Gabcsi semmit nem enne, ha nem lenne valami, amit ledobhat a földre vagy tekergethet stb Eleinte bejött az ének meg a bolondozás, de már nem, igy általában kap valamit, amit babrálhat. Szerintem hallgass az anyai ösztöneidre. Könnyű tanácsokat osztogatni és más benne lenni.

Nándorka,
megkaptam ám a margitszigeti találkozóról a privit, de mivel a babanet nem küldött értesitést, ezért nem léptem be és csak most pár napja olvastam :evil: :evil: :evil: Szóval köszönöm, és legközelebb én is szeretnék menni mindenképp.

Arwen,
igy a tar.hu-s infókat is megkaptam és megnéztem a képeket. Annyira aranyosak a babák.

Gabcsi ma nem akar enni és egész nap aludna. Most ébredezik, megyek megebédeltetem

Kép
Kép
adrienna

Vivi,
Gabcsinak a vaniliás babapuding jön csak be a gyümisek nem. Ráadásul elkezdte NEM megenni a főztömet. :? Válogat. Pl. zöldbabfőzelék szóba sem jöhet :roll: De a spenót az egyik kedvenc
Hipp duo joghurt gyümölcsökkel is mindig nyerő :lol:

Kép
Kép
adrienna

Adri: legközelebb ha vásárolok megpróbálom a vaníliás pudingot. Bár nálunk a csokis lehet hogy jobban bejön, az általában beválik pépben is. Most azt hiszem a milupa stracciatellas a kedvenc.

Ja, és most volt itt a védőnő. MIvel pont olyankor jött, megkértem nézze végig az ebédünket. Kb. 50g főzit ha megevett Enci, de ő azt mondta, elég neki, nem baj ha nem eszik többet. Ő is a torokfájással, illetve a fogai féltésével magyarázza az étvágytalanságot. Próbált tanácsot adni a gyógyszer beadással kapcsolatban, de saját szemével láthatta, hogy nem nyerő ötletek.
Megállapította, hogy a kb napi 1/2 deci folyadék amit meg bírok vele itatni nem elég. De kérdem én, ha nem akar inni, akkor mit csináljak? Nem nyomhatok tölcsért a szájába, hogy aztán öntsem a folyadékot. ő egy ilyen nem evő, nem ivó gyerek. Ez van.
vivi79

Sziasztok!

Vivi, sajnálom hogy Encinél ilyen rosszul megy a kajcsi :(
Reméljük, hamarosan rendbe jön a dolog. :wink:

Mi ma reggel voltunk az első NST-n. 1/2 9-re kellett mennünk, reggel 1/4 8-kor indultunk és sikeresen odaértünk 1/4 10-re. Hát, majdnem megütött a guta. :roll: Jövő hét pénteken meg reggel 8-ra kell menni, mert 10-től meg Újpesten papás felkészítő torna. Vajon mikor kéne elindulni, 6-kor? :roll:
Peti Manó 1-2 meg mozdulás kivételével végig aludta az egészet, de tudtam hogy ez lesz, ebben az időpontban nem szokott mocorogni. Viszont volt 1, azaz egy db 70-es értékű összehúzódásunk :):) A méhszáj még mindig "jól megtartott".
Amitől majdnem sírógörcsöt kaptam, az az volt, hogy a doki bejelentette, június 21.-26-ig külföldön nyaral. :shock: :shock:
Tudom, hogy Ő is ember, meg neki is jár a pihenés, de amikor a 28. heti terhesgondozáson szólt, hogy kórházat vált, azt mondta, nem megy szabadságra (max. belföldre), mert hát munkahely váltás után ezt nem engedheti meg magának. Erre tessék! :evil: :evil:
Annyira pipás lettem, de komolyan. Persze gondoskodott helyettes dokiról, de akkor is. Ja és kifejtette, hogy jó lenne, ha terminus végéig egybe maradnánk, mert hát a gyereknek az a legjobb, bár tény, hogy nagyon lent van már a feje. Meg ha akarom, lehet olyan praktikákat alkalmazni, hogy amíg Ő nyaral, addig újra szedem a magnéziumot, nehogy elinduljon a szülés. S persze indulás előtt, 20.-án este még látni szeretne. Gondolom, kell neki a költőpénz a nyaralásra. :evil:
Apával meg is beszéltük, hogy még ha ott is lesz a doki a szülésnél, akkor is a szülésznőnek fogunk többet adni (Ő lesz velünk végig úgyis), neki pedig az előre kigondolt összeg (nincs fix tarifája) felét fogjuk csak adni. Most is a terhesgondozásért, a kenetvételért és az nst-ért ott hagytunk 10e Ft-ot. Hát, akkor a szülésnél majd kevesebbet kap. Komolyan mondom, mostanában egyre több csalódást okoz ez a pasi.

Bocsi, hogy panaszkodom, de tisztára kiakasztott. :oops: :oops:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Gyors olvastam az utolsó hsz-eket, mert többre nem volt időm, de Adri hallod, a szívemből szóltál!!! Balázs dettó ugyanilyen. Korábban a bolondozás, éneklés lekötötte, mostmár mindig adnom kell valamit kezébe, ha etetem. De már ez se segít sokszor. Feláll az etetőszékében, rázza a fejét és NEM AKAR ENNI!!! Én ettől kiakadok. Persze, a ropi, a kölesgolyó az bármikor jöhet. Ja és a kenyér. De semmi más! Mindent úgy kell beleerőltetnem. A tejpép volt a kedvence, ma pl abból is csak pár kanállal evett. A spenótot megeszi, amit én főzök, de semmi mást!!! A bébiételekből is csak bizonyosakat. Gyümölcsökből is inkább az üvegeseket, na meg a nestlés bébikompótot, amit én turmixolok azt nem. A nestlés joghurtból én most vettem vanilíásat, hát kiváncsi leszek szeretni fogja-e.
De mi a francot lehet ilyenkor csinálni, ha nem akar enni????? Mert enni kell!!!! Már arra is gondoltam, hogy ez betegség nála. Viszont úgy látom, hogy ti is ezzel szenvedtek, így nem vagyok egyedül ezzel a problémával és nyugtat egy kicsit, hogy akkor talán Balázsnál se betegség ez...

Ja, és még a csúcs, hogy egész nap rajtam lóg. Mondjuk már megszoktam, de másoktól hallom, hogy az ő gyerekeik olyan szépen eljátszanak önállóan a játékaikkal. Na, Balázs nem! Csak akkor, ha ott ülök és játszok vele. Ez még az a szeparációs izémizé lehet nála? Ez meddig tart nem tudjátok?
Így ezért nem is tudtam jönni a napokban, mert minden időmet leköti, amit meg nem azt háztartási munkával töltöm.

Egyébként ajánlom mindenkinek a D. Tóth Kriszta könyvét a címe: Lolával az élet... Szülinapomra kaptam és lopott időmben kiolvastam, szerintem nagyon szuper könyv!!!!

Amint tudok jelentkezem újra...
szerika

Jaj és elfelejtettem majdnem!

Fioona: nagyon örülök, hogy előkerültél és jó lett a gépetek és hogy jöttél ismét közénk! Lillus igazi nő, Oli pedig bájos fiú!!! Hogy sikerült a szülinap? Nem meséltél még róla! Képeket is tehetsz ám a képtárba :wink:

Angyalkrisz: teszek majd képeket, de egy része még nincs is nálunk, majd utána tudok válogatni. Az ünneplés jól sikerült, egy étteremben ünnepeltünk, Balázs egy percet se maradt nyugton, olyan izgatott volt végig, hogy még az etetőszékbe se lehetett beletenni... A tortáját nagyon furcsán nézte (mintha egy ufó lett volna...) , próbáltuk beletenni a kezét, de nem engedte, így meg se kóstolta... Viszont mi annál inkább megettük mindet! :D
szerika

Pinkiné!
Ne aggódj, kihúzod a végéig, és Peti megvárja a megszokott dokibácsiját. Beszéld meg Vele, hogy így legyen.

Szeri: megnyugtat a tudat, hogy nem csak én aggódok állandóan az evés miatt. :x illetve a nem evés miatt. Nem szedtek valami vitamint? Na, nem mintha nekünk használna, de én adok neki Vitacolant. :lol:

A felső vonalzóm egy nappal le van maradva, vajon miért? mit csináljak vele? Van valakinek ötlete? Vagy rosszul gondolom, ha csütörtökön született, akkor a kerek hét mellett már kellene egy napnak lennie, nem? :oops:
vivi79

Pinkiné,
ez annyira felháboritó és bosszantó. Szerintem a babóka akkor születik meg, amikor készen áll a kinti létre és a 40 hét az inkább irányadó. Szörnyű, hogy a doki ilyeneket csinál a végére :evil: :evil: :evil: Mindenesetre, csak halkan mondom, mert én teljesen megvoltam végig elégedve a dokimmal, hogy én pl a szülésznőt hivtam, amikor elkezdődtek a fájások. A kórházban végig ő volt mellettem, ő hivta fel a dokimat, szóval a szülésznő nagyon fontos ember.

Szeri,
Gabcsi is egésznap rajtam lóg és én sem tudok csinálni semmit csak amikor alszik, nem tud egyedül eljátszani mint mások. Körbekérdeztem kajaügyben és akinek hasonló koru babája van, mindenki szenved a "nemeszünk" problémától. MOndjuk ez annyira nem vigasztal :roll: A gyerekorvos azt mondja: "Spenótot akar enni a gyerek mindennap? Hát adjon neki" Én ezt annyira nem osztom, de ha nincs más akkor mit lehet tenni?? :roll:

Kép
Kép
adrienna

Sziasztok Drága Lányok!

Genya internetszolgáltató nem nagyon akart üzemeltetni nálunk semmit pűr hétig, így most jól le vagyok maradva....
Próbálok visszaolvasni, ezen az oldalon már végigmentem, de azt hiszem, lesz még mit pótolnom ;)
LEmaradtam jó pár szülinapról is, az illetékeseket ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!!!

Egyébként jól vagyunk, ezer a dolog, készül a kert, a medence, meg az állandó projektek (Gyermek után rohangálás, takarítás, főzés....)
Ákos iszonyatosan beindul, nagyon megy, bár ami érdekes, hogy annak elenére, hogymár két hete ment pár lépést egyedül (azóta már egyre ügyesebb, már olyan 2 métert is megtesz :) ), csak benn, a lakásban indult el önállóan, az udvaron mindig fogta a kezem. Tegnap viszont ott is belendült, sajnos volt is egy esés, mert annyira hirtelen engedte el a kezem, és olyan lendülettel indult, hogy nem tudtam elkapni, és megbotlott egy földdarabban.
Szóval elég aktiv a Gyermek, de tündéri :D Nem mondom, hogy nem fáraszó, de amikorlátom a kis pofiján, mennyire örül, ha produkál valami újat, majd' elolvadok. És iszonyatos humora van, akkorákat röhögünk együtt :D

MEri, MArietta:D
Nekem is Avent kézi volt, hát vegyes érzelmekkel gondolok rája....szerintem is nagyon nyikorog, nem is túl kényelmes, én pl csak egy bizonyos szögben tudtam fejni, és volt, hogy a vákum abszolút nem kapta el a cicim....sajnos nem kellett túl sokáig használnom, mert elég hamar kevés lett a tejem, és bármit csináltam, nem lett több. Áki pedig csak most választotta el magűt, szinte napra pontosan amikor 10 hónapos lett.

Vivi:D
Sajnálom, hogy őpp neház korszakban vagytok....a gyógyszert én (szintén augmentin volt) kispohárba töltve adtam Ákosnak, úgy megitta, pedig sem a kanál, sem a fecskendő nem kellett.
Sajnálom, hogy problémás az evés, de igazad van, nem lehet erőltetni.

Adri, Szeri:D
Ákos is ugyanebben a korszakában van....nem hajlandó megenni semmi babakaját, sem boltit, sem sajátot, csak a darabos kaja érdekli, abból is csak a kenyér, tészta, rizs a kedvenc. Én is azon agyaltam, hogyez most szép, de nem élhet a Gyerek csak ezeken. Aztán trükköztem, bevetettük a sajtot, husit kis falatkákban, a gyümit, zöldséget már pűr hónpjs leve csak darabokban eszi, úgyhogy így elég elfogadható az étrend. De nagyon fura, hogy Ő sem akar semmit megenni kanállal, csak kézzel falatozik, pedig eddig olyan ügyesen evett....mindegy, egyszer csak kinövi, lányeg, hogy egyen :D

Vicky:D
Már midjárt 12. heti uh!!!! Hihetetlen, ebből is látszik, hogy lemaradtam.... :oops:

Esztora:D
Jó nyaralást!!
Na, megpróbálok visszaolvasni.

porsika

Sziasztok!

Maradjunk annyiba, hogy eltelt, jó? Mert nekem nem tűnt gyorsnak. :roll:

Pinkiné! Köszi a dicséretet. Hát, be kell valljam, mindig is úgy tartottuk, hogy nekünk jutott a világ 2 legszebb gyereke. :twisted: De hát, gondolom ezt mindenki így érzi. Most már elég komolyan játszanak együtt, meg persze veszekednek is. :twisted:
Ami képet varrtál, az biztos, hogy örök kedvenced lesz. Én mindig úgy gondoltam, hogy felülmúlhatatlanok azok a darabok, amiket várandósan készít az ember. Arról mindig az fog eszedbe jutni, hogy ez akkor készítettem, mikor Peti még a pociba volt. És az ooooooolyan jóóóóóóóó! :mrgreen:

Dorka, hát a képtárba addig jutottam, hogy megnéztem a képeket. Hát!!!!!!!!!!!!!!!!!! Elvoltunk ájulva tőlük. Nem csak én, Lilla is. Persze egyből kellett volna neki a traktor, Bali biciklije, Domiék bicikli utánfutója, és úgy általában minden, amit meglátott.
Ahhoz, hogy feltölteni tudjak, még kicsit jobban meg kell ismerkednem vele, nem akarok csak úgy próbálkozni, nehogy valamit véletlen töröljek. :?

Vivi, ez nem lehet könnyű. :( Próbáltatok homeopátiás gyógyszert? (kiegészítésként) Azóta jobban van Enci?

Erről a nem evésről volt kimásolva egy irtó jó hozzászólásom az NLC-ről. Valószínű töröltem már. :( Azért majd utána nézek. A lényeg: Egy gyerek nem fog éhen halni, ha van előtte étel! Ez nagy igazság. Ösztönös kis lények, fog enni, ha nagyon éhes, még azt is amit utál. Szóval ne aggódjatok. Viszont a másik, hogy olvastam, hogy ezek az üveges ételekre nagyon rá tudnak kattani. Megszokják azt az íz világot, és mást nem akarnak elfogadni. Gondolom ti is belenyaltatok már. Egész más íze van, m int a házilag főzöttnek. Pl. azt nem is értem, desszertet miért adtok neki? Azt a legkönnyebb elkészíteni. Én ami nem friss gyümit szoktam használni (ha szezonálisan kicsi a kínálat) az az aszalt gyümölcs. Egy kis kukoricadarával felfőzni 5 perc munka, utána csak gőzbe puhul. Vagy zabkása, rozskása stb...... Nyers vagy aszalt gyümivel. :) Még a párom is azt mondta rá, hogy finom, pedig ő aztán cask hús-hússal alkat. :twisted: No, nem akartam okoskodni, csak leírtam, hogy mi hogyan. Hátha bejön valakinek. :wink:

Szülinap? Csendes volt. 8) Tortán mi sütöttünk Lillával. Úgy volt kitalálva, hogy Oli a gyümölcsökből eszik róla, de naná, hogy olyan, mint a nővére. Nem volt hajlandó enni a szülinapi tortájából. :D
Pedig imádja a hasát, bár olyan kis gebe, hogy senki nem mondaná meg róla. :lol:
Clemmyt kapott, nagyon szereti. Lilla is azt kapott első szülinapjára, így ezzel kiegészítve, már egész komoly kis szettjük van. 8)
Oli nagyon vicces. Nagy humor zsák. :mrgreen: 8 foga van. Még szopit nem sikerült kiváltani. Nem eszik cukrot, tejterméket. Tojásból a fehérjét, valamelyik nap megpróbáljuk majd a sárgáját is. Búzát még szintén nem eszik, tojás után azt akarom bevezetni. Eddig rozslisztet evett, azt jó vette. (szintén glutén tartalmú)
Az éjjelek pocsékok még mindig. Volt egy kis jobb szakasz, de az nudli. Most éjjel először 1,5 órát, majd 3,5 órai ébrenlét után 3 órat sikerült aludni. :cry: Mondjuk, ebbe belejátszik, hogy sajnos kifolyt a pelusból a pisi, és csak akkor vettem észre, mikor már 1× visszaaltattam. Na, gondolhatjátok! Olyan vidám lett miközben átöltöztettem, hogy reggel 7 -kor aludtam vissza. :roll:

Na, megyek is, egyéb kötelezettségem után nézek.
Pusz!

KépKép
KépKép
fioona

Hali csajok!

Én olyan nyomi hangulatba vagyok. Bocsi hogy nem jövök.

Majd szétszakad a derekam,fáj a hasam is,meg csikar is meg hányingerem is van,és olyan gyengének érzem magam hogy azt elmondani nem tudom.
Gondolom ez a hülye idő nem?!

Örülök hogy pörög a topic. De nekem most nem megy hogy többet írjak. :(

Puszik.
csipcsab

Csipcsab, a legjobbakat! Hát, ez már a finisben lévő kismama hsz-e volt... De már nincs sok hátra! Lehet, h ő is hamarabb bújik ki majd a kiírt időpontnál, h ennyire nehéz már Neked.

Fio, látod, nem történt semmi baj Apával! Örülök, h túlvagytok rajta!

Vivi, ez irtó nehéz lehet!!! Drukkok mennek! ++++ És én nem hagynám annyiban az orvost, h nem mond semmit a fél adag antibigyóra. Ha már ilyet kell kapjon Enci, legalább legyen hatásos!

Adri, Szeri, nekem is rapszodikus evő a lányom. Néha egy perc után már kéredzkedik is ki a székéből. Ma délelőtt pedig konkrétan kimászott az étkezőasztalra a székéből, és ott csücsült, mire bementem a fürdőszobából. :shock:
Képzeljétek, én is pont ma gondoltam, h na, jól lefektetem délutáni alváshoz, de mit evett ebédre Doró? Kb. 4 kölesgolyót, 3 szem cseresznyét és 2 kávéskanál borsófőzeléket... hát... :roll: Nekem talán anyival könnyebb, h a szopiról azt gondolom, h abban sok minden benne van, és együtt csak jó lesz már. De uez a tápszerre is igaz.
Aztán most azon gondolkodtam, h vajon mi is az az ideál, amihez mérjük, h ahoz képest keveset eszik a gyerek. Én pl. saját korábbi evéséhez meg amit más gyerekről mondanak, meg amit én úgy jónak gondolnék. De ha belegondolok, ezek egyik sem olyan erős mérce, mint a saját szükséglete! :!:
Fio, jó, h mondod a kásákat! Szinte sose csinálok, pedig én is szeretem! Meddig és hogyan főzöd? Az aszalt gyümit beáztatod előtte?

Kép

Kép
nán-dorka

Porsi, de jó, h jöttélÍ!

Szeri, kösz a könyvajánlót! Édi lehetett Bali az "ufo-tortával".
Igen, ez még a szeparációs félelem, ami nem egyik napról a másikra múlik el, hanem enyhülni fog. Nálunk fiamnál 14 hósan már jobb volt, ha minden rendben volt, kicsit már eljátszogatott. Nálunk új "játékok" bejönnek. Mindig újak, és azért az iodézőjel, mnert nem muszáj,m h az legyen. Ma a bátyja nagyméretű fagyöngyeit tök jól elgurigázgatta, pakolgatta ki és miután megmutattam nekji, be is.

Kép

Kép
nán-dorka

Oké Csajszik, megnyugtattatok, hogy a gyerekem nem fog éhen halni :lol: , na meg az is nyugtat egy kicsit, hogy nem csak nálunk vannak ilyen problémák. Egyébként a tápszerből reggel és este sokat eszik, és ebből azért kapja a vitamint.

Nán-dorka, pedig Doró olyan jó husika, nem is gondolnám, hogy rossz evő...

Vivi, nem hallottam erről a Vitalocanról még. Ez vitamin? Vény nélkül lehet kapni? Én nem adok Balinak vitamint, két éves korától gondoltam. Nem korai még adni? Csak azért, mert a tápszerből úgyis eszik annyi vitamint, amennyit kell.

Tegnap vettünk Balinak húzó-toló játékot, ez katicás és hosszú fanyelű, biztos tudjátok milyen, hát telitalálat volt! Azóta ki sem engedi a kezéből, folyton ezzel járkál és bügyürészi, tologatja... gondoltam, hogy ez jó lesz, mert a szüleimnél pl ugyanezt csinálja a söprűvel :)

Marietta, sajnálom a rossz hangulatot, az idő is lehet, de az is, hogy már közeledik az idő. Én emlékszem, hogy milyen türelmetlen voltam és már soha semmi nem volt jó a végén... Kitartás!!! És küldök egy kis jókedvet :D :D :D

Vicky, te hogy vagy? régen voltál...

Meri, Pinkiné: ti hogy vagytok?

Fio: mi az a Clemmy? :oops:
Én még sose csináltam zabkását, meg ilyesmit... én olyan igazi magyaros kajákon nőttem fel... de szeretném kipróbálni Balázsnak, hátha beválik, úgyhogy köszi az ötletet. Leírnád, hogy pontosan hogy csinálod és kábé a mennyiségeket?

Porsi, Tök jó, hogy jöttél! nagyon ügyes Ákos! És milyen hamar elindult!!!

Nos, megyek aludni, elég fárasztó napunk volt... (fürdőben voltunk, Balázs imádja! )
szerika

Sziasztok!

Marietta, nagyjából átérzem az írottakat. Bár nekem nincs hányingerem, s a derekam "csak" a jóslók alatt fáj (amik egyre sűrűbben jönnek, főleg esténként, s mensis görcsök is egyre "erősebbek"), de nekem alul, szemérem csontnál fáj annyira, hogy csak na. :shock: Ülve még istenes, de ha fel kell állni és járni kell, hát nagyon tud fájni. :( S a lábaim is (boka, vádli) egyre jobban vizesednek. Most már nem elég a 30 perc fekvés. Ráadásul alig bírok enni, semmilyen kaja nem esik jól. De aludni nagyjából még tudok. Csak ne kellene megfordulni az ágyban, akkor úgy tud fájni a pocim alja. :roll:
A jóslók alatt meg annyira kemény a hasam, mint a beton. :roll: Peti meg érezhetően belassult.
Tesómék holnap indulnak 10 napra nyaralni, s most este eljöttek elköszönni. Sógornőm azzal köszönt, hogy
1. mennyire el van torzulva az arcom :shock:
2. megfáztam-e mert baromira meg van dagadva az orrom + orr hangom van :roll:
3. marhára le van ereszkedve a pocim (mondjuk tegnap a doki is mondta, hogy nagyon lent van már Peti feje).
Szóval itt nyavalygott szegény, hogy szerinte tuti nem fogjuk Őket megvárni a szüléssel :):)
De tény, hogy én sem vagyok ebben biztos. Aztán majd meglátjuk.

Bocsánat a panaszkodásért, de ahogy ma mondtam: "Én már nem vagyok várandós, én terhes vagyok". :oops: :oops:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Marietta, Pinkiné,
gyertek csak és panaszkodjatok nyugodtan. Jól emlékszem, hogy a végén már én is nagyon szenvedtem és minden este úgy feküdtem le, hogy de jó lenne, ha ma éjjel megindulna Gabcsi kifelé. Aztán nem. Végül 4 nappal jött előbb. Szerintem a végén a nyüglődés már azért van, hogy az ember már minden félelme ellenére várja a szülést ;) ;) Hidegfront és a telihold babát hoz. Mondjuk nálunk úgy volt, hogy apa hazajött este és mondta, hogy befejezték a munkahelyene sikeresen a projektet és most már jöhet Gabcsi. Hát el is indult másnap reggel :D :D :D Mondják, hgy ha már kevésbé érzed mocorogni az is jelentheti, hogy közel a szülés. Hát nekem még éjjel is ugrált :lol: Kitartás, most már hamarosan a kezetekbe foghatjátok, akit mindennél jobban vártatok.

Vicky,
örülök, hogy jobban vagy.

Vivi,
vitamin: én amikor Gabcsi sokat tüsszög, de főleg télen Cebion-t adtam neki, ez C vitamin. Mást nem. Ja és a D vitamint, de amióta ilyen szépen süt a nap, azóta nem adom neki.

Szeri,
ezt a játékot én is kipróbálom :) Milyen fürdőben voltatok?

Kép
Kép
adrienna

Porsi,
tényleg hihetetlen, hogy Áki ilyen hamar elindult.

Én imádom, hogy két lábon járkál :lol: Sokkal könnyebb minden. Sokat segit. Pl. ő inditja el a mosógépet, bekapcsolja nekem a porszivót vagy "segit" leszedni a száritóról a frissen kiteregetett ruhákat :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nándorka,
ez a kaja mennyiség nagyon ismerős. :roll: Gabcsi sok tápszert eszik, sőt most hogy nappal nagyon keveset eszik, elkezdett éjjel is enni. Ha csak vizet adok neki, akkor olyan balhét csinál... Szóval mi most épp visszafelé haladunk és minden éjjel eszünk :roll: Még szerencse hogy van tápszer. A védőnő a tejet nyomja nagyon, hogy szokjunk le a tápszerről, de én még nem gondolom, hogy kellene :roll:

Meri,
azt hiszem te kérdezted a hastartót. Nekem már nagyon hamar 5. hónap körül úgy fájt a derekam, hogy alig birtam meglenni. Ülve, állva mindegy volt. Megvettem és az volt a megváltás. Nagyon jó találmány. Nagyon megkönnyiti a kismama életét. Én teljes szivemből ajánlom.

Fio,
a kásás történet engem is érdekel, még sosem csináltam

Esztóra,
jó nyaralást!

Hajniék hamarosan megjönnek

Mi meg holnap indulunk Galyatetőre. Remek időnk lesz :roll:

Na megyek reggeliztetem a családot. Hátha Gabcsi is kedvet kap. Imádja, amikor együtt ülünk az asztalnál 3man és ő is azt eszi amit mi :lol:

Kép
Kép
adrienna

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?