Sziasztok!
Egy kicsit az utazás témájához szeretnék hozzászólni. Nem merem biztosra állítani, de talán én voltam közületek a legtöbb helyen (vagy legalábbis dobogós helyezést érhetnék el). Szerintem nem mindegy hogy az ember milyen utazási irodával megy, milyen szállodába, milyen az idegenvezető, és a legfőbb, hogy MIT VÁR EL egy országtól!!!!
Nem ugyanazt fogod megkapni ha Tunéziába mész és ha Görögországba. Nem lehet a két országot összehasonlítani!!!! Mindegyikben más a jó, és más a rossz.
Én az általatok említett országokban mindben voltam (kivétel Brazília), és én mindig jól éreztem magam. Ha rossz szállodát is fogtunk ki, nem azon problémáztunk egy hétig, hanem próbáltuk jól érezni magunkat, és amennyire lehetett a jó dolgokat észrevenni.
Én még nem voltam olyan helyen, ahova nem mennék vissza, legfeljebb máshova és máshogyan. Persze az is lehet, hogy én nagyon utazásimádó vagyok, és erről nem tudok lemondani.
Tunéziában eddig kétszer voltam, mindkétszer csak 3 csillagos szállodában, de nem is vártam többet mint amennyit kellett volna, és igy nagyon jó volt. Egyiptomban aztán voltam Nílusi hajóúton (ez már jó régen volt, akkor még nem volt ilyen felkapott a magyarok körében, alig tudtunk helyet találni, mert nem indultak csoportok, összesen 10-en voltunk a csoportban, mert nem volt több jelentkező, majdnem nem is indult el), nekem hihetetlenek voltak a műemlékek, teljesen lenyűgöztek, az egyetlen dolog ami "zavart", hogy nővéremmel voltam kettesben, és sehova nem mehettünk egyedül, az utcán nem állhattunk meg a busz mellett, mert az idegenvezető félt tőle hogy elrabolnak :-))) De nagyon jó volt!
Második alkalommal Sharm el Sheik-ben voltunk, ott tudtuk hogy a sivatag közepére fogunk menni, igy inkább választottunk egy gyönyörű szállodát (ahol Norbi is az egyik videojat forgatta, de ez utana derült ki), halacskákat nézegettünk egész héten, és nem is számítottunk arra, hogy bárhova egymagunk elmenjünk. De ekkor erre vágytunk, ezért mentünk ide.
Görögországba meg akkor érdemes menni, ha az ember bérel egy kocsit/robogót és csavarog egész nap, élvezi az olajfaligetek illatát, a gyönyörű kék öblöket, az isteni finom görög ételeket stb.
És persze egy arab országtól ne várjuk el, hogy lebetonozott utak legyenek, tisztaság legyen stb. Az egy ARAB ország, nem európa!!!!
Szóval én tudnék regélni az országokról, de továbbra is azt tudom mondani, hogy azt kell csak elvárni egy országtól, amit nyújtani tud, és ha nem várunk el többet, akkor nem fogunk csalódni. Szerintem...
Na ez most jó kis hosszú off volt...
Utazási tanácsokban egyébként szívesen segítek