Új privát üzeneted érkezett!

Csonginak nagyon sok boldogságot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vivi, hurrrráááá! Akkor várunk!

Viki, ez tényleg olyan, mint egy álom! Álomszép és a Te életed!

Meri, próbáld elképzelni egy napotokat, mennyit fogtok menni a babával, milyen terepen. Milyenek felétek az utak-járdák? De kiforrja majd magát, az biztos. Segítünk mi is! :wink:

Marietta, mi ma voltunk Állatkertben, és barátaink, akikkel voltunk, azt mondták, ilyen tömeg még tán sose volt (pedig ott lurkónak bérlete van, szval gyakori vendégek). Nagyszikla megnyitása kicsit kamu, sok minden érdekes ott nem volt.

Kép

Kép
nán-dorka

Halihó!

Most nem jegyzeteltem, de remélem mindent leírok, amit akarok!

Ma mérges vagyok, magamra. Voltunk kirándulni hármasban a Libegő környékén. Hegynek fel, hegynek le ( Chicco Trio S3-mal- Meri), tisztáson, majd erdőben. És én annyira kimelegedtem, hogy nem "vettem" észre, Csonginak bizony hideg az erdő, mert Szegény csak ült. Olyan hideg volt a kis kezecskéje utána...most nem kap levegőt Szegény, jól megfázattam. Ilyenkor annyira szídom magam, hogy hogy lehetek ekkora barom... :cry:

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon jól sikerült a party, Csongi nagyon élvezte. Imádja a nyüzsit, de ha még körül is rajongják (mindkét részről jöttek a Nagyszülők), hát szóval az a tuti! Belenyúlt a tortájába, volt tüzijáték (az a picike), szóval élvezte! Nagyon kis hős volt, sokáig bírta, aztán beájult!
Tyű, micsoda ajándékdömping volt. Azt beszéltük a Nagyszülőkkel, hogy idén még lehet, aztán visszafogjuk magunkat...
Kapott homokozót, mágnestáblát Nándorka ajánlásával (szereti tényleg), kis taxit, xylofont, vizi játékokat, homokozó szettet, még könyvet és babzsákot Apjukkal együtt, de ezek sajna még nem érkeztek meg, ja, és egy medencét.

A babzsákot a www.boribo.hu oldalról rendeltem, zöld repülős kivitelben. Körbenéztem a témában, és nekem ők voltak a legszimpatikusabbak, ár terén is - nem mellesleg.

Anyuéknak most adtuk át azt az újságot, amit írtam a könyvtár közreműködésével. Anyukám elsírta Magát (van benne Gólyahír is), mert Anyukája meghalt szülés után, nagyon nagy szegénységbe érkezett, már 14 évesen bőszen dolgozott), szóval nagyon jól esett Neki. Azt mondta, hogy igazából Ő úgy érezte, hogy meg sem született, se Apukája, se Anyukája... Olyan édes volt!

Vicky, jajj, annyira átérzem! Élvezd minden pillanatát, de az álom csak most kezdődött el....Jajj, milyen szép lesz rá visszaemlékezni, erre az útra. Amikor majd meséled a Gyerekeidnek...Nagyon örülök!

Vivi, na vééééégre!!!! Gyere hamar!

Gyuzyo, annyira csini vagy, én nem láttam pocakot. A babaörzén tőlem is kérdezték...mikor szülök, hát mondtam, kb. 2010-ben...nem értette.

Meri, az én szerény véleményem az, hogy nem érdemes használtat venni, persze ez pénztárca-függő, rövdid távon. Ha több lurkót szeretnétek ugyanis, akkor inkább ez szolgálja ki azt a néhány csemetét, mintha 2x veszel használtat. Tehát hosszútávon ugyanott vagy, mintha egy újat vettél volna. A lányeg, hogy tesómék is használtat vettek, aztán most esett szét, eltört a fém rész, pedig ABC Design volt. Tehát nemhogy a tasókát, de még Nimródot sem szolgálta ki ez.
Valóban igaz, amit Nándorka írt, hogy jó, ha a hordozót rá tudod kattintani. Bár mi eleinte mózesben hoztuk, nekem az kényelmesebbnek tűnt, mint a hordozó. Szóval nekünk bevált, hogy a mózest be lehetett kötni az auóba, volt saját öve.
A Cam és a Trio S3 közt annyi különbség van (a szomszédnak is ez ven), hogy a kereke tömör, míg a trionak tömlős, ami nem pattog annyira. A napellenzője is sokkal jobb a Trionak, mert a Camnek előre dől, és nem tudod úgy megoldani, hogy ne süssön bele a nap. Szóval itt a párhuzamos használat alatt ezeket a tapasztalatokat gyűjtöttük. Így én inkább a triora szavazok. De, ez böszme nagy. emellé mindenképp kell egy kis esernyő. Nehéz is, és autó függvénye, hogy befér -e (mi úgy vettünk autót, hogy vittük a babakocsit).

Arwen, nagyon ügyes vagy!!!! Szép lett a torta! Én végül egy sima gesztenye-almatortát készítettem, ami inkább dekoratív volt, mint ehető. Dehát ahogy Nándorka írta, Pici Fiamnak mindegy volt :P

Nem találtam meg a fotóaparátot, de letöltöm a képeket. Arwen, lefotóztam a konyhát. Apa kérdezte, azért -é, merthogy ilyet olyan ritkán látok...? :twisted: márhogy ilyen rendet.

Na tutkó kihagytam valamiérdemlegeset...mindjárt visszanézek...

KépKép
KépKép
ragota

Óh, Kismamik, azért még odébb van az a "vég", legalábbis reméljük :P . És ez nem lesz könnyebb, főleg, ha beüt a kánikuli...

Most nézem, hogy szalagot kell cseréljek, mert megállt az idő az 1éves zsülinapnál!

KépKép
KépKép
ragota

nAHÁT EZT HOGY SZÁMOLTA KI???? no holnap újra kezdem.

KépKép
KépKép
ragota

Sziasztok Ti Drágák!

Nándorka:D
Húúú, a Ghymes szaxis-lánya várandós? De jó! Nem tudom, ilyenkor mennyire lehet sokáig húzni, én ugye eredetileg fuvolista lennék, nekem az eleji progi-hiány miatt azonnal le kellett állnom, a fuvolatanárnőm viszont mindhárom gyerekével a 7-8 hónapig nyomta....meg amikor Ákosssal a 7. hónapban voltam, én is elvállaltam egy esküvői szereplést, és nem lett gond, csak ülve fújtam, nem állva ;) Úgyhogy könnyen meglehet, hogy még sokáig nem kell a szaxis lányt hiányolni :D A múltkor írtad, hogy voltál fehér ruhában énekes koncerten, és nem közönségként...ezek szerint szintén zenész? Milyen műfajban, mikor, hol....minden érdekel! :D
Dorókánkat már úgy megcsodálnám...(én beszélek, ezer éve nincs kép Ákiról)

Zsu:D
Nagy huncut ez a Csipa:D Bár végül a három nem annyira sokkal több a kettőnél, mint nálunk volt a 6nál a kilenc (jól megaszontam, de bizti érted ;) )
Füli egy gengszter-palánta. Tegnap kisztabadította magát az elkerített részből, mert úgy gondolta, nem volt eleget kinn az udvaron (csak 20 órát a 24-ből:) )De nagyon kis okos volt, nem ment ki a kapu felé sem, csak ült ott a kordon túloldalán, és büszkén nézte a többieket, olyan arckifejezéssel, hogy "mekkora király vagyok, mi?"Aztán mikor észrevett, odajött, összenyalogatott, és hanyattvágta magát, hogy akkor simi. Imádnivaló, komolyan.

Vicky:D
Nekem is az első kép a kedvencem!!! :D Nagyon vártunk már! Azért a többi sem kutya....
Nyugodtan elhiheted, hogy innentől csak még csodásabb lesz az életed! Nem mondom, hogy minden mindíg rózsaszín és púderszagú, mert nem, de összességében annyira szép!!!!!
Én most épp megint Provence.ba vágyom....mondtam is Apának, hogy ha vmi csoda foltán (monjuk megnyerjük a lottót) kőgazdagok lennénk, vegyünk egy oliva-farmot ott.....ő annyira nem lelkes, de még nem olvasott Peter Mayle-t:D

millió puszi mindenkinek!

porsika

Csonginak boldog szülinapot! (így utólag is).
Vidéken voltunk, most értünk haza. Derekam már jobb, de nem tökéletes. Csenge kapott a nagyszülőktől triciklit. Csak úgy trónol benne. :lol:

Viki! De jó látni a képeidet! Főleg a tesztekről! Majd gyere és mesélj! :D

Vivi! De jó, hogy újra itt vagy! :D :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!

Én is csak gyors beköszönök. Holnap talán lesz időm jobban visszaolvasni is.

Ragota, örülök, hogy Csonginak jól sikerült a szülinapja. Biztos jó nagy banzáj lehetett. Majd képeket kérünk ám, képtárba, vagy ide, mindegy. Nagyon szuper ez a babzsákfotel, ilyen repülőset még nem láttam, azt hiszem nekünk is ilyen lesz, ugyanis az új lakásba Bali szobájába már kinéztem egy repülős lámpát. Ahhoz jól fog menni. Újságból melyik fajtát csináltattátok? A mikrofilmeset vagy a másik drágább fajtát? jól sikerült?
Jobbulást Csonginak. Balázs is megfázott a hétvégén. Holnap megyünk dokinénihez. Ti ilyenkor mivel kúráljátok? Én homeós bogyót adtam neki (coryzalia), remélem hatni fog. Na meg C vitamint. Az a gond, hogy alig eszik és alig iszik, úgy kell beletömni mindent.

Vicky, elmondani nem tudom mennyire örülök nektek!!!! :D :D :D Szuper volt látni ezeket a kétcsíkos teszteket. Na meg amilyen helyeken jártok, hát ez fantasztikus. Mikor jöttök haza? Vigyázz magatokra!!!

Vivi, hiányoztál ám!!! Annyira szuper, hogy van netetek!!! Gyere és mesélj mi zu!

Angyalkrisz, mi újság munkaügyben?

Balázs is már előre megkapta a szülinapi ajándékát a nagyszülőktől, egy triciklit. Annyira imádja, olyan kiskirály benne. Majd rakok képet róla.

Arwen, szuperügyi vagy!!! Ez a torta nagyon jól néz ki!!!

Gyuzso, Mica annyira helyes kissrác, te pedig csini vagy!

Mennem kell, Balázs nem hagy írni
szerika

Sziasztok!
Köszi Mindenkinek, aki hiányolt, és örül nekem.
Fionával néha írtunk egymásnak sms-t, így ha ritkán is, de hébe-hóba hallottam Rólatok.

A kismamiknak nagy nagy gratula. Vickynek pláne, mert Ő még nagyon új.

1-2 képet megnéztem, nagyon édik a gyerkőcök, de sajna nem volt időm olvasgatni. Egész nap házon kívül voltam, este pedig férjecském bújta a netet, most fértem csak ide. De holnap nap közben, ha leányzóm engedi majd jövök.

Addig is búcsúzom.
vivi79

alig voltunk itthon ezen a hétvégén Bor és Lakoma "fesztivál" volt szombatig (ismét feltankoltunk ribizli borból és végre megvan a cím és fehérvárra még házhoz is hozzák hurráhurrá!!!!)Nyunyi is nagyon jól érezte magát tolta befelé a kemencés lángost.

Ricsiéknél voltunk vasárnap tegnap pedig neki estünk a kertnek tiszta vizhólyag a kezem....szörnyen nézett már ki

Vivi de jó hogy újra itt vagy!!!

Vicky nagyon szép csíkok és képek!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!!
Vivi, Neked külön is, én még új hús te meg rég nem voltál! :wink: jó, hogy van netetek újra!!!

Ágota,
van ilyen, többet nem fordul elő, meglátod!! sajnos tréfás az idő, erdőben, árnyékban erősen hűvös, csak a napon szakad a víz rólunk.. :roll:
gyógypuszik indítva!!!
mi teázni szoktunk: hársfa-bodza-kamilla és kakukkfüves fürcsi

Marietta,
már csak egy pici van hátra!! gyere csak ide, írd ki magadból a nehezebb pillanatokat!!! mindenki szenvedett többet-kevesebbet, de senki sem émlékszik már rá, ugye csajok?? :lol:
gondoltam Rátok, hogy sikerülhetett az állatkert, iszonyú tömeget láttam vasárnap a bejáratnál..

Pinkiné,
hadd gratuláljak a szapora macska-populációtokhoz!! ehhez képest csipa gyenge kezdő :lol:

az 1-2 kg-os hízásért meg Mindkettőtöknek GRATULAAAAAA!!!

Nán-dorka,
hogy vagytok?? kórságnak nyoma sincs már??
csütörtökön megyünk úszni, ha érted, mire gondolok! :lol: :wink:

Porsi,
Füli kis gazcsajszli, az biztos!! kerítésmászó lett, hiába az elrekesztett 150 nm!! neki :lol: de nem emgy sehová és nem lehet haragudni sem rá!!
csipa kinézte magának, egy pofon elcsattant, de féken tartom a karmos jószágot! még 2 hét és nagyobb lesz csipánál, akkor froclizza, ha bátor hozzá!!
telepről fotót ide is!!

Krisz,
triciklis fotót ide!! :lol:

Bridzsi,
kemencés lángos... a gyengém.. :lol: Nyunyinak jó ízlése van!!!

Vicky,
++++++++++++++++++++++++++++++ minden nap gondolunk Rátok!!!

na és egy fotó az új tagról:
Kép

szép napot Mindenkinek!!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!
Gyuzso Neked is külön üdv.

Sajna megint nem sok az időm, Enci éppen alszik, addig kellene ebédelnem, mosogatnom, bepakolni a mosógépbe egy adag ruhát, stb ..... de én inkább itt ülök.

Nem tudom a Ti gyerkőceitek mennyire jó alvók, de Enikő nagyon nehezen alszik el, és nagyon hamar felébred. Már 1/2 10 körül nyűgösködött, de csak most 1/2 13-kor sikerült elaltatnom, úgy hogy közben már meg is ebédelt. Hiába hurcolom, vagy tologatom a kocsiban, csak cucizza az ujját, de nem alszik el. Aztán ha mégis sikerül álomba ringatnom, kb 1/2 óra múlva már fent is van.Nincsen valami jól bevált módszeretek?
vivi79

Sziasztok Lányok!

Vivi, üdv újra köztünk. Altatásra pálinkás kenyér? :lol: Na jó, csak vicceltem. :wink:

Vicky, Nagyon örülök Nektek. Bevallom, mikor én feltettem a pozitív tesztemet, olyan rossz érzésem volt Veled szemben, de most már elmúlt. :lol: Még van pár napotok a messzibe, legalábbis, ha jól számolok, azt élvezzétek ki, mert valószínű egyhamar nem tudtok ilyen hosszú útra vállalkozni. :wink:

Csonginak boldog szülinapot, utólag. És sok gyógypuszi a megfázáshoz.

Meri, kocsihoz nem tudok hozzászólni, mi kaptunk 2 db-ot is unokatesómtól, azt egyik sima összecsukhatós, a másik esernyőre csukhatós. Sőt még egy lány ígért egyet, úgy gondoltam, hogy meglátjuk, hogy melyik milyen, ha össze lesz rakva, aztán választunk, és vagy tovább adjuk, vagy megmarad tartaláknak, mert ahogy írta Ágota is, a használtak elég hamar tönkremehetnek. Majd meglátjuk. És én még hogy paráztam, hogy nincs még kocsink. :oops:

Mica aranyos, az új családtaggal.

Dorka, remélem meggyógyultatok már. Szegény anyu és tesóm a hétvégén estek át rajta, mondtam is, hogy egymás felé sem nézünk most, még ma sem, nehogy elkapjam tőlük. Hát nem hiányozna.

Marietta, a vérnyomásod tök normális, az enyém eleve ennyi volt, s szerencsére, mióta mérem, azóta is mindig ilyen, egyszer sem volt magas.

Valamit még akartam írni, de már nem tudom mit, most épp majdnem alszom, de ilyenkor már nem akarok, mert aztán este nem tudok aludni.

Holnap uh, nyakiredő vizsgálat, majd jövök valamikor utána.

Pusz mindenkinek, Nikó

Kép
nikóska

Viviiiiiiiii:D
Jajjj, én is nagyon örülök ám Neked, csak kicsit likas az agyam :(:(:
Áki sem egy nagy alvó, úgyhogy sajna ebben nem tudok segíteni. :( Egyébként hogy telnek a napjaitok? Tündérkiscsajról dobsz majd képet?

Zsu:D
Annyira édesek együtt, hogy teljesen belefacsarodott a szívem....úgy örülök, hogy Hozzátok került! Én meg erőteljesen gondolkodom rajt, hogy Foltit (akit először választottatok) megtartjuk. Még Apával meg kell beszélni....
puszik

porsika

Szia Porsi!
Hamar kétkép, aztán ha elalszik Kistündér visszajövök. De előbb fürdés, és vacsi.

Kép

Kép
vivi79

Sziasztok!

Vivi, de jó, hogy újra közöttünk! :) Enikő pedig nagyon édes, főleg az első képen, ahol látszanak a kis fogai :)

Ragota, ne szidd magad! Mindannyian tudjuk hogy nem szándékosan "nem figyeltél" Csongira. Legközelebb ügyesebb leszel, ezen a náthán meg gyorsan túlestek. :wink:

Hát bizony, ma az autóban ülve érzékeltem a kezdeti kánikulát. De viszonylag hamar megjártam a várost, itthon meg kellemes 20,5 fok volt a lakásban :) De holnap délelőtt megint mennem kell :( S hazafelé még a temetőbe is ki akarok menni Anyuékhoz.

Gyuzso, azért nem mindig vagyunk boldogok, hogy ennyi cica van, de szerencsére majdnem mind kinti, kerti cica így nyáron kevés a gond.
Füli meg Mica nagyon édesek együtt :):)

Nikó, drukk a holnapi ultrahanghoz :):)

Képzeljétek, múlt hét pénteken mondta a doki, hogy menni kell uh-ra és hogy a Sote II. menjek. Adott beutalót, meg a telefonszámot, ahol be lehet jelentkezni. Na, hát múlt hét péntek óta ma reggel sikerült Őket elérni és kőkeményen jövő7re kaptam időpontot. Konkrétan úgy zajlott a beszélgetés, hogy felvették, mondtam hogy uh-ra szeretnék menni. Megkérdezték mikor mennék, mondtam hogy a leghamarabbi időpontra. Erre közölték, hogy 20.-a 11.45. A beutalómra 32. hét van írva, mire megyünk, már a 34. hétben leszek. Vicces, komolyan.
De legalább végre látjuk a Kis Srácot, plussz megtudom mekkora a súlya. A pénteki uh alapjn azt tudom, hogy 81 mm a fejkörfogata.

Lányok, az normális hogy mostanában már lent a petefészkek tájékán érzek feszítést? Illetve nem is ott, hanem a keresztcsontnál érzem úgy, mintha a szöveteket tágítaná a Peti. Mintha a combközelítő izmokban lenne izomlázam. Ennyire lent lenne már vagy csak a súlya nyom? :roll: :roll:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkiné, ilyesmi nekem is volt, már azt hiszem, korábban is. Azért most már van egy súlya Petinek, ezt nem csoda, h érzed.

Gyuzso, édik a "gyerekek" együtt!!! Hogy jönnek ki egymással? Mennyit vannak együtt? Egyáltalán nem félted Micát?
Dorka is szereti a kutyákat, a nagyszülei kutyájával nagyon jól megvan. Mondjuk nekem nem volt kutyám sose, így kicsit aggódom, amikor egy szinten mászkálnak mind2-en 4kézláb, h nehogy vhogy prédának nézze a kutyus Dorkát vagy féltékenységből megmarjs, de semmi ilyesmi nem történt eddig.

Nikó, várunk a hírekkel holnap és drukkok! +++

Vivi, gyönyörűszép kislány Enci! Nekünk napközben a szabad levegőn alvás a kulcs, de Doró meg éjjel nem alszik, szóval nem vagyunk mi sem példásak alvás tekintetében.

Ismeri vki ezt a "Bach babáknak" stb. sorozatot? Miben speciális ez, h babáknak? Nyilván az öreg Johann Sebastian nem írta át a műveit csecsemők számára... de akkor meg mi lehet?

Kép

Kép
nán-dorka

Nagyon szépek a gyerkőcök.
Üdv Vivi!

Ágota ne hibáztasd magad. Ebben az időben nem is csoda. Elég nehéz normálisan öltözködni.

Nem voltunk börzén, mert nyári babacuccokat árultak.
Az unokatesóktól kaptunk sok ruhát, még át kell válogatnom. A nagyiéktól kapjuk a babakocsit, csak ki kell választanunk, de kb. felmértem az igényünket.

Nikó: drukk holnapra!

Nán-dorka: nekünk van Mozart babáknak, Vivaldi babáknak, és Babazene 1-3. Hát Áronnak nem jön be egyenlőre. Nyugtató zene van összeválogatva. Nálunk a versek a menők. Petőfi és Arany a nagy kedvenc, ez azért is érdekes, mert korábban én nem rajongtam a versekért. Tegnap óta tutira Áron mozgását érzem. Késő este aktív, míg kora este aludhat. Olyan jó érzés. Holnap mi is megyünk uh-ra. Végre genetika.

Esztora: boldog születésnapot holnapra!!!! (nem leszek gépközelben egész nap)

meriann

Nán-dorka: azt viszont tudom, hogy a Babazene sorozatba a www.babazene.hu oldalon bele tudtok hallgatni. Az unokatesómék lánya napi 50 X hallgatta ezeket az albumokat, mármint a babazenét.
Lehet Áronnak is születés után jobban fog tetszeni. Ő jelenleg inkább Enya rajongó. A dokim szerint a lassú zenét szeretik inkább a babák.

meriann

meriann

sziasztok!
Nán-dorka: mi is nagyon sokat vagyunk kint, de ez sem segít. Sokszor 1-1,5-2 órát is sétálgatok Encivel mire elalszik, de kb 1/2 óra múlva ébred is. Pedig a teraszon árnyék van, én nagyokat tudnék aludni az biztos.

Meri: de jó Neked. Én is a 19. héten éreztem anno először Enci mozgását, és nagyon jó érzés volt. Ő is akkor kezdett mocorogni, amikor lefeküdtam aludni.

Arwen: most már vagyok! Elmondod nekem is a képtár dolgokat?

Esztora: ekcémás Nálad is a baba? Én elvittem bőrgyógyászhoz, valamilyen elocomos gyógyszertárban kevert kenőcsöt kapott, de azt hiszem használ neki. De hogy mitől alakult ki, azt nem tudom.

Porsi: majd holnap még jelentkezem, kíváncsi vagyok hogy a nagyfiad miket tud már csinálni, mert közel egyidősek Encivel.

Már fáradt vagyok, de majd holnap jövök.
Jó éjt mindenkinek.
vivi79

Köszi, Meri!
Úgy nézem, h ez egyfajta "népszerű részletek"-válogatás is. Lehet, h akkor érdemes lenne megszerezni. Neten vetted, Meri?
Gondolunk Rád holnapra, várjuk a híreket Tőled is!!! +++
Én már gondoltam, h a múltkor is Áront érezted, így szokott az lenni. Utólag aztán már biztos benne az ember, h előtte is ő volt. És a szokásos minta szerint aktív. Az enyémek is így csinálták, különösen a fiú!

És miylen lesz a babakocsi? Majd avass be minket!

Ágota, sztem azért se hibáztasd magad, mert ha beöltözteted, esetleg azért izzad le és fázik meg... Ha meg épp olyanjuk van, semmitől sem fáznak meg...
Meg azon is gondolkodtam soraid kapcsán, h nem lenne jó az sem, ha tökéletesen csinálnánk mindent, sőt, kifejezetten rossz lenne. Ezt nekem is kell magamnak mondogatnom, mert sokszor már túlóvom a nagyot, h ne legyen már olyan sokat beteg, de lehet, h ezeket nem lehet megspórolni, ezekre a tapasztalatokra szükségük/szükségünk van. Nekem pl. roppantul tetszett, h a fiam a hányós időszak után azt mondta, h neki nem volt kellemetlen, maikor hányingere volt és amikor hányt. Milyen jó volt ezt hallani, mert nekem meg nagyon kellemetlen volt, amikor én voltam így rosszul. De ő megtapasztalta, és nem volt neki különösebben rossz! Ennyivel is előbbre van, azt hiszem.

Kép

Kép
nán-dorka

Mit csináltok gyereknapon? Mi, azt hiszem, a Millenárisra megyünk, gyerekkoncertre.

Kép

Kép
nán-dorka

Vivi igen Nyunyi ekcémás és nem akarlak elkeseríteni de szteroidos krémet kaptatok!!!!
ez annyiban használ hogy szépen elmúlnak a foltok de lórúgás a bőrnek!!!!
én inkább a lassabb homeos megoldást választottam és 1 éves korában megyünk vérvételre hogy mi is a kiváltó ok!
amugy nagyon sok baba ekcémás és kinövik szépen homeos dokinéni szerint 6-7 éves korára tuti.most a nap nagyon jót tesz neki majd.

Meri köszönöm!!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!
Gyors bekukk amíg Enikő alszik. Már 6-kor felébredt, és hiába próbáltam visszatenni evés után, nem akart elaludni. Aztán most a teraszon sikerült elaltatnom, mert még fáradt volt szegényke.

Amúgy jó kislány, sokat mosolyog, gügyög, sikoltozik. Mászni még nem tud, de már kúszik, és néha használja a lábait is.
Most jött ki a negyedik foga, kicsit megszenvedtük az elmúlt napokat. Nyűgi volt, nem akart enni, játszani, nem volt jó se ölben, se kocsiban. De tegnap már látszott a fogacska, a hangulata is jobb volt, talán már nem lesz gond.

Naponta 2x szopizik, eszik főzeléket, tejpépet és gyümölcsöt is. Nem eszik sokat, múlt hónapban (illetve 6 hét alatt) csak 10 dkg-ot hízott. Vettem neki étvágyhozót, többet eszik, de nem tudom, hogy a súlyán is meglátszik-e majd? De azért nem sovány, a kezdeti hurkácskák még megvannak rajta mindenhol.

Most megyek, takarítok, főzök, aztán ha tudok jövök.
vivi79

Szia Esztora!
Sajna a környéken nincsen homeos szakember, és állítólag homeos bogyót csak orvos írhatna fel. A védőnő javasolta ezt a dokit, mert más baba is volt nála, és neki is használt a krém. Háziorvosunk még régebben írt fel elocomot, akkor töményen használtam, ez legalább higított.
Túlzásba nem akarom vinni, mihelyt látom, hogy javul áttérek valami normál babatestápolóra. Az azért csak kíméletesebb. De egyenlőre nagyon száraz a bőre, és vakargatja.
vivi79

a homeos krémet a gyógyitárban tudsz venni (halicare) a bogyókat tényleg a doki adja.
van egy gyerek doki ügyfelünk (ő csinálja a vérvételt majd) ő mondott v.mi krémet ami nem szteroidos (hozza is v.mikor) mondjuk iszonyat sárga színe van :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Ha tudnatok milyen rohangaszos az eletunk mostansag.... :roll:
Most is csak 1 percem van,hogy

BOLDOG SZULETESNAPOT KIVANJAK ESZTORANAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Vivi,
nagyon orulok,hogy ujra itt vagy!!!!!!!!!!!!!!
Amint szusszanok picit,kuldom az infokat a keptarral kapcsolatban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eniko gyonyoru,hat meg sem ismertem!!!!Wow!Olyan kiscsajos,nagyon edes!!!!!!

Mindenkinek pusziiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,amint tudok jovok!

Kép

Kép
arwen07

Nyunyinak boldog hofordulot tegnapra! :wink:

Kép

Kép
arwen07

Esztora!
Nagyon boldog szülinapot kívánok Neked!

Kép
vivi79

Köszönöm Lányok!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Dettó úgy vagyok, mint Arwen, ezerfelé rohangálunk, intézkedünk... de majdcsak tudok jönni.

Esztora,
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT NEKED!

Kép

Vivi, Enikőt én sem ismertem meg, nagyon sokat nőtt, amióta nem láttuk. Kis tündérke, aranyos kiscsaj!!!És annyira szuper, hogy újra köztünk vagy.

Egyébként mi lehet Fioonával??? Annyira eltűnt... remélem semmi baj.

A bringánk:
Kép Kép

A kis akrobata:
Kép
szerika

Esztora, Boldog Szülinapot Neked!

Kép

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Esztora!

Nagyon Boldog Szülinapot Kívánok!!!!

Vivi!

Jó hogy újra tudsz jönni! :D

Majd jövök vmikor csajok. De a gépet lefoglalta apa a tanuláshoz. Meg tegnap megint nagyon bedagadt a lábam ahogy császkáltam a barátnőmmel. Úgyhogy fekvés. :D

Pinkiné!

TI vettetek légzésfigyelőt? Én nagyon gondolkodom rajta. Vagyis szinte már azon vagyunk hogy megvesszük.

Mik a vélemények anyukák???
csipcsab

Szeri!
Bali baba nagyon szép, kész nagyfiú. És ez a bicikli szuper.

Enci tényleg sokat változott a nagynéném is mindig ezt mondja pegid ő átlag 2 hetente látja. Nekem annyira nem tűnik fel, csak amikor korábbi fényképeket nézek.
vivi79

Marietta, mi vettünk légzésfigyelőt, mert hogy Peti külön szobában fog aludni, s nem akarunk kockáztatni. Ebből kifolyólag hétvégén újszülőtt újraélesztési tanfolyamon is voltunk, hogy tudjuk mit kell tenni ha gáz van. :oops: :oops:
Meg én alapjáraton nem hiszek abban, hogy ha totál ki vagy ütve a fáradtságtól, akkor ösztönből felébredsz arra, hogy baj van (a túlzott csöndre) úgy, hogy a gyerkőc nem melletted alszik. :oops: :oops: De akivel így történt, az kövezzen meg nyugodtan. :roll: :roll:
Meg mi szeretnénk megőrizni a hálószoba intimitását, magányát. Mellesleg előbb, utóbb úgyis átköltözne a saját szobájába, s azt gondolom könnyebb már az elején oda szoktatni, mint hogy idősebb korában esetleg küzdeni az átszoktatással, mert megszokta anya, apa zajait.

Bali még mindig nagyon édes nagyfiú, a bicikli meg nagyon szuper! :) S ahogy trónol benne! :):):)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkiné pedig hihetsz benne,Nyunyi hangosabban sóhajt én bizony felébredek rá pedig 10 hónap alatt 1 éjszakát aludtam végig

Marietta nekem van eladó angelcare légzésfigyelőm,soha nem használtuk csak megvettem.Méghozzá az AC 300-as.

Köszönöm a köszöntéseket!!

Enikő és Bali is tündéri!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Nekünk sem volt légzésfigyelőnk, pedig Enci első naptól külön szobában alszik. Amikor megébred, és elkezd nyöszörögni, egyből meghallom, bármilyen mélyen alszom is. Apa sokszor észre sem veszi, ha éjjel eszünk, pedig a mi ágyunkban szoptatom, mert olyan hamar felveszem, hogy sírni sincs ideje.
vivi79

Szerintem fontos a légzésfigyelő. Nekünk is van, még mindig használjuk. :oops: Én így vagyok nyugodt. Főleg most, hogy Balázs meg van fázva és alig kap levegőt. De kis csecsemő korában szintén jól jött, amikor meg volt fázva, ugyanis a csecsemők orrlégzők és ha ott nem kap levegőt, akkor nem vesz a száján. Nekünk soha nem jelzett fölöslegesen és nekünk is angelcare típusú van, elégedett vagyok vele.
Pinkiné, ti tiszta profik vagytok, hogy elmentetek ilyen típusú tanfolyamra.
szerika

Marietta, Pinkiné: nagyon a végén vagytok, ez szintén izgi időszak. Cipőt befűzni még tudtok? :lol:
szerika

Halihó!

Köszönjük mégegyszer a sok köszöntést, nagyon aranyosak vagytok!

ESZTORA! NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok Neked! (és egyre több átaludt éjszakát) :twisted:

Vivi, Enci nagyon tündéri, szép Kiscsaj. Alvásügyben mi sem vagyunk mérvadóak, Csongi még 3x kel az éjszaka, bár Ő köztünk alszik, gyorsan visszaalszik, kivéve a tegnapi napot, amikoris 3 órát virrasztottunk.
Egyszerűen Ő ilyen, ilyen a ritmusa, nem hiszem, hogy bármi eszköz segítene. Mi még mindig hintában altatjuk délelőtt (ha hajlandó Őfelsége), ha nem, akkor újra divatba hozta a cicin alvást (2 2ésfél órákat).

Szeri, örülök, hogy tetszik a fotel, én zöldben rendeltem meg, és kék-zöld a minta rajta. De nem kord anyag, hanem valami másféle, mert a kord nekem nem tetszett. Nagyon csecse Balázs cangája!
hát én most kivételesen egy mixet adtam Ccsonginak, mert először azt hittem, hogy én voltam az okozója,és miattam fázott meg, ezért corizáliát és Belladonnát adtam neki. Aztán kideült, hogy Nimród is beteg és valószínű Tőle kapta meg,akkor apott Oscillot issnaprakutyabaja sem volt, se láza, se orrfolyás nem volt.Egy icipici köhécs van még, de semmi egyéb, arra megStodalt kap.

Marietta, légzésfigyelő ügyben...bár mi nem használtuk, megvettük, és még egyszer megvenném. Mi is ugye úgy terveztük, hogy majd átkerül a szobájába, de most kezdem azt érezni, hogy mindketten megértünk erre a dologra. Mivel ott feküdt mellettem, és én is felébredek minden kis...normálistól eltérő...szösszenésére (még arra is felkeltem, amikor bekaklilt az elején), szóval végül nem használtuk. Ha külön szobába kerül, akkor szerintem mindenképpen.

Nándorka, igen, mindenképpen igazad van, ezen a folyamaton már én is átestem, mármint nem vagyok teljesen padlón, ha beteg, mert tudom, hogy tapasztal és a kis szervezete minden egyes "kór" után egyre erősebb. Csak akkor vagyok kibukva, ha a bajának én vagyok az okozója...

Fionak ígértem, hogy elmesélem, mi volt az asztrológusnál Nem akarok általánosítani, nem értek hozzá, így a saját esetünkre írom a következőt.persze azért kíváncsi vagyokSzóvalrákérdeztem, hogy csongi egészsége terén...blabalbla, és azt mondta az asztrológus, hogy még nem érdemes ezt megnézni, ugyanisminden bajésbetegség, ami a gyereken kijön, az a szülő problémáját tükröziElőtte beszélgettünk a párkapcsolatunkról, és hát mondtam, hogy a szex nálunk nem az igazi, egyszerűen nemkívánom,szóal aai egyazmár ünnepap persze ez is benne van a horoszkópomban, sajna, és ez majd csak hosszútávon oldódik meg de a lényeg,hogy Csongin ez bőrproblémákon keresztül jelenik meg. Akkor mondtam Neki, hogy hát igen, sajna Csongi kiüt egy csomó mindentől...

Szóval nem tudom, ez általánosítható -é, de érdekes dolog.

húú, mennem kell, csöngettek, de teszek majd képet
pusz

KépKép
KépKép
ragota

Triciklis képek:

Kép Kép

És egy mosolygós:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Csak egy gyors bejelentkezés, mert ájulok el a fáradtságtól.
Gyönyörűek a gyerekek és mennyire nagyok már. Hihetetlen.

Megvolt a genetika. Most egy tündéri főorvosnő vizsgált és mutogatott sok mindent Áronon. Mondta, hogy fiú. Épp aludt, mint egy medve és csak belerondítottak az uh-val az álmába, de nem ébredt fel rendesen. Minden rendben, korának megfelelő. Olyan jó volt látni újra.

Babakocsit egy alapot veszünk, mert valószínűleg a kertben használjuk majd leginkább. Egy babahordozót veszek az tuti.
Ezt néztem ki:
Kép

Nán-dorka: voltam annyira balek, hogy boltban vettem meg az albumokat és nem a neten rendeltem. A boltban jóval drágább volt, mint ahogy tegnap láttam a netes árakat.

Jaj, most látom csak hivatalosan félidő. Na, jó éjt !!!

meriann

Még annyit Marietta: hogy nekünk is lesz légzésfigyelő. Elég besz@ri vagyok, és bár úgy hallottam sokszor potyára riaszt, de sosem bocsátanám meg ha ezen múlna az élete.

meriann

Sziasztok!

Esztora, nem attól félek, hogy a nagyobb sóhajt nem hallanám meg, hanem attól hogy a "nem sóhajtást" nem hallom meg. Tehát hogy nem tűnne fel, ha túl nagy a csönd. :oops: :oops:

Szeri, hát nem tudom hogy profik vagyunk-e, de megpróbálunk felkészülni erre az eshetőségre. Mert hát ha ne adj Isten jelez a ketyere, csak jó tudni, hogy mit kell tenni. Ráadásul annál a cégnél voltunk, ahol vettük a légzésfigyelőt és a kettőnknek tartott 1,5 órás oktatás volt 1000 Ft. Ennyit megért. :roll: :roll:

Cipőkötés? Hát, vettem belebújos cipellőt, mostanában azt hordom, de pár hete még Apa kötögette a sportcipőm fűzőjét. :):):) Plusz, mostanában már segít felkelni az ágyról is (fekvésből), mert hát általában az oldalamon fekszem és bizony húzza vissza a gravitáció a pocimat. :shock: :shock: Hiába na, már csak pár hét :)
A táskám hétfő óta bepakolva áll a gyerekszobába, holnap elkezdem mosni Peti ruháit, hétvégén nagyim vasalja őket, bepakolok a szekrénybe, felhúzom az ágyneműt és készen vagyunk :)
Tényleg, lassan megint dobok nektek képet, lassan 1 hónapos ami fent volt utoljára.

Ragota, nagyon érdekes amit az asztrológussal kapcsolatban írtál. Kiváncsi vagyok, hogy ez általánosságban is használható-e vagy csak rátok érvényes?

Krisz, ez a leányzó annyira gyönyörű! :lol: :lol: Mindig azt képzeltem, hogy ha lányom lesz, akkor így fog kinézni. A canga meg a másik nagyon szuper :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Csak életjel.

Esztoa boldog szülinapot, anyósomnak is ma van, meg nagymamámnak is ma lenne.:))))))))))))))))

Uh minden rendben, 7,5 cm, farokcsonttól fejtetőig. Holnap többet.

Pusz mindenkinek

Nikó

Kép
nikóska

Na idekeveredtem :lol:

Nem sok idot toltunk itthon,most,hogy jo az ido,vagy Anyoseknal vagyunk vagy Anyueknal vagy Sogornoeknel,vagy csak ugy megyek vele a Nagyvilagba :lol: vagy eppen ugyeket intezunk :wink:

Legzesfigyelo:
Nekunk van,hasznaljuk,meg most is.
Baby Controll 3 lapos.
Attila 7hos koraig egy szobaban aludt velunk,azota laszik masik szobaban.Az az igazsag,hoyg engem is megnyugtatott.Leginkabb amugy en azert is tettem kulon szobaba,mert minden neszere felebredtem,arra is,ha a masik oldalara fordult,es en sem aludtam tul sokat az elso 7 honapban...hajjjaj nagyon nem.De valahogy annyira ra vagy allva a gyerekre,hogy felebredsz,ha nyosz van.De ez mas eset.
nekunk beriasztott 3x,soha nem volt gond,mindig aludt Attilam bekesen,es mindharomszor akkor,amikor ejjel a szopi utan visszacsempesztem az agyaba,es bekapcsoltam...es beindult....es mindharom alkalommal azert,mert kimerult az elem! :evil: Sehogy nem lehetett leallitani a csipogast,csak ugy,ha szetszedtem az ejszaka kozepen....szuper volt!!! :evil: Azt hittem szetverem!Mikor Attila aludt vegre erre csipogott,mint allat!De akkor is inkabb ez,mintha nem riasztana....szoval ha lemerul az elem,azt jelzi a mienk :wink: :wink:

Allati jok a triciklik!!!!!Tuti veszunk mi is egyet a szulinapjara! :lol: De lehet,hoyg elobb 8) 8)

De most annyira meghoztatok a kedvem a babzsakfotelhez...mindig is akartam,de most elkezdtem nezegetni a Ragota altal betett oldalt es huuu nagyon akarok...de meg kellene varni,mire kesz a haz....csak en nem birok varni :roll:

Meri,
orulok,hoyg ujra lattatok Aron babat!!!!Szuper!!!!
Hat nem egyszeru a babakocsi nezes!Gondolj arra is,hoygha utaztok (csaladhoz,baratokhoz,akarhova) akkor abban fog aludni stb,szoval vinni kell,tehat beferjen a kocsiba :wink:

Ragota,
nagyon erdekes ez az asztrologia dolog....hihetetlen,hoyg mikre ad valaszt!Annyiar jo Csonginak ez a rosszcsontos kepe :lol: A vonalzon :lol: Meggyogyult mar az orrocskaja?
Olyan vicces,hogy mit mutat a vonalzod :lol:

Nandorka,
en meg nem gondolkodtam a Gyereknapon...lehet,hoyg nem megyunk semmi kulonos helyre,mert biztosan mindenhol sokab lesznek...na majd meglatjuk!Na meg,hoyg milyen ido lesz!Valamelyik nagyszulonel leszunk sztem.

Niko????HIrek?

Pinkine,
a 30.het utan mar mindenfele helyen normalis a feszites,szuras stb...szerintem! :wink: Nekem is olyan feszitgetesei voltak Attilanak :shock: :shock:

Nagyon varom mar,hoyg Vickyek hazajojjenek!!!!!!!!

Vivi,
tokjo,hogy ujra vagy!!!Nagyon orulok neki!!!!!
Kuldom priviben a keptaras hozzaferest!!!!! :wink:
Alvas:hat nalunk az az igazsag,hoyg egyik naprol a masikra oldodott meg a helyzet.Olyan 8 hos kora korul kezdett nagyon jol alduni.Este 8tol reggel8ig kb.HIhetetlen ,de igy tortent!van,hogy reggel mar fel7kor fent van,de van,hoyg csak 9 kor (pl ma),de este max8kor mar alszik.Mondjuk az elejtol en igy szoktattam.
De 8hos koraig ejjel kelt2-3-4-5szor vagy tobbszor is neha.... :roll: :roll: Es cicizett is,meg minden,aztan 9hosan magatol total abbahagyta a cicizest,egyszeruen nem kellett neki tobbet,1-2hetig meg probaltam minden nap tobbszor is,de kategorikusan elutasitotta azt is,hoyg a szajaba vegye..... :? Szoval O az elo pelda,hogy annak ellenere,hoyg ejjel szopizott,meg ilyesmi,magatol leszokott rola...es nalunk is volt cicin elalvas,meg fel orankent-orankent cicizes (az elso par honapban)..de leszokott rola.
Most is van,hoyg 1x-1x kel ejjel,de csak neha-neha.

Angyalkrisz,
mi van a munkaugyes dologgal?Csenge tunderi!!!
Lakas???

Szeri,
Balazs anniyra nagyfiu,hihetetlen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hogy allsz a tervezgetessel? :lol:

Marietta,
tessek pihenni!!!!!
En is nagyon porgos vagyok,tudom,hoyg nehez leallni :wink:
De most par honapra allj le!!!! :wink: Pon tmost beszeltuk a ferjemmel,hogy az elso fel ev volt oylan otthonulos a gyerek miatt,de azota tok jol ki lehet mar vele mozdulni!!!!!Mi allandoan megyunk :oops: :oops: :oops: :oops:

HOztam kepeket :wink: :

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ne haragudjatok,hogy nem toltottem meg azota fel tobb kepet a keptarra :oops: :oops: :oops: ,igerem,nemsokara!!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

Niko,nagyon orulok Nektek!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

Köszönöm mindenkinek!!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora, nagyon sok boldogságot kívánok szülinapod alkalmából!!!

Kép

Ezt pedig még Csonginak szántam, csak akkor vhogy nem akart működni a képfeltöltés:

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Édes Csenge, az a mosoly...!
Balázs is nagyon aranyos, és Atti is ennivaló a képeken (is)!
Klasszak a triciklik, Balinak és Csengének is!

Nikó, Meri, örülök a híreknek, puszi a csemetéknek! :wink:

Én most gondban vagyok, egyrészt, h milyen cipőt vegyünk, Assora és Siestára gondoltam, de állítólag Falcon és Superfit is jó. Meg milyen legyen: egyszerű drapp, ami mindenhez jó vagy vmi színes, tarka, ami viszont bizonyos színű ruhákhoz bénán mutathat. Mondjuk most, ahogy leírtam, látom, milyen kis hülye probléma ez. Fáradt vagyok, azt hiszem... :oops:
De azért írjátok meg, lécci, mit tudtok a márkákról meg mi a véleményetek!

Meg mások "nagy" gondom: csinált tavaly a kertünkben a férjem egy tavacskát, nagyon aranyos, egyre jobban néz ki, jönnek a madarak is fürdőzni, inni, szitakötők szálldossák körül, a fiam imádja figyelni benne az ebihalakat, szóval jópofa. De! Nem szeretném, ha Dorót nem engedhetném ki majd egyedül játszani, és állandóan féltenem kéne, ezért azt beszéltük, csináltatunk mellé kerítést. Kitaláltam, h lehetne olyan kerítés, h akkor már pad is legyen egyben, de azt meg meg kéne rendesen tervezni, h jól is nézzen ki, ha már pénzt áldozunk rá. Csak ehhez nem vagyok elég ügyes. Ha vkinek van ötlete, köszönöm!

Kép

Kép
nán-dorka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?