Hello,
Sziszi, remélem már otthon vagy és remélem jobban vagy!
Ma amilyen rosszul kezdődött a napom, annyira happy end lett a vége. Ma mentem ugyebár vissza a dokimhoz uh-ra. Megnázett, a "régi" cisztám eltűnt, viszont mindkét petefészkemben vannak apró folliculusok, azaz ciszták. Tehát a dokim szerint:
PCO...
Hát, itt minden összeomlott bennem. Szinte az egész napot végigsírtam, néztem a neten róla mindent, eg hát ugye "hivatalosan" itt is van/volt 2 lány: Zsizsik és Nektarin, akiknek ilyen problémájuk van/volt. Kaptam vérvételre beutalót.
Délután gondoltam felhívom a Sziszi által említett orvost, akinek a fő szakterülete a férfi és női fogamzóképességzavarok, női cikluszavarok kórismézése és gyógyítása. A lényeg, hogy pont ma rendelt, és most értünk tőle haza: NINCS PCO-m. Nagyon sokan összetévesztik a PCO-t a "túlélő tüsző" szindrómával. Ha érdekel valakit, itt a cikk:
http://www.hazipatika.com/articles/Cisz ... hkywrd=pco
Szóval elkezdtem mesélni a dolgaimat, ő csak kérdezett és kérdezett, és azt mondta: már most megmondja, ha ezt a PROGESZTERONHIÁNYT nem kezeljük, tuti vetélés lesz a terhesség vége. Erre mondtam neki, hogy már túl vagyok rajta: missed ab-m volt. Erre ő: ez tipikusan progeszteronhiány miatt van. A doki azt mondta, 3 hónap alatt GARANTÁLJA, hogy beáll a ciklusom, és
6 hónapon belül megmaradt terhességről fogunk beszélni!!! Hát lányok, ha ez igaz, akkor nagyon boldog leszek.
Ott bőgtem nála, hogy pco-t állapított meg az itthoni dokim, erre ő azt mondta, hogy azt már akkor megállapította volna, amikor belépek, mert a pco-s beteg: olyan szőrös, mint a medve, elhízott, (ez látható!) és évente 2-3 alkalommal van csak mensije, ami nagyon gyér.
Szóval, Nektarin és Zsizsi: tutira pco-sok vagytok??? Ez mind megvan nálatok????? Lehet, hogy mégsem??? Kérlek válaszoljatok, nagyon kíváncsi vagyk rá!! Előre is köszönöm.
Sziszi, ha te is hozzá fogsz menni (dr. Elek Csaba), jól teszed. Kb. 30-40 (!!!!) percet voltunk bent nála, és 5000 Ft-ot fizettünk. Az itthoni dokimnál is hasonó a (téves???) diagnózis.
Jó éjt mindenkinek, így már nyugodtabban alszom.
Sziszi, majd jelentkezzél!