Új privát üzeneted érkezett!

@ecsibe: @bikbok:
Mindenféleképpen megkérdezem, már "ha szóba áll velem" , ugyanis időpontot nem kellett foglalnom hozzá, csak mondta, hogy menjek be holnap és megkapom a papírokat. A 21. nap pont szombatra esik. Szerintetek pénteken vagy hétfőn menjek majd? Szükséges, hogy egy cikluson belül legyen a 3. és 21. nap? Vagy mehetek most a 21. nap körül és a következő ciklusban pedig 3. napon? Eddig ez valahogy nem jutott eszembe, de így azért bő egy hónappal korábban lenne eredmény.

Lilypie Pregnancy tickers
marcsika86

@bikbok:

talán fura, de nagyon jó érzés beadni az első szurit!
sziszi81

@marcsika86:

Szia! Én úgy tudom, azonos ciklusban kell a 3. és 21. napi vérvételt megcsinálni. A 21. napi igazából 20-22. napot jelent. A te esetedben én pénteken, a 20. napon mennék. Nekem is volt már ilyen.
sziszi81

@sziszi81:

Szia! Köszönöm! Ha tényleg azonos ciklusban kell megcsinálni a vérvételt, akkor mégsem mehetek most pénteken.

marcsika86

Szépen fogalmaztatok lányok. Ne haragudjatok rám, már én sem úgy fogom fel ahogy írtam. Az elkeseredettség íratta velem. És dühös is voltam. De ti nagyon megértőek vagytok. Tényleg megható ahogy ti írtok az inszemről vagy lombikról. Persze ezek fantasztikus lehetőségek.

Az meg hogy van akinek még egy gyermeke sincs és úgy nem sikerül nagyon szomorú.
Köszönöm hogy megértitek.hogy bár nekem már 3 is van még nagyon vágyok egy 4.re.

Biztosan azt gondolják páran, hogy egy hisztis liba vagyok. Hát elmondanám hogy egy kicsit igaz. Megszoktam hogy mindent megkapok és azt is hogy hamar. Erre a 4. babára kell csak sokat várnom, amit sajnos nem éppen felnőtt módon viselek mostanában. Erre megpróbálok odafigyelni a jövőben.

Szivecske és ölelős smiley.

1. Cn

caroline4

@caroline4:

kitartás, itt vagyunk egymásnak :)
bikbok

@caroline4:

Abszolút nem vagy hisztis liba!!! Néha kell egy-egy kiborulás, hogy utána újult erővel haladjunk a célig. Kitartás!

marcsika86

:-) köszönöm és

kitartás mindannyiunknak

caroline4

@maminti73:

én hiszem, és vallom, hogy mindennek megvan a miértje és az oka.

@caroline4:

"irigyellek", nekem sajnos mindenért rettentően meg kellett dolgoznom, többször neki kellett futnom, gondoltam, hogy ez a baba témával is így lesz :) :( :)

Sajnos relatíve kélsőn találkoztunk a férjemme, én már 30, ő 33 is elmúlt.
Aztán nyilván az ember nem vág egyből bele egy vadiúj kapcsolatban a gyerek témába, tehát az idő is ellenünk dolgozott, és valamiért még most is szórakozik velünk az élet (marhára vicces XD), de remélem, mostmár kinevette magát :D

Hiszem és tudom... a 2017. a mi évünk :)

dinyus

Sziasztok, gondoltam bekoszonok, olvaslak am titeket, csak annyi a dolog mint a bun... en is hiszem, hogy ez a mi evunk lesz. Holnap megyek a doktorurhoz vissza, az ovutesztjeim meg negak, ugyhogy ha eleget nott a kis tuszom, akkor kapom is a tuszorepit, remelem nem lesz olyan kellemetlen, mint ahogy nehol olvastam. Tegnap meglett a ferjem spermavizsgalata is, kezemben a papir, de kuka vagyok hozza, nem igazan ertem, majd holnap elmagyarazza a doki.
7andrea7
Görögország

@7andrea7:

Ne izgulj a tüszőrepi miatt. Én eddig is mindig megéreztem a peteérésemet. Felszülgetett a hasam.
A tüszőrepivel ez hatványozott. Valószínű azért mert egyszerre 4-5 tüsző reped, a normális 1 helyett. De nem rosszabb, mint egy erős mensis görcs. Más negatívumot nem tudok elmondani, semmilyen más mellékhatása nincsen.
Várjuk holnap a fejleményeket! 

@moncsika79:

Veeld mi újság? Mi volt ma a konzultáción? 

ecsibe

@7andrea7:

hát ha a számokhoz látsz határértéket és azon belül vagy felül vagytok, akkor minden oké :D vannak referencia értékek?
bikbok

@7andrea7:

kíváncsi vagyok az ereményetekre! ha tudod írd meg.

caroline4

Ecsibe- hat en csunyan meg szoktam erezni, a melleim a fejem a derekam is, fura mod az utobbi ket ciklusban nem voltak tuneteim csak a tesztbol tudtam, koszonom a valaszod, kicsit konnyebb igy hogy latom mas is konnyen atveszeli.
Bikbok- nincsenek hatarertekek, en is ezert bambulok mint a boci, de a neten utananeztem, es nagyon jonak tunnek az ertekei, bar en nem is ketelkedtem, csak a ferjem izgult kicsit :)
Caroline, mindenkepp irok igerem koszonom hogy igy erdeklodtok
7andrea7
Görögország

Nekünk meg volt a konzultáció! Vérvételre kell ett most reggel jönnöm! AMH, ptolaktin, HIV szűrés, rubeola, varicella, toxoplazma, HBsAG, hepatitisC-t nétik!

Móni
moncsika79
Szentendre

Nekünk meg volt a konzultáció! Vérvételre kell ett most reggel jönnöm! AMH, ptolaktin, HIV szűrés, rubeola, varicella, toxoplazma, HBsAG, hepatitisC-t nézik! Páromnak 25.-én sperma +vérvizsgálat. Ja holnap megyek mammográfiára! Ha ezeknek az eredménye meg van akkor feb. 2.-án magánrendelésre kell menni, ott még nekem egy nőgyógyászati vizsgálat és az összes eredményből derül ki hogy inszem vagy lombik!

Móni
moncsika79
Szentendre

@moncsika79:

és ti államiban, vagy magánban mennétek lombikra, ha arra lenne szükség?

caroline4

@marcsika86:

elfelejtettem írni, pedig még akartam is.
azonos ciklusban kell lennie a 3. és a 21. napi vérvételnek!!!

dinyus

Milyen sokmindent néznek vérből, ha az ember lánya inszemre vagy lombikra jelentkezik. Sokkal több minden kiderülhet még a terhessége előtt, így biztosítva a zavartalan várandósságot és a baba egészségét. Komolyan mondom, hogy ez meg kellenne nézni minden nőnél, aki babát tervez tudatosan. 

Kezdem úgy látni a lombikot, meg inszemet, hogy ezek nem csak egy plusz lehetőség, hanem egy luxus terhességkezdés. Hiv szűrés meg hepatitis? ilyeneket miért nem néznek alapból? Ez csak a lombikosok "kiváltsága"? 

VAgy rosszul értelmeztem az egészet és ezt csak magánban nézik lombik és inszem előtt? 

3. cn

caroline4

@caroline4:

Igen, van egy csomó minden, amit csak a lombik felmerülésekor néznek meg. Mondjuk ez nekem is fura, hogy előtte miért nem fontosak azok az eredmények. De biztos tudják.

@marcsika86:
Nekem nem jött össze a 3. és 21. napi vérvétel egy hónapban. De elfogadták. Ugyan megjegyezte a doki, hogy jobban szeretik, ha egy hónapban van. Ha tudod, akkor egy hónapban csináltasd meg, úgy azért biztosabb képet mutat.

@moncsika79:

Akkor február 2-án már biztosabbat tudtok, hogy merre tovább.

ecsibe

Caroline
Államilag támogatottba járunk! Ez csak egy része a labornak, a nagy rutint decemberben megcsináltatta a belgyógyász! Az már kész most azért nem kérte! Attól függetlenül hogy államiba járunk ugyan úgy elhív a magánrendelésre is! Ami 20 000ft! Az AMH itt 5 000ft! A lombikot megkérdeztem kb. Mennyi azt mondta kb. 120 000ftAzt valahonan össze kéne kaparni addigra!

Móni
moncsika79
Szentendre

Na megjottem lanyok, nem nott tovabb a tuszom sajnos, megint nincs peteeresem, nagxon el vagyok kenodve... ebben a honapban nem tudtam inni a cickafarkot, en biztos vagyok benne, hogy azert tolodik most megint el, de a doki nem hisz a novenyekben, es metformint irt fel meg clostyt a kovetkezo ciklus elejere... mint mondtam mar utalom a gyogyszereket, nem tudom mi tevo legyek most. Ket ciklus mulva menjek vissza, es meglatjuk, hogy a metformin segit-e rendezni a ciklusom... azt mondja a tapasztalata alapjan a pcos holgyek tobb mint 80 %a tulsulyos, en a nemtulsulyosokhoz tartozom, akiknel nehezebb a fogantatas. A metformint probaltam mar egyszer egy honapig birtam, kicsinalta a gyomromat. Errol az orvost is tajekoztattam, mondta ez normalis, megelozheto viszont ha kisebb adaggal kezdem es novelem... nagyon csalodott vagyok.
7andrea7
Görögország

@7andrea7:

nagyon sajnálom, ezek valóban nem jó hírek :(

Én esetleg azt javasolnám, hogy most kicsit szusszanj egyet, nyugodj meg, és aztán meglátod, hogy hogy d9ntesz a gyógyszerekkel kapcsolatban.

Tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor az ember összetörik, csalódott, elkeseredik, kisírja magát....
és ehhez idő kell, ilyenkor ezt a napot még meg kell hagyni magunknak :)

Fej a fejjel, ez a kis csopi itt van a jó és rossz pillanatokban is :)

dinyus

Sziasztok!
Új vagyok még itt. Még csak most jutottam el oda, hogy igazán sorstársakkal lépjek kapcsolatba. :-) Mi 2015 szeptemberében gondoltuk úgy, hogy belevágunk, és gyermeket szeretnénk. Miután sikertelen volt a dolog, 2016 tavaszán nekiláttunk a vizsgálatoknak. Sajnos mindkettőnk nehéz eset, de nem adjuk fel!

Lilypie Second Birthday tickers

kicsititi
Budapest

@7andrea7:

Talán valamennyit tudok segíteni hogy picit felvidulj.
Én nem voltam PCO-s csak IR-es, amire a doki Mercformin XR-t írt,az a hosszabb felszívódású aminek nem olyan durvák a tünetei.
Nekem következő hónapban össze is jött a baba!

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület

@ecsibe:

Köszönöm a tippet. Tegnap azt mondta a doki, hogy a 3. napi a lényeg, a 21. napi nem olyan fontos, mert akkor csak a progeszteront nézik. Szerintem meg igenis fontos, úgyhogy mindenféleképpen el fogok menni. Csak jönne meg hamarabb ebben a ciklusban, és ne lennének olyan hosszúak a ciklusaim.

marcsika86

@7andrea7:

Sajnálom, hogy nálad is pcos a diagnózis. De nem szabad feladni!!! Fel a fejjel!

marcsika86

Csajok!
Andrológiai vizsgálatnak mennyi idő múlva van eredménye?

marcsika86

@marcsika86:
Mi reggel leadtuk a mintát, du. 3-ra meglett az eredmény

dinyus

@dinyus:

Ez nagyon jó hír, hogy már aznap ki is adják az eredményt. Köszi.

marcsika86

Marcsika,! Férjem leadta és 20 perc múlva megvolt az eredmény.

caroline4

@7andrea7:
Sajnálom. A closti sokaknak segített mar. Neked az sem jött be?

caroline4

@kicsititi:
Üdv itt. Mi is azóta próbálkozunk. Nálad is és párodnál is gond van?

caroline4

@maminti73: Köszönöm jól.
Szerencsére elmúlt a reggeli rosszullét!
Holnap megyek a 18.heti ultrahangra alig várom hogy lássam.
Nekünk is délutánra már megvolt az andrológiai eredmény!

krystin
Budapest XXI. kerület

@caroline4:

@krystin:

Köszönöm a válaszokat!
Telefonon kértem a férjemnek időpontot, de úgy látszik, hogy félreértettem a nénit. 9-én kell mennie, 7 és 8 között van mintaadás, majd 14-re lehet menni érte. Én úgy értelmeztem, hogy 14-én lehet menni. De fura is volt, hogy miért kell várni 5 napot az eredményre.

marcsika86

@caroline4:

A férjemnél túl kevés kiskatona van, hiába szépek és fürgék. Őt most vitaminkúrára és Clostibegyt szedésre kérte a doki. Nálam enyhe, de kezelhető Pcos, magas a prolactinom (erre Bromokriptint kaptam) és alacsony a progeszteronom egy picit, és a bal oldali petevezeték csak részben átjárhtó, a doki szerint nem sokszor lehet peteérésem...
Tavasszal ujabb vizsgálatok várnak. Annak az eredménye fogja eldönteni hogyan tovább. Addig meg próba cseresznye ;-)

kicsititi
Budapest

Nagyon szepen koszonom a lelkesitest mindenkinek, ma meg emesztem a dolgot, holnapra megszulom mi legyen.

Marcsika- a diagnozis meg volt mar 7 evvel ezelott, 6bol 5 doki megallapitotta, de leginkabb tavaly ota aktualis a dolog, hogy probalkozunk... veled most mizu amugy? Peteeres?

Krystin- cukorterhelesen nem voltam, nem tudom, hogy ir-es is vagyok-e, amit te szedtel, volt mellekhatasa? Nekem is emlitette, hogy van egy ujfajta metformin szirup, aminek nincsenek durva hatulutoi. Es persze gratula a babohoz, zurmentes terhesseget kivanok neked.

Carolyne- nem szedtem meg clostyt, mindent megteszek altalaban a gyogyszerek elkeruleseert, de ugy nez ki, nem fogom meguszni. :(

Maminti- koszonom a biztatast, nagyon jol esik

Dinyus- igy van, nalam annyi kulonbseggel, hogy a banatomnak neha a parom is megissza a levet, ami tudom, hogy nem helyes, de nem tudom 100%ig helyesen kezelni meg ezt a fajta csalodottsagot :( Nem tudom ti akik mar tobb eve probalkoztok, hogy birjatok...
Holnapra kialszom magam es jovok majd ujra pozitivan.
7andrea7
Görögország

@7andrea7: Én merckformin XR 500mg os filmtablettát kapok.Nekem nem voltak tőle tünetek.
Tudtommal minden PCOS IR-es.
De nem minden IR-es PCOS.
A closti jó gyógyszer, rengeteg embernek segített már!

Maminti: Az elején alig ment az idő, most meg borzasztóan rohan!

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin: Nagyon jól megfogalmaztad a lényeget, a PCOS és az IR kapcsolatáról. Ez egyébként már sokszor elhangzott itt, ezért kéne mindenkinek többek között IR vizsgálatra menni, ha a nőgyógyász szerint PCOS-s, itt nem szabad megállni!!! A nőgyógyász nem is diagnosztizálhatná egyedül, mivel ez egy nagyon összetett kórkép. Én legalább is biztos nem hagynám ennyiben.

sjucus13

@7andrea7:

Peteérés? Még "csak" a 19. ciklusnapon vagyok, 28. nap körül várható. Lövöm az ovuteszteket, egyelőre ugyanolyan halvány minden nap. De előző hónapban elvileg volt peteérés, legalábbis az ovuteszt szerint. Már nagyon várom, hogy megjöjjön, mert akkor végre tudok menni vérvételre. Sose vártam még ennyire a mensit.

Szerintem kérj te is beutalót IR vizsgálatra. Nekem a doki a hormonvizsgálatok mellé külön ajánlotta, kifejezetten ragaszkodott hozzá, meg persze én is. Ha hiszel a gyógynövények hatásában, ajánlanám a bükki füves ember gyógyteáit. Különböző betegségek vannak felsorolva a holnapján, köztük a PCOS is, többféle teát javasol a kezelésére. Másfél hete iszom, az Inofolicot bő egy hónapja (vagyis most már az olcsóbb változatot). Hogy ezek hatására vagy sem, nem tudom, de nem kívánom az édes dolgokat (se péksüti, se üdítők, még a teát sem, amit eddig csak cukorral tudtam meginni). Ja, és a férjem megjegyezte, hogy szerinte fogytam egy picit.

marcsika86

@maminti73: Köszönöm, nagyon jól! :-D Pár napja érzem a kis drágám, meg elkezdte magát "mutogatni", néha már látszik merre helyezkedik el éppen, kicsúcsosodik a hasam. Imádom! :-D
Mindenkinek szívből kívánom, hogy (újra) átélhessétek ezt a csodát! ;-)

sjucus13

@maminti73:

engem simán nőgyógyász küldött és enyhe IRt mutattak ki pedig nem volt semmi tünete.
bikbok

Hál Istennek nálunk én teljesen egészséges vagyok. A missed ab után is teljesen felépültem, és az utána fél évig tartó pecsételős vérzsésem is megszünt. Mostmár úgy jön meg mint régen, pecsételés nélkül.

Nálunk csak a férjemnél van gond, úgy néz ki egyelőre

Amúgy lányok ha jól emklékszem (lehet tévedek), minden eddigi hónapban összejött valakinek a baba? Most ki lesz a soros? Szerintem ebben a ciklusban ecsibének fog sikerülni. 

De szorítok mindenkinek. Kié lesz a januárban fogant baba? 

5. cn

caroline4

@maminti73:

21 napos vérvétellel igazolható, hogy van-e ovu tényleg. Azt nézték nálam is legutóbb. Szerencsére ezen az enyhe IRen kívül mást leltek. 24-én derül ki nálam, hogy mikor indul a program. Aznap, amikor ecsibe is felteszi ide a pozi tesztjét :D
bikbok

@maminti73:
A vitamin lassan vagy alig hat. Mi vettük a profertilt 3hónapig, de az ujabb vizsgálatnál még kevesebb lett a számuk a katonáknak. Azóta váltottunk scitec multi pro plus viaminra és mellé még d vitamin. Aztán jött a hormonlabor, és a Clostibegyt szedés. Tegnap volt ujabb hormonja és a tesztoszteron szépen megduplázta magát... Ki tudja. Lehet segített a gyógyszer és vitamin.
Azért ez egy eset, lehet másnál jobb lesz vitamin után. Mindenesetre szerintem pénzkidobás volt a profertil, de hát nem tudhattuk, ész szerettük volna mindent megtenni.

kicsititi
Budapest

Jaj lányok, annyira cukik vagytok!
Remélem igazatok lesz és kedden pozi teszttel jövök! 
Ölelés mindenkinek!!!!

ecsibe

@kicsititi:

örülök,hogy leírtad az profertiles ereményeteket. Így nem élem bele magam túlságosan a sikerbe. 

caroline4

@caroline4:
Ez azért egyéni, mert biztos van akinek segít. A vitaminpótlás egyébként is jól jön. Hátha nálatok beválik ilyen téren. ;-)

kicsititi
Budapest

@ecsibe:
Nagyon szorítok, hogy sikerüljön. ;-)

kicsititi
Budapest

@maminti73:

nagyon drukkolok az AMH ügyben is, az is már fontos infó
35 körül simán lehet alacsony már sajnos, nekem azt mondták, mert ugye véges számúval születünk és ezen viszont a vitamin se segít. De amíg nem nulla, addig még mindig van jópár!

Caroline AMH-t Neked néztek már? és a férjednek most fognak hormont is?
bikbok

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?