Új privát üzeneted érkezett!

Joreggelt holgyeim! Megcsinaltam a predictort, hat ez olyan feher, hogy a dilerek hozzam fordulnak tanacsert, mivel ussek fel a cuccot. :( szoval varunk, aztan elkezdodik a homerozes, meg nyargalok tornara.

Andi, szerintem egyelore ezerszer jobban jarsz, hogy nem egybol a hormonert kialt a dokid.

En meg ma elkapom aput, aztan uzleti utra megy. Egy heeet nyugiiiiiii :D :D :D
oreosmilka

@7andrea7:

teljesen megértelek.
Akárhányszor be kell mennem vmiért a klinikára, ugyanezt érzem a képembe vágva.

A múltkor csak a beutalóért mentem be....
A terhességi ambulanciára kellett mennem...
alapból a sok pocakos kismama között álltam, és hallgattam, ahogy fejtegették, miszerint:
"Istenem, a kicsi még csak 10 hónapos, erre itt a második..."
"ajj, ez a 9 hónap borzasztó... aki azt mondja, hogy szép a terhesség, az hazudik... tuti nem lesz több gyerekem..."

Én meg csak álltam, a vérnomyásom kezdett 220 lenni, és szívem szerint odaszóltam volna nekik, hogy gyerekek... más meg mindent megtenne azért, hogy legyen.
És egy nagy rakás selejtnek éreztem magamat.

Tegnap voltam az altatóorvosnál, minden ok, a dokit nem válrtam meg, mert épp műtött, úgyhogy majd ma telefonálok időpontért, de szerintem jövő hét végén meglesz a műtét, pláne úgy, hogy reggelre elkezdtem barnázni :(

Lilypie Pregnancy tickers
dinyus

@dinyus:

Ne izgulj. Minden oké lesz és a műtét után hipp-hopp ott lesz a pocaklakó.
Mondtak valamit arra, hogy utána esetleg meddig nem lehet próbálkozni? Vagy ilyen nincsen?

@oreosmilka:

Te most hányadik napon tartasz? 40 fölött, ha jól emlékszem, de nem biztos. Nem kéne elmenni egy dokihoz? Nem azért, hogy hormonokkal tömjön, hanem, hogy kiderüljön miért is késik ennyit.

@7andrea7
:

A dokinál mindig két érzésem van:
1. most végre bejutok hozzá és felteszem a kérdéseimet, amiből elég szép hosszú lista van. Aztán ott ülök, és max egy kérdésig jutok és már vége is a konzultációnak. Nem mintha nem válaszolná meg az összes kérdésemet, ha feltenném, de valahogy olyan megnyugtatóan válaszol mindig, hogy utána a többi már nem fontos.
2. kivagyok én is attól, hogy akárhányszor megyek előttem éppen terhes anyuka UH-ja. De hát értem én. Nem tudhatom, hogy min ment keresztül Ő is, mire babája lett. Lehet első hónapban sikerült, de lehet, hogy 3 évet kellett várnia rá. Szóval ilyenkor mindig ezzel nyugtatom magam. Na, mondjuk arra én is pipa vagyok, amit Dinnyus írt, hogy ott morognak, hogy ez a 9 hónap milyen szőrnyű. Meg a gyerek állandóan sír és csak a gond van vele...  Ilyenkor nagyon fel tudom magam húzni.

Az jó, hogy a doki visszahívott 14. napon. Ha akkor sem lát semmit, szerintem később is hívni fog. Szerintem hormonvizsgálatra küldött. 3. és 21 vagy 22. napon szoktak csinálni. Ebből meg tudja állapítani, hogy van e peteérés. Én mindenképpen elmennék, az még nem jelenti azt, hogy rögtön hormontablettát kell szedni. De ha van valami eltérés, akkor legalább tudtok róla és lehet orvosolni.

Na, megint jó hosszú lettem. Bocsi

ecsibe

@ecsibe:

nem baj, ha hosszú, írjál csak :)

Annyit mondott a doki, hogy ez majd műtéttől függ, hogy mi lesz a műtét, kell-e egyáltalán korrekciózni.
A várási időszak utána kerül meghatározásra.

dinyus

@ecsibe:
Szerintem teljesen psziches a dolog. A melohely se egyszeru, mi is epp lakas eladason vagyunk, de az se ugy megy mint szeretnem, plusz ugye voltal tunetek, amik eloszor ijesztoek voltak, leven gyerekkoromban szivbeteg voltam. Aztan ahogy olvasgattam, gyakorlatilag barmit ra lehetett volna fogni arra, hogy terhes vagyok. Szerintem 1-2 nap, leulepszik ez a dolog es mar meg is fog jonni. Mas.

Pont a napokban olvastam meg egy regebbi forumon, hogy ez a majd jon a baba ha akar, meghogy ki minek erzi magat amikor megse jon. Eshogy ebboo mekkora tudat alatti gat lehet. Tudom, hogy pokoli nehez, ha nemjon, plane, ha reg ahitott vagy. De attol, hogy selejtnek erzed magad, csak meg erosebb lesz a tiltas. En hiszek abban, hogy a betegsegek es a tobbi dolog egy resze kornyezeti hatas, de hogy donto tobbsegeben lelki eredetu, az is biztos. Meg akkor is, ha ugy gondoljatok minden rendben az eletetekkel. A magam reszerol tudom, hogy mi az amit nem tudok elengedni, de errol szerintem kulon topikot lehetne nyitni. Ettol fuggetlenul teljes erteku, egeszseges embernek erzem magam. Szoval ezzel kapcsolatban csak annyit akarok mondani, hogy dehogy vagytok selejtek, meg hibasak... Epp ellenkezoleg! Az a nemmindegy, hogy kuzdotok erte (akar igy akar ugy) es mindemellett tamogatast is adtok egymasnak. Bocs az offert, de ez kikivankozott belolem :)
oreosmilka

@oreosmilka:

jó volt elolvasni a Te soraidat is.

Én azzal tisztában vagyok, hogy az életben nekem mindenért nagyon meg kell közdenem, van olyan, aminek többször kellett nekifutnom, de ha megvolt elsőre, akkor sem egyszerűen :)

Várható volt, hogy ez a gyerek témával sem lesz másként :)

Bennem olyan szorongások vannak, hogy pl mi van akkor ha tudat alatt a férjem is engem hibáztat, és egyszercsak a képembe vágja, hogy Te vagy az oka?
Egyébként tegnap is pont emgkaptam tőle, hogy ő szeretné, ha nem ez a téma lenne a kapcsolatunk fő mozgatórugója...
mert mi van akkor, ha nem lehet gyerek?
Attól nem fog kevésbé szeretni.
Akkor találunk más célt, más irányt, és más módon élvezzük az életet.
Meg átküldött egy cikket ezzel kapcsolatban, hogy ezek a dolgok emnnyire kikezdhetik a házasságokat/kapcsolatokat.
Egész befele úton ezen gondolkodtam.... muszáj lesz tényleg kicsit lazítanom a témán, mert bele fogok kattanni, erősítenem kell magamban, hogy nekem is lesz,m csak az élet most mélg várat.
NA de majd 2017 a mi évünk lesz :)

dinyus

@dinyus:
Ami nekem szab gatat az elet szamos teruleten, az apa halala volt, illetve, hogy utana az anyam hogy kifordult onmagabol... Tizeneves koromban azt sem tudtam, hogy hol lakik, ha volt hozzam kedves szava, akkor az volt, hogy majd biztosan nincstelenul gyerekkel a nyakamon fogok kullogni naluk egy tanyer levesert. Vagy hogy o engem egyaltalan nem akart, de apa eroskodott, hogy hatha fiu lesz. Sajnos en ezek miatt a tipikusan fejjel a falnak, mar csak azert is, hogy ne legyen igazuk. Illetve hat nagyon fius is lettem, foleg agyban. Szerencsere a kedvesem ezt kimondottan elvezi, hogy "nem a szine miatt veszek meg egy autot". Azt is tudom, hogy ezekert sosem hibaztatna. Az megint mas kerdes, hogy nekem lenne e jogom hibaztatni, ha elhagyna egy olyan noert, aki mondjuk gond nelkul szul gyereket. De ezek mind mind mi volna ha?! dolgok, nem is kell veluk foglalkozni. Jelenunk csak egy van.
oreosmilka

@oreosmilka: Igen, ebben maximálisan igazad van. És a leírás alapján büszke lehetsz arra, hogy egészen más ember lettél :) Nekem az utóbbi időben történtek volt sok és sokk. Szerintem bennem ez is gátat okoz, illetve emésztem magamat a folyamatos "elvárások miatt", ez a tipikus, mikor lesz már gyerek kérdés.... Nekem is rendet kell tennem az agyamban :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dinyus 2016.12.02 12:13-kor.

dinyus

Szép napot hölgyek :) Látom sok téren egy cipőben járunk, és nagyon örülök, hogy nem vagyok egyedül, nekem is voltak tizenéves korom óta különböző testi és lelki sérelmeim, tisztában vagyok vele már nagyon rég, hogy rengeteg elengedni és megbocsátanivalóm van, jó úton is haladok, minden nap egy lépést előre teszek, néha meg vissza, de ez már csak így van :) Jól esik, hogy nem csak én érzem így magam a rendelőben, már kezdtem parázni, hogy csak én vagyok így, és tényleg úgy van, hogy ezer kérdéssel megyek, de csak max a másodikig jutok, utána meg verem a fejem falba, hogy nem tettem fel a többit... Én ma belekezdtem a cickafarktea kúrába, és nézek aviva gyakorlatokat, vesztenivalóm nincs :) Hátha valami csoda folytán sikerül egy peteérést még idén összehozni.
7andrea7
Görögország

Igen, az a legnehezebb, hogy ne lepj vissza. Nalam is folyamatosan forszirozzak a gyerek temat, ha azt mondom nem akarok (meg) akkor szamito onzo dog vagyok, ha azt mondom, hogy hat sajnos nem jon ossze, akkor latom ahogy atvillan a delikvens agyan a pillanat tort resze alatt az inszeminaciotol kezdve az orokbefogadasig minden, majd miutan rajon, hogy tahosag lenne erre megjegyzest tenni, csak nez sajnalkozoan, hogy oo szegeny para... A minap aposom baratnoje kozolte, hogy nem vagyok no, mert nem szulok gyereket. Igy eleg nehez nem visszalepni. Egyebkent azt irjak tolem sokkal okosabbak, hogy a magas iq es eq csak ront a helyzeten. Ugy latom ebben a kerdeskorben toronymagasan vezetunk.
oreosmilka

Az én apósom barátnője kioktatott mikor 3 éve voltunk együtt (most 7 évnél járunk és nemrég volt az esküvőnk), hogy hallgassak rá, ő tudja, hogy kell egy férfit megfogni és megtartani (elvált nőről van szó, 4 éve volt akkor az apósommal, de miután agyvérzést kapott le is lépett) Szóval az ő véleménye, hogy gyorsan gyereket kell szülni, ezzel lekenyerezve és lekötve a férfit, így rögtön el is vesz feleségül... Csak tátottam a számat, próbáltam mosolyogni és bólogatni, majd elmagyaráztam neki, hogy én szerelemből fogok férjhez menni. Érdekes, hogy 7 év alatt míg nem voltunk hivatalosan is házasok, nem kaptam egy megjegyzést sem a gyerektémára. Amint híre ment, hogy egybekeltünk, napi szinten... Ezeket a társadalmi elvárásoknak köszönhetjük, hiszem, hogy nagyon sokan ezért szülnek gyereket is, mert így kell. Na ők azok a nők, akik a váróban a várandósságra és a gyermekeikre panaszkodnak. Nem mintha a világ legkönnyebb dolga lenne, sőt. De a gyermekvállalásnak boldoggá kellene minket tenni a nehézségek ellenére, ezért is egy boldog várandós nő ereje teljében van és gyönyörűbb mint valaha. 
Nekem jó sok évre volt szükségem, hogy gyermek után vágyakozzak, tisztában vagyok vele, hogy 30 előtt sokkal könnyebb a szülés, kevesebb a komplikáció, de ha egyszer nem álltam készen... Őszintén szólva még most is vannak félelmeim, hogy vajon képes leszek-e megszülni és felnevelni egy gyermeket, óriási felelősség, gondolom emiatt is nem jön még a gólya felénk. De ahogy mondtam, egyik lábat a másik elé... :)
7andrea7
Görögország

Hú milyen jó tèmák.

Egèsz nap a christmas fm-et hallgattam a munkahelyen, ès karácsonyi meghívókat gyártottam

. Ma este kaptam egy kèpet anyukámtól, neki egy barátnője (23 èves)küldte . a kèpen egy terhessègi teszt van, ami egyèrtelműen pozitív. De a lány nagyon kezdő a tèmában ezèrt kèrte anyukámat hogy kèrdezzen meg engem, vajon pozitív-e. Ennek a lánynak a kapcsolata elèg kusza a pasijával, ráadásul az apja lehetne. De ő tudja. Úgy tudom szeptember óta próbálkoznak.

Más..

Nekem ma du lett pozi az ovutesztem. Vajon ma legyübk együtt vagy holnap. Jól akarok időzíteni, mert nincs sok kiskatona ezèrt nem pazarolhatom a kisesèlyű napokon.

Help!

caroline4

Ha tudtok reggel legyetek együtt szerintem.
ecsibe

@caroline4: Szerintem is holnap, sőt, lehet, hogy még holnap is pozi lesz, és csak mondjuk holnap után hajnalban reped meg a tüsző. Én azt hiszem, holnap estére időzítenék. ;-)

sjucus13

Én holnap tesztelnék még, ha nem sajnálod reggel és estefelé is, s ha halványodik akkor
7andrea7
Görögország

Hát kèsőn írtatok. Úgy döntöttem, hogy mèg aznap, azaz az első pozi nap estèjèn együtt voltunk. Sebaj. Köszi a tanácsokat. Hatha jól döntöttem, mert tegnap èjjel nagyon fájt jobb oldalon, ma reggelre viszont enyhült.

Ma reggelre amúgy mèg erősebb lett a tesztcsíkom. De csak holnap leszünk együtt legközelebb, hogy maradjon ki egy nap.

caroline4

Sziasztok lányok! Kivel mi újság? Hogy telik az adventi időszak?
Caroline, aztán még folytattad a tesztelést? Mikor kezdett halványodni? Ecsibe, ti mikor is mentek az inszemre?
Dinyus, nagyon szorítok! Kell-e és ha igen, mennyit kell várni a beavatkozás után a próbálkozással? 6 hetet?
Andrea, a barátcserjét merem ajánlani, bár én a magas prolaktin szint miatt szedtem, de úgy általában véve segíti a női nemi hormonok megfelelő szintjét beállítani.
Én szerdán megyek ultrahangra, 10 hetesen, borzasztóan várom, de persze félek is tőle, azért már nem annyira, mint egy hónappal ezelott (!)

sjucus13

Még nem akartam elküldeni...de szorítsatok légyszi, aztán már ígérem, nem írok ide többet magamról. :-D

sjucus13

Jelentem: nem maradt ki az az egy nap. Hát ez van.
Úgy èreztem pont az a megfelelő alkalom, nem tudtam kihagyni. Úgy voltam vele hogy inkább küldök kevesebb harcost megfelelő időben, mint többet, rossz időben.

Majd meglátjuk mi lesz belőle. Nem idegesítem magam ezen, mert úgy is nagyon kicsi az esèly arra hogy sikerült. De mivel Isten segítsègèt kèrtem, ès neki semmi sem Lehetetlen, így mèg össze is jöhetett.

10-14 nap ès kiderül.

1. Dpo

caroline4

Jucus!

Szorítunk termèszetesen, de azèrt írj olykor magadról. Amúgy majd olvasgatlak a másikban is.

Maradt vagy 10 outesztem. Meghagytam ha kelleni fog kövi ciklusra. De remelem nem fog több kelleni.

Így nem tudom, hogy halványodott-e mára, de szerintem tuti. Ma raggelre már 1 tizeddel feljebb ment a hőm èpp a coverline-ra.

caroline4

@sjucus13:
Írj magadról, mert szerintem mindenki szívesen figyelemmel követi az írásokat :) Nem tudom még, hogy kell-e várni, ez attól függ, hogy kell-e maga a beavatkozás, vagy nem, és ha igen, akkor milgyen fokú. Holnap kell bemennem a kótházba, és szerdán lesz a műtét. Utána már okosabb leszek :)

@caroline4:
Megy a drukk, hogy ne kelljen több ovu teszt :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dinyus 2016.12.05 07:16-kor.

dinyus

@oreosmilka:

mindenkinek megvan sajnos az a "sérülés", a "gát", ami nem, vagy nehezen tud legyőzni, és igen, pontosan, ahogy írtátok... lépésről lépésre, egyik lábat a másik után, de le fogjuk győzni, és utána már semmi gátja nem lesz a babák érkezésének :)

dinyus

Sziasztok lányok! Eltűntem.. pontosan szeptember óta nem írtam ide. De azóta is olvastam minden egyes posztot. ;) Az ok, hogy nem jelentkeztem: kismama vagyok! :oops: Babonából döntöttem úgy, hogy se a tesztet nem töltöm fel, se nem írok semmit, amég nem biztos a dolog. A márciusi missed ab. után úgy gondoltam nem fecsegem el túl korán.. Egész pontosan Kristyn előtt 3 nappal teszteltem pozitívat 2 nap késés után. Még a mai napig alig hiszem el, hogy ez a csoda megtörtént végre velem is! Egészen a 9. hétig vártam az orvoshoz menetellel, úgy gondoltam mindent vagy semmit. Ott már látni kell a dolgokat! Amit azokban a napokban a doki előtt átéltem, huu, életemben nem volt még ilyen gyomorgörcsöm, de megérte! :) Amikor pásztázta a monitort a doki hosszú másodpercekig csendben, és végül bekapcsolta a hangszórót, amin zakatolt a kis szivecske, gyönyörű érzés volt! :') Pénteken megvolt a 12 hetes ultrahang, és mindent rendben találtak. 12+4 voltam akkor. Ma töltöm a 13. hetet!
Röviden egy kis leírás a várakozóknak, kis megnyugtatás, hogy a tünetek hiánya nem mindig baj, talán egy kicsit ritkább az átlagnál: Tüneteim: Fájt, égett a mellbimbóm (soha életemben nem fájt ciklus előtt sem, még nem éreztem ilyet.) És ennyi. :) Nem jártam különösebben gyakran pisilni, egyetlen egyszer nem voltam rosszul, nem émelyegtem, nem volt mensi szerű görcsöm, semmi az ég világon. Nem is gondoltam rá, hogy sikerült. Mióta bebizonyosodott, illetve kb a 7. héttől járok 20 percenként mosdóba, lelassult az anyagcserém, és mint akit agyonütöttek, egy pohár vízhez nem tudok felkelni este 7 után.. :) Jó párszor fájt a fejem frontoknál, de sajnos előtte is, így azt nem tudom tünet volt e. De semmi durva rosszullét.
Előtte lévő próbálkozós hónapban az addigiakhoz képest nem szedtem semmit, sem barátcserjét, sem teákat, sem Femibiont. Csak Az Aloénak a b1+b12+ folsav kombóját, amiről töltöttem is fel Nektek képet anno. Ami még máshogy zajlott: 2 nap volt pozitív az ovutesztem, a 2. pozitív napi estét kihagytuk együttlét szempontjából, inkább másnap a negatív nap reggelén akcióztunk.
Szívből gratulálok nektek Kristyn és Jucus a babához! Kívánom, hogy rendben menjenek a dolgok nálatok is! Remélem a másik csoportban beszélgetünk majd! ;) Titeket sem szeretnélek itthagyni, ha az adott témához hozzá tudok szólni, írok majd! 8)
adele666

@adele666:

ez fantasztikus hír, gratulálok :)

dinyus

@adele666:

De jó, akkor Krytinnel, szinte együtt haladtok és lesz kivel megbeszélned az éppen aktuális dolgokat. Olyan jó, hogy mindig úgy babásodik be valaki, hogy van egy hozzá terhességi korban közeli. Nagyon örülök Neked. 

Remélem a november is ilyen jó volt, és decemerben lesznek pozitív tesztek. Kívánom, hogy ne csak egy, hanem több is legyen. 

2. dpo

caroline4

@adele666: Gratulálok!

Nekem csütörtökön lesz a kombinált,már nagyon izgulok alig várom hogy lássam!
Nekem se volt amúgy tünetem, én nem is gondoltam hogy sikerült!
A gyakori pisilésnekem se volt csak kb a 10.héttől.
Nekem kicsit fura hogy éjjelente legalább 1x ki kell menjek én megszoktam hogy végigalszom az éjszakákat.
AZ álmosság is mostanában tört rám kb 9-10.hézzől addig csak a reggeli hányás és rosszullét volt mostmár minden délután muszáj ledölnöm mert elalszom bárhogy.
Mint tudjátok mi 3 nappal az ovu elött voltunk együtt,mivel épp hosszúhétvégéztünk nem volt se hőmérőzés se ovuteszt :)

Mindenkinek nagyon drukkolok aki még várja,hogy legyen egy szupi karácsonyi meglepetésetek!

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület

Sziasztok :) ma voltam ujra uh-n, 13. Cn es semmi csak egy pici duci petet lehetett latni de meg nem az amire varunk, jovo hetfon megyek ujra, a siras kerulget :(...DE szivbol gratulalok nektek mindenkinek akiknek mar sikerult, es tovabbra is szoritok a sorstarsaknak :)
7andrea7
Görögország

@7andrea7:

Ne aggódj, ha hosszú a ciklusod, akkor teljesen normális, hogy 13. cn még nem olyan nagy a tüsződ. Hétfőn már szépen látni fogja a doki!

@dinyus:

Gondolok rád! Minden rendben lesz holnap! Jelentkezz majd utána!!!

ecsibe

A régiek még emlékeznek rám! :) Mindenkinek nagyon boldog Mikit kívánunk!

szandra0408

@szandra0408:

Jaaj, de jó, hogy eljött a mikulás :) 

Köszönjük, és boldog ünnepeket nektek is !

@7andrea7:

ne sírdogálj, vagyunk még jópáran, akik most nagyon átérzik mit érzel. De lest ott olyan pete, amilyenre vágytok és babád is lesz, csak kitartás. Csak az a baj, hogy nem látjuk előre meddig kell várni. De a siker eljön, meglátod. Mindenkinek, aki akarja és elég kitartóan akarja. 

caroline4

@adele666:

Gratulálok!

marcsika86

Eljött végre a várva várt nap: ma voltam dokinál. PCOS gyanú. Első körben Inofolic szedését javasolta. Ha nem jön össze a baba februárig-márciusig, akkor férjemnek kivizsgálás, ha nála minden rendben van, akkor jöhet nálam mindenféle vizsgálat, legvégső esetben az átjárhatósági.
Ma van a 16. ciklusnapom (előző ciklusom 39 napos volt). A doki szerint ebben a hónapban nem lesz peteérésem. Szerintetek mikortól kellene szednem az Inofolic-ot? A doki azt mondta, hogy a menstruáció első napjától szedjem, de nem ártok vele, ha már ma elkezdem szedni.

marcsika86

@marcsika86:

Mivel az Inofolicot lehet egész ciklus alatt szedni, így enm gondolnám, hogy ártasz azzal, ha már most elkezded. Leglább a következő ciklusra kifejtheti még jobban a hatását!

A PCOS gyanút mivel indokolta? Látott cisztákat?
ecsibe

@ecsibe:

Én is úgy gondolom, hogy következő ciklusra jobban kifejti a hatását, hajlottam afelé, hogy még ma elkezdem szedni. De ebben most megerősítettél, amit köszönök!

Külön kihangsúlyozta, hogy ez PCOS gyanú, ami nem egyenlő a cisztákkal. Mindkét petefészkemben látott sok-sok tüszőt, amik nagyon picik voltak.

marcsika86

Sziasztok! Új vagyok még a fórumon, ez az első hónap, hogy próbálkozunk. November 13-án volt az utolsó menstruációm, november 27-28 pozitív lett az ovu teszt, mindkét nap voltunk együtt a párommal, de szinte 2 naponta amúgy is, egész hónapban. Az utóbbi néhány napban tapintásra eléggé érzékenyek lettek a melleim, a hasam eleinte szurkált, most meg naponta többször azt érzem, mintha meg akarna jönni, de ez csak néhány percig tart, aztán elmúlik. Illetve ami még furcsa, hogy napok óta olyan gyomorsavam van, néha még hányingerem is, pedig sosem szokott ilyen problémám lenni. Egy tesztet csináltam hétfőn, ami negatív lett, de lehet, hogy az még korai volt, mert csak egy héttel a peteérés után voltam még. Hétvégén lenne itt az ideje a nem vártnak, addig nem tesztelek újat, csak akkor majd ha késni fog. Első babánkat tervezzük, szóval még semmi tapasztalatom babavárás területen, ezért is kérdezem, mit gondoltok, lehet pocaklakó a dologban?

agi8699
Veszprém

@agi8699:

Üdv itt! Kívánom, hogy pocaklakó legyen a dologban. De ezek a tünetek sajnos bármit jelenthetnek. Viszont, ha eddig nem tapasztaltál ilyet nemvárt előtt, akkor bíztató a dolog. Mindig akkor kell gyanakodni, amikor valami nem olyan, mint szokott :)

@marcsika86:

A pici sok-sok tüsző még jót is jelenthet. :)
Az előző hónapban kb. a 23-25. napon lehetett peteérésed, szerintem. Szóval ha még most a 16. napon vagy, akkor bármi lehet. Bocsi, de nem emlékszem, szoktál LH tesztelni? Lehet érdemes lenne, főleg, ha ilyen hosszú a ciklusod.

@szandra0408:

Én is emlékszem Rád :) Pont egyszerre teszteltünk, csak Neked akkor pozi lett :D
Nagyon szépséges a Mikulás a kislányod :) 

ecsibe

@ecsibe:

Ebben a ciklusban kezdtem el ovutesztelni, látszik a két csík 6 napja, mintha egy picit erősödött is volna, de 2-3 napja nem erősödik. Mivel nem tudom, hogy melyik ciklus milyen hosszú lesz, úgy terveztem, hogy ezt a ciklust végigtesztelem, de mivel a doki azt mondta, hogy ebben a ciklusban nem lesz ovu, egyik oldalon sem lát "kiemelkedő" tüszőt, ami megérhetne, így gondoltam ma már nem is tesztelek, csak elkapom a férjem és továbbra is mindent ugyanúgy csinálunk, mintha ez a PCOS gyanú nem lenne. De természetesen figyelembe veszem a diétát, amit a doki ajánlott (bár már látom előre, hogy kínszenvedés lesz, mert max két hétig bírom).

marcsika86

@ecsibe:

Köszönöm! :) Eddig nem volt jellemző egyik tünet sem, de persze lehet hogy valami más van a dologban. Minden esetre lassan kiderül, hogy van baba, vagy nincs. Őszintén szólva úgy vagyok vele, hogy túl szép lenne, ha kapásból első hónapban sikerülne, de sosem lehet tudni....

agi8699
Veszprém

Sziasztok!!

Csak beköszönök ide is boldog Mikulást kívánni!!
Remélem a Miki sok zebra csíkos tesztet hoz, kívánom hogy ez a hónap mindenkinek mehmghozza a kívánt álmot!!
Egy évvel ezelőtt nekem Miki nem hozott szerencsét, de Szent este megfogantak az ikreink!!
S most itt egy kép róluk:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
lolo8280
2315 Szigethalom

Koszonom a lelkesitest, boldog Mikit mindenkinek :) csak ennek a cickafarknak ne lenne ilyen rossz ize :)
7andrea7
Görögország

Jó reggelt Lányok!

@marcsika86

várjál már egy picit! most komolyan látta a doki, hogy nincs érni készülő tüsződ és amúgy is hosszú ciklusaid vannak. És az ovuteszted sem erősödik, szóval valószínű, hogy nincs peteérésed. Erre meg azt mondja a dokid, hogy szedj inofolicot? Hány éves is vagy? Mert ha már nem 25, akkor szerintem felesleges köröket futtat veled a dokid. Miért nem ad peteérés elősegítő gyógyszert? Van ilyen. Például a clostilbegyt. Pont erre használják. 

Nem értem, mi értelme három hónapig inofolicozni és várni a férjed kivizsgálásával? miért? ha lenne peteérésed, azt mondom, hogy persze várjatok vele. De látja a hibát és nem a kijavításán dolgozik, hanem visszahivogat és baromi lassan akar haladni. Magán doki? mert akkor így biztosítja, hogy tavasszal is menjetek hozzá. Pedig tavasszal már lehetnél babás is, ha kapnád a megfelelő gyógyszert. Vagy hormonellenes vagy? mert akkor megértem, hogy mindent megakarsz tenni a természetes gyógymódokkal. Éppen még helyre is állíthatja az inofolic a hormonháztartásod. De erre várnod kell, én nem lennék ilyen türelmes. 

Ha önszántamból nem csináltatom meg az átjárhatóságit, akkor kb. még most járnék ott, hogy kaptam volna ra beutalót, de időpontot lehet csak jövőre kaptam volna rá. Ehelyett már jó régen megcsináltattam november közepén. 

@lolo8280:

olyan tökéletes kis arcocskák ezek. Szuper kép. Gratula a szépséges babáidhoz. 

@agi8699:

Üdv itt, jó, hogy írtál. Örülök, hogy jöttél, másokat is erre biztatok, nyugodtan írjatok, nem baj, ha nem 2015. ősztől próbálkoztok. Ugyanaz a dolog és kérdéskör foglalkoztatja a régen próbálkozókat és a nem régen próbálkozókat is, így jókat beszélgethetünk. 
A tüneteid jónak tűnnek, simán lehet mindg babás tünet. De azt tudnod kell, hogy ha eddig megszakítással voltatok együtt, vagy gumival és korábban nem jutott fel sperma a méhedbe, akkor ezek a tünetek lehetnek annak a jelei is, hogy a szervezeted számára addig idegen anyag kerül méhedbe. Nekem is idő volt, míg megszokta a szervezetem, hogy nem kívülre kerül az "anyag", hanem belülre. Van akinek kitolja a ciklusát pár nappal, és van akinek szúrkál is a  méhe, de mégsincs baba. Hány éves vagy? Fiataloknál (mint anno nálunk is) gyakori, hogy elsőre sikerül a baba. 

4. dpo

caroline4

Sziasztok!

Helyzetjelentés. Ma voltam 12. napi ultrahangon. 5 érett tüszőm van, mindegyik 19mm fölött. Úgyhogy SOS-be rohantam haza a tüszőrepesztőért, péntek helyett holnap lesz az inszem!
Szorítsatok!
ecsibe

@caroline4:

Köszönöm ezt a kedves fogadtatást!  
30 éves vagyok, szóval azért annyira nem fiatal. Előtte én fogamzásgátlót szedtem évek óta, szóval már megszokta a szervezetem, hogy nem kívülre kerül az "anyag". Gyógyszer előtt nagyon szoktam görcsölni mikor megjött, illetve peteéréskor egy napig szokott fájdogálni a petefészkem környékén, most viszont már a peteérésen túl vagyok, viszont már lassan egy hete hol szúrkál, hol fájdogál a hasam,össze-vissza ráadásul. Hol jobb, hol bal oldalon, tegnap este pedig középtájon. Annyira fura, ilyen sosem volt azelőtt, ezért is gyanús. Bár ki tudja, lehet, hogy csak anniyra szeretném, meg annyit olvasgattam már a témában az elmúlt hónapokban, hogy beképzelem csak a tüneteket 
Caroline, ti mióta próbálkoztok?
Van más is esetleg aki gyógyszer után próbálkozik? Kíváncsi lennék, hogy mik a tapasztalatok.

agi8699
Veszprém

@caroline4:

Kicsit ingerültnek tűnik a reakciód, de gondolom ez nem nekem szól, hanem a dokinak 30 éves vagyok, de babatémában abszolút zöldfülű. Augusztus közepén hagytam abba a fogamzásgátlót, megjött a mensi, majd utána volt két 26 napos ciklusom, és utána következett a 39 napos.
Ma meséltem a barátnőmnek, hogy mit mondott a doki, hozzád hasonlóan ő sem érti, hogy miért nem kapok pl. tüszőrepesztő injekciót? Javasolta, hogy menjek el az ő dokijához, akinél a 3 gyerekét szülte (neki is rendszertelen volt mindig a mensije, kapott kezelést, és szinte első próbálkozásra összejött nekik). Ma már hívta is a dokit, ma délután rendel, de ma már nem tud fogadni. Egyelőre kérdéses, hogy decemberben fog-e még rendelni a doki, jövő héten kell érdeklődni. Lehet, hogy csak januárban tudok elmenni hozzá.

marcsika86

Marcsika! Termèszetesen a doki hozzáállása zavar. De biztos meg tudná magyarázni mièrt így döntött. Lehet úgy van vele hogy nem règóta próbálkoztok. Vègülis így èrthető. De az inofolic helyrebillenti a szervezeted ès Lesz magától peteèrèsed.

Viszont ha harminc vagy ès több gyereket is akarsz akkor mièrt kellene ilyen lassan haladni? Szerintem jó ötlet más dokihoz is menni. Èn azt mondanám hogy már egy ève próbálkozunk, mert akkor nem talán nem küldd haza valamilyen vitaminnal.

caroline4

Dinyus, hogy vagy? Sokat gondoltam Rád, jelentkezz!!!
ecsibe

@ecsibe:

olyan jó, hogy jó hírt kaptál, hogy lett ennyi tüsződ? Szedtél clostit? Vagy mit?

caroline4

@ecsibe:

Köszönöm a kérdésedet :)
Mostmár megvagyok :)
Kedden befeküdtem a kórházba, szerda reggel megvolt a hiszteroszkópia.
Sajnos be kellett avatkozni, egy 1,5cm-es bemetszést kellett csinálni, de a jó hír benne hogy úgy tűnik, hogy elég volt ez az 1 műtét, nem kell még 1 lépcső.

Most 2 hónapig nem próbálkozhatunk, február elején kell visszamennem kontrollra, ha ott minden ok, mehet a próbálkozás, sőt, idén már sex sem lehet :D:D:D

Az altatás eléggé megviselt, úgyhogy tegnap nem is jöhettem haza (bár a doki már engedett volna), de amikor felkeltem az ágyból, úgy megszédültem, meg olyan hányingerem lett, hogy úgy döntöttünk, hogy még egy éjszakát a kórházban töltök.

Ma reggel jött értem a férjem, és jöttünk haza :)
Nagyon drága, tényleg, kb semmit nem csinálhatok :D
Élvezem a kényeztetést :)

Ma olvastam vissza az írásokat, üdv az újaknak, és drukkolok minden PE-snek, hogy meglegyen az a 2 csíkos teszt karira :)

dinyus

@ecsibe:  Minden rendben ment? Csak mert szorítottam :) Vagy nem ma volt az "akció"?

A tüszőrepesztővel akinek van tapasztalata, mesélne nekem, hogy vannak-e mellékhatásai? Néhol olvastam, hogy fáj, ég a szuri :)
Van egy sejtésem, hogy azt kapok, ha sikerül elcsípni a peteérésem, nem úszom meg, akármennyire is szeretném. Ovuteszt negatívabb, mint egy hete... 

17.cn

@dinyus: Megkérdezhetem miért kellett bemetszés? Ugye a hiszteroszkópia az a méhtükrözés?

7andrea7
Görögország

@7andrea7:

igen, az a méhtükrözés.
Azért kellett, mert a méhem belső teteje íveltebb volt a normálnál.
Legalábbis az U alapján ezt látták, emiatt kellett a "betekintés", és mivel ott igazolódott ez a gyanú, ezért egyúttal operatívan azt a részt meg is metszették, így mostmár kezd hasonlítani a normális méh alakra :)

dinyus

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?