Új privát üzeneted érkezett!

rekuja,
biztos hogy le lehet nyelni... igen ez is nagy és nem gyógyszerszerü de nem lehetetlen lenyelni... lb is azt írta,h ha dolgozott ö is orálisan fogyasztotta :-)

terheeees vagyoooooooook ez a lényeg...

én inkább pont azt tervezem,h megpróbálom a figyelmemet elvonni...
Vendég

rekuja! a dobozon 90 mili vízhez kell tenni 3 kanállal, és az 100milinek felel meg-ezt 2 hetes kortól írja.nekem akkor nincs tejem ha óránként,2 óránként szopni akar, ha eltelik 4 óra, akkor van ideje termelődni.de már rájöttem h nem is a tej mennyiségével van mindig a gond, hanem azzal h nem szív, elalszik..stb...
kipróbáltam h ma nem fejtem, hát semmi különbség, akkor minek fejjek...de fogok, mert valamicskét mindig sikerült és annyival több anyatejet kapott végül is. rászokott már a cumisüvegre biztos, de hát ne h már 100milit pohárból itassak meg.....2 óra alatt szanaszét folyva talán meglenne..

kedves vagy,köszönöm

KépKép
dike

Sziasztok!

Bazsa, továbbra is rengeteg drukkom a tiéd!! :D :D :D Mikor lesz eredményhirdetés? Tesztelned kell otthon vagy vérvételre kell menned? Nagyon szép volt a megtermékenyülési arány, ügyesek vagytok! A két másik kis embriót fagyasztották? (Én valamiért úgy emlékszem, hogy azt írtad, hogy nem fagyasztanak.... :oops: :oops: De lehet, hogy rosszul emlékszem. :roll: )
Boldog házassági évfordulót és még 8,5 hónapig tartó kismamiságot kívánok Neked! :wink:
A progeszteron pótlás nekem sokféleképpen volt már lombikok alatt. A BMC-ben a nagy dózisokat "szeretik/szerették": pl. 3x3 utrogestan hüvely kapszula + 3x1 utrogestan oral kapszula vagy 3x3 utrogestan hüvely kapszula +2 ampullányi progeszteron injekció.
Az utrogestan itt nálunk létezik külön oral és külön hüvely kapszula csomagolásban is, de az orvosom mondta, hogy egy és ugyanaz a kettő. Lehet szedni és "dugdosni" is. Tény, ha szájon át szedsz utrogestant, akkor számolnod kell azzal, hogy eléggé elálmosíthat.
A Kaáliban reggelente kaptam két ampullányi progeszteron injekciót, este meg 3 utrogestan hüvely kapszulát, miután elfogyott a progi szurim, helyette reggelente 1 db Crinone gélt kellett felhelyeznem........ Na, az volt a legundorítóbb valami.... a progi szuri fájt, mert olajos, könnyen csomósodik és izomba kell adatni, az utrogestan visszafolyik, de a Crinone...... fúúúúújjj, nagyon utáltam. :(

Dike, köszi szépen! :D
Hozzátápláláshoz nem tudok szólni, de azt látom, hogy Ármin továbbra is nagyon tündér! :D

Zitácska, örülök, hogy jól van Olivér! :D :D
Köszi szépen!
Persze, szedem a homeos bogyókat meg teázgatok. Szüléskor állítólag nem homeos bogyózunk tovább, hanem vajúdó olajat használunk majd....bár én úgy gondolom, hogy akkor is beszedem őket továbbra is. :wink:
Aktívkodom, igen. Sőőőt.... hétvégén is falat festettem/javítottam 4 helyiségben (redőnyöket raktak fel, és ahol picit is sérült a fal, megcsináltam szépre), babakocsi tárolót takarítottam, főztem, mostam, mosogattam, pakoltam stb. Kedden is még a kozmetikus előtt mindent kivasaltam, felporszívóztam, felmostam és megpucoltam az összes ablakot. :oops:
Tegnap szülőszoba látogatáson voltam, utána jött a barátnőm. Én naív azt hittem, hogy amit lehet már megcsináltam, makulátlan rend van mindenhol, jó érzés volt..... ma reggel mire ébredek? A férjem mellett, miközben reggelizni készült, felrobbant a kávéfőző :shock: :shock: Kimentem és ami rombolás fogadott, kávéban úszott az egész konyha.... a falak, a padló, a hűtő, az ablak, a bútorok, a tűzhely, a textíliák..... a férjem pólója (szerencsére neki semmi baja sem lett).... kéééész voltam. :evil: Háromszor mentem ki, majd vissza a szobába sírva.... olyan rosszul esett. A férjem eltakarította 2 óra alatt az oroszlán részét, de a többi persze rám várt. Du. 4-ig ezt csináltam.... persze ma is falat festettem, sok-sok réteggel, hogy végre ismét olyan szép legyen, mint a robbanás előtt.... elég volt.

Lombikbaba, mit csinált, hogy kiérdemelte az ördögfiókaságot?
Igen, Misike még a pociban virgonckodik. :wink:

Rekuja, kitartást a lakás projekthez! Biztos nagyon szép lesz, ha elkészül és beköltöztök majd! :wink:
Kozmetikushoz nem a csiniség vágya hajtott, hanem az, hogy ki tudja mikor jutok el baba mellett legközelebb.... :roll: (4 hetente szoktam egyébként.)
Minike még nem túlhordott baba :wink: A retro mesés dolgon jót nevettem. :lol:

Holnap (ma reggel) megyek NST-re, kíváncsi vagyok mi lesz. Elviekben a dokival is találkozom, hátha megvizsgál. Kicsi fiúra a szerdai front sem hatott. Szerencsére. A szülészeten olyan telt ház volt most is, hogy a szülőszoba látogatáson jó sokat kellett várnunk, utána meg alig tudtak velünk végig szaladni, mert mindenhol kismamák voltak.
Majd látjuk, meddig maradunk így 2in1, egyelőre nagyon jól elvan a kis drága. :D

Holnap jövök, jó éjt!

Kép

KépKép
anett_1

anett,
köszönöm szépen a jókívánságokat,aranyos vagy... ugye nem is kaphattam volna szebb ajándékot az évfordulónkra? :-) jól kijött :-)
julius 6-án kell vßérvételre mennem,az lesz a ciklus 29.napja.
igen jól emlékszel,nem lehet itt fagyasztani az embriókat. itt németben van ez az embrióvédö törvény. az én személy szerinti véleményem erröl,h pont a fagyasztással menthetnének meg embriókat, így mindenképpen kidobásra kerüll (legalábbis remélem). de tudod mit? tök mindegy,mert ugysem lesz mégegy lombik,mert sikerülni fog :-)
au utrogest-et most magamtól megnöveltem 3x3-ra, legalábbis most,h itthon vagyok,ha majd megyek dolgozni akkor a déli adagot 2-re csökkentem,mivel orálisan veszem be. majd meglátjuk jó lesz e így. mindig 2 jó nagy kövér párnát teszek a fenekem alá olyankor,ha felteszem,de ma reggel mégis elég nagy adag volt a betétemen. legalább egy egész kijött.
örülök,hogy ilyen jól viseled a terhességet,remélem én is ilyen leszek :-)
a kávéfözö sztori erös,föleg ilyen nagy takarítás után... nálunk is megtörtént már egyszer. a párom feltette a kávét és kiment közben rágyújtani a lépcsöházba. pont amikor ment volna vissza,akkor robbant. nálunk viszont pont a felújítás elött történt szerencsére. de azt eltakarítani nem volt semmi,uh nem irigyellek :-(
szerencsére amióta németben vagyunk katyarós kávét iszik,mert nem izlik neki a némnet kávé,uh ilyen baleset többé nem történhet :-)
Vendég

Anett! huu nem lehetett semmi ez a kávé robbanás, elhiszem h elsírtad magad. én szülés előtt egy nappal mentem fodrászhoz, de szülőágyon már úgy néztem ki mint egy boszorka. én körmöshöz is bejelentkeztem a kiírásom napjára, és végül most kedden el is mentem, csak már nem terhesen, hanem a babyvel.drukk mára, írj h mi volt!

KépKép
dike

Sziasztok!

Bazsa, :lol: :lol: :lol:
Hát, érdekes ez a megközelítés. Nekünk mikor volt lehetőségünk fagyasztásra (most nincs fagyibabánk), akkor úgy lehetett rendelkezni, hogy tárolják és minden évben kérni a további fagyasztást, és vagy mi használjuk fel vagy ha nem, akkor felajánljuk más meddő pároknak beültetésre. Amit nem engedett a szabályozás, hogy tudományos, kutatási célra ajánljuk fel. Mondjuk azt biztos nem is kértük volna. :oops:
Az utronak ha megemeled a dózisát, akkor azt tartsd is meg szerintem. Ha napi 3x3-ra változtatod, akkor valamilyen formában vedd magadhoz ezt a mennyiséget munka mellett is. Pont az a lényeg, hogy egyenletes szinten legyen a progid, ne "hullámozzon". A visszafolyást mindig tapasztalod majd, sokszor nagyobb mennyiségben is. Ez a felszívódást nem befolyásolja, ami visszajön, az állítólag a hordozó anyag. :wink:
Milyen a német kávé, hogy nem ízlik neki? :roll:
Drukk, drukk, drukk! Ágyazz meg jól a babácskáknak! :wink:

Dike, hát azt látnod kellett volna.... :? Én meg teljesen úgy éreztem magam, hogy ez csak egy rossz álom lehet, ébredjek már fel, ébredjek már fel..... de már ébren voltam. :(
Lehet, hogy boszorka voltál szülés közben, de mikor meglátogattalak, nagyon is rendben volt a hajad, jól néztél ki! :wink:
Azért nem semmi, hogy Ármin már 17 napos volt a hivatalos kiírás napján! :D Hogy viselte a tegnap estét?
A körmeimtől én most megváltam egy időre, lecsiszoltattam a porcelánt, itthon meg visszavágtam totál rövidre. Fodrász múlt héten volt, kozmetika meg a héten.
Köszi a drukkot! :D

A mai NST is rendben volt, szépen "rajzoltunk". Sajnos a dokim már kora reggel hazament, így vizsgálat nem volt. :( 4 hete láttam Egyszemkét, a méhszájat is akkor nézték utoljára, jó lett volna valami hírt kapnom az aktuális helyzetről. Hétfőn reggel kell mennem 7 órára, ismét NST-re és akkor már vizsgálni is kell mindenféleképp.
Szülésznőm is azt mondta, hogy jó hogy kihagytuk a szerda estét, mert bolondok háza volt. Többek között az a csajszi is megszült, aki utánam egy héttel volt kiírva és itt a Bneten privin keresztül tartjuk a kapcsolatot.... :D Kirázott a hideg a hír hallatán (persze jó értelemben).

Azt meg nem is meséltem, hogy a szülőszoba látogatáskor megmutattak nekünk egy pár perces újszülöttet (5-10 perces). :D :D Annyira szép volt, és nem látszott rajta, hogy nemrég még a mamája pocijában volt.

Kép

KépKép
anett_1

Anett! fuu már engem is idegesítene, ha nem vizsgálna meg...na de majd hétfőn! de lehet addig nem is húzod! nekem is tövig vissza van reszelve a körmöm, és szép sima fehér végű zselés.:) én mikor szültem rá másnapra volt bolondok háza,mikor szintén jött a vihar,örültem h nem akkor szültem,telt ház volt!

Ármint nem viselte meg a vihar, 20 40kor szopizott majd fél 2kor és 5kor, aztán 8kor.:) de végem van éjszaka, annyira álmos vagyok, meg tudnék őrülni:(

KépKép
dike

Sziasztok,

most csak gyorsan jövök
átfutottam, mit írtatok. Én nem mertem írni, meg annyira nem is értek hozzá, de szerintem is sok az a tápszer a babádnak Dike! S igen, sajna a tápszer általában ilyet csinál a babákkal (szorulás) :(

Dike
szerintem nem kell rá sapi kintre, csak akkor ha hűvös van, én nem adok rá sosem, s melegben sem viszem ki, csak du. 4 v. 5 után. Tegnap egyáltalán nem jutottunk ki, nagyon rosszul volt :( nagyon fájt a hasa, egész nap cicin volt, nagyon sokat sírt, éjjel pedig aludt fél 5-ig 8-tól :) most is alszik :) örülök, hogy végre tud pihenni.

Én megint rosszul lettem :( hányingerem volt, fájt a fejem, szédültem. Hajnali fél 4-kor jött mindez rám :( most már jobban vagyok :) még mindig nem az igazi, de így már sokkal jobb. Azt hiszem kimerültem a sorozatos nem alvásban és a pocifájásban :( De. aludtam kb. 1,5 órát összesen, rég aludtam nappal, már vagy 3 hete nem alszok rendesen, jól bírta a szervezetem, de most érzem, hogy kipurcantam :( már csak 53 kiló vagyok :( pedig eszek....
Anyukámat megkértem, hogy jöjjön el segíteni.... hát kíváncsi leszek, mert állítólag dolga van, s kitlálta, hogy mi menjünk el. mondtam neki, hogy nekem nem csavargás kell, hanem alvás-pihenés-nyugalom és hogy valaki megcsinálja helyettem a vasalást, mosogatást, főzést, felmosást így másfél hónap után először. Na mindegy, nem eszem magam, mert rosszul esik, s nem akarom, hogy a pindurkám megérezze, hogy gond van, majd kibőgöm magam, ha férjem itthon lesz és vigyáz rá. Azt tudom, hogy egy baba mellett nagy lelki erőre van az embernek szüksége, mert sosem érezheti meg, hogy gond van, hiába akarnak bőgetni a hormonok.

Bocsi, hogy panaszkodtam, de legalább kiírtam magamból.

Majd később még reagál a többi dologra is!

Anett! vigyázz magadra!

Bazsa! Drukkolok, s örülök, hogy pozitív gondolkodásod van! :) irigyellek...

Zita

Kép
zitácska79

anett,
meg kell mondjam öszintén,h arról nekem más a véleményem,hogy az embriót más felhasználja. nincs vele bajom,hisz megértem,csak én ne tudjak róla.
az utroról kösz az infot,akkor marad a dózis :-)

zita,
jobbulást neked és vigyázz magadra! soha ne feledkezz meg magadról sem. tessék határozottan segitséget kérni. más lehetöség nincs,csak anyud?

dike,
ezek szerint nem bagoly voltál elözö életedben :-)
Vendég

Dike, szerencsétek volt a szüléskor is! :wink: Sajnálom a kimerültséget. Napközben tudsz legalább pihenni, amikor Ármin is alszik?
Most, hogy írtad.... nekem is zselé volt, nem is értem, miért írtam porcelánt. :roll:

Zita, :( :( :( Neked is pihenned kellene mindenképp! Remélem, hogy anyukád megérti, és átmegy segíteni! :oops: Nehéz lehet egyedül ellátni minden feladatot, de muszáj pihenned is! Kitartás! Az meg, hogy leírtad, egyáltalán nem gond! Legalább "kibeszélted" magadból. Jobbulást!

Bazsa, végül nekünk sem kellett embrió ügyben dönteni. Első alkalommal amikor mentünk érte, nem ébredt fel a kicsike :cry: Második kis fagyasztottunk meg gyönyörű kis blasztocisztaként felébredt, beültették, de nem maradt velünk..... :cry: Előttük, utánuk nem volt több fagyibabánk. Most az utolsó alkalommal meg csak egy embriónk lett a 8 szép petesejtből, Ő pedig itt van a pocimban. :D
Mi hajlanánk a felajánlásra, mert az 5 év alatt mi is annyit szenvedtünk, olyan nehezen sikerült és annyi sokat próbált emberrel ismerkedtünk meg, hogy ha így tudnánk valakiknek segíteni, akkor belemennénk. (De csak úgy, ha mi már biztosan nem megyünk érte. Utólag meg nem tudnánk mi sem, hogy megkapta-e valaki az embriót és ha igen, ki(k) ő(k). )
Persze emberek vagyunk, mások a vélemények, de ez így is van jól. :wink:

Kép

KépKép
anett_1

Na, engem is érdekel ez a téma.
Régebben is gondolkoztam rajta, hogy nem szívesen ajánlanám fel egyik fagyibabánkat sem, mert félnék, hogy szembe jön velünk valaha az életben a mi babánk, aki más testében "kelt életre". S sajnos még most is így gondolom, nekem nehéz lenne a lelkemnek, viszont az is, hogy ha a megsemmisítést kérnénk. Ezért nehéz a döntés, hogy legyen-e majd második baba, mert még van 2 fagyibabánk. Én felajanlanám a saját petesejtemet is akár, ha az lenne fagyiban, de konkrétan babát nem ajánlanák fel, mert az teljesen a mi gyerekünk lenne.

Már jobban vagyok, aludtam kicsit :) anyu eljön segíteni, igaz, hogy csak késő délelőtt, de jön.

Zita

Kép
zitácska79

nos nekem ez nem fog ugysem gondot okozni,h döntenem kéne,mert ugysem lehet itt fagyasztani...
de bennem is biztos bennem lenne,h valaki valahol a mi babánkat szülte meg és bántana,h nem ott van ahol lennie kéne... vannak olyan pa´rok,akik ebböl nem csinálnak lelki gondot,használják fel azokat az embriokat.
nézzétek,nincs kizárva,h felhasználják a tudtunk nélkül ezeket az embriókat. szerintem az nem üzlet,ha kidobják, és ugysem derülne ki soha. ha meg egyszer vki jelentkezik az embrióért,h mégis szeretnénk még babát,akkor még mindig mondhatják,h nem életképesek vagy mit tom én és akkor kezdödik a tortúra elölröl. nagyon brutálisan hangzik,de szerintem ebben a világban ez nem lehetetlen sajnos...
kórházban dolgozok és ott tapasztalok néha érdekes dolgokat meg néha olyan gusztustalan üzletek folynak hogy el sem hiszitek,miket lehet néha hallani...
uh ha így nézem,akkor az is lehet,h az én többi embriómat felhasználják vkinél.... most szerintetek kidobják? én nenm tudom,de ha így van,akkor jobb is ha nem tudok róla :-)
na szerintem hagyjuk is ezt a témát... :shock:
Vendég

zita,
örülök,hogy mégis számíthatsz anyudra :-)
Vendég

nem kakilt Ármin tegnap délután óta, annyira sajnálom...annyira erőlködik, mindent csináltam már, most apát elküldtem szélcsőért, remélem még nyitva van a gyógyszertár, és h használ:((((((((
holnap lehet iratok fel másik tápszert(még ha nem is sok ez az egy nap, de én nem bírom látni szenvedni:(((((()

na fasza,most hívott apa h nem lehet kapni szélcsövet, mert múltkor rendeltek, de nem kaptak:(

KépKép
dike

Zita! én is örülök h lesz segítséged!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
dike

Bazsa
Drukkolok!

Dike
Elvileg 120-150ml/kg/nap az anyatej vagy tápszerigény...
Persze, minden gyerek más...

Rekuja
Haladunk....

Anett
Semmi gólyahír???? :wink:

Zita
Legyél önző!!!! Pihenni kell! Vasalás hanyagolható, főzés helyett lehet ebédet rendelni... mosogatás akkor már nem olyan nagy dolog...
Akinek nem tetszik, hogy nem minden élére van állítva nálatok, az megcsinálhatja!!!

Embriók felhasználása
http://www.szoszolo.hu/02betegjogi_szab ... talyos.htm
És azt bele kell kalkulálni, hogy nem olyan szépen osztódnak, sérülékenyek ám a táptalajban az embriók... :? :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

ma reggel rá kellett ülnöm a wc-re és az erölködéstöl kinyomtam egy bogyót,amit tegnap este raktam fel.. hmmm... fel sem oldódott?? így ma reggel szájon vettem be.
néha fájogat a hasam olyankor mindig megsimogatom és boldogan mosolygok,hogy ez biztos jel,hogy foglalkozzak már velük :-)
én úgy gondolom,h addig amíg fáj, biztos történik odabenn valami fontos,uh boldogan türöm :-)
Vendég

Sziasztok!

Zitácska, remélem, hogy már jobb egy kicsit, tudtál ma pihenni és magaddal törődni egy picit! Örülök, hogy átment anyukád segíteni! :D

Dike, hogy van Ármin?

Lombikbaba, a helyzet változatlan. Persze vannak gólyahírek.... már mindenki megszült, aki júniusra volt kiírva, sőt olyanok is, akik július elejére :lol:
A mi kicsikénk még jól érzi magát odabent és a pociban virgonckodik most is.

Bazsa, küldöm a mai drukk adagot: +++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

KépKép
anett_1

Sziasztok,

Jött anyu ma, én a levest csináltam meg, anyu a többit. Persze elsózott mindent s javíthattam ki, kész... na mindegy. Levasalta az összes ruhát :) de nagyon fáradt voltam de. s akkor még nem is tudtam lefeküdni aludni, csak du. 2-kor, mert egészen addig üvöltött megint, úgy fájt hasa :( megint a hülye hidegfront, már komolyna inkább legyen 100 fok és egész nap elbújunk a szobába a meleg elől, de már nem bírom 2 naponta üvöltős napja van, csüt-ön is jött a hidegfront és akkor is ugyanez volt :( De du. 2-től aludtam egy órát, meg ő is :) anyu tudott vele foglalkozni is.

S tökre bánt, hogy egész éjjel aludhatna a kismanóm, de mindig a hasa miatt álmában nyöszörög, eszi a kezét, olyankor cumit nyomok a szájába és megnyugszik, fel sem ébred, viszont ahogy kiesik a cumi újra álmában eszi a kezét és mint az őrültek vagdalja magát :( előző hajnalban csak fél 5-kor ébredt fel, szerintem sosem lenne fent éjjel szopizni, bár most én keltettem fel, mert már nem bírtam nézni. S fél 1-kor is fent vagyok mindig, mert felébredek rá, nem tudom mit kellene csinálnom, azért nem vagyok kipihent, mert mindig felébredek rá, csak ez így nem lesz jó, fogyok le :( 53 kiló vagyok már csak, már 5 éve nem voltam ilyen kevés :? :roll:

Bazsa
nálam is ez volt, hogy egy csomó utró kijött, s mondtam a dokinak azt mondta, hogy nyugodjak meg felszívódik amennyi kell, s igazándiból nem az utrót jön ki, hanem a burok amiben benne van :)

Zita

Kép
zitácska79

Zitácska,

szörnyen fáj a szívem érted! Szörnyű lehet ezt átélni! Szerencsére nekünk ennyire nem volt vészes! Ezek szerint a papaverin sem használ?

Kép
gota79

csajok,
tegnap este olyanokat nyilaltam,h azt hittem besz...ok. az alhasból lefelé a nunimba :oops: olyan rövideket egy párat egymás után. komolyan ijesztö volt.
Vendég

nincs fájdalom,nem érzek semmit... félek...
Vendég

írja már meg valaki,hogy ez normális e,hogy nem érzek egyszercsak semmit????
Vendég

Bazsa!!!!
Lazíts!!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Lombikosok Tízparancsolata

1. A kezelés alatt nem olvasgatunk internetet, „szakirodalmat", semmit, ami a lombikkal, meddőséggel kapcsolatos! Csak felesleges agyalásra ad okot.

2. A stimuláció alatt pontosan követjük az orvos utasításait, ha nem értünk valamit, rákérdezünk, és feltétel nélkül megbízol abban, amit az orvos mond, akármivel beszélték tele a fejed a fórumokon, a váróban, mert lehet, hogy Neked ez az első lombikod, de neki már a több ezredik, tudja, hogy mit csinál!

3. A stimu idején nem figyeljük a testünk minden rezdülését, hogy feszít-e a hasam vagy nem, van-e hányingerem vagy nincs, szédülök-e vagy nem, fáj-e a fejem vagy nem. Akár érzel valamit akár nem, abból nem lehet semmilyen következtetést levonni a tüszők éréséről. Erre való a vérvétel és az ultrahang.

4. Nem aggódunk az érő tüszők mennyisége, a nyh-a vastagsága miatt, és legfőképp nem foglalkozunk azzal, hogy a másiknak milyenek az eredményei. Ez nem verseny!

5. A punkciókor nem foglalkozunk azzal, hogy a többieknek hány sejtje lett. Egy gyerekhez elég egyetlen női és egyetlen hímivarsejt is. Ez nem verseny!

6. A beültetéskor nem foglalkozunk azzal, hogy a többiek hány sejtesen kapták vissza az embrió(ka)t, és milyen vastag volt a méhnyálkahártyájuk! Ez nem verseny!

7. A beültetés után nem keresünk tüneteket! Ha keresel, találsz is, és akkor az a baj, ha meg még sem találsz, akkor az a baj. A premenstruációs tünetek egyébként tökéletesen megegyeznek a koraterhességi tünetekkel, a megtapadást amúgy sem lehet érezni.

8. Az Utrogestan vagy más progeszetron tartalmú készítmény használatát akkor se hagyd abba a beültetés után, ha esetleg vérzés jelentkezik. A vérzés önmagában nem jelenti azt, hogy nem sikerült, viszont progeszteronhiány miatt megszakadhat az elindult terhesség.

9. A vérvételkor nem beszélgetsz a többiekkel arról, hogy ki mit érez, és milyen tünetei vannak, a hetes pontban már részletezett okok miatt.

10. Akárhányadik lombiknak futsz neki, nem latolgatod a statisztikai esélyeket a sikerre, ez nem matematika, hanem biológia!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

lb,
megpróbálok lazítani...
olyan pozitív voltam eddig,most megijedtem, és ez szerintem teljesen normális reakció. ez a tegnapi nyilalgatás ijesztö volt és erre mára semmit nem érzek úgy mint elötte. és abban tökéletesen igazad van,h nem itt kéne választ kapnom a miértjére,de hétvégén nincs doki.
egyszerüen megpróbálok most abban hinni,hogy a kicsijeim is olyan harcosok,mint én és érzik,hogy nagyon hálás leszek érte, ha küzdenek az életükért és tudják hogy nagyon nagyon sok szeretettel fogom öket felnevelni :-)
a férjem ennek az ellentétje,ö nem harcol semmiért,inkább beletörödik a sorsába... ugyhogy bízom benne,hogy olyanok a kicsijeim,mint én :-) a páromnak a fülét elörökölhetik :lol: olyan tökéletes füle van :lol:

na elmegyek egy nagyon klassz tópartra és kikapcsolódom...
Vendég

Sziasztok Lányok!
Új vagyok itt, és ezt a topikot találtam legalkalmasabbnak arra, hogy segítsetek nekem. Csak egy kérdésem lenne (jelenleg :)) Gondolom többen vagytok/vagyunk itt endo miatt. Aki kapott 3/6 havi GNRH-t azoktól kérdezném, hogy utána mi történt? Meg kellett várni, hogy megjöjjön és aztán kezdődött a lombik vagy a 3-dik (6-dik) szuri után rögtön indult?
Köszi a választ és mindenkinek drukkolok! :)
kormi76
Budapest IX. kerület

Bazsa! nyugi...én is ilyen voltam, ha éreztem vmit az volt a baj, ha nem az.a végén minden kiderül,beszélgess hozzá, én azt tettem.:)én tuti biztos voltam benne h nem sikerült....kurva nagy meglepetés volt h még is....tehát semmi tünetem nem volt...egyszer egy éjszaka valami lüktetéses nyilalás, erre emlékszem semmi más!drukkk

lombikbab! de jók ezek a pontok!:)

váltottunk tápszert milupa milumil ha-t,tegnap este kakilt, és ma délután is,talán jobb lesz!!!!jajj és most megint rottyantott szuper!!!

most jöttünk meg Tatáról víz-zene-virág fesztivál volt, Ármin 4 órát aludt a babakocsiba,semmire nem kelt fel...szoktatjuk a hangzavarhoz:)

éjjel tök jó baba,remélem megtartja szokását.mindig 5 órát majd 3 órát alszik:)

KépKép
dike

Kormi
üdv itt köztünk. Én endós voltam/vagyok. Nem is tudom, hogy hogyan fogalmazzak, hogy még az vagyok-e, jelenleg nem. De gondolom te is tudod, hogy ebből nincs kigyógyulás.
Én 6 hónapig kaptam a GnRh-t, aztán volt egy feltáró lapar műtétem. S mi utána magunk próbálkoztunk, clostival, aztán kiderült, hogy apa gondok és vannak és 8 hónap után mentünk el a Kaáliba, s 1 év 2 hónap telt el az utolsó GnRh után, mire megtörtént a beülti, s 1 év 1 hónap után már visszajött az endóm. Már eddigre volt 2 cisztám, amit leszívtak a beülti előtti hónapban. Ja, és én 6 hónapig kaptam a GnRh-t.

Zita

Kép
zitácska79

majd holnap reagálok a többire is, most fürcsi van :)

Zita

Kép
zitácska79

Köszönöm a válaszodat Zita!
Hát a Ti helyzetetek sem egyszerű, de úgy látom sikersztory! :)
Nekem tuti lombik lesz, mert a mostani műtétemnél (ez volt a harmadik, így sajnos pontosan tudom, hogy a betegség valószínűleg a sírig tart...) eltávolították a petevezetékeket. Így mi nem fogunk itthon próbálkozni...
Azért ha valaki tudja konkrétan hogy is megy ez és megírná, azt megköszönném. Ha nem, akkor megkérdezem a dokit a köv. szurinál :)
Jó éjt!
kormi76
Budapest IX. kerület

zita,
nem is tudtam,hogy ilyen tortúrával járt a te baba projekted :-( de az a lényeg,h minden jól sült el...

dike,
idöben szoktatod árminkát a bulihoz :-)

kormi,
üdvözölve légy köztünk,én sajnos nem tudok segíteni, mert nekem szerencsére elvileg nincs különösebb bajom,csak szervi.
sok sok kitartást kívánok neked és drukkolok ezerrel,hogy minél hamarabb te is ott tarthass ahol a mi zitánk :-)

rekuja,
mi van veled? nagyon költözöl??? ha van egy kis idöd,írj egy pár sort... hiányoznak a poénjaid :-)

anett,
ma nem jelentkeztél :-) csak neeeem????? volt otthon front??? kórházban vagy már???

lb,
megnyugodtam:-)

mi voltunk tavazni,nagyon jó volt kikapcsolódni. van itt egy tó, annyira szeretek odamenni :-) grilleztünk...
napközben megint fájtam egy kicsit,de már nem érdekel,h fáj vagy nem... majd lesz vmi.
szoktam hozzájuk beszélni,hogy érezzék,milyen fontosak nekem :-)

georgia rakott fel új képeket virágról az iwiw-en,akinek van iwiwje megnézheti. annnyira édeeeees :-)

jó éjt mindenkinek...
Vendég

megmutatom nektek a kedvenc képemet :-)

Kép
Vendég

Sziasztok!

Bazsa, nyugodj meg! :wink: Csak lazán és optimistán, mint eddig! Drukk! Jó lehetett ez a tavas program!
Nem, nem vagyunk még a kórházban! Jönnek és mennek a frontok, de úgy tűnik, ma már nem szülünk.... szóval egy óra múlva betöltjük a 40. hetet. :roll: Nem gondoltam, hogy eddig együtt leszünk Minikével. Ő most helyezkedett el fent, jó magasan, a jobb oldalamon... szerintem aludni készül :D
Reggel 7-re megyek NST-re, meg vizsgálatra is, kíváncsi vagyok, mit mondanak. Sajnos magzatvíz vizsgálat is van már ilyenkor...... jajj!
Georgia fotóit kb. 6 perccel ezelőtt nézegettem az iwiw-en! Megállapítottam, hogy továbbra is nagyon csajos Virág és nem semmi kényelmes lehet az a szép hintácska!

Dike, Ti is tavas programoztatok?! :lol: Örülök, hogy Árminnal minden rendben! :wink:

Kormi, üdv! Sajnos... vagy inkább szerencsére :oops: nem tudok válaszolni a kérdésedre. Sok sikert kívánok Neked is!

Jó éjt, holnap jövök!

Kép

KépKép
anett_1

Anett
nagyon drukkolok, hogy már bújjon ki a picurkátok :) a kávérobbanás nem semmi :( én neki sem álltam volna, csak bőgtem volna egyfolytában....
Majd gyere NST hírekkel!

Én is megmértem tegnap este az Olivért, mert már kb. 1 hete csinálja, hogy 5-8 percig eszik és bealszik. 5 nap alatt hízot 10 dekát, múlt héten 17-et, előtte 23-át, tehát kevesebbeket gyarapszik és este 90 gr-ot szívott le :) Csütörtökön el akarok menni a védőnőhöz, mert meg akarom mutatni neki az oltás helyét, és ki is van kicsit pattogva a mellkasa közel a nyakához, szerintem a melegtől, de inkább nézze meg.
Valaki ért ahhoz, hogy mennyit kellene híznia egy ennyi idős babának 1 hét alatt? persze még neten nem néztem utána.

Zita

Kép
zitácska79

fuuuu tegnap elkiabáltam magam, 8től oké h fél 1ig aludt, de utána 3ig csak nyöszörgött,nyögött,sehogy se volt jó neki,majd cicin cumizott, aztán magam mellett hagytam...és kb másfél óra után átettem a kiságyba!ilyet még nem csinált az első 3 nap kivételével...

Zita! nem értek hozzá, írd be a googleba,ott kapsz választ bizti..Árminnak 150g-mot, de neki nem tudom...

Anett! fuu majd gyere mi volt ma!!

KépKép
dike

Sziasztok!

Most készülök majd a második lombikra (kistesó) és tud valaki segíteni milyen vizsgálatokat csináltassak meg.
Előre is köszi a választ.
Nekem 2008- ban volt az első lombik ami egy kisfiúval végződött.

Mindenkinek mielőbbi pocakosodást és babázást.

Kép

Kép
bellanitta

Sziasztok!

Zitácska, Dike, köszi a drukkokat! :D
Az NST-n minden rendben volt, vígan rajzoltuk a görbéket, közben a szülésznőmmel beszélgettünk, aki azzal kezdte, hogy a július 6-ra kiírt kismamija is megszült tegnap (pénteki NST-n a hír az volt, hogy a július 03-i is túl van a dolgon).....
Utána találkoztam a dokival, megvizsgált (gondoltam Rád, Dike :wink: nem szoktam nyafizni, de nagyon fájt, a doki is elnézést kért), méhszáj 2211, de kicsi fiú buksija még szépen fent van, nem illeszkedett be. Utána amnioszkópia, a magzatvíz tiszta. A dokim utána el akart köszönni, mondta hogy minden rendben van, szép a baba (szó szerint azt mondta, hogy szép a baba, nem egy retardált gyerek :lol: ), én meg kérdeztem tőle, hogy ilyenkor uh vagy valami már nincs, mert nem is magamért hanem a babáért izgulok. Erre mondta, hogy akkor még néz egy flowmetriát. Ott is minden rendben volt.
A baba méretéről semmit sem tudok sajnos, ott feküdtem az uh-n, de nem akartam tolakodó lenni, azzal hogy megkérem, hogy mérje is már le...... Aki ismeri a városunk terhesgondozását, az tudja hogy működik a dolog. Az uh-hoz sorszámot kell húzni és várni, várni, várni, hogy az uh-t végző doki megnézze. Mi viszont soron kívül bementünk a dokimmal egy áramlást nézni úgy, hogy közben az uh-s doki is bent volt... én meg ezért nem akartam kérdezősködni a többi adatról. :?
Holnap ismét NST, szerdán NST+vizsgálat+amnioszkópia, és így tovább...... Maximum 7 napot várnak az indítással, remélem nem lesz rá szükség. A dokim július 03-tól szabadságon lesz. :roll:
Most elég nyúzottnak érzem magam a "piszkálástól", fáj a pocim és a derekam, álmos is vagyok, mert a szokásos 5 óra helyett, kb. 3-t aludtam.
Egyszemke továbbra is felfelé kuckózik, beszéltük is a férjemmel, hogy olyan, mintha visszafelé kapaszkodna és nem pedig kifelé igyekezne :D
A lényeg, hogy Ő jól van! :wink:

Zitácska, nem akarok butaságot írni, de úgy emlékszem, hogy a védőnőm heti 100-150 grammot mondott.

Dike, majd csak jobb lesz, kitartás!

Kép

KépKép
anett_1

Anett! huu ugye h fájt basszus..emlékszel nekem is!!!na és majd a szülőszobán, ha téged is tágít, na az beszarás...na de nem mondok inkább ilyeneket,túléled te is:D
örülök h minden rendben a babával! simogasd lefelé,én mindig ezt tettem:D meg mondogattam h gyere ki, ha már fejlettnek érzed magad.:D

KépKép
dike

azt hiszem Árminnak bevált az új tápszer...lekopogom..ma már 2 szer kakilt nem is keveset:D

KépKép
dike

Csak h Bazsa lelke nyugodt legyen és ne folyton a saját tüneteit elemezze kaptok "pár" fáradt sort.

Unokatesóm egy rabszolgahajcsár, kell nekem egy 18 évessel együtt pakolnom a lakást, basszus csajok egy vén trotty vagyok a 32 évemmel (31 év 10 hónap 27 nap, 34 nap múlva szülinap! :)). Ma elfogytak a kartondobozaink és még csak a nappalit pakoltuk be, holnap megyünk venni a Baumaxba, mert a konyhára fog még kelleni egy pár. Pakoltuk a fiókos szekrényt, majd minden fiókban volt pár koton :oops: Ja, és majd mindnek lejárt a szavatossága, mert ugye még a babaprojekt előtti időkből valóak :roll:

Tegnap voltunk babás kerti partin ismerőseinkkel, hát Szaffi magasan a legszebb baba volt, de tuti a többiek is ezt hiszik a sajátjukról. Viszont 5 órán át rajtam lógott a csaj, mert annyira felpörgött, hogy este is magamra kellett kötnöm. Ez, meg a mai dobozolás együtt a derekam helyére egy fájdalomközpontot telepített. Szülinapomra új derekat szeretnék. Apa azt mondta nem kapok, de még hisztizek, hátha rá tudom venni. Szerintetek létezik derékátültetés?

Anett, nem úgy volt, hogy te megszülsz a frontban?! Na de mégis! Barátnőm mind3 gyerekét egy "extra fájdalmas vizsgálat" utáni éjjel szülte. Feküdj le aludni mihamarabb ;)
Ultrahangot ne bánnd, ilyenkor már nagyon elbecsülik a súlyát úgyis!

Zita
Nekünk a doki azt mondta, 100-120 gramm közti minimum hízást szoktak hetentére mondani, de egyénenként lehet eltérés, de ha ezt nem éri el, szóljunk a védőnőnek, ha meg visszaesik, akkor neki. Egyszer volt egy hét, mikor nem hízott, utána 3 napig minden nap felhívott a védőnő, de akkor újra hízott, úgyhogy nem kellett vele foglalkozni. Amúgy is, egyszer kajához közelebbi időben mérsz máris kis sonkás lesz.
anyukád ismerős, enyém is ilyen, hogy szenvedek tőle, aztán meglepően hasznos segítség, aztán legközelebb megint szenvedek a "segítségétől" :)

Bellanita!
A 2012 Kicsi mellé picit topikban valaki pont így van, mint te, és leírta nekem, miket kellett újra megcsinálnia. Már nem emléxem, de ott megnézheted :) Talán a petevezetékátjárhatóságin kívül minden vérvizsgálatot :roll:

Dike
Örülök az új tápinek, hogy bevállt! :)
Látod, pici babád úgy szeret téged, hogy éjjel-nappal érezni akarja a testedet. Vissza fogod még ezt sírni kamasz korában :lol:

Lombikbaba
Jók a pontok!

Bazsa
Szorítok, ha nem is írok, gondolok rád ezerrel :) (bár ezt így nem látom magam elött, hogy lehet ezerrel gondolkozni :roll:)

Elvileg pénteken költözünk, akkortól csak mobilnetem van, inkább csak olvasásra, ráadásul apa jövő hétfőn eltűnik egy hétre Düsseldorfba (mondta menjünk vele, mert ott él egy barátnőm, és náluk is van egy 8 hós baba, de nem érzek késztetést h költözés után 3 nappal lelépjek az országból). Amúgy egész jó, mert ma közölték vele hogy holnap-holnapután ki kéne mennie Ljubjanaba, csütrötöktől meg szabin van, de lebeszélte őket, hogy ő nem is olyan fontos ember :roll:

Azt már mondtam, hogy fogzok és kinőtt életem első bölcsességfoga? Kenegetem a csajom fogzási géljével, ami meglepően hatékony. Szervezetem kezd egy kicsit... hogy is mondjam... retró üzemmódba kapcsolt.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja,
akkor felteszlek a listára...
derék donor listára :-)
egyébiránt nem elemzem a tüneteimet már...
megnyugodtam...
csak a nyilalós ijesztö volt...
ne bántsatok, ez az elsö lombikom és tapasztalatlan vagyok...
ha majd megyek a vérvételre és kiderül,h terhes vagyok,akkor lehet tovább izgulni,hogy egy vagy kettö maradt meg... hajajjjjjajajjjjajjj
ez a lombik tele van izgalmakkal :-)

na megyek utrozni, jóccaka...
Vendég

Bazsa
nagyon drukkolok, pihenj sokat! :) mikor lesz a vv? csinálsz előtte tesztet?
Én nem csináltam tesztet, titkon éreztem, hogy sikerült, de nem mertem senkinek sem elárulni, hogy így érzem :wink: úgy mentem el vv-re, hogy nem csináltam tesztet és másnap reggel mertem csak, de akkor csak nagyon halvány volt a 2. csík, így örülök, hogy vv napján nem csináltam! :)
Igen, elég nehéz és bonyolult volt nálunk a lombik-helyzet. Pl. olyan is történt, hogy a legelső gonal-t mikor be kellett adnom magamnak reggel, előszedtem a cuccot, s akkor vettük észre, hogy törött. Vasárnapi nap volt, s 2 gyógyszertár van egész Győrben, ahol lehet kapni, mákunkra pont az volt az ügyeletes, ahol lehet kapni. bementünk és teljes áron meg kellett vennünk a gonalt, 45 e ft volt, s nagyon rendes volt a gyógyszertáros csajszi, mert nem ütötte be a gépbe, s így másnap mentem a dokihoz hogy írjon másik receptet, mert úgy visszakaphatom a különbséget. Meg is írta és vissza is kaptam a különbséget és a törött árát is, mert megreklamálta nekem a gyógyszertár, de a töröttet meg másikban vettem, szóval oda is rohangászhattam és magyarázkodhattam. Végül minden jól alakult, de akkor csak folytak a könnyeim, s mára már itt van egy kis poronty és alszik békésen a kiságyban :)

Bellanita
Szerintem tuti, hogy a vérvételeket újra meg kell csináltatni, a hormonvizsgálattal együtt mindkettőtöknek. Ha volt átjárhatósági szerintem az nem kell. Meg pl. Kaáli szokott kérni újra spermavizsgálatot, de ők csak a sajátjukat fogadják el, a kórházit nem. Fél éven belüli eredményeket fogad el a Kaáli, többi intézményt nem tudom, hogy hogyan van.
Mielőbbi újra babásodást kívánok! :)

Anett
mizu? egyben vagy még? :) :wink:
Jön egyébként a front és nálunk iszonyatos szél fúj, a babákat ki szokta hozni a szél is! :wink: Bár Kicsikém szép napsütés időben született, sehol nem volt egy front sem! :D

Dike
Szupi, hogy jó a tápi! :) Tejed hogy alakul? használ vmit a more milk kapszula?

Zita

Kép
zitácska79

zita,
jövö szerdán lesz teszt. a vonalzóm a keddi napot mutatja és másnap tesztelek.
annyira lassan megy az idö,mint az állat, de gondolom ezt az érzést ti mind nagggyon jóóól ismeritek :-)
Vendég

jaaa és nem fogok tesztelni elötte... ugyis az a biztos amit a vv mutat.
Vendég

Zita! nem lett több tejem..,nem hiszem h használ, de most már beszedem.

KépKép
dike

Sziasztok :!:

Anett
megy a drukkom ezerrel++++++++++++++++++++++++++++++vagy már nem is kell :?: :?: :?:

Zita
heti 200g a nagykönyv szerint :!:

Bazsa
megy a drukkom Neked is (igaz mi még nem "beszélgettünk, de ettől függetlenül)++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dike
én sokáig használtam a szélcsövet Ádónál, majd tápszer váltás volt és minden ok lett :!: először volt a Milumil Ha start, majd a Milumil Pepti 1, most ebből a 2-t eszi és nagyon szuper jól működik a kaki dolog :!: jó lesz, majd meglátod :!: :wink:

Üdv. mindenkinek, sajnos ritkán jövök erre felé :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Testsúlyváltozáshoz diagramm. Nézzd meg, mennyivel született és nagyjából azt a vonalat kövesd a mostani korához, kijön az átlagos testsúlygyarapodás. A 200 gramm átlagosnak sok, persze nincs átlagos baba. Nekünk általában kevesebb volt, sőt, most egy hó alatt kevesebb, mint 400at hízott, pedig kis sonkás a drágám és makk egészséges. (Picik és Kicsik könvből van a kép)
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Zitácska
Elvileg: 400-600g az átlagos gyarapodás havonta... az első időben gyorsabban híznak, aztán ez lelassul... Általában 6 hónapos korra kell megdupláznia, 1 éves korra megháromszoroznia a születési súlyát...
DE... MINDEN GYEREK MÁS!!!! Ha pisil, kakil rendesen, ha nem fénytelen a szeme, nem lepedékes, száraz a nyelve, nem bágyadt, akkor jut annyi kajához, amennyi neki kell!

Kormi
Van olyan protokoll, ami eleve GNRh-val kezdődik... és amikor megjön a menses, akkor adják a stimuláló gyógyszereket...
Az orvosoddal beszéld meg, hogy ő hogy tervezi, szerinte neked mi a legjobb! :wink:

Bazsa
Drukkok mennek továbbra is!
Szokj hozzá, hogy egy anya élete folyamatos izgalom! Mindig van/lesz aggódnivaló!

Bellanitta
Mi is most készülünk kistesó projektre.
Nekünk cikluskövetés (UH+hormonok), általános laborok, vírusvizsgálat kell.
Szerintem, ez nagyban intézettől, orvostól is függ...

Anett
Beszélj a gyermeked fejével, hogy most már ideje kibújni! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Rekuja
Kitartást a költözéshez!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba