Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok jó reggelt,

Dimet, Szedit, van itt olyan is, hogy privi... :? :roll: mielőtt nagyon belelendültök a pár szavas egysoros beszélgetésbe

Szedit, neked nem jó az inzulineredményed... a metformin arra való, hogy azt leszorítsa, és mivel nem jó az inzulin, ez (is) oka a rohadt PCO-nak. Egyébként az egyéb hormonok vonatkozásában csak úgy érdemes megnézetni azokat, ha megvonásos mensit csinálnak, és úgy a 3.napon nézik. Egyébként semmi értelme.

Erre megy el a deficites magyar egészségügy pénze, többek között. Hülye dokik írnak fel még hülyébb, értelmetlen vizsgálatokat.

Zsizsik, Backa! Hány év alatt alakult ki a PCO-tok? Hány évig tanyázott úgymond kezeletlenül?
Sokan azt hiszik, a metformin csip-csup mindent rendbevág. Ez nem igaz. Idő kell neki, idő, idő, idő. Életmódváltással együtt. Másképp nem megy.
Egy navalyás kis influenzából mennyi idő, míg kigyógyul az ember, hülye hasonlattal élve? Több hét is. És az csak egy kis nyavadék vírus, nem egy komplett anyagcsere-hormonháztartás zavar!

Ezen kívül sajnos benne van a pakliban, hogy a metformin nem hat, mert 1. nem az inzulinnal van elsődlegesen baj 2. nem elég az adagja...
A statisztika nem hazudik, 4 nőből csak 3-nak segít a metformin. Ez tény. :(

Niki, nagyon örülök, fenomenális pé-d volt. :wink:
Vendég

ez most mi?
szedit25

norka, én írtam ezt már szeditnek :D
mármint a privit..
dimet

köszi szépen
szedit25

én nem tudtam hogy itt pv-be kell beszélni bocsi
szedit25

de legalább fellendült a topic :D
dimet

nem, nem kell. csak túl rövideket írogattunk:) mint most is. (mármint én)
dimet

Én meg azt hittem hogy ide nem lehet írni. Aki az elöbb írt az orvos? Csak hogy ennyire vágta a dolgokat
szedit25

az életmód váltás az mit takar? Vagyis miben kell változtatnom? Elnézést kérek norkátol de én nem vagyok ez ügybe felvilágositva. Én nem tom hogy kell itt beszélgetni, én csak egy pco-s ember vagyok aki azt hitte hogy innen kaphat segítséget. ennyi
szedit25

amugy dimet nincs msn-ed?
szedit25

Ha van msn-ed pv-be küld el inkább
szedit25

itt vagy még?
szedit25

na jo akkor sziasztok
szedit25

sziasztok,

Verona köszi! :P

mir

szedit! fent a lap tetején van egy olyan, hogy privid van vagy nincs. oda klikk. írtam neked. sajna sokan nincseneke ma, vagy nem érnek rá. és már annyir a kiforott a topic, hogy sokan babások is lettek :D éljen!
úgyhogy nézd meg a prividet és írj nekem. várom! és ne ess kétségbe!!!
dimet

Na jó, akkor elmagyarázom...

Van ennek a közösségnek (amely egyébként teljesen nyitott) egy Okr nevű tagja, aki még a nyáron sérelmezte, hogy annak ellenére, hogy sztem próbáltunk egymásra figyelni, sokan elbeszéltek egymás mellett. Azóta is íratlan szabály, hogy ezt a fórumot arra használjuk, hogy mint közösségi felületen, kövessük egymás sorsát, élménybeszámolót tartsunk, segítsünk, panaszkodjunk stb. Még ezt sem sikerül betartani, mert bizony sokan vagyunk és jó páran úgy érezték a közelmúltban is, hogy elhanyagolták a többiek.
Mindenkit szívesen fogadunk, segítünk, de azt én személy szerint nem szeretem - feltételezem nem vagyok egyedül -, ha valaki chat-boardnak használja ezt az oldalt. Ezért kezdeményeztem, hogy lehet priviben is kettesben beszélgetni, ha úgy jön ki a lépés. :wink:

Szedit, persze hogy kaphatsz segítséget, azért vagyunk.

A www.pcos.hu oldalon nagyon sok mindent elolvashatsz, az életmódról is.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ezer éve nem volt időm bejelentkezni hozzátok :( , ez az ősz egy őrültek háza, rengeteg a melóm.
Rejoka, Rambóka gyönyörűek a babák :D .
Andika, sajnálom ami történt :( , de nagyon drukkolok, hogy minél előbb összjöjjön a baba :D.

Rólam: 16 hetemet kezdtem ma. Fura, úgy röpül az idő :) , a héten megyek Afp-re. Pajzsmirigyem nem igazán akar beállni, folyamatosan emelik az adagot, ezt elég nehezen bírja a szervezetem. Egyébként viszont nagyon boldog vagyok, madarat lehetne fogatni velem. Sztem nehéz felfogni a terhességet, most, hogy picit nő a pocim és már mocorog a baba elkezdtem lelkiekben is jobban ráhangolódni arra, hogy mi is vár rám. Bár azért Norka, Rambóka és Rejo is segít a tapasztalataival.

Mindenkit sokszor puszilok, jövök amikor csak tudok.
Szép napot mindenkinek :D
nóra1

dimet küldtem e-mailt megkaptad? Amugy most beszéltem a dokimmal a metforminrol, és nem akarja hogy el kezdjem szedni. szerintetek miért? De ő nem tudja hogy nekem már van :) Veszélyes ezt doki nélkül el kezdeni? Norka azt mondta hogy nem jo az inzulinom és a metformin arra van. Akkor nem értem
szedit25

Szedit, azért, mert hivatalosan a metformin nem erre van törzskönyvezve, hanem öreg tütüknek cukorbajra, és ha vki PCO-ra írja fel, akkor 1. indikáción túli felírást csinál, ami szabálytalan - ennek ellenére ezt sokan megteszik 2. nem ismeri a metformint eléggé ahhoz, hogy be merje vállalni.

Erről készült egy cikk is, olvasd el: http://www.pcos.hu/pcos_gyogyszerfeliratas.html

Érdemes az egész honlapot átolvasni, okosabb leszel.
Vendég

Sziasztok!

baratodildi!
Én ismerlek a családinetről, és a hőmérősben is szoktalak olvasgatni, és nagyon melegen szeretnék neked gratulálni!!!
Végre neked is sikerült, nagyon megérdemelted!! :lol: :lol:
(mindenki megérdemli, de amiken te keresztülmentél...)

Kívánom, hogy egészséges babád szülessen!

Zsizsik!
beszélj Tűvel erről a hajhullásról, ő endokrinológus, hátha tud rá valamit mondani, mitől van.

Norka, jobban vagy már?
kavicska mondta még két héttel ezelőtt, hogy teljesen ki vagy bukva, túl fáradt vagy, túlhajtod magad, túl vagy már a nehezén?
Remélem.
Bogi hogy van mostanában?

Azért tudok én is ma írni, mert ma éjjel kétszer négy órát aludt Johanna, és ezalatt viszonylag kipihentem magam.
De anyu itt van egész héten, nem tudom mi lesz velünk, a családdal, ha jövő héten egyedül leszek, és nekem kell mosni, pakolni... :cry: most anyu mindent megcsinál, én csak szoptatok meg alszok.

Zsizsik Johannának is hullik a haja!! :lol: :lol:
ma a szeméből szedtem ki két szálat. Úgy ritkul az angol gyep a fején! :(
Viszont kiváncsi leszek, milyen színű és minőségű lesz az igazi haja!

Kandika voltál UH-n ebben a ciklusban, vagy csak closty?
Férjeddel hogy álltok, remélem neki adott egy lökést ez a reménykeltő pár teszt, hajlandó elviselni az orvoshoz rohangálásodat?

kavicska???ennyit nem lehet dolgozni... :wink:

Kép

Kép
rejo

Kavicska ma Pesten van suliban, azért nem ír!

Rejo, teljesen igazad van, hogy egyelőre csak szopiztatsz meg alszol. Én voltam a hülye hogy nem tettem ezt. :evil: :x
nem, nekem akkor is világot kellett váltani meg nekem nem volt jó, ahogy anyu takarított. :roll:

Már jobban vagyok. Ugyanis hozzászoktam a nem alváshoz. :lol:

Nem, dehogy, csak most nincs cikkírásos meló... (hála istennek)

Bogika nem alszik túl jól. Változatlanul. Éjjel óránként (!) kelünk hozzá. Jó, mi? :( Én már olyan vagyok, mint a zombi olyankor. Gépiesen felkel, odabotorkál, cumi benyom, visszafekszik.

Most írattam a diákjaimmal pénzügy ZH-t, ki kéne javítanom de asszem előtte eszek, utána meg belökök egy Jagermeistert, idegeim tompítandó.
Vendég

ma =most, azaz ezen a héten van fent Kavics. bocs.
Vendég

Norka, ez már becsapás ám ilyenkor!!!!!

4-5 hónaposan Domi is óránként keltett minket, ilyenkor már nem lehet éhes ennyiszer, mert az újszülött is max. háromóránként eszik. Totál kiborultunk!!!

Mindenképpenncsinálj most már vele valamit!!!

1. ha fogzik és azért kel, mert szomjas, rendszeresíts egy cumisüveget szigorúan tiszta vízzel, (hogy a fogai ne romoljanak, Rambóka :wink: ), meglátod csodákra lépes.

2. vedd magad mellé az ágyba, mindketten aludni fogtok, mert Bogi megnyugszik.

3. A végső kiborulás után megcsináltuk vele azt, hogy hagytuk üvölteni, három órát bírta a gyerek, aztán kapott vizet.
utána elaludt.
következő éjszaka már csak eyg órás műsor volt, harmadik éjszaka öt persces, utána végigaludta az ájszakákat.
drasztikus, de ha bírod lelkileg hallgatni a sírását, ez a legcélravezetőbb! :?

Kép

Kép
rejo

na most én is darabosan írok, hajnalban már én is magam mellé veszem Johannát, mert már nem bírom, és így ő is jobban alszik.

kandika, ha nincs kedved csinálni a táblázatot ne csináldd tovább egy percig se!!

majd átveszi valaki később.

Kép

Kép
rejo

Rejoka,

ez nem az a fajta ébredés. :wink: A rendes ébredése reggel van, ilyen értelemben átalussza az éjszakát. Akkor szopizik csak.

Cumifüggő, az a baj. Cumival alszik el, ha felriad, azt keresi. Ráadásul úgy, hogy még a szemét se nyitja, nem hangosan üvölt stb, csak csendben sír, csukott szemmel a karjaival keresgél. Ha a cumit visszadugjuk, akkor szopja ezerrel és 2 mp múlva újra alszik. Ha nem dugjuk vissza, akkor felébred és jön az ordítás.

:roll:

Az nem lehet, hogy egy kis idő múlva magának már be tudja tenni a cumit? Én ebben reménykedem...
Vendég

Sziasztok!

Norka!
Kérdezhetnék valamit?
Itt van a húgom, beszélgetünk az IR-ről meg a pco-ról. A családunkban van néhány "gyanús" csaj, és többször olvastam arról, hogy örökletes ez a rohadt kórság. A tesómnak van egy 2év2hónapos kislánya, aki az átlagosnál erősebb testalkatú (16kg), annak ellenére, hogy rengeteget mozog és nem eszik sokat. Egyébként formás, erős és kemény husú. Olyan kis guszta! :) (Én ugyanilyen voltam pici koromban)
Lehet, hogy felesleges para, de aggódom, nehogy így járjon.
Mikor alakul ez ki és mikor lehet vizsgálni?
Kösziköszi
backa

Sziasztok!! :P

Csak rohanás közben kicsit benézek hozzátok mert hiányoztatok!

Nóra 16 hét :shock: hogy telik az idő,pocakos képet akarok!!! :wink: :lol: Puszi!!

Zsizsik nem ér elkeseredni!!!! MI is azt mondtuk a férjemmel ha 10 évig nem működtem rendesen akkor nem 1-2 hónap mire rendbejövök...várok, most azt hiszem van kicsi türelmem..holnap már lehet nem :lol: :lol: :lol:

Csakegy merre vagy??????

Csütörtökön jövök az eredményekkel...pussz!
Vendég

Sziasztok!

Voltam a körzeti dokinál és nem írta fel a metformint, amit Ács javasolt, pedig még papírt is adott róla. :(
Elküldött vérvételre, kiváncsi a cukor eredményre, de azt éreztem rajta, hogy utána se fogja felírni.

Arra gondoltam, hogy elmegyek Tűű dokihoz. Ő biztos felírja mégha jó a cukorvizsgálat eredménye akkor is?
kéva

Szasztok, vagyok...

Ildi: GRATULA :))))))

Kincs: naaaa.... műxik az LH teszt?:) Szerintem sokan állnak sorba a maradék tesztekért... egész jó kis másodlagus piacuk van a kabalateszteknek :) :) :) Úgyhogy hajrá, előre a pozitív tesztért :)

... nekem viszont ELEGEM VAN AZ ORVOSOKBÓL...

1. Háziorvos. Csütörtök óta táppénzen vagyok (lógok:) igaz ezt még a főnököm is tudja, mert megbeszéltük, hogy a múltkor elkavart táppénzpapír helyett most fogok 4 napra szabira menni csak orvosi igazolással...)... na szóval nagy nehezen kiszedtem erre a 4 napra a táppénzpapírt a dokimból (kb. 20 ember köhögött rám közben a rendelőben)... még csak annyit se kérdezett, hogy a baba egyáltalán jól van-e... na erre azt mondtam, hogy köszi... és még aznap este átigazoltam a férjem házidokijához. Ő azonnal vérnyomást mért és meghallgatta a szivem + bekérte az összes leletem... szóval valszeg ezerszer jobb kézben leszek. Ő sem adja könnyen a táppénzpapírt de mondta, hogy ha hozok valami igazolást a nőgyógyászomtól, hogy veszélyeztetett vagy akármi más ami miatt akármikor kiírhat táppénzre akkor az sem izgatja, ha minden héten csak 2 napot dolgozok...

2. Ma reggel belgyógyász. Cukrom OK, épp a határérték felett van (5,6) de ez mondjuk, hogy OK, nincs pánik... aztán persze jeleztem, hogy ez sajna nem volt éhgyomri, mert 2 órával előtte bereggeliztem... na akkor máris elégedett lett a doki. Úgyhogy nem lesz szorosabb kontroll a PCO miatt. (eddig háromszor néztek cukrot a terhesség alatt és mind jó volt)... viszont terhelésest még senki sem nézett... arra valszeg a védőnőtől kérek papírt...

Metformint egy hete nem szedek, azóta kecskeruta... kíváncsi leszek a következő cukoreredményre...

Ja... viszont: vérszegény vagyok, valami gubanc van a szervezetemben (gyulladás) mert nagyon nem kóser a fehérvérsejtszámom, alacsony a kálciumszintem... úgyhogy ha akarom, ha nem magzatvédő vitaminra fogott a doki :((((( Asszem szilvalekvárral fogom bevenni, hogy ne okozzon szorulást a vas... Szép kis vérkép... nem? (ami hiányzik nálam: B12, folsav, vas - de folsavból már elég ha napi 1 tablettát szedek... meg havonta egy ampullányi B12-t... vasat viszont rendszeresen). Na ebben viszont az a poén, hogy egy hete beszéltem a nőgyógyászommal, aki HATÁROZOTTAN álította, hogy a vérképem rendben, nem kell vasat szednem.... (viszont itt van előttem a belgyógyász által lekért vérkép ami alapján feketén-fehéren tényleg vérszegény vagyok).... jippiii... (csodáltam is volna ha nem ezt hozzák ki mert mindig is az voltam... de olyan határozottan állította a nőgyógyászom, hogy nem... már kezdtem örülni...)

3. Még mindig belgyógyász... ez volt a hab a tortán... Mondja a vérképemet nézve, hogy viszont BORZALMASAN magas az AFP-m. Nem akar ijesztgetni, menjek el előbb UH-ra de valszeg lesznek itt még bővebb genetikai vizsgálatok is, olyan magas az AFP-m... 14 a határ, nekem meg 44....

Mondom neki, hogy ajjaj, a Czeizeléknél egy héttel azelőtt nézték és ott az jött ki, hogy nagyon jók az eredményeim... nézi a Bolgárkerekes papírt és mutatja, hogy látom-e, hogy ott is 42,valamennyi az eredmény ... tehát lényegében ugyanaz a baromi magas szám... Úgyhogy menjek csak szépen a nőgyógyászhoz SOS. (jövő héten UH)

Sejthetitek... Na berohantam a Bolgárkerékbe, mert gyanús volt, hogy ők talán csak jobban tudják ezt az AFP dolgot a belgyógyászomnál... és ha tényleg katasztrofális lenne, akkor nem jött volna ki olyan jó arányszám nálam.... viszont egy hétig (az UH-ig) nem óhajtok stresszelni... Ott fogták a fejüket, hogy hogy mondhatott ilyet a belgyógyászom amikor az AFP-t nem is szabad abszolutértékben nézni, mindig azt az arányt kell megnézni ami mellette van (a Sotés leleten csak az abszolutérték volt megadva)...

Hát erről ennyit... könyörgöm... miért nyilatkozik az az orvos az AFP-ről akinek fogalma sincs róla... (belgyógyászként tényleg szuper de ez úgy tűnik tényleg nem az ő területe...)

Úgyhogy volt egy "kellemes" délelőttöm....

D vitamint továbbra is szednem kell...

Norka: a D vitaminnak nem néztetek még utána? Olyan fura, hogy én folyamatosan azt szedem másnak pedig senki sem ad....

Ja... nem is tudom mennyi vagyok... 17+2 talán?
Vendég

Norka de beteszi magának, kb. egyévesen! :wink: :lol:

backa nem túl korai kicsit az aggódásod az unokahúgodért???? :lol: :lol:
nem hiszem hogy ilyenkor már előre meg lehetne jósolni, max. a pubertáskor után... :lol:

Csakegy télleg merre vagy?

Kéva addig menj mint a tank, míg valaki fel nem írja. ha jól tudom szakorvosi papírra és javaslatra a körzetinek kötelessége felírni!!!!
Dokicsajok nem így van?
Mint pl. a fogamzásgátlót.

Kép

Kép
rejo

Ime a közösség okr nevű tagja! :D
Legelőször is nagy gratula Ildinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szerika
Üdv köreinkben!Norka biztosan fog tudni dokit ajánlani,aki a pco-val tisztában van,és remekül kezeli. :)
Mielőbbi babásodást kívánok!

Norka
Ada még most is kéri a cumit,bár már be tudja egyedül tenni! :x Egy tuti nekem még egy gyerek nem fog cumizni!
Lehet épp egy növekedési stádiumában van,vagy esetleg megindult a fogzás,ahogy Rejo is írta.
Nem lehet könnyű,főleg hogy a munkádat is meg kell csinálni! :wink:
Nekem sem volt sosemjó,ha más takarított,vagy vasalt! :oops: No,nem mintha az enyém kiválóbb lenne...... :?

Rejo
Velünk is sokáig ott aludt Ada! :oops: Ahogy betettem a kiságyba,mintha szöges deszkára raktam volna,azonnal üvöltött. :wink:
Pihenj amíg tudsz,mert a két gyerkőccel egyedül már nem lesz egyszerű.Apa fogja Domit oviba vinni?Mert gondolom ezt sem lesz könnyű megoldani. :?

Backa,Zsizsik
Nekem is hullik a hajam! :(
Most vettem rá gyógynövényes hajtonikot.Ha tényleg minden nap kenném,biztosan használna :oops: Bár így is látszik némi javulás.

Nóra
Hát a pajzsmirigyet nem egyszerű "belőni",hogy jól működjön.Egyik kolléganőm is hol az egyik,hol a másik oldalon landol. :(
A babáddal meg tuti minden rendben! :D Grat a 16 hetedhez!!!!!

Kincs
Azért csütörtökig még jelentkezz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Babancs
Nem lehet a pajzsmirigyed is közrejátszik a magas vérnyomásodban?Mikor néztetek laborokat!
Javulgass,és pihenj sokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dolgozni meg ne siess vissza!(mondom ezt én :wink: )

Andika
Ha nincs kedved táblázni,hát ne tedd!Eyébként olyan ügyesen csinálod!Vagy sok idődet elveszi?
Gyere már gyakrabban,és írj magadról!Pl hol tartsz a ciklusban,volt-e UH,van-e tüsző stb stb stb...............................................

Ella
Örülök ,hogy jobban vagy!!!

Kavicska
Várunk,ha hazaértél a nagy fővárosból!!!!!!!! :lol:

Rólam:Már megint fáj a torkom. :evil: ez őrület! :(

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok :)

Okrisz :)
Hát igen sárga ,fehér,zöld....na de még van ideje megmutatni magát...vásárolni úgy is csak január körül fogunk! :wink: :D
Egyél sok c-vitamint+forró teát a torkodra!
Egyébként 2 napja nekem is kapar :?

Csakegy :)
Nem semmi orvosaid vannak :shock:
Egyedül téged tudlak pontosan h hány hetes vagy....4 hét van köztünk :wink:

Norka :)
Harapos kedvedbe voltál reggel?? :D :roll:

Szedit :)
Üdv!
Reméljük minél hamarabb meglátogat a gólya. :wink:

Rejo :)
Olyan jó h sűrűbben tudsz jönni!
Tegnap még csak Johannáról,ma már Domiról is szeretnék képet látni(ha lesz időd)! :D

Ginuska :)
Szeretem ezt+ a hozzáállást!Billió drukk megy neked a köv. hónapra!! :wink:

Nóra :)
Grat a 16. héthez! :)

Rambóka :)
Merre vagy? :D

Espero,Vöcsök,Többiek...merre vagytok??

Csók
Vendég

Aranykavics, Zsizsik,
és persze mindenkinek írom talán tudok segíteni ha nektek is kell MRI vizsgálatra menni.
Nos szombaton voltam Szolnokon a diagnosztikán és kb félórás volt a vizsgálat. Elötte a recepción alá kellet írnom , hogy bele egyezek ha úgy látják a vizsgálat közben, hogy szükséges akkor adhassanak be kontrasztanyagot. Szükség volt rá nálam is kb a vizsgálat felénél a kézfeji vénába adják .
Megkérdeztem és nem kellet volna abbahagynom a Mercformin szedését mivel ez a komtraszt anyag nem olyan mint amit CT-nél adnak.
Semmi kritérium nincs vizsgálat előtt csak a fém tárgyak ami mágnesezhetők azokat kell letenni pl.: telefon, kulcs,stb.
Eredményem péntekre lesz.
Nagyon bízom benne, hogy mindent rendben találtak!!!

bonya

Kép

Kép
bonya

Sziasztok!

Nagynehezen összejött a terheléses vizsgálat. Csak novemberre kaptam időpontot Dr. Tűűhöz, és addig azt hiszem megbolondulok. Tudnátok nekem segíteni, hogy vajon az UH-t, és a a hormon eredmények mellett az inzulinom is a PCO irányába mutat, vagy az IR nálam nem áll fenn?

éhgyomri:
cukor: 4,74 mmol/l
inzulin: 3,58 mU/l

120 perccel a glükóz terhelés után:
cukor: 6,66 mmol/l
inzulin: 117 mU/l (az a sanda gyanúm, hogy itt egy tizedes jel lemaradt, legalábbis remélem)
mamint

Sziasztok!

Kandika!

Azthiszem értem miért nem mondtad el, azért amiért én sem annakidején!
De hidd el ez inkább bíztató jel!!!! A következő már sikerülni fog!!!!!

Gergő becézése???? Ezt a gyereket még senki nem hívta se Gergelynek, se Gergőnek! Én Kisegeremnek, Hörcsögpofinak ill. Csirkefogónak szoktam nevezni, apja mostanában Szarosmókusnak (mióta a minap hajnalban nem volt elég gyors a peluscsere során!!!! :wink: ), anyu Csibenyaknak! :lol: :lol: :lol:

Beebeey!

Nem akarsz egy Norcolut kúrát???? Nem igazán használ a szervezetednek az ilyen hosszú ösztrogénhatás !!!!! Meg talán a metformin is jobban tudna hatni egy új ciklusban!!!!

Kavits!

Mondd meg a párodnak, h. az eredmény titkos és csak ti ketten, meg mi itt kb. 30-an :wink: fogjuk tudni! Ha szuper eredménye lesz, akkor meg azt fogja sajnálni, h. nem tetoválhatja a homlokára!!!! :lol: :lol: :lol:
Egyébként ne majrézzon, nem fogja megtámadni semmiféle szélesre rúzsozott szájú nővérke!!!! :wink:
Absztinenciát betartani, mert különben tévesen lesz rossz eredmény!!!!! :!:

Clostyt én sem bírnám megállni!!! De orvosi szemmel nézve: Ejnye-bejnye!!!!! :wink: Uh-ra mindenképp menj el és figyelj a hiperstimu jeleire!!!!!!!! :!:

Okriszta!

Ha egy héten belül nem küldöm, akkor szólj rám, mert elfelejtettem!!!!
Párodon jót röhögtem!!! Késleltetett motiváció!!!!! De méltányolandó, h. a szándék megvolt benne!!!! :lol:
Gratula a latinvizsgádhoz!!! Hú, de utáltam!!!!! :twisted:

Gabi!

Az orra alá dugtad a cikket??? Ha az sem használ, keresd meg vele a kórház gyerekorvosát, ő tutira fog reagálni!!!!!!

Rejo!

Nagyon tuti a szülésed!!!!! Ha normál úton szültem volna én is ilyet szerettem volna!!!! Jó, h. vannak ilyen képzett szülésznők!!!!! Meg, h. a dokik hagyják őket tevékenykedni és nem tolják magukat előtérbe a zseton reményében!!!!!!
Szóval sima útja volt a kiscsajnak!!!!! Csak így tovább!!!!! :D :D :D

Komfortszopi nálunk is ment volna, de leszoktattam róla, mert egyrészt nagyon érzékeny a mellbimbóm (nem, nincs berepedve!!! :lol: ), másrészt mert hajlamos bealudni rajta és olyankor elfelejt nyelni, nekem meg ömlik a tejem, úgyhogy arra ébred, h. bukja vissza a tejet!!!!!! :lol:
Eleinte nálunk is egy-másfél órás szopizások voltak, de mostmár az első 15 percben betermeli a teljes mennyiség 90%-át, aztán vagy lefejtem a ciciről ha bealudt, v. magától lecuppan róla!!!

Gergőnek nő a haja, nem hullik!!! :shock:

Ne feledd, h. a házimunka nem szalad el (apát mindenképpen megvárja! :wink: )!!!!!

Norka!

Én is azt tanultam, h. a babáknak csak 25 cm-re van éles látásuk ( Pogi majd megkérdezi Danit, ha visszajön!), de ez a kölyök igenis NÉZ és LÁT!!!! Nézi a növényeket, az akváriumot, a lámpát, az árnyékokat a pelenkázón, és igenis néz minket, figyel az apjára, ahogy az magyaráz neki, néz rám szopi közben, és a hisztiroham végén is kiles megnézni, h. ott vagyok-e, érdemes-e folytatni!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Bogival kapcsolatban: A fentebb már írt úszószemüveg-gumis megoldás???? :lol: :lol: :lol:
De hidd el meg fogja találni az öklét is!!!! Előbb-utóbb (addig viszont lehet, h. füldugóra lesz szükségetek! :shock: )!

Mir!

Alapvető eldöntened, h. mit szeretnél: totál természetes szülést (no EDA, no gátmetszés, no beöntés-borotválás, olajos gátmasszázs, dúla v. választott szülésznő segítsége stb.), v. jobban szeretnél fájdalomcsillapítást (célszerü megtudni, h. van-e 24 órás anesztes ellátás v. a dokid tud-e EDA-t szúrni?)!
Mindenképpen készülj fel arra is, h. esetleg császár lesz és kérdezz rá, h. annak mi a menete, jobb, ha tudod, h. vészhelyzet esetén mi a forgatókönyv!!!!!!! :!:
Kérdezz rá a vajúdás körülményeire (kád, labda, bordásfal, ha ilyesmit szeretnél!), nézd meg a szülőszobát, minden UH-on kapj el más kismamákat és érdeklődj náluk is (sokuk már szült az adott intézményben!!!!!!) a tapasztalataikról!!!!!
Kérdezd meg, h. mit kell bevinned a szüléskor és mi az, amit elég, ha másnap hoz be a párod!
Szólj rám, h. küldjem el neked a kórházi listámat!!!!

Backa!

Nem, sajnos még viszketek, de már csak a lábam szárán meg a combomon, mellem javul! :cry:
Adj időt a metforminnak és még ne nyúlj bele Clostyval kérlek!!!!!!! Pláne ne saját szakálladra!!!!! :!:

Ginuska!

Miért vagy elkeseredve??? Hiszen jó úton haladsz!!! Premens rásegítés????

Verona!

Mikorra is vagy kiírva????? Nem arról volt szó, h. hétfőn kórház???? :shock:

Barátodildi!

Nagyon-nagy gratula!!!!!

Zsizsik!

Bromo mellé szedj Premenst is!!!!!!! És ne add fel!!!! Adj időt a gyógyszereknek, hiszen még csak pár hónapja szeded!!!!!!!!

Mniki!

Ez ígéretesen néz ki!!!!! :D

Szedit!

Ha a dokidnak jó az FSH/LH arányod meg a 21,7-es inzulinod, akkor itt az ideje, h. dokit válts!!!! :evil:
Olvasgasd a www.pcos.hu –t és nyugodtan kérdezz!!!!!
Dimettel szépen kitöltöttetek egy oldalt!!!!! :lol: :lol: :lol:
Itt nyugodtan írd le hosszan és összeszedetten a problémádat, úgy mindenkinek könnyebb lesz, mint mondatokban diskurálni!!!!

Csakegy!

Végre otthagytad azt a bal..szt!!!!!
Én azért nézetnék terheléses cukrot mielőbb!!!!
Csak AFP-t néztek v. quarter tesztet????
Vérképedet ismételtesd meg 2 hét múlva (körzeti is kiírhatja!), de mindenképpen szedd a vasat (a vérszegénység magzati oxigénhiányt okozhat! :!: )!!!
Endodokidnál kérdezz rá a D vitaminra, mert az zsírban oldódó vitamin és így felhalmozódhat, meg nem tudom, h. a babának nem árt-e???? Lehet, h. megfeledkezett róla, h. szeded??? :shock:

Bonya!

Köszi, h. megkérdezted, akkor mostmár tuti, h. az MRI miatt nem kell abbahagyni a metformint!!!!!!!
Én speciel a kulccsomómat a zsebemben felejtettem, de még időben kimentették! :oops: :lol:

Mamint!

Üdv közöttünk!
Sajnos nyomtatott eredményeknél nem szokott a gép tizedesvesszőt téveszteni!!!! :shock:
Így viszont valószínű az IR!!! De nem tudom miért vagy kétségbeesve???
Hiszen az UH és a hormonok csak TÜNETEK, az IR viszont maga az OK, amit lehet kezelni!!!!! Vagy jobb szeretnéd, ha évekig kezelgetnék a tüneteidet eredménytelenül, miközben az ok felderítetlenül marad????
Neked is ajánlom a www.pcos.hu –t!

Na megyek, mert ébred a ded!
rambóka

Sziasztok!

Élek és virulok!!!!

Nem tüntem el. Várom a PÉÉÉÉÉT!!! :lol:

No vegyük szépen sorjában az embereket.

Ildi!!!
Én is ismerlek ám, úgy a családinetről, mint a nlc ről és hatalmas gratula neked!!!!
Boldoggá tesz engem is az örömhíred!!!!

Babancska!
Nem tetszel te nekem. Hogy állsz pajzsmirigyhormonilag???
Várom az új dokis fejleményt.

Zsizsik!
Az én hajam is hull, mint az aranyeső :? . Azt mondta a fodrász, hogy szinte sz összes kliensének hull :shock:
Persze ez nem vigasz. Zsirosodik és hull.... közben meg korpázik.
A fene vinné el... már gondolkodom a "nullásra!" ötleten. De az uram a válókeresetet beadja. :lol:

Szedike!
Nagyon jó helyen vagy itt ebben a topikban.
Tetszett a " ki ez az orvos aki így vágja a dolgokat??" címú kérdésünk.

Ő NORKA anyánk, a PCOSok szektavezére, topikdoktor, nagytudású nem egészségügyis, akinek kisujjában van az egész PCOS (mivel neki is ez van és több mint három évig küzdött babáért)és Bogi hercegnő anyukája :lol:
Jelenleg mindeg tudásával, fölös energiájával próbálja kikövezni a PCOSok előtt álló vadcsapást, létrehozva sokadmagával a www.pcos.hu honlapot.
Egyszóval egy fantasztikus nő!!!!!

(ilyen lehetett Jean d'Arc - csak ő rossz időben élt és kivégezték :lol: )
De komolyan mondom én így tudom őt elképzelni! Szent célért küzd!
Rá mindig érdemes hallgatni!!!

Nóra 1!
Már ennyire telik az idő??? Húha.
Azért te sem viszed túlzásba az írást, akár Espero!!!

Minki!
Ez tutti PÉ!!!
Apát remélem fülön csípted, akarom mondani izééé :lol:

Gabika!
Eza kistökös nem akarja megmutatni magát. Nahát. :)

Rambóka!
Cukorfalat a kisfiad!!!
Olyan édes kisbuksija van :D Tüneményes!

Dimet!
A te "mensid" is olyan lehetett, mint azenyém, kevés barna maszat.
De új ciklus és ez a lényeg, most meg PÉ!!! Jujj ez izgi!!! :)

Backa!
Mégmielőtt a következő lombikra egyáltalán sor kerülne remélem összejön a baba :wink:
Mitől volt neked magas vérnyomásod és ritmuszavarod???? :roll:

Kriszta (Okr nevű tagunk :lol: :lol: )
Ne futkoráassz annyit.
És nem is értem a latin mire kell???
Latinus borzasztusz nyelvusz. holt nyelvusz. :?

Szóval vagyok, létezem, a kedvem töretlen. :)
Sziasztok!
Vendég

Helló,

mostanra kicsit jobb a kedvem, és köszi mindenkinek, hogy kicsit megrugdos, ha lógatnám az orromat.... néha ez is elég hogy kijöjjek a trutyiból.
Norka, azért elég elgondolkodtató ám, amit írtál, szóval hogy 4-ből 3-nak használ a gyógyszer..... komolyan kezdem azt hinni, hogy ismét sikerül valamiben kicsit kilógnom a sorból....de nem kajabálom el, hátha tényleg csak idő kell hozzá.
Hogy mióta lehetek PCO-s ? Talán örök idők óta. Világ életemben zavaros volt a mensim, küzdöttem a súlyommal (még válogatott sportoló koromban is), mindig is folyt a tej a cicimből, és soha nem védekeztem és soha nem estem teherbe 27 éves koromig. Pedig több pasim is volt,akivel együtt éltem huzamosabb ideig. Szerintem olyan kb 16-17 éve lehetek IR-es, vagy PCOS-os, vagy mindkettő. És persze a mikoradenoma is már egy ideje ott lehet az agyamban. És igazad van, hogy hogyan is várhatnék el 2 hónap alatt javulást ha 16 évnyi bajt kell kisöpörni a szervezetemből....? :?
Nehéz, nagyon nehéz türelmesnek lenni, sürget az idő, múlnak az évek, és bármennyire is okos nőnek tartom magam, azt hiszem, bele estem abba a hibába, hogy csodszernek tekintettem egy olyan gyógyszert, ami sokaknak segít, de mégsem csodaszer. Lehet, hogy kell talán egy év is hogy rendbe jöjjek, ki tudja.

Dimet bébi: jó volt ez az egysoros levelezés szedittel.... :lol: :lol: :lol:

Szia Szedit, remélem, találsz megoldást a problémára, tényleg a pcos.hu-n találsz meg mindent,ami infoként a segítségedre lehet.

Nóra1: annyira örülök, hogy írtál !!! és örülök, hogy jól vagytok, uramisten, már ennyi idős terhes vagy….. mindjárt félidős….. vigyázz magatokra és jelentkezz gyakrabban !

Rejo: gondoltam rá, hogy hívom Tűűt és megkérdezem ez normális-e ami most velem történik, de előtte várnám már, hogy megjöjjön, és egy kalap alatt el tudjak vele intézni beutalót tanácsot, stb. Johannácskával szívesen cserélnék, lennék én is kisbaba most….akár a teljes hajkoronámat is feláldoznám…..:-))

7Kincs: igazad van, a férjeddel jól megállapodtatok, én is ezt tettem az enyémmel, csak én néha kiborulok. Ő meg vigasztal.

Csakegy: franc ebbe a dokiba hogy így beparáztat!!!! Ez azért elég piszok dolog tőle, még akkor is, ha jó belgyógyász ! Ha nem ért hozzá, miért nyilatkozik !

Kéva: dr Tűű felírja a metformint ha indokolt, tehát ha a PCO bebizonyosodik nálad. És ehhez nem kell feltétlenül magas inzulin.

Bonya: köszi, aranyos vagy, én már túl vagyok rajta.

Mamint: érdekesek az eredményeid….. szerintem ez zűrös, főleg ha az inzulinod tizedes jel nélkül tényleg ennyi…… de a doki nénik majd többet mondanak. Ha jól tudom, a cukor 120 perc elteltével vissza kellene menjen a kiindulási értékre, és nálad ez nem történt meg. De az éhgyomri inzulinod jó.

Na most azt hiszem ,mindenkinek mindent megírtam.

Jó éjszakát !!!
zsizsik

KAVICS!!!

Végre itt vagy !!! Azt nem mondom, hogy örülök, hogy neked is hullik a hajad, de úgy néz ki, hogy ez itt többünknek problémát jelent, és ez valahol "megnyugtat", ha ez rá a jó szó.....
De te azt a gyönyörű sörényedet igazán nem kellene hogy levágasd !!! irgumburgum !!
Én holnap vágatom le jó rövidre.....
zsizsik

...kavics még vagyon....

Bagoly üzemmódban!
Olyan sz.r ez a billentyűzet, hogy egy egy gombot nem nyom le, másokat kétszer.
Villám üzemmód, turbó fordulatszámmal.

Zsizsik!!!
Norka nagyon jól szemléltette a "betegség" lényegét és komolyságát.
Én 3 hétig voltam KO a virustól, pedig egsézséges az immunrendszerem.

Nekem is több idő kell. Tudom, hogy az idő sürget!
Időt kell adni, az IR javulni fog és lesz babád!!!

Rambóka!
Szóval a házimunka apát megvárja. Ezen vagy öt percig röhögtem. :lol:

Csakegy!
Te sem vagy nagyon gyakran a topikban.
Ezt a pánikkeltést én nem is értem. De így legalább mégegyszer leellenőrizték és minden OK!! :wink: Próbáld meg így megközelíteni a dolgokat :D

Mamint!
Szerintem nem hagytak el egy vesszőt sem... ennyi!
De erre van gyógyszer. És a betegségek lényege, hogy az okát szüntessük meg. Ezért kell a metformin. :)

vajon lefekszem??? :roll:

csóközön.

8 cn.
Vendég

Zsizsik!
Naná, hogy elfelejtettem írni.
Pénteken beültem a fodrász székébe. Egy kis olló, tépett fazon, vasalás. Egyenesre!!!!
Tök jó letta búrám :lol: :lol: :lol:

mostmár tényleg lefekszem.

Sziasztok! :)

Kavics
(8cn.)
Vendég

Köszönöm mindnekinek a választ!

Nem az IR miatt vagyok késtésbeesve, igazából "örülnék" neki, ha kiderülne, és kapnám a metformint, mert akkor meg lenne "az ok" és egyben a megoldás is. Csak még senkinél se hallottam ilyen magas inzulint, és elég bonyodalmas volt, hogy egyáltalán a kezemben tarthatom az eredményt. Nem örülnék, ha kiderülne, hogy valamit elszúrtak, és meg kell ismételni a vizsgálatot. Ez a 117 nagyon meglepett. De akkor ezek szerint nem egyedi.
A honlapot majdnem az indulás óta olvasgatom, annak köszönhetően szántam rá magam, hogy babaproject nélkül is elkezdem szedni a gyógyszert. (mármint ha tényleg IRes vagyok)

Jó, babásoknak sírás mentes éjszakát!
mamint

Kép Kép
Jó reggelt!
Sajna ,nem tudok naponta jönni....egy percért nem érdemes jönni,órákat meg,már nem tudok netezni!Majd megtudjátok ha sulis lesz a gyerek! :wink:
Rambóka!Ari vagy,és igen,a miatt volt....jó lett volna ,egy kis foltos képet feltenni....na majd "legközelebb"!!!A becézések szuperek!
Nati "Nyuszfül "volt,férjem utálta....attól tartott,ha mindig ezt mondjuk..."megnő akkorára Neki :wink: ".Ma "Cickány"-ozom.......hogy miért,passz! :lol:
Táblázat vezetését ,meg azért adnám át valakinek.....mivel naponta nem tudom vezetni....mindig át kell futnom,hogy ki hol tart....mert ugyi,senki se küld pü-t,hogy javitsam....csodálkozom is,hogy eddig még ,senki se szólt,hogy elszámoltam!!!-de ha Verona se tudja átvenni,marad a 2-3 naponta frissítés! :?
Nem voltam még Uh-on,teljesen spontán van a hónap,kivéve a clostyt!Túlstimum nem lehet,mert azt megérzi az ember lánya.....na meg 2x1-től????Mikor a 2x2-se kottyant meg anno!Akkor megyek Uh-ra ha nem jön meg és lesz egy +tesztem,esetleg!Most még semmit nem érzek magamon,na ja....csoda lenne a 19.napon!
Na megyek,mert elkések!!!!!
Szép napot mindegyikötöknek!
u.i.:Verona,küld majd sms-t,ha megindul a "kishapsika"!
Na pusza
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Ella2!!!!!
Meghalt a levelezőrendszerem!!!!! Másfél hete nem tudok írni senkinek sem! Remélem itt megtaláltalak!!!!!
Másik címem hjh666@citromai.hu
Nem tudom az e-mailedet sem, be sem enged lépni!!!!!
Információhiányba fogok belehalni! :)
Puszi!
Nyusz
nyuszifülû

Sziasztok!
Képzeljétek 2 napja nem jön újabb hatalmas göb, patti vagy vmi förtelem az állam alatt. pedig hónapok óta napi 3 volt az átlag. legalább ez rendeződik. remélem ez vmi jónak a jele. :)
Kandika! Jó korán keltél!!! brrr....
dimet

Jó reggelt! (most ébredtem :oops: )

Kavics!

Köszi az érdeklődést, a pajzsmirigyem már majdnem jól működik. Múlt héten voltam kontrollon. Már csak napi 2 szem Propycilt kell szednem.
Ennek ellenére a pánikrohamok még magvannak. Erről mit tudtok?

Rambóka egyszer említette, hogy a terhesség alatt jön az igazi pánik. Újabban 5 percnél tovább nem bírok többet eltölteni a boltban, az orvosi rendelőbe sem bírok bemenni, ha tömeg van.

Rambóka!

Na pont ezért választok olyan nevet majd a gyerkőcnek, amit lehet becézni. És nem igazán örülök neki, ha valaki teknősbékának meg különböző vicces neveken hívná. Még az sem tetszik, ha nem lehet "ka" kicsinyítőképzőt a név végére tenni (Gergőcske :) ), henm úgy kell hívni pl. hogy a kis..., mondjuk a férjem lánynévben a Blankát választotta. Annak pl. nem tetszik a becézése. (Blankuci?) Bár ez csak az én hülyeségem. Valószínű a névválasztásnak nincs jelentősége. Lényeg, hogy majd a gyereknek teccen. Ez inkább szülői önzés..dehát mi választunk nem? :lol:
A mi családi nevünk pl. tele van mély magánhangzóval. Ehhez képest a választott Domonkos és Blanka is csupa mély magánhangzós. Erről azt hallottam, hogy túl komor név. De hát ha ez teccik? :D

Kép
babancs

Sziasztok!

Okr, tegnap egész este apával a hasonlatodon nevettünk, a kiságy mintha szöges deszkára tenném le... :lol: :lol:

Csajok hajhullás: ŐSZ VAN!!! Ilyenkor mindenkinek hullik a haja, vedlünk, szőrt váltunk télire, nem aggódik!!

Kép

Kép
rejo

rambóka:

A D vitamint most is csekkolta a doki, minden határértéken belül van (így a napi 1000 egység mellett!!!!! ki tudja mi lenne nélküle....) ... szóval mondta, hogy ugyanúgy folytassam és legközelebb januárban kontroll....

A kálciumszintem viszont alacsony (nem vészesen)... joghurtot kellene ennem... ma ittam tejet de az szerintem csak jobban árt úgyhogy marad a joghurt.... (nem szeretem sajna ... a sajtot sem igazán... és a többi tejterméket sem... úgyhogy valszeg elmegyek egy természetgyógyászhoz és növényi kálciumforrást keresek... a szezámmag pl. remek kálciumforrás.... lehet, hogy le kéne nyomnom napi néhány kanállal????)

Vastablettát vettem, 14mg van egy tablettában... ez nem tudom, hogy elég-e... (valami DM-es kombinált izé, van benne ez a vas, van C vitamin, folsav, B6 és B12 vitamin...)... szerencsére az értékeim csak minimálisan vannak a határérték alatt így talán nem lesz olyan vészes helyrehozni ezt a kis vashiányt... (de akkor miért mondta azt a nőgyógyász, hogy tutira nem kell nekem most vas és majd talán később felír valamit.... vagy létezik, hogy a 2 vérvétel között eltelt 4 hét alatt elfogytak a készleteim???)

Ja... és 6markerest néztek nálam, az alapján <1:50.000 lett annak a valószínűsége. hogy beteg a baba... ezért is döbbentem le a doki ijesztgetésén.... (most látom csak, hogy mennyire megérte leperkálni azt a 25e-t a 6markeresért... anélkül most enyhén szólva is bepánikoltam volna...)
Vendég

nekem nem hullik a hajam... viszont viszketek mint állat... este hiába kenem magam babaolajjal... reggel megint viszketek... (hasam, mellem, kicsit a hátam.... a lábamnak szerencsére használ a babaolaj...)
Vendég

Sziasztok!

Kandika!

Te aztán korán keltél!!!!! De talán már jobb a kedved, ugye?
A "Cickány" is tuti kis jószág!!!! :lol:
Szyszqo és Pogi 27. nap???? :shock:

Dimet!

És ez így fog menni!!!! Észre sem fogod venni, mert fokozatos lesz, de idővel el fog múlni az összes! :lol: De lesznek visszaesések időnként, ezt ne felejtsd el!!!!!!! :!:

Kavits!

Hihetetlen ez a lendület! :lol:

Zsizsik!

Mondom, ha még nem szednéd, vegyél Premenst, rásegít a Bromóra! :!:
rambóka

már majdnem elmúlt az összes, csak a be nem gyógyultak vannak.
de a mensim sehol:( majd lesz. venni kellene egy terhes tesztet....
dimet

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?