Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Áfonya!

Sajna petesejtet nem fagyasztanak.

Most rohanok fogorvoshoz...
Vendég

Pihi!

50 millióból 40% gyorssal nagyon sok férfi elégedett lenne. Próbálkozzatok csak szorgalmasan az ideális pózokkal. :D

Princess!

Drukkolok az eredményért! De akkor ettől függetlenül februárban kezdhettek, nem? Vagy még kérdéses, hogy inszem vagy lombik?

Nyulasz!

Remélem a fogorvosnál minden rendben lesz! Jó neked, hogy ilyen lelkiismeretes vagy. Én holnap megyek a kötelező fogászati ellenőrzésre és már előre félek, hogy mi lesz, mert már nagyon rég voltam. :oops:

nyusziful76

Nyuszifül! Mi aztán elégedettek is vagyunk ezzel teljes mértékben. Remélem így is marad.
Már csak velem vannak gondok, de remélem megoldódnak.
És rajta vagyunk az ügyön, mint a nyulak. :lol: :lol:
pihi

Sziasztok

Nyuszifül
ha ennyit fáj a fejed, akkor szerintem kérdezd meg a nőgyogyidat, hogy van-e olyan bogyesz amit gyakrabban is szedhetsz.
Ákos szülinapját szombaton fogjuk délután tartani.
Előkészületek: hát az csak annyi lesz, hogy a társaság nagyobbik felének ebédet is kell főznöm, + a torta amit én csinálok, mert egyett hoznak is pestről a Daubner cukrászdából.

Princess
csütörtök ++++++++++++++++++++++++++

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Sajna fogorvoshoz én csak akkor megyek,ha gond van.
De most már jó.Letört az egyik fogamból egy darab.
Ja,meg kell egy koronát csináltatnom.

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Erika!

És az ajándék? Milyen tortát csinálsz? Daubner torta!!??? Nyam nyam!

Annyira nem vészes a fejfájás, eddig nem is volt semmi bajom, most a hirtelen lehülés miatt volt három napig és abból egy nap volt elviselhetetlen, a másik kettő így utólag nem volt vészes. Tegnap beszereztem Algopirint is.

Nyulasz!

Mi volt a fogorvosnál? Megnyugtató, hogy nem csak én vagyok halogatós típus. :oops: Pedig, amikor időnként rendbe teszik a fogaimat, akkor után tök jó érzés. Hősnek érzem magam. :lol: Most viszont nem hagyom, hogy nagyobb beavatkozást csináljon. Szerencsére nincs panaszom, bár ez nem mindig jelenti azt, hogy nincs is mit furkálni. :roll:

nyusziful76

Szia Nyuszifül!

torta: én csinálok neki egy mozdonyt amit bevonok marcipánnal (hát hogy milyen lesz, majd kiderül), + a tesóm hoz budáról a Daubner cukiból + 1 nagy tortát (innen volt az esküvői tortánk is, fincsi Eszterházi - a legutóbb brutál édes volt, úgyhogy most mondtam hogy valamilyen gyümis joghurtosat hozzon)
ajándék: még mindig nem tudom, de valszeg építő kocka, vagy valamilyen nagyobb mecsbox.

Nyulasz
fogorvos?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

sziasztok
Lehet kérni donor pete sejtet is, vagy csak donor spermát? Egyáltalán, hogyan zajlik egy ilyen? Mi szükséges hozzá?(papirok, vagymi?)
Hogyan tudtátok elfogadni a donor gondolatát?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok!

Nyuszifül!
Nálunk elvileg március végére lett beírva a lombik. Krizsa dr. azt mondta, hogy 8-10 millió alatt biztos lombik, csak e fölötti értéknél csinálják az inszemet. Persze ez függ a párom holnapi eredményétől is. És még el kell mennünk andrológushoz is (Kopa dr., február 20). Szerinted a férfiakat nem szokták ilyenkor kezelni, ha kevés a sperma? Tudom, hogy a párom összes lelete negatív, de ők nem kaphatnak gyógyszert?
Régebben is fejfájós voltál? Vagy csak mostanában? Nekem egyedül a Cataflam V 50 (vízben oldódó) szokott segíteni.

Áfonya!
Micsoda horror történet! És akkor mit írtak a zárójenetésedre? Méhenkívüli embrió, de műtét közben eltűnt? Hihetetlen!

Nyulasz!
Nem irigyellek a fogászat miatt. Hogy tört le a fogadból egy darab?

Erika!
Hogy csinálod a mozdony formát? Milyen lesz a töltelék?
A Daubner cukrászdát nem ismerem. Nekünk is Eszterházy volt az esküvői tortánk, a Gerbaud-ból, marcipán gyümölcsökkel díszítve.

Üdv: Princess
princess

Szia Princess

Mozdony: vagy én csinálok téglalap alakú piskóta lapot, vagy veszek, ezt még nem tudom és ebből fogom össze rakni-farigcsálni a mozdony formát, és ebből csinálok majd mozdony formát, 3 színű lesz a mozdony (parcipán), diókrémes tölteléke lesz. Ha sikrül róla majd 1 jó képet csinálni, akkor rakatok fel apjukkal.

Szia

erika

Kép

Kép
erika13

Princess,
már nem emlékszem végül mi került a záróra, jónéhány éve már (hála az égnek).
Era,
nagyon ügyes vagy! Én már akkor büszke vagyok ha ehetőa torta amit sütök! :lol: Nemhogy mozdonyt... majd tegyél fel képet!
Kagyló,
van donor petesejt. Több infóm nincs a dologról, de írj privit s.petra -nak, ő ellát infókkal, véletlenül tudom hogy ebben a cipőben jár. A donor elfogadása nem tudom mennyiben különbözik pl az örökbefogadott gyerektől. Ha nem sokban, akkor (számunkra) nem volt nehéz elfogadni ha pontosan tudod mit és mennyire akarsz. Mi öröbebabáért állunk sorban, és ha holnap hozhatnám, még ma lemondanám a lombikot.

Amúgy nincs szerencsém, nem akar semmi jele lenni hogy holnap-holnapután mensi közeledne, hőm az egekben, görcs sehol, ideges se vagyok... :( Jellemző hogy ilyenkor késik! :evil:
Vendég

Sziasztok!

Kagyló!

Igen,van mód petesejt donorlásra is.
Nálunk szerencsére találtak a harmadik mintában spermiumot,de a donor gondolatát én nem tudtam elfogadni.Igaz mikor felmerült,hogy nagy a baj,az első két alkalommal azoospermiát állapítottak meg,azért nem is gondolkodtam a donor dolgon,mert én örök optimistaként úgy gondoltam,hogy biztos van más megoldás is .Tudod még ott van a herebiopszia,amivel találhatnak,illetve én nagyon bíztam a vitaminok jótékony hatásában is.Hogy attól-e vagy mástól,most van már egy kevés.
Én talán akkor is inkább az örökbefogadást választottam volna,de szerintem ez függ az ember párjától is.Én tudom,hogy az öribabát könnyebben feldolgozta volna.
De lehet,ha tényleg ott tartanánk,hogy donor vagy öribaba,akkor jobban átgondolnánk,és máshogy döntenénk.

Erika manója egy tünemény és imádják is rendesen,ő biztos más szemszögből is le tudja írni ezeket.De nagyon egyénfüggő.
Régen a lombikot is feldolgozhatatlan csapásnak gondoltam,most meg teljesen természetes dolognak tartom.

Nálatok mi a gond?
Vendég

Sziasztok!

A fogorvosról annyit,hogy szeptembertől járok fogászatra.Volt néhány fogam,amit tömni kellet,meg egy anno gyökérkezelt,majd töméssel felépített fogam letört.Abban gyökértömést cseréltek,és koronát akartam rá.De a másik oldalon hiányzik egy fogam,és a doki azt mondta,hogy elöbb oda kell korona,utána tud a letört fogra is tenni. :shock:
Tehát ahol hiányzik egy fog,oda 3-at rak,mert mellette levőket lecsiszolja,és így egyben rakja fel.Na erre mondtam,még akkor várjunk,nincs most erre 120.000 forintom.Így is 50 körül hagytam ott a tömésekért,meg gyökértömés cserééert pénzt.

Majd még maradt két lukas fogam,amivel nem mentem vissza.Most hogy a hátsó rágó fogamból letört ey darab,elmentem egy másik dokihoz,aki azt megcsinálta,majd közölte,nincs lukas fogam. :shock:

Én mondom neki,hogy melyik az a kettő lukas,amit ugye a másik akart tömni,erre mondja,hogy csak fogkő van rajta,és azt leszedi.

És persze a koronát megcsinálja,csak arra,amelyikre én is akartam.
Vendég

Na megint itt vagyok.

Erika!

Ügyes vagy,hogy te csinálsz tortát.Nekem biztos nagy gondot okozna.Várjuk a képet!

Nyuszifül!

Szerintem mindenki ilyen halogatós.Nem is értem,manapság az a divat,ha egy maszek fogorvoshoz bejelentkezel,elöször csak konzultációra hívnak be.Megnézik mik a gondok...
De ugye csak akkor megyünk,ha nagyon fáj,vagy letörik,mint nekem.Szerencsére nem fájt,de azért még egy hetet nem akartam volna várni vele.Így közöltem,hogy konzultálhatunk,de akkor is csinálja meg!

Áfonya!

Milyen érdekes,hogy évekig azt várjuk,hogy ne jöjjön meg,aztán amikor egyszer jó lenne,akkor meg semmi.Szorítok,hogy maholnap megjöjjön,és tudjál kezdeni.

Tényleg öribabára vártok?

Én most úgy gondolom,ha lenne egy saját babánk,akkor mindent könnyebb lenne elfogadni.Azt is ha nem sikerül a tesó.De persze tudom,hogy nem így van,és akkor másképp gondolnám.

Princess!

Holnap mikor lesz eredmény?
Már luk van az oldalamon!
Szorítok nagyon!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Kagyló!
Az első diagnózis nálunk is azoospermia volt, akkor az örökbefogadást vagy a donorspermát ajánlották. Azóta volt több vizsgálat és találtak a mintában spermát. Ha nem találtak volna, akkor én rögtön belementem volna a donorba, a párom csak miattam, mert tudja, hogy nem tudnék baba nélkül élni. Én az örökbefogadást is vállaltam volna, a párom ezt nem akarta.

Nyulasz!
Gondolom nem hiányzott ez a plusz fogászati kiadás, főleg így a lombik előtt.
De jó hír, hogy csak fogkő van két fogadon és nem lyuk.

Áfonya!
Ti már sorban álltok öribabáért? Hosszú a várakozási idő? Újszülöttet szeretnétek? És ha sikerül a lombik akkor lemondjátok?

Erika!
Várjuk a fotót a tortáról!

Üdv: Princess
princess

Szia Nyulasz!

Holnap délelőtt már lesz eredmény, de csak délután leszek gép közelben, hogy megírhassam nektek. Hát, én is nagyon izgulok az eredmény miatt! Mindig a csodára várok!

Princess
princess

Sziasztok

Áfonya
remélem hogy minnél hamarabb megérkezik hozzád a Mikulás!
Ha jól értem akkor nektek van 1 saját spontán babátok, és most készültök lombikra, de gyarapítjátok az örökbefogadnk szándékozó szülök táborát is? Minden elismerésem nektek!
Én úgy voltam az örökbefogadással és a párom is, hogy előszőr így a lombik és ha nem sikerül akkor csak az öribaba. Már csak azért is mert ügye meg akartam tudni, hogy milyen terhess lenni, és most pedig minden nehézség (lombik + terhesség) ellenére is én inkább még lombik mint öribaba (bocs hogy így gondolom, és nagyon remélem, hogy nem haragszol meg érte).
torta: általában szokott ízleni a családnak, majd rakok fel róla képet.

petesejt donor: ha jól tudom csak családtag lehet, akinek már van 1 gyereke stb., + ha valaki talál bármilyen úton "ismerőst" aki adományoz számára petesejtet, de ennek az illetőnek végig kell csinálnia azt amit egy lombikosnak.

donor baba: apa + anya végig együtt csinálják a 9 hónapot, tudom hogy én mit tettem meg a terhesség alatt a babáért hogy egészségesen szülessen meg, míg ezt egy öribabánál nem lehet tudni, és azt sem hogy anyuka és apuka esetleg milyen betegséget hordoz a családi génekben, mert ügye a donor totál ki van vizsgálva , én tudom hogy nekem ill. a családdal mi a helyzet. És hát mégegyszer ez a 9 hónap egy csoda, hogy apa is végig jelen van, érzi ahogy mocorog a baba, látja az UH-on stb.

Nyulasz
akkor még jó is hogy most egy másikhoz mentél - pénzspórolás
nekem régen 1 fogam tört ketté, a tesómat pusziltam meg álmában és állon vágott = csapos fog lett a vége

Princess
csütörtök +++++++++++++++++++++

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Erika,
dehogy haragszom! Szerintem ez egy olyan dolog amiről beszélni kell!
Kicsit azért nem értem azt aki azt mondja hogy előbb próbáljuk meg a lombikokat, majd utána örökbefogadunk, mert az örökbefogadás nagy idő! Csak a hercehurca mire megkapod az alkalmassági papírt 2-3 hónap (de tudok olyat akinek 5 volt) aztán ha megvan elkezdesz várni, és 2-2,5-3 évig nem történik semmi!!! Azalatt is lehet lombikozni. Senki nem tiltja. És ha sikerül a lombik, 1 darab ajánlott levélbe kerül lekerülni a listáról. Persze mindez akkor igaz ha a pár el tudja fogadni az örökbefogadást. Ha nem, akkor nem szabad bevállalni. A lombikokkal is mennek az évek, mire egyáltalán kiderül a gond az se csekély idő, és bizony az örökbebabára is várni kell. Sokat.

Princess,
igen, mi már sorban állunk. Kb 2,5 évvel bíztattak minket, abból 1 hónap telt el. Szívem szerint nem mondanám le akkor sem ha sikerül a lombik, mi nagy családot szerettünk volna mindig is. Csak hát harmadik babát már nem adnak az alapítványok amik a nyílt örökbefogadást intézik, azt csak titkosan lehet, és mi most nyítra jelentkeztünk, épp azért mert újszülöttet szeretnénk. A neme mindegy.

Nyulasz,
talán icipicit tényleg könnyebb így, hogy már van egy babám. Csak mikor annyira szeretnénk nagy családot! És nagyon fontosnak tartom a testvért. Meg ugye a babaillat... de hát nem kell mondanom, akik itt vagyunk pontosan tudjuk mennyire lehet vágyni babára, mindegy is hányadikra.
Vendég

Áfonya!

Igen,azért is írtam azt,hogy ha lenne babám,már én sem így gondolnám.Teljesen megértelek,mint ahogy Erikát is,hogy ugyanolyan nagy a várakozás egy tesóra is,mint az elsőre.

Hát igen,ezek a plusz kiadások nem jöttek jókor,de hát az ilyen mikor jön jókor?
A terhességnél meg biztos még rosszabbodott volna a helyzet fogügyileg,így meg legalább már addigra letudom.
Nekem is csapos lesz a koronám.

Őrület,hogy képesek lennének jó fogakat is kifúrni,csakhogy állandóan oda hord a pénzed.Felháborító!
És a fogkőbe bele tudta akasztani azt a kis szerszámot,jelezve,hogy itt mekkora luk van.Persze,hogy nem kételkedtem.Ja és hátsó rágó fogak,amit még otthon tükörrel is körülményes lenne leellenőrizni.

Princess!

Itt mind csodára várunk!
Vendég

Szia Áfonya

Lombik oka-gond: nekünk szerencsénk volt mert nekünk 3 hónap alatt kiderült mindkettőnknél hogy mi a gond.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Szia Áfonya!

Nem igazán vagyok képben az örökbefogadással, így nem tudom, hogy mi a különbség a nyílt és a titkos között. Írnál erről egy kicsit bővebben? Ha jól értem, akkor újszülöttet csak nyíltan lehet örökbefogadni? Ez azt jelenti, hogy a szülőanya tudja, hogy hova kerül a baba? A nevet ti adhatnátok?

Princess
princess

Szia Princess

Nyílt örökbefogadás: állítólag hamarabb kapsz babát, de a lényeg hogy megismered az anyát
Titkos örökbefogadás: ekkor nem ismered meg a baba szüleit, senkit, állítólag itt többet kell várni

Szia

erika

Kép

Kép
erika13

Princess,
nyíltnál az anya a te javadra mond le a babáról. Ismered az szülőanyát. Ezzel csak alapítványok foglalkoznak. Nevet te adhatsz a babának, aki új papírokat kap, szülőként te és a párod lesztek feltüntetve, a vezetékneveteket viseli. Itt az esetek messze túlnyomó többségében újszülöttekről van szó, a kórházból viheted haza a babát.
Titkosnál a szülőanya egy általános lemondó nyilatkozatot tesz. Ezzel a formával csak a gyámügy-Tegyesz kettős foglalkozik. Itt nem ismered az szülőanyát, ő sem téged. De itt is lehet újszülöttet kapni! A várakozás itt kb 5 év.
Vendég

Szia Erika!

Köszi! Hát, ha ilyen helyzetben lennék valószínűleg a titkosat választanám.

Princess
princess

Szia Áfonya!

5 év??? Az nagyon hosszú idő!
És a nyílt örökbefogadásnál nem kérheti vissza az anya a babát, mert pár hét múlva meggondolja magát?

Princess
princess

Princess,
nyíltnál abban a pillanatban ahogy aláírja a szülőanya a papírokat, minden jogát elveszti az újszülöttel kapcsolatban. De nem kérnék vissza akkor se ha lehetne. Ezek krízisterhes anyák, akik titkolt terhességet hordtak, túl akarnak lenni az egészen, elfelejteni. De ha akarná se kérhetné vissza. Titkosnál meggondolhatja magát az anya az újszülött 6 hetes koráig, de addig általában nem is engedik hogy hazavidd a babát, csecsemőotthonban van.
Vendég

Szia Áfonya!

Azt hittem, a nyílt rizikósabb, mint a titkos. De tévedtem, a nyílt sokkal jobb.
Nálatok a család mit gondol az örökbefogadásról?

Princess
princess

Princess,
hát, nálunk ritka szűk család van. Anyukám nincs, kiskoromban elhagyott. Apámmal meg nemigen van olyan viszonyom hogy az örökbefogadásról diskurálgassunk, bár a fő gond nem is ő, hanem az élettársa. Testvérem nincs. A férjem anyukája tudja, és meglepően jól fogadta, annyit mondott hogy meggondoltuk-e, mert ki tudja milyen lesz az a gyerek. Mondtam neki, hogy ha én szülök arról a gyerekről ki mondja meg hogy milyen lesz? Mert ha megmondja akkor lefújjuk az örökbefogadást. Azóta megbékélt a dologgal, és becsülöm is érte, 67 évesen nem lehet könnyű rugalmasnak maradni. Más nem tudja, de nem azért mert szégyelljük! Csak nem látom értelmét azt mondani, hogy majd 2,5 év múlva lesz egy örökbebabánk. Olyan távoli! Majd ha közelebb ér, mondjuk 1 éven belülre kerül, biztos hogy kitolt mellkassal fogom újságolni hogy valahol már létezik az én kisbabám. :)
Vendég

Sziasztok!

Nagyon érdekes témáról beszélgettek.
Mi is beszélgettünk már otthon ezekről a dolgokról. A párom nem zárkózik el az örökbefogadástól és én ennek nagyon örültem. Valószínüleg a nyíltat választanánk.

A donorsperma gondolatával egyenlőre nem bírnék megbírkózni. (hálistennek nem is kell) (Párom nem fejtette ki ezügyben a véleményét.)

A másik oldalon viszont, szeretnék én is állapotos lenni, és szeretném végigcsinálni a 9 hónapot, mert úgy gondolom, hogy az pont annyi idő mire mindkét szülő felkészül a gyerek fogadására. Végigkövetik a fejlődését és már nagyon nagyfokú ragaszkodás alakul ki mindhármukban.

Szóval nehéz kérdés. A donorspermával csak az a gondom, hogy ha még bele is kezdünk, félnék, hogy a párom később rosszul élné meg a dolgot. Ő nagyon nehezen nyílik meg még előttem is ilyen kérdésekben. (Nehéz gyerekkor, nem sok szeretetet kapott, nagyszülők, szülők elváltak, örökös harc a gyerekért, stb)

De hálistennek ezen nem kell gondolkodnunk, hiszen a párom katonái köszönik jól vannak. :)Vagyis remélem, hogy még mindig így van.
6 inszemből egynek sikerülnie kell!!!!! (És hátha még inszemre sem kell mennünk. :) )

Viszont az döbbenet, hogy ilyen sokat kell várni. De gondolom, hogy csak az újszülöttekre, hiszen rengeteg árva gyerek van.

Nyulasz, nem semmi a fogorvos!!!!!Nagyon szomorú, hogy nem lehet az orvosokban megbízni. Mintha egy fogorvos rászorulna arra, hogy lehúzza az embert. :evil: :evil: :evil: Bosszantó.

Erika, Te nagyon ügyi vagy!!!! Ha majd lesz babám, én is magam fogom csinálni a tortáját. Anyukám a mai napig süt nekem. :) És ez olyan jó érzés!!! Na persze ő mozdonyosat nem tud.:)

Ma kötik otthon a netet! :lol: :lol: :lol:
pihi

Pihi,
az a sok gyerek akit intézetben látsz, sajnos többségük nem örökbefogadható. Ha nem mond le az anya, nem lehet örökbe adni. Elég ha félévente betelefonál(!!!) hogy mi van a gyerekkel, az már kapcsolattartásnak számít, be se kell mennie! Így sajnos hiába a tündéri 2-3 éves, marad az intézetben. :(
De az igaz, hogy minél kevesebb az elvárás, annál kevesebbet kell várni. Ha nem ragaszkodsz újszülötthöz, vagy pl félcigány-cigány babát is elfogadsz, kevesebbet kell várni.
Vendég

Na igen! ez a másik ami felháborító: ahelyett, hogy lemondana a gyerekéről annak érdekében, hogy olyan családban nőljön fel, ahol sok szeretet, törődést és normális életszínvonalat, lehetőséget kap, ahelyett ő fél évente egyszer felhívja és a gyereknek 18 éves koráig árvaházban kell élnie. Aztán a lehetőségei egy jobb életre már szinte a 0-val egyenlőek....
pihi

Sziasztok!

Megint lemaradtam egy jó kis beszélgetésről. :(

Kagyló és mindenki, aki hozzászólt!

Érdekes, hogy többen írtátok, hogy az örökbabát könnyebben el tudjátok fogadni. Nekünk, mikor azt mondták, hogy három lehetőségünk van: donor, örökbefogadás, vagy gyerek nélkül éljük az életünket, akkor mindketten a donor mellett voltunk, nem is nagyon gondolkodtunk rajta. Azok miatt, amit Erika is leírt, mert akárhogy is idegen a genetikai apa, én az anyukája vagyok minden szempontból. A párom ott van az első pillanattól kezdve melletünk. És a terhességet, szülést, szoptatást sem szívesen hagytam volna ki. Ez végülis hasonló helyzet, mintha nekem egy korábbi kapcsolatból lenne gyerekem, sőt még jobb annál, mert őt mi ketten akartuk és a gyerek is őt fogja apjának tekinteni, mert a genetikai örökségen kívül, minden mást tőle fog kapni. Én az örökbefogadással voltam úgy, hogy bizonytalankodtam, mert a szüleim baráti társaságában sajnos vannak szomorú történektek, de az is igaz, hogy az még egy másfajta örökbefogadási rendszer volt.

A petesejtdonáció sajnos még sokkal inkább gyerekcipőben jár, mint a spermadonor, azért mert petesejteket gyakorlatilag a lombikhoz hasonló módon lehet nyerni. Nincs petesejtdonorbank, ezért mindenkinek magának kell szereznie donort. Ráadásul, ha jól tudom a donor csak 35 év alatti lehet, akinek már van valahány gyereke. Van egy petesejtdonoros topik is, ott többet is meg lehet tudni a témáról.

Áfonya!

Minden elismerésem, hogy saját gyerek mellett örökbefogadtok!

Erika!

Én is szeretek sütni és van is egy-két jó receptem, de mozdonyforma, meg marcipánbevonat, ne ezt azért nem vállalnám be. Képet kérünk!!!

Nyulasz!

Pont én is emiatt mentem most másik fogorvoshoz. Az előzőnél otthagytam egy havi fizetésemet két éve. Most mindenre fel voltam készülve, erre kiderült, hogy nincs szuvas fogam :shock: :shock: és a fogkövem sem vészes. Éljen az elekromos fogkefe!

nyusziful76

Ja és megjegyzem: természetesen én is jobban szeretnék újszülöttet.
Ugyanakkor egy 2-3 éves babának már külön kis egyénisége van, és abból már lehet következtetni. Nem is beszélve a külső adottságokról, amiket újszülött korban még nem látsz. Szóval ezek is fontosak lehetnek, ha az ember azt akarja, hogy valamelyest hasonlítson rá a gyerek. (A gyerek érdekében)
pihi

Nyuszifül,
ne viccelj, nincs miért elismerés járjon! Mi csak végiggondoltuk mit akarunk: gyereket. Mindenképpen legalább mégegy gyereket, Enikőnek testvért. Ha lombikkal sikerül, akkor úgy. De ha nem sikerül? Mivel nálunk a férjem egészséges, és nálam sem a petesejtnyeréssel lesz gond (valószínűleg), így nincs más megoldás mint az örökbebaba. De tudod, szerintem nagyon igaz hogy egy gyereknek az az apja (anyja) aki az akar lenni! Legyen az donorbaba, vagy örökbefogadott. Nálunk ez a döntés szerencsére könnyen ment, mert tudtuk hogy nem mondunk le a második babánkról.
Persze azt is nagyon megértem aki még nem volt terhes, és nem akarja kihagyni. Nagyon nagy élmény! (Bár a záróakkordot szívesen kihagynám a történetből :wink: )
Vendég

Áfonya!

Szerintem akkor sem mindennapi, hogy valaki így gondolkodjon, ráadásul ebben a családja is támogassa. Legtöbben szerintem a ti helyzetetekben megelégednének egy gyerekkel. Én meg azt gondolom, hogy pont az ilyen családok, mint ti, vállaljanak minél több gyereket, mert a legjobb helyen lesznek. :lol:

De abban nem értek veled egyet, hogy nincs más megoldás, mint az öribaba. Rengeteg PCO-s van, akinek lombikkal sikerül. De szerintem neked az is segíteni fog, hogy tudod, hogy ha nem sikerülne a lombik, akkor is már úton vagytok a következő gyerek felé. Na pont ezért fog sikerülni a lombik, majd meglátod. :D

üdv: nyusziful

nyusziful76

Nyuszifül,
szívemből kívánom hogy legyen igazad! Tényleg lehet hogy sikerül a lombik. Fiatal is vagyok (26), egy gyereket ki is hordtam már, így a méhem valószínűleg egészséges, csak tudod, ha valaki szerencsétlen az én vagyok. Velem mindig történik valami fatális pech. Látod most is, nem akar megjönni! Eddig mindig 26-27 napra megjött. Ma vagyok a 27. napon és se görcs, se idegesség, még a hőm se akar leesni! :cry: Épp ebben az egy nyamvadt hónapban, mikor végre kezdhetném. A reggeli 37 fokon felbuzdulva még teszteltem is (jó, tudom, naív dolog volt) persze negatív. Szóval kicsit úgy is vagyok vele hogy pont nekem miért sikerülne olyan dolog, amire a legoptimistább becslések szerint is 33-35% az esélyem...
Vendég

Áfonya!

Hát, igen, ez sajnos jellemző. Nekem is mindig akkor jött meg, amikor nem akartam és akkor nem, amikor igen. De az az egy-két nap ide vagy oda nem számít, ha egyszer eljön minden nagyon gyorsan fog történni. Azért ha még néhány napig nem jönne meg, csinálj mégegy tesztet. :D Sosem lehet tudni.

Princess!

Várjuk az eredményt!

nyusziful76

Sziasztok!

Itt vagyok ám,csak gyorsan nekiállok főzni.

Princess!
??????????????????????????????????????
Vendég

Sziasztok!

Szeretnék én is a csapatotokhoz tartozni. Nagyon örülök, hogy van egy ilyen fórum. Sokat gondolkodtam rajta, hogy csatlakozzam-e hozzátok és rájöttem, hogy jó dolog.

A mi problémánk röviden: novemberben tudtuk meg hogy csak donoros babánk lehet ugyanis biopszia után sem találtak spermát a férjemnél. Nehéz volt belenyugodni de most már túl vagyunk rajta, ő is a miénk lesz, együtt fogjuk felnevelni és nagyon fogjuk szeretni.

Már volt egy inszeminációm ami sajnos nem sikerült, de nagyon bizakodó vagyok. A következő márciusban lesz csak mert van egy pici cisztám.

Mindenkinek nagyon sok sikert és boldogságot kívánok.
holdvilág

Pihi!

Az a 9 hónap sem 9 hónap felkészülés ám. Nekem már csak 6 van vissza belőle és még csak ott tartok, hogy kezdem felfogni, hogy akkor tényleg lesz egy babánk. :lol:

Azt én is felháborítónak tartom, hogy valaki, akinek épp nem jókor jön a gyerek és intézetbe adja, még a lehetőségét sem adja meg a szegény gyereknek, hogy szeretetben nőljön fel és nem mond le róla annak ellenére, hogy nem látogatja, nem foglalkozik vele. Biztos vagyok benne, hogy olyanok is vannak, akik tényleg tartják a kapcsolatot, Karácsonyra pl. hazaviszik őket, csak attól tartok, hogy ilyenek vannak kevesebben. Másik oldalon meg 2-5 évet várnak párok babára, akiknek minden vágya, hogy gyerekük legyen.

Azt sem tudom, hogy hogy van a mai világban, hogy csak úgy becsúszik egy nem akart gyerek. Mert ha fiatal valaki, vagy nem akarja, vagy többet már nem akar, akkor védekezzen. Csak az "kockáztasson", aki ha becsúszik, nem bánja és örül neki. De persze ha a világ tökéletes lenne....

Na jó, inkább megyek jógázni.

Szép estét nektek!

nyusziful

nyusziful76

Holdvilág, akkor még neked gyorsan!

Örülök, hogy ránk találtál! Szerintem is jó, hogy van ez a topik, mert sokan nem mernek beszélni erről a dologról, pedig, jobb, ha megosztjuk az érzelmeinket.

Ti már a "kellemesebb" szakaszban vagytok. Ha a hasadban lesz a babád, már csak ő fog számítani és az egész hercehurca a biopsziával és a donorkérdéssel másodlagos lesz (ha téma lesz még egyáltalán)! :D Sok sikert!

A topik elején vannak írások a donorral kapcsolatos érzéseinkről.

Az inszemeket hol csinálják? Ti választottatok donort? A férjednek sikerült megbékélnie a dologgal, vagy nagyon emészti magát? Bár gondolom, ha belevágtatok, akkor valahol elfogadta.

Üdv: nyusziful

nyusziful76

Sziasztok!

Szia Holdvilág!

Üdv,itt köztünk!Jól döntöttél,hogy csatlakoztál.Sajnálom,hogy nektek is ez a nagyon nehéz út jutott,de biztos vagyok benne,hogy a végén mindannyiunkat vár egy babó.

Mesélj kicsit magadról.Hova jártok?
Vendég

Szia Nyuszifül!

A BMC-ben csinálták az inszemet, a donort mi választottuk. A férjem pedig már megbékélt a helyzettel, végülis mit tudunk csinálni, sokat vígasztaltam, beszélgettem vele és szerintem sikerült.

Már minden vágyam, hogy a karomban tarthassam, úgyis a miénk lesz!

Üdv
holdvilág

Szia Nyulasz!

Köszönöm a szívélyes fogadtatást nagyon aranyos vagy!
A BMC-be járunk és már minden vágyam, hogy gyerekünk legyen. (30 leszek az idén).

Muszály olvasni a fórumot az elejétől hogy informált legyek.

Üdv
holdvilág

Még jó,hogy mi nők ilyen erősek vagyunk! :wink:

Nyuszifül!

Jó jógázást!Vigyázz magatokra!
Ha holnap már nem talizunk itt,akkor kellemes hétvégét!
Vendég

Holdvilág!

Igen,én is így kezdtem,hogy az elejéről olvastam,kivel mi történt,mert én is sokáig gondolkodtam azon,hogy írok ide,de a legjobb dolog volt,amit tehettem.

Eleinte a párom nem tudta,hogy írok ide,és féltem attól,hogy kiborulna azon,hogy idegeneknek írok magunkról,de aztán egyszercsak bevállaltam,és elmondtam neki.
Azóta sokkal nyugodtabb vagyok,nem kell hajnalban írnom,amikor még alszik,és megértette,hogy a nőknek szükség van valakire,aki meghallgatja.Mert nálunk a lombikról csak az anyós tud,meg az unokatestvérem,akiknek szintén lombikbabájuk van.
Meg persze TI :lol:

Én is idén leszek 30.
Vendég

Üdv Holdvilág!
Az az egy biztos, együtt minden könnyebb, mint egyedül!!!! Mihamarabbi babásodást kivánok Neked!!!!!!!
pihi

Ja és szerintem sokan nem mernek ide írni. :(
pihi

Kedves Pihi!

Köszi a mihamarabbi babásodást! Én mindent meg fogok tenni.
Neked is minden jót!

Nyulasz!

Nálunk a család tudja a dolgot (szülők, testvérek), úgy gondolom, hogy másra nem is tartozik. Nekik mindenképpen el szerettük volna mondani mert tudom, hogy ha nem tudják akkor mindig furdalna a lelkiismeret. Nagyon bíztatnak minket és bátorítanak, szurkolnak.

Holdvilág
holdvilág

Pihi!

Én is pont erre gondoltam,hogy ha most megkérnénk mindenkit,aki mondjuk olvasgat minket,hogy írjon egy pár sort,akkor mennyien lennének vajon. :roll:

Én is egy ilyen után kezdtem ide írni.Mindjárt visszakeresem.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?