
Ezennel mindenkitől várjuk a fincsi recepteket, a tuti tippeket, praktikákat, és a már kész kajcikról a fotókat is!!!
Indításképpen egy nagyon egyszerű édesség receptje:
Diákkenyér
- 20 dkg cukor
- 25 dkg rétesliszt
- 3 tojás
- 5 EK méz
- 10 dkg dió/mogyoró
- fél cs. sütőpor
- 2-2 mokkáskanál fahéj, ill. szegfűszeg (őrölt)
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a mézet, ízesítjük a fahéjjal, és a szegfűszeggel, majd összekeverjük a sütőporos liszttel. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és megszórjuk a felaprított dióval, mogyoróval. Kb. 20-25 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Elrontani sem lehet! A dió, mogyoró csak ötlet, lehet más olajos magvakkal helyettesíteni, vagy többet, ill. kevesebbet is tehetünk belőlük.
Sokáig puha marad, de ha esetleg nem takarod le, és megszikkad, akkor is nagyon finom, mézespuszedli jellegű!
Apucik imádni szokták

Jó étvágyat

Véda