Új privát üzeneted érkezett!

csak kis időre, kb 1,5-2 órán át hatott, de végig cidrizett a láztól és sírt nagyon, ezért hamar kivettük :cry:

Kép
naspolyácska

Naspi!

Milónak jobbulást! Remélem azért valami leviszi a lázát. Próbálj meg te is pihenni. Az orrszívást semelyik gyerkőc sem szereti. Nálunk olyan mint a malacölés. Addig visít, míg el nem veszem az orrától. Utána pedig tök boldogan leszívja a paci, baba...stb orrát. Szerencsére a porszívótól nem fél.

Rakok fel pár képet: Kép Kép Kép Kép

Kép
jaffa4

Naspi:Jaj szegényem :cry: :cry: :cry:
Tényleg próbálj meg pihizni,lehet hogy a kúp miatt jól alszik(remélem).

Jaffa:Milu nagyon aranyos az utolsó képen komoly kis hölgy :D :D :D :D :D :D
Vendég

köszi csajok, lépek is

Milu micsoda kis nőci, édes kis pofija van, és h megnőtt a haja :lol: :lol:

Kép
naspolyácska

Sziasztok!

Képzeljétek, Nati elkezdett járni! 8) Tegnap indult meg először, akkor csak 2-3 lépést tett, de ma már sokat gyakorolt, 8-9 lépésig is eljutott. Kis totyogósom... Nagyon kitartó, lehuppan a fenekére és már áll is fel.
Ma voltunk tanácsadáson, Nati 8,85 kg és 69,5 cm. Minden rendben volt, rákérdeztem a H1N1 oltásra én is, ő sem javasolta egyik gyereknek sem. Viszont a meningococcus ellenit felirattam, ezt Lili is megkapta 1 évesen, akkor a dokinéni javasolta.
És sétáltunk Szöszékkel, jó volt, néztünk ajándékötleteket a kirakatokban és még bevásárlást is intéztünk a végén. És igen, Jaffáékkal is összefutottunk. Most már tényleg meg kéne szervezni a talit, én szívesen megteszem, ha gondoljátok.

Nagyon jók a pocakos képek, majd nézek én is, esetleg egy első-második terhesség összehasonlítást.

Betti, a Te pici fiad is nagyon édes, tegyetek csak fel képeket bátran! :D Vérvétel, labor, khm... :? Nekem abban a szerencsében volt részem, hogy a munkahelyemen megcsinálták a rendelőben, kikerülhettem a köhécslő tömeget.

Dorkának, Milónak jobbulást!

Anyany: üdv itthon, legközelebb Ti is csatlakozhatnátok a sétához! :) Anyóshoz no comment :evil:

Mancsa: jobbulást Levinek! Lili is két napig köhögött, tegnap haza is hoztam úszás után, de ma már jól van. Mondjuk sajna ő már inhalálókat kap, meg most a sópipát kipróbáltuk, úgy tűnik, az is segít. Úszni az ovival járnak, a Köfém usziba. De úgy tudom, egyébként is tartanak foglalkozást gyerekeknek, ha gondolod, megkérdezem.

Beze, sajnálom a szopis ügyet, remélem, sikerült azóta valamit kezdeni a csomóval. Miután Lilit 20 hónapig szoptattam, nekem sem volt könnyű 4 hónaposan kiegészíteni Natinál, mert nem volt elég a tejcsi. És a 8 hónap tényleg nagy teljesítmény ám! :wink:

Naspi: nekünk a hosszúlatinnevű kúp jön be legjobban, éjjelre én is azt szoktam, nappal meg Nurofen. A Mexalen Lilinél tök hatástalan volt. :roll: Tényleg próbálj meg pihizni, amíg alszik.

Milu zabálnivaló! :D

Megyek pocakképet kutakodni.

Kép
Kép
katinka31

) Kép Lilivel a 9. hónapban

Kép Natival ugyanekkor (bocs, hogy kilóg a hasam :oops: )

Jó éjt!

Kép
Kép
katinka31

naspi! kb 23évesnek látszol a képen, vagy inkább 20nak. :lol:
Miló is mekkorát nőtt! :lol:
és remélem, hogy hamar jobban lesz.
ügyelet? nem próbáltátok? nem tudom, ott milyen állapotok uralkodnak pesten, de én inkább vittem Zsófit, ha úgy éreztem, baja van. nem vagyok orvos, ő meg nem tudja megmondani.
az orrszívásnál elölhagytam a porszívót, kikapcsolt állapotban, behúzott zsinórral, hogy ismerkedjen vele. az orrszívásnál üvöltött, de a porszívóval már jóban van. meg is lovagolta.
amidazophen(nem tudom hirtelen a pontos nevét, ez a hatóanyag) kúp. 100v 200mg, nem tudom melyik a jó. nekünk ez vált be.

katinka!
szép pocak! mindkétszer.
mikor sétáltatok?
Natinak gratula a totyogáshoz!!!

jaffa!
Milu kész hölgy!
Vendég

Sziasztok!

De jó, mindenki nosztalgiázik! :lol:

Naspi: de csini vagy azannya! Milónak gyógypuszik mennek, jaj, szegénykém, olyan rossz amikor betegek.
Katinka: neked is csak a pocid nőtt! Köszi az uszit, utánaérdeklődök, asszem van Kápolnásnyéken is, az nekünk közelebb lenne, de azért megkérdezheted, ha nem ciki, legalább összehasonlíthatom az uszikat.
Gratulálok az elinduláshoz!
Ancsi: a strandos kép szupi, de a szivecskést is imádom.
Gégéé: úgy előttem van most, mikor felraktad az utolsó pocakképedet és már nagyon, de nagyon menni akartál szülni.
Anyany: hurrá itthon. Anyósod meg grrr... ossza be a saját pénzét, ne a tieteket! :evil:
Winchi: nem semmi, még kirándulni a 38. héten? Nekem már minden bajom volt akkorra. Mondjuk mindkettő azon a héten bújt ki.
Lara: én is így vagyok vele, mint te, barátnőm pici fiát dajkáltam, böfiztettem és úgy szeretnék ilyenkor megint szülni. Múlt héten eljöttek hozzánk és 10 percre itthagyta nekem a picit, mert elment a nagyobbik fiáért és képzeld Levi beszélte rá, hogy addig hagyja itt a kicsit. Nézegette és azt mondta kellene neki mégegy kistesó.
Kihordta a csörgőket a 3 hetes picinek, Dorcsika is folyton kukucskált a babakocsiba, tök jó volt.
Unokatesómnak meg 13 hónap van a 2 lánya között, ha belegondolok, hogy Dorcsi után szaladgálnék egy újszülött mellett, nem csodálom, hogy nem tudott szoptatni.
Jaffa: hát az az első fotó nagyon tuti, imádom. A többi is szupi, kész nagylány már Milu.

Valaki kérdezte múltkor a fogmosást, asszem azt írta, hogy nem engedi, vagy egyedül akarja a gyerek. Mi Levivel úgy oldottuk meg, hogy 2 fogfeféje volt, az egyik nála, a másik nálam.
Most kezdi azt Levi, hogy egyedül akarja mosni, mert az óvónéni sem mossa meg neki, de még nem engedem. Megmoshatja magának, de utána én is rendesen megsikálom. Ő magának 3 mp alatt elintézné.

Dorcsit át kellett öltöztetnem, mert kifolyt a pisije, erre úgy felébredt, hogy 1 órája kint vagyunk a nappaliban. Most borított ki egy kosár csipeszt.
Én meg úúúgy aludnék.

Fiúk délelőtt pecázni készülnek, majd akkor jövök még!

Nem tudom mi lesz, egyelőre nem úgy tűnik, hogy aludni is fogunk, még nagyon játszik, de legalább már nem szaladgál, hanem ül a földön, ez már jó jel. Egész nap szalad, körbe-körbe járja a 2 szobát és a nappalit, beteríti játékkal a lakást.
És minden nap meglep egy-egy új szóval, ügyes csajszi.
Vendég

Jó reggelt!

Mancsa remélem aludtatok még, nagyon nagyon korán írtál :wink:

Naspi Miló hogy van? Remélem hamar túl lesz a betegségen! Pocisorozat :lol:

Jaffa olyan szép nagylány már Milu! Eszembe jutott, hogy mászott Matyival együtt a mászóka alatt :lol:

Katinka szép pocijaid voltak :lol: Gratula a totyogáshoz! Megyek és felkeltem a gyereket, hogy húzzon bele, mert a Nati beelőzte a járásban :twisted: :lol:
Matyi stabilan mászik, kotor mint a motoregér, néha megáll egy pillanatra kapaszkodás nélkül de lépni nincs kedve egyedül.

KépKép
winchi

Tyű mennyi szép pocak. Hát úgy látom mindenki nosztalgiázik. :D:D

naspi: jobbulás Milónak, remélem már lement a láza. Szíp kismami voltál nagyon. Ilyen pöttyös felsőm nekem is volt, csak kékben. Kényelmes volt, szerettem, belefért a pocakom még a hidegben. Nyáron már nem próbáltam. :D:D

katinka: gratula Natinak az első lépésekhez. De kis ügyes. Jó korán kezdi ő is. :) Szalad Lili után, igaz?
Hát, ha letakarjuk a pocidat a képen, abszolut nem látszik rajtad, hogy pocis voltál. :) Jó kis vékonyka vagy te is. :) Édi mindkét pocifotó. :)
Részemről örülnék, ha valaki megszervezné a talit. Jó lenne már tényleg talizni mindenkivel.

winchi: ne aggódj, Matyi is nemsokára elindul, aztán futhatsz ám utána. :) Azt hiszem te írtad, hogy adok-e immunerősítőt Dorkának. Hát Cebiont kap, nem tom mit lehetne még adni neki, valami multivitamint? Meg az immunfortis-os milupa junior drink-et kapja, mit lehetne még.....???? Nemtom...

jaffa: nagyon édes kicsi Milu. Olyan kis nőcis, és az a huncut mosoly, nagyon cuki. Jah, és az a rózsaszín babakocsi......el kell ájulni tőle. :)
Tényleg, nézem a szép zöld füveteket, eltűntek már a kullancsok??

Anyany: pizsim...:D:D:D Köszi, már jól ki is nyújtottam, de imádom még most is ezt a pizsót. Jó megint itthon igaz? ÁÁÁ akárhányszor anyósodról írsz, késztetést érzek, ha találkoznék vele, biztos beszólnék neki.... pedig nem vagyok egy vehemens természet....

mancsa: remélem sikerült elaltatni Dorcsikát. Ilyenkor ha tisztába teszed, nem alszik vissza? Ennyire felébred? Ja, hülye vagyok, hiszen át is kellett öltöztetni, igaz? Nem tom már nekünk is milyen pelus kéne amivel 1 egész éjszakát kibírnánk csere nélkül. Annyit iszik, mint a kacsa.

Gégéé: én is emlékszem mikor feltetted az utcsó pocifotód,és menni akartál nagyon szülni. :D:D:D

KépKép
ancsi_pancsi

Lara: akkor nagyon összehangoltuk a dokinál az időpontot. :) Lehet anyós mégsem jön, mert addigra télapó lesz nála, de sógorommal megyek, Dorka is jön. Remélem talizunk majd. :) Jó lenne. Hannus is jön?

KépKép
ancsi_pancsi

winchi! Matyi még nincsen lekésve semmiről sem.

mancsa!
nem semmi mit csináltatok ti olyankor?

én is sokáig fent voltam, de nem tudom, minek. amikor mentem aludni, Zsófi megint átkerült hozzánk aludni.
már egészen megszoktam, csak kétszer rúgott hasba és kétszer húztam el az apjától, mert félek, hogy ráfekszik. és hát még 100kg felett van... meg attól is félek, hogy egyszer túlságosan megölelem...
Vendég

Mekkora pocakok! Kezdek megijedni! :D

Ma háromnegyed 7.-re odastartoltam a laborhoz, gondoltam, milyen ügyi vagyok, de ahogy felértem a 3.-ra rájöttem, hogy már mindenki 5 óta ott ülhet, mert már nem volt szabad hely a 10 sorban, na gondoltam innen nem megyek ma haza, meg hajrá influenza.
Egyszer csak kijött egy nőci, kihúzott egy paravánt az egyik sor elé, hogy a kismamák üljenek külön, nehogy elkapjanak valamit. Egy paravánnal a védekezés megoldva.... :D Mindegy, két órát vártam, már kezdem szédelegni kicsit. 8 ampulla vér után még jó, hogy vittem kekszet, az segített ki. Alig vártam, hogy beálljak a garázsba, és magamhoz vegyem a reggeli tejes kávémat. Legközelebb élelmesebb leszek, 6.-ra megyek én is!

Betti
Kép
betti0412

ancsi!
sajnos anyós nem lát tovább a saját véleményénél. lehetetlen meggyőzni. vagy legalábbis úgy tesz, mint aki eléggé hülye...

mi liberót használunk éjszakára és nem szokott kifolyni. nappalra meg dm-set. az csak akkor folyik ki ha kicsit sokáig marad a pelus.
Vendég

Negyed 5-kor visszaaludtunk, 7-kor már fent volt, de apa kivitte őket és 8-ig hagytak aludni. Akkor azért ébresztettek fel, mert indultak pecázni Levivel.
Most alszik a Lina, gyorsan főzök egy bablevest, tegnapról van túrógombóc még, úgyhogy mást nem kell főznöm.
Délre jönnek a fiúk, mert apa 2-re megy dolgozni.

Betti: a nyugdíjasokat nem lehet beelőzni a háziorvosnál sem, meg a laborban sem. :lol:
Hát legalább egy paravánt húztak közétek, az is valami, nem köhögtek direkt az arcodba. De a levegőben benne van sajna.
Külön ültettek titeket, de nem vettek előre? :shock:
Nekem az lett volna logikus, ha azt mondják a kismamák menjenek előbb.

Anyany: most pelenkafutártól rendeltem pelust és reggelre mindig kifolyik, de most már 2-re elázott a pizsije. Többet nem veszek ilyet. Úgyis mindig szól valaki a játszótérről, hogy van 15%-os kuponja a dm-ben majd most onnan hozatok liberót, ha ez elfogy. Most pampers kuponom volt, hozattam unokatesómnak egy nagy csomag újszülött pelust, kupon + 15%-os kedvezménnyel 3100 ft volt a 80 db-os.

Ancsi: igen, át kellett öltöztetnem, azért ébredt fel ennyire. Én éjjel pelenkázni sem szoktam, csak most gagyi ez a pelus. Drukkolok, hogy a dokinál minden oké legyen.

Naspi: hogy van Miló???

Winchi: Matyi is mindjárt elindul, aztán lesheted, hogy mikor minek esik neki. :wink:

Na mennyek má főzni!!!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Mancsa:Jaj de aranyos Levi :D :D :D :D Az unokatesóm kisfia is mindig rendezi a Hannust olyan aranyos ahogy játszik vele,mondta Hannusnak ha nagyobb lesz akkor megtanítja biciklit szerelni :lol:
3-ik baba nincs tervbe?Én is mindig a dm-be veszek pelust és így olcsóbb mi mindig liberot használunk a többi nem vált be,ez meg egy vagyonba kerül :( így ha összejön a 15 %-os kedvezmény akkor több csomaggal veszek.

Betti:Ma afp vérvételen voltál?Nekem ez olyan gyorsan megvolt szóltam a dokimnak hogy nem-e lehetne ott levenni a vért és mondta hogy persze le lehet,igaz hogy fizetni kellett érte de ezek a veszprémi viszonyok :( akárhány vérvételen voltam veszprémbe mindig ismételni kellett mert vagy elkeverték az eredményt vagy nem nézték meg az amiért mentem :roll:

Ancsi:Igen Hannus is jön :D De jó örülök neki hogy találkozunk :D

Katinka:Nagyon csini kismami voltál :wink: :D
Vendég

Szösz:Elkezdték már a szigetelést?
Vendég

Lara
AFP, toxoplazma, vércsoport, hepatitis, vérkép. A terhességem első vérvétele, már ha eltekintünk az integrált teszttől meg a kromoszóma vizsgálattól.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Mennyi nagy pocak! Én a 12. héten azt hittem, hogy nagy a pocakom. Aztán később beláttam, hogy akkor még alig látszott. De a végére hatalmas nagy pocakom lett. Azt gondoltam enyém a világ legnagyobbja. De úgy látom mindenkinek hatalmas volt! :D

Anyóskérdés: Én nem igazán ismerem az enyémet. Réka előtt évente 1x találkoztunk. Amióta Réka megvan azért többször: Réka születése, karácsony, húsvét, nyár, és nemsokára lesz a szülinap. De ezeken az alkalmakon sem beszélünk túl sokat. Nem igazán tudunk miről.

Tünci, Betti: nagyon örülök, hogy eddig minden ok. veletek, és rakjatok csak képeket, pocakokról, meg a lakóikról! Szívesen nézegetjük! :D

Mancsa: Jól nekilátott Dorcsi a tortáinak! :D

Lara: Már a ház egy oldala kész, de a héten megint nem dolgoztak. Nem kapkodják agyon magukat.

Jaffa: Múltkor megállapítottuk, hogy Milu hasonlít Rád! Hát így az apja mellett, valóban Rá is nagyon!

Egyébként tök érdekes, hogy én minden babuciban látom vagy apját, vagy anyját, de Rékában nem. Pedig mindenki mondja, hogy tiszta apja! De mi nem látjuk! :oops: De azért jó, hogy mások látják, így tuti nem cseréltük el! :D

Katinka: örülök, hogy Nati így belejött a járásba! :D Mondtad ezeket a fagyasztott dolgokat. De ezek a kiolvasztás után csak frissen jók, vagy lehet belőlük elvivős szendvicseket is csomagolni?

Találka: Katinka, szeritnem ha van kedved, szervezdd meg, mert szerintem mindenkinek lenne kedve a talihoz, csak mindenki a másikra vár, hogy megszervezze. Én nem szeretek szervezkedni, úgyhogy csak bíztatlak! :D

Szösz

KépKép
szosz

Naspi: Jobban van már Miló?

Beze: Nektek mennyi volt az a kevés hízás?

Szösz

KépKép
szosz

ááá, csajok még sosem jártam így ebben a topikban, szépen kiszemezgettem mindenkinek a mondanivalómat, aztán mellényomtam....

Na.

Betti, itt kell időpontot kérni a vérvételre, szerintem tök jó.

Jaffa, még mindig imádom a csajod!És az apuka, khm, se ronda.... :lol:

KÉpzeld az uramnak tetszik az Emília név.. :wink:

Winchi, ma végignéztem egy hordozós műsort, nekem is lesz, már eldöntöttem, tök jó!!

Katnika, igen, szervezd!!! :lol: Te is milyen karcsú voltál még terhesen is :shock:

Mekkora pocakok!! :shock: :shock: :shock:

Naspi, betegség mondjon le,ne molesztálja Milánt!!!

köszönöm mindenkinek a ruhás tippeket, jövő héten szerintem körülnézek.

Hát az előbb sokkal többet írtam, de most meg nem tudom... :evil:

Csináltam ma pocakképet, a párom bénákat csinált.
Ime, majdnem 13 hetes.mindkét oldal, mert a műtét óta kicsit deformált a pocakom, nem egyforma.
Betti, nézd csak ,hogy bele se lóg a hajam a képbe, úgy levágattam!!!
Kép Kép

KépKépKép
tünci28

Megvan, azt akartam még, hogy aztaaa Naspi de szép vagy és meg nem mondanám, hogy mennyi idős!!!
tünci28

Sziasztok!

Naspi, gyors jobbulást kívánok Milánnak, mennek a gyóypuszik! Remélem, ma már jobban vagytok!
Csatlakozom a többiekhez, a képeket látva rögtön az ugrott be, hogy milyen fiatal, max 23 éves vagy. :D

Tünci, szépen alakul a pocak. :D

Szösz, 4 hét alatt 140 gramm. Amennyit mozog Lexi, szinte meg sem áll, még evés közben sincs nyugton, ez szerintem annyira nem kevés. Bár eszembe jutott, amikor még pocakban volt Lexi, mondta Ildikó, a védőnő, hogy a gyerekorvosunknak a vesszőparipája a "megfelelő" súlygyarapodás, ha sok, az is baj, meg a kevés is. :evil:

Anyany, teljesen megértelek, mi anno rengeteget veszekedtünk anyós miatt, férjemet évekig lenyúlta, minimum 1millát "felejtett" el visszaadni. Szerencsére most már ez elmúlt, de soha nem fogom ezt neki megbocsátani, elfelejteni. Közös témánk meg soha nem is volt, most sincs, csak sértegetni tud vagy engem, vagy a gyerekemet. Gyűlölöm!!! :evil: :evil: :evil: Pedig állítólag szereti a lányomat! Milyen lenne, ha utálná! :evil:

Mancsa, nekünk a dm-es pelus tökéletesen bírja éjjel is, még sose kellett átpelenkáznom.

Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat, tegnap az esti szopinál Lexivel eltüntettük a csomót. :) Sajnos nincs már annyi, hogy 1éves koráig szoptassam, de amíg van, kap tejcsit.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

beze!
hát mi 7milliós hitelnél járunk. pillanatnyilag ennyi.

tünci!
szép pocak, mindkét oldalról! vigyázz rá nagoyn!!!
kár, hogy a fejed lemaradt...

szosz!
Zsófira a születésekor azt mondta a szülésnő, hogy tiszta anyja. aztán ránéztem, és mondtam, hogy az orra az enyém. a többi az apja. jobban megnézte és még a füle is olyan mint az enyém.
talán a sötét szemei miatt mondja mindenki, hogy rám hasonlít.

jajj mutatok mindjárt képeket!!!!!
Vendég

ezeken a ruha ugyanaz mindketten 1 évesek vagyunk.
annyira meg akartam nektek mutatni, csak elfelejtettem. :cry: :oops:
Kép Kép
Vendég

Sziasztok!!!

köszi csajok, a Miló ma már picivel jobban volt, este végül mikor már bementem hozzá 10-körül, már nem volt láza, ma is csak du. volt de hamar levitte a nurofen.
este voltunk dokkernál, azt mondta h a fogzás okozta nátha, felül kibújt neki a két szemfoga "tűszerűen áttörte az ínyét" így fogalmazott.szval vmi kevert orrcseppen kívül mást nem adott, csak amit én is eddig csinálta, lázcsillapítás, orrcsepp, orrszívás, köptető...ilyenek.
jól is volt már este, bár lefekvés után köhögött, és visszajött neki az esti tápija, így mot aludt el.

másik jó hír, h anya is lebetegedett, már érzem a torkom, a fejemben a nyomást....brrr, de úúútálok beteg lenni :cry: :cry:

Tünci: köszi aranyos vagy, édi a pocakfotód, még sok ilyentet kérünk feltenni!!!!!!!!!! :lol: :lol: a buksid hol maradt? :wink:

ahh, h én széépppp?? na, h én sosem érzem magam szépnek az tutti, talán, de igen, talán egyszer az esküvőmön szépnek éreztem magamat, de azóta se, főleg mostanában érzem úgy, h mint nő totál le vagyok amortizálódva. egyrészt megváltozott a testem, másrészt meg olyan sápadt, halszerű fejem van :o

sokszor megyünk reggel boltba, meg sétálni és nézem a fiatal csajokat, nőket, mennek suliba, melóba, ki tudja, szépen toppisan fel vannak öltözve, nagy parfümcsíkot húznak maguk után, kopogós cipőben, kisminkelve...stb, én meg jövök a szakadt, rojtos farmeromban, a kinyúlt pólómban, és a homokozótól állandóan poros cipőmben, zsíros hajjal, amit fixen mindig összefogok copfba, mert amúgy még gázabb, és én annyira de annyira nem érzem olyankor magam még kicsit sem nőnek, h naaaaa :cry:

de aztán rámosolyognak a Milánra, v megjegyzik, h de aranyos vagy, v ilyenek, és én olyankor mindig kihúzom magam, h nna, ez az én gyerekem, büszke vagyok rá, imádom, és kit érdekel, h az anyjáról ki mit gondol?! :lol:

aztán megyünk tovább :lol: :lol:

Kép
naspolyácska

Katinka: gratulálok a Natinak a járáshoz!!!! egyedül jár, v vmibe kapaszkodik? :wink:

Beze: örülök, h megoldódott a csomó :lol: :lol:

utólagosan a szoptatásról csak annyit, h ha egyszer lesz még egy gyerekem, akkor sem fogok kétségbe esni, ha esetleg egyáltalán nem fogom tudni szoptatni, nem szabad a szoptatáson rágódni, én is annyit görcsöltem rajta, aztán az lett belőle, h a gyerek fordult el, majd mivel harapott én is leválasztottam-közös megegyezéssel :lol: abbahagytuk a szopit. tejem még mindig van. szopizni már amúgy sem a mennyiségért szopizik a Lexi, mint inkább anya közelségéért, ezért is ne aggódj, ha már nem lesz elég, attól még szoptathatod, még ha utána ki is egészíted neki tápival :wink:

Anyany: aztaa, de jóó ez a kép rólatok :wink: :o :o :o nagyon jó, h neked még megvannak a régi ruhák-cipők, így a Zsófi is tudja hordani :lol:

Kép
naspolyácska

szopiról még annyit, h a Milán kb. 5 hós koráig sokszor a mellemmel a szájában ordított, Gégéé is tanúja volt, a hasfájósága miatt, és végig, a 11 hónapnyi szoptatás során mindig görcsölt a pocakja, ficergett, nyöszörgött, sírdogált, és bevallom nektek őszintén, h vhol legmélyen bennem, megkönnyebbülés volt, mikor abbahagytuk a szopit. nekem lelkileg nagyon nehéz volt ezt megélni, h miért ordít a gyerekem a cicimmel a szájában, mikor mki eddig azt mondta, h a szoptatás milyen meghitt belső kapocs anya és a gyermeke között. köztünk nem volt meg ilyen kapocs, de még egy biztostű sem, sokszor a férjem vette ki a gyereket a karomból mikor már ő sem bírta az ordítását és az én sírásomat hallgatni.

pppppppppfffffffffffff,, kicsit szomorkás a hangulatom...máma, kicsit belémszállt a boldogtalansááággggg............... :lol: :lol:

Kép
naspolyácska

Kicsit úgy érzem magam, mint egy durcás kisgyerek, kinek elvették a játékááááát....
gyere, gyere, gyere drága jó gitár kell egy igaz dal..................... :D

Betti
Kép
betti0412

BORZasztóan jó kedvem lett ezektől a soroktól :lol:
Megvan mit dúdolok ma egész nap :lol:

Tudom én, hogy Matykó nincs lemaradva és imádom ahogy kotor és amilyen gyorsasággal ezt teszi, jobb is ha még csak mászik ebből kisebbeket esik :lol:

Anyany de jók ezek a képek, édes hogy ugyanaz a ruha van rajtatok és bizony hasonlít rád Zsófi :wink: :lol:

Tünci szépen formálódik a pocid :lol: Örülök, hogy tetszett a hordozós műsor, hol láttad és mikor? Fertőzlek ám vele szívesen és a picúrok is imádnak anyához kötve lenni, és még a karod sem zsibbad el a popsirázástól :lol:

Miló a fogzástól volt ennyire cudarul? Szegénykém de örülök hogy már jobban van! :wink:

Naspi a leírást mintha rólam írtad volna csak én még elefánt is vagyok pluszba :roll:

Csajok ez a hitel elkeserítő... Tegnap nézegettem hogy milyen lehetőségek vannak, mert úgy néz ki sikerül a jövő héten eladni a telkemet otthon, de komolyan az a bajom, hogy nem tudok a pénzzel mit kezdeni, hitel kellene egy lakáshoz és 5 milla hitel 25 évre 60-65 ezer havonta :shock:
Esélytelen hogy ilyet bevállaljuk amikor az össz bevételünk kb 200 ezer és ebből 40 ezer az autó...
soha sehova nem fogunk jutni...
veszek is ma megint lottót nem adom fel egyszer úgyis megnyerem :twisted:

KépKép
winchi

ehhhh én is tiszta antiszoc vagyok megint :cry:

szopiról:
igaza van naspinak. nem kell görcsölni...
mi sokat dumáltunk a szopiról ( de jó is volt, minden nap dumálni :( )

Emma múlt hónapban szokott le...ha meggörbültem volna, akkor sem szopizott volna tovább...nem csináltam semmit; tejem is volt még, vagy van...egyszerűen nem kellett neki...és ez így van rendjén.

én sem szomorkodom.

nálunk is volt minden: túlzabálás (az anyatejeseket nem lehet túletetni EZ NEM IGAZ!!!, enyémnek még az orrán is jött vissza), hasfájás, szopisztrájk, betegség miatti nem szopi...

persze volt szép, összebújás is...Naspiéknál, amit Milán művelt szopi közben, az valóban szívhasító volt...

de rég volt.

Suttogó: én is megcsináltam a tesztet, de igazából Emmára nem tudom azt mondani, hogy mindig valamilyen...pl van, hogy idegenek láttán mit csinál....mikor mit...van, hogy rámászik, aztán falja, pl, mint Tüncit...de van, hogy pityereg, van, hogy ordít, van, hogy közömbösen néz, van, hogy durcásan néz, van, hogy vigyorog...mittomén :D de a válaszok megoszlanak a kisanygal, és a talpraelresett között.
de én szeretem olvasni a Suttogót...mond jókat.

Tünci: hát neked nincs súlyfelesleged:) az a szép poci :D

Betti, majd rólad is kérünk, ha van kedved. fejjel együtt :D

Naspi amúgy tényleg jól néz ki; bár van ,aki azt hiszi rá 15 éves :D

Kiöltözés, ilyesmi: én néha kiöltözök...de az nem én vagyok...hiába szeretnék jó nő lenni, csini nő, magassarkús nő...egyelőre ezek nem én vagyok...majd talán idővel...
de pl van, hogy melegítőben megyek valahova 8nem susogós, vagy ilyesmi, tők jó kis fitnesses naci), és ahogy egyes nők rámnéznek :( arra nincs is szó...

Emma: hát szokjuk ezt a napi egy alvást...az a gond (má megint csak a gond :D), hogy ha lefektetem pl délben akkor alszik fél kettőig...ami önmagában jó, de ha onnan nézem, hogy utánna fél kettőtől fél nyolcig ébren "kell" lennie, akkor nem jó...szegényke hullanudli estére...úgy sír néha, mikor öltöztetem...

most vagy az lesz, hogy megszokja, és majd alszik kicsit hosszabban...vagy az lesz, hogy délután beiktatok még egy rövid alvást, és később fektetem (ennek nem vagyok a híve), vagy az lesz, hogy így marad, és kénytelen leszek még két kart növeszteni, hogy tudjam ringatni, miközben öltöztetem...

éjszakák: egyszer má megint felkel...mondjuk én meg nem...fel sem ébredtem ma, norbi mondta, hogy fél háromtól 3ig tartott, mire visszaaltatta...ordított...én meg aludtam :shock:

Évi&Emma

KépKép
gégéé

winchi: pénz...saját lakás...no comment...mi örökre béreltbe fogunk lakni, az már fix...

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Mi most vettünk lakást, áprilisban, új építést. Szocpollal, hitellel, de még volt az állami kamattámogatott, forint alapú.
Pont ki tudtuk használni, deviza alapba nem is mertünk gondolkodni.
7 millió hitel, havi 40 és 50 között van még most a törlesztő, meglátjuk mi lesz később.
A rezsi is ugyanennyi, most még hozzájön az illeték részletfizetése, mert milyen gazdag vagyok, hogy lakáshoz jutottam, áfásan megvettem, és még most fizetek az államnak is, hogy vehettem. Ez a király. honnan is gondolják, hogy maradt pénzünk a lakás befejezése után erre?

Betti
Kép
betti0412

Betti,két gyerek után igényeltétek a szocpolt?
tünci28

Nekünk is hét millió a hitel,kb 60 a törlesztő..autóról csak álmodunk, éppen csak megélünk..szokszor eszembe jut, hogy mennyivel könnyebb lett volna, ha a szülőknél lakunk 30 éves korunkig, mint a barátnőm csinálja..ott megvan minden..csak lakás nincs.hihetetlen ,ohgy lassan 13 éve külön élek..ja, a párom pedig 14 évesen már dolgozott, azóta tartja el magát..jó kis "hendikep".
Megalapoztuk a jövőnket! :?
tünci28

2006-ban vettünk fel hitelt, 7600000 a hitelünk, nekünk is forint alapú, állami kamattámogatott 20 évre és 58000 a havi részlet. + 2 gyerekre megkaptuk a szocpolt, ebből építkeztünk a mamámék mellé, és mivel az ő telkükre építettünk, így nekünk is kell illetéket fizetni, a házra nem, mert új építésű. Még nem tudom mennyit, de azt sem, hogy miből. Nekünk is kb 200 a havi bevételünk, 58 a lakáshitel, 15 a másik, amit 5 évre vettünk fel, mert nem tudtuk úgy befejezni, hogy meglegyen a lakhatási, + rezsi, + kaja. Slussz. Ééés kihullik az autónk a seggünk alól, jövőre muszáj lesz vennünk másikat. De miből!
Vendég

Rákerestem az integrált tesztre, hogy mikor lesz eredmény, azt akartam megtudni, mert egy hete vették le a második vért és emailen kapom majd. Erre találtam valamit, amitől kész idegbeteg lettem megint. Idézem:

Korábbi, rendellenességgel sújtott terhesség

Amennyiben a várandósnak korábbi terhességében Down-kóros vagy idegcsőzáródási rendellenességgel sújtott magzatja-újszülöttje volt, a vizsgálat eredményét eleve pozitívnak minősítik, függetlenül a vizsgálat eredményétől. Mindazonáltal a rendellenesség előfordulásának kockázata meghatározásra kerül, a markerek és a korábbi események figyelembevételével.

Most ezt miért nem lehetett mondani? Képzeljétek, ha megnyitom és ott látok valamit, ami pozitív eredmény....én már ilyet látni sem akarok, még akkor sem, ha csak az előzmények miatt van.
Komolyan már tudni sem akarok róla, ezt a gyermeket senki, sehova nem viszi, legyen bármi is!

Betti
Kép
betti0412

Tünci, igen két gyermekre, 8 év alatt kell 'teljesíteni'. Remélem sikerülni is fog majd.

Lesz itt Szegeden a jövő héten, a Születés ünnepe hétvége, 4 nap, és tök jó előadások lesznek, pszichológusok, szülészek, védőnők, term. gyógyászok, egyéb. Kinéztem már jó kis dolgokat.

Hát igen, ez a magyar valóság. Fulladunk a hitelbe, a kötelezettségekbe, megélhetésre meg alig. A múltkor épp anyunak morogtam, hogy legyen luxus elmenni a Bahamákra vagy sportkocsit vezetni, de már az, hogy legyen fedél a fejem felett és enni tudjak vagy normális ruhákat hordani, tisztességes munkával...már az is luxus? Lassan már az emberi méltóság sérül, végigrobotolod a napod, segélyre nem vagy jogosult, elvárható lenne, hogy a munkádból tisztességesen élj.

Betti
Kép
betti0412

Hát csajok úgy látom senkinél sincs kolbászból a kerítés...elég lenne, ha csak egyikőnk megnyerné a lottó ötöst, abból futná mindenkinek vmire! :wink:
Jövőre nekünk is lejár egy régi hitel ,amit a még a telek miatt vettünk fel, megnéztem áprilisban adjuk fel utoljára..az is 11 ezer.Meg van egy 3800 ft-os áruhitel, ami még egy hónapig van, de szerintem azt észre se vesszük, ha lejár..

Betti ,azt hiszem ,hogy 1:350 -nél tekintik pozitívnak..

Lányok közületek vki csináltatott kombinált, vagy integrált tesztet??
Úgy emlékszem vki írta a kombináltat..

Betti, Neked a kombinált eredménye megvan már??

Nekem jövő hét közepére mondták.
tünci28

Megjöttek az eredmények. Negatív minden. Alig mertem itt egyedül megnyitni.
Épp ésszel ezt kibírni....

Betti
Kép
betti0412

Tünci, én csak integrálton voltam, az az összes integráltja, és csak a második vérvétel után adnak eredményt, de az ma megjött, hála Istennek, egy kipipálva. Még kettő hiányzik.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Mi is éppen tegnap nézegettük a hiteleket. :( Nekünk jövő tavasszal kell költöznünk, akkor kell legkésőbb hitelt felvennünk. Nagyon sajnálom, hogy már szocpolt nem kapunk. :cry:

Gégéé: pont akartam kérdezni,hogy Emmának elég az egy alvás? Ezek szerint nem teljesen.

Lányok, én úgy írígylem, akiknél néha apa felkel éjszaka. Nálunk maximum annyi van: "Katika, a Manó sír!" De általában észre sem veszi,hogy kelünk, vagy nem kelünk éjszaka.

Tünci: szép pocak, fog ez még nőni! :lol: Nekem is kb. ekkora volt, mikor azt hittem már hogy nagy. :D De később kiderült, még nem volt nagy. :D

Anyany: tök szupi az egyforma ruhás kép! Tényleg hasonlítotok! :D Neked is jó nagy hajad volt!

Szösz

KépKép
szosz

Betti: De jó! Jó lesz a többi is! Jónak kell lenni! :)

Szösz

KépKép
szosz

Anyany, az most tényleg ugyanaz a ruha, vagy ugyanolyan??,Hihetetlen ,hogy megvan,ha megvan!!!
Nekem is van egy gyerekkori kedvencem eltéve, de most nem tudnám megmondani ,hogy hol..

Betti, hurrá!!! :wink:
tünci28

Sziasztok Lányok!

Írtam reggel egy hosszút és Hannus kikapcsolta gépet :)

Ami tegnap lemaradt,Natinak gratula,nagyon ügyes kiscsajszi,de édes lehet ahogy megy :D :D :D Nincs róla képed?

Mancsa:Dorka hogy viseli a fogacskák bújását?Kibújt már a második?

Winchi:De jó legalább te el tudtad adni a telket :) a miénk nem kell a kutyának se :cry: a múltkor volt egy érdeklődő de inkább battyányba vett(végülis meg tudom érteni)
Sajnálom a hitel dolgot :cry: Tényleg sok amit írtál nekünk 4 milló a hitel 10 évre első évbe 38 volt második 42 most van a harmadik most 50 körül hurrá válság :cry: :cry: :cry:
Most lett valami támogatás a családosoknak a szocpol helyett meg kellne érdeklődni.

Szösz:Nálunk sem ébred fel Apa bár mostanába nem is kell Hannushoz kelni.De mikor 3 hónapig éjszakáztunk akkor ő is kelt hozzá aztán szegény ment reggel dolgozni,de ez az időszak elmúlt :D

Tünci:Szép kis pocak,jaj majd mekkora lesz a végére :D

Betti:Örülök a negatív eredménynek :D :D :D :D :D :D :D

Anyany:De jó ez a két kép :D

Naspi:Örülök hogy jobban van Miló :D

Gégéé:Nálunk is Hannus 1-et alszik van amikor fáradt este mikor suliba voltam szerdán 20-kor kelt fel mert Apa letette aludni :roll:
Persze mondanom se kell hogy utánna még éjfélkor fennt voltunk.
Vendég

Betti:
gratu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

és bátor vagy, hogy kibontottad. nagyon bátor...anyám...de dobogott a szivem, amikor olvastam...

Szösz: elég lenne, ha még egy kicsikét tovább aludna...ha 3ig aludna, akkor simán elég lenne...

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Huh Betti drukkoltam én is! Örülök, hogy negatív, bátor vagy!

Látom sajnos mindenki "szuperül" áll anyagilag, de sebaj megvan a lottóm :lol:
Jelentkezzünk a BKV-hoz felsővezetőnek azok jól keresnek :twisted:

Matyi ma pl csak egyet alszik, de csak azért mert 9kor kelt és akkor már nincs délelőtt alvás.

KépKép
winchi

Hello Lányok!

betti: de jó híreket hoztál! HURRRRÁÁÁÁ!!! :) Elhiszem, hogy nehezen ment kinyitni, de látod bátor voltál, megérte.
Jó lehet ez a születés hete program. Szerintem biztos lesznek érdekes programok.

Anyany: de tök jó ez a két kisrucis kép. Tényleg hasonlít rád Zsófi nagyon. :) Édik vagytok mindketten a képeken. Hát nekem már ki tudja hol vannak a kisruháim....

szosz: nálunk sem kel fel apa éjjel. Észre sem veszi sokszor, ha fennt volt Dorka, pedig nálunk ez gyakori esemény. :roll:

tünci: nagyon csini a pocifotó. Kár, hogy lemaradt a buksid róla. Legközelebb fejjel együtt fényképezd magad. :D:D
Hát lesz ez még nagyobb pocó is ám! :) De tök jó, hogy már így domborodik. Simizgesd sokszor! :)

Csajok, hát én is úgy nézek ki, mint egy rakás szerencsétlenség. Főleg a sok éjszakázástól olyanok a szemeim, mint egy pandának. Én sem sűrűn szoktam festegetni magam, de mostanában,ha megyünk valahová kell egy kis púder, ez az, hogy elfedjem a fekete karikákat a szemem alól. A hajam is tök csutak néha, kétnaponta mosom, de lehetne minden nap. Sajna csak kb. kéthavonta jutok el fodrászhoz is. De az is csak kb. 2 napig tart, utána meg.... :roll:
Nem is tudom, mikor dolgoztam, hogy tudtam 20 perc alatt reggel formába hozni magam. Mostanában 2 óra sem lenne elég. :D:D:D

Gégéé: de jót nevettem. :) Én is szeretnék magassarkús csini nőci lenni. De nekem sem a stílusom. Én is jobb szeretem a kényelmes rucikat. Persze míg dolgoztam muszáj volt csiniben járni, de azért nem magassarkúban, meg miniszoknyában. :D:D:D
Emmuli alvása miatt ne aggódj, mert előbb utóbb többet fog majd aludni. Ez nekünk is nehéz korszak volt, mikor elhagyta a délelőtti alvást. Mondjuk hosszú az idő estig, elhiszem, hogy elfárad addigra, meg te is, igaz? :)

beze: nehéz időszak amikor a babák leszoknak a ciciről, vagy már nincs elég tejci. Nehezen viseltem én is, mikor már nem fogadta el. Kicsit olyan "felesleges vagyok, nincsrámszüksége" érzés volt, de ezt a természet rendje. Előbb-utóbb elszakadnak tőlünk. Mondjuk én már azt is nehezen viseltem, amikor már nem ölben kellett altatni, de mindig jönnek új szokások. Add csak neki a tejcit, amíg van, az megvéd mindenfélétől, és ne keseredj el, ha pótolni kell neki tápival. Így is szép teljesítmény hogy eddig szoptattad.

Lara: Hannus jól elintézte amit írtál. :D:D:D
Dorka az egeret szokta piszkálni mindig mikor írok. :)
Várom már a csütörtököt. :)

Hitel: na, az van nálunk is. Mondjuk nekünk annyi szerencsénk van, hogy a párom nagyszülői házában lakunk. Még ezelőtt 9 évvel elkezdtük fizetni anyósom testvérének a ház akkori értékének felét, de sajnos ő meghalt, így már nem volt kinek fizetni. Anyósom nem kért pénzt a házrészéért, csak azt, hogy a haszonélvezeti jog az övé legyen. (Nekem gyakorlatilag semmi közöm a házhoz papíron, ez fáj is a mai napig, de ezért az autót,és mindenféle hiteleket, stb. az én nevemre irattunk) Az akkori értéke kb. 800.000 Ft volt a háznak, de azt mondanom sem kell, hogy se víz, se gáz, se fürdőszoba, se semmi nem volt benne. Mindent mi csináltunk, ja és tömésfal ház. Jó meleg, nyáron hűvös, de nem sokat ér, pedig már rengeteg mindent csináltunk de még van mit.
Mi a fűtésre vettünk fel 1.200.000-et, ennek havi 15ezer a törlesztése, szerencsére ez lejár február körül.
De autó hitel is van. Nem új autónk van, 10 éves, de az meg svájci frank alapú 35 körül mozog a havi díja. Ha nem lett volna a párom autóbalesete 2 éve, akkor már lejárt volna az előző autó hitelünk és most nem lenne. GRRRR mérges vagyok, ha arra gondolok,hogy más hülyesége, meg vagánysága miatt nekünk kell szívni...na, nem is gondolok rá. Szóval nálunk sincs kolbászból a kerítés az biztos. A havi gázfűtés számláinkat már le se írom....nem általányt fizetünk, téli hónapban van 40 ezer forint is, és még csak meleg sincs a lakásban, max. 22 fok.

Na, kimérgelődtem magam.
A lényeg, hogy gusztustalan, hogy a tisztességesen dolgozó állampolgárok nem élnek meg, hitelt hitel hátán kell, hogy felvegyenek. Bezzeg egyesek meg milliárdokat sikkasztanak, és senki nem kéri számon tőlük....

KépKép
ancsi_pancsi

Tünci írtam egy privit! :wink:

KépKép
winchi

winchi: remélem nyerni fogsz. Mi is lottózunk, hátha....de a bkv sem rossz ötlet. Leszek HR manager. Aztán jól leszámolok, hátha kapok pár milla végkielégítést. :)

KépKép
ancsi_pancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?