Új privát üzeneted érkezett!

Na, jóóóó, Mancsa megnyugodtam méééég nincs nagy hasam!!! :lol: :lol: Aztaaaaa! komolyan nőhet ekkorára????Tényleg az jár a fejemben ,hogy Violával még a hatodik hónapban is mondták ,hogy nagyon pici a hasam, hogy egy bővebb pólóban senki meg nem mondta, most meg..és azt hiszem ,hogy egyik napról a másikra "kidőlt" a hasam..Végig a heg mentén, talán az is számít.Végülis nem baj, de meglepődtem.Tényleg nem hittem abban ,hogy a nem első terhességek hamarabb látszanak.
tünci28

Sziasztok!

Szívesen venném, ha egy nap nem 24, hanem 28 órából állna, így beleférne a gyereknevelés mellett a házimunka és a tanulás, fórumozás. Sajnos nem sikerül összehangolnom a dolgaimat.

Nagyon jó nézegetni a babaképeket. Én pont erről írtam a szakdolimat, amit Tünci is megélt most.
Élet az anyaméhben - Találkozás a magzattal. Mennyire fontos az anya-magzat kapcsolat szempontjából az ultrahang.
Én imádtam uh-ra járni, mindig kikönyörögtem egy-egy alkalmat.
14 hetes terhes voltam, mikor megtudtuk, hogy Milu kislány, bár nálunk előtte megkérdezte a "doki", hogy szeretnénk-e tudni.
A 30. héttől pedig 3 naponta jártam, de nem mindig néztünk 4D-t, csak hetente 1x :oops:

Beze: Ne aggódj, mindent úgy csinálj, ahogy az anyai ösztöneid súgják. Biztos nincs semmi baj. Olyan szép súlya van Lexinek!

Sajnos nem tudok képeket feltenni, mert csak kameráztunk. Milu imádja visszanézni magát. Van egy rész, ahol tolja a csattogós Süsüt, majd véletlenül elesik benne. Annyira röhög saját magán. Utána pedig kéri, hogy megnézhesse még egyszer. (ezt persze nem engedem, majd holnap újranézheti)

Bocs, témaváltás! Láttátok a Raiffeisen új reklámját? Rég nevettem ennyit. 8)

Császármetszés: Régen az éves szülések közül évente volt kb 200 császár. Most majdnem minden második szülés császármetszés. Nem is tudom melyik a jó.
Most gondoltam bele, hogy nekem végig bent volt a kontaktlencsém a műtét alatt. Senki meg sem kérdezte, hogy van-e?

Kép
jaffa4

Mancsa!

Nagyon szép nagy pocód volt!
Dorcsinak megkésve, de nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!

A kutyusok nagyon aranyosak. Férjem egyik favoritja a beagle. Majd néha számolj be róla, hogy milyenek természet szempontjából.

Kép
jaffa4

Mancsa, nem a védőnő mondta, hanem a gyerekorvosunk. De lehet, hogy mégis tápszerezni kell, ma ki tudja hányadszor megint becsomósodott a bal mellem, most először viszont este már nem jött belőle semmi. Szegény lányom meg üvöltött az éhségtől, a jobb ugye kevés volt... :cry: Nagyon szomorú vagyok... Még szívesen szoptattam volna, de így nem fog menni... :cry: :cry: :cry:

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

beze!
ne szomorkodj!
8 hónap is gyönyörű teljesítmény!!!
az én kisbékám 6 hónapig kapott tejcsit. nem szopizott és addig bírtam a fejést. DE A TEJCSI A LÉNYEG!!! AKÁRMEDDIG!!!
és úgy jó ahogy van! ha tápit kap, azt se bánd. nálunk a tápizás is egy szertartás. odabújik a hátán fekszik és kéri az üveget. utána még bújik és általában az apja altatja.

pocak? nekem van egy vicces pocifotóm!
megkeresem!

és köszi a reszelőket.

anyós mai bölcsessége:
" ha pihenésről van szó, akkor minden várhat. a munka is megvár."
az összes hajam égnek áll. nekem azt tanították, hogy el kell végezni a munkát, utána lehet pihenni.
de a férjem nagymamája is kavar(neki is szörnyű természetet van, anyós csak 30évvel öregebb kivitelben, amúgy anyós anyósa...). eltartási szerződést akar, hogy 24órán keresztül kiszölgáljuk. de meg lett neki mondva, hogy a férjemnek Zsófi és én vagyunk az elsők. a többi nem számít.
Vendég

tünci! a heget ellenőrizgeti a doki mindig? van valami pocaktartód? esetleg kérdezz rá. nehogy a heggel is gond legyen!!! nem ijesztgetni akarlak, csak szerintem fontos.

a hugomért is izgulook, meg az itteni kismamikért is!!!!!
Vendég

Kép

na én így néztem ki egy hónappal szülés előtt...

arra emlékszem, hogy a végén egyszerűen nem bírtam úgy leülni, hogy összezártam a lábaim, mert a lábam közé ért a hasam...

há 97 kiló az 97 kiló barátaim :D

most 83 vagyok...még egy tizest le kellene dobnom...de ötöt legalább...mentségemre legyen mondva, hogy a 30. héten ugye rámparancsoltak, hogy növesszem nagy ütemben a gyerekem...hmmm...

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Kép
Kép
Kép
itt 8 hónaposak vagyunk Zsófival. a művészi arc pedig a most terhes idősebbik hugom alkotása. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

nosztalgiázunk?????
én úgy szerettem terhes lenni. egyedül az állandó félelmet meg izgulás nem szerettem, féltem a koraszüléstől...
ilyen volt: Kép és ilyen lett: Kép
Vendég

én a parát nem szerettem: van-e szívhang, van-e még, tarkóredő, afp, genetikai uh, ilyen vérvétel, olyan vérvétel, ciszta, koraszülés, császár nem császár...

az időt sem szerettem, sőt ti tudjátok, mennyire nem voltam jóban a tetü lassú idövel:
először menni a dokihoz, aztán egy hét, újra, aztán 1 hónap a következőig, az csigalassú, aztán megint egy hónap, meg megint, meg megint, meg megint...végtelenségig...aztán mikor azt hiszed, hogy most már kibújik, még akkor is hetek...

a para meg az idő: ezek nagyon gázosak...ha nem lett volna itt akkor Naspi, akkor szerintem 130 kilósan mentem volna szülni...

de lányok: mindjárt október...egy újabb hónap...kitartás

Évi&Emma

KépKép
gégéé

anyany:

hát igen...gyönyörű volt, és most meg csodaszép...

néha azon kapom magam, nem is emlékszem milyen volt kicsinek...újszülöttnek...persze vannak emlékképek, de még jó, hogy van videó :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Anyany, az a kép,egyemmeg a tesód, vicces, majd most nem vigyorog a saját pociján!!! :D
Nagyon szép formásak voltatok.
Heget még nem nézik, majd talán a 30 hét után van jelentősége,meg ha természetes szülés lenne, akkor a szülés, vajúdás alatt.
Érdekes, hogy Bobokánál(másik topik) vmikor a 35-36. hét körül 3.5 mm mért a dokija és mégis megvárták a 40.hetet a császárral.Nekem azt mondta a dokim ,hogy a 4-5 mm már kritikus vastagság ,amivel nem lehet megvárni ,hogy beinduljon.De talán az is számít, hogy éppp 20 hónap telik el a két szülés között, ez nem kevés már(annyira),sokan ennél kisebb korkülönbséggel is vállalnak babákat.

Gégéé, hát igen, mostanság egy terhesség, még a kiegyensúlyozott anyukáknak is para egy kicsit..magamról nem is beszélek.Tényleg ott az a sok vizsgálat, meg mérés, jó -e, nem jó..pl, most nekem nagyon jó lett a tarkóredőmérés, meg szemre minden rendben, de ugye levették a vért a kombinált teszthez..még aznap azt álmodtam ,hogy pozitív volt a down teszt...ennyire be lehet görcsöltetni az embert..

KépKépKép
tünci28

Igazad van Tünci, ennyire be lehet görcsöltetni az embert, vagy inkább ennyire begörcsöltetjük magunkat.
Levivel eszembe nem jutott, hogy akármi baj lehetne. Pedig mindenki azzal cseszegetett, hogy nem félek?, mert a munkám során annyi beteg gyereket látok. És nem féltem. Valahogy úgy voltam vele, hogy az a munkám, ez meg az én gyerekem. Hát Dorcsinál triplán végigparáztam mindent...20. hét után folyton jaj megindul a szülés, nyílik a méhszáj, folyik a magzatvíz, úristen, nem mozog már egy ideje, lehet, hogy nincs arca, mert a doki mindig azt szerette volna megmutatni uh-n, de büdös kölke szégyenlősen mindig elfordult...
Szóval tényleg lehet parázni még akkor is, ha előtte van egy egészséges gyermek. Fel nem foghatom, hogy ti mit élhettek át Bettivel...azt az aggódást, feszültséget ami bennetek lehet...

Hegvastagság: szerintem neked azért előbb nézni fogják, hisz téged nem bikinivonalban vágtak, hanem hosszában nem, jól emlékszem? Vagy ez mindegy?

Anyany: de szuper képek, hugodéra is lehet rajzolni nemsokára.
Zsófi nagyon cuki, jó sok haja van.

Gégéé: én 90-el mentem szülni mindkétszer, csak másodszorra 10 kg-val többről kezdtem, de én csak 155 cm vagyok, kövér disznó.
A kórházban az ügyeletes doktornő 3x megkérdezte, hogy biztos megvagyok 155 cm, hozhat egy mérőszalagot, mert ő megcsászározna, mert nagy baba lesz. Már vicces volt, ahogy az ajtóból visszafordult, hogy de tuti a 155, így görbüljek meg?

Jaffa: írok majd a kutyákról, most 3 hónaposak, kis csintalanok, olyan éles karmuk van, tegnap végigszántotta az egyik Levi arcát. Sógornőmék hozták őket, tök pici helyen voltak 8-an, most élvezik az udvart, de olyan büdik még.
Köszi a köszöntést!

Beze: sajnálom, sajnos ezt végigzongoráztam Dorcsinál. 3,5 hónapos koráig csak szoptattam. Unokatesóm hozott nekem homeós tejserkentő bogyót, beszedtem, és az apasztotta a tejem. Pedig mikor éreztem, hogy kevesebb rögtön kaptam utána és szedtem tovább. Mire lemértem az evését, akkor döbbentem rá, hogy egész nap kap annyit, amennyit 1 evés alkalmával kellene. És az én gyerekem csendesen éhezett, nem sírt, csak annyira kereste a cicit mindig. Komolyan akkora tragédiának éltem ezt meg, bőgtem, sajnáltam, fejtem, tápszereztem, cumizavar is közbejátszott és nem tudtam már visszahozni a tejet.
Most már örülök annak, hogy 3,5 hónapig kapott anyatejet, meg utána kicsit a tápszer mellé.
De nem gondoltam volna, hogy gondom lesz a szoptatással, Levi 9 hónapig szopizott lenőtt nyelvvel.

Na mi van, még mingig alszik a családom? Férjem délutános a héten, ott szuszognak mellette a lurkók.
Vendég

Tünci
Lehet kapni ilyen pocitartókat, ami kicsit könnyebbé teszi a bőrnek a viselését. Szerintem érdemes lenne beruháznod egyre, a heg az csak heg, könnyíteni rajta kicsit.ű
Még én is gondolkodtam rajta, mert ugye még nem tudom, hogy a nyitott gerincem mit bír majd el...de az utóbbi fél évben nagyon sokat edzettem a hátizmokat. Még most is csinálok rá gyakorlatot, hogy ne veszítse el a tartását, de ezt nem tudni, mit bír majd.
Az biztos, hogy fájdalomcsillapítás gerincbe kizárva.
Anyum tegnap itt volt, beszélgettünk és azt mondta, hagyjam a szülés dolgot, próbálja a császár felé terelni majd a dokimat.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok, jó reggelt!

Anyany, Mancsa, köszönöm szépen. Egyelőre fogalmam sincs, mi lesz, igazából nem akarok tejserkentőt inni, a bal mellemen tuti nem segítene. Borzalmasan be van durranva, úgy érzem, Lexi már nem is akarja kiszívni...A védőnőt meg nem érem el!

Ancsi, milyen gyógyszert kaptál a becsomósodott tejmirigy kezelésére? Előbb-utóbb nekem is szükségem lesz rá.

Mindjárt mutatok én is egy pocifotót, nekem nem volt nagy. :wink:
Anyany, a tiéd haláli volt. :D

Tünci, a kombinált teszt is negatív lesz!!! Én is féltem, de azt sulykoltam magamba, hogy ennyi rossz után nem lehet, hogy a kislányom ne legyen egészséges! Tökéletesek lettek az eredményeim. A kistesónál is levetetem.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Akkó' nosztalgiázzunk!

4 hónaposan, addig elég szépen tartottam a súlyomat, ez pont valentin napon készült

Kép

2 és fél héttel szülés előtt, vígan heverésztem Siófokon, persze mindenki ufo-nak nézett. Mintha egy nagy focilabda lett volna a hasam helyén. Olyan kis gömbölyű volt. :D:D Én megy egy tehénke...
Kép

Ez meg pár nappal szülés előtt... no comment...:D:D
Kép

KépKép
ancsi_pancsi

Kép

26 nappal szülés előtt.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Ancsi, nekem sosem volt ekkora. Szép! :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

15 kilót híztam, most 22,5-nél tartok.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

beze: nem kaptam semmit, csak borogatnom kellett, állot vizes ruhával. De mivel neked még szopizik a babód, te ne tegyél rá hideget, próbálj meleg vizben fürcsizni, utána picit masszírozni, meg esetleg fejni, ha tudod, hátha.... sajnálom, hogy kevés a tejci, de ez is gyönyörű teljesítmény. Én csak kb. 6-7 hónapig tudtam, vagyis lett volna még pici tejci, de Dorkának jött a foga, és nem akarta nagyon elfogadni a cicit, meg hát a tápi könnyebben csorgott az üvegből.
Ha egyedül nem megy a masszírozás, lehet jobban járnál, ha bemennél a kórházba, vagy dokihoz, hátha kimasszírozzák belőle...

KépKép
ancsi_pancsi

beze: édi volt a pocid, nekem kb. 6 hósan volt ekkora.
Szerintem rád rádfért az a pár kiló, jó vékonyka voltál.

KépKép
ancsi_pancsi

az a pocitartó nem hülyeség!!!!!

látom mindenki jó nagy volt!

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Ancsi, köszönöm a gyors választ. Akkor borogatok, megpróbálom meleg vizessel. Fejni ilyenkor nem tudok, tapasztalatból mondom, masszírozás meg sose jött be, csak betojtam a fájdalomtól...

A terhességnek normális testsúllyal indultam, 174 centivel, 62,3 kilóval, most 54.7 vagyok.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Jó reggelt!

Nahát, milyen jó kis képek vannak!micsoda pocik!!!

Beze, az 4 hónap, akkor mégsincs nagy hasam. :) mostmár nem tudom eldönteni.Én 64 körül voltam , most 67 vagyok.Bár olyan érdekes, mert egy nap két kilót is ingadozik a súylom,nagyon sok vizet iszom, talán 3-4 liter is megvan.Nem tudom ,mi ez a haskötő, de majd utána nézek.Egyébként már most viszket a hegem és csúnyán ki is vörösödött.Párom úgy akart fényképezni ,hogy ne takarja a ruha, de nagyon csúnya, azt nem mutogatom.Képzelem milyen lesz, ha végigrepedezik. :(

8 hónapig szoptatni, ez hatalmas dolog!!!!

Mancsa, azt nem tudom, hogy abból a szempontból számít -e a hegvastagság, hogy hosszába vágtak,biztos nagy lesz a terhelés rajta, mert bár most pici a méhem, ugye kb, mnit egy sárgadinnye, de a metszés hossza a 26.heti terhességi méretnél a méh teljes hossza, kb 20 centis.A bőrömön is 14 centi.Majd ezt is megkérdem.Azt tudom, hogy ugyanígy vágnak majd.

KépKépKép
tünci28

jó reggeltet!
nekem az egyik mellemben levő csomó a melegtől, a másik csak a hidegtől oldódott fel. amikor meg egyik sem használt, mentünk az ügyeletre, kaptam oxitocint, és egy óra múlva jól kiment a csomó, kifejtem.

ancsi! jó a szivecskés pizsid!

jajj, most majd énb rajzolom a hugom hasát!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

két óra múlva indulunk vissza...
VÉGRE!!!
Vendég

Sziasztok!

Micsoda pocidömping :lol: Valaki benéz a topikba azt hiszi mindenki mindjárt indul szülni :lol:
Na mindjárt én is megkeresem az utolsó képet :wink:

KépKép
winchi

Kép
38 hetesen 5 nappal a szülés előtt még Pakson voltunk kirándulni :lol:

Megkerestem a 12 hetes pocifotót, nos most nagyobb szinte a hasam mint akkor volt :oops:

Pocitartót hordozókendőből is lehet kötni és amikor meglesz a baba akkor is lehet tovább használni :wink:

KépKép
winchi

sziasztok!

Mennyi pocakfotó.... :D

Reggel nézegettem a Brendon őszi katalógusát. Van benne egy cuki baba, fekszik egy lila pöttyös rugiban. Mutatom Gabikának a képet, meg hozzáfűztem, hogy ha ilyen babát látok, mindig meg jön a kedvem a tesóhoz. Mi volt a férjem reakciója?
"Hidd el, hogy nem így fekszik egész nap...!" :) Ennyit a tesóról!

Szösz, Katinka!

Bocs, hogy nem álltunk meg, de siettünk a Skálába egy barátnőmmel.
Legközelebb ha találkoztok csatlakoznék egy játszóteres találkára.

Találka, Lányok?

Anyany! Remélem anyósodat túlélted és a visszaút is jól sikerült!

Beze! Melegvizes zuhany alatt nem próbáltál meg fejni? A meleg víz ellazítja az izmokat. Kicsit átmasszírozod előtte és közben is. Sokaknak beválik.

Tünci! El is felejtettem. A piacon van egy árus, aki kismamarucikat árul. Én vettem ott szoknyát és nadrágot is. Kb. 5000 Ft volt a naci.

Kép
jaffa4

hazaértünk. félig már ki is pakoltam.
végre itthon! tú0lélt0ük.
Vendég

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Jaffa, igazad van, a zuhanyt kipróbálom, egyszer bejött, hátha...Még nem tudom és akarom feladni, nem vagyok rá kész...Azért már van itthon tápszer... :cry:

Anyany, én teljesen átérzem a helyzeted, én gyűlölöm az anyósomat, a hangjára rosszul vagyok! :evil: Múlt hétvégén kétszer is itt volt, persze rögtön ki is akasztott, szombaton meg mi megyünk hozzá. Szerencsére anyukám is jön, így nem lesz annyira ciki, hogy nem állok szóba vele!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Na, nem mintha ő normálisan tudna velem beszélgetni, gondolom, nem is akar. Akkor jó, ha nem látom!!!! :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Ezt kaptam tegnap.

Egy internetes napilap gyermekorvos tanácsadójaként hozzám intézett
kérdését és az arra adott válaszomat olvashatják az alábbiakban:

"6 hónapos fiamat ajánlott-e beoltatni H1N1 vakcinával? (Tápszeres
baba születése óta.)

A testvére 9 éves iskolás.

Oltás jeligére várom válaszát!"

A válasz:
A teljes vírust tartalmazó vakcina használata tilos volt eddig,
műhibának számított a csecsemőkorúaknál. Hogy ez a (teljes vírust
tartalmazó) új oltóanyag mit tesz majd a csecsemők immunrendszerével,
milyen káros vagy súlyos mellékhatásai lesznek, az elválik az idők
folyamán (ha lesznek olyan bátrak, akik kísérleti alanynak dobják oda
a babájukat), mivel az új oltóanyagot a 3 éven aluliaknál nem is
próbálták ki. Még a 9 évesnek sem adnék teljes sejtes vírust
tartalmazó vakcinát, csak hasított (split) vakcinát. Kérem, nézzen be
a www.natursziget.com lapra, ahol a kételyeimnek is hangot adtam már,
bár eddig választ nem kaptam.

Dr. Sebő Zsuzsanna

Miért ellenzem?

Miért e nagy ellenkezésem az új, úgynevezett pandémiás
influenzaoltással szemben?

Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el
kellene kezdeni a tömeges vakcinációt!

Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó
oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem
alkalmaznak. Talán Afrikában még használható...

Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze 40 (negyven!) 3-18 éves
gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú
mellékhatásokról nincsenek információink.

Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos
bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi
információink.

Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a
megbetegedések száma - hamis.

Ki vállalja a felelősséget?

Mit látok ebből házi gyermekorvosként? Valóban nagyobb a
betegforgalom, mint a korábbi évek azonos időszakában, de ennek a
megnövekedett betegforgalomnak a 80%-át az iskolából kitiltott,
hazaküldött gyermekek teszik ki, akiket valamilyen apró, őszi hurutos
tünet miatt hazaküldtek a pedagógusok az ÁNTSZ-től kapott körlevél és
a sajtó okozta hecckampány miatti félelmükben.

Nem javaslom az új oltást, mert eddig mindenütt azt oktatták, hogy 3
éven aluli gyermeknek nem szabad teljes sejtes vírust tartalmazó
vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott.
Kipróbálatlanul? Vagy majd most kipróbáljuk? Hát az én unokámon
biztosan nem.

És a terhesek?

Veszélyeztetett és az elsőként oltandó csoportba tartoznak a terhesek.
Teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinával nincsenek vizsgálatok, mi
több, eddig tilos volt így oltani. "Nem lesz olyan gyártó cég, amely
leírja, hogy terheseknek ajánlja, hiszen nem áll rendelkezésre
elegendő információ, ugyanakkor tudjuk, hogy az influenzával járó
lázas állapot megnöveli a szövődmények kockázatát" - mondta Falus
Ferenc országos tisztifőorvos. Ennek ellenére az első ütemben oltandók
közé sorolták a várandósokat, méghozzá az ingyenes oltással (teljes
sejtes vírus!).

Most akkor olthatók? Vagy kinek a felelősségére olthatók a várandósok?
Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az
összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?

Nem javaslom

Nem javaslom az oltást, mert az ingyenes oltás mögött komoly anyagi
érdekeltségek vannak, aminek a jelei már kiszivárogtak. Ehhez csak
idézek: "Hát mindennek ára van" - derült ki Németh Zsoltnak, az
Omninvest Kft. szóvivőjének szavaiból. Öt éve - amikor a
madárinfluenzától volt hangos a világ -, 15 évre szóló szerződést
kötött velük a kormány. Eszerint 2 milliárd forint állami pénz ütötte
a cég markát, amit saját 1 milliárd forintjukkal fejeltek meg, és
fejlesztették ki a madárinfluenza elleni védőoltás technológiáját.
Akkor ugyan elmaradt a világjárvány, ám a szakemberek kijelentették:
csak idő kérdése, és törvényszerűen jönni fog...

"A cég persze nem veszi jó néven a szerinte igazságtalannak tartott
bírálatot, hogy állami pénzen él. Úgy tartja: a fejlesztésre három éve
kapott 2 milliárdért már megdolgoztak azzal, hogy 1100 forintért
szállították le minden évben a szezonális influenza elleni oltást."
Azt az oltást, amelynek jó része évről évre megmarad, kárba vész.

Nem javaslom az oltást, mert nem véletlen, hogy hiányoznak a hiteles
szakmai vélemények. Sem az infektológiai szakmai kollégium, sem az
oltási tanácsadó részéről, sem a László Kórház infektológusaitól nem
lehet állásfoglalást olvasni, hallani sem a szakmai lapokban, sem a
médiában.

Köztudomású, hogy az influenza elleni oltottságban az egészségügyi
dolgozók, köztük az orvosok a sor végén járnak, azaz nem oltatják
magukat. Ez az adat megállja a helyét egész Európában. Ugye, senki nem
gondolja, hogy valamennyien felelőtlenül gondolkodó, tudatlan emberek?

Talán azt tudnám tanácsolni a bizonytalan laikusoknak, kérdezzék meg
háziorvosukat, de ne arról, hogy ajánlja-e az oltást. Hanem kérdezzék
ezt: "Doktornő, doktor úr, Ön beoltatja magát? És a gyermekeit, az
unokáit?"

Jelen sorok írója egészen biztosan nemet fog mondani. Nem adok be
teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát!

Dr. Sebő Zsuzsanna
gyermekorvos

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Már korábban eldöntöttem, de ez is megerősített, hogy nem adatom be az oltást!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

beze!
hát nem is tudom mit mondjak.
szörnyű, amikor a párunk anyja egy iszonyat.

engem nem érdekelne, elviselném. ha beleszól a dolgainkban, azt eleresztem a fülem mellett. jó tanácsokból nem kérek, szépen nevelem a kislányomat. egészséges, fejlődik.
de az, hogy havonta fizetjük a házát és a hónap végén azon aggódok, hogy mit adjak Zsófinak enni másnap, az több a soknál.
megmondja, hogy osszuk be a pénzünket, és szerintem a havi 65Ezer nem is olyan sok. (kiváncsi lennék, akkor sem lenne e sok, ha ő fizetné). ha a sajátunkat kellene fizetni, valóban nem lenne sok... de így...
most megint akcióba lendülök és felteszem pár oldalra a ház hirdetését.
Vendég

nem kell szuri. vigyázni kell.
figyelni kell, ahogy eddig, talán még jobban.

és imádkozni a terhes hugomért, hogy az ő sulijukat kihagyja...
Vendég

Sziasztok Lányok!

Jaj mennyit írtatok :D

Először is nagyon szépek a kis pocilakók Tünci,Betti pocifotót is tegyetek ám fel,ha lesz :D

Anyany:Üdv itthon :D Jól meg vagy áldva anyósoddal :evil:
Ha nem olyan sok a 65 ezer akkor fizesse ő aztán megtudja :shock:
Bilizéssel hogy álltok?

Beze:Köszi,hogy bemásoltad ide ezt az oldalt :wink: Bár eddig is úgy voltunk vele hogy nem adatjuk be.Anyós :evil:
Ez a 8 hónap is nagyon szép :D Remélem hamar elmúlik a gyulladás.

Képzeld Ancsi én meg okt 8-án 16:55-kor megyek dokihoz velünk is jön Anyú rákszűrésre.Remélem találkozunk :D Dorka is megy veletek?
Nagyon jók a pocakos képeid az a valentin napos úgy tetszik :D Meg a strandolós is :D Még emlékszem rá mikor írtad hogy voltatok,mintha most lett volna.

Mindegyik pocifotó olyan szép :D :D :D Anyany :lol: most majd te is rajzolhatsz nemsokára.
Vendég

Sziasztok!!

tegnap már akartam írni, de sajnos a Miló megbetegedett, így nagyon car éjjelünk volt, este még csak orrfolyás, ma már lázas is volt, és köhögött, és egész nap nem tudtam amdokit elérni így majd csak holnap jutunk el hozzá, ráadásul csak este 6-tól rendel. szegény gyerek, annyira sajnálom, porszívózni kell az orrát, hát attól meg úgy ordít édesem, ha már meglátja a porszívót h veszem elő, már sír, na meg a szirup, köptető és orrcsepp, hasonlóképpen megviseli. nagyon nyűgös volt persze a láztól nagyon erőtlen, bújós volt egész nap kézben volt :cry:

pocakfotókat tegnap szemezgettem nektek :lol: most aztán kaptok belőlem :lol: :lol: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

kb. a 12. héten készült az első, az uccsó egy héttel szülés előtt :wink:

Kép
naspolyácska

Naspi:Jobbulást Milónak!Jaj szegényem remélem hamar elmúlik.
Nagyon csini vagy :D Hány éves vagy?
Vendég

ilyen volt :lol: Kép Kép

ilyen lett :lol: Kép

Kép
naspolyácska

Jaj de édes pici Miló :D :D :D :D Az utolsó képen milyen kis huncut :lol:
Mostanába ha pici babát látok mindig kedvet kapok a tesóhoz :oops:(de még picit korai lenne)
Vendég

Mancsa: köszi :wink:

ja igen, bemutatkozás elmaradt a múltkor: szval 29 éves vagyok, Szolnokon születtem, ott jártam gimibe, a fősulit Szegeden végeztem. ott ismerkedtem össze a mostani férjemmel, ő is ott végzett, majd még abban az évben 2002-ben elmentünk Szfvárra melót keresni. én mivel anno Lepsényben kaptam mkát az önkorm.-nál így ott vettünk egy cs.házat, és 2003-ban oda költöztünk. 2008-ban márciusban házasodtunk össze, mivel a Miló akkor már a pocakban volt, így talán egyszerűbb volt, majd 2008. júliusában született meg a Miló.

olvasni én is szeretek, de én agatha christie rajongó vagyok, imádom a beatlest meg elvist, rock and roll!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

szeretek kirándulni, pihenni, na meg aludni, mindezekből most eléggé böjtön vagyok, mióta babázok :lol: :lol:

Kép
naspolyácska

gyerekem még mindig lázas :cry: :cry: még a kúp se vitte le a lázát, de most alszik, jaj milyen éjszaka vár ránk :cry: :cry:

Kép
naspolyácska

ja még annyit, h apa mlója pestre szólította, így idén májusban felköltöztünk :cry:

Kép
naspolyácska

jaj, elírtam, Lara, bocsiiiiii, a gyerekre figyeltem biztos, szval köszii :oops: :lol:

Kép
naspolyácska

Naspi:Simán letagadhatsz 5-6 évet :D

Szegény Miló :( nurofent nem próbáltátok?
Vendég

Beze: nekem terhesség alatt volt egy csomó a mellemben, megutattam a dokimnak, azt mondta tejmirigy, ne aggódjak, amúgy még a sok masszírozás kifejezetten szopi utáni melegvizes körkörös zuhany, és a meggymagpárna amit én javasolni tok :wink:

Kép
naspolyácska

he-he, igen ezt már mások is mondták már :lol: :lol:

nurofen, panadol szirup nappal váltakozva, vminagyonhosszúlatinnevű kúp éjjelre, meg most vettem vmi mexalen kúpot, azt még nem próbáltuk, volt egy hűtőfürdő is de megint lázas

Kép
naspolyácska

Sajna nincs semmi ötletem :cry: :cry: :cry:
A hűtőfürdő se vitte le a lázát?Vagy csak egy kis időre?
Vendég

szemészetről: én nemrég csináltattam új szemüveget, mert az előző már v 3 éve megvolt, és szülés óta 0,5 dipotriát romlott a szemem, amire a szemész azt mondta, h jó és h kevés, szerencsém van :wink:

Kép
naspolyácska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?