Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem tudom, a La Leche Ligások hány százalékosra mondják, hogy nem esel teherbe, ha betartod azokat a kritériumokat (mondom, nem csak az a kettő van, de többre nem emlékszem), de azt tudom, hogy a tabletta sem 100%. Anyósómék szomszédjában most született a harmadik baba, úgy, hogy az anyukája fogamzásgátlót szedett. Úgyhogy semmi nem 100%. Persze, én is tisztában vagyok vele, hogy a szoptatás nem garancia, de talán érdemes megnézni azokat a kritériumokat. Persze, én sem haygatkoznék csak arra, nekem is van olyan ismerősöm, akinek a ciklusa nem is jött vissza, hanem rögtön terhes maradt.

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Nem tudom, a La Leche Ligások hány százalékosra mondják, hogy nem esel teherbe, ha betartod azokat a kritériumokat (mondom, nem csak az a kettő van, de többre nem emlékszem), de azt tudom, hogy a tabletta sem 100%. Anyósómék szomszédjában most született a harmadik baba, úgy, hogy az anyukája fogamzásgátlót szedett. Úgyhogy semmi nem 100%. Persze, én is tisztában vagyok vele, hogy a szoptatás nem garancia, de talán érdemes megnézni azokat a kritériumokat. Persze, én sem haygatkoznék csak arra, nekem is van olyan ismerősöm, akinek a ciklusa nem is jött vissza, hanem rögtön terhes maradt.

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Gabek!
CSatlakoznék Sárához. Nekünk is van egy ismerősünk, akinél szopi alatt esett be a kistesó, sokkolta őket a dolog, mert ott is még csak 4 hónapos volt a pici!
Az LLL honlapján azt hiszem, olyasmit irnak, hogy a petefészek akkor kezd el újra a hagyományos módon működni / vagyis esélyes a teherbeesés/, ha legalább 6 órán keresztül nem történik szoptatás. Eszerint attól kezdve, hogy egy baba átalussza az éjszakát és nem kér szopit, máris ott a remek lehetőség, hogy az éjszakai összebújásból kistesó legyen! Kép
Egyébként mi is óvszert használunk kezdetektől fogva, tök jól megszoktuk. Õszintén szólva azért is válik be, mert szülés óta nagyon lassan térek vissza a hagyományos kerékvágásba, vagyis nem beszélhetünk túl rendszeres együttlétekről.
Lehet, hogy ez tényleg kapcsolódik a szoptatáshoz is, de azt hiszem, nem elhanyagolható az sem, hogy amikor az ember napokig három-négy órákat alszik, nem biztos, hogy a maratoni hancúrozás képe lebeg a szeme előtt, mikor ágyat lát. Kép Kép

Sára!
Ti merre laktok? Azért kérdezem., mert a MOM Park iránt érdeklődtél és felmerült bennem, hogy esetleg a XII. ker-ben lakhattok.
Mi a Böszörményi úton tanyázunk.

Zsófi!
A mi Botink keresztelője most áll szervezés alatt. Mi a városmajori templomban tartjuk majd a keresztelőt. Itt semmilyen papirt nem kellett bemutatni, csak többféle adatot kértek. Pl. szölők, keresztszölők vallása, szül. év, hely, nap, persze a nevük Kép, illetve a baba szöl. helye, ideje.
Időpontunk még nincs, de ez azért van, mert a keresztelést végző pap még nem mondott pontos dátumot, egyébként állitólag ha ma odamennék, két héten belül biztos meg lehetne tartani a szertartást.
Buli ügyében mi is azt találtuk ki, hogy meghivjuk magunkhoz a családot és a papot is, mert ő apósom ifjúkori barátja. Svédasztalos vacsorát fogok csinálni, nagymamák segitenek főzni majd.
Kitaláltuk, hogy a babafürdetés miatt este 6-8-ig lesz a buli és nincs tovább, mert aztán le kell fektetni a gyereket és tömegben ezt nem lehet.

Sziasztok!

Kinga
kgk

Sziasztok,

Köszi a szoptatásos infókat, tehát szülés után vége a következmények nélküli szexnek. Apropó és mikor jön meg legközelebb? Az van valamihez kötve?
Bocs, ha butaságokat kérdezek, de már nekem is csak 10 hetem van hátra, jobb ha felkészülök, hogy mi vár utána.

Kgk
Én a Böszörményi úton dolgozom kb. még egy hónapig :-)

Rita
Én ma nem megyek, nehogy átadjak nektek egy kis megfázást, nem szeretném ha a jövő héten esetleg miattam maradnátok ki a sorból

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

sziasztok!

Gabek, jobbulast Neked! Ne izgulj, öszintén én sem tudtam ezeket szülés elött, még idöben érdeklödsz!
Hogy mikor jön meg legközelebb: jo kérdés Kép mindenkinél mas. Egyik baratnömnek szülés utan 2 honappal, pedig 2-3 oranként szopizik most is a gyereke. Masik baratnönél 1 év mulva jött meg. Vincus most 4 és fél honapos és nalam még semmi....
Hol dolgozol a Böszörményi uton???

Kinga, szomszédok vagyunk majdnem! én a Bürök utcaban lakom! Te jartal babauszasra Botival?
Felhivtam a csajt, aki tartja és teljesen be vagyok sozva, jövö kedden megyünk Kép!

Sára

Kép

Kép
saara

Hát Lányok, mi meg a Németvölgyi úton laktunk, de már elköltöztünk onnan sajna Kép Alakíthattunk volna egy kismama klubbot a környéken Kép

lilló

Lillo, hat ez vicces! és messzire költöztetek??

Sára

Kép

Kép
saara

Mi meg a Mártonhegyi úton laktunk! Kép
Mondjuk nem mentünk sokkal messzebre, most gazdagréten vagyunk.
A Babaúszás minket is érdekelne, de az én Botim még pici hozzá azt hiszem. Hány hónapos kortól ajánlják?

Joe

Kép

Kép
joe

A végén még kiderül, h mindenki itt lakik és ülünk a gép elött ahelyett, hogy talalkoznank Kép!

Joe, a csajszi ma azt mondta 3 honapos kortol ajanljak. Akkor majd megirom milyen volt.
Asszem a baba-mama tornat is megnézem majd...

Ja és, ha érdekel vkit a Moltex féle ökopelus, itt lehet rendelni :www.pelenkafutar.extra.hu/ Nagyon gagyi az oldal, de tök aranyos a csaj. Nem is draga és hazhoz szallitanak. Nagyabol barmilyen pelenkat lehet tölük rendelni, nagyon nagy a valaszték.

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Anikó, nem tudom nekem Anid ezt írta emailban. Lehet, hogy Õ is elírta. Majd gondolom jelentkezik és megmondja.

Szerintetek lehet még autóval utazni a 30 hét körül? Kb. 2-3 órás útra mennénk.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sara: Elég messzire... onnan legalábbis. Szigetszentmiklósra. A párom nem igazán Bp. párti, de mivel a munkánk odaköt nagyon messze sem tudtunk menni.

Lányok! A textilpelust (cseh tetra) hogyan avassam be? Ha kimosom 95 fokon mosóporral, öblítőszer nélkül és utána kivasalom, az jó? Igazából csak majd a büfiztetésnél akarom használni, meg a Bálintka feje alá, de gondolom akkor sem árt, ha jól ki van mosva.
A ruháit már kimostam, kivasaltam, viszont ahhoz használtam öblítőt (Coccolino Sensitive), de most azt hallottam, hogy nem szabad öblítőt használni, mert allergiás lehet rá. Nektek mi erről a véleményetek?

Másik: Az első időszakban a gyógyszertárból szerezzek be fürdetőszereket, meg gondolom kell még onnan pár dolog (alkohol, kenőcsök...stb)? Ezeket a gyerekorvossal írassam fel vagy csak odamegyek a gyógyszertárba és elhozom?

Előre is köszi a segítséget!

lilló

Lilló, én pl. mostam rendesen, ugyanazzal a mosóporral és öblítővel, amivel a mi ruháinkat a Fanni ruháit is és ráadásul nem is vasaltam. Bevallom lusta voltam és nem lett semmi baja. Bár az is lehet, hogy szerencsénk volt. Szóval azért annyira nem kell odafigyelni. Ha kifőzöd a pelusokat és kivasalod szerintem tökéletes lesz.
A popsikrém és hasonló finomságokat érdemes szülés előtt beszerezni. Nekem pl. nem volt semmim, mert a védőnő azt mondta, hogy majd a kórházban írnak receptet amikor hazajövünk. Hát nem írtak és ezért az első utunk a gyógyszertárba vezetett. Kép
Szóval szerintem menj el a gyerekorvoshoz szülés előtt és írass fel mindent. (popsikrém, alkohol, hintőpor, babaolaj, fürdetőkrém, testápoló, D- vitamin, K-vitamin) Más nem jut eszembe. Azt hiszem ennyi kell egyenlőre. Aztán a doki úgyis kimegy az első héten házhoz és ha valami még hiányzik, majd felírja.

Indigo

indigo

Indigo, én a 39. héten is leutaztam vidékre, 2 orat oda + 2 vissza (nem ugyanazon a napon), igaz, hogy 2 nap mulva szültem... Kép
Az elözö hetekben is utaztam 2-3 orakat, nem volt gond. Szerintem az a lényeg, h ne legyen tul zötyögös az ut... Ja és volt soföröm. Ha Te vezetsz nem biztos, hogy olyan jo ötlet...

Lillo, szerintem ok, ha kimosod 95 fokon. 60 is elég, ha kivasalod utana. Oblitöszert én személy szerint nem hasznalok, olyan érzékeny a kis börük + a legtöbb öblitönek tök erös illata van.

Fürdetökrém, alkohol, stb.: A gyermekorvos irja fel.

Sára

Kép

Kép
saara

Indigo, én a 39. héten is leutaztam vidékre, 2 orat oda + 2 vissza (nem ugyanazon a napon), igaz, hogy 2 nap mulva szültem... Kép
Az elözö hetekben is utaztam 2-3 orakat, nem volt gond. Szerintem az a lényeg, h ne legyen tul zötyögös az ut... Ja és volt soföröm. Ha Te vezetsz nem biztos, hogy olyan jo ötlet...

Lillo, szerintem ok, ha kimosod 95 fokon. 60 is elég, ha kivasalod utana. Oblitöszert én személy szerint nem hasznalok, olyan érzékeny a kis börük + a legtöbb öblitönek tök erös illata van.

Fürdetökrém, alkohol, stb.: A gyermekorvos irja fel.

Sára

Kép

Kép
saara

SziasztokKép

Egy gyors bejelentkezés, mig apa fürdeti Danit, és Petya még huzza a lóbőrt.

Ugy látszik megirigyeltem Pirusékat, mert nálunk is áll a bál egészségilegKép Mig bent voltam a picivel addig megfázással küzdött szegény Danim, most meg vasárnap óta hány és megy a hasa Kép Kicsit kezd elegem lenni, hogy nem tud kivergődni a kórokból, mindig összeszed valamit, tuti hogy ez a lökött időjárás is hibás benne, mert nem pusztulnak a bacik kellően.

Petya még mindig kimélő üzemmódban használ KépKép , eszik-alszik, csendes kismanó, csak a hasa ne fájna annyira Kép Infacol egy kalap kaki volt nekünk, semmit nem használt, most mecsek teát adok neki, nah az mintha kicsit enyhitette volna a dolgokat. Éjjel egyszer kel, és ha szerencsém van akkor fél óra mulva ujra alszik a saját ágyában, ha nincs szerencsém, akkor a mi ágyunkban kötünk ki, de akkor is reggel 7 ig szunya vanKépKép

Hu most mindenkinek külön külön nem tudok irni, csak ahogy eszembejutnak a kérdések, hozzászólások, igy előre is bocsi, ha valakit konkrétan nem szólitok meg, csak kevés az időmKép

Dorka Kép
Hatalmas gratula a babóhoz, sok sok tejcsit neki, nektek meg sok sok boldogságot és egészséget kivánok!!!

Szoptatás kontra teherbeesés:
Petya is szopi alatt fogant meg, igaz hogy 17 hónapos volt akkor Dani, de még napi 6-7 szer szopizott, vagyis ez se 100% os hogy megvédene...

A mensim nekem pl majdnem fél év mulva jött meg először Daninál, kiváncsi leszek hogy most mikor áll majd helyre a ciklusom. Hogy a védekezéssel mi lesz azt még nem tudom, mert gyógyszert nem szedhetek, az óvszert meg egyikünk se birja. A dokim a spirált javasolta, de azt ugye már csak akkor ha normalizálodik majd a ciklus...bár bevallom ehhez se fülik a fogam... jó tudom, menjek el apácának és akkor nem kell ezen filoznomKépKépKépKépKépKépKép

Utazás:
Magam részéről én végig vezettem, még a szüléshez bevonulásnál is én mentem be magam autóval, mert nem volt éppen aki bevigyen, de semmi problémát nem okozott a dolog. Imádok vezetni és amugy is szeretek kicsit távolabb ülni a kormánytól, igy nem volt probléma a pocak beféréseKépKép A hosszabb utazásnál érdemes többször megszakitani az utat és kicsit megmozgatni a lábát, kezeket...

Bébiuszás:
érdekes hogy pont egy másik forumon is előkerült a téma... Van aki dicséri, van aki tart tőle...
Anno mi is akartunk menni, de sajnos Daninak enélkül is lett bőven futószemölcse, igy mi kihagytuk a dolgot, sőt Petyát se fogom vinni, nem akarom, hogy ő is összeszedjen valamit a vizből.

Mosás, öblités:
Magam részéről csak az öblitőt cseréltem le sensitivre, a mosópor maradt amit addig is használtam. Hála nálunk semmi bajt nem okozott és azóta se okoz az öblitő. A textilpelust én is 60 fokon mostam először és vsaltam utána, de később már csak 40 fokon mostam. A fertőtlenítéses dolgokat szerintem jó középutasan csinálni és nem tulzásbavinni, mert lehet annak is hátulütője.

A gyerekorvos fel szokta irni előre ami a babának kell, és amig nincs TAJ kártyája a picurnak, addig a sajátunkat kell irni a receptre, ugy hogy az első szám 8 lesz, a többi változatlan.
Arra figyeljetek, hogy ne járjatok ugy, mint mi: feliratta apa, és mint aki jól végezte dolgát elfelejtette kiváltaniKépKépKép végül is csak azt kértem tőle hogy irasson receptetKépKépKép

Bocsi de fürdetés végetért, majd őrobálok sürübben jönni...

puszi
Ági Peti Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Agi! Melyik forumon van szo babauszasrol?? Most jol megrémisztett a gyermekorvos... Kérni kell igazolast, hogy egészséges a gyerek emiatt hivtam fel és azt mondta nem javasolja, mert tényleg mindenféle bacit összeszedhet a baba Kép Azt is hozzatette, hogy ezt inkabb az anyukak élvezik Kép Haaat, lehet igaza van!
Engem anyam vitt el babauszasra, mikor én is minimano voltam és ö csak jokat mond rola - baba és mama szempontbol....

Mosas: Lillo, még csak annyit, hogy én azota sem vsaltam ki a pelusokat. Miota megvan a babus 40 fokon mosom öket.

Na mostmar tényleg eldugulok Kép!

Sára

Kép

Kép
saara

Dorka, bocsi elfelejtettem gratulálni a jövevényhez. Kívánok sok tejcsit, boldogságot és phenést.

Saara, köszi az infókat. Szerencsére a párom vezet. Remélem nem lesz semmi gond.

Ági, neked is köszi a tippeket. Akkor néhányszor megállunk egy kicsit mozogni.
Diétázol még?
Gyógyuljatok meg minél hamarabb!!!

Indigo

indigo

Helló Mindenkinek!
Indigó: valóban elírtam a doki nevét! Bocsi! Kijavítod?
Volt valaki tegnap a szülőszoba látogatáson? Csúcs a szoba! Gyerek rugott is egyet egyből! Én nem tudom csajok, de így békésen, csendben nézelődve is félelmetese volt! Vizuális típus vagyok, s láttam magam szülni, hát össze kell szednem magam! A fenti szobák és a rendszer az már enm tetszett annyira, de azt a 4-7 napot (igény szerint) ki lehet bírni! Nem?
A fenti szobák között lehet választani aszerint, hogy hol van jó csecsemős nővér? Vagy nincs nagy különbség köztük?
Szoptatás-védettség témához: a tesóm és én köztem 14 hónap van, tehát én még javában szoptam, mikor anyum terhes lett! Erről ennyit! A természet néha vicces kedvében!
Hogy lehet smilikat betenni az írásba?

Kép
anid

Hello!
Én voltam tegnap szülőszoba látogatáson, de még sosem jártam itt a társalgóban. Tényleg nagyon jó volt, tesóm értékelte is (saját rosszabb tapasztalatai után). Merthogy én tesós szülésre készülök, a párom nem bírja a kórházat. Már tegnap is csak részletekben sikerült néznünk a Vészhelyzetet, mert ha beteget hoznak, akkor ő kapcsol. :-)
pági

prucsok

Amúgy a baba hasfájást (és más egyebet) illetően a Kriston trénerem a Weleda termékeket ajánlotta. Van egy baba masszázsolaj nevű termékük, amit a leírása szerint célzottan a has görcseinek oldására fejlesztettek ki és megelözö masszázsként megóv a szélgörcsöktöl. Egyébként biotermék, tehát bioboltokban kapható és így bababarát. Saját tapasztalataim nincsenek vele, de a lányzó a húga kislányának ajánlotta és nekik bevált.

prucsok

Saara
A Böszörményin helyileg a Posta épületében dolgozom, cégileg pedig a Minimaxnál :-) Úgy tervezem, hogy még egy hónapig szórakoztatom a sok ezer gyereket, utána pedig már majd csak egynek szentelem az időmet, energiáimat.

Ma olyan szépen sütött a nap, hogy a két barátnőmmel és az egyik gyerekével elmentünk játszótérre. Olyan jó volt a kicsiket látni hogy élvezték a napsütést, és belegondoltam, hogy hamarosan ránk is ez vár :-)

Üdv,

Gabi

Kép

Kép
gabek

Dorka!

Gratula Norbihoz! Kérünk képeket, amint kiszabadulsz a kórházból!! :-)

Lányok!
Én a védőnőt kérdeztem pont múlt héten a mosásról: azt mondta, hogy esetleg használjam a Coccolino Sensitive-et öblítőnek, de egyébként nem érdemes túl nagy felhajtást csinálni az egész körül. Meg mondjuk a vasalás jót tesz, mert az fertőtlenítő hatású.

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Anid, Prucsok: Mi még a múlktori szülőszoba látogatáson voltunk. Engem lenyűgözött. Az alagsor alapján sokkal rosszabbra számítottam Kép De nagyon megnyugató volt az egész. Azóta már annyira nem parázok a szüléstől, csak már nagyon-nagyon szeretnék túl lenni rajta.
Hát igen, a gyerekágy... Az már annyira nem nyűgözött le. De azért ki fogom bírni azt a pár napot, főleg hogy szerintem nagyon nem a szobával leszek elfoglalva.

Köszi a segítséget Mindekinek pelus és gyermekorvos ügyben! Kimostam a pelusokat, ki is vasaltam. Kép Még hétvégén kitapétázunk, aztán már csak be kell rendezni a szobát. Izgalmasak ezek az utsó hetek. Jövő héten felkeresem a gyerekorvost is.

Indigo: Az utazással kapcsolatban annyit, hogy mi még jövő héten tervezük egy közös hétvégét valahol vidéken, mert a házassági évfordulónk lesz márc. 26-án. Szerintem Eger lesz belőle, mert oda hamar el lehet jutni, meg ott van egy kis kedvenc panziónk. Aztán ki tudja utána mikor leszünk kettesben legközelebb Apával? Kép Mi bajunk lehet? Jó utat Nektek, szerintem vágj bele!

Annácskával mi van? Talizott Vele valaki kedden a felkészítőn? Egyben vagytok még Annácska???

Lilló (34+2)

lilló

Sziasztok!
A szülöszoba engem is abszolút megnyugtatott. Azóta inkább attól parázok, nehogy egyedül szüljek. Mivel a párom nem bírja, a tesómmal tervezem, de ha Blanka kicsit előbb vagy később érkezik és ő pont nincs itt (120 km-re lakik), az nem túl szerencsés. Remélem legalább a gének jól öröklődtek és könnyű szülés lesz, mint anyunak és a tesómnak.
Mindenki apás szülésre készül?
Prucsok

prucsok

Sziasztok!
A mosás témához annyit szólnék hozzá. hogy nem javasolt fehérítős/fertőtlenítős mosószert használni, és öblítőszert sem. Szerintem nem érdemes kockáztatni, mert nem lehet tudni mennyire érzékeny a pici bőre, aztán ha kijön valami allergia, azt meg lehet hónapokig kezelni. Az öblítőszert különben nem igazán értem. Öblítőt műszálas holmikhoz szokás használni, az meg eleve nem javasolt a picinek.

Utazáshoz: csak óvatosan, mert attól még. hogy nem fáradtok el, meg nem fáj semmi nem javasolt az utolsó hetekben 1 óránál meszebb menni a szülészettől, mert nem biztos, hogy 20 perces fájásokkal kezdtek. Én pl 5 percesekkel kezdtem, és fél órán belül átváltottam 2-3 percesekre, mindezekkel együtt 3 órán belül megvolt a baba. Ha arra számítottam volna, hogy majd elindulok az első fájásnál a szülészetre, és nyugodtan elutazok a nagyszülőkhöz, hááát.... akkor tuti Debrecenben szülök meg, vagy az autópályánKép.
Szval, csak óvatosan, felelősséggel.
Zsu
zsuzs74

Saara, Lilló!

Én most szereztem csak tudomást arról, hogy aki a kerületben szül kap 50e Ft-t az önkormányzattól.
Igaz ez? Nem évül el? Mi kell hozzá, hogy mi is megkapjuk?

Joe

Joe

Kép

Kép
joe

Prucsok

Én sem papás szülésre készülök, nekem a férjem minden apróságtól rosszul van, már attól is ha csak vérzik az ujjam. A szülőszoba látogatáskor is iszonyat sápadt volt, hát még ha történne is benne valami akkor mi lenne. Jobbnak látom ha egyszerre csak egy "gyerekért" kell aggódnom, ezért ő szépen kint a folyosón fog csak várni. Ezért nagyon fontos nekem a szülésznő, ő legalább mindent tud, hogy minek kell történnie, és segít is, nem pedig még nekem kell érte is aggódnom. Ja és valószínű az anyukám is bent lesz.
Tehát a férjem bevisz, amíg nem jönnek gyakran a fájások addig ellesz velem, de utána inkább ki is zavarom.

Köszi lányok a szülés utáni hasznos infókat.

szép napot,

Gabek

Kép

Kép
gabek

SziasztokKép

PrucsokKép
ÜDv a fedélzeten. Nálunk az első fiam érkezésekor a barátnőm volt velem, most három hete, mivel csaszi volt már a szülésznőmön kivül nem hivtam senkit. Párom nálunk se birja a véres dolgokat, igy az ER nem éppen a kedvenc sorozata, pedig én nagyon szeretemKépKépKép
Ha az egyedültől parázol akkor szerintem fogadj fel szülésznőt, ő végig veled lesz, és hidd el aranyat érKép

AnidKép
A smilikat egyszerű berakni:
Kép ezt ugy készitjük hogy egy kettőspont után egy záró zárójelet rakunk : ) ne legyen köztük üreshely (most csak azért raktam hogy ne rögtön az arcocska jelenjen meg.
Kép itt a kettőspont után egy nagy O betűt irunk (nem nulla, hanem o betű) : O (köz nélkül)
Kép itt a kettőspont után nyitó zárójelet kell rakni : ( köz nélkül.
Maguk a jelek csak a hsz elküldése után fognak látszani, addig csak az irott verziót látod.

LillóKép
IRigykedem egy kicsit a hétvégi kiruccanásért. Halvány lila dunsztom sincs hogy mi mikor fogunk eljutni egy ilyen hétvégére, de szerény számitásaim alapján minimum másfél, de inkább két év még....

IndigoKép
Elméletileg kéne még diétáznom, de bevallom nőiesen, már nem számolom olyan szorosan a CHkat, de azért nem is zabálok nyakló nélkül. Féltem hogy ugy járok mint Daninál, mert akkor az első három hónapban csak tejbegrizt kajáltam, de most nem kivánom, sőt a tejjel is vigyáznom kell, mert ugye Petikém hasfájós.

RitaKép
Egyetértek a védőnőd véleményével én is, tul sok faksznit nem keritettem neki én se, sőt bevallom csak legeslegelőször vasaltam ki mindent, utána már nem volt igazán időm ilyennel foglalkozni, sőt mostmár még kevesebb időm van, igy örülök hogy bekerül a mosni való a gépbe és hogy találok időt arra hogy kiteregessekKépKép

Mi sajnos elkaptuk a hétvégén a hányós fosos virust, szegény Danikámat egy éjjel 4 szer öltöztettük át, mert annyiszor hányt, utána meg napközben meg a hasmenés miatt volt ruhacsere, estére megtelt a mosogép a sok lecserélt cuccal.
Ugy néz ki talán kilábalunk már belőle, bár a három napon már túl vagyunk bőven...
Vártam mára a védőnőt, de ugy látszik nem talált ide, pedig már nagyon vinném kifelé Petit, mert kezdett itthon begubozni a bezártságtól...

Nah ennyit panasz elég volt, azért van jó hirem is: tegnap megkapta Dani az új ágyát és végre nem köztünk aludt,nagyon élvezi, kérdés persze meddig, de én optimistaként remélem mostmár nem akar közöttünk aludni folyton.

puszi
Ági Peti Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Gabek, Ági,
Köszi a bíztatást. Szülésznő lesz, kedden találkozom vele Kép, mivel úgyis megyek vérvételre. A dokim ajánlotta, de nagyon kedves volt a telefonban. A védőnő is irtó szimpi volt kedden, remélem a kórház többi dolgozójával is ilyen kedvezőek lesznek a tapasztalatok.

Még egy kérdés: ki jár a kórházba kismama tornára és milyen?

Prucsok

prucsok

Prücsök: Mi apás szülésre készülünk, ennek csak egy dolog vethet gátat, ha a Baba úgy dönt, hogy mégse születik meg ápr.25-ig, bár minden jel arra utal, hogy nem fogom túlhordani, sőt hamarabb meglesz, de azért izgulunk, mert a férjemnek Amerikába kell utaznia ápr. 29-én ,munka ügyben. Csak egy hét, de pont rosszkor, sz*r ügy, de nemet nem lehet rá mondani...
Ha mégse lenne meg Bálint addig, akkor édesanyám lesz velem, meg választottam szülésznőt is a biztonság kedvéért.

Joe: Én nem tudom, hogy van ez az 50e Ft, mert már nem lakunk ott, és nem hallottam róla korábban sem. Sajnos nem tudok segíteni.

Zsuzsi: Aranyos vagy, hogy aggódsz, remélem ,hogy nem indul be a szülés még 1 hét múlva... meg azért is választottunk közeli helyet, mert Egerből szerintem azért min.1 óra alatt haza lehet érni, ha valami történne. Bár nagyon remélem, hogy a Tiédhez hasonlóan nálunk is ilyen gyorsan folynak majd az események.

Ági: Még mindig ilyen rossz a helyzet Danival? Szegénykém! Jobbulást Neki!!!

Lányok! Hallottatok valamit arról, hogy a magnézium szedését abba kell hagyni bizonyos idő után, mert akadályozhatja a szülést? Én egyelőre még szedem, mert a dokim nem mondta, hogy ne, én meg elfelejtettem rákérdezni.

Lilló

lilló

SZiasztok!

Hááát csajok, tényleg kicsi a világ! Kép
De ha lehet, még fokoznám a hatást! Kép

Sára!
Én egyre inkább azt hiszem, hogy mi ismerjük egymást, például Somogyi Lia és a Filmunió révén! KépKép
Szerintem veled dumáltam a Klinikás felkészitőn, és te tegnap bejelöltél a wIw-en! Kép Kép
Egyébként én nem voltam babaúszáson Botival, mert én is tartok tőle kicsit, hogy az uszodában valamit összegyűjthet.

Gabek!
Lehet, hogy szakmai okokból mi is beszéltünk egyszer-kétszer, a mi cégünknek segitett párszor a Minimax kópiát szállitani külföldről!
Menzi: Nekem pontosan hét hónappal szülés után jött meg - azaz két hete- és még három óránként szopizunk.

Joe!
Te sem laksz messze!Kép El kéne gondolkodnunk ezen a talcsi lehetőségen!

Ági!
Jobbulást kivánok nektek! Hogy megy a tesókák összecsiszolódása? Kép

Puszi mindenkinek!

Kinga
kgk

Sziasztok!

Lilló! Nekem a 34. héten kellett abbahagynom a magnézium szedését, bár az igazat megvallva előtte sem ettem már túl lelkesen és sűrűn.

Joe! Ez az 50 eFt véletlenül nem az az egyszeri anyasági segély, amit mindenki megkap szülés után?
Tényleg! Meg tudjátok mondani, hogy ez a pénz most mennyi és mikor kapjuk meg?

Köszi,
Huncut

Kép
Kép
huncut

Joe, én hallottam valamit, hogy az önkormányzat minden baba után fizet valamennyi összeget. Itt Budaörsön ahol mi lakunk ez 60000 Ft. De sajna nem tudom, hogyan kell igényleni. Kérdezd meg az önkormányzatot, ahol laksz. Biztosan segítenek.

Ági, jobbulást Nektek.

Prucsok, üdv közöttünk.

Végülis megtettünk a 2-3 órás utat, jól bírtam, még meg sem kellett állni. Jól hátradöntöttem az ülést, hogy a pocakom ne nyomódjon nagyon és jó legyen a vérkeringés. Az ülést is jól hátrahúztam, hogy a lábam ki tudjam nyújtani. Nem volt semmi gond. Azért a derekamat már a végefelé éreztem. KépKép

Lilló, én nem hallottam ilyet, de még jó, hogy említed meg is fogom kérdezni a dokit. Én szedem sajna napi 2-öt.

Indigo

indigo

Lányok!
Technikai kérdés: nektek nem csinál olyat a fórum néha,hogy nem jelennek meg a hozzászólások? Még egy fél órával ezelőtt is csak a saját 3 órával ezelőtti hozzászólásomat láttam. Kép Sebaj.

Ági!
Köszi, hogy beavattál a smiley-k világába! Mindig azt hittem, valami ördöngősség lapul mögötte. Kép

Mi is apás szülésre készülünk. Az uram pont a hétvégén mesélte, hogy látott kiskutyákat megszületni- tehát valami élmánye már van a témakörben. De azért ez biztos más lesz... Kép

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Lilló,
én úgy tudom, a 36. hétig szoktak magnéziumot szedni.
Szülésznőd ki lesz? A dokit kérdezted meg, hogy ajánljon egyet?

Tényleg, Ági, és a többiek: ezek szerint csaszinál is szokás szülésznőt felkérni? Érdemes?
Gyerek egyelőre faros, és bár még reménykedem, hogy megfordul, kénytelen vagyok barátkozni a csaszi gondolatával is.

Ági,
Dani hogy viselte a kistesó érkezését? Féltékenység? Veled megváltozott a kapcsolata?
Daninak jobbulást!

Anid,
nem tudom, mennyire lehet választani, de érdemes megkérni a szülésznőt, hogy próbálja meg elintézni, amikor felvisz a gyerekágyra, hogy Ica néni féle szobába kerüljél. Õ a legjobb csecsemősnővér. Kép

Babaúszás: nekünk sem ajánlotta a gyerekdoki, így mi is kihagytuk. Mondjuk belegondolva, hogy oké, hogy csak babaúszásra használják a medencét (a MOM Parkban egyébként mégcsak nem is), de azért anyukák-apukák is bemennek a hüvelyfolyásukkal, meg körömgombájukkal, meg mittudomén mivel...
Jártunk helyette babamasszázsra. Tényleg, XII. kerületi csajok! A MOM Művházban van ingyenes babamasszázs tanfolyam, tök jó! (Legalábbis tavaly még volt.)

Majdnem minden önkormányzat ad vmennyi pénzt, nekünk be kellett menni az önkormányzatra, kitölteni vmi papírt, és előbb-utóbb csekken küldték pénzt. Ez nem az egyszeri anyasági támogatás, ez azon felül van, minden kerületben más összeg.

PP
pöttöm_panna

Megjött a szopipárnám! Kép Legalább ezzel összeszokom, míg Blanka megszületik.

Indigo, Gabek,
Nagyjából veletek vagyok egy időre kiírva: május 28.

Lányok,
Ki készül non-stop rooming-inbe? Nekem mindenki mást mond és nem tudom mi lenne az okos döntés, mivel ez attól függ szerintem, hogy a babám hogy viseli majd az új helyzetet. De ezt előre sajnos nem árulja el nekem még ő sem. KépKép Na meg persze milyen lesz a szülés...

Prucsok

prucsok

Prucsok,
én pl. igen. De a baba-mamás szobákból is betolhatod estére a babádat a csecsemösökhöz (bocs, nincs hosszú Ö-m), ha nagyon fáradt vagy, vagy ha pl. folyamatosan sír a babád és a többieket zavarja (és ha téged is zavar, hogy öket zavarja Kép). Szóval szerintem érdemes ilyen szobába menni, attól még kapsz segítséget, ha kérsz. (Más kérdés, hogy meséltek már olyat, hogy a 2. éjszaka már húzták a szájukat a csecsemösök - nekem nem volt ilyen tapasztalatom, pedig én is beadtam a gyereket a 2. éjszaka is, mivel ö volt az egyedüli baba a szobánkban és folyamatosan sírt, így éjfél után úgy gondoltam, hadd aludjanak a többiek is. Kép) Ha meg nem akarod, akkor meg végig ott lehet melletted.
PP
pöttöm_panna

Prucsok, szerintem is válaszd az egész napos roomingot. Ha tényleg fáradt vagy, akkor nyugodtan betolhatod a babát a csecsemősökhöz, ha meg jól elvagytok, akkor mire hazamentek már egy kicsit összeszoktok.

Indigo

indigo

Panna: Gönczi Katit választottam, mert több ismerősöm szült vele mostanában (kinek fogadott volt, kinek épp az ügyeletes volt) de mindenki nagyon dicsérte. Az orvosunkhoz úgy mentem, hogy én a Katira gondoltam, mert úgy hallottam, hogy nagyon kedves, türelmes, én meg nem tudom, hogyan fogom viselni a történetet, és ha kifordulok önmagamból, akkor csak kedvességgel lehet rám hatni, mert mégjobban bedacolok. Erre mondta, hogy akkor jól választottam, meg is adta a hölgy számát, holnap találkozunk. A telefon alapján nagyon pozitív.

Prücsök: Én mindenképpen non stop rooming in-t szeretnék. Nem hiszem, hogy el bírnék szakadni a Fiamtól onnantól kezdve, hogy meglátom Kép

Rita: Látom, már át is ültetted a gyakorlatba az elméleti oktatást Kép Kép)

Magnézium ügyben köszi a hozzászólásokat, rákérdezek legközelebb a dokibácsinál, remélem nem későn Kép

Lilló

lilló

Sziasztok,

az egyszeri anyadági támogatás összege a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének (ez most ha jól tudom 25.800) a 225%-a, vagyis 58.050 Ft Kép ikreknél pedig még több.

Prücsök
íratkozz be a táblázatba!
Ha az egész napos roomingot választod, abból bajod nem lehet, mivel bármikor leadhatod a gyermeked. De gondolj bele mi lenne akkor ha vele szeretnél lenni és nem lehet, szerintem az sokkal rosszabb.

kgk
Milyen kicsi a világ Kép

Lilló
jó hogy szólsz a magnéziummal kapcsolatban, mert én nemrég kezdtem újra szedni Kép

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Hat Kinga, ez nagyon vicces! Kép Mi tényleg ismerjük egymast és igen, én jelöltelek be a wiw-en! Miutan mondtad, hogy a Böszörményi uton laktok megnéztem a profilodat és leesett. Tényleg nagyon kicsi varos Budapest! Ti merre szoktatok babakocsizni??? Ma pont a böszörményi felé mentünk délutan, sasoltam ezerrel, de nem lattalak benneteket Kép

Tényleg jo lenne valamikor babanetes talakozot összehozni. Volt mar ilyen?

Agi, remélem jobban van mar Dani Kép Akkor nem juthatott tul sok alvas neked a napokban....

Lillo, a magnéziumot szerintem azért nem szabad szedni egy idö utan, mert gölcsoldo, nem? Tehat zavarhatja a joslofajasokat példaul. A joslofajasokkal ugye meg nyilik a méhszaj elvileg.... Aztan lehet, hogy nem igy van...

Rita, nalam is szokott furcsasagokat produkalni mostanaban a babanet Kép

Babauszas: Lemondtam rola Kép, de Pöttöm Panna még inkabb megerösitettél a döntésemben a hüvelyfolyas és tarsaival Kép

Prucsok: üdv!

Nem nagyon szoktam képeket felrakni, de gondoltam megosztom Veletek Vincus telefonalasi kisérleteit Kép

Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Hát ezúton is köszönöm mindenkinek, hogy ilyen kedvesen fogadtatok. Kicsit nehezen vágtam bele, főiskolás koromban "cseteltem" utoljára. Kép Innen Herceghalomról kicsit távol esnek a világ történései, de így, hogy már nem dolgozom, valahogy muszáj kontaktust teremtenem. Épp ma mondta a párom, hogy reméli nem fogok befordulni a várandósság alatt és után, de ettől azért nem félek.

A babaúszást illetően meglep a sok negatív tapasztalat. Az én ismerőseim, akik már járnak a babával, mind nagyon dícsérik és senkitől nem hallottam negatívumot. És a kicsik is nagyon élvezik, igazi kis vizipókok. A nődokim is babúszás párti (2 évesek az ikrei). Én majd szeretnék járni. Részben mert én nem igazán tanultam meg úszni Kép (először ovis koromban próbálkoztak velem), részben mert van a kertünkben egy kis medencénk és biztonsági okokból jobban érezném magam, ha Blanka "vízbiztos" lenne, mire önállósítja magát a mozgásban.

A rooming-inről meggyőztetek. Kép Köszi a bátorítást.

A magnéziumot mire szeditek? Nekem még nem mondta a dokim, hogy kéne. Eddig folsav-vas tablettát írt csak. Mondjuk szerencsére nincsenek nagyon problémáim Blankával mióta a kezdeti nehézségeket áthidaltuk.

Jó éjt mindenkinek!
Prucsok

prucsok

Prucsok, magnézium csak akkor kell ha keményedik a pocakod. Úgyhogy örülj, hogy még nem találkoztál vele. Kép

Indigo

indigo

Jó reggeltKép

A bébiuszásos gondolatot elfelejtettem csatolni, most pótlom:
http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=39890&post=857457#POST857457
Ebben a hozzászólásban van róla szó, érdemes végiggondolni a dolgot.

PrucsokKép
Magnézium a keményedések oldására, megelőzésére szokták szedni. Amig nincs baj addig fölösleges.

Amugy nekem is a 36. hétig mondta a dokim hogy szedjem, utána hagyjam abba, mert a görcsoldó hatása miatt késleltetheti a szülés beindulását.

Dani sajnos még mindig nem gyógyult meg, mikor már azt hiszem vége a hányásnak, mert mondjuk egész nap szépen elvolt, akkor a legváratlanabb helyzetben jön rá újra szegényre... A kakilásnál is mindig a kádban végezzük, mert annyira összekeni szegénykém magát, hogy eleve nem probálkozom törlőkendővel.

Ami az elfogadást és a tesóhoz való hozzáállást illeti nála, elég vegyes a kép még, nagyon kell vigyázzni rá, hogy ne bántsa az öcsit, mert egyik pillanatban simizi, a másikban már meg is szoritja a kis kezét. Sok idő kell még neki hogy megszokja és elfogadja a helyzetet, amennyit csak lehet vele foglalkozom, igy Petya ugymond ridegtartáson van: szopi, büfi, tisztába tevés, altatás és vissza a kiságy, ha szerencsém van akkor ez kb egy órás procedura.

Ami Ica nénihez való jutás kulcsát jelenti, az az hogy a 127 és 128 as szobába kerüljetek a gyerekágynál.

Mindenkinek további jó pocakosodást és babázást.

puszi
Ági Peti és Dani

Ui: Dani kapott egy ágyat, és ugy néz ki hogy most szivesebben alszik ebben, mint velünk Kép
Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági, micsoda szuper ágya van Daninak. Azt hiszem a helyében én is ezt választanám. Kép

Indigo

indigo

Jó reggelt mindenkinek!!!
Állítólag jövő héten itt a tavasz! reménykedjetek4 Jön a melegedés!!!!! Kép(Ági! ez a jel az én smilim!Mit csinálok rosszul?)

Prucsok: Mi apás szülésre készülünk, bár szerintem nagy bőgés lesz a vége, tegnap este a Viasat3-on szült valaki az ER-ben és mi már akkor bőgtünk. Lehet, hogy a gyerkőcünk lesz a legbátrabb! HIHI!

Lányok: Meddig lesz ilyen ronda a kórház alagsora? Engem mindig elborzaszt! Szőrnyű, hogy egy ilyen intézmény ,amely agyban nagy, meg profi így néz ki!
Beszéljünk a piszkos anyagiakról, ha lehet? Mennyibe kerül a szülésznő megfogadása, vagy változó? És a dokik? Ez, hogy megy, egyszerűen rákérdezek? A fenti osztályon kell pénzt adni? Vagy ilyenről ne beszéljünk a fórumon? Kényes téma! És ha nem adok, nem segítenek? Bár én azt se tudom ,hogy adjam oda, nem nagyon szoktam, illetve már találkoztam olyan egészségügyi intézménnyel, ahol szigoúan tilos volt még csak a gondolatát is felvetni! Itt mi a helyzet?

Van még kérdésem! HAHA! Kifogyhatatlan vagyok! Ica néni hogy bírja a kérdéseket? Ági!
VAlaki mondta, hogy már terhesen sem ehetek aprómagos gyümölcsöket:pl. eper (oké, még messze van, hogy megérjen, de én már készülök)?
Jobbulást kívánok a kis betegeknek, és kitartást az anyukáknak!!

Kép
anid

Ági!

Te aztán tudod motiválni Danidat - még jó, hogy ez a szuper sportkocsi levette a lábáról. :-)

Gondolom, ha az a két szoba (az Ica nénis) megtelt, akkor esélytelen, hogy hozzá kerüljünk. Nem tudod, mennyire szokott telt ház lenni?

Prucsok!
Szerintem a lehető legjobb társaságra akadtál a körünkben. Mindenkivel kedvesek szoktak lenni a lányok, és minden problémára kerül valamilyen megoldás vagy legalább vigasztalás/hátba veregetés. Üdv köztünk!

Erről jut eszembe: lányok, segítsetek, mert két napja kicsit parázok, de azt hiszem, feleslegesen. Most 30-31 hetes vagyok, és azon aggódom, hogy az ember észreveszi-e, ha elfolyik a magzatvize. Na, nem a vízesés jellegű módozatra gondolok, hanem -pl a sógornőmnél- előfordult olyan, hogy csak szivárgott, mert valahogy úgy lyukadt ki a magzatburok. (Mindez a 32. héten - frankó kis koraszülés lett belőle.) Azért ezt a szivárgást is észre lehet venni elvileg, ugye? Ha egy kis vékony tisztasági betéttel elvagyok (úgy, ahogy már a várandósság eleje óta), akkor elvileg minden oké, ugye? Valószínű csak azért kezdtem el parázni, mert közelg ez az említett 32. hét.

Elképesztő, hogy már megint esik a hó!!! Kép

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok még egyszer!
Csak most olvastam Anid hsz-át. Ez az eper dolog engem is érdekel. Az egyik kolleganőm tűzzel-vassal meg akar győzni, hogy borzasztó anya vagyok, ha epret merek enni, mert attól szörnyűségek történnek a babával. De hát a dietetikus azt mondta, nincs olyan, amit nem lehetne enni, csak mértékkel. Többiek mit mondtok?

Kép

Kép
rita81

Rita nyugi, állítólag mindent felismersz pontosan ösztönből! Ne parázz! Én is paráztam, hogy mikor mozdul meg agyerkőc, s felismerem e, hogy megmozdul. Na kérem szépen, tényleg eltéveszthetetlen! Ja, és azóta abba se hagyja! Ha kijön el kell vele beszélgetnem! A nemét még nem tudjuk, de mocorgónak hívom! Bár most nyzgi van!

Kép
anid

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?