Új privát üzeneted érkezett!

ADÉL BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Köszi Lányok a ránk gondolást!!! :D Adél annyira felpörgött a játékoktól, h csak 10 körül tudtuk lenyomni, viszont azóta már kétszer ébredt sírva. Most épp Apja próbálja visszaaltatni. Kezdem azt hinni, h vmitől fél a szobájában :?

Holnap jövök bővebben, jóccakát!

Kép Kép
curse

Adél,
boldog születésnapot!!! :D
kisün

Sziasztok! Szeretnék infókat kérni.Dr Kósa Marianna drnőről. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. :wink:
Vendég

Szelloke,
Hat, tesodnak a legjobbakat kívánom!

Gyerekszobás rajzokat köszi, akkor hívom Z-t!

Móni
Kép
Kép
monisa

Adélt Isten éltesse sokáig :D

KépKép
fibi

Adél!
Istenke éltessen sokáig!

ancsipancsi

Adélt Isten Éltesse :)

Bocipók,

a szobatársam szült Kósa doktornővel, nagyon meg volt elégedve vele és nekem is nagyon kedves, szimpi doktornőnek tűnt. Olyan igazi nyugodt, türelmes, határozott kedves nőnek. Minden nap bejött a szobatársamhoz látogatni.

Fibi,
hát nagy szüléssztorit nem tudok írni, immár hagyományosan villám-szültem :mrgreen: 3/4 4-kor csengettem a szülőszobán és 05.08-kor a hasamon volt Álmos. de ha leszen 5 percem, leírom bővebben :)

Johi,
a kedvedért:

Kép
macskanyu

Adélnak BOLDOG SZÜLINAPOOOOOOOOOT!!!

Marciknak pedig Boldog Nevük Napját!

Macs: kép jóóóó :)
Ha csak ennyi lenne egy szülés, mint amennyit most írtál bátran szülnék még vagy ötöt-hatot :mrgreen:

Szellő: minden pasi meghülyült??? :shock: Baráti körben hasonló szitu, ott a lány most költözik haza vmi Isten háta megetti kis faluba a 8 hetes koraszülött babájával, mert apjuk becsajozott a terhesség alatt :o :? Kitartást Tesódnak!!!
Papírmunka meg boáááá

Johi: curkos terhelés eredményed remélem jó lesz! +++

Lindi: Gréti pózok :lol: szép kislány...a nyomkövető chippet én a helyetekben már most beszerezném ;)

Szrekuc: ez annyira jóóó :P mármint a tesóó

Rylie
rylie

És totál off: de ha valakinek egy KOZY MEI TAI-ra fájna a foga, akkor szóljon! 8)
http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=4980730

R
rylie

Közérdekü:
még holnapig lehet jelentkezni a Schüssler+arcdiagnosztika tanfolyamra.

én jelentkeztem, aztán jövöre meg a tgy. alapmodult szeretném elvégezni, és akkor legalább a családomat majd (talán) nagyobb magabiztossággal tudnám gyógyitgatni :)

Zsan,
hbk tag akkor leszel, ha kérsz nyilatkozatot, és csekket (évi 1ezer ft, tanfolyamra jelentkezéssel együtt is elkezdhetö.)

Macs,
huuuuu :D akkor majd várjuk a részleteket :)
fibi

FIbi,
nagyon köszi!
és te már be is léptél?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fibi,
két dolog:
nekem úgy tűnik, h ez nem "laikusoknak" van. Rosszul értelmezem, v rossz kiírást nézek?
a másik meg, h az van a papír alján, h nov 5-e a jelentkezési határidő.

na még egy harmadik:
mi van, ha még nem vagyok tag, de lennék, ezt hogy tudom jelezni??? vagy először befizetem a sokat, és utána visszatérítik???

köszi
zsancikant

Sziasztok,
gyors bekukk.

Fibi,
én iwiw-es izét nem kaptam még.

Korábban vki Kovács Dokiról kérdezett, barátnőm maszekba járt hozzá, elégedett volt nagyon vele.Emberséges, figyelmes stb, első babánál sem nyúlt a kis szikéjéhez gátat metszeni, pedig végül ráadásul 4kilós baba lett.És bár baromira sokáig tartott az utómunkálkodása, állítólag megérte, mert pár nap múlva nem is érzett semmit a barátnőm belőle.

Rylie,
ismerősöd sztorija :shock: :x
Igen, a pasik tudatából az a fogalom,h TISZTESSÉG mintha kihalóban lenne!!!
De hozzáteszem, hogy az a kép, melyet mostanság a nőkről általánosságban lefesteni próbálnak nem könnyít a pasik helyzetén! Az állandó önállóságra törekvés, a megmutatom a világnak,h mindent bírok és úgy legyen az életem,ahogy én egyedül elterveztem és ebből nem engedek stb... Ez persze általánosítás, de most annyi nőn látom,h inkább így akar élni és nem együtt. Meg sztem mostanság olyan maguknak valók is lettek az emberek! És most kérek mindenkit,h persze semiképp NE VEGYE MAGÁRA a sorokat, mert az általánoításaim a saját ismerősi körömből adódnak és csak egy nagyon leegyszerűsített összefoglaló ;-) !

Többször szült nők,
Nektek javult vagy romlott a szülések után a menstruációs napok nehézségi foka???Én ma 4órán keresztül szinte "szültem" :evil: És régen észre sem vettem ezeket a napokat! :roll:

Kép
Kép
szelloke

Sziasztok!
Sikerüüült! Napok óta nem tudok bejelentkezni, mertvacakol a gépünk (most úgy tűnik, hogy csak a klaviatúra, csak ez eddig nem tűnt fel...) Így valóban rídonli voltam egy darabig.

Kezdem az elmaradt gratulációkkal: Isten hozta Álmost, nagy gratula a Macs-családnak! Nagyon édesek együtt a tesók! :)
Adélt is Isten életesse a szülinapja alkalmából-utólag is!
És Szrek, nektek is hatalmas gratullla! Boldog és nyugodt babavárást kívánok neked! Nagyon örülök! :)

Szellő, nekem a pms-em hosszabbodott meg a 2. szülés után, lassan olyan hosszú, mint maga a menzesz, így a kettő kitezs már egy fél cíklust lassan...elég gáz! (Fáradtság, hasfájás, derékfájás, mellfeszülés, idegesség...) És csak minde 3.-4. alkalommal görcsöl. Lánykoromban (:) )olyan görcseim voltak, hoyg hánytam meg elájultam, de ez már az 1. szülés után elmúlt.

Rylie, írtam neked már az iwiwen, nekem pont egy olyan mei tai-ra fáj a fogam, mint amit árulsz, csak még Apjukat nem győztem meg, hogy feltétlen szükséges ez egy 22 hós gyerekhez... :roll: Tökre szeretném háton vinni a csajt, de a kendővel kissé bonyolult nekem.

Jut eszembe: senki nem jön a hordozáshetére? Itt a link: http://hordozas.hu/hordozashete/
Ma volt R.J., sajna nem jutottam oda (de láttam fotókat, rajtuk Dominót!), mert mennem kellett az ovis úszásra kísérőnek.

Lindi, kőceid gyönyörűek! :)

Meghülyült pasik :roll: :twisted: :evil: Akkora szemétség pont akkor, amikor babát várnak az asszonyok...

Mindekinek tsókolat!!!!
rídonli#

Szrek drága :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BOLDOG SZÜLINAPOT ADÉLNAK!!!
Torta hogy sikerült? Képeket!!!

Szelloke! tesódnak +++++++++++++
Szerintem nagyon igazakat írtál a befordult világról...

Fibi! wowwowwow :lol: . Nem olvastam bele, de a címe tetszik a tanfolyásodnak!

Gréti csudicsini!!! :lol: :lol:

Két kérdés: az egyik S.O.S. van egy KSH-s doksi amiről szeretnék lementeni egy nyavalyás grafikont, s nem megy. Vki? Holnapra van egy beadandóm, aminek most kezdtem neki (no hát igen az időmillimosok így csinálják :roll: )

Második kevésbé sürgős: régebben volt egy Bruno B parfüm reklám. Melyik az amelyikben a pasas ördög volt, két csajszival?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi,
a kevésbé sürgősre: szerinem a Bruno Banani Pure Man/Pure Woman parfümökre gondolsz, mindkettő reklám ördögös-angyalos volt. (basszus a babaninról is a banán jut eszembe, de már tegnap megettük az összeset)

Szellő,
tesódnak drukk, de a család majd rengeteget tud neki segíteni

Kép

Kép

:D
szrekuc

Rylie: én pont a minap gondolkoztam rajta, hogy régebben azt gondoltam, ha fiatalabban kezdhettem volna, akkor biztos szültem volna vagy 5 gyereket. A szüléssel most sincs bajom, de basszus 5x9 hónap terhessség és legalább 5x1 év szoptatás... :roll: Na azt hiszem, ezeket nem vállalnám be. Ez 10 év, míg a tested másnak van alárendelve, és az én genetikámmal ez egyenlő a hízós malac kategóriával. :?

Kép
Kép
tinu

Macs: köszi a képet. Nagyon helyesek együtt a tesók. Remélem nálunk is hasonló lesz a viszony, mint nálatok. Egyenlőre Fanni nagyon várja, de félek tőle, hogy nem tudja mit is vár. :lol: :lol: Lényeg, hogy mindenben engedem majd segíteni, de persze csak ha akar.

Fibi: voltam arcdiagnosztikán, mármint engem diagnosztizáltak, érdekes, bár a többséget tudtam könyvekből. :-) De érdemes megcsinálni a tanfolyamot mindenképpen. ( Gazdagréti patikában december végéig ingyen csinálnak diagnosztikát bejelentkezés alapján). :-)
Tgy modult már én is elkezdtem, de terhesség alatt nem bírtam, mert persze együtt kezdtem az Eüvel, na attól rosszul lettem. Igy most maradtak a lájtosabb dolgok. (aroma és Bach bácsi terápiája).

Szellőke: igazad van, jól leírtad, főleg, hogy én is ezen nők közé tartozom. :lol: :lol: :lol: Úgyhogy ne is csodálkozzak, ha egyszer jól meg lesz a következménye. :lol: :cry:

Barbi: sajnos egyik kérdésedre sem tudok okosat. :cry:

Szrek: banán.... vicces, hogy az ember milyen hülyeségeket tud megkívánni. Én nagyon mák imádó lettem, pedig ki nem állhatom. No meg, hogy egész nap ennék, ez borzalmas.

Rájli: érdeklődtem a kórházacskámban és hát tényleg bevezettek némi szigorításokat. Majd megyek és talizom a szülésznővel aztán jól kifaggatom. Néhány ami tuti változott: nem engednek csak egy hét túlhordást, na ez nálam már eleve érdekes, mert fingom nincs, hogy mikor jött össze a gyerőők (mensim népmesei alapokra helyezkedve volt mindig is: hol volt hol nem volt). A másik végig rajtad kell lenni annak a cuccnak ami a gyerek szívhangját nézi, harmadik adnak oxit, de mondjuk nem 2-3 óra után, hanem 12 óra után. Szóval ezeket hallottam, majd azért még érdeklődöm, de nagyon sok választásom nincs a témában, mármint, hogy hol szülök.

Kép
Kép
johanna1975

Macskanyu! Köszi szépen a választ! :wink: :wink:
Vendég

Zsan,
meghosszabbitották a jel. határidöt, azért lehetett máig. laikusoknak is, bár annyira nem rajonganak értük (pedagogus még azért oks, mert kreditpontok járnak érte-gondolom. vagy csak kedvesen kértem a telefonban...).
Ha csak tag akarsz lenni, akkor felhivod öket, aztán az adataid alapján küldenek belépési nyilatkozatot, meg csekket. Ha tanfolyásra jelentkezel, akkor faxolsz, és uez a helyzet (kapsz doksikat stb.)

Johi,
én nem merném egyszerre kezdeni a tgy és eü modult, pont az utobbi miatt :wink: anatómia, és tsai... emiatt halogattam ezt a sulit, de eü-vel kezdek majd :)

Barbi,
sikerült a grafikon? (én ilyenekben nem vagyok otthon)

Szelloke,
tesodnak sok +++++
tényleg sok ilyen nö van... (az alázatot még nekem is gyakorolnom kellene :? :lol: 8)

KépKép
fibi

még1:
Szello,
nekem pms lett gázosabb a második szülés ota, de jogával és nadival javult a helyzet :)
amugy homeos bogyesz is van ezekre, azt pontosan nem tudom fejböl, Neked mi kellene, de füzetecskében le vannak irva.
fibi

Barbi: írtam püt! Máskor ilyen gondod van írsz s megoldom ;)

Szrek: banánmánia :lol: :lol:

Szellő: nekem még nem jött meg hála az égnek !!!
Pasik-nők: másik nagyon jó bariném meg most vár babát, de eldöntötte, hogy 6 hónap után visszamegy melózni,mert nem akar se anyagilag se sehogy függeni a társától :shock: totál kiakadtam ezen, mert pl nekem eszembe se jutott ezen parázni, hogy majd apának kell minket eltartani, mert nekünk ez természetes volt. Én máson paráztam, pl azon, hogy milyen anya leszek 8)
Szóval, igen, fura ez a világ és nagyon affelé tendálunk, hogy a család már nem apa és anya együtt, hanem van külön apa és van külön anya és szerencsés esetben egy fedél alatt laknak :roll:

Johi: reméljük nem hordasz túl és megszülsz 12 órán belül és akkor minden királyság ;)
és te meg a bálna ha-ha-ha ollan vicces vagy :P

Tinu: én ezt a szakaszt szeretem: újszülöttkortól kb 2-2,5 éves korig. Te szülsz én szopiztatok és terelgetem 2,5 éves koráig, no mit szólsz? 8)

Ríd: írtam a wiwen választ ;)

Rylie
rylie

Most írt a tanerő, úgy néz ki januárba mehetek vizsgázniiiii jeeeee
(ja mert persze bő egy hét csúszással sikerált jelentkeznem :oops: )

R
rylie

Rylie,
tudsz nekem segíteni ebben a tejmentes diétában?
milyen felvágottakat lehet enni????
és van olyan süti, amit lehet enni?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Elküldtem a beadandóm. Csoda :lol: 8) :lol: .

Rylie! naaaaaaaaagy köszönet!!! :lol: :lol: :lol:
vizsga: már épp kérdezni akartam. akkor hurráhurrá és drukkdrukk!!!

Johi! még mindig 3órás szadizás a terheléses cukor? eredményed?

Szelloke! tesód teljesen egyedül vállalja, vagy mondjuk közel költözik hozzátok vagy ilyesmi?

köszi a parfümválaszokat!!! :D (karácsonyiajinak tervezem)

gödibarbi

Zsanci,
Még egyszer hálás köszönet :D :wink:

Szrek,
Banánmánia :lol: Két bébicsekről jut eszembe, h nálam biz még a 7. héten a doki két beágyazódást látott, párom le is izzadt rendesen :mrgreen:

Macs,
De jó, h Füli ennyire szereti Álmost :D A tesós kép meg olvadósszmájli :P És én is szeretnék így szülni :wink:

Lindi,
Erről a fotózásról nincs esetleg vmi link, h hogyan műxik? :?

Fibi,
Én nem kaptam ilyen levelet wiwen.

Nuk,
Miket kézműveskedsz?

Deni,
Hát sajna Adélnak nem jött be a torta :( Nem ismerte fel Fifit, de azért ízleni ízlett neki :D :wink:

Szellőke,
Hitelügyintézéshez kitartást!!! Tesódnak pedig sok erőt, biztos nem lesz könnyű, de legalább a családra számíthat majd. Ez nagyon sokat számít. Szemét pasik :evil:

Bocipók,
Nálam ügyeletesként volt a drnő. Nagyon meg voltam vele elégedve. Nyugodt, laza, türelmes, alapos. Fél-óránként benézett hozzám és megvizsgált, h minden rendben-e, ami szerintem ügyeletes dokitól nagyon jó dolog. Nem zárkózik el a homeós dolgoktól. Jól bírta a nyavalygásomat :lol: Ja és megvárta míg megszülök, nem ment haza, pedig már lejárt a műszakja.

Ríd,
És mi újság veletek? Csajaid?

Barbi,
Jó kérdések, sajna egyikben sem tudok segíteni :oops:

Rylie,
Vizsga wow! Az mindjárt itt van :wink:

És köszönjük a további köszöntéseket :D Mindjárt rakok pár képet.

Kép Kép
curse

erről mit tudtok???
http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=124153

Curse,
nincs mit! lánykád csudaszép!!!

ja banánról jut eszembe, hogy banán és mák mánia valszeg a bennük lévő nagyon magas kálcium tartalom miatt van a kismamáknál. Nem? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kép A szülinapos új frizkóval
Kép Az elcseszett Fifi torta :mrgreen:
Kép Szerencsére ízlett neki :wink:
Kép Ez pedig Alexander jelenlegi lakosztálya 8)

Kép Kép
curse

Curse: egyszerűen gyöngyörűek vagytok mindannyian! Én felismertem a Fifit. :mrgreen:

Rylie: nem a terhességgel, meg szoptatással van bajom, mert szerettem szoptatni, csak azzal, hogy kövérre hízom, elveszítem minden nőiességem, csak egy nagy anyakoca leszek és nincs mit tenni ellene, mert ugyebár sportolni csak akkor lehet, ha már előtte is sportoltál :mrgreen: , fogyizni meg egyáltalán. Maradna az egészséges táplálkozás, ami nem mindig jön össze, hogy salátát salátával egyek. Ehhez kéne egy gondos bejárónő vagy mi. Az majd a kövi életemben.

Kép
Kép
tinu

Ja, még valami, nehogy valaki félreértse, hogy a terhességi pocak teljesen rendben van, abban van tartalom, de a mellé felszedett sok háj mindenhova nem kéne. Olyan vagyok, mint egy lufi. Ámbátor az is lehet, hogy van egy kis testképzavarom. :lol:

Kép
Kép
tinu

Csak benéztem.

Curse,
poci gyönyörű, Adél még szebb :D És nem tudom, mire mondod, hogy elcseszett, de én nagyon örülnék, ha így el tudnék "cseszni" egy tortát 8) :lol:

v
kisün

Csáó,
én is bekukk.
Üdv minden ünnepeltnek, Adél-baba, Kisün, Marcik. :D
Ruz,
lehet, h csak mi maradunk, de sohase mond, h sose, tudod. Ha lenne időm és energiám a romantikára, még akár többedik gyerek is lehetne. ;) :mrgreen: Miután itt hamvában hótt a dolog, nem valszín, és egyre kevesebb az esélye. Most épp elméláztam azon, mit csinálok akkor, amikor: 1. nem dolgozom, 2. nem Eszterrel vagyok, 3. nem tanulok (fránya nyelvvizsga, tudjátok..), asszem ez a 3 dolog kiteszi a napom 102%-át--- :?
Macs,
fijad édes, lányod úgyis tudod. Szüléssztori meg frankó. :D

Nuk,
Rékának bulást!

Asszem, most egy picit irigykedek azokra, akiknek van idejük arra, amit nem csak muszájból szeretnek csinálni.
neet
neet

Curse! csudiédes a lánykád!!! :lol: :lol: :lol:
az én pocim, sztem simán van akkor mint a tiéd :shock: :lol:

Macs! vmi titkos szüléssztori jár körbe? én is kérek :D

Szrek! nálam a vajaskenyér mánia már elmúlt, de a tejre nagyon rá vagyok kattanva.

gödibarbi

Barbi,
ímhol: "3/4 4-kor csengettem a szülőszobán és 05.08-kor a hasamon volt Álmos."

Amúgy egy ()-es gondolat a csúf pasi elhagyja a szegény nőt témához: én azért nem ítélnék elsőre, (azon kívül, h semmi közöm hozzá,) mert tán a szegény nő is tett (vagy épp nem tett) valamit azért, hogy csúful elhagyják, hm? Vetem ezt úgy fel, h nem ismerem a feleket, és pláne nem hallgattam meg mindkettőt-egyiket sem.
neet
neet

Curse: Adél szépséges, kész kis hölgyike már. Torta pedig szuper, mivel volt töltve? Pocid pedig édes, Alexander bizti imád bent lenni. Neked is irdatlan sokat mozog a kispasikád?

Zsanci: bár nem engem kérdeztél, tejmentes diéta nem annyira gáz, mi is jó ideig csináltuk, én pedig talán 5-6 évig. :-) Sütit is lehet kapni és lehet gyártani csodásan tej nélkül.

Rájli: vizsga jó hír. Hát én is könnyű szülésben reménykedem... :lol:

Barbi: cukorterhelés röpke két óra alatt meg is volt. :lol: És persze én zsömle tejjel megúsztam.

Kép
Kép
johanna1975

Próbálkozom üvegfestett mécsesekkel, "dekopázs" képekkel, ilyesmi. Muszáj valahogy egy kis plussz manit összekapirgálni :roll: :roll:

Lesz törökbálinti csere-bere nap (mindenki viheti a portékáját: használt cuccok, ruhák stb), én bérelek egy kis asztalt, ott próbálom a cuccokat eladni, meg hírdetem a babamasszázst. Igazándiból annak kén beindulnia...

TI vinnétek a gyereket masszázsra? őszintén... :wink:

nukada

Neet! :lol:

Johi! gondolom akkor jó az eredmény :wink: . S hogyhogy csak 2 óra? drukkolom majd magamnak is ennyit :D S mi az hogy megúsztad zsömle tejjel? Csak nem azt hogy azt ETTED? a reménykedő... :lol:

Nuk! drukk hogy jöjjön a lóvé (az a pár hó amit GYES-en voltam :evil: )

gödibarbi

Füles és Álmos baba nagyon édesek együtt!!! :D :D :D :D

Adél pedig nagyon csini ünnepelt!!! :D :D :D
Curse, tetszik a torta, bmikor süthetsz nekem ilyet :wink: :mrgreen: :lol: :lol:

Johi :) És mi lett a terhelés eredménye? Remélem minden okés?!

Nuk :) Bevallom, csak azért nem vinném a kőcöt, mert lusta vagyok :oops: Én anno vettem róla könyvet, hogy mit és hogyan és itthon masziztam Bálintot, aztán Bencuskának már ebből is jóval kevesebb jutott :oops: (a hasmaszizás viszont jól jött). A gyerkőnek persze tetszett, hogy anya foglalkozik vele, de annyira nem szoktak hozzá, hogy "kérjék", mint Isti Votivtól :) biztos nem voltam olyan jó benne :lol:
Mécses- és képgyártáshoz kitartást, én is imádom, de leginkább ajándék lesz belőlük. És hát tényleg nem lehet könnyű belőle jelentős összeget kihozni.

No mék, a gyerkők bontják a házat...
denizsa

Zsanci,
Tejmentesen könnyű kajálni, csak drága és a bögre tejen és tejeskávén kívül bármit lehet készíteni tej nélkül (palacsintát, pudingot, rakott krumplit... Talán tiramisut nem és ugye a sajtok is kiesnek...) Peti több mint 2 éve nem eszik/iszik tejterméket, Marci még sose kapott (az én tejeskávémtól is pöttyös lett!!).
A kölestej különösen finom (és a legdrágább!!!). Felvágottakkal valóban csínján kell bánni, de mi azt ritkán eszünk és annyit kibírnak! Állítólag a péksütemények egy részében is van, de ebben nem vagyok otthon...

Nuk,
Milyen masszázs!!!!! Van gyerekmasszázs? Mármint nem babamasszázs, hanem kisgyerekmasszázs???

Móni
Kép
Kép
monisa

Nuk,
Értem, Te csinálnád más babákon/babáknak a babamasszázst.
Én nem tudom, hogy vinném-e úgy általában. Idegenhez biztos nem. Ha ismerős és szeretem, akkor igen. Viszont régebben a védőnő szervezett tf-ot, ahol meg lehetett tanulni. Oda mentünk és nagyon sokan voltak a babájukkal! Mert azért könyből nehezebb megtanulni (akkor nagyon komolyan vettem, hogy hogy kell, M-val már csak dögönyözés és puszilgatás volt...) meg a társaság is jó volt...

Móni
Kép
Kép
monisa

Nuk,
én akkor vinném masszázsra a gyerekemet, ha valami baja/betegsége lenne, és ez segithet rajta. Amugy meg könyvböl csináltam én is a magam módján anno :)

Curse,
pocakod, Adél és torta szép meg jók :D

mi egy rendkivül sürü hétvégén vagyunk tul, uh megyek kidölni...

KépKép
fibi

Nuk: irtam privit... :lol: Masszásra vinném néhányszor amig megtanitod nekem, hogy hogyan kell csinálni. Én nagyon szeretem a masszirozást, iszonyat fontosnak tartom. Úgyhogy ÚjBabán mindenképpen fogom alkalmazni. Fanni is kapott régebben és mostanság is néha kéri. Milyen tipusú masszázst csinálsz? Nálad meg is lehet tanulni anyukáknak? Lehet, hogy erre kéne rámenned és azzal szerintem már lehetne keresni. :-)

Fibi: mesélj merre jártatok?

Den: köszi az érdeklődést. Nem tom az eredményt, de remélem jó lett. Dokim nem egy nagyon közlékeny valaki, de ha nem jó valami, akkor hiv telcsin. Ha pedig minden OK akkor a legközelebbi talin kapom a leletet. Szerintem jó lett egyébként....:-) Ja és új neve van a gyereknek, úgyhogy még jó hogy nem irtam meg régebben. :-)

Móni: Ti is tejmentesen? Nem is tudtam. Kölestej tényleg fini... Fanni rizstej párti, de én minden mást szivesen iszom... Péksütik meg minden tényleg tele van tejjel, tejporral, úgyhogy nagyon észnél kell lenni.

Szrek: én egész nap zabálok... Annyira gáz, hogy felállok a reggeliből és azt várom, hogy mikor ehetek újra... Hogy vagy? Rókarudi és társai vannak?

Kép
Kép
johanna1975

Na a szüléssztori-hívek kedvéért megpróbálom leírni pár szóban az eseményeket. De én csak "macskásan" tudom, semmi megható, romantice stíl, ezért előre is bocs.

Szóval éjji 0.17 percet mutatott a telefonom, mikor felébredtem az első fájásra. De nem hittem neki, így igyekeztem visszaaludni és már majdnem sikerült, mikor jött a második! Na mondom ennek fele sem tréfa, ez tuti nem jósló, akkor várok kicsit. Röpke 10 perc és itt volt a következő, hát már nem feküdtem vissza, hanem felkeltem sétálgatni és időt mérni. Azon kívül, hogy egyre erősebbek lettek a fájások, nem történt semmi, értsd: nem rövidült a két fájás közti idő. Majd a drámai 02.14 perckor, minden átmenet nélkül, jött egy klasszisokkal brutálisabb, ehhez már meg kellett kapaszkodni sétafika közben, a következő hasonló pedig 3 perc múlva... cca. fél háromig vacilláltam, még felébresztettem LK-t, (a férjuram beceneve), aki rutinosan kérdezte, hogy akkor rendszeresek-e és öltözni kel máris, vagy olvasgasson kicsit még :mrgreen: Háromnegyedkor felhívtam a szülésznőmet, aki épp bent volt egv másik kismamával a kórházban, meg is könnyebbültem, hogy nem én vertem fel hajnalok éjjelén az álmából. Még beírtam a naplómba és ide is,aztán negyed négykor már el is indultuk befelé. Közben kétpercesekre váltottam és külön inkvizíciós kínzás volt minden bukkanó és aszfalthiba, mikor épp fájt, de jókat vigyorogtunk ezen LK-val, már persze én némi nyüszítéssel is hozzájárultam a röhögéshez. Mior leparkoltunk a kórháznál, LK küldött, hogy jön ő is a csomagommal, én csak fussak nyugodtan.... És komolyan gondolta! Akkorra azért elég öregesre sikerült a tempó, szó sem volt szaladgálásról, cirka 4 fájás alatt fel is értünk a szülészetre. Csengettem, felvettek 3 ujjnyi tágulattal majd rákötöttek a vajúdóban az nst-re, persze rutinból, mert kellett a felvételi papíromhoz. Ica csak azon izgult, nehogy megszüljek addig, míg levehet. A 20 perc alatt igyekeztem bátorítólag beszélgetni a már tegnap óta vajúdókkal, majd átslattyogtam a 4-es szülőszobába (ez a kék szoba, múltkor is itt szültem), itt már 4ésfél ujjnyit mértek. Mivel a 4kézláb, kapaszkodós pozitúra vált be a legjobban, hát így helyezkedtem el, rézben az ágyba, részben LK-ba kapaszkodva várakoztam. Közben megjött a dokim,felzavart a szülőágyra, megvizsgált , majd felajánlotta, hogy lemászhatok a tolókig, de én nemet mondtam (már elég nehézkes volt egypercesekkel ugrálni), hibásan, mert én is érezni kezdtem, hogy a fájások rövidülnek... pedig addigra a tolók is megérkeztek, csak nagyon light-osan... persze, mert a gravitáció már nem segített semmit... olyan rövid lett egy fájás, hogy amennyit haladtunk előre, ugyan annyit húzódott vissza Álmos a fájás-szünetben így kaptam egy kevés( valóban kevés!) oxit. 30mp múlva, mintha szögbelövő továbbítaná, Álmos feje átrobbant a csontos részen, további 30 mp múlva kibukkant a bucija, majd 1-1 perc és a törzse és a lábai is. 3 tolófájásra kint volt az egész Fiam! A lábik még meg sem születtek, de ő már teljes erőbedobással ordított.. :lol: :lol: ekkor mutatott az óra 05.08-at.
Kiderült, azért nem sikerült oxi nélkül, rövid fájásokkal a dolog, mert 37-es feje volt a szentemnek, tul képp a feje átküzdése volt az egész szülés legkeményebb része... akkor egy pillanatra tényleg azt gondoltam, hogy " szevasz világ!", de hamar elmúlt ez is. Persze hama megtudtam, hol lakik a Magyarok Úristene, mikor a dokim, hogy segítse a méhösszehúzódást, már a szülés után beadta a maradék oxit.... gyerekek! Klasszisokkal rosszabb, mint szülni! Szó szerint elsírtam magam, annyira rossz volt, de 5 percig tatott csak szerencsére.. Amúgy teljes gátvédelemben jött a világra Álmosom, ami olyannyira jól sikerült, hogy még enyhe múló kellemetlenségem sem volt, már a szülés után rögtön sem. Egyáltalán semmi!!! Azóta is heppi end. Persze LK végig bent volt és öntötte belém a lelket, meg viccelődött és elvágta a köldökzsinórt. Álmos meg jót szopizott még odabent.
A történethez hozzá tartozik, hogy mikor 2 óra múltán, saját lábamon távozva toltam a saját fiam a gyermekágy irányába, nagyon utál(hat)tak azok a kevésbé szerencsések, akik még mindig a vajúdóban várták a fejleményeket. Az egyik lány rám is kín-mosolygott, miszerint: "te jó ég! Már meg is szültél??! De jó neked!!!"
Dióhéjban ennyi történt. Aludni persze nem tudtam, mert jött a reggeli, aztán a vizitek, aztán az ilyen nővér, olyan anyakönyves, úgyhogy egy órányi kudarcos alváskísérlet után elmentem Álmosért és azóta együtt vagyunk. És boldog vagyok!

Mindenkinek, aki előtte áll, legalább ennyire gyors és könnyű szülést kívánok!

csók mindenkinek!

macs
macskanyu

Zsanci: írtam egy emilt. bocs ha kissé szófosó voltam :oops: :lol:

Nuk: figyelmedbe ajánlom: meska.hu - itt is nyomulhatsz a kézműves tárgyaiddal ;)
masszázs: én bizti nem járnék de vannak akik meg igen ;)

Tinu: anyakoca :mrgreen: egyébiránt értem mi a gondod...

Neet: ott a pont 8) barátainknál a lányzó is "sáros" volt a dologban, csak épp úgy voltak vele mindketten, hogy nem megbeszélték a problémát hanem majdcsakleszvalami és majdagyerekmegoldmindent :? aztán közbejött a srácnak egy új love és hát a többi inenntől kezdve elég kaka szitu :cry: a babácskát sajnálom az egészben...

Johi: te mázlista (cukorlötty helyett zsömle) :P

Curse: pocak szééép torta nyamiiiii és apjuk simán felismerte ;)

Rylie
rylie

Macs: receptre ilyen szülést mindenkinek!! :lol:
(bár a 2 ill 1 perces fájásokat kihagynám.. :roll: )
Sok ölelgetést és babamosolyt Nektek !!!!

R
rylie

Macs és akkor semmi varrás???? dejóóóó neked irigy szmájli

annyira bosszant, hogy én ezt hogy mgszívtam :cry:
szal Tinu, Szrek erre a "megemelem a gátat" dologra kérdezzetek rá UM-nél, nehogy úgy járjatok, mint én... :(
mert igy semmi értelme nem volt/lett a gátvédelmes szülésnek :cry:

R
rylie

Rylie: én most épp elég zabos vagyok UM-re, úgyhogy nem is tudom, akarok-e bármit kérdezni. Engem relatíve Tüncivel is sokkat stoppolt, pedig tuti gátvédelem volt, meg is kérdeztem, hogy most akkor sok volt-e sérülés, mire hümmögött. Még Ica is mondta UM-nek, hogy nem kell már annyit varrogatni. :mrgreen: De amúgy kibírható volt.

Kép
Kép
tinu

Rájli,
semmi varrás!!!! már Mirkánál sem volt, de szülés után azért maradt egy kis "lelakott hátsó" feeling. De most még ennyi sem!!!

Tinu,
engem Fülesnél vágtak. Hidd el nekem, zongorázni lehet a különbséget! A gátvédelem sztem az egyik legjobb dolog, ha van rá lehetőség!!!

És soksoksok nagy gratula a pocakbabához :D
macskanyu

Tinu:
Miért vagy zabos????
Mi dec. 1-én megyünk rákszűrésre, nem leszel ott???

Móni:
Tradicionális thai bébi- és gyermekmasszázs.

[url]babamasszazs.eu[/url] itt mindenféle le van írva róla
Elsősőrban ez nem terápiás masszázs, de sok pozitív hatása is van természetesen. És persze nem egy Dévény-masszázs, amit végigüvölt a gyerek :roll: Azért is tanultam meg, hogy a sok rossz után legyen Rékának valami pozitív élménye is. Az már megint más kérdés, hogy nem engedi magát masszírozni, mert azt hiszi bntani akarom :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Johi:
Tanítani elvileg nem taníthatom, max különböző fogásokat (pocakfájás, terápiás célok). De szívesen megmutogatom, ha kell esetleg :wink:
köszi a privi!

nukada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?