Neet, azt a befulladt bojkottot én is láttam, jókat röhögtem!
(az egyik kollégám meg arról írt cikket, hogy Brüsszelben, az uniós parlament szuvenírboltjában az összes kék alapon sárga csillagos zászlóra is rá van írva, hogy made in kína
)
egyébként a H&M is kínai, vagy bangladesi, meg romániában is gyártanak pár cuccot, mind bele van írva a cimkébe. De tuti, hogy az összes Corás meg ósanos bugyi is kínai. Kína a bugyinagyhatalom!!
Sonny, amikor én utoljára szültem, még rászóltak a nővérkék az anyukákra, hogy ne aludjanak együtt az ágyban a gyerekkel, mert volt már baleset, nagyon keskeny és nagyon magas az ágy! de ettől még bármikor magad mellé veheted, de meg szoptathatsz stb.
ez is egy olyan szabály volt, mint hogy a folyosóra nem lehet csak kocsiban kivinni a gyereket, mert mi van, ha az anyuka elszédül, rosszul lessz, és elejti...
Nyulas Jolán az első szülésemnél volt ügyeletes, és olyan tüneményes, nyugalmat sugárzó és derűs volt!! nem volt agyonpátyolgató, nem ült az ágyam szélén (egy ügyeletestől ez nem is várható el), de mindig ott termett, ha szükség volt rá. Hozta a kis illóolajait, meg a nagy labdát, mindig épp valamit, amivel egy kicsit támogatni tudta a vajúdást. bíztatott, hogy sétáljak, mozogjak, hogy segítsem a babát lefelé jönni. bár infúziót is kaptam, ő kiharcolta a dokimnál, hogy még zuhanyozni is kimehessek.
sajnos a kitolásnál már nem ő volt, mert addigra műszakot váltottak, de biztos nem okozott volna ott sem csalódást, szuper gátvédő hírében áll
Akármilyen is a dokid, egy normális szülésnél elvileg semmi dolga, csak jelen van és figyel, és ha kell, közbeavakozik. De a szülésznő határozza meg a vajúdás hangulatát és a kitolásnál is ő védi a gátat, szóval kulcsszerepe van. Jolánnal nagyon jó kezekben leszel! szép szülést