Új privát üzeneted érkezett!

Curse!
Szülésznő :roll: :roll: :roll: Talán elutazott valahová. De azt mondták volna, nem?! Bizti nem direkt nem tudod elérni...... Passz....
A tejjel már mi is jártunk így :evil:
szmagdi

Curse, ha gondolod, tekintheted jelnek is - mi van, ha épp szülni készülsz, és akkor 3 napig elérhetetlen? :wink:
kicsi bugyit Lilirózának H&M-ben vettem - csomagban érdemes venni, a szóló darabok árát sokalltam, pedig nagyon kis cuki mintásak voltak :P de azóta tescóban is láttam már, ill Istinek ott vettem bugyit (alsógatyát), bár ő még soha nem használta :roll: :(

Macs, már csak a poén kedvéért is írd be, hogy "áááááhhhh, úúúúúúú, jaaaaaj" :D :D :D és továbbra is ++++

Fibi, írtam!

Szia Zsanci! :D

votiv 8)
votiv

Isti az előbb a fürdőkádból: "Mama! Azonnal ne menj el!"

votiv 8)
votiv

szia Vot! :D

Macs,
á,ú,ó! 8)

azonnal ne menj el! :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vica,
gratula a vizsgádhoz, de jó Neked :D
dacos gyermekhez meg sok türelmet kivánok :D

Votiv,
köszi :D majd én is :)

Macs,
akkor csak gondolunk Rád :)

Deni és Szrek hova lett?

KépKép
fibi

Macs: :roll:

csak én vettem egyedül a kínyaiba ócsón bugyit ? :oops: :oops:
ellenben ha nagyon kakás simán szívfájdalom nélkül kidobom a kukába

R
rylie

Hahó! Vidékről jelentkezem, Álmos még sehol? Jajj,d e izgi! No drukk, ha még nem kell, de azért gondolok rátok!
Többit majd otthonról, bocs.
Mindenkinek csókolat!
rídonli#

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a Szt. Imrét már "megjárt" anyukákhoz: a baba esténként aludhat a mamával egy ágyban? Úgy értem van rács az olalán vagy elég biztonságosan széles ahhoz?
A választ köszönöm!

És persze minden jót nektek!

Judit
Kép
sonny

Sziasztok,

Curse,
inlfuellenit ÉN egész jól viselem, kicsit azért érzem, viszont olyan rég nem kaptam oltást,h nem is emlékeztem: fááj, a helye, a felkarom több, mint egy napja :-( Most jobban sajnálom a kis tűpárnáimat, akik ha minden jól megy hétfőn kapják, mert nem volt előbb időpont, de most meg kicsit taknyolódnak, szal nemtom m lesz :?
Olcsó bugyi Tecsóban is van és nagyon szeretem, és van Auchanban is kisméretű, 100% pamut és egész jó minőség.

Gyomrod sokáig szenvedett???

Ríd,
Kínai bugyit nyáron mi is kertben használtunk, mert vastagabb az anyaga ;-)

Vica,
nemjó- :? Örökké trükközni kell ezeknek a gyerekeknek,hogy a kedvükben járjunk :D

Sonny,
nincs rács az ágyon, de elég széles és tutira nem fog leesni, se Te nem fogod hagyni,és várhatóan leforogni sem fog :wink: :) Én mindekettővel együtt aludtam,párnával kicsit kitámasztod az ágy szélét, s még pihenni is tudsz majd :wink:
Látom már nagyon a finishben vagy! Kinél szülsz? Hajrááá ;-)

JÓÉJT!
(Macsnak különösen :wink: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szelloke 2008.11.01 21:09-kor.

Kép
Kép
szelloke

Macs,
szülni mentél? :D

Sonny,
én nem szoktam tanácsokat osztogatni, mert elég rég szültem már, de nem hinném, h a büdzséből futná 4 évente új ágyakra, így valszín ua-ok vannak, rács nélkül, és azon még neked se kényelmes, nemhogy babával. De magad mellé tolod a kiskocsiban, azt annyi. Vagy kitolod a csecsemősökhöz, és akkor talán még aludni is tudsz. ;)

Amúgy szia mindenkinek, Vicának külön is. ;)

Rájli,
én eleinte csak kínaiban tudtam akkora méretet venni, ami jó volt az akkori lányomra, így jár, aki hamar szobatiszta lesz. ;) És az sem utolsó, h a kínai 8 éves méret megfelel a magyar 2 évesre.

Curse,
Cora-ban és Auchanban vannak jó kis diznihercegnős bugyingók 3as csomagban, de bontogasd ki őket, mert a számozás semmit se árul el.
neet
neet

Neet,
szia :lol:
Mikor lett szobatiszta a csajod?

Kép
Kép
szelloke

Sziasztok!

Macs???? Én a holnapért szurkolok :) (ma nem akartál, ugye?)

Curse! E-mailre mindjárt válaszolok és van bugyingónk ilyen méretben, origi csomagolásban 3 db. Én is megörültem anno, hogy találtam a méretében, és jól bespájzoltam. Nem is volt drága, legalábbis ahhoz képest, hoyg előtte a Kenguru Goldban vettem rohadt drágán. Ezt a Corában vettem, Cactus Clone márkájú (kínai???). Ami nekünk van, az 4-es méret, de volt belőle kisebb is.
Azóta a C&A-ban veszem Grétinek, 7 db-os csomagolásban, most legutóbb egy garnitúra Hercegnőset és Micimacisat, nagyon szépek és jó minőségűek. (a Cactus Clone-os is szép, az első mosásig, aztán sajnos lejön róla a matrica). Majd megmutatom azt is, mert ezeket sajna nem lehet kibontani, de legalább megnézed a méretet.

Szellőke! Oltás :(

KépKép
KépKép
lindicita

Szellőke,
megbízhatóan 2 évesen, majd ágytiszta rá 3 hóra. Azóta tán 2x mostam pisis ágyneműt, ebből egy hisztiroham és egy megfázás alatt volt. Kopogjam le? Mindjárt 4 éves.
neet
neet

Asszem legutóbb a Cora-ban vettünk 3 eperkéset kb 900 HUF-ért, és itt úgy van számozva, ahogy a gyerek magassága, de nem árt beletúrni a szétnyitott csomagok közé, mert pl Eszter 104-110es cuccokat hord, de bugyeszból bőven jó rá a 98as is.

Lindi,
sztem Cactus is kínai, na de mi nem az?

Olvastátok nyáron a kínai bojkottos cikket az indexen? Egy fickó megpróbálta kihagyni az életéből pár hétre a kínából származó termékeket, de hamar feladta, mert még a laptopja akksija is kínai volt, meg 1 kivételével az összes zoknija, stb. Ez van.
neet
neet

Lányok, köszi a hozzászólást :-)

Szellőke: Dr. Raft Miklós az orvosom és Nyulas Jolán a választott szülésznőm. Nagyon jó párosnak tűnnek, remélem utólag is így gondolom majd :-) Esetleg ismered őket?
Jó, hogy így pörög ez a topik, ugyanakkor lehetetlen visszaolvasni a hozzászólásokat, szóval biztos volt már róluk szó! ;-)

Judit
Kép
sonny

Neet,
sztem lekopoghatod :lol: Én még nem merem,de nálunk dettóóóóó 8) Jah és én úgy csinálom,h ha vmi miatt leszidom vagy hiszti környékezi, és rég pislantott, akkor elküldöm pisilni -bejön :lol:

Kép
Kép
szelloke

Sonny,
nem ismerem Raft Miklóst, Nyulas Jolán rövid ideig bennt volt a lányom születésekor, de nem emlkészem rá, annyian tolongtak ;-) Férjem szerint nagyon kedves volt :wink: Biztos jó lesz, csupa-csupa jót hallottam róla...!

Kép
Kép
szelloke

áááá úúúú jaaaaaj

foly tköv 4 nap múlva, megyek szülni csá!
macskanyu

MACS!
NAGYON DRUKKOLOK!!! TALAN MAR TUL IS VAGY A SZULESEN :o HAJRAAAAAAAAAAA ALMOS!!!

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta

HAJRÁ MACS!!!!!! ++++++++++ :lol: :lol: :lol:

Szelloke! estipelus nálunk is van. az átlag hogy kb heti 1x találok benne vmit :)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

ITT VAN ÁLMOS KONRÁD!!!!!!!!!!!!
4 kiló és 57 centi!!!!

szopizik ezerrel, ahogy egy jónevelt fiúnak kell... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

GRATULALUNK ALMOS KONRADHOZ!!!

Szep szal legeny lett :D

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Gratulálunk a nagyfiúhoz! :D
neet
neet

Nagyon soooook boldogságot a MAcs-családnak!!!!!!
:D :D :D
Gyors volt ez az Álmos baba!!!!!

Kép
Kép
szelloke

Zsanci már megelőzött, de azért beírom Macs sms-ét:

Álmos Konrád megérkezett reggel 5:08-kor (nem semmi, ha Macsék 4-kor indultak a H-ba :P), kerek 4kg és 57 cm. Szopizik ezerrel :D

nagyon sok boldog napot az egész családnak! :D Fülinek külön is gratula a kisöccséhez :D Kép

votiv 8)
votiv

Macs: hatalmas gratula... Húh micsoda méret, és még aggódtak a súly miatt. :lol: Sok sok boldogságot az egész családnak.

Kép
Kép
johanna1975

Neet, azt a befulladt bojkottot én is láttam, jókat röhögtem! :D (az egyik kollégám meg arról írt cikket, hogy Brüsszelben, az uniós parlament szuvenírboltjában az összes kék alapon sárga csillagos zászlóra is rá van írva, hogy made in kína :lol:)

egyébként a H&M is kínai, vagy bangladesi, meg romániában is gyártanak pár cuccot, mind bele van írva a cimkébe. De tuti, hogy az összes Corás meg ósanos bugyi is kínai. Kína a bugyinagyhatalom!! :lol:

Sonny, amikor én utoljára szültem, még rászóltak a nővérkék az anyukákra, hogy ne aludjanak együtt az ágyban a gyerekkel, mert volt már baleset, nagyon keskeny és nagyon magas az ágy! de ettől még bármikor magad mellé veheted, de meg szoptathatsz stb.
ez is egy olyan szabály volt, mint hogy a folyosóra nem lehet csak kocsiban kivinni a gyereket, mert mi van, ha az anyuka elszédül, rosszul lessz, és elejti...

Nyulas Jolán az első szülésemnél volt ügyeletes, és olyan tüneményes, nyugalmat sugárzó és derűs volt!! nem volt agyonpátyolgató, nem ült az ágyam szélén (egy ügyeletestől ez nem is várható el), de mindig ott termett, ha szükség volt rá. Hozta a kis illóolajait, meg a nagy labdát, mindig épp valamit, amivel egy kicsit támogatni tudta a vajúdást. bíztatott, hogy sétáljak, mozogjak, hogy segítsem a babát lefelé jönni. bár infúziót is kaptam, ő kiharcolta a dokimnál, hogy még zuhanyozni is kimehessek.
sajnos a kitolásnál már nem ő volt, mert addigra műszakot váltottak, de biztos nem okozott volna ott sem csalódást, szuper gátvédő hírében áll :wink:
Akármilyen is a dokid, egy normális szülésnél elvileg semmi dolga, csak jelen van és figyel, és ha kell, közbeavakozik. De a szülésznő határozza meg a vajúdás hangulatát és a kitolásnál is ő védi a gátat, szóval kulcsszerepe van. Jolánnal nagyon jó kezekben leszel! szép szülést :)

votiv 8)
votiv

Nagy-nagy gratula Macsnak Álmoshoz!!!! De jó, de jó! :D

Kép
Kép
tinu

Macskanyu: így ismeretlenül is nagyon sok boldogságot kívánok a babádhoz! :)

Votiv: végülis mindkét szabály érthető, és persze valószínű magamtól is rájöttem volna, csak már a gondolataim legnagyobb részét lefoglalja a nagy napra való készülődés ;-) Nekem is ilyesmi képem volt a szülésről: a szülésznő tesz-vesz segédkezik, az orvos pedig döntés hoz, és persze cselekszik ha kell. Remélem erre nem lesz szükség :)

Te mikor szültél (szülsz majd)?

Macskanyun kívül van aki még mostanára van kiírva? Hátha összefutunk ;-)

Még egy kérdés: a borítékokat mikor "szokás" odaadni az orvosnak ill. a szülésznőnek?

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Votiv: A bnet órája nincs átállítva :D 3-kor indultak, először engem is átvert, de rájöttem a turpisságra ;)

Amúgy Én is (itt is) kívánok sok boldogságot Nekik!!!

Pussz mindenkinek

Pocak
pocakpacni

Macsnak nagy gratula Álmoshoz! szép nagy baba lett, és milyen gyorsan! :)
MG-ről továbbra is várom az infókat :) az is jó, ha megírjátok ki szült vele, és próbálok privit írni.

a várandós teakeveréket issza valaki? aki igen: méhfüvet hol lehet kapni (boltcím érdekelne)? :)

Kép
Kép
mamacsibe

Mamacsibe,
én MG-vel szültem.

Pocak,
de jó,h itt is... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kedves Macs-család!
Szívből gratulálok és sok boldogságot kívánok Nektek!
szmagdi

SOK BOLDOGSÁGOT, MACSEKOK! :D :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Macs!
Sok-sok boldogságot Nektek!

Móni
Kép
Kép
monisa

Látom, pont jókor néztem be :lol:

Nagy gratula Macséknak, sok boldogságot!!! Isten hozta a nem kicsi Álmost!!! :D :D :D :D
denizsa

Maaaaaaaaacs!!! :lol: :lol: :lol: Isten hozott Álmos!
SOK BOLDOGSÁGOT AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!
gödibarbi

Kiváncsi voltam van-e már helyzet és igeeeen :)
Dejó!

SOK-SOK BOLDOGSÁGOT és JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK ÁLMOSNAK és a MACSEK CSALÁDNAK!!! Istenke éltesse soká!
Hip-hip Hurrá!!!

Rylie
rylie

Képek, pontosabban a gyerkőcök gyönyörűségesek, mint mindig :D :D :D

Rylie :) Remélem Kamilla már jobban!? Nálunk senki se lett beteg szerencsére. És nem vagy egyedül! én is vettem B-nek kínai bugyeszt, igaz hogy 5-6 éves a mérete :mrgreen: :lol: Bori fogzása mennyire durva?

Mása :) Millió ölelés megy!! és +++++++ Orsika körömrágása :( remélem pszichonéni tud segíteni könnyebbé tenni neki és feldolgozni! Kedvenc dokinknak meg távpuszik..

Votiv :) Neked se lehet könnyű a 2 gyerkőccel otthon, kitartást hozzá és sok ++++ (hajrá energiák :wink: )! Dédi szülinpai bulija hogy sikerült, bizti örült a sok meglepinek?

Curse :) Kakaós rosszullét :( :( remélem azóta már nincs gond és nem fáj a gyomrod, nem lett hasmenésed, ugye?

Bkriszta :) És Ti hogy vagytok? Hú, Bálintod már 3 hetes :D :D :D

Fibi :) Köszi a hiányolást, zajlik az élet, majd mesélek :wink: és tudom, hogy lógok Neked én is egy p.ü.-vel :oops:

Kép
Kép
denizsa

Deni, a buli szuper volt! rengeteget nevettünk, ment mindenféle sztorizgatás, és kb 3 órán át csak ettünk :P úh most kipukkadok :D dédi nagyon örült mindenkinek, sajnos az unokatesóm nem hozta az ikreket, mert betegek lettek, ők kicsit hiányoztak..
a meglepiknek örült a dédi, de inkább a (déd)unokákkal volt elfoglalva, az ajándékokat épp csak megnézte :D

Pocak :lol: és köszi!
de ha 3-kor indultak, és 5-re megszületett Álmos, az se semmi! :wink:

beszélt már valaki Maccsal és készül vki látogatóba?

Sonny, Isti 2004.12.10. és Liliróza 2007.04.08., harmadikat nem tervezünk, de ez még nem jelent semmit, ezt a kettőt se terveztük :oops: :D

votiv 8)
votiv

[quote="mamacsibe"]a írta:mamacsibe várandós teakeveréket issza valaki? aki igen: méhfüvet hol lehet kapni (boltcím érdekelne)? :)

Mamacsibe, a méhfű a citromfű (melisse, melitta, mézfű, mézelke stb.) népies neve, és szinte bárhol kapsz, gyógyszertárban, herbáriában, bioboltban, de még a DM-ben is. A bába-könyvből van a tearecepted?
én anno ittam és aztán a bába szoptatós teáját is, jóízű volt és szerettem, de nehéz megmondani, hogy használt-e bármit :lol: (nekem minden a lelki beéllítottságomon múlik, az első várandósságom elég stresszes volt és a szülés is nehéz, a második teljesen gondtalan volt és a szülés meg nehéz, csak tök másért :P)

votiv 8)
votiv

Votiv: valóban nem semmi, 20 perc alatt értek be Fótról ;) a többit majd elmeséli :D
Én beszéltem Vele, menni nem tudok sajnos, mert Marcin kijött vmi h&f :(

Pussz: Pocak
pocakpacni

Gyors bekukk, látom a SZUPER híreket!!! :D :D :D

SOK BOLDOGSÁGOT A MACS CSALÁDNAK!!! :D :D :D ISTEN HOZTA ÁLMOS BABÁT!!! :D :D :D Milyen szép méretek :D
Gyöngyörű napot választott Álmos baba!!! :D :D (ma vagyunk apával 9 évesek :wink: )

Kép Kép
curse

Votiv, nekem MG azt mondta, (ő külön papírra írta a receptet, bár a könyv is megvan, igaz épp a szomszédasszonyomnál nyaral aki valszeg épp most szül), hogy az nem egyenlő a citromfűvel. úgy tudom van olyan hogy nagyvirágú méhfű, és ő arra gondolt (merthogy a kertjében is nő).
direkt mondtam neki, miért nem javítja ki a kis papírján citromfűre, mire megsértődött :)
(egyébként citromfűvel iszom- vagyis ittam, mert nagyon kijött (a régen meglévő) aranyerem, és most nem tudom hogy a vitamin és/vagy a tea ludasok :/)

a könnyű várandósság nekem megvolt, a mostanit is annak számítom, de egy könnyű szülés már rámférne (császár helyett, az lett az első).

Curse-nak gratula az évfordulóhoz! :)

Kép
Kép
mamacsibe

Sziasztok!

Mivel gondolkodom azon, hogy a következő babót (aki még nem fogant meg :lol: ) esetleg az Imrében szülöm, néha szoktalak olvasgatni benneteket. Úgy emlékszem, itt írta valaki, hogy toxoplazmagyanúval a Lászlóban valamilyen dokinőhöz került, aki szakember a témában. Elkérhetném a nevét, és az elérhetőségét? Mi most 7. hónapja próbálkozunk a negyedik babánkkal (a többiek hamar sikerültek), és mivel az első hárommal negatív lettem toxoplazmára, és most nem akar jönni hamar a baba, megnézettem, és pozitív lett az igg-m :( . Rögtön abbahagytuk a projektet (remélem, nem túl későn), hogy kiderítsük, mikor fertőződtem meg. Ezért kéne a dokinő telefonszáma, hogy elküldjön vérvételre, és megmondja, mikortól lehet próbálkozni (remélem, hogy már régebbi a fertőzés, és a következő hónaptól minden mehet tovább). Másik kérdés: vajon a doktornő fogad nem terhes fertőzötteket is?

Köszi előre is!

Euonymus
euonymus

Maaacs, hatalmas gartula Álmoshoz, és minden szépet, jót Nektek :D :D :D

KépKép
fibi

Macs:
gratulálok itt is :D ISTEN HOZOTT ÁLMOSBABA
Kép

petergabi

Isten hozta Álmost, sok sok boldogságot az egész családnak! :D :D

Kép
akata

Sziasztok Lányok!

Most találtam rátok, a 2009 márciusi babák tagja vagyok.

A Szent Imrében fogok szülni, azonban még mindig nincs ötletem szülésznőre.
Voltam 2-3 szüléselőkészítő tanfolyamon, ahol ők a háziasszonyok egy-egy témában, de term. ez alapján nem tudtam dönteni.

Első babám lesz, előnyben részesítem a természetes, alternatív szülsémódokat, de ha kell, ill. szükség van rá a klasszikus módszereket sem zárom ki.

Ha van időtök, kérem, adjatok tippeket, szeertnék választani, mert egyre kevesebb az idő.

Köszi előre is!
anna**

Anna,
Mamacsibe is márciusban szül és Kuklika is a márciusi topikból. Mamacsibének Molnár Gabi lesz, Kuklikának meg valszeg Tóth Irén. Kérdezd őket, ők segíthetnek... :lol:

Ja, ha engem kérdezel, Vass Gabit keresd, most végzett, van öt lánya már, hihetetlen empatikus, nagyon szerettem.
Ugyanez Molnár Gabi is, csak máshogy... :lol:
mindkettejüket szeretem, és szülnék is velük még, ha nem tartanám őrültségnek... :wink:
Ja, és Kondor Kata lehetne még a te embered, vele találkoztam, szimpatikus volt, többiekkel nincs tapasztalatom.

szép pocakodást.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?