Akkor igyekszem megvilágítani a kérdést
a cukrosok babái, HA a vércukrukat nem sikerül normál szinten tartani (akár "csak" diétával, akár inzulinnal), azért nőnek nagyra, mert: az anyai vércukroból a többlet simán átjut a placentán, így a baba vércukra is magas lesz. Viszont a baba hasnyálmirigye normálisan működik, így magasabb lesz az inzulin-termelése. az inzulin pedig úgy hat a babára, mit a normál növekedési hormon, tehát a babát a széltében és hosszában növekedésre serkenti. Nem azért növekszik, mert "kövér" lesz, hanem mert a növekedése túl van ezáltal serkentve.
Én eddigelé annyira betartottam a nyavalyás diétát, hogy a vércukrom többnyire normális volt, de ennek az lett az ára, hogy az Álmosnak minimálisan szükséges 150 g/nap helyett, 50-80g/nap volt a bevitelem (ennél több CH-tól magas volt a cukrom) és kb. 1000-1200 kcal-t ettem, az ajánlott 2000 helyett.... a súlyát persze becsülték, 2500g-ra, de a haskörméret és az UH-kép látványa azért eléggé magáért beszélt. Még ha valóban nagyobb is a becsültnél a súlya, eléggé cérnaszál-alkat... a nagyobb baj nem ez, hanem hogy az eddigi kevés CH miatt az Ő CH raktára is deficites, tehát fel kell tölteni születése előtt megelőzendő a cukorsokkot, ez kb. 2 hét még, ami belefér, ha nem tervezi, hogy előbb bújik ki. De ugye az én gyerekeim a kiírtnál 10 nappal szeretnek később születni..
Holnap derül ki, menny inzulint kell adagolnom, hogy Álmosnak elég CH jusson.
Másrészt: az elmúlt hetekben sajnos volt alkalmam meggyőződni, hogy' is működik ez a terhességi-cukor mizéria, több dietetikus éa több nőgyógyász, ill. a háziorvos részéről... :-/
A legtöbb doki (NEM mind), legyint ha az éhomi normális, a terhelés pedig nem megy 7,4 fölé, a dietetikusok már a 7,1 től inzulint adnának. Én spec egy napot töltöttem a H.-ban és reggeltő estig, minden kaja előtt-után szúrtak, hogy kiderüljön, hogyan bont CH-t a szervezetem...
De ehhez kellett az is, hogy a legelső, 24 hetes terhelés után, (ez nekem 7,2) mértem magamnak a vércukrom, miközben tartottam a CH diétát. Innem tudom, hogy romlott a helyzet az idő előrehaladtával és innen kaptam a további terheléses-beutalókat, újabb diétákkal, csak azt mindenki elfelejtette, hogy a diéta közben Álmost is kéne táplálni, nem "csak" a vércukrot normálban tartani..... Sok bába közt elvész..... de no comm....
Más: igen, szerdára gondoltam a kv-t, mert akkor megyek nst-re és bárhol lehet, a MOM-ban is
de mivel a tegnapi teljes éjjemet és a mai napomat kisebb-nagyobb jóslókkal múlattam, nem tudom, meddig van erre esély. Tehát ha mentek kv-zni ÉS tudok, akkor betársuolok én is
csók mindenkinek
macsek
u.i: Rájli, holnap írok a kenyérmentes kajáls örömeiről
de majd mélbe', hogy ne offoljam a topikot
nu csókhegyek