Új privát üzeneted érkezett!

Barbi,
neked pedig csodálatos pocakosodást! :lol:
kisün

köszi Kisün :lol:

közben leesett miért kérdezted Johi, h jó-e a vonalzóm. nem AFP-re hanem nyaki redőre megyek :roll: . látjátok miket beszélek nélkületek :D ?!
gödibarbi

Barbi: gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Akkor mi vagyunk majdnem egyidősek pocakilag! Jaj, de jó!!!!!!!!!!

Mása: én is sok-sok ...., hmm, nem is tudom, mit kívánjak. Erőt? Hát nem biztos, hogy az kell, néha meg kell engednünk magunknak, hogy gyengék, elhagyatottak, szerencsétlenek legyünk, hiszen az van mélyen belül. Inkább kívánok sok szeretetet, együttérzést, kézfogást a szeretteidtől, hogy együtt tudjátok feldolgozni a történteket.

Kép
Kép
tinu

Tinu,
az erő nem azt jelenti (nálam), hogy "erősnek" kell lenni, el kell folytani, temetni. Erő kell ahhoz, hogy szembe tudj nézni, ki tudd adni, tudj sírni, ordítani, gyűlölni és el tudd fogadni, hogy mások segítségére vagy utalva. De lehet, hogy ez csak az én szubjektív tapasztalatom :wink:

Barbi,
azon az AFP-n én is csodálkoztam :lol:
kisün

Kisün: értem, nem azért írtam, mert te, hanem mert elkezdtem írni, hogy sok ... és jött volna, hogy erőt, de azt meg nem akartam. Te másképp értetted, mint amilyen asszociációm nekem volt ("légy erős" stb.).

Kép
Kép
tinu

Ma délelőtt sőt egész nap Gesztenye napok a Momban. Délelőtt Halász Judit koncert, igaz kicsit későn jöttem rá én is, de hátha valakinek közel van. :-)
http://www.csorsz.hu/details.php?ido=20 ... 8&idx=1360

Kép
Kép
johanna1975

Mása, én sem írok mást, csak sok++++++++++++!!!!!!!!

Barbi, neked meg hatalmas gratullla!!!
Ahhoz is,h sikerült magadban tartani :wink: , de főleg a Babához!
(Én is rád tippeltem!)

Szép vasárnapot mindenkinek, vééégre süt a Nap!!!! :)
rídonli#

Mása, nagyon sok ++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!

Barbi :) Naaagy gratulaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
denizsa

Mása! Nehéz ilyenkor bármit is írni, de sok-sok +++++++++++++
Sokat gondoltam rátok, és el tudom képzelni, milyen nehéz lehetett meghozni a döntést :cry: De ennek a sugár dolognak a fele sem tréfa, lásd Csernobil (az egyik közeli barátunk akkor volt terhes, és 2 hónappal később halva született meg a babája ...)
Amikor Grétinek agyrázkódása volt, meg kellett röntgenezni a fejét. Míg vártunk a röntgen előtt, a nagy bazi ajtón egy A4-es lapra CSAK ANGOLUL!!!! ki volt írva, hogy terheseknek nem is szabad bemenni. Mi ugyan védekeztünk akkoriban, de mivel a módszerünk nem volt 100%-os (lásd Gréti, és később Bajni is :) ), ezért mondtam a nővérnek, hogy én nem akarok bemenni, mert lehet, hogy már baba van a pocakomban. Erre ő úgy rámförmedt, hogy : Most akkor terhes vagy nem?!? Persze, mert így neki kellett lefogni Grétit. (1 hónappal később készült el egyébként Bajni)
Szóval még egyszer sok +++++++++++++++++++++++

KépKép
KépKép
lindicita

Barbi! Neked pedig hatalmas GRATULA :D
lindicita

Mi itt ragadtunk Szolnokon, ugyanis Bajnikámnak középfültő gyulladása van. Még szerdán elvitték anyumék a dokihoz, az első tünetnél (nagyon fájt a fülecskéje), és akkor még csak kezdődő volt. Szerencsére péntekre visszarendelték, akkor már én vittem, de akkor csúnyább volt már neki, így hétfőn megint vissza kell vinni. Aztán inkább itt viszem vissza ugyanahhoz a dokihoz, mint Pesten keresgélni, hogy hova is kell menni, itt meg időpontot adnak, és azonnal be is hívnak, ahogy megérkezünk, és hát láthatóan nem veszik félvállról a dolgot. Úgyhogy Bajnikám is antibigyót kap. Anyukám úgy hívott fel minket Mallorcán, hogy kiválthatja -e, de hát ez kivételesen most olyan dolog, amikor én sem kérdőjelezem meg. Írtak fel neki Cataflámot is, valószínűleg ezért gondoltuk, hogy meggyógyult, mert nem fájlalta a fülét. Mindegy, most már remélem tényleg hatott az antibiotikum is, meg melegítgetem neki egész nap, remélem hétfőn azt mondják, hogy meggyógyult.

Így legalább Gréti hétfőn itt megy óviba, mert az óvónéni kislányának hétfőn lesz a harmadik szülinapja, lovaskocsi van megrendelve meg ugrálóvár, biztos nagyon fogja élvezni.

KépKép
KépKép
lindicita

Tinu!
bocs,de nekem most esett le,h te is babát vársz! gratulálok és szép gömbölyödést kívánok.

Barbi!
sokszor eszembe jutottál az ut. 3 hóban;Te,meg az elveid. hasonló marhaságokat csinálok én is (no cukor,liszt,stb...),s egész sikerrel!:)sok van még hátra,de most érzem,h ez egy életmód és nem szabad visszatérnem a régihez.

ancsipancsi

Mása,
a következő időszakhoz +++++ és én abban hiszek, hogy ha ez a lélek akar jönni hozzátok, akkor legközelebb is ő jön majd a következő lehetőségénél, szóval csak idő kérdése hogy találkozzatok :)

Barbi :P :P :P :P :P :P

Tegnap libegőztünk és rájöttem, hogy én közel 20 éve voltam utoljára errefelé :roll: de semmi sem változott :D

Kép
akata

Mása: ++++++++++++++

Barbi: mondom, hogy gyanús volt nekem a sok :lol: a hszeidben! :wink: GRAT!!!

Ancsi, Barbi: hogy éltek liszt nélkül?? A cukor az nem gáz, nagyon keveset használok, max sütikbe, de rengeteg szénhidrátot eszek :? kenyérfélék, tészták stb... és a vicc az, hogy már úgy kívánok vmi salátás-zöldes ételt, de az nincs itthon, a környékünkön sincs normális zöldséges. A piacra meg rendes közértbe mostanában elmenni a két gyerekkel --- :roll: szóval marad a kenyér :?

Lindi: Barni fülére ++++
Képeket nyomass!!! A frizkóról is!!

Ancsi, Zsan: egy ilyen ikejás délelőttben én is benne lennék! Majd ha nem lesz ilyen jó idő és nem tudunk hova menni :P

Johi: még mindig tereled a turpistákat! Wow! Hogy bírod? NEm túl fárasztó?

Kata: szerintem szomorú, hogy 20 év alatt semmi se változott a Libegőnél :? Max talán újrafestették...

Votiv: ezen a felmérésen amit írtál (elvetetnék-e az anyák ha homi lesz a gyerek stb) tökre kiakadtam! :o

Tinu: hurrá! akkor mostmár neked is lehet rendesen Gratulálni! Szóval: GRAT neked is ;)

Pozitív gondolat: hát én most ilyen "terápián" veszek részt amit saját magamnak szerveztem 8) bár nem is pozitív-gondolat-terápia, hanem nem-vagyok-fáradt-és-türelmes-vagyok-és-zen terápia... nehezen megy...de kicsit jobbak a napjaink... szóval azé van benne valami, de azt hiszem simán a pozitív gondolattól nem lehet lottó 5-t nyerni, de egy olimpiai győzelemhez elengedhetetlen például vagy akár kisebb győzelmekhez is amiket nap mint nap megvívunk

Rylie
rylie

Sziasztok!

Bajnikámat gyógyultnak nyilvánították :) Annyira kedves dokinéni van a fülészeten, és engem dícsért meg, hogy milyen ügyes voltam, hogy meggyógyult a fijjacskám :) És Bajni egy kis hős volt, mert egyáltalán nem sírt :)

Tinu! Ha még nem gratuláltam, akkor most megteszem :) Inkább 2x, mint 1x sem.

Rylie! Pozitív gondolatokra fel :lol: Az ilyen sikerkönyvekben írt "pozitív gondolkodás teremtő erejében" mondjuk egyáltalán nem hiszek, mert ha belegebedek sem tudok mondjuk egy hegyet teremteni a kertünkbe, de az biztos, hogy pozitívan gondolkodva sokkal könnyebb az élet, bár Neet szerint :wink: én így is nagyon rózsaszínben látom a dolgokat, de ugyancsak Neet szerint :wink: úgy is élem meg :lol: És miközben ezt írom a Mamma Mia filmzenéje szól a háttérben :) De mindjárt leveszem a rózsaszín szemüveget és kitakarítok egy kicsit anyuméknál, bár erre a zenére lehet élvezet lesz még az is :)

Képeket teszek majd fel, ha hazaértünk, mert itt nem tudom lekicsinyíteni őket, és azon fog látszódni a hajam is :) Hány képet tudtok elviselni???

KépKép
KépKép
lindicita

Mása,
soksok +++++++++++++!!!

Barbi,
:lol: :lol: :lol:

Votiv,
minden szavaddal egyetértek, de ez nem ujdonság :wink:
a pozitiv gondolkozástol kezdve az együttérzésig, meg minden.

és Szelloke,
Veled is egyetértek, a forumozás tényleg sokszor sz@r (:)), mert teljesen félreérthetö, és többen okoskodásnak veszik a segitö gondolatokat (is). Uh asszem én is háttérbe vonulok kis idöre...

KépKép
fibi

Ha valakit érdekel, ezen az oldalon egy csomó jó hanganyag van, a gyülibe, ahova járunk, minden pénteken van úgynevezett "Eredményes élet találkozó", ahol nagyon sok jó előadás elhangzik. Többek között a pozitív gondolkodásról is. Mi is szoktunk járni, illetve én a gyerekek miatt mostanában ritkábban, de amikor csak tehetem, elmegyek. (az oldalra Peti töltötte fel a hanganyagokat, azért lehet ismerős a honlap címe)

Szóval itt a link, és pozitív gondolkodásról szóló rész a lap közepén van, az "Üzletembereknek" címszó alatt:

http://www.kristalytisztaviz.hu/uzletember/

Egyébként ha valaki pont a keresés fázisában van a különböző filozófiák és vallások kavalkádjában, annak is nagy segítség lehet :)

KépKép
KépKép
lindicita

Ez év januárjától pedig itt vannak az előadások hanganyagai, tényleg érdemes belehallgatni, nagyon jók:

http://messages.bibliaszol.hu/eredmenyeselet/
lindicita

najó, még egy reag, és csak azért Votivnak, mert ő szólitott meg.
tehát:

[quote]d írta:e ha hiszel a gondolatok teremtő erejében, vagy akár a pszichoszomatikus betegségekben, akkor NAGYON is sokat számít, ki hogy áll hozzá a dolgokhoz, és épp ezért ne szabad lebecsülni a "pozitív gondolkodást" sem, nem mintha nekem mindig szuperul menne, de tudom, hogy sokkal jobb lenne úgy :)

igen, EZZEL maradéktalanul egyet is értek. Én nem erről beszéltem. CSak arról, hogy ez nem mindig ELÉG. :wink:

őszintén, és tiszta szivemből hiszek a pozitiv gondolatokban, még ha ebben az életben elég kevésszer is alkalmazom. (meg is látszik a kapcsolataimon)

Rylie,
bocs,h még nem mértem le még a zsákot, de elkevertem, amit megvan, mondom, és egy ikjás talinál átadom, vagy ha erre jártok nagymamádnál.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Lindi :) Örülök, hogy Bajni már meg is gyógyult!!! :D :D Grétinek tetszett a szülinapozás?

Ancsi :) Hű, ez aztán a kemény diéta! kitartást hozzá!

Rylie :) Hajrá poz. gondolatok, ügyi vagy!!!

És hogy tényleg műxik a poz. gondolkodás (és a remény :lol: ), akkor erre jó példa, hogy Bálint már olyan jól érzi magát az oviban, hogy az óvónéni ma azzal fogadoott, hogy nagy huncut a fiam :D Jaj és megtanult pofákat vágni, behalok, olyan grimaszokat vág, ezeket is tuti ott tanulta :lol:

Kép
Kép
denizsa

Fibi,
Tudom, h értetted, amit írtam :) Csak azért reagáltam, mert Ríd megszólított, úgyhogy ne tessék visszavonulni! :wink:

Votiv,
Nagyon szép gondolatok :)

Tinu,
De jó :D :D :D És csak babona miatt nem gratulálok még :wink:

Szellőke,
Jól látom, h lassan szülinapoztok? :D

Mása,
Sok +++++++++++++++!!! Nem is írok semmit, mert igazából ilyenkor semmi jót nem lehet :(

Barbi,
Te voltál a tippem :D Gratulálok!!! :D :D :D Először én is nagyot néztem az afp miatt, de akkor csak elírás volt :lol:

Lindi,
De jó, h Bajni meg is gyógyult :D A füles cuccok annyira rosszak tudnak lenni. Nekem még a mai napig is problémám van vele erős szélben :roll: Képet meg annyit, amennyivel mi is úgy érezzük, h ott vagyunk :wink:

Ancsi,
Kitartást!!! Én képtelen lennék ezeket a dolgokat nélkülözni.

Rylie,
Éljenek a pozitív gondolatok :D

Deni,
Huncut Bálint :D és hát a pofavágások :lol: Bizti nagyon zabálnivaló :D

Képzeljétek hétvégén olyan mázlink volt. Épp mentünk befelé a börzére jegyet venni, amikor egy fiatal pár megszólított minket, h adnak két ingyenjegyet :o Barinőjéé volt a jegy, csak ők nem tudtak eljönni. Ilyen is ritkán fordul elő velünk. Nagyon rendes volt tőlük :D :D

Kép Kép
curse

Zsanci, akkor ugyanazt mondjuk :)

Deni, ez nagyon-nagyon jó hír! :D

Tinu, örülök, hogy minden rendben :)

Barbi :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D boldog pocakosodást! Angi mit szól a tesóhoz? drága jó BS :) a mai napig hálával godolok vissza arra a pár Mona Lisás délelőttre, mennyit jelentett nekem akkor :)

Lindi, szerintem ne kímélj bennünket képileg, hadd lássuk a legszívdöglesztőbbeket :D

Rylie, zen :D

Neet, a lottószámokat még azok se szokták "megkérdezni", akik akár meg is tehetnék :wink:

mi felváltva taknyolunk, de vszínű ez csak az évszak-átállás miatt van

Liliróza ma levágta élete első földön fetrengős hisztijét :shock: kicsit korán kezdi, mi lesz itt még.... :roll:

Istók pedig nagyon szereti a "Bogárembert" (Pókember), és apja "Szitulen" (Citroen) kocsit vezet, és engem "szivem"-nek szólit :lol: a mosogatógépet kinyitotta, és tökkomoly ábrázattal aszondja: "Nézzünk csak! Hát ezzel meg mi történt?" :lol:

votiv 8)
votiv

Curse,
látod neked járt az a jegy!! :)

a kajanélkülözést nem azért írtam ám be, hogy mindenki sajnáljon, sőt, most ott tartok, hogy nyugodtan lehet előttem sütit falni, vagy folyton sütök sütiket, pogácsákat férjemnek, de nem zavar túlzottan. erre rá kell állnia az agynak, ez is olyan pozitív gondolkodás-féle.
és már nem azt mondom, hogy úgyse fogyok le, hanem, hogy igenis le fogok! :))

ancsipancsi

Na akkor most pótolom az elmaradt gratulációim :)

Curse, Barbi, Tinu:

Szépséges pocakosodást nektek! :)

Ancsi,
neked kitartást a pozitív gondolkozásos-fogyi módszeredhez! :) És igen, LEHET tartani a szénhidrát-mentes életformát, én már a 24. hetemtől egyre szigorúbb cukros-diétán vagyok, a romló terhességi diabéteszem miatt. Igaz, jól le is fogytam.....sajnos Álmos is..

Lindi,
képeket szívesen megnézem én is :wink: anyukád keze hogy van?

Rájli,
zen :mrgreen: és sok ++++++++++

Másának innen is ++++++++++ hegyek

egy esetleges szerdai IKEA-taliban benne lennék, ha még beleférek :mrgreen:

Bár most már egyre neccesebb.... :mrgreen:

csók mindenkinek

Kép
macskanyu

Macs :) Hűűű, Te mindjárt szülni fogsz!!! :D :D De jó, hogy betetted a vonalzót, különben el sem hinném, hogy így elrepült az idő... Fogyás :( :( De nincs nagy baj, ugye?

Curse :) Ingyen jegy szupiii :D És mit sikerült lőni Adélnak? És tesónak is vettek cuccot? :wink:

Votiv :) Lili-hiszti :lol: lesz ez még így se :wink: :mrgreen: :lol: Isti dumája tök jóóó :lol: Lilivel kell még tornázni, vagy már minden okés a lábával?

Hát ma Bencuskának nagyon rossz napja van, semmi se jó és enni is alig hajlandó :( :roll: Remélem délután kicsit feldobódik, megyünk az egyik ovistárshoz, Bálint egyik kisbarátjához :D
denizsa

Macs,
én kb. cukros diétát tartok, csak nekem benne van a pakliban, hogy nem muszáj, nem fogok bekómálni, ha eszem egy kocka csokit. korábban folyton ettől rettegtem, hogy ne legyek cukros, mert nem tudnék egy ilyen diétát betartani. tényleg nehéz, de ha musz...
ancsipancsi

Ancsi: engem komolyan érdekel, hogy lehet megúszni egy napot kenyérféleség nélkül??! Nem a fogyás miatt, bár az is rám férne, hanem inkább érzem, hogy nem jó ez igy, nagyon egyfélét eszem és ez hamarost visszaüt(het). Szóval? Pl mit eszel reggelire?

Macs: Bőven elég lesz 3,5 kg körüli Álmost megszülni szerintem, majd idekinn meghízik :)

Deni: látod nemsoká majd ott is akar már aludni Bálint az oviban! Bencusnak meg csikizd meg a talpát ;)

Zsan: zsák ráér, most süt a nap, konvektort kikapcsoltuk 8)

Votiv: ááá taknyolás nem hangzik túl jól... ++++ nektek!
Istók szövege :lol: Lili hisztije :o valóban korai, de hátha akkor hamarabb el is múlik neki ;)

Curse: bizti pozitívan gondolkodtál azé kaptál két jegyet! :mrgreen:

Boris megkapta a 3 hóst. Kicsit sírdogált..
És valóban jár ingyé a pneumos oltás, úgyhogy bejelentkeztünk rá. Azt mondta a doki, hogy 2010-től kötelező oltás lesz.

Rylie
rylie

Rájli,

a gond az, hogy még 3 kiló sincs.... :(

kenyér: én a cukor-diétától függetlenül sem ettem kenyeret, max. kéthetente egy kiflit...esetleg...

van élet a kenyéren kívül.. :mrgreen:
macskanyu

Macs: óóó hát akkor csak terpesztesz egyet és kipottyantod egy tüsszentés közepette :mrgreen: próbáld meg a jó oldalát nézni!
Egyébként viccen kívűl remélem ez nem oly nagy gond... :roll:

és mesélj milyen az élet a kenyér mögött?? :mrgreen: pl mit eszel reggelire, hm?

R
rylie

Sziasztok,
gyors bekukk, építkezés indulóban, szülinapozás közeleg ;-)

Macs,
azért az előző születési méretekből kiindulva nem olyan biztos, hogy nincs 3kiló sem Álmos. Sztem ebben annyira nem megbízható az UH!!! Atit pl 3100-re saccolták (Medimomban) 1héttel a szülés előtt, s nem valószínű, hogy az alatt a 7nap alatt felszedett 1kg-ot!!
És állítólag a diétázós nők gyermekei nagyobb súllyal tudnak születni,mertmivel ők az "éhezés" miatt igyekeznek tartalékolni,s amit bírnak magukra szednek...
És tényleg ejhaaaa, mindjárt szülsz! Na, mostantól mindennap "kénytelen" leszek benézni ;-)

Barátnőm, aki itt bejelentkezett 12 hetesen tegnap megszült, ZSombor 4060g,57cm, és jól vannak. Kovács dokiról tapasztalat: ekkora babánál sem vágott, minden jól ment, de az utómunkálatok elég hosszúra sikerültek :-S (másfél óra)

Napos délutánt! :)

Kép
Kép
szelloke

[quote="rylie"]A írta:ryliencsi: engem komolyan érdekel, hogy lehet megúszni egy napot kenyérféleség nélkül??! Nem a fogyás miatt, bár az is rám férne, hanem inkább érzem, hogy nem jó ez igy, nagyon egyfélét eszem és ez hamarost visszaüt(het). Szóval? Pl mit eszel reggelire?
Rylie

mit? magában pár szelet párizsit/sonkát/miegymást és paprikát, paradicsomot. ebédre meg mondjuk egy sültcsirkecombot, vagy valami ch mentes levest (de a zsírral is óvatosan bánok, szóval no kolbász meg csülök) vacsorára is hasonlót, mint reggelire. de néha eszem Norbi kenyeret, vagy azt a nagyon barnát, amit a DM-ben lehet kapni. de ezt úgy képzeld el, hogy 8-10 szeletet kb. 1 hónapig eszem :).
és sokszor készítek darálthúsból Abcsi-féle fasírtot (1 tojás+fél kiló husi, só, bors, pirospaprika sok fokhagyma, slussz ---> sütőben 30-40 perc alatt kisül, ha elég kis lapos gombócok lesznek...) és azt zöldségekkel falom. meg light csirkepörköltet magában :)))
és van, hogy reggel sütőtök levessel kezdek, ami ugyan Ch-s, de legalább összetett Ch van benne. mindenféle marhaságot eszem, hogy valahogy megálljam a Ch fogyasztást. de néha eszem rostkekszet v ilyesmit. aki nem akar fogyni, annak nem kéne ilyeneket csinálnia. :) merminek? :)

ancsipancsi

Ancsi, és kilóban milyen eredmény mérhető már? úgyértem megéri?? :)

Macs, juhé mindjárt baba lessssszzzz :D :D :D és szerintem is a baba elveszi ami neki kell. Miért miért nem, enyém anyu 5,5 kilót hízott velem :shock: (mint a sóbiréka) én azért 3,6 kg-t nyomtam, ő meg lassan majdnem elfogyott a 9 hónap alatt 8)

Kép
akata

Macs,
hááááááááááát nem tom, h AAAAAAKKORA pocakkal beférsz e???? :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
egyébként budaörsi ikeára gondoltál?

nos, Ancsi,
én sajnos erre képtelen lennék. Talán ha muszáj lenne...

de kérdés Macshoz:
nem azért IS kell a cukros anyunak diétázni, h a babája ne legyen túl nagy???? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
télleg, amikor egy doki hallotta, h E 4kg fölötti volt kérdezte,h nem volt-e cukros gondom terhességekor... :? De nem 8)

Kép
Kép
szelloke

Sziasztok!

Jól látom, holnap Ikeázás lesz? Ez mikor dől el? És ha lesz, hánykor? Én is betársulnék :)

Macs! Anyukám keze javulgat, szerencsére mégsem kellett műteni, de azért minden röntgenezésénél riogatták vele, múlt csütörtökön azonban szerencsére megnyugtatták, hogy annyira minimális a ferdeség, hogy ezért nem érdemes megműteni, és 1,5 múlva le is veszik neki. És hát le a kalapom előtte, hogy 1 kézzel ilyen jól elmenedzselte a 2 gyereket több mint egy hétig. Nem biztos, hogy én ilyen jól megoldottam volna. Igaz, volt neki segítsége, de a feladatok oroszlánrésze csak az övé volt, egyik nap tök egyedül meg is fürdette őket. Rejtély, hogy hogy sikerült :shock:

Diétához mindekinek kitartást! Holnaptól én is belekezdek valami lightosabb zabálásba.

Trehességi cukor: mikor Bajnikám megszületett a maga kis 4.740 grammjával, nekem is rögtön azzal jöttek, hogy biztos a cukros voltam. Hát, nem tudom, a vérvizsgálatok nem jelezték.

UH: már biztos írtam, hogy 1 héttel a szülés előtt Bajnikámat 3.500 grammra saccolták, szóval elvileg 1.240 grammot szedett fel 1 hét alatt. Legközelebb (már ha lesz egyáltalán) biztos, ami biztos alapon én is diétázni fogok, akár lesz terhességi cukrom, akár nem, én nem engedem meghízni ekkorára a bébit.

KépKép
KépKép
lindicita

Akkor igyekszem megvilágítani a kérdést :mrgreen:

a cukrosok babái, HA a vércukrukat nem sikerül normál szinten tartani (akár "csak" diétával, akár inzulinnal), azért nőnek nagyra, mert: az anyai vércukroból a többlet simán átjut a placentán, így a baba vércukra is magas lesz. Viszont a baba hasnyálmirigye normálisan működik, így magasabb lesz az inzulin-termelése. az inzulin pedig úgy hat a babára, mit a normál növekedési hormon, tehát a babát a széltében és hosszában növekedésre serkenti. Nem azért növekszik, mert "kövér" lesz, hanem mert a növekedése túl van ezáltal serkentve.

Én eddigelé annyira betartottam a nyavalyás diétát, hogy a vércukrom többnyire normális volt, de ennek az lett az ára, hogy az Álmosnak minimálisan szükséges 150 g/nap helyett, 50-80g/nap volt a bevitelem (ennél több CH-tól magas volt a cukrom) és kb. 1000-1200 kcal-t ettem, az ajánlott 2000 helyett.... a súlyát persze becsülték, 2500g-ra, de a haskörméret és az UH-kép látványa azért eléggé magáért beszélt. Még ha valóban nagyobb is a becsültnél a súlya, eléggé cérnaszál-alkat... a nagyobb baj nem ez, hanem hogy az eddigi kevés CH miatt az Ő CH raktára is deficites, tehát fel kell tölteni születése előtt megelőzendő a cukorsokkot, ez kb. 2 hét még, ami belefér, ha nem tervezi, hogy előbb bújik ki. De ugye az én gyerekeim a kiírtnál 10 nappal szeretnek később születni.. :mrgreen: Holnap derül ki, menny inzulint kell adagolnom, hogy Álmosnak elég CH jusson. :)

Másrészt: az elmúlt hetekben sajnos volt alkalmam meggyőződni, hogy' is működik ez a terhességi-cukor mizéria, több dietetikus éa több nőgyógyász, ill. a háziorvos részéről... :-/

A legtöbb doki (NEM mind), legyint ha az éhomi normális, a terhelés pedig nem megy 7,4 fölé, a dietetikusok már a 7,1 től inzulint adnának. Én spec egy napot töltöttem a H.-ban és reggeltő estig, minden kaja előtt-után szúrtak, hogy kiderüljön, hogyan bont CH-t a szervezetem...
De ehhez kellett az is, hogy a legelső, 24 hetes terhelés után, (ez nekem 7,2) mértem magamnak a vércukrom, miközben tartottam a CH diétát. Innem tudom, hogy romlott a helyzet az idő előrehaladtával és innen kaptam a további terheléses-beutalókat, újabb diétákkal, csak azt mindenki elfelejtette, hogy a diéta közben Álmost is kéne táplálni, nem "csak" a vércukrot normálban tartani..... Sok bába közt elvész..... de no comm....

Más: igen, szerdára gondoltam a kv-t, mert akkor megyek nst-re és bárhol lehet, a MOM-ban is :D de mivel a tegnapi teljes éjjemet és a mai napomat kisebb-nagyobb jóslókkal múlattam, nem tudom, meddig van erre esély. Tehát ha mentek kv-zni ÉS tudok, akkor betársuolok én is :)

csók mindenkinek

macsek

u.i: Rájli, holnap írok a kenyérmentes kajáls örömeiről :mrgreen: de majd mélbe', hogy ne offoljam a topikot :)

nu csókhegyek
macskanyu

ha holnap ikea, akkor 10 után, ugye?

és akkor beeee there+!!!!

Ancsi,
szólsz Zuzinak???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ilyen az én formám, itt lesztek tök közel, rá is érnék, mert a gyerkőcök a nagyapóval programoznak délelőtt, de olyan taknyos vagyok, hogy nincs pofám megfertőzni Benneteket :)

egyébiránt a Világ legszebb szállodái könyv 4. részét fordítom épp, talán emlékeztek tavalyról, volt pár vicces rész, amit bekopiztam ide :wink:

Macs, jóslók??? ejha! talán Álmos mégsem húz rá olyan sokat :) cukorhoz sok drukk, nagyon nehéééz ez így, végig "koplalva" :( csak Álmossal minden rendben legyen! ez a cukorsokk valós veszély? vagy majd eldől, ha megszületik, és megmérik a cukrát, hogy kell-e valamit kapnia? a dokit mit mond?

Deni, hetente 1x járunk tornázni a két gyerekkel, emellett masszírozom és csikizem/cirógatom a lábát és nem hagyom w-ben ülni, és tilos vezetgetni és cipőt ráadni, de ha ezeket betartom, akkor minden rendben lesz Józsi lábával. A konduktor 3 hetente ellenőrzi a lábát, és ha addigra még jobban megerősödik, akkor lehet, hogy novemberre már kaphat majd rá cipőt, és akkor viszont vszínű Supy vagy Salus cipőt, ha szükség lesz még egy kis ortopédiai rásegítésre... :wink:

addig kicsit gondban vagyok, mert hogy ha kint vagyunk levegőn, nem tudom kiengedni a babakocsiból, mert csak egy kis kocsicipő van rajta, hogy ne fázzon, de abban nem járhat a hideg földön meg a sárban :roll:

votiv 8)
votiv

Macs :) Hát ha már jósolgatsz is, akkor mennek a drukkhegyek!!! és a cukorhoz meg a ++++++++++++ok!!

Rylie :) Borinak +++ a szurihoz! Pneumot mi is tervezzük Bencusnak, pedig nem vagyok nagy oltáspárti, de ha már az egyik kapott, akkor a másiknak is "jár", pláne nehogy a bátyó hazahozzon vmi ilyen bacit, nem bocsátanám meg magamnak én sem (asszem Te írtad így egyszer :wink: ) És köszi, Bencusnak már jó kedve lett délutánra :D asszem ebbe az is nagy mértékben bejátszott, hogy ahova mentünk, volt 3 kutyus végtelen türelemmel és tűrőképességgel megáldva, ő meg buzgón foglalkozott velük :mrgreen: :lol:

Lindi :) Anyukád egy hős!! kezének további ++++ok!

Votiv :) Bulást ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Hű, ez a kinti cipős dolog így tényleg elég bonyi, de nagyon örülök, hogy ilyen szépen javul a helyzet :D :D :D rohanhatsz még eleget a cipellős lánykád után :wink: :D

Holnapra meg jó kávézgatást az ikeázó bandának!!! :D :D
denizsa

Lindi,
az uh-os súlymérésről még akartam neked régen írni, mert mesélted nekem, h Barni egy hét alatt hízott másfél kilót.
Nekem szülés előtt egy NAPPAL 3100grammot mért a gép, másnap megszületett a 3990grammos babó. Szóval, a rekordot mi tartjuk, majd' egy kiló egy egész nap alatt... 8)

oszt' lehet, h írtam is...?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Az első napunkról teszek fel pár képet, aztán majd holnap a többiről, bár rengeteg szépe képet csináltunk, mert az 1 hét alatt egyfolytában csak mentünk, az utolsó nap voltunk csak a tengerparton, de aznap már délután utaztunk vissza (szóval a fürdőruhám helye nem látszik meg ...)

Ilyen kaka időben indultunk el csütörtökön délben (középen a Margit sziget látható):
Kép

Útközben egy sziget (Menorca):

Kép

Ez már Mallorca, az Alcudia öböl, itt voltunk mi is, Playa de Muro-n:

Kép

Mallorca belseje, még mindig felülnézetből:
Kép
lindicita

Palma de Mallorca repülőtere:

Kép

Szobánkból a kilátás:

Kép

Ahogy megérkeztünk, rögtön le is mentünk a partra, ez fogadott:

Kép

Én egy szőröshátú bennszülöttel:

Kép
lindicita

Kettecskén:

Kép

Part a molóval:

Kép

Alulnézetből:

Kép

Szálloda este:

Kép
lindicita

Lindi, wowww, mééég! :D :D :D

Zsanci, és mit kellett ehhez neked megenned? :lol: egyébként, nekem gyakran van olyan érzésem, hogy egyetlen kajálással is kilókat tudok hízni :mrgreen:

votiv 8)
votiv

Ezeket a képeket a diétázók ne nézzék meg :)
Pár vacsora kép következik. Olyan terülj-terülj asztalkám volt, hogy 2 kilót híztam az 1 hét alatt :(

Tipikus spanyol kaja, a paella:
Kép

Sajtos asztal:
Kép

Sült rákocskák:
Kép

Saláták:
Kép

Torták:
Kép

Pudingok:

Kép
lindicita

Zsan,
írtam sms Zuzinak,de most nem egyszerű a szitu,mert Bazsó is itthon van takony okán. lehet,h már jobban van,vagy meggyógyult,de 2 gyerkőccel nehéz birkózni az Ikeában. nem válaszolt még semmit.(most írta,h jön,stramm asszony ez:))))
én Ajtával leszek,mert Heni mamázik.

FIGYELEM! rákot fogok enni! ha vki undorodik,üljön távol.

Vot,te meg vegyél fel egy maszkot és gyere:)!

ancsipancsi

Csajok!

Akkor hánykor ikejázunk?

KépKép
KépKép
lindicita

A friss pocakosoknak gratulálok :D
Gondtalan 9hónapot kívánok :!:

Macs:
nem gondoltam volna,hogy ennyire komoly :(
De minden rendben lesz,tudom :)

Votiv:
ezt a cipőt ismered?
www.liliputi.hu

Lindi:
gondolom sikerült feltöltődni egy ilyen mesés helyen :D

Ancsi:
le a kalappal,van ám önuralmad 8)

petergabi

Képek szuperek!!! :)

Vot,
cukorsokk sajna reális. Annak idején én azért kerültem 180g-mos diétára 150 helyett, hogy a gyerek is jusson elég ch-hoz :wink: BZs enyhe esetben nem is szokta a kismamáit elküldeni dietetikushoz, mert szerinte túldiétáztatják a terhes nőket. És preferálja, hogy otthon "élesben" minden kaja után mérjük a cukrot, nem csak néhány hetente mindig ugyanakkor, mindig ugyanazzal a cukorral.
Ahogy Macs mondta, nem mindig tudják megfelelően kezelni a 2in1 szitut, mert itt két külön szervezet diétázik, nem egy.

v
kisün

Tinu,
ok, értem :lol: :lol:
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?