Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Hazajöttünk Mallorcáról, és ott délben így nézett ki a szálloda tengerpartja:

Kép

Olyan sok klassz helyen jártunk, kibéreltünk egy kocsit egész hétre, és bebarangoltuk az egész szigetet, ami hihetetlenül szép. Ha kíváncsiak vagytok képekre, szívesen teszek fel, mert képeslapra illő tájakat láttunk.
Közben megültük kinn a házassági évfordulónkat is, hasonló körümények között el tudnám képzelni az elkövetkezendő 50-et is :)

KépKép
KépKép
lindicita

Mása! Remélem jó hírekkel jöttél haza a dokitól +++++++++++

KépKép
KépKép
lindicita

Már nagyon izgulok, hogy mi lehet Másáékkal.... Tud vki vmit róluk???

Curse :) Hú, ezek a látászavarok azóta is vannak még? Én meg már azt reméltem, "segített" a pocakosság vagy más és már elmúlt...

Lindi :) Nagggyon szép helyen voltatok! Örülök, hogy ilyen jól sikerült a vakáció!! :D
denizsa

Én is Mása miatt kukkantottam be :?

Fibi:
nem azt írtam,hogy a sugár miatt lett Downos a szomszád baba :shock:

Lindi:
inkább nem írok semmit... :lol:

petergabi

Mása: nagyon nagyon nehéz döntés előtt állsz, remélem sikerül a legjobbat meghozni. Mi volt a dokinál, mit mondott? Jaj de nagyon szorítok neked, hogy miinden rendben legyen. Millió ++++++++++++++++Nektek. Jelentkezz légyszi... Ölelések tőlünk is.

Sajnos tényleg a dokik sem tudják biztosan, hogy mit okozhat a sugár és hasonló nyalánkságok, inkább védik magukat, hiszen ha ők nem mondják el, hogy lehet ilyen szövődmény akár, akkor perelhető stb.... Iszonyú ellentétes véleményeket mondott csak az a két doki akivel én beszéltem. :-( Na ettől legyen okos az ember lánya.

Macs: az Istenhegyin az említett doktornő a legjobb? Egész véletlenül nála voltam, és nagyon nagyon kedves volt. Babóca nem akarta mutatni a nyakiredőjét és 10-15 percig is várt, amig elmozdult és megtalálta a nyakacskáját. :-)

Kép
Kép
johanna1975

Mása! csak hallottam. Istenem, de nehéz lehet...
++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Ok, rájöttem, hogy nem a sugár miatt került szóba a Down, csak nem értettem, hogy egy ilyen nehéz helyzetben levö kismamának miért kell sérült gyerekekröl beszélni és még tovább fokozni esetleg a "rémképeit". Tudom h át kell gondolni, hogy mi van Ha... de sztem a pozitiv gondolatok többet segithetnek neki itt és most. Ha már öszinték vagyunk ismét...

KépKép
fibi

Fibi, én egészséges gyerekről írtam, nem sérültről. (P)
A +ok meg mennek itt ezerre, úgy látom.
Ezt az őszinteséges félmondatot meg nem értem.
Valami baj van?
rídonli#

sztem Mását nem a mi tapasztalaink fogják az igen vagy nem irányába tolni, ha értitek mit akarok itt makogni.
Igen, ilyenkor előrukkol sok mindenki a rossz tapasztalataival, meg azzal, hogy ő hogyan döntene.
Miért is ne mondhatná el?
én nem mondom el, hogy miként döntenék, mert itt nem rólam van szó, és arról sem mesélek, hogy ismerek-e hasonló eseteket, de pusztán azért, mert ez nem az én történtem. Véleményem szerint a pozitiv gondolatok sem sokat segitenek, mert nem sok mindent tud kezdeni azzal sok sok meleg öleléssel, és szeretettel, ha esetleg szül egy beteg babát. No, persze jól esik, de a hétköznapokat NEKIK kell leélniük, mi meg csak ott állhatunk mögöttük és szerethetjük őket nagyon. De ez édes kevés.

tehát véleményem szerintem sem az elrettentő példák, sem a nem lesz semmi baj hozzáállás nem helyes, de ez nem kinyilatkoztatás, hanem egy vélemény.

AMiben én tudom segiteni Másáékat (sztem), hogy elfogadom a döntésüket, de nem "lököm" egyik irányba sem.

és mégegyszer, sztem azért a mi véleményünk itt nem sokat nyom a latba(n).

ennyit az én őszinteségemről.

sztem senki nem tett semmi rosszat azzal, hogy elmondta, amit gondol. akár jó, akár rossz volt az.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Szerintem meg Lindi rakjon fel még képeket!! Én szívesen nézegetném őket és mesélj is méééég hátha egyszer majd mink is eljutunk ide 8) JA és az új frizkódról is tegyél fel képet!!!

Egyébiránt Zsancival értek egyet

Másenka írj ha van valami :roll:

Tinu: tyű de izgi 8)

Szellő: ez lemaradt: ez az ótvar izé még mindig nagyon szörnyen hangzik :( +++ a dedeknek!

Rylie
rylie

ezzel én is egyetértek,h a mi véleményünk nem mérvadó Másáék ügyében. de ált.ha itt felmerül egy téma, akut vagy nem, sokan le szoktuk írni a véleményünket/tapasztalatunkat. gondolom, erre mindenki, sőt Mása is számított. aki írt bármit is az ügyben, nem hiszem,h "lökni" akarta volna az ő döntésüket vmilyen irányban. (én biztos nem. nem gondolom,h ennek a dolognak itt kellene eldőlnie, sőt...) Curse írta a toxós ügyét, én P ügyét, de leginkább együttérzést akartunk sztem kifejezni ezzel (ugye Curse?). a döntéshez semmi de semmi közünk nincs!
rídonli#

Zsan, pont azért is mondhatja el az ügyben (sztem) a véleményét mindenki, mert nem ez a hely, ahol az a dott döntés meg fog születni. Akkor meg tényleg, miért ne? Vagy miért rossz?
rídonli#

Sztem egy döntést rengeteg minden befolyásolhat. Lehet hogy a te vagy a másik véleménye indít el valamit, ami magamtól nem jutna eszembe (s mondjuk egy ilyen nehéz helyzetben nehezebb tisztánlátni). S lehet hogy böngészed a netet vagy olvasod a könyveket, de mégis az ami személy szerint neked kell nincs ott, s mondjuk egy másik embertől kapod.

S én Fibivel értek egyet: hiszek a pozitív gondolatok erejében. Igazat adok Zsannak, hogy a hétköznapokat nekünk kell felvállalni, de hiszem, hogy tudunk egymásnak segíteni.
gödibarbi

Szerintem nincs abban semmi rossz, ha vki leírja a véleményét, támogatja a pozitív hozzáállásával azt az adot személyt. Egy ilyen fontos kérdésben úgy sem az alapján fog vki dönteni, h mondjuk a szomszédja mit mond.

És igen, Ríd, én az együttérzésemet szerettem volna kifejezeni, ha esetleg ez nem ment volna át. Azért nem részleteztem, csak megemlítettem a toxot, mert ez a dolog nem rólam szól és nem az én történetemre kíváncsi most mindenki, csak tudom, h most mit él át Mása. Nekem is minden végigfutott az agyamban, akkor amikor kiderült, h friss fertőzésem van (ugye az sztks leletek alapján). Iszonyatosan nehéz a dolog, csak agyalni és bőgni tudtam.
És azért írtam a végén, h remélem egyértelmű választ kapnak, mert nekem is ez hozta meg a végleges döntést. Nem pedig az, h ki mit mondott vagy ilyesmi.
Persze a doki mondhatja, h ó csak kevés esély van arra, h vmi baja legyen a gyereknek. Oké, de nem ő fogja nap mint nap nevelgetni. Szerintem ezt mindenki fel tudja maga mérni :?

És nekem sokat segített az, h Velem voltatok. Hogy gondoltatok rám és küldtétek az energiát! :D Nem a megoldást vártam, csak egy kis együttérzést. Mert szerintem ezeket a dolgokat csak azok érthetik meg, akiknek már van gyerekük.

na lelővöm magam

Kép Kép
curse

Természetesen mondja el mindenki a véleményét, tapasztalatát. Nem mondtam, hogy nem lehet, meg senki nem állitotta (ezen a ponton már többször tuljutott ez a forum...)
És tudom, hogy senki nem akar rosszat a másiknak azzal, hogy elmeséli, ö mit látott, és nem akarja lökni egyik irányba sem, stbstb, ezt sem állitottam. Csak azt, amit a többség is leirt, hogy Másáé a döntés és a felelösség, és mi szerintem csak pozitivan tudjuk öket segiteni.
(én csak egy pillanatra belegondoltam Mása helyzetébe, hát nem most szeretnék down-os gyerekekröl olvasni)

de befejezem, mielött végleg kiutáltok.
fibi

Lindi,
Ejha milyen szép helyen voltatok!! :D Mesélj még, h milyen volt!!! És még képet!!! :wink:

Tinu,
Mi volt a dokinál? :)

Deni,
Igen, még mindig megvan :roll: de hát így jártam :wink: Tesó születése után remélhetőleg pontot tehetek majd a végére.

Kép Kép
curse

Curse, Rid,
igen, azt értettem, hogy az együttérzéseteket fejeztétek ki :) (Gabi szomszédjának az esetét nem értettem...)
fibi

Igen, pozitiv gondolatok klassz dolgok, negativ gondolatok szar dolgok, de akkor is...
ettől se könnyebb se nehezebb nem lesz a döntés.
hiszek a pozitiv erőben, de sajnos az néha ÉDES KEVÉS.

és igen, hát persze, hogy azért mondja el az ember a dolgokat, mert megakarja beszélni, ki akarja irni magából, de ezt meg nem mindenki érti meg és fogadja el.

Fibi,
sztem igazán nem kell azzal foglalkoznod, hogy mikor utálnak itt ki. :lol: ha ez engem érdekelne, már rég elszaladtam volna. Igaz, aláirom, nem vagyunk egyformák, és csak halkan megsúgom, h nekem is nagyon fontos, hogy szeretnek- vagy sem. :lol: szal, blablabla amit irtam.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Helló Zsanci!
voltam az Ikejában, ittam kávét, ettem rákot, meg Adrika is bekajált, Lencse addig játszott, aztán nem jöttél, hát elmentem nézelődni! :) jó volt! legközelebb te is gyere!

szegény Másával mi lehet....:(

ancsipancsi

Fibi:
úgy érzem,hogy hozzád képest túl racionális vagyok és ez okozza az eltérést közöttünk.
A szomszéd kisbabája úgy jött a képbe,hogy látom a mindennapjaikat,hogy mit jelent egy sérült kisgyerek.Meg azért,hogy mit érnek az orvosi leletek.
Szerintem nem csak arra van ilyenkor szükség,hogy úgy tegyünk,mintha csak egy megközelítés létezne.Sajnos ez a másik sokkal durvább,belátom,de ez is valóság.De nem jelenti azt,hogy ne lennék lélekben a Másával.Nagyon is átérzem a helyzetét és nagyon drukkolok neki,hogy jól tudjon dönteni.
Egyébként Ő nem akadt fent a hsz.-on,hanem megköszönte az őszinteségemet. :wink:

Zsan:
úgy gondoltam,hogy ha Mása leírta ide a gondját,akkor válaszolhatok rá teljesen őszintén.
Remélem senki nem feltételezi itt a másikról,hogy bántásból tenné.

petergabi

"sérült" gyerek mamájaként nem vitatom, hogy nehezebb, még ha nekünk nem is olyan nagyon, de nem gondolom, hogy ez büntetés lenne, vagy sajnálat, szánalom illetné meg a gyereket vagy a szülőket

rengeteg súlyos fogyatékos, vak, végtaghiányos, agyvérzéses, DS-s stb gyerekkel találkozunk, játszunk együtt, és azt kell mondjam, több kiegyensúlyozott, harmonikus család van köztük, mint a játszótéren egy átlagos napon
és senki sem állítja, hogy bárkinek is tönkretették volna az életét, sőt, rengeteg szeretetet, összetartást, valódi értéket adnak az egész családnak és tágabb környzetnek is,
talán itt is akad, aki olvassa pl. Szirkáék blogját, lehet tőlük tanulni arról, mi a lényeges az életben :)

természetes, hogy senki nem szeretné, hogy a gyerekének bármi baja legyen, dehát nem szeretnénk-e ugyanúgy, akármilyen is?
(nemrég volt egy felmérés, ami szerint a magyar anyák többsége elvetetné a gyerekét, ha biztosan tudná, hogy homoszexuális lesz - na ez az, ami számomra már érthetetlen, főleg ha ránézek a két gyerekemre. Nem tudom elképzelni, hogy olyat tennének vagy olyanná válnának, hogy nem tudnám őket többé ugyanígy szeretni)

ezzel nem érvelni akarok akármi mellett csak gondoljatok bele, hogy azért az életben semmire sincs garancia, teljesen egészséges gyerkőccel is történhet bármi, ahogy mivelünk is

Mása most egy darabig nem fog jönni, de jól esett neki, hogy kibeszélhette magát, és hogy sok támogatást, megértő szót kapott

votiv 8)
votiv

Húh de sokat szeretnék írni, de nem látok a fáradtságtól és még rohanok tovább dódozni, ahogy Fanni mondaná. Megint sok jó dolgot írtatok, mindegyikben van egy csomó olyan félmondat-mondat, ami elindított bennem is sok sok gondolatot. Mivel pocakos vagyok, ezért különösen. Garancia tényleg nincs semmire és ez most nem megnyugtató számomra. :-(

Votiv: szerintem is nagyon nagyon sok szeretetet tud adni egy beteg kisgyerek, nagy gyerek, felnőtt... csak az a baj, hogy életed végéig fogni kell a kezét, ez nem baj, csak én mindig attól rettegnék, hogy hogyan tovább, ha már én ne leszek.

Másának továbbra is rengeteg +++++++++++. Rengeteg erőt és kitartást, bárhogy is döntötök.

Gabi: szerintem sem baj, hogy leírtad a dolgot, én értem az összefüggést és sajnos tényleg gáz, hogy minden jó lelet ellenére ez történt szegényekkel. Húh babócám hogy ugrál a pocakban, ahogy ezt írom. :-) Szerintem is szembe kell nézni, hogy nem minden mindig pozitiv és igen is történhetnek sajnos rossz dolgok.

Lindi: szép helyen voltatok.

Na ennyi zagyvaság után megyek és jól megnézem Budapestet báj nájt. :-)

Kép
Kép
johanna1975

Megjöttem a dokitól. Minden rendben, a babóka 16 mm és dobog a szíve. Pont akkora, amekkorának kell lennie. Olyan jó volt látni, rögtön jókedvem lett. :)

És akkor most Másáékkal mi a helyzet? Votiv, ez azt jelenti, amit írtál, hogy nem tartja meg a babát?

Kép
Kép
tinu

Fibi :) azt hittem haragszol rám, most örülök,h nem. :)

Votiv, leírtad a gondolataimat, csak én nem voltam hozzá elég bátor asszem. Vagy nem akartam befolyásolni, de most már úgyis mind1, a beszélgetés elméleti síkra terelődött maximálisan.

Megyek altatni. Peace mindenkinek!!!!!

Egész7végén SzalmaRíd
rídonli#

Tinu, én asszem, 1értemű, de nem biztos,h igazam van.
Továbbra is sok + MÁsáéknak, akárhogyis döntöttek!!!!
rídonli#

nos...
természetesen senkinek nem szerettem volna azt sugallni, hogy nem szabad leirnia a gondolatait.
CSak arra reagáltam, hogy nem mindig minden azon múlik, h valaki hogy áll hozzá.
És én elhiszem,h Szirkáék nagyon kiegyesúlyozott család, de nem mindenki ilyen. És totál nem hiszek abban sem, hogy mindenki annyit kap, amennyit el tud viselni. Ez szerintem hülyeség, mert ha igy lenne, nem lennének megtört emberek, akik például legnagyobb keservükben csak azt a kiutat találják, hogy saját v. gyermekeik életét kioltsák, stb...

Rid,
én nem értem, hogy mennyivel másabb véleményt mert VOtiv megfogalmazni, ami most annyiban különbözött volna, mint a többi...
vagy csak nem olvastam rendesen????

sztem ebben az esetben nem lehet "helyesen" dönteni, és mégis...bármi is a döntés, az helyes, és a legjobb.

továbbra is azt kivánom Másának, hogy legyen ereje az elkövetkező napokhoz. sok sok +++++

Kép

ZsanciKép
zsancikant

egyébként megint túlbeszéltem a témát, szal bocs, és részemről a fáklyás menet...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Tinu,
GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
zsancikant

Zsan, nem írtam,h Votiv mást fogalmazott volna meg (vagyis nem akartam), csak nagyon hozzám közelállónak éreztem, amit írt.
Te is nagy igazságot írál azzal,h nem lehet jól dönteni, és bármi is a döntés az a helyes!!
Nem írunk ellentétes dolgokat, csak ennek a baromira összetett dolognak mindenki egy másik szeletét domborítja ki, tapasztalatai, élethelyzet, stb alapján.
A lényeg: peace! :)
Asszem, én is túlragoztam már a dolgot, szal én is abbahagyom.

Tinu, innen ia gratullla! :)
rídonli#

Köszi a gratokat! :)

Akkor értettem, csak szeretem nyilvánvalóvá tenni a dolgokat, hogy véletlenül se értsem félre a dolgokat. :?

AMúgy, jé, Zsan, veled értek egyet. :wink: Szerintem nagyon-nagyon okoskodás minden ún. pozitív gondolat. Bocsánat, ha sértésnek számít ez bárki számára is. A pozitív gondolatnál nekem sokkal többet jelentene az együttérzés. De most nem ragozok semmit, ha nem volt érthető, akkor inkább felejtsétek el. Kivételesen nem szeretnék benne lenni semmiféle polémiába. :roll:

Kép
Kép
tinu

Köszi a gratokat! :)

Akkor értettem, csak szeretem nyilvánvalóvá tenni a dolgokat, hogy véletlenül se értsem félre a dolgokat. :?

AMúgy, jé, Zsan, veled értek egyet. :wink: Szerintem nagyon-nagyon okoskodás minden ún. pozitív gondolat. Bocsánat, ha sértésnek számít ez bárki számára is. A pozitív gondolatnál nekem sokkal többet jelentene az együttérzés. De most nem ragozok semmit, ha nem volt érthető, akkor inkább felejtsétek el. Kivételesen nem szeretnék benne lenni semmiféle polémiába. :roll:

Kép
Kép
tinu

Véletlen klikkeltem kettőt. :oops:

Kép
Kép
tinu

[quote="zsancikant"]n írta:zsancikantos...
nem mindig minden azon múlik, h valaki hogy áll hozzá.

de ha hiszel a gondolatok teremtő erejében, vagy akár a pszichoszomatikus betegségekben, akkor NAGYON is sokat számít, ki hogy áll hozzá a dolgokhoz, és épp ezért ne szabad lebecsülni a "pozitív gondolkodást" sem, nem mintha nekem mindig szuperul menne, de tudom, hogy sokkal jobb lenne úgy :)

[quote="zsancikant"] írta:zsancikants én elhiszem,h Szirkáék nagyon kiegyesúlyozott család, de nem mindenki ilyen.

naná! pl. mi sem vagyunk ilyenek :wink: de ez nagyon nem attól függ, hogy mit hozott a gyerek a családba, vagyis csak pici részben! a beteg gyerekek családjai közt is akadnak problémásak, és vice versa. van, akit egy nehéz életfeladat összehoz, és van, akit meg eltávolít, vagy megtör. csak azt akarom hangsúlyozni, hogy a betegség/fogyatékosság nem jelent feltétlen rosszat! ma már szerencsére senkit sem dobnak le a Taigetoszról csak azért, mert nem olyan, mint a többi :wink:

[quote="zsancikant"] írta:zsancikants totál nem hiszek abban sem, hogy mindenki annyit kap, amennyit el tud viselni. Ez szerintem hülyeség, mert ha igy lenne, nem lennének megtört emberek, akik például legnagyobb keservükben csak azt a kiutat találják, hogy saját v. gyermekeik életét kioltsák, stb...

van, aki az eleve elrendeltben hisz, van, aki a szabad akaratban, van, aki azért lesz alkoholista, mert a faterja is az volt, és van, aki épp ezért nem lesz az...

nem feltétlen igaz szerintem se, hogy mindenki akkorát kap, amit el tud viselni, hanem kap vmit, és arra reagál valahogy (egyébként ez az, amit karmának is hívnak, tehát a velünk történt dolgokra adott válasz, a tett, cselekedet), a lehetőségeihez, a személyiségéhez, vérmérsékletéhez, tanult mintáihoz képest.

múltkor egy kollégám mutatott a számítógépén egy asztrológiai szoftvert, és az vmi bolygóállások alapján külön kalkulált számokat arra, hogy ki "mennyit bír" családilag, és aszerint nekem 4-5 gyerek se lenne sok. De én tökre nem így érzem :shock: szóval remélem, hogy nem annyit kapok, amennyit bírok :lol:

votiv 8)
votiv

Sziasztok,
ma egész nap Másáékra gondoltam. Kemény az élet... :cry:

Elméletem szerint a fórumozás meg sz*r,mert egyáltalán nem alkalmas nagy horderejű elméleti kérdések megvitatására, szóval én részemről - egyébként is kis hal is vagyok a topikban :P - nem folyok bele a szóelemzésbe ;-) :lol:

Tinu,
gartu! ÉÉÉÉs a tesómmal napra pontosan egyidősek vagytok! :D

Rylie,
hát,igen: remélem,h már elfelejthetem lassan ezt az ótvarságot...

Lindi,
naggyon szép helyen voltatok!!További képek???

Kép
Kép
szelloke

[quote="szelloke"]S írta:szellokeziasztok,
ma egész nap Másáékra gondoltam. Kemény az élet... :cry:

Elméletem szerint a fórumozás meg sz*r,mert egyáltalán nem alkalmas nagy horderejű elméleti kérdések megvitatására, szóval én részemről - egyébként is kis hal is vagyok a topikban :P - nem folyok bele a szóelemzésbe ;-) :lol: D

már csak azért sem,mert valaki mindig okosabb, valaki mindig bennfentesebb, valaki mindig alul marad a diskurzusban,holott mindenki segíteni akar. aztán meg nem a problémáról folyik a duma,hanem h ki mit mondott és hogy értette.
nem beszélve róla,h aki a pozitív hozzáállást képviseli,az vállalja tanácsaiért a felelősséget? biztatok én is mindenkit,aztán rájövök folyton,h mi van,ha mégsem úgy lesz,aztán hogy nézek az illető szemébe? persze ez nem ilyen virtuális dolgokra vonatkozik, itt tényleg a félelmek kibeszélésének van a helye, s remélem,h senki döntését nem befolyásolja. arra ott a család,akik támogatni is tudják az illetőt,ha mégse alakulna minden úgy.

ha én ilyen helyzetben lennék,minden oldalt szívesen olvasnék.muszáj ahhoz,h a mérleg ne billenjen ki.

Mása bárhogy is döntött, biztos,hogy már nyugalom szállta meg. Ez a legfontosabb .

ancsipancsi

Fájó szívvel, rengeteg lelki vívódás után úgy döntöttünk, elengedjük a babát......... Csütörtökön este még ott voltunk a géndiagnosztikába, ahol Hajdú Kriszta mindent rendben talált és csak 1-2%emelkedett a rizikófaktor az "átlag" terhességekhez képest.... Sírva néztem végig az UH-t és nem tudtam megnyugodni (11+6napos volt).... Sajnos a félelem győzött....... Féltem, hogy esetleg valami olyan baja lehet, amit az UH nem tud kimutatni.
Folyton az forgott a fejemben, hogy mi van akkor ha beleesünk abba az +1-2 százalékba? Mit "kell" végíg idegeskednem még a hátralévő hat hónapig, és az azt követő egy-másfél évig, míg kiderül hogy teljesen egészséges a picur.....
Éjjel keresett a férjem egy éjjel-nappal nyitva tartott postát, befizette a terhességmegszakításra a csekket, és péntek reggel jelentkeztünk a kórházba...... Borzalmas volt a várakozás, a tudat, hogy "megölök" Valakit........Megpróbáltunk elbúcsúzni Tőle és bocsánatot kérni... Nehéz ez nagyon.
Az egyetlen dolog, ami vigasztal, az a két gyerkőcöm.
Lehet hogy rosszul döntöttünk, de ezt soha nem fogom megtudni...
Ha ez lett volna az egyetlen esélyem, hogy babám lehessen, tuti hogy kockáztatok! De figyelembe véve a gyermekeimet és a lelki állapotomat nem mertem bevállalni.......Gyávaság, önzőség???Nemtudom....
Hosszú idő, mire ezt sikerül feldolgoznunk...... :cry:

Köszönöm a sok +! Jól esik.
Remélem soha senki nem fog ilyen választás elé kerülni......
És megfogadom F.doki tanácsát: ha rosszúl vagyok, legyek szíves először hozzá menni...... Miért nem ezt tettem?.........

Puszilok Mindenkit!
visszaolvasok.....

Mása
szmagdi

Ancsi, nem veled akarok vitatkozni, csak én meg úgy érzem, hogy még sok idő kell, hogy megnyugodjon, vagy legalább kevésbé fájjon...

[quote]n írta:em beszélve róla,h aki a pozitív hozzáállást képviseli,az vállalja tanácsaiért a felelősséget?

én senkitől sem várnám el, hogy vállalja a felelősséget, amikor az effektíve mindenkinek a sajátja, a döntés is, a következmények is. erre is értettem, hogy garancia semmire sincs, miért kérnénk az bárki mástól? vagy miért kérnénk számon bárkin? esetleg Istenen? vagy azért kérünk tanácsot, hogy ne a miénk legyen a felelősség? :wink: ez nem így működik, vagyis nem így kéne
amikor pl. egy orvostól segítséget várok, akkor a szaktudását, a tapasztalatát, a véleményét kérem, és nem a felelősségét
ill. azt csak annyiban, hogy a legjobb tudása, szándéka, felkészültsége szerint próbáljon meg segíteni

az orvos-beteg bizalmi kapcsolat teljes eltorzulásának tartom a papír aláiratósdit, hogy a szűrővizsgálatok csak tájékoztató jellegűek
egyrészt mert így a szakmai tévedésekért sem kell felelősséget vállalniuk, és ez felháborító
másrészt eleve megingatja a bizalmat a páciensben

na, befejezem már az eszmefuttatásaimat, lapzárta van úgyis :)

votiv 8)
votiv

Lányok!
Még mielőtt kitörne a harmadik világháború....... ;) Engem senkinek a véleménye nem befolyásolt a döntésben! Egyetlen dolog, ami jól esett, hogy kiírtam magamból és hogy "átéreztétek" a döntés nehézségét! És ki hogy döntene az már más tészta.... Hiszen nem vagyunk egyformák..... Ha valaki őszinte, az csak jó, bármit is mond!

M.
szmagdi

Tinu! :)

Neked meg gratulálok! :) És őszinte leszek: irigyellek is.... Nyugodt boldog pocakodást kívánok!

Mása
szmagdi

Votiv,
meg kell nyugodnom, főleg Orsikám és Levus miatt is. Tudom, idő-idő-idő... lesznek még jobb napjaink is! Remélem.
szmagdi

Szmagdi,
sokat gondoltam rád a napokban, de ez asszem mindannyiunkkal így volt, és lesz is egy darabig. Én ugyanígy döntöttem volna szerintem, és ez nem önzőség és gyávaság kérdése, hanem teljes mértékben átgondolt és racionális lépés. Pont azért, amit te is írtál.

Többiek meg ne veszekedjetek, mert irgumburgum. :) A gondolat miszticusszomatikus építő erejében nem hiszek, mert ha lenne ilyen, csak erősen kéne gondolnom rá, meg kérnék pár fórumozót, és next Sat megnyerném a lottót, átmennék a német vizsgán, kiskutyánk leszokna a mindent szétrágásról, és nem úgy nézne ki a kert, ahogy. ;) :lol: (Ha vki hisz benne, tegye, sőt, örülök, h vkinek ez segít, nekem sajna nem.)
neet
neet

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

szóval aki rám tippelt :lol:
gödibarbi

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

:lol: :lol: :lol:

Mása,
sok+++ :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

szrek :lol:
gödibarbi

s mielőtt még neheztelnétek magyarázkodom: csak azért sikerült ennyi ideig magamban tartanom, mert a férjem megkért rá. hosszú a story inkább nem mennék bele. s a lényeg, hogy tiszteletben tartottam a kérését.

BS is már látta, s hála még mindig nem megy nyugdíjba :lol:

jövőhéten megyek AFP-re.

nagyon más mint Angival... 8)

az álomkórós időszaknak már vége, de estére iszonyat kifáradok.
gödibarbi

Barbi!
tudtam, hogy te vagy terhes. mondtam is Zuziéknak minap. :)))
granulálok!

Votiv!
nem úgy gondoltam a megnyugvást. úgy gondoltam, hogy hozott egy döntést, ami nyugalommal töltötte el végül. csak egy rossz hasonlatot tudnék ide, de azért meg is ölnétek.
én olyan vagyok, hogyha hosszú ideig vívódom, a bizonytalannál jobb a biztos, még ha az a biztos nem is jó hír. és mégis egyfajta megnyugvást hoz. na, eszembe jutott. pl. eltűnik valaki családtagja, s pár hónap után azt mondják a hozzátartozók, hogy akár derüljön ki, hogy meghalt, csak derüljön ki valami, ami megnyugvást hoz, és nem örök bizonytalanságot.

Másának sok ++++++++++++++ a feldolgozáshoz. nem irigylem. :(

ancsipancsi

Mása: rengeteg ++++++. Döntésedet én is maximálisan megértem, én sem bírtam volna végigparázni 7 hónapot még, hogy mi lesz. Tudjuk, hogy miért döntöttél így és teljesen megértünk, átérezzük. Ne tépelődje most már (éppen eleget tetted), mert azzal nagyon sokat ártasz magadnak, a gyönyörű gyerekeidnek és a családodnak. Persze borzasztóan fáj tudom és könnyű ezt mondani.... megkönnyeztem a babádat én is.

Barbi: wow... én is Rád tippeltem. Bakker lottót meg nem vettem. Jövő héten AFP?- de hisz akkor majdnem egyidősek a babócáink. Este ám én is bealszom Fannival. Gratulálok és nem semmi, hogy ilyen sokáig tudtad titkolni. Nekem nem ment, pedig 12 hétig szerettem volna. A vonalzód biztos jó?

Na egyre gyűlünk pocakosok, még valaki esetleg? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi! köszönöm :lol:

Johi! háááááát ne tudd meg micsoda önmegtartóztatásra volt szükségem (még jó hogy a szűk környezetemnek beszélhettem 8) )!!! én vagyok a hónapok hőse :lol: !
S szerintem is tök jó, hogy így bepocakosodott a topik :lol:
vonalzó jó :D
gödibarbi

Mása,
nagyon sok gondolat kavarog bennem, amire nincs szükséged, ezért csak nagyon sok erőt kívánok az elkövetkező piszok nehéz időszakhoz :(

v
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?