Új privát üzeneted érkezett!

Szrek,
hol tanitasz? és milyen uj sulit kezdesz?
akkor lehet h késöbb kezd Ábel az oviban?
fibi

Fibi, :lol:
no így lenne ám népszaporulat :lol:

Szrek,
nem megy vissza a férjem 3 éves koráig, mert akkor nem tudna félnapos lenni a gyerek. Ez a félnap is csak 3 óra mert fél 10 előtt nem érünk oda, nem ébred fel :D
És igen a gyerektársaság és a "történések" miatt. Szereti a gyerektársaságot, otthon nem tudjuk ezt prezentálni :wink: És hiszem, hogy a napi 3 óra együttjátszás, éneklés, bábozás stb... jobb progi mint a TESCO-ba vásárlás mondjuk télen amikor nem lehet kint randalírozni :) ok Apa bármit megcsinál (még énekel és gyurmázik is :lol: ) de ez kevésnek tűnik már nap nap után. De Ákos nagyon szereti a bölis történéseket, csak a tőlünk elszakadás nehézkes. Mindazonáltal hiszem, hogy ezen minden gyerek túlesik, szerintem az kevésbé jó ha minden zokszó nélkül pát int anyának és beszokik az első napon. CSAKhogy mi utáljuk ha sír a kölök, mert ahogy Móni mondaná :D :D :D (és milyen igaz) azért sír, hogy még nyomorultabbul érezzük magunkat (látom, hogy les a szemhéja alól, hogy eléggé szenvedek-e már!!!) :shock: :roll: :lol:
Szóval summa: én úgy gondolom, hogy van egy határ amikor az otthonlét már nem tud elég tartalmas lenni többé minden napra és egy kis "játszóházazás" muszáj. Más ez azoknál akinek tesója van vagy egy szociális örökmozgó közege, mi nem vagyunk ilyenek :wink: nagyon nem, így nem tudok kortársakat produkálni max a hétvégéken olykor olykor.
Nem tudom, így érzem... :? :?

Kép
akata

én nem értem,h a büdös kölke húzzon oviba miért bántó? van e olyan anya, aki tényleg igy gondolja?
és nem egyértelmű e hogy ez csak egy provokativ válasz volt egy kijelentésre. Egy olyan kijelentésre, ami nekem (személy szerint) elég bántó volt... 8)

ovihoz sok sok erőt.
nálunk egyelőre vesztésre áll a dolog, Igi minden reggel sir, én meg szarul érzem magam
zsancikant

"szerintem az kevésbé jó ha minden zokszó nélkül pát int anyának és beszokik az első napon"

Kata,
ez nem csak szerinted van igy, hanem a pszichomókusok szerint is.
RJ erre azt mondja, h aki nem szomorú, ha oviba adják, az azért van, mert nincs mit veszítenie.
(persze hozzáteszem, ez erőst gyerekfüggő!!!! biztos van olyan kiegyensúlyozott gyerek, aki simán pát int) de nem ez a jellemző

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Most már nem hagyhatom szó nélkül,hogy többen téves illúziókat kreáljanak velem szemben :lol:
Én minden vagyok,csak kiegyensúlyozott nem :wink:
Igaz nem ide írom az agymenéseimet,de erről a férjem többet tudna mesélni :lol: Mivel rajta kívül nincs senki segítségem/anyós ugyan felettünk lakik,de idáig egyszer sikerült kézbe vennie a legkisebbet :evil: /így minden jót ill minden rosszat rázúdítok.
Ugyanis gond az van nálunk is elég.Orsi kezelhetetlen kamasz,ki inkább dilinyós éppen,mint sem komoly nagylány.A maga 14évével,8.osztályban.Dorka az igazi vérszívó,akinek feltétlen kell egy ember,aki CSAK ráfigyel.Nála az óvi bizony megváltás,haza sem akar jönni általába.Na és az ifiúr :roll: ,napközben egy tündér,aki csak vigyorog fülig érő szájjal,na de éjjel.Hajnal 1felé ébred és a 4órás reggeliig tologatom a babakocsiban,hogy a többiek aludjanak.

Nagyvonalakban így élünk mi 8)
Teljes megértem Zsan kirohanását,de mint Ancsi is írta,én nem tettem volna ennyire nyílvánosan.

Egyébként visszagondolva az 1 gyerekes életünkre/10évig tartott/valóban sétagalopp volt a mostanihoz képest.
De ezt csak az értheti,akinek van viszonyítási alapja :wink:

Szrek:
nem palotajátékos ruha volt,hanem egyszerű koszorúslány :mrgreen:

Ancsi:
mit tudsz Zuziról? :?

petergabi

Kata,
de álmodozni jóóóó :lol:
ÉS biztos van olyan anya, aki bevállal 3-at, 4-et segitség nélkül is, de én nem tartozok közéjük. mert vállalom hogy vannak még terveim az életemmel, és nemcsak nyugdijas korban :wink: És azt is megértem, aki ötöt szül, és csak nekik szenteli az életét, mert neki biztos az a jó, nincs azzal sem gond :)

az indexen volt vmi cikk, amiben tipizálták az anyákat, na én azok közé tartozok, aki "imádja a gyerekeit, de nagyon szeretne néha ujságot is olvasni" v vmi hasonlo... és itt jön a tudathasadás, hogy legyen mindenre idö és lehetöség... de legföképp türelem :D
fibi

pont ilyesmit akartam még irni, amit Gabi nagyvonalakban vázolt (hu, de ráérek :lol: ), hogy ami itt a forumon vkiröl kiderül és gondolunk, az nem biztos h uaz mint a valóság. ez csak egy hozzávetöleges kép az aktuális hangulataink alapján. az élöszó teljesen más, és a rendszeres találkozások.

én is sokáig a férjem nyakába zuditottam szinte mindent, (meg a hugoméba telefonon), szegénynek néha biztos sok(k) volt, de amiota itt 2 szomszédnövel is szinte barátságba keveredtünk, minden este megosztjuk 1mással a megosztanivalot, jot is, rosszat is. Zs meg addig iszogat a férjekkel, nagyon áldja ezt az uj helyzetet :lol:

ja, és azt én sem birom, ha vki CSAK panaszkodni bir (Zsan cinizmusa viszont más, sztem vicces :lol: ), de az is idegesitö, ha vki CSAK pozitivan látja a dolgokat, és mindig heppi meg minden. olyan nincs, szerintem. akkor nem vallja be, nem öszinte a többiekhez, stb.

na, eldugulok.
fibi

Sziasztok!
Jöttem kíváncsiskodni, hogy mi van a sok kis frissovissal! :)

Máté eszméletlen jóképű, Botond nem különben, a lányok pedig gyönyörűek (Orsi, Dorka és Liliróza)!

Curse, még nem is gratuláltam a kisöcsihez,úh nagynagy gratula!!! :)

Ancsi, már épp akatam kérdezni,h mi van veletek!
De akkor most inkább Zuziékat kérdem :)

Zsan, Fibihez hasonlóan én is megértelek, sőt nekem is vannak hasonló hszeim, amelyekből árad a spleen (gondolom, feltűnt nektek). Itt az ember megértést vár, azt hogy valóban megértjük, mert nagyon hasonlót élünk át kismama/anyukaként. (Tehát azt is tudjuk,h a "húzzanak az oviba, ne is lássam őket" c. hszt pl. mennyire kell komolyan venni...)

Kata, van egy barátunk, aki férfi létére óvodaped. szakon végzett, és imádták a gyerekek! (Igaz, csak addig volt óvóbácsi, amíg gyakorlaton volt, már teljesen más munkakörben dolgozik.) Szerintem egy férfinek, aki ráadásul ért is a gyerekek nyelvén mindig nagy sikere van a gyerekek között! :)
Beszoktatáshoz nem negyon tudok szólni, mert nálunk nagyon simán ment (pedig P is nagyon hozzám volt/van nőve, de ő már 3,5 éves volt, amikor oviba ment.) CSak drukkolni tudok! SZtem előbb-utóbb rá fog jönni, hogy MINDIG mentek érte. (Egyetlen tippem az, h próbáljátok meg vmihez kötni, és mindig úgy legyen, Pnél ez az ebéd volt, ebből tudta,h mikor fogok jönni,és eleinte nem volt szabad elkésnem.)

Szrek, mesélj, hol tanítasz?? Új lakás meg szuper!!! :)

Vot, nagyon igazad van!! És nekem is többször megjegyezte az Anyukám,h ő nem nyavalygott ennyit, pedig neki 3 gyereke volt... (Nem esett jól tőle, mert azért alapvetően nem nyavalygok folyton, és akkor épp tőle vártam egy ksi megértést.)

Nálunk az van, h P dalolva szalad az oviba (persze ő már "haza" megy, középsős), önkánt vállal naposságot, nagyon lelkes. B nemkülönben: reggel alig tudom elvoszolni az oviból, sztem simán ottmaradna. Ónéniket levette ma a lábáról azzal,h távozáskor lazán odaszólt nekiek,h "csókojom!" (Jövő 7en lesz 20 hós. Lehet,h ez csak nekem nagy szám, mert P ezt a szintet majdnem egy egész évvel később produkálta csak.) Amikor P ötözik ,akkor ő is elkezd vetkőzni, és pakolja be a zsákba meg a polcra a ruháit, szandiját :)
Múlt héten kőkemény f&h tarolt rajtunk, kiv.engem, de még Apa is totál kivolt. AZtán mintha elvágták volna, elmúlt.
Tegnap meg elutazott az Apjuk, 2 hétre, brühühüüü.

Holnapi Ikejja mikro lesz? Szívesen betársulnék (nekem kb 10től jó, max12ig).
rídonli#

Sziasztok! :D :D :D :D :D

Hiányoztatok lányok, ne haragudjatok, hogy június óta nme írtam. NAgyon jól esik, hogy hiányoltatok. AZ az igazság, hogy élveztem itthon a kétgyerekes létet :wink: :lol: :lol: :lol:
Amúgy ezt most tényleg élveztem, és minden szabad percemet velük akartam tölteni, mert nekünk ez volt az utolsó együtt töltött nyarunk, jövő nyáron nem is tudom, hogy fogjuk megoldani a nyári szünetet, sajnos nincs olyan szerencsém, hogy az egész nyarat otthon hereveréljem :mrgreen: :mrgreen:
Dolgozni csak januárban kezdek, csak mert többen azt hitték, hogy PAnnust már most bölibe adom, de nem, csak januárban fog kezdeni.

ÉS az ovikezdésről:
Akata írta "Tegnap meg jól átrágtuk egy pohár borocska mellett este, hogy mit izéltünk el - tulképp mindent Laughing de sebaj, mert mindketten így csinálnák legközelebb is ergo van egy büdös elkényeztetett hozzánknőtt gyerek aki nem hajlandó megpróbálni sem másra ránézni mint ránk (beleértve a nagymamákat és mindenkit Wink )"
Nekünk kettő ilyen van :lol:

B nagyon levágta a helyzetet. Menni akart oviba, de nem akarta, hogy otthagyjam. MA már ott kellett hagyni, kimentem, fél percig üvöltött, aztán abbahagyta, és tök jól elvolt. Nekünk ez most annyival könnyebb, hogy ezt már a böliben átéltük, és megtapasztaltuk, hogy ez jó neki, és pár hét múlva már ismert közeg volt neki. Addig meg persze hogy nehéz, nekem is nehéz lenne pl egy új munkahelyre, közösségbe beszokni.
Óvó nénik aranyosak, zsák nem kell :wink: , mert szép új szekrények vannak.

Pannusom ezerrel dumál, hihetetlen a csaj, és gyönyörű :oops: :lol: , tökre lebarnult a nyáron, és kiszőkült a haja. Apával is jól megvagyunk.
Együtt, szeretetben, nálunk most tényleg minden heppi. Csak anyai szívemet kell megerősítenem. Mert persze azért ma is bőgtem B miatt egy sort :lol:

És van egy csomó paradicsomom a kertben :P

Mindenkit puszilok, Curse-t most kiemelném, nagyon örülök a pocakodnak :D

Remélem, gyakrabban tudok majd jönni, egy gyerekes leszek egy ideig, amit most azért fogok élvezni, mert amikor B annyi idős volt, mint most PAnnusom, akkor már itt volt egy 2 hós kis nyávogó béka, és nem is tudom, milyen egy 21 hónapossal élvezni a napot.

Későbbiekben talikban is benne vagyunk :wink:

Kép
Kép
zuzmo1

Deni,
Megvolt azóta az újabb vérvétel? Pisimintával mi a helyzet? :?

Lindi,
Nagyon szép helyre mentek! :) Minikirándulás pedig nagyon klassz lehetett :)

Nuk,
Ti is nagyon kafa helyre mentek :) Foglalkozásokhoz kitartást!

Szellőke,
Mi van Eszti bőrével? Javulgat már szépen? Nővérednek gratula!! :D

Gabi,
Annyira édes a kis vigyorgó pasid, lányok pedig gyöngyörűek! :D

Vica,
De jó, h írtál egy picit magatokról :) Máté nagyon dögös pasi :wink: És nagyon ügyi vagy, h ennyi minden már a saját kertből van :D Most már értem miért nem tudtál olyan sűrűn jönni. :wink:
Thomasos torta pedig nagyon király! :D

Ancsi,
Gratula az első foghoz! :D És a tejci miatt szerintem se aggódj! Csajaid nagyon jól festenek a képeken :wink:

Votiv,
Csajos képedtől totál elolvadtam! :D

Szrek,
Gratula a lakáshoz! :D Meló hol milyen?

Fibi,
Ez a burkolos csóka nem semmi :roll:

Kata,
Tapasztalat hiányában tippem nincs, úgyhogy kitartást!!!!!

Ríd,
De jófej Pannád, Borid meg nagyon ügyes :D Vmelyik nap nézgelődtem wiwen és láttam újabb képeket a csajaidről. Gyöngyörűek :D Időnként ide is rakhatnál róluk képet :wink:

Zuzi,
Végre-végre!!! :D Olyan jó volt olvasni a soraidat, tele energiával, ez igen :D :D

Gyerekes témához már nem is szólnék hozzá, szinte mindent elmondtatok, talán Fibi hszei állnak hozzám legközelebb. Időnként jó panaszkodni, főleg, ha az ember olyan társaságban teheti, ahol valamelyest megértik. Nekünk java részt még olyan a baráti körünk, h nuku gyerek és hát ők nem igazán veszik a dolgot (pl. olyan elképzelésük van, h pár hónapos gyerek mellett is elmennek vhova hétvégére romantikázni, gyereket meg lepasszolják, ilyen szinten naivak 8) ) meg talán nem is érdekli őket. És az alapján tényleg nem szabad következtetéseket levonni vkiről, ha néha vannak kirohanásai, nem ezek alapján a hszek alapján kell őt vhova besorolni :wink:

Kép Kép
curse

És segítsetek nekem abban, h érdmes vaterán vagy tesz-veszen ruhát árulni? Lindi talán te vagy az, aki ilyen helyeken árul? :? Van jó néhány ruha, amit el akarok adni, lévén, h nagyon csajosak, ráadásul némelyik meg alig volt Adélon vagy egyáltalán nem volt. Nem tudom, h érdemes-e belevágni :? Nem akarom tartogatni feleslegesen, meg öcsike ruhatárába úgyis be kell ruházni, jól jönne a plusz lové.

Kép Kép
curse

[quote="curse"] írta:curses segítsetek nekem abban, h érdmes vaterán vagy tesz-veszen ruhát árulni? Lindi talán te vagy az, aki ilyen helyeken árul? :? Van jó néhány ruha, amit el akarok adni, lévén, h nagyon csajosak, ráadásul némelyik meg alig volt Adélon vagy egyáltalán nem volt. Nem tudom, h érdemes-e belevágni :? Nem akarom tartogatni feleslegesen, meg öcsike ruhatárába úgyis be kell ruházni, jól jönne a plusz lové.

ha az mond neked vmit, hogy legelső eladásom egy Avent bimbivédő és egy Chicco üveg volt...
azóta (igaz nem babarucikból) kb 40ezret szedtem be olyan cuccokra,amik feleslegessé váltak.

ancsipancsi

Curse, azt is megteheted, hogy rendezel egy "turis bulit" a lányos anyukáknak a topikban :P (és akkor %-kot sem kell leadnod a vateráknak/teszveszeknek)
én máris jelentkezem!

minden óvis/bölcsis beszoktatónak és beszokónak rengeteg +++!
én innen mentálisan szupportálok Mindenkit!

mi sem tétlenkedtünk ma, csodajó napunk volt Rylie-val, Kamillával és Borkával, napfürdőztünk, strandoltunk :) Liliróza naaagyon odavolt a "bábá"-ért, odaállt Borka hordozójához és dumált hozzá a kis ufónyelvén :D a pici lány egy igazi kis Tündér hajasbaba, óóóriási kék szemekkel, húú de elfogott engem is a babázhatnék :mrgreen:
Kamilla pedig nagyon szépen, okosan és tisztán beszél (mivel nálunk más még a helyzet, képes vagyok ilyeneken elámulni, hogy tök jól tudok kommunikálni egy gyermekkel :P)

Fibi, Ti mikor kezditek az óvit? rakjál képet a srácokról légyszi, már olyan rég láttam őket!

vazz, szétesznek a szúnyogok...

votiv 8)
votiv

IKEJA
10-kor nyit ugye, mi meg utána (kb fél 11-től) a kávézóban leszünk, mert ikeja kártyára jár a kávé:)

én vásárlok is közben,de aki jön és tudja a mobilomat (v.Zsanciét),az hívogasson,ha nem talál minket.

ancsipancsi

Votiv,
jövö héten kezdjük az ovit, mert közbeszólt a takonykór. de szerencsére tök rugalmasak ovonénik, nincs ezzel gond. képet teszek este, ha nem alszom el a srácokkal :P
(malackára mélem átment? :))

Zuzi,
ahoj :D :lol: :lol: hiányoztál :wink:

KépKép
fibi

Curse:
én 4.éve teszveszelek :lol: ,nekem nagyon bejött :wink:
Ahogy kinőnek valamit már adom is el és jöhet a következő.
Hihetetlen,hogy itt BÁRMIT el lehet adni.A féldoboz tápszertől kezdve, az építkezésből megmaradt kilncsig bezárólag!
Ja és rengeteg új cucc is van,nem csak használt.Én itt vettetm meg szinte mindent Botondnak.
Egyébként u.a .a felhasználóneven,mint itt :wink: :mrgreen:

Zuzi:
na végre,jó olvasni Rólatok :lol:

petergabi

Sziasztok Csajok! :)

Bocsi, el-elmaradoztam az elmúlt napokban, de majd igyekszem jönni, csak most csapkodnak a hullámok.
Bálintnak nagyon tetszik az ovi, reggel alig várja már hogy induljunk. Bent is nagyon jól viselkedik, nincs vele gond, ma először egyedül hagytuk őket fél délelőtt (anyócák a kertben várták a gyerkőket), akkor kicsit sírt utánam, de ovónéni és egyik szem-fültanú anyuka szerint nagyon gyorsan megnyugodott és játszott tovább. Egyébként szinte mindegyik gyereknek volt pár nehéz perce (volt amilynek több is), de ovónénik nagyon profik és kedvesek, le a kalappal előttük, nagyon jól bánnak a lurkókkal. Ebéd után mindig hazajövünk és a héten még hasonló lesz a progi, de a jövőhéten viszont már ottalvás is lesz, hát az megint más lesz, az biztos. Most musz mennem, ébrednek a kölkök és indul a süti-program (anyatársaimmal megdumáltuk, hogy a majré helyett jól érezzük magunkat és bulizunk délelőtt, így viszek egy kis sütit, hát hiába, nem tudok kibújni a bőrömből... :mrgreen: :lol: ) Csók mindenkinek :wink:
denizsa

csajok,
használjatok google bengészőt!!!!!!!!! kurrrrva jó!
:lol:
google chrome
(ez volt a reklám helye)

továbi szépet!
zsancikant

Sziasztok,

Pgabi: szuperek a képek a gyerekekről, egytől egyik szépségesek. Kisfiad nagyon huncut. :lol: :lol: Köszönöm a gratulációt, jól esett.

Zuz: hello :lol: :lol:

Ancsi, Zsan: ma ikejáztok?

Curse: én is szeretem tesz-veszt. Adtam is el, vettem is már... eladni inkább nagy dolgokat adtam, de ruhát és kiegészítőket már vettem Fanninek szép számmal. Mostanság nincs rá időm. de ha nálunk is kiderül, hogy kisfiú a gyerkőc, akkor én is kénytelen lesz eladni egy csomó rucit és venni valami kevésbbé rózsaszin cuccot. :lol: :lol: De mi még nem tudjuk a nemét.

Mi is megkezdtük az ovit, Fanni is nagyon szépen viseli. Aranyosan teszi, amit mondanak neki és még élvezi is. :lol: :lol: Én gonosz anyaként már ott is altattam (megjegyzem saját kérésére) és ma is ott fog szunyálni. Itthon nem hajlandó ott viszont kérdés nélkül. Anya mellett nehéz elaludni, mert mindig van valami mondanivalója. Tündér ahogy mesél az oviról, de azért ma is bepróbálkozott, hogy maradjak egy kicsit, de amikor észrevette, hogy kedvenc ovinénije van, akkor már megszelidült és én le voltam ejtve. :lol: :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Akata,
Petinek semmi szüksége nem volt gyerektársaságra, persze neki ott volt M. Aki sok szempontból társaság, más szempontból egy 2.5 évesnek egy 3 hós örökké evő és semmit nem csináló, de anyát lefoglaló lény bazira nem társaság. Hanem Ellenség!!
De az általam ismert legtöbb gyerek valóban szereti a gyerekeket. (Peti a játszótéren sem szerette őket!!!!) Egyébként ez az egész magától megváltozott 1-2 hónap alatt a nyáron. Én gondoltam legfeljebb lesz egy antiszociális gyerekem, van már ilyen a családban, nem rosszabb ez se a többinél... (Legalább nem kell gyereknapra és tűzoltó napra járnunk, mert ott sok a gyerek.) Na, ez most változott, de a gyereknapot még nem vállalná be.

Zsanci,
M. 5 perc után pát intett!!! Én meg kommandóztam 2 napig az ovi körül! (Persze neki ott van Peti + ismeri az óvodát, óvónőket ÉÉÉS fél évig azért ordított, hogy ne vigyem haza - P. meg azért ordított, hogy őt vigyem haza. Szép félév volt! Még mindig nem tudom feldolgozni, hogy mostantól minden más!!)

Thomasos torta csodaszép volt!!!!!!! Hogy lehet színes mázat csinálni?? llyet kell venni? Vmi boltban? (Jól kiderül, hogy én csak ízetlen biomasszákat csinálok szegény gyerekeimnek. De a 4. és szülinapra megpróbálnék egy ilyen tortát!)

Zuzmó,
Jó, hogy újra itt!

Móni
Kép
Kép
monisa

Kata: azt próbáltátok, hogy otthagyjátok Ákost, ha sír, ha nem és utána meglátjátok, hogy reagált? Mondjuk visszamentek egy óra múlva. Mert ha aztán abbahagyja a sírást, játszik a többiekkel és jól érzi magát, akkor nincs gond. Spec. én bizti úgy lennék, hogy ha a gyerekem nem érezné jól magát az oviban (vagy csanában, ugye?), egy kis idő után is csak anyátlanul pityogna, nem eröltetném a dolgot. Elvégre még messze nincs 3 éves, és az is teljesen rendben van, ha csak a szülejével együtt szeretne új dolgokban benne lenni.
Amúgy én is beszoktattam TÜncit a csanába. Egy héten két délelőttöt jár. Ő az az eset, amit Zsan írt, hogy azonnal beszokott, igaziból még pát sem int, és mikor megérkezek érte, akkor egy pillantással konstatálja, hogy ott vagyok és annyi. Nos, azt nem gondolom, hogy a kötődésével bajok lennének, hanem ő ilyen és kész. Én örültem, hogy nem sírt, néhányszor keresett, de aztán napirendre tért a dolgok felett és szeret járni. Még aludni nem hagytam ott, majd ha beindulnak az elfoglaltságaim, akkor egész napra ott lesz heti két napot.

Kép
Kép
tinu

Köszi az üdvözléseket :D

izgi ez az ovis dolog :D Szerencsére nálunk most (kivételesen) minden simán megy, szerdán már ott is aludt, a kedd reggeli kis sírás óta nem hullattunk könnyeket sem. Azért bepróbálkozik reggelente, hogy ő nem akar ott aludni, de ennyi. Szerencsére! MA volt szülői értekezlet is :D
Azért olyan hihetetlenül kicsinek tűnik a kisfiam a többi gyerek között. (ez ugye vegyes csoport) De azért feltalálja magát.

tesz-vesz, vatera nagyon jó, de ne hagyjátok ki Dorka Ruhafalváját sem. Voltunk ott, és komolyan mondom, az egy luxus turi!!!!!!! NAgyobb választékkal, mint bármelyik használtruhabolt! Király!

Tinu!
Tündéd milyen nagylány! Én most tuti nem tudnám sehova se beadni PAnnust, annyira ragaszkodik. Szó szerint le se tudom magamról kaparni. Őt viseli meg a legjobban B ovi kezdése, mert nagyrészt anyukámmal volt a héten, akit nagyon szeret, de nagyon hisztis lett, és nyugtalanul alszik. Tegnap kérdeztem is a védőnő, hogy szerinte normális-e ez. 8)

Ésésésés, Tomi ma azt hallotta a rádióban, hogy bevezették az ingyenes pneumococcus oltást 2 év alattiaknak.

Kép
Kép
zuzmo1

Lányok, mindenkinek köszi a +-t meg a tanácsokat! ÉS IGEN, MA ottmaradt 2,5 órát és csak az elején sírt (igen Tinu, így volt, igaz :) ) és jókedvűen mentünk haza. Még ebédelt is. 3 hét beszoktatás után ezt is megértük. :D Remélem így marad. Olyan jó, hogy ilyen sokan vagyunk most ugyanebben a cipőben ez erőt adott. És Ti is Tinu?? Mostanában olyan ritkán jössz, egészen lemaradtam arról, hogy Tünci is bölcsis lett :) gratulla a vagány csajodhoz! És Zuzi vagány pasijához meg persze minden ügyes picihez akinek most nyílik meg a Világ :)

Zuzi,
igen a pneumo ingyenes egyben kötelező lesz végre, ronda betegségek okozója ez a baci és sajnos ronda kimenetelű is sokszor.
És a bárányhimlőhöz egy info, a múltkor valaki felhozta: kb 20%-os az áttöréses megbetegedés, ezért valszínű, hogy néhány hónap múlva elrendelik a dupla oltást, így 100% védettség alakul majd ki.

Kép
akata

Sziasztok,

Előszőr is, a már lejárt vitára csak annyit írnék, hogy mindenkinek van igazság az írásában, de azért az én egy gyerekes lelki világomnak valóban erős volt a húzzon az oviba kijelentés, sebaj, majd egyszer hátha megtudom ;) Drukkoljatok - mármint, hogy majd legyen tesója Máténak :)

Fibi :) örülök, hogy ilyen jól megtaláltad a társaságodat ott a lakóparkban. Így már érthető, ha nem jössz annyit mint rég. Nekem is alakultak itt új ismeretségek és nagyon jól elvagyunk, mi is megbeszélünk mindent, ráadásul nagyjából egyidősek a fiúk, lányok, legalábbis, ami a nagyobbakat illeti. Tényleg, képeket rakj fel légyszi :P

Szellőke :) nem tudom, azóta sikerült-e szép leányodról jó minőségű és jó beállítású közeli képet készítened, de minap megtaláltam, amiket Barbiéknál csináltam. Ha gondolod elküldöm őket
Nővérednek nagy boldogságot és probléma mentes várandósságot kívánok :D
Jajj, de jó olvasni, hogy Te – is – sok gyerekre vágysz. Én is szeretnék sokat-sokat, csak az a baj, hogy a racionalitás valszeg mást fog hozni :?

Neet :) köszi a tortát ért dícséretet, ja és hát az ünnepeltét is ;) Ugye, így egészen más bemenni tanítani?

Zsan :) Neked is köszi ;)

Votiv :) nagyon szép az alvó Csipkerózsikád :)

Rekuc :) gratulálok a lakáshoz, remélem, semmi probléma, gond nem lesz a beköltözéssel, meg semmi mással sem :wink: köszi a dícséretet Neked is :)

Zuzi :) szia, de jó volt olvasni a pozitív soraidat. Valahogy nekem erőtől duzzadónak tűnt :) Jól érzem?

Deni :) örülök, hogy jól alakultok óvi kérdésben :) remélem a továbbiakban sem lesz gondotok :) ja, igen, ami eszembe jutott, ilyenkor Bencus is Veled van, vagy valahol lemaradtam és rá tudod vkire bízni? És milyen sütit csináltál?

Johi :) Nektek is minden jót az óvihoz a továbbiakban is :)

Monisa :) bár csak sejtem, hogy a három csillag én lehetek ;), de azért írok Neked :) Szóval, ez nem máz, hanem marcipán, csak úgy néz ki túl sok vízzel dolgoztam és reggelre, mire az ünnepség volt, szépen kioldotta a víz a marcipánból a cukrot és ezért lett csillogós. Este, amikor megcsináltam, szép matt volt, mint amilyennek a marcipánnak lennie kell. Én az Auchan-ban vettem a marcipán masszát. De úgy tudom, szinte mindegyik nagyobb bevásárló központban kapható. Remélem, legközelebb jobban sikerül majd :) A Te próbálkozásodhoz előre is sok kitartást :)

Tinu :) ejha, már csana? Tök jó, hogy bírja Tünci. :)

Akata :) de jó, hogy Nálatok is jól alakulnak a dolgok. Jó ilyeneket olvasni, viszont csak eszembe jut mindig, hogy vajon nálunk hogy fog alakulni jövő ilyenkor….?

Vica

Kép
Kép
vica94

Vica: drukkolok... ezek szerint tervben van? Mikorra tervezitek?

Akata: ezt most hogy kell érteni? Ne hozz rám frászt, én aki még nem tom, hogy védett vagyok-e.. :-) Ugye nem azt, hogy most van járvány vagy ilyesmi? "És a bárányhimlőhöz egy info, a múltkor valaki felhozta: kb 20%-os az áttöréses megbetegedés, ezért valszínű, hogy néhány hónap múlva elrendelik a dupla oltást, így 100% védettség alakul majd ki." Örülök, hogy alakulnak a dolgok nálatok is... szurkolok, hogy jó legyen. Csomag ment ám...(off)

Rekuc: én is gratulálok a lakáshoz, nagyon jó lehet. Most akkor apával együtt mentetek? (elnézést, hoyg nem vagyok naprakész, tudom ciki...) :lol: :lol:

Na ébredés van, éppen itt az ideje... :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Kata: nekem valahogy furán hangzik, hogy TÜnci bölcsis. Én nem veszem annak, hiszen csak heti két félnapot jár. De lehet, hogy csak azért furi, mert sose akartam Tüncit bölcsibe adni. Gratula a beszokáshoz! Megy ez! Nálunk csak olyankor van/volt sírás (nem mindig), ha elmegyek itthonról és TÜnci nem jön. De mindig ahhoz tartottam magam, hogy rövid búcsú, aztán hiába sír, inkább gyorsan el, hogy ne húzzuk az időt. Utána mindig hamar megnyugodott, szóval nem sírt órákig vagy ilyesmi. Érdekes, hogy a bölcsibe nincs sírás. Biztos azért, mert azért a beszoktatás alatt ott ültem én is napokig vele, meg aztán ott annyi érdekes dolog van, hogy rögtön leköti magát, meg a gondozónők is.

Kép
Kép
tinu

Johi :)
Nem nincs járvány, hanem az oltás ellenére 20% betegszik meg mégis. Ugyan sokkal gyengébb lefolyású lesz az áttöréses betegség mintha a vadvírus okozta volna, de tény - oltás ellenére mégis beteg lesz. Ezért ha az emlékeztetőt elrendelik, akkor 0% lesz oltás után beteg. (Bárányhimlő esetén egyébként még akkor is javallott az oltás ha valaki már megfertőződött! mert a lefolyás jóval gyengébb lesz.) Rengeteg tévhit és részinformáció van ezzel kapcsolatban, ezért néha bekottyintok ilyen tisztázót :) bár tudom a topik jelentős része "oltásellenes". :? Azért hátha megbújnak köztünk és a rídonlik között akit érdekel :)

Cuccot köszi, megkaptam! :) :)

Tinu, :)
No Ákos meg akkor nem sír ha elmegyek otthonról_persze Apa ottvan :) Tünci szerencsésebb alkat lehet mind a kisfiam aki meglehetősen introvertált egyéniség, de ez genetika :D :D gyanús lett volna, ha egy barátkozó cserfesünk születik :) :)

Kép
akata

Sziasztok lányok!

Pgabi! Milyen szép lányaid vannak :) Na és persze jóképű fiad :) (a bodyn nem tudtam kiolvasni a felíratot)

Vica! Neked is vagány kisfiad van és klassz lett nagyon a torta :)

Votiv! Annyira édes az a lány :)

Óvi: hát Grétikém nagyon lazán vette az első napot, vissza se nézett rám, úgy bement a terembe, és aztán délután haza sem akart jönni (nem is volt kérdés, hogy ottalszik -e), olyan hisztit lerendezett, hogy ő még maradni akar, hoyg csak na. Aztán a kocsiban, mikro kicsit lenyugodott és én már rongyosra beszéltem a számat, hogy miért nem maradhat, akkor nagy kegyesen azt mondta: Na jó, most hazamegyek, de holnap visszajövök :)

Aztán szegénykém megszívta (meg mi is), mert kedden torokfájással ébredt, így nem engedtem óviba, mivel Bajni vasárnap óta beteg votl (még mindig az), és sejtettem, hogy nála is jön a takonykór is. De hiába vártuk még szerdán is, csak nem jött, csak a torka fájt, és az el is múlt, így tegnap már újra ment. Majd ki ugrott a bőréből, mikro beléptünk az óviba, és megint nem akart hazajönni ...

Ma kicsit húzósabb volt, emrt a kocsim szerelőnél van, így Peti vitte óviba, de neki meg fél 8-kor indulni kellett, így Grétikét fel kellett ébreszteni és ezt nagyon zokon vette, olyannyira, hogy óviba se akart menni ... Azért Peti csak elvitte, ott volt egy kis sírás, de gondolom csak azért, emrt ilyen ballábasan kelt.

Egyébként az, hogy Gréti ilyen lazán vette az óvit, és még csak pá-t sem int nekünk, én 2 dolognak tudom be. Egyrészt ő már 3,5 éves, másrészt mi minden vasárnap járunk gyülibe, ahová őt is vittük, mióta megszületett. Itt az istentiszteletek alatt van bölcsöde és óvoda is, ő mindkét helyre járt már. Viszont nagyon sokáig nem akart egyedül maradni sem a bölcsiben, sem az óviban, még 1 évvel ezelőtt sem. Ez mondjuk mindössze 1,5 órás dolog,és sokszor volt, hogy 10 percet bírt és aztán hívtak mindekt hozzá. Kb fél éve, hogy már szeret oda menni és alig várja a vasárnap délutánokat, hogy ő óviba megy.
Ezen kívűl 3 hónapot tavaly jártunk a Camponás minióviba, és pár hét után már ott is el kellett kezdeni otthagyni őket, hát annak sem mindig örült, volt,a mikro nem tudtam otthagyni, mert sírt. És ennek csak 1 éve.
Na meg most nyáron nagyon sokat volt a szolnoki óviban, ahol azért 3 gyerekre a 2 óvónéni az több volt, mentek a gátra (még esőben is esőkabátban) sétálni, busszal kirándulni, medence votl a kertben és a harmadik gyerek az nagyjából vele egy idős volt, szóval nagon jól elvoltak. Itt azért valamennyire megtanulta már a kajálások folyamatát (előtte-utána kézmosás, leszedni az asztalt), hogy hogy kell több gyerekkel együtt aludni, stb. Úgyhogy ez beszoktatás volt a javából.

KépKép
KépKép
lindicita

Mielőtt bárki félreérti, nem azért írtam, hogy mi is megszívtuk, hoyg Gréti itthon maradt kedden, mert így csak nem "húzott el az óviba", hanem azért mert keddre lebetegedett az egész család. Bajnim vasárnap óta taknyos és köhög, nekem is úgy fájt a torkom, hogy alig bírtam még nyelni is. Grétikémnek is fájt a torka, mert totál be volt dugulva az orra, de nem jött belőle semmi, így az alvások katasztrofálisra sikerültek. Én kedd éjjel elvonultam vele a dolgozószobába aludni a porszívóval, jó éjszaka volt :evil:

KépKép
KépKép
lindicita

Mi is megszivtuk, ill. leginkább én, mert a fülemre huzodott a takonykór, és ma csak délelött volt fül-orr gégészet... igy a hétvégi progi megint csuszik, na meg lehet h az ovi is.... :cry:

Amugy a csanán én is gondolkozok egy ideje. Lehet hogy januártol (Ábel másfél éves lesz) heti 2 délelöttre elviszem a kicsit, mert ez még talán kevesebbet árt neki(k), mint egy fásult kiabáló anyuka idönként...

(ja, és ezeket nem panaszbol irtam ám, nem kell sajnálni minket :lol: biztos csak az tett be, hogy egész héten nem mentünk társaságba a betegség miatt, és itthon gubbasztottunk, mégsem gygogyultunk meg teljesen)

KépKép
fibi

Ovi: Ma először maradt egyedül egész délelőtt Bálint az oviban. Reggel volt egy kis sírás, aminek asszem én voltam az oka (túlmagyaráztam neki, hogy anya mennyire szereti és jön majd érte kaja után, stb. és valszeg levette, hogy mekkora bennem a feszkó :roll: ettől aztán nem akart bemenni nélkülem a terembe). De ovónéni felvette, bevitte (és mondta, hogy menjen anyuka) én meg hallottam, ahogy sírni kezd... persze egész délelőtt rágtam a körmöm és lestem a mobilom, mikor csörögnek rám, hogy menjek érte, de persze nem történt semmi, állítólag tök hamar megnyugodott és szépen játszott aztán végig, nem volt semmi para és amikor mentem érte, hatalmas vigyorral fogadott és a nyakamba ugrott, aztán csacsogott ugrabugrált hazáig :D

Sikerült kicsit visszaolvasgatni is és nagyon megérte, mert csudaszép képeket láttam, főleg a fiatalkorú főszereplők tetszettek :wink: :D :D

Pgabi :) Gratula a szép családhoz, tök jó, hogy tettél fel képet, akkkorát nőttek a gyerkőceid hogy csak na! :wink: :D

Lindi :) Nagyon szuper helyen voltatok (megint :lol: )!! És bulást Nektek+++++++++++++

Vica :) Tortához gratula, nagyon kirááály lett!! mindig is tudtam, hogy szuper szakács vagy!! :wink: Ünnepelted meg csudaédes! :D A rakás kerti cucchoz meg szintén kijár a gratu! :wink: Nem, tesót nem lehetett vinni a beszoktatásra (legalábbis kérték, hogy lehetőleg ne hozzuk), és szerencsére anyám tudott jönni vigyázni rá, bár most nem volt ez olyan egyszerű, érezte ő is a változást nagyon :roll: És drukkolok én is Nektek nagyon! :wink:

Ancsi :) Adrikának gratula a foghoz! Hogy ízlik neki a gyümi? Képeket meg nem találtam meg, csak a főoldal jön be :( (tudom, béna vagyok...)

Votiv :) Liliróza olyan édes ezen a képen, hogy nem csodálom, hogy elszállt még a babaneted is! :wink: :D

Szrek :) Új lakáshoz gratula!!! :D és de jó Nektek, hogy ilyen közel lesztek Fibiékkel! Ez is kertes ház, ugye?

Neet :) Első napod poz. élményei :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Fibi :) Buljatok!!! +++++++++ Ez a fülgyuszi már antibacis kategória? Fiúk azért javulnak? Nálatok hogy lesz a beszoktatás?

Akata :) Éljen, hogy Ákos is halad a beszokással!! :D

Zsan :) Látod, tényleg jól csinálod a dolgokat, mert Iginek sok veszítenivalója van :wink: :lol: Sok ++++ Nektek az ovihoz!!

Curse :) Újabb vérszipácsra még nem mentünk, ez a hét nem erről szólt, majd a következőn valszeg. Teszvesz sztem is szuper :wink: és biztos kényelmesebb is, mint pl. börzén ácsorogni. Egyébként hogy vagy?? pocak??

Zuzi :) Szia! Tali részemről is okés már :wink: És érdekes, mert nálunk is kiütötte Bencusnál a biztosítékot az ovikezdés. Hiába vigyázott rá anyám délelőttönként, eszméletlen mit művelt (a jönni akarástól a kétségbe esésen át a dührohamokig volt minden), tegnap estére meg be is taknyosodott :? Ma már ott hagytam Bálintot reggel és csak ebéd után mentem érte, hogy Bencus is visszazökkenjen a rendes kerékvágásba és csak vele voltam. De még fogzik is ráadásul (többet folyik a nyála mint az orra)... Védőnéni egyébként mit mondott?

Johi :) Szuper, hogy Fannika ilyen szépen alszik az oviban! :D Remélem nálunk is hasonló lesz a helyzet... hétfőn kezdjük azt is. Barihimlős eredményed mikor is lesz meg?

Tinu :) Szupi, hogy Tüncinek így bejön a csana! :D És tervezel visszamenni dolgozni vagy milyen dolgaid sűrűsödnek, ahogy írtad?

Rylie merre van??

Kép
Kép
denizsa

Fibi! Gyors gyógyulást nektek :) Mi igaziból már jól vagyunk, azt hiszem egyedül csak Bajnimon tört ki a betegség, nálunk hármunknál csak próbálkozott, mert a torokfájáson kívül nem lett semmi, még csak az orrunk sem folyt (bár Grétinek lehet jobb lett volna, mert így ő alig kapott levegőt), és ez is csak szűk 2 nap volt.

Den! Tök jól haladtok már a beszoktatással :)

Akata! Látom ti is :) Pont írtam, hogy tavaly ilyenkor Grétit még mi sem tudtuk volna otthagyni ilyen simán az óviban.

Curse! A tesz-veszelést én csak ajánlani tudom. Én minden megmaradt rucit ott adok el, és én a megmaradt rucik szempontjából kicsit hátrányos helyzetben vagyok, mert a gyerekek ruháinak javát, a legszebbeket egy az egyben adom tovább. (Grétiét Blaye Verának, Bajniét meg tesómnak). Meg ide szoktam feltenni a kedves kanadai rokonok által küldött rucikat is, amiket valami gagyi turkálóban vesznek meg, igaz néha szerintem a postaköltségüket sem fedezi, de mondjuk egy-egy csomagból kifutja egy jobb rucira.
Ancsi írta egyszer, hogy itt még az egérszart is el lehet adni, emrt valakinek az is tuti kell.

Én most meghirdettem Bajni etetőszékét, mert már önállóan eszik, ami azt jelenti, hogy csupa kaja az egész etetőszék és unom takarítani (akinek Peg Perego-ja van, tudja miről beszélek). Viszont itt-ott ki van szakadva, nem tudtam, mennyi pénzt lehet elkérni érte, ezért 1.-ft-ért tettem fel. Még hátravan 10 nap, de már majdnem több pénz van rajta, mint egy ugyanilyen, de hibátlan etetőszéken ...

És akkor itt a reklám helye, nézzetek szét nálam :)

A link:
http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=6621424

KépKép
KépKép
lindicita

Anyukám ma eltörte a kezét :cry: Hétfőn még lehet meg is kell műteni. Biciklizett ...
Épp felépült a tavaszi lábműtéte óta, a héten elkezdett tornázni is járni, errefel ma meg ledobta a bicikli magáról :evil:

( a gyerekek meg 2 hét múlva mennek hozzájuk 1 hétre :roll: )
lindicita

Fibi: gyógyulást nektek.

Lindi: jaj anyukádnak pedig sok +++++. Ilyen rosszul esett, hogy tört és hogy műteni kell? Képzeld én anyum is kerékpározott, Őt meg egy autó ütötte el bakker. Nem lett nagy baja, a bringa mondjuk totálkaresz, a térde sérült, na de nem mer többé biciglizni. Ez pedig gáz. Szóval ha műtik anyudat ha nem, mennek a ++++.

Deni: ne parázz ennyire. Olyan jó kezdekben van a gyerkőcöd, tényleg kedvesek az ovisnénijei. Ügyes Bálint, hogy egész napot ott volt. Fanni tegnap megint aludt és még élvezte is, bemenetkor nála is volt egy kis mécsestörés, de nem baj, ennyi kell. :lol:

Vérleletem: megjött (hála Deninek, ő ajánlotta a magán helyet, ahol leszippantották SOS a véremet és még eredményt is gyorsan produkáltak) és bizony vann bennem Varicella ellenyanyag. Úgyhogy nem parázom annyira, bááááááááár ahogy Akata írta, ez semmit nem jelent.

Akata: csomag rendben ugye? A másik kérdésem: hoyg akkor ha most én Varicella IGG pozitiv lettem, akkor ha jól értem ettől még simándi lehetek barihimlős, tehát akkor mégis kéne Fannit oltani? Annyira tanácstalan vagyok, a picinek viszont (egyiknek sem, se Fanninak se Babócának) nem szeretnék rosszat tenni. Én oltás ellenes vagyok, de azért vannak kivételek. Mit javasolnál?

Zsanci: bocs a telefon miatt, látszik, naprakész vagyok. De várom az üzidet akkor. :lol: :lol:

Rájlit én is hiányolom, lehet, hogy szegény nem szeretne jönni a sok ovis élményről olvasni. :-(

Kép
Kép
johanna1975

Deni: heti két nappal azért még nem tudnék visszamenni dolgozni. :) A doktorimmal szeretnék dűlőre jutni, el kéne kezdeni a kutatásomat. Ma éjjel ezzel is álmodtam, úgyhogy már tényleg aktuális. Még van rá 9 hónapom. :wink:

Kép
Kép
tinu

Lindi,
köszi :) már mi is jobban vagyunk, de még sogornömék 3 gyerekéhez nem mertünk elutazni. (helyette Müllerben szortam a pénzt :lol: )
anyudnak sok ++++

Johi,
köszi :) Zsolót is kocsi ütötte el bicajozás közben nyáron, szerencsére semmi komoly, azota is imád kerekezni, de föleg itt az erdöben.

Deni,
azt hogy érted h antibaci kategoria? nem hallok a bal fülemre, szedek rá bogyót.
nálunk is hasonlo, fokozatos lesz a beszoktatás, teljesen rugalmas, tesot is lehet vinni, és ottalvás csak januártol :)
Bálintod nagyon jol vette az akadályokat, gratula neki :D

KépKép
fibi

ezer éve volt, de a Mamma Mia-t néztük. hát én azon szűk táborba tartozom aki nem ájult el. tetszett, de nem vagyok oda érte. a zene óriási, de az ABBA eddig is az volt. az újfajta "feldolgozás" jó, a színészek szuperek. a történet aranyos, de kihagyható. azért bevallom volt amikor bőgtem, de ez anyai mivoltomnak inkább betudható mint a filmnek 8) . ja és a fordítás ritka rossz.

Fibi! B dumái :lol: s nagyon kivi vagyok hogy fog menni az ovi!!!
sok +++++ a teljes gyógyuláshoz!!!

Deni! ez a vérszívásos story :( . S Bencus tényleg egy hős :D . s örülök, hogy ilyen jól megy Bálintnak a beszokás :lol: !

Zsan! még egy gyerek :lol: ! szuper :lol: ! (bevallom én sejtettem. okostojásbarbi :mrgreen: )
részemről ki vagyok akadva, hogy vidéken miért van több Müller??!!! :evil:

Curse! gratula a kiskrapekhoz :lol: , s édi Adélod, ahogy védeni próbál :lol:

Szelloke! bennem is megfordult, hogy ajajaj ahiszem többet nem kellene idejönnöm... 8)

Pgabi! a lányaid gyönyörűek :lol: :lol: , a fiad meg olyan kis igazi huncutképű :lol:

Vica! megyünk hozzád télen enni :wink: :mrgreen: .
s a kép Mátéról. wow, milyen jó pasi!!! :lol: :lol:

Neet! a kategóriáidból a nyálas, rózsaszínbe rakom magam, de AKKOR is szeretem a beszólásaid (azért mert én is ilyen vagyok/voltam. nem nyomom el magam, hanem csak pár embereknek adom ki magam teljesen 8) )

Akata! éljenéljen hogy megoldódott a beszokás :D . bevallom én valami hasonlót képzelek majd... :roll:

Szia Zuzi! :lol:

ovitéma: szerintem abban nincs semmi rossz, ha valaki kiváncsian várja hogy fog kezdődni az új év mind gyerek mind önmaga számára. én azt nem szeretem (persze mindenkinek úgy jó ahogy, csak tőlem áll nagyon messze) amikor valaki már pocakosan azt számolja hogy mikor megy mán a gyerek az oviba, s ő lehet újra "szabad". mintha csak oviból-iskolából-kirepülésből állna az élet...

ja és ezt adjátok össze: az én lányom néha olyan mocskos mint egy kismalac, sokszor nem eszi meg amit elérakok, tudja mi a hisztit, nem mindig hallgat rám, s mégis egy angyal :lol: :lol: :lol: . (ja és én is kiborulok olykor-olykor, van hogy egy hétig nem mosok hajat, áll a mosatlan edény hegyekben, s RJ sem lehet mindig büszke rám)

ítélekezés/vélemény: az ember elvileg egyre bölcsebb és egyre okosabb, de én jómagam egy pici mellettem élő emberkétől tanultam meg, hogy mennyire nem voltam még képben bizonyos dolgokban... mióta Angi van azóta jobban vigyázok a számra/érzéseimre, mert mellette tanultam meg IGAZÁN, hogy sosem tudhatom, hogy más helyzete mit hozna ki belőlem...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zuzi,
nézd mit találtam pneumo oltás ügyben:

Ingyenes, de nem kötelező - így döntött a kormány a Pneumococcus elleni oltásról. A két év alatti gyerekek szülei kérhetik az oltást, és azért nem kell fizetniük. Az ehhez szükséges több mint kétmilliárd forintot a kormány biztosítja. (Délutáni Krónika)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

és két év alatt csak a veszélyeztetetteknek ingyenes. a többieknek fizu.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Lindi :) Anyukádnak bulást és hétfőre sok +++++++++++++

Johi :) Éljen a jó lelet! :D (egyébként ezt a helyet ajánlotta Curse is :wink: örülök, hogy így bevált :D ) Fannika nagyon ügyi! És köszi, tudom hogy jó kezekben van B. :) de csak fél napot volt pénteken, majd holnap jön a hosszabbítás (alvással)...

Tinu :) Hű, akkor nem fogsz unatkozni a köv. hónapokban! :wink: :lol: És tesón Ti gondolkodtok?

Fibi :) Antibacit úgy értettem, hogy kell-e vagy találtál-e megfelelő homeós bogyeszt helyette? elég gázosan hangzik, bulást és sok ++++++++++, bár remélem azóta jobban vagy!!?
Rugalmas beszoktatás meg tök jó, meg hogy tesó is mehet. :D Mondjuk nem tudom mi a legideálisabb, én örültem hogy kicsit csak Bálinttal lehettem, meg szűkös is lett volna a hely, ha mindenki hoz tesót, de Bencust is megviselte kicsit a dolog, ő bizti szívesen jött volna... Végül hányan lesznek a csoportban? És az önkormis támogatást sikerült megkapni?

Barbi :) Látom, az ABBA Neked is bejön :wink: :D Én is szemezek ezzel a filmmel, de ha így haladunk, akkor lehet hogy előbb adják a tv-ben, mint hogy eljussunk rá :lol: És azt is látom, hogy NAGYON bölcs vagy :wink: :D :lol:

Kép
Kép
denizsa

Deni,
egyelöre tizen vannak a csoportban, de még fognak csatlakozni, mert sok az érdeklödö :)
köszi, a homeo segitett, ma már hallok mind2 fülemre :D ugyhogy holnap irány az ovi 8)

Barb,
én is megnéztem a Mamma Mia-t, nekem nagyon bejött, teljesen feldobott :D
Müller meg "itt" is van a Ferihegy Centrumban, és tényleg szuper, csak nem kiméli a pénztárcát :P

KépKép
fibi

Votív! az anyukádról az jutott eszembe, hogy szerintem aaaaaaaaaaaaaaaaakkora különbségek vannak akkor és most. mondjuk ezt neki sem ártana észrevennie... pl.: akkoriban nem volt ilyen veszedelmes mennyiségű tudásanyag a kezükben mint most nekünk. ergo nem tudták pontosan mennyi mindent "kell" teljesíteniük. s még tudnék még párat...
részemről le a kalappal ahogy TE csinálod!!! :lol:

Szelloke! NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGY gratula a hugodnak! :lol: :lol: :lol: Ő is SzTImrés lesz? topikolni gyün?

Deni! :oops: :lol:

Fibi! hajrá holnap!!!
Müller: no igen, de Ferihegyen kívül nuku. sebaj, spórolnak nekem egy rakás lóvét 8)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Fibi,
jelentem boldogan, h novemberben a mi környékünkön is lesz Müller!!! :lol: :lol: :lol: Gondolom sejted, mennyire örülök!

hajrá ovi!!

mi ma kihagyjuk, mert Igi annyira nem akarja, h mindent megtesz (bepisi,stb) így nem erőltem...
lehet, h egy héten csak 3 napot fog járni...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Leginkább most PGabit nem irigylem a kamasz nagylányáért. Valahogy az van bennem, hogy ami most van (hisztik, dacosság, stb) az kispiskóta ahhoz amit majd a kamaszodó nagylányaink fognak mívelni :roll: :lol:

Gyerkő képek nagyon helyesek!!!

Szrek: grat a lakáshoz! Éljen!

Tinu: hogy álltok a házépítéses prodzsektel?? (atyám, hogy néz ez így ki dzs-vel :o :P )

Minden ovisnak és bölisnek HURRÁ! Jó nekik!

Én hasonló okok miatt szerettem volna Kamillát is oviban tudni, mint Kata. Én se tudok neki vele egykorú társaságot biztosítani, lévén mind elhúztak oviba. De megyünk majd az ovi játszóházába és remélhetőleg ott lesz még egy-két hasonló évvesztes gyerkő, mint mi.

Johi: annyira nem vagyok már elkeseredve az ovi miatt, úgyhogy örömmel és kiváncsian olvasom a tapasztalataitokat.
Egyrészt igy nem kell a bilitémát erőltetnem, mert ezzel még mindig hadilábon állunk :? másrészt már túltettem magam rajta. Ez van, megoldjuk másképp a társaságot és a programokat. Pl szerdán már lesz Ringató azt már nagyon várja Kamilla is!

Érdekes a vaterán nekem alig-alig mennek el babaruhák, úgyhogy asszem megvan a délutáni progim: átrakodom a cuccokat a tesz-veszre 8)

Deni: HPbe vérszívásra beutaló kell a körzetitől!!!

Votiv: hogy lesz igy strandolás a héten bürhühüüü...megjött az ősz :cry:
Teszek be majd képet Liliről ahogy dumál Borkához, nagyon édi :)

Zuz, Ancsi, Tinu: szijasztok ismét!

Menek, mert szétfő a répa a levesbe :)

Rylie
rylie

Sziasztok!
7-8 hónaposnak, akinek valószínüleg a növekvő fogai fájnak (persze kizárólag este és főleg éjjel) mit ajánlotok? (Egyik gyerekemnek se fájtak a fogai, így a chamomilla-n kívül semmi nem jut eszembe. Meg az a gél, dentiakármi... ez egyébként nem használ.) Az is érdekelne, ha vki kipróbált vmit és nem használt.
Még a borostyán nyakláncról hallottam - szépnek szép volt, amit láttam.
Ha vki tud segíteni, megírná? Akár pü-ben.

Móni
Kép
Kép
monisa

Tinu!!!!
most én vagyok az egyetlen aki értette a célzást, vagy az egyetlen aki félreértette??????????? :) :) :) oszlasd el a kételyeimet plíz :D

Johi! A bárányhimlő oltásról: Akit nem érdekel ugorgyon :)

Miért érdemes a betegség helyett a védőoltást választani?
Valamivel több, mint 90% az esély arra, hogy életünk során valamikor átesünk bárányhimlőn (ha nem a megelőzést választjuk). A megbetegedések nagy része enyhe, néhány hólyagos kiütéssel, hőemelkedéssel és a viszketés elleni küzdelemmel átvészelhető a bárányhimlő.

Emiatt sokan csak legyintenek, ha a bárányhimlő megelőzéséről van szó. Eddig talán Te is így voltál ezzel, de mostantól reméljük máshogy lesz!

Egyre gyakoribbak sajnos a komplikációval járó bárányhimlő-fertőzések. Ma már nemcsak a serdülők és a felnőttek, hanem a kisgyermekek közül is egyre többen esnek át súlyos bárányhimlőn. Ráadásul sajnos a bárányhimlő-fertőzés előtt teljesen egészséges gyerekek esetén is felléphet szövődmény, tehát nemcsak az immunhiányos gyerekekre lehet veszélyes a betegség. Nem lehet előre tudni, hogy kinek lesz komplikációval járó betegsége.

Milyen szövődményekkel járhat a bárányhimlő?
A leggyakoribb szövődmény a hólyagos bőr felülfertőződése a test különböző részein, ami gyógyulás után gyakran maradandó hegekkel jár.

Súlyos szövődmény lehet tüdőgyulladás, és kevesen tudják, hogy akár szív-, máj- vagy izületi gyulladást is okozhat a bárányhimlő.

Az egyik leggyakoribb idegrendszeri komplikáció a kisagyat érintő jóindulatú gyulladás. Ez a szövődmény mozgás-koordinációs zavarral jár, az akaratlagos mozgások végrehajtása közben remegés, beszédzavar, hányinger, hányás fordulhat elő. A riasztó jelek ellenére 2-3 hét alatt beavatkozás nélkül gyógyuló betegségről van szó.

Ritkább, de veszélyesebb szövődmény az agyvelőgyulladás, ami fejfájást, hányást, bizonytalan járást, zavartságot és görcsöket okoz, és késői idegrendszeri maradványtüneteket eredményezhet.

Az óvodás beoltásával védjük a családtagokat is!
Egy családon belül a második ill. harmadik családtag bárányhimlő-fertőzése rendszerint súlyosabb lefolyású, hosszabb ideig tart, és jóval több hólyaggal jár. Ha az óvodás gyermek védőoltást kap, akkor egyúttal megelőzhető az is, hogy a kisebb testvérét megfertőzze, aki esetleg a kora miatt még nem kaphat védőoltást. A bárányhimlő elleni védőoltást érdemes gyermekük közösségbe kerülése előtt kérni a házi gyermekorvostól!

A védőoltás nem gyengíti az immunrendszert!
Épp ellenkezőleg, a szervezet ellenállóbb lesz a bárányhimlő vírusa ellen, így nemhogy gyengíti, hanem erősíti az immunrendszert. Természetesen más kórokozókkal szemben sem lesz kevésbé ellenálló a szervezetünk az oltás miatt.

Kinek ajánlott a bárányhimlő elleni oltás?
A vakcina minden fogékony (tehát a bárányhimlőn még át nem esett) gyermeknek és felnőttnek ajánlott. Bár az alkalmazási előirat szerint 9 hónapos kortól adható a Varilrix védőoltás, nemzetközi ajánlások és hazai szakemberek is a 12-15 hónapos életkort javasolják a legkorábbi időpontnak a jobb védettség elérése szempontjából.

Kép
akata

Móni,
Nekünk nagyon bevált a borostyán nyaklánc (bár bevallom nem tudom milyen lett volna nélküle, mert sosem vettük le a nyakából másfél éves koráig ) kb 2 nehezebb éjszakánk volt amikor a Nurofen (féladag) átsegített minket.

Kép
akata

Zsan!

Pü-ztem fontosat...

Kép
Kép
szelloke

Kata: nálad a pont! :wink: Én eddig azért nem akartam beadatni a bárányhimlő elleni oltást, mert sehol sem olvastam arról, hogy vajon teljes életen át védettséget okoz-e. Mert ha nem, akkor lehet, hogy épp akkor lesz beteg a gyerek (mondjuk felnőtt korában), amikor még sokkal súlyosabb, mintha gyerekkorban átesett volna rajta. HOgy van ez?

Deni: :wink:

Rylie: aranyos vagy, hogy érdeklődsz. :) Először el kell adnunk a lakást, utána jöhet az építkezés. FElpakoltam eddig két internetes oldalra a hirdetést, meg a wiwre, valamit kiragacsoltam a lakótelepet. Volt már néhány érdeklődő, de ennyi. Mondjuk jobb szeretném, ha inkább tavaszra adnánk el, dehát ha valaki most jönne, hogy megveszi, persze akkor azonnal eladnánk.

Kép
Kép
tinu

Tinu,
akkor először is hatalmas GRATULLLLA :D :D

másrészt: a múltkor írtam, hogy néhány hónap múlva elrendelik a bhimlő oltásismétlést, így 100% lesz a védettség. (Ákos már eleve kettőt fog kapni elrendelés előtt is ) Egy oltás után, ha mégis áttörne a betegség sokkal könnyebb lefolyású lesz mint oltás nélkül. A legindokabb indok amiért mi is beadatjuk Ákosnak, az nem a bhimlő hanem az övsömör. Picit legyengül az immunrendszer, akkor előjön az övsömör (vadvírus fertőzés után is!!!!!!! csak az oltott embereknél nem!! ) és akinek volt már - nekem még nem - az tudja mennyire fájdalmas és olyan mint a herpesz, újra és újra jön és hosszadalmas és nagyon kínos betegség.

Kép
akata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?