Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Kép

Kép
lindicita

[quote="szelloke"]h írta:szellokeelp:
Ancsi-féle lázmrő neve kéne nekem.
Ati fosik+lázal :-(

SCANEO 2IN1

és jobbulást

ez meg Adjita, a dundimókus:
Kép

ancsipancsi

Johi,
SOK BOLDOGSÁGOT kívánunk Nektek!!!! :D :D :D Képeket ne tessék majd elfelejteni :wink:
Wellness hely meg :roll:

Pannákat, Annákat és Anikókat pedig ISTEN ÉLTESSE!!! :D :D :D

Macs,
Annyira jó olvasni, h így tele vagy energiával és h ilyen könnyű a pocakosság :D komolyan mondom, h irigyellek :wink: Adélnál én is erőteljesen aggódtam a nov. 1. miatt, mert mi meg okt 31.-re voltunk először kiírva, aztán meg nov. 5-re. És nagyon köszi Hajdú Krisztina ajánlását :) Ha kaka lesz az eredmény, akkor mindenféleképpen szándékomban áll uh-ra is elmenni és pont az Istenhegyi klinikát gondoltam, mert sok jót hallottam róla, de akkor ezek szerint tényleg így van :)

Deni,
Hát rosszullétek sajnos vannak, egész napi kavargás és mellette még folyik az orrom is ezerrel :roll: úgyhogy már nagyon várom, h kifelé menjek ezekből a hetekből. A fáradtság pedig alap, most az van, h amikor Adél alszik, akkor én is, de ugye ilyenkor meg a házimunka nem halad :lol: Legutóbb odáig fajult a dolog, h páromnak nem volt már sötét zoknija, úgyhogy befeszített nála a michaeljackson feeling :mrgreen:
Szombaton azért nem voltunk, mert már pénteken Balaton felé utaztunk :) Anna napot tartott anyós és erősködött, h mindenféleképpen menjünk :roll:

Gabi,
Neked is köszi :) És a koszorús csajaidról kérünk képeket!!! :wink:

Zsanci,
:lol: :lol: :lol:

Szellőke,
Attidnak gyors gyógyulást!!!

Pipal,
Milyen kérdésekre gondolsz pontosan? Nekem anno sok kérdés nem jutott eszembe, amikor rákérdeztem a dokinál. Ő csak annyit mondott, ha gondolom, fogadjak szülésznőt, de akkor én már nagyon el voltam késve. A szüléssel kapcsolatosan meg elég sok minden a szülésznőn múlik, pl. a hangulat, a békéshagyás, a gátvédelem stb. A fájdalomcsillapítást pedig a szülőszobán tudtam meg, h nincs rá lehetőség, mert nincs bent olyan doki, aki beadhatná. Szóval ha ezt még meg is beszélem a dokival előre, akkor sem mentem volna vele sokra :?

Lindi,
Nagyon jók a képek, főleg a vizesősek :D :lol: Bajni egy igazi pasi, Gréti pedig mint egy igaz királykisasszony :D Ő volt a koszorúslány?

Ancsi,
Adrika tényleg jó husiban van :D :wink:

Tudna nekem vki jó kis őszibarack befőtt és dzsem recit adni? Nagyim helyett kell eltennem az őszibarackot, de fogalmam sincs, h hogyan kell :oops:

Ja és még egy kérdés! Szerintetek a MÁK elfogad egy munkáltatói munkaviszony igazolást, amin rajta van, h milyen mgnypénztárnak vagyok a tagja vagy csak a belépési nyilatkozatot fogadja el?
És aki bankszámlára kéri a gyest, annak tényleg kellett ilyen igazolást bevinni, amin a bank igazolja, h az tényleg a te bankszámlaszámod?
És még egy aztán lelővőm magam :oops: Lehet hiánytpótlást is beadni, vagy minden papírt egyszerre kell bevinni?

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Curse

Gratulálok a pocaklakóhoz! És ez a toxo izé, hát én is azt hittem, hogy ha már egyszer túl estem rajta, akkor már védett vagyok. És nekem csináltak ilyen vizsgálatot, ami szerint már voltam, úgyhogy nem is aggódtam a nyers hús miatt stb. :?

Johi

Nektek is gratula!! És képeket kérünk! :) Ez a wellnes dolog meg, hát nem térek magamhoz, ez hihetetlen... :shock:

Annáknak, Pannáknak és Anikóknak is nagy gratula!

Lindi

Ezek a vizes képek de édesek! :) Na meg Gréti tényleg egy kis hercegnő ebben a ruciban, Bajni meg nagyon vagány a fehér nadrág, kék póló összeállításban! :)

Ancsi

Husi Adri. :)

Szellőke

Atinak jobbulást!

Zsanci, Boldog Évfordulót és köszönjük a sok információt rólad! :mrgreen:

ruz
ruzicsky

Szellőke: jobbulást Nektek.

Ancsi: mennyit változott Adri, nagyon cuki falat.

Lindi: húh micsoda haja van a lányodnak, nagyon szuper. Hát a két esküvő pont elég volt nektek azt hiszem.... Jók a képek.

Curse: belépési nyilatkozat kell.... én írtam a nyugdijpénztáramnak anno emailt és küldték, mint a kisangyal, szerintem igy meg tudod kérni. A banktól nem igazolás kell, hanem én az utolsó bankszámlakivonatomat lemásoltam és azt adtam be, persze az egyenlegeket áthúztam. Szerintem ez is elég gáz,, hgoy ilyet kérhetnek, de bakker, úgy látszik, mindenhol minden lehetséges. De lényeg, hogy azt elfogadták igazolásnak. Toxo mikor derül ki? Ja és lehet hiánypótlást beadni, én is több fordulós bajnokság keretében oldottam meg. Egyáltalán nem is értettem, hogy minek kérik még egyszer azokat a papirokat a MÁKnál amiket egyszer már kértek.

Zsanci: Neked is köszi, hogy ott voltál és utána még ennyi lényeges infót feltettél magadról. köszi a hasznos infókat. :-)

Kép
Kép
johanna1975

Curse,
erről lemaradtam, gratulálok!!! :lol: :lol: :lol:

Lindi,
mi két hét múlva megyünk esküvőre, Dóci is jön, annyira szeretne menyasszonyt látni :lol: Marci egy kicsiny vadállat, ő inkább itthon marad, másképp legyen maradandó élmény az ifjú párnak a lagzi :wink:

Johi,
gratulálok! sok boldogságot továbbra is :D

Ancsika,
Adrika szépséges kislány, nagyon sokat változott! :)

Mi hazajöttünk a Balatonról, elég kaka idő volt, egyszer strandoltunk, 2x bicikliztünk, viszont láttuk a Festetics-kastélyt, ami Marci jó magaviseletének hála még mindig áll :mrgreen: A kőröshegyi völgyhíd is megúszta, akkor épp aludt :mrgreen:
A nagyon esős időt barátlátogatásokkal húztuk ki. Összességében nagyon élveztük, de azért jobb lett volna, ha kicsit naposabb az idő.

v
kisün

Szellő :) Atinak bulást és sok ++++++++++++

Lindi :) Képek szuperek és gyerkők nagyon édesek, Gréti ruhája eszméletlen csini :D A kisbaba tesód kisfia? nagyon cuki ő is! :D

Johi :) Ezt a "szuper" helyet már... :roll: És nagyon jó pihizést Nektek!!

Ancsi :) Dundimókusod de ééédes!! :D Ugye mondtam már, hogy az ilyen hurkácskákért és gömbölyű formákért oda vagyok? :wink: na és ez a mosoly, wooow!! :D :D

Vera :) Szia! :D Hű, Marci ilyen kis vadállat?! nem is értem... :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: sztem vinne egy kis "életet" a műemlékekbe, többet kéne kirándulnotok :wink: :lol:

Curse :) Akkor Rád fér a sok ++++++++ és pihenj csak, most ez a legfontosabb!! :wink: és a pihibe nem tartozik bele a befőzés! :!: :!: Ilyen bankszámlakivonatra én is emlékszem, mi is így csináltuk. :roll:
Receptet sajna nem tudok adni, lévén úúútálok mindenféle befőzést :oops: én a rokonaimmal dolgoztatok :mrgreen: :lol: de múltkor elmentettem Ancsi recijét, hátha engem is egyszer utolér a végzet, most legalább jól jön, beszúrom ide (remélem Ancsi nem haragszik meg a plágiumért, de feltüntettem, mint szerzőt :wink: ):

"Két módon szoktam befőttet készíteni, s akkor nem romlik meg.
1: jól megmosom a gyümit, belegyömösz az üvegbe, s felfőzni (forralni) neki egy cukros (esetleg kicsit fahéjas), vagy édesítőszeres vizet, amivel azon forrajában le is kell önteni. Cseresznyével pl. nem szabad tele tenni az üveget, mert az is levet ereszt és kifut később. Na, mikor így elöntötted a forró vízzel, egyetlen késhegynyi Na benzoátot szórj a tetejére (szerintem ez még ki is hagyható), azonnét tekerd rá a födőt, és tedd be mikróba, s közben figyeld, hogy jönnek-e fel apró gyöngyöző izék. Amikor jön felfelé, kész a dunsztolás, be a paplan alá és egy napig hagyd ott.
2: a mikró helyett állítsd forró vizes fazékba, addig forrald a vizet, amíg nem gyöngyözik a befőttön a lé, s ugyanúgy tedd paplanba.

a lekvárt meg úgy szoktam, hogy egyszerűen sok cukorral felfőzöm (vagy édesítővel) és beleszedem gyorsan a befőttes üvegbe, tetejére 1 késhegynyi Na benzoát, gyorsan rá a tekerentyű, és most figyelj: állítom feje tetejére az üveget, s úgy hagyom 1-2 órát. később visszafordítom és paplanba teszem. soha még egy se romlott meg így, de fontos, hogy az üveg jól zárjon."
denizsa

Ruz, Kisün,
Nektek is köszi :D

Ruz,
Nálad már egyébként minden rendben? Elmúltak a rosszullétek? :?

Johi,
Köszi-köszi a mákos infot, sokat segítettél :) Toxo majd ha minden igaz aug.7-én fog kiderülni. Annyira rossz ez a várakozás, de sajnos a toxo legalább két hét a vérvétel után :roll:

Kisün,
Hú, akkor nagyon ki fogtátok pont a kaka időt :( de az az szerencse, h volt B terv :D :wink: És el sem tudom hinni, h Marcid egy kicsiny vadállat :wink:

Deni,
Köszi :) és hát sajna az eltevést muszáj megcsinálni. Nagyim nem tudja, nincs ereje, azt meg nem szeretném, h amiért dolgozott egész nyáron a kertben, most kárbavesszen. Ráadásul tegnap este az egyik fájáról már lelopták a barackot :shock: Komolyan mondom, h nem értem az ilyen embereket :evil: Nagy valószínűséggel vmelyik szomszédja volt, mert az utcáról nem lehet hátralátni a kertbe, a többi oldalról meg a szomszédok veszik körbe. Mindenesetre szégyelje magát akárki is volt az. Egy beteg öreg nénit meglopni biztos nagy büszkeség :evil:
És köszönöm a recit :D Amikor Ancsi felrakta elfelejtettem elmenteni, visszakeresni meg már nem volt erőm :oops:

És akkor egy kis humor a végére. Adél és a szederevés :lol: :lol:
(és egyébként savanyú volt, mint a vesztés, de Adélt láthatóan nem zavarta 8) )
Kép

Kép Kép
curse

Sziasztok,
mennyi minden történt itt :) Gyerekfotók nagyon jók mint mindig :D

Johi,
nagy gratula, és minimum 50 évet együtt :wink:

Curse,
wow, wow, éljen :D és kitartást!!!!++++

Ancsáknak, Ankikóknak pedig utolag is boldogot :)

KépKép
fibi

Ja, és Macs jó hireinek is örültem :) Tök jó neveket választottatok 8)

Mi most jövö szombatig itthon vagyunk, addig is csomó tennivaló van még a házzal/kerttel és az ovival, de benézek idönként :)
Ábel rohamtempóban fejlödik, önállóan jár, már egyedül eszik kanállal, és egyedül iszik kispohárból, különben leüvölti a hajam :lol: Kb. 2 hete elég nyügös, sirós (volt), nem jöttem rá azonnal, mi baja. Aszittem, a rossz idö, meg hogy kibújt a 8. foga, stb. aztán amióta szinte mindent hagyom egyedül csinálni, azóta teljesen elégedett :) na jó, azért még nem szobatiszta, és öltöztetni is kell :P
fibi

Curse!
most látom, hogy babát vársz! gratulálok!!
ancsipancsi

Johi! képeketképeket! :lol:

Curse! Angi is ilyesfajtán nézett ki szederevés után, csak neki nem ilyen leégtem stílusú volt, hanem olyan vámpírfilmes :lol: :mrgreen:

Zsanci! tikkerek :lol: :lol: :lol:

Boldog Anna és Anikónapokat! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Sziasztok!

A múltkor épp csak a képeket volt idpm feldobni, most akkor írok is kicsit :)

Először is, Annáknak és Anikóknak boldog névnapot innen is :)

Szellőke! Remélem Ati jobban van!

Curse! Hátha ezt a toxo izét is elnézték, vagy nem ugyanabban a kórházban csinálták? Egyébként még én sem hallottam erről, hogy többször is el lehet kapni. Nekem mellesleg egyszer sem nézték.
Szederevés :)

Macs! A Karola nekem is nagyon tetszett (csak senki másnak a családból).

Deni! Esküvős kép :? :lol: De legalább a fejük rajta van :lol:

Kisün! Gréti is nagyon kíváncsi volt a menyasszonyra, az egyikhez oda is ment és megkérdezte tőle, hogy "te ki vagy?" (egyébként boldog-boldogtalantól ezt kérdezi akárhol vagyunk). A csaj mondja, hogy "Én Saci vagyok". Erre Gréti: "Nem, te a menyasszony vagy!" :) És utána még merő kedvességből letépte a fátylát :roll:
Balatoni rossz idő
:twisted:

Ruz! Már nem emlékszem, hogy most akkor tetszett neked a Mamma mia, vagy nem. Érdemes megnézni?

KépKép
KépKép
lindicita

Nem tudom, ki kérdezte, de igen, a bébi a képeken tesóm kisfia, aki még mindig egy kis angyal. És még mindig nem értem, egyesek (pl tesóm) mivel érdemlik ki az ilyen jó gyerekeket, míg mások (pl. én) miért kapnak ilyen kis ördögöket, ráadásul kettőt is. :roll:

Gréti nem volt koszorúslány, nem mernék én ilyet bevállalni ...
lindicita

Sziasztok,
Ancsi, köszi, végül sima digitet vettem.Atinak csak 1nap láz+fosi volt, valszínű a foga...???
Most viszont még jobban szenved szegény: kb 200 bolhacsípés van az apró testén!!!!Megyünk dokinénihez vele, mert elég gázul fest és most indulnánk vissza BAlcsira. LEdumot kap, talán ezért nem őrül meg,nem vakarja, csak ölbebaba.egyéb ötletetek van a gyors javuláshoz?
Bocsi, de most másra nem fussa...

Kép
Kép
szelloke

Szellőke,
nem lehet, h nem bolha, hanem bárányhimlő?
zsancikant

ja, és ledum mellett esetleg rhus toxicodendron?
de ha nem bárányhimlő. akkor lehet, h nem kell. egyébként apis?
meg talán staphistagria?
google-ezd meg!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

itt például elég sok minden van.
zsancikant

Curse: ÓRIÁS GRATULA a Babóhoz!!!!!! És drukk, hogy a toxod nega legyen+++++
baracktolvajnak meg száradjon le a p@cse :x

Johi: Éljetek soká!! Sajnálom, hogy nem tudtam menni, pedig készültem, csak Kamilla belázult persze pont hétvégére :? és mire indultam volna addigra már ti szerintem a vacsin is túl voltatok :(
Végülis a Trófeába volt a vacsi ? És rakjál fel szembe képet is plíz, mert Deni hátsó képe se rossz, de azért kiváncsi lennék rátok szemből is 8)

Neet: kutyakaka mint aszfaltkréta :lol: :lol: :lol:

Annáknak, Pannáknak boldog nevük napját!!!!

Gyerekfotók irtó szépek!!!! Mindegyik! :)

Fibi: szuper, hogy ilyen ügyi már Ábel!

Macs: Szerintem Álmosod lesz akkor, ha ilyen nyugis már most :wink:

Mink jól, Kamilla hétvégén bírt lázas lenni, aztán hétfőn már csak hőemje volt igy nem vittem el dokihoz. Talán a foga miatt lehetett?? :roll: ugyanis kijött egy rágója, még vissza van 3 :?

Anyu megszabadult a JF Hból, ahol semmit nem csináltak vele, igy most magunk járunk utána a dolgonak..persze minden doki most van szabin :roll:

Kamillánál a mai nap elkezdtük a kíméletlen peluelhagyást. És lőn simán kakkantott a bilijébe reggel :P persze volt két mellécsuri a szobában erre-arra, de az belefér ;) Remélem rákap az ízére!

Lindi: plíz küldd a bankszámlaszámod a gatyót rendezzük le!!!

Rylie
rylie

Sziasztok!

Adél és a szeder. :lol:

A rosszullétekkel meg az van, hogy időnként előjön, csak már nem ijedek meg tőle, mint az elején. Nem tudom mi lehet ez, a doki aki vizsgált, mindent rendben talált, szerinte a stressz okozhatja, idegkimerülés ilyesmi, és egyébként tényleg az egyetlen ellenszer amit eddig tapasztaltam ellene a pihenés. Ha nyugis napok vannak, akkor nem jön elő, de mondjuk 2 nap hajtás után 3. napon totál rosszul vagyok. :?

Lindi

Tetszett!! Mármint a film és érdemes megnézni, ha szereted az ABBA slágereket és a zenés filmeket! Csak egy kicsit kritizáltam múltkor a szereposztást, nekem Meryl Streep nem tetszett annyira benne, de az meg külön élmény volt, hogy Pierce Brosnan is énekelt. :lol: Azt nem mondanám, hogy hú de jó hangja van, de nem is ez a lényeg, a film vicces és bájos sok zenével és tánccal!

ruz
ruzicsky

Segítsetek lécci!
Mit lehet szedni pocakosan hasmarsra? FP mondta, h vigyázzak arra, h ne legyen hasmenésem, mert az nem igazán tenne jót a pocaklakónak (mivel hajlamos vagyok vetélésre) De most se ő se a házidokim nincsen és fogalmam sincs mit a frászt csináljak :? Kezdek totál kifáradni minden tekintetben :(

Kép Kép
curse

[quote="curse"]S írta:curseegítsetek lécci!
Mit lehet szedni pocakosan hasmarsra? FP mondta, h vigyázzak arra, h ne legyen hasmenésem, mert az nem igazán tenne jót a pocaklakónak (mivel hajlamos vagyok vetélésre) De most se ő se a házidokim nincsen és fogalmam sincs mit a frászt csináljak :? Kezdek totál kifáradni minden tekintetben :(

szerintem széntablettát. az megköti a belekben a vizet, hogy ne legyen fosti. szvsz ez nem árt a gyereknek. (de a Smecta leírását is mindjárt megnézem)

ancsipancsi

hát igen, a Smectánál hadoválnak, hogy kérdezzük a dokit. de a széntabli jó lesz. viszont szerintem a hasmars a terhesség utolsó pár hónapjában lehet rossz a baba számára, mondjuk nekem még az se indította meg a szülést, úgyhogy ... :) gondolom úgy van, hogyha a baba ki akar jönni, akkor az Isten se tarthatja benn. (illetve csak ő :) )

nyugi , minden rendben lesz!!!
ancsipancsi

Ancsi,
Köszi :) A széntabletta ugye nem vényköteles? persze mondanom sem kell, h nincs itthon :roll: a gyógyótárig meg tutti nem jutok el.
Marad apa beszerzésre, addig meg sok-sok krumplit eszek :roll:
Egyébként azért mondta a doki, h vigyázzak a fostival, mert elég hülye méhem van (hátraálló vagy ilyesmi) és esetleg emiatt nem tud megmaradni a baba, nem azért, mert mondjuk rossz helyen tapadt meg. A mostani pocaklakónál is ugyanúgy indult a pocakosság, mint Adélnál, görcsölésekkel, vérzésekkel :(
A fosti meg rendesen begörcsölteti az egész cuccost odabent, gondolom ezért mondta a doki :?

Kép Kép
curse

Curse :) Bulást++++++++ Esetleg házhozszállítást kérni a gyogyótárból? A gazdagrétit néztem ( http://www.homeopatika.hu/szolgaltataso ... llitas.htm ), ez mondjuk elég drága Érdre, de nincs a közeletekben ilyen lehetőség? A széntabletta sztem is jó, nekem is volt Bencus-pocak alatt egy hf-em és bevált (nincs benne tényleg semmi csak aktív szén, ami megköti amit meg kell). De átdobom a homeós hasmarsos ea-t is mélben, csak ott jól be kell azonosítanod a tüneteket, hogy választani tudj, de nagyon jók :wink:
Szedres Adél :lol: :lol: :lol: mindenesetre igencsak elégedettnek néz ki :wink: :D Baracklopás meg :evil: :evil: És hogy haladsz a befőzéssel? (gondolom most sehogy :? )

Fibi :) Önálló Ábel :mrgreen: :mrgreen: :) :) :lol: :lol: és persze gratula az ügyes fiadnak!!

Lindi :) Fátyolletépés :lol: akkor már értem, miért nem akartad koszorúslánynak, ő viselte volna a fátylat, igaz? :wink: :mrgreen: :lol:

Szellő :) Atinak sok ++++++++ Hogy van? Mit mondott a doki?

Rylie :) Kamillának sok +++ a fogakhoz!! Örülök, hogy már jól van!! és naaagy grtaula neki a bilizéshez, hajrá!! :D Johiék most nyaralnak, de biztos tesz fel majd képet, az esküvői kaja egyébként egy sétahajón volt, amit a gyerkők iszonyúan élveztek, meg sem álltak egy pillanatra sem, Bencus is csak amíg a szájába tömött egy falatot és már ment is... :wink: És hogy bírod a strapát? Szoktatok sétálni vagy játszóra menni? végül hordozod a picit vagy babakocsizod?

Kép
Kép
denizsa

Curse, és persze nem vényköteles a széntabi!
denizsa

Úgy látszik mostanság csak azért jövők, h segítséget kérjek :oops: :oops:

Szerintetek honnan tudhatom Adélnál, h vmi a kis nunijánál nem stimmel? Ma egész nap nem engedi, h pelust adjak rá. Kitör rögtön a hiszti. Nem tudom eldönteni, h csak melege van, vagy vmi tényleg van a nunijával :? Szerintetek????

Kép Kép
curse

HELP:
EGÉSZSÉGPÉNZTÁR

kérdés, hova lépjek be, hogy megy a fizetés ide? mi ez az egész???
nekem nincs munkáltatóm, aki fizetne, tehát saját zsebből megy, megéri-e nekem így is? stb?
hm??
köszi
zsancikant

Curse,
ha nem látsz semmi elváltozást, nem lángvörös, forró, nem sír pisiléskor, akkor valószínű, hogy csak melege van...

Zsána,
ehhez tök hülye vagyok, sajnos nem tudok segíteni ..

Fibi,
önálló Ábelnek gratula :)

Egy tuti, a pocaklakó minden kétséget kizáróan fiúcska.... :mrgreen:
elsőosztályú fütyi-fotó van a birtokomban... :mrgreen: Tehát: Álmos :)

Rájli,
Álmos tegnap spec. reggel8-tól fél egyig egyfolytában ugrált, meg rugdosott, meg kommunikált. Ma dél óta még nem aludt, most is ficánkol... szerinted EZ a nyugalom jele? :mrgreen:

És örömmel jelentem: Füles teljesen szobatiszta lett :) Persze lehet ez még így se, ha megszületik a tesója....
macskanyu

Macs,
gratula a fütyifotóhoz. :lol:

Zsan,
egészségpénztár: hááát, én önkéntes nyugdíjpénztárban dolgoztam 5 évig, ahol aztán lett eg.pt.is, én nem léptem be, ez eleget elárul? És a nyöpöt is csak addig tagosítottam, amíg a munkáltatóm fizette.
Egészségpt egy sor dologra jó, de épp nem arra, ami nekem kellene. Nézz utána a neten, h miket lehet vele fizetni, ha találsz olyat, amit rendszeresen igénybe vennél, akkor tán érdemes, de ez nem váltja ki a tb-t, szal azt ugyanúgy fizeted.

Curse,
jobbulást!!

Még írnék sokat, de most el, majd...
neet
neet

Curse :) Lévén fiús anyuka, fogalmam sincs, mi lehet Adél baja, de remélem tényleg semmi, csak a meleg, ahogy Macs is írta!

Zsan :) Ehhez én sem értek sajna :roll:

Macs :) Éljen Álmos, az ugrabugráló pocaklakó!! :D :D Fülinek pedig gratula a szobatisztasághoz!!! :D :D

Én meg búcsúzni jöttem, kimozdulunk egy kicsit, csak jövő hétvégén jövünk haza. Mondjuk csak anyámék telkére megyünk Gödöllőre, de ez is környezetváltozás lesz :D Sok puszi és jó hétvégét mindenkinek, most mennem köll, mert rennnngeteg a tennivaló...

Kép
Kép
denizsa

Curse,
kiderült, mi van Adéllal? CSak pelusundor a meleg miatt, igaz? Most próbáld előkapni a bilit, biztos/hátha megtetszik neki!
(Tesómék kisebbik fia is ennyi idős, most a meleg miatt kukiban szaladgált a Balcsin, és marhára tetszett neki, ha pisilt a semmibe. :lol: )
Mindenkinek további szép időt.
neet
neet

Sziasztok lányok!

Macs! Gratula a kisfiúhoz :) Az én uram olyan bolog és büszke volt, hogy fiút tudott csinálni, gondolom Gábornak sem lehet a mosolyt letörölni az arcáról :)

Curse! Ha nem fáj Adélnak, mikor pisil, nagy baj nem lehet, csak elege van a pelusból. Remélehetőleg :)
Széntabletta segített?

Szellőke! Bolhacsípés :cry: Én 1 szúnyogcsípéstől is tudok szenvedni ...

Deni! Jó nyaralást nektek!

Rylie! Küldöm-küldöm :)

KépKép
KépKép
lindicita

Én is szeretnék kérni valamit :oops:

Bajnikát holnap kell oltásra vinnem, a 18 hósra, és sehol nem találom a homeós bogyókat :twisted: Valaki esetleg ki tudna segíteni?
Ez a DiPerTe+Ipv+Hib oltás, és kellene Ledum is :oops:
lindicita

Lindi,
ha erre jársz, szivesen adok, elmenni sajnos sehova nem tudok.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Macs!

Gratula a kukishoz! :)

Érdekes cikket találtam a babák etetéséről:

http://www.betegszoba.hu/?r=1168

Zsan!

Egészségpénztár. Nekem van, de a cég fizeti, ami így jó, mert adómentesen tudja a cég fizetni, így viszonylag nagy nyerség van rajta, ahhoz képest, mintha ugyanazt a pénzt bérként adná, tehát megéri. De saját befizetés nem igazán éri meg, nem tudom biztosan 20 v 30 % adókedvezményt lehet igénybe venni, viszont kb. 10%-ot levesz a pénztár munkadíjként, szóval nem sok nyereség marad, főleg ha kicsi a befizetett összeg, mert minél több a befizetés annál kevesebb százalékát vonja le a pénztár. Ugyanakkor korlátozva van az adókedvezmény, mert évi max100 ezer lehet, de ebbe más adókedvezmények is beleszámítanak. Végül pedig csak meghatározott dolgokra költheted el a számlán felhalmozódott pénzt. Szóval ki kellene pontosan számolni, hogy mekkora nyerséggel tudsz ott pénzt felhalmozni és hogy ez a nyereség megéri-e azt, hogy megszabják, hogy mire és hol költheted el.

A nyugdíjpénztár az más, az elvileg megéri, mert az a pénz a te számládon számon van tartva és ha közben nem megy csődbe a pénztár akkor az biztosan a befizetés arányában fog nyugdíjat biztosítani és nem befolyásolja az, hogy az állam épp mit akar csinálni a nyugdíjasokkal.

ruz
ruzicsky

Zsan! Köszi a bogyókat :wink: Peti most ért vele haza, be is adtam Bajninak az adagot. Szegénykém a legmélyebb álmából felébredve, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, bekapta a kanalat, elcuppogta a bogyókat, cumit visszanyomta a szájába, és már aludt is :roll:

KépKép
KépKép
lindicita

Zsan!
Ruzy leírta az EP-t. ha magadnak akarsz fizetni, szerintem szinte nem éri meg. ha Levi adózott jövedelméből akarsz befizetni havonta X összeget, akkor igaz jár utána adóvisszatérítés (mondván így adómentesen lehet pl. gyógyszert venni), de a mi régi pénztárunknál 8% volt a kezelési költség, s mára már a rendeletek erősen bekorlátozzák, hogy mire lehet költeni az összeget. tehát a gyogyótárban se akármire (pl. vitaminra ilyesmire nem). nálunk férjemnek a cége fizette, s mikor BZS-hez jártam, akkor arra jó volt, mert ott sokat hagytam. utána azt se tudtuk, h mire költsük, mindig nyűg volt.

ancsipancsi

LÁnyok,
köszi az ep-os gondolatokat.
Ancsi, téged még kikérdezlek.

köszi!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Deni: jó kikapcsolódást!!!

Curse: fosival mi van? Remélem jól vagy? És Adélt hozd össze a bilivel:)

Macs: grat a fiúcskához!!!! Álmos szép név és az is jó, hogy ennyit mozgolódik :P
Füles már teljesen önkiszolgáló bili terén??
Kamilla még szó-szó..erőst figyelnem kell ha rájön a tojhatnék, mert még mindig a sarok felé veszi az irányt és nem a bilit célozza meg :? :) de tegnap is meg ma is sikeresek voltunk és hót büszke magára :lol: arról nem beszélve, hogy reggel imád bugyit válogatni :lol:

Zsan: ep szerintem is úgy éri meg ha cég fizeti és tudod mire költeni azt a pénzt

Kérdés: bcg még nem fakadt ki Borinak, sőőőt semmi nem látszik neki. Mikorra kell,hogy látszódjon vmi??? :roll:
A 2 hós oltásnak mi a kivezetője???
Kösziii

Rylie
rylie

Rylie,
nekünk a 2 hós oltás körül fakadt ki, és akkor volt asszem ott az ideje.
ancsipancsi

Ancsi: és előtte láttál már valamit Adri karján: piros folt vagy ilyesmi?? Mert Borka karján semmi se látszik, olyannyira, hogy passz, hogy melyik karján kéne látszódnia valaminek is :roll:

Adjinak van cumija? Elfogadta hamar? Mennyi idő mig rákapnak a műcicire??

Illetve ötleteket várok, hogyan szoktassam le arról Borkát, hogyha ébren van akkor csak kézben hajlandó ellenni :? Egyébiránt céklavörösre üvölti a fejét a kiságyában :cry: Ma is úgy paníroztam, hogy a fél kezemben ott lógott Bori és vígan szemlélődött :? Az se elég neki ha ott játszunk mellette és hall ill lát minket..sőt néha az se jó ha más fogja, csak Anya a megfelelő tartóember :? Gondoltam majd a cumitól megnyugszik, de nemigen akar ráharapni...fuldoklik tőle, meg csak nyalogatja..

R
rylie

Rylie,
ha ki tudod tapintani a puklit a karján, az már elég.
Nálunk sem látszott semmi. Egy icipici puklit lehetett kitapogatni, de azt is csak a dokinéni segedelmével.
asszem a bal karján volt

tartogatásra nincs ötletem, max a kendő és az ergo.
nekem egy olyan gyerekem sem volt, aki fekve huzamosabb ideig okés lett volna. Kézben viszont kiválóan érezte magát mind.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Rylie,
Nekem sincs olyan gyerekem, aki fekve ellett volna addig, amíg nekem jó! (Pár hónapos korától elvolt M. feltéve, ha a napi 20xi étkezését biztosítottam.) Viszont nem volt 13 kg és nem veszekedett a bátyjával... (De ezzel együtt most sokkal könyebb.)
Oltása neki sem látszott egyáltalán, de ugyanaz volt, mint Zsanciéknál...

Móni
Kép
Kép
monisa

Fibi,
Gratula az önálló Ábelnek! :D És micsoda sűrű nyaratok van :o :D

Lindi,
De igen, ugyanott vették le a vért a toxohoz is, úgyhogy azért még van remény :wink:
Gréti és a fátyoltépés :lol: :lol: És végül nem vettem be széntablettát, mert mire megérkezett, addigra már nem jártam olyan sűrűn wc-re és nem láttam értelmét.

Szellőke,
Attinak sok +++++ a bolhacsípések miatt!!!!

Rylie,
Szegény Anyukád, annyira gáz ez délpesti :( Engem is egyszer úgy engedtek el, h fogalmuk sem volt, h mi a bajom :roll:
És köszi, már jól vagyok :D Szerencsére gyors lefolyású volt. A bcg-t nálunk 6 hetesen nézték, de csak azért, mert akkor Adél éppen beteg volt. Nekünk akkor egy bazinagy dudor volt ott, ami amikor kifakadt, na az nem embernek való volt :lol:
Kitartást Borka igényeihez!!!! Nekem is csak a kendő jutott eszembe.

Ruz,
Hát azért elég gázul hangzik ez a rosszullétes dolog :roll: De hogy tényleg csak ennyi legyen a tipp a doki részéről, h a stressztől :? A cikk tényleg érdekes volt.

Deni,
Hétvégén behoztam a lemaradást befőzés téren, 16 üveg barack befőtt :D Nyami. Már csak az kell, h jó is legyen :lol: És nagyon jó pihenést Nektek!!!!

Macs,
Gratula a kiskukishoz!! :D Fülinek pedig egy nagy csuppantos a szobatisztaság miatt :D

És köszönöm Mindenkinek nuni ügyben a segítséget!!! :)

Zsan,
Én egyénileg fizetek most egészségpénztárt (ameddig aktív dolgozó voltam, addig a cég is fizetett utánam). Szerintem ki kell számolni, h havonta mennyit akarsz rááldozni és csak úgy érdemes belevágni. Az adóvisszatérítéssel én kb. 88 e ft-ot fogok nyerni, szóval megérheti egyénileg is fizetni. Mondjuk eléggé korlátozott a felhasználás, de pl. ha olyan dokihoz jársz, akinek van szerződése az egészségpénztárral, akkor arra el tudod használni (nekem pl. a fogorvos az), aztán belföldi nyaralásra is lehet (csak gyógyszálló besorolásban legyen a szálló és persze az előző évvégi egyenleg erejéig lehet), de én most spec táppénz és tgyás kiegészítésére fogom használni. Amellett, h kiszámolod megéri-e (mert amit a többiek is írtak felszámolnak működési ktsget) azt is meg kell nézni, h mire tudod, mire akarod felhasználni.

Neet,
Igen, végülis Adélnál pelusundor volt aznap, meg szerintem rájátszott az is, h anyós itt volt, akiből meg aztán könnyen csinál hülyét :lol: 8)

De szerintetek tényleg érdemes lenne a bilit bepróbálni? Én még annyira „picinek” érzem ehhez Adélt :? Szóval már szól, ha van vmi a pelusba, de ha pl. becsurrant vagy bekakkant, amikor éppen nincs rajta pelus, akkor totál megijed, kiakad.

Kép Kép
curse

hú, Curse,
nagyon köszi. Én is a fogorvos és a nőgyógyász miatt gondolkodtam rajta. Nekem most 7 fogamban kéne kicserélni a tömést, mert mind amalgán. Te melyiknél vagy?
zsancikant

Curse,
bili egyáltalán nem korai már, Adél mindjárt 2 éves!

Rájli,
kifakadás nálunk se volt, csak pukli.

Egyébiránt üdv mindenki, hazajöttünk a Balcsiról több részletben. :)
neet
neet

Sziasztok,

Neet: üdv. itthon. Jaj nekem annyira hiányzik a Balcsi és idén már lehet, hogy ki is marad, de amikor voltunk júni közepén, akkor tök kakusz idő volt.

Rájli: Borkához nincs ötletem, nálunk a pihenőszék nagyon bevállt anno, abból békésen nézelődött Fanni, és én nagyon korán betettem abba, mert hasfájós volt és az a ringatózás jótékonyan hatott rá. :lol: Ha gondolod kipróbálhatod a miénket, egy ideig még nincs rá szükségem.

Curse: bilit szerintem is el lehet kezdeni, legfeljebb nem tetszik majd neki. Én sem erőltettem, Fanni is viszonylag későn lett szobatiszta, de sokat mutogattam neki a bilikét. Toxo miatt továbbra is sokat gondolok rád. Hasimasi ügyben akartam irni korábban, hogy joghurtba valamilyen korpa mondjuk zab, búza vagy akármilyen az csodás, valamint rostos keksz stb... Nekem ezek be szoktak válni? A hasimasi terhesség alatt veszélyes lehet? Nem a szorulás? Mennyi mindent tudok rosszul...

Macs: gratula a fiúcskához, a név pedig nagyon kedves.

Zsan: anno én is gondolkodtam ilyen egészségpénztáron, aztán nem léptem be egyikbe sem, de ha van elképzelésed, hogy mire költsd a pénzt az úgy jó, csak nekem valahogy nem igazán volt ötletem. Különben nálunk tök sokan vásárolnak úgy, hogy kérnek számlát az Egbiztosító nevére, és el is tudják számolni. Szóval ilyen gyerek cuccokra is lehet költeni. Tényleg ezt nagyon át kell gondolni, én a nem mellett döntöttem anno, de mondjuk a fogaid azok nyomós érvek lehetnek mellette.

Fogorvosról jut eszembe, most jöttem meg a fogorvostól, megkaptam az újabb széria fogszabályzómat, igen igen jól olvastátok, ismét fogszabályzós lettem, immáron azt hiszem 5 vagy 6.körben. :-( Most egy nagyon különlegeset kaptam, Insvisalign a neve és abszolút nem látszik. Beteszem a linket, hogy lássátok, hogy milyen: (nekem már volt egyszer ilyen, csak akkor valahogy nem fejeződött be, és most van a folytatása) http://www.hermannortho.hu/pages/invisalign.php

Esküvői képeket majdan teszek fel, csak még nem érkezett meg mindenkitől, teszünk majd fel egy albumot és akkor majd közzé is teszem. A legszebb persze Fanni volt a családban, annyira tündérien nézett ki. :lol: :lol:

Magamról: egyre fáradtabb vagyok, és nehezebben viselem a megpróbáltatásokat, a kinézetem pedig egyenesen bálna. Sokat émelygek és alszom. Doktor úr! Mi lehet a bajom??? :lol: :lol:

Kép
Kép
johanna1975

JOHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII YE YE YE !! Nagy gratula!

Olyan jó, hogy mindig van itt egy-két-há friss pocakos, akikkel újra lehet gondolni ezeket a heteket, hónapokat...érzékenyülős szmájli!!

Johi: pihiszéket köszi, de nemsokára neked is szükséged lesz rája ;) másrészt kínomban néha a hordozóba teszem és ott kb max kibírja amig megreggelizünk azt slusz.

Ötleteket köszi. Ez egy boszitopik, mert most édesdeden nyomja mindkettő és Borka is elviselhető mértékben akart a kezemben leledzeni :) Lehet, hogy a nagy meleg miatt volt olyan nyűgi tegnap?? :roll:

Kendőre én is gondoltam már, de ha előre felkötöm akkor semmit se tudok igazán ténykedni tőle, mert elfogja a kilátást, szabad mozgást :) és hát jól össze is izzadunk persze... az erszényben meg lassan olyan mint a bakfis kenguru akinek kilóg a lába/feje az erszényből 8)

Oltásinfót is köszike. Jól végigtapogatom akkor a jányt fürdés után, ami remélem ma már sikerál, mert kimaradt most két nap :oops:

Móni: és igen, Bori is imád szopizni és szeret is sokat. Aztán ha túl sokat szopizik szép zöldet bír fostizni :?
és én nem azt várom el tőle, hogy ellegyen magába a kiságyba és a jövőjét tervezgesse szép csöndesen, hanem ha legalább beszélek neki, illetve mellette játszunk és hozzá is beszélünk Kamillával akkor azzal beérje és ne kéretőzzék fel kézbe.

Ja és ha valaki tudja, hogy hol lehet a szintjelzőjüket kikapcsolni ezeknek a dedeknek annak Nobel díjat adok!!! Mert érdekes mód csak állva jó nekije (és Kamillának is állva volt jó) a ringa 8)

Rylie
rylie

Johi,
Csak nem?? :D :D :wink: Hatalmas gratula a pocaklakóhoz!!!! :D :D De jó, akkor végülis sikerül az együtt pocakosodás :wink:

Zsanci,
Én a K&H-nál vagyok, mondjuk nem választhattam, mert a cégem ebbe léptettett be, de ahogy elnéztem annyira nem rossz a működési ktsgük a többi ep-hez képest. Pl. az axa drágábban dolgozik.
De szerintem azt az ep-t válaszd (ha az orvosi ellátás miatt szeretnéd elsősorban az ep-t), akikkel a dokiknak szerződése van. Nekem tök véletlen szerencsém volt a fogorvosommal, h épp szerződésben van a K&H-val.
És az még kimaradt az előző hsz-ből, h az ep-nél lehet megadni kedvezményezetteket is (nem a halál esetire gondolok), akiknek a nevére ugyanúgy el tudsz számolni bármit. Tehát pl. ha nekik írnak fel vmi gyógyszert vagy ők vesznek igénybe magánorvosi ellátást, akkor azt ugyanúgy el tudod számolni az ep-nél. És még egy dolog eszembe jutott, h pl. az én ep-nél van olyan lehetőség, h letiltsd az adóköteles szolgáltatásokat. Sajnos a hülye állam kitalálta, h néhány elszámolható dolog legyen adóköteles :roll: Mondjuk szerencsére ez még egyenlőre elég szűk körű szolgáltatásokra vonatkozik. Az elszámolható dolgokról pedig itt bővebben (ugyan ez a k&hé, de ez minden ep-nél ugyanaz, mert tv szabályozza): http://www.khmedicina.hu/public/Szolgal ... 06.20..pdf
Szerintem ez alapján el lehet dönteni, h érdemes-e belépni.

Neet,
Üdv újra itthon :D Épp jókor jöttettek haza, amilyen kaka idő lett :roll:

Johi, Neet,
Köszi a bilis választ :) Csak azért vagyok annyira bizonytalan, mert h fogom neki elmagyarázni, h az mire jó :? Mennyire fogja megérteni :? De végülis egy próbát megérhet a dolog :wink:

Rylie,
Kitartást!!!

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?