Új privát üzeneted érkezett!

Akata! még beugrottam az iwiwre :wink: BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :lol:
gödibarbi

Zsanci, lemaradtam a RM fanklub-szavazásról :( legközelebb bepótolom!

Ruzi, nagy kalappal a vizsgákhoz! 5-ös, woww! Jogi karon ilyet még tán nem is hallottam :wink:

Kicsit fájó szívvel olvasgatom a szobatisztaságos hszeket, mert ilyen problémáink sajnos még mindig nincsenek... :roll:
De gratula minden ügyes kisgyerkőcnek és büszke szülőnek, akik nagy lépéseket tettek ezügyben az utóbbi napokban :)

Curse, autoimmunról nem írtál már jó ideje, ezek szerint nem lett komoly baj? Remélem nem!

Rylie, nagyon átérzem a kétgyermekes élethelyzet specialitásait :P de hidd el, minden nappal könnyebb lesz!!! nálunk aktuálisan akkora a szerelem, hogy együtt követik el a legnagyobb disznóságokat, és órákig birkóznak is, nagyon kell figyelni, hogy Lilirózának ne fájjon :P

örömel olvasom, hogy a kortárs srácok milyen ügyesen járdogálnak már - Lilinek ebben van némi lemaradása, mert nagyon gyönge (volt) a lábának belső oldala, emiatt szinte abokáján állt, és nem is tudott elindulni. Az ok: a w-ülés :twisted: vszínű én vagyok az 1. a történelemben, akinek a gyerekének TÉNYLEG baja lett a w-üléstől... (a lába belső része kinyúlt, a külső megrövidült) de elkezdtük tornáztatni, kezeltem pránanadival és a mesterhez is elvittem, és szinte napok alatt gyönyörűen megerősödött, most már kapaszkodva lépeget is. Vezetgetnünk nem szabad, és a w-ülésből is mindig ki kell mozdítani, és akkor hamarosan szépen fog ő is járni.

Ancsi, Lencséd gyerekszájai fergetegesek :D :D

Istitől: pisil a lónak a seggéje (lovagláson)
Lili birizgálta őt félálomban: Hagyjál Lilike, diznó!
Isti bepislilt a szobába: Isti pisiltél, mama szólsz! - mire én mondom neki, hogy nem a szobába kéne pisilni, erre ő összecsapja a kezét: Basztus! Szebaj :D

mára ennyi fért
szép napokat!! :D

votiv 8)
votiv

Votiv: de jó, hogy végre írtál és ilyen sokat! :D Irigykedem a nyaralás miatt, Tünci még sose volt vízben pl. :roll: De majd egyszer eljön a mi időnk is! :)

pvma: gratula a régen várt babóhoz! A dúlákhoz úgy tudom, jól állnak a kórházban. Azt nem tudom, hogy melyik orvost érdemes ehhez választani, mert ebben az ügyben pl. nem ismerem az én dokim hozzáállását sem, nemhogy a többiekét. A terhesgondozást magánban csináltam, az én dokimnál az volt, hogy gondos volt, de néha sokat kell várni a várójában, mert rengeteg a páciense. A szülés után nekem szörnyű volt a gyermekágy, ha még egyszer csinálnám, tuti, fogadnék csecsemőst, aki figyel rám kitüntetett figyelemmel (nálam szopipara volt leginkább). AMúgy ha minden rendben, akkor simán rendben van a csecsemősök hozzáállása, mert amúgy alapból mindig kedvesek voltak. És természetes, hogy a baba mindig veled van.

Kép
Kép
tinu

Votiv,
RúzsaMacit ne bánt, mert megnyerték! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tehát lányok:
KÖSZÖNÖM MINDENKINEK AZ ODASZAVAZÁST!!!!!!!!!!!!!!
nagyon nagyon köszönöm!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Zsan, szavaztam én is még néhány nappal ezelőtt. Éljen, éljen! :)

Igen, vége van a vizsgaidőszaknak, hurrá!! Minő megkönnyebbülés ez nekem, utolsó két vizsgám is sikerült, köszi a drukkolást!! Ezek 2-eskék lettek, de nem baj, lényeg, hogy sikerült! És az 5-ös vizsga tényleg nálam is kivételes eset, sajnos... :? Hallod Barbi? Úgy örülnék ha több alkalommal kapnék 5-öst, mert van aki majdnem mindig azt kap és megesz az írigység... :x :x Úgy látszik az elmélet nem az én asztalom, de majd bizonyítok a gyakorlatban, ha egyszer meglesz a diplomám. :D Következő év az utolsó az egyetemből, ha minden jól megy. 8)

És jó hír, hogy Bendi egyre többet és többet beszél, eddig mindig noszogattuk, hogy mondd ezt, mondd azt, de mostmár magától is egyre többet mondogat. Ez olyan jó, mert sokkal jobban meg tudok már vele beszélni mindent, meg tudja mondani, hogy hol fáj, meg kér-e enni vagy inni meg ilyesmi, meg úgy egyáltalán.

És egy gyerekszáj tőle:

Nagyapja mondja neki, hogy: Bendi mondd, hogy kutyafitty.
Erre Bendi: vaufitty.

Gabi!

Utólag is Boldog Szülinapot Dorkának!

Gratula a járó és szobatiszta gyerkőknek is!!

Nyaralások szuperek lehettek, ebben a jó melegben azt hiszem ennél jobb dolgot nem is lehet csinálni, mint nyaralni és strandolni. :D

És egy kérdés. Nincs valaki olyan közületek, aki valamilyen úton-módon ingyen sziget jegyhez jut és nem kell neki? Úgy szeretnék az idén kimenni, éhezem a kultúrára. :lol: De nem nagyon van kedvem ilyen sok pénzt fizetni érte és minden évben azt hallom, hogy egy csomóan kapnak céges alapon jegyet, na persze én nem olyan helyen dolgozom :? És gondoltam hátha lenne valaki aki kap és nem kell neki...és esetleg nekem adná... :oops:

ruz
ruzicsky

Éljenek a járó és aranyosan beszélö gyerköcök :D

Ábel is 1-2 hete járogat, egy kezemet fogja csak, és már megtett tegnap 5 önálló lépést is :D És ö is elkezdett kommunikálni, aszondja, hogy "sziszi", miközben letépi a pólómat :lol: engem továbbra is Memének hiv, ha kellek neki, és már a kanál meg a gitár szavakkal probálkozik (2 kedvenc játéka :lol: ). A kukucskálásnál tudja mondani, hogy Kukk. Rola ennyit 8)
Bálinttal tegnap voltunk elöször a W kézmüves csoportban, és ugy jött haza, hogy "Anya, én ebbe az oviba akarok járni" :D Ugyhogy teljes a boldogság :)
Mi a Velencei tóra fogunk csak menni nyaralni, de szeretnénk még valamikor a Balcsira is leugrani :)
Puszi, szép nyári napokat Mindenkinek!

KépKép
fibi

Fibi! hát gondolom, hogy örült a szíved amikor Bálint ezeket mondta az ovira :lol: ! Angit is amikor megkérdezem szeretne-e menni a babacsoportba az oviba, akkor mindig nagy lelkesedéssel elmondott nagyontetsziknekemekkel reag :lol: .
Ábeled meg csudiügyes :lol: . Lövésem sincs mi lehet az a sziszi :mrgreen: . S te miért vagy Meme?

Votív! tényleg szuper hogy ennyit írtál :D

Ruz! szia és :wink:

nálunk nyaralásszinten van egy elképzelés Horvátországba. még pár dolog függvénye,de már érdeklődgetünk. kérdés: igaz, hogy sokkal olcsóbb a szállás, ha nem itthonról (vagy netről) rendezzük? neten volt pár barátságos ajánlat...
aki már volt, s van ideje légy szí írjon.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Akatának nagyon boldogot kívánunk mi is!!!
És Isten éltesse Kisün Marciját!!! Nagyon boldog 2. szülinapot neki!!

Szellő :) Gyerkőknek gratula a beszédhez és a járáshoz!! :D Építkezéshez meg egy halom ++++!!

Gyerekszájak :lol: :lol:

Pvma :) Dúlákról nincs infóm, de elég nyitottak a H-ban mindenre, tény hogy dokitól is függ, de vannak szuper szülésznők is, akik szinte már dúlák (ápolják tested-leked) :wink: Dokiknál szinte mindegyiknél van várakozási idő, sajna az enyém nyugdíjba ment, így nem tudom ajánlani Neked, de nagyon jó tapasztalataink vannak ált. (pl. Bálint dokik, Bardóczy, Urbán Márta nagyon népszerűek) és a kórházat meleg szívvel ajánlom :wink: itt megtalálod, melyikünk kinél szült, ha van kérdésed vmelyik dokiról, vagy legalább elképzelésed, milyet szeretnél, akkor szívesen segítünk! http://babanet.extra.hu/tabla1.htm
A gyerekágynál veled lehet végig a babó, de ahogy a csajok is írták, jobb ha nem elvárod a csecsemősöktől a dolgokat, hanem inkább kéred/mondod/kérdezed, mert elég elfoglaltak.

Votiv :) Szia! :D Pancsizás szuper lehet! További jó nyaralást Nektek!! (Remélem nem felejtetted el, mit ígértél, ha túl vagytok a pihin?! :wink: ) Lili lába :( hát nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly, amikor mesélted... de szupi, hogy ilyen jól haladtok!! :D

Ruz :) Gratula a vizsgákhoz!! (tudod: lényeg, hogy görbüljön :wink: ) és Bendinek a beszédhez!! :D :D gondolom, a nagy kő leesett, ugye? :wink:

Fibi :) Ábelnek nagy gratula a járáshoz!! :D meg a dumához is!! (Bence bezzeg nem nagyon tüsténkedik e téren, asszem a cumi mint szájdugó sem segít ezen a problémán :mrgreen: de még nem érzem problémának.) Éljenek a jó W-élmények! :D ezekszerint minden sínen van az őszi ovihoz? :wink:

Barbi :) H.o. nagyon jól hangzik, de fogalmam sincs az árakról, mi idén kihagyjuk a nyaralást asszem (valszeg sokkal inkább túlélőtábor lenne, mint nyaralás :mrgreen: :lol: ) Mikor terveztek menni?

Kép
Kép
denizsa

Sziasztok!

Sok boldogat mindenkinek, akire ráfér 8) 8) 8)

Köszönöm, hogy én is eszetekbe jutottam, hát igen, 18 lettem :P :P

Mi jól, Réka segítséggel már egész szépen szedi a lábát, nagyon bízunk benne, hogy ha meglesz a gyépés cipő, hamar el fog indulni! Hasonló a baj vele is, mint Lilivel, csak nekünk durvább... :roll: És itt meg is cáfolom Votívot, mert nekünk is a Wüléstől van ez, viszont Réka máshogy nem tud ülni, úgyhogy nekünk "engedélyezve lett" 8)

Jó, hogy feljött a nyaralás téma, Szerintetek gyerekkel mi a jobb? Az önellátás, vagy a félpanzió?

nukada

Nuk,
félpanzió, FÉL-PAN-ZI-JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!
uram atyám, tavaly Ho-ban, én főztem, nap, mint nap, hát semmi, de semmi pihenés nem jutott. Mert persze emellett még volt a sima, mezei gyerekfelvigyázás is.
Megfogadtam, h soha többet (kb 10 év) nem megyek apartmanba!!!! Biztos olcsóbb, de az is tuti, h hamarabb halsz meg (a sok gürizéstől). Főzni otthon is tudok, ezért nem érdemes elutazni...grr.

hát, nekem most csak ez jutott eszembe...
zsancikant

Nuk,
én apartmanra szavazok, ahol megvan mindkettő lehetősége: reggel lehet tápot csinálni a gyereknek meg rendesen reggelit, este együtt vacsizni nyugodtan, viszont ha nincs kedved nagyon főzőcskézni, egyszer-kétszer belefér egy ebéd máshol ;) :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

ööööööö.......
Én biztos nem főzőcskéznék nyaralás alatt :oops: :oops: :oops: na jó, max 1x-2x. Mi úgy "szoktuk" (anno, gyerekmentesen), hogy reggeli, ebéd a parton vagy gyümi, vagy valami "könnyű": sültkrumpli és társai; vacsora étteremben. Csak megmondom őszintén, nem biztos, hogy Réka tolerálja majd a mindennapos éttermezést :?: :?: :?: :?: :?: A félpanziózással meg az a "bajom", hog nem szeretem, ha megszabják, hogy mikor, mit és hol egyek. De szerencsére ez a nyaralás nem rólunk fog már szólni!

A vicces még az, hogy apukám aug 28-tól érne rá, de 30-án lesz az unokatesóm esküvője... apunak viszont már 9.-től melóznia kéne... bonyolult, mi????

nukada

Nuk!

Réka nagyon ügyi. :)

És szerintem az olyan félpanzió jó, ami mondjuk olyan, hogy néhány órás időtartamban lehet menni, mondjuk 6.00-9.00 között és svédasztalos. Mert akkor elég nagy a mozgástér, mind időben, mind kajában és nem kell várni a pincérre, vagyis gyorsabban megy, ami gyerekekkel is működőképes lehet. Bár mondjuk az előfordulhat, hogy amíg anyu eszik, addig apunak kell játszani a kőccel és fordítva, mert nem akar csendben üldögélni...

ruz
ruzicsky

Ezért visszük mamát és papát 8) 8) 8) hogy tudjunk nyugiban kajálni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Deni,
igen, jol haladunk, de még gyereket kell toborozni, amiben szintén segitünk az uj ovonöknek :)

Ugyhogy ezennel hivatalosan Benneteket is kérlek, hogy ha van olyan ismerösötök, akinek közel lenne a Rákosmenti W ovi, az szóljon, és jöhet ösztöl :) 3 éves kortól, szobatiszta gyerköcöket keresünk, ittalvás lehetséges lesz :) Köszi :D

KépKép
fibi

Fibi :) Toborzás rulez, drukkolok!! tuti összejön, annyi gyerkőc van a szomszédságban is :wink: hány fővel is indulna a csoport?

Nuk :) Én is a félpanzióra szavazok!!! Kipróbáltam az önellátást és a f.panziót is Bálinttal, az utóbbi nyert. És ha még a nagyszülők is mennek felmentő seregnek, akkor meg pláne használd ki és ne gürizz!! De persze Te döntesz :wink: Rékának sok +++ a járáshoz, nagyon ügyes csaj!! :D

Mi meg vadasparkoztunk ma Budakeszin, tényleg nagyon tuti a hely, én is tudom ajánlani mindenkinek!! (asszem Cursék voltak szintén és nagyon jókat írt róla :D ) :D Gyerkőcök iszonyúan élvezték, szinte el sem akartak jönni :lol: Tök jó fás-árnyas-sétálós terület sok állatkával, asztalos-pados ülőlehetőséggel, van simogatós rész is, még Bencust se lehetett visszatartani az ismerkedéstől 8) Megtartóztatom magam és csak 2 simogatós képet teszek fel:
Kép
Kép

Kép
Kép
denizsa

Nuk: végre gyakrabban... :D

Deni: tényleg nagyon arik a képek! :) Remélem, egyszer mi is eljutunk ilyen tuti helyre, de gondolom, kocsival az eccerű.

Kinek is van könnyűszerkezetes ház építésével tapasztalata? Gabiéknak? Mi is gondolkodunk most ilyenen, de látom, van ezerféle és építtetőből is jónéhány. Érdekelnének vélemények.
Meg nem tudjátok, két gyereket is be lehet ígérni szocpolnál, vagy csak egyet?

Kép
Kép
tinu

Tinu, igen, Gabiéknak van szépséges könnyűszerkezetese :) fantasztikusan édes a kétcopfos Tüncid :D

Nuk, én is a félpanziót mondanám, bár nálunk mindig gondot jelent, hogy nálunk az ebéd szokott lenni a főétkezés, és a butuska gyerekeim nem értik meg, hogy a svédasztalos reggelinél meg vacsoránál kell veszettül jóllakni, és csak csipegetnek :lol: Réka eszik még bébiételt? mert akkor még könnyű lenne jóllakatni apartmanban is :P

Fibi, klassz lehet ez az óvi, ha Bálint is ennyire megszerette! remélem összejön a létszám!:)

Deni, mi is rendszeresen látogatjuk a Vadasparkot (közel is van, innen 15 perc), és csak jókat tudok mondani, gondozott, kellemes, pont elég a látnivaló (Zállatkert felénél az enyémek már bezsonganak), megfizethető... :)
Bencus is milyen nagy állatbarát!! :D (Istinek is le kéne vágni már a haját, kész szőrmesapka :P)

de a gyerkőceimnek új szerelme van, a VÍÍÍZ :P
apájuk vett szezonbérletet a Külkerparkba, és most szinte minden nap ott lógunk :P Istit alig lehet kicsábítani a partra enni, ő karúszóval nyomja, a mélyvízben is! Liliróza meg tök egyedül ugrándozik az úszógumijában a pancsolóban, ahol leér a lába. Persze mindkettőre figyelni kell, de nagyon büszke vagyok a vagány kis vizimanócskáimra :)

Akatának és Nukadának is utólag nagyon boldog szülinapot! Isten éltessen Benneteket sokáig, egész családotokkal együtt! :D :D

puszi :)

votiv 8)
votiv

hááát...
már így is azon parázok, hogy hogy fogok a Rékának csomagolni, mert ugye még este (és ha nagyon korán kel, akkor reggel is) tápizik. Szóval cumisüveg, táp, személy szerint vinnék babavizet is. Bébiételt már elég rég nem eszik, azt nyomatja, amit mi 8) 8) 8)

Most kinéztünk egy jó helyet Zakynthoson, csak reggeli, de van a szállodának saját étterme. Igazából még jót is tesz velünk Réka, ha nem este 10ko állunk neki zabálni, hanem 8kor :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mai tudományunk: megtanult puszit dobni és cuppantani. Úgyhogy ma egész nap a földön folytam gyönyörűségemben, ahogy cuppogott. Majd teszek fel videót a blogra róla.

Mi is nagyon szeretjük a vizet, napjában többsör át kell öltöztetnem, mert mindenhova belemegy, ami nedves: kutya tálja, virágalátét, mosogatógép stb

nukada

Köszönöm a köszöntéseket :) :) elsősorban Barbinak aki kinyomozta :D

Votív, Nuk jó hogy újra itt :D

Tengerparti nyaralásokért irigyirigy - mi csak jövőre tervezünk ilyesmit, mert Apa addigra gyesről vissza, repjegy ingyen újra :D és talán kevésbé leszünk parások ilyen hosszú útra indulni deddel :wink:

Most L dolgozni :twisted: a többi később :)

Kép
akata

Nuk,
én úgy csináltam, hogy vittem egy kis műanyag tányért, egy mosogató szivacsot, egy mini üveg mosogatószert, s minden tápi után azonnal elmostam a cumisüveget a mosdóban forróvízben (amikor nem volt konyha se), s a kis tányérban száradtak estig. babavizet nem vittem, mert cipeli a fene, szerintem már Réka is van akkora, hogy simán ihatja azt a szénsavmentes ásványvizet, amit ti is. főként, hogy a babavíz 1 napig iható, utána a baciszám már elég magas benne. (nincs benne ugye szénsav, ami kicsit tartósítaná. egyébként a sima ásványvíz is ilyen, nem lehet napokig inni, azaz nem ildomos. ha meg ti úgyis isszátok a 1,5 literes sima ásványvizet, abból mindig jutna Rékának egy tápnyi)
meg vittem cumisüveg melegítőt is, hogy 1. legyen melegebb vizem, mint az ásványvíz (mert melegre se szabad kitenni, mert jobban romlik), meg a bébikajákat is abban melegítettem. de Réka ugye már azt eszi, amit ti, úgyhogy ... (persze esetleg érdemes vinni pár üveg bébiételt, végszükség esetére)
ha mindenáron babavizet akarsz vinni, és kőgazdag is vagy hozzá :), akkor vegyél olyan miniüveges Jana vizet a DM-ben, ami kb pont egy tápszernyi mennyiséghez elég. (vagy van ebből 0,75 literes is, csak el kell fogyasztani időben)
nekem az apartman mindig jobban bejött, mert én simán és gyorsan megfőztem a kajánkat, innen Mo-ról vittük a hozzávalók 99%-át, s előre kajatervet készítettem, hogy melyik nap mit fogunk enni. összvissz mindig 1x megyünk étterembe, mert Trogirban pl. szerintem rohadt drága. (legalábbis nekem nem volt napi 15eFt-om csak vacsorára)

ancsipancsi

Tinu:
csak táviratiban most:
-ha jót akartok,csak földszintes házban gondolkodtok :wink:
-szoc.pol:csak a 2.meg nem lévőt lehet beígérni,a 3. csak akkor ér,ha megszületett :roll:
Viszont akkor is csak úgy lehet igényelni,hogy ha nincs még lakhatási az új házon :evil:
Ha van kérdésed,bármi,nyugodtan írj pü.t :D

Mindenkit üdv,de rohanok tovább... :lol:

petergabi

Katának, Nuknak, Dorkának, Marcinak boldog szülinapot!!!!!

Nuk: félpanzióban benne van a lehetőség, hogy jó szar a kaja és éheztek mellette ill kijártok a közértbe + kajáért, de ettől függetlenül én tutti azt választanám, mert 1. nem akarnám a fél konyhát magammal cipelni 2. az nem nyaralás ha nekem kő főzikézni.
Ja és valszeg Z-n is lehet kapni babavizet, szal nehogy itthonról cipeld!! pláne, hogy kézipoggyászban fel se viheted a repcsire, mert babavíz+babakakiból borzalmas vegyi fegyvert tudsz katyvasztani a fedélzeten ezért a babavizet elkobozzák a felszállás előtt 8)
Réka ügyesedéséhez gratula!!! Remélem szombaton kijutunk lovazni és akkor jól megsasolom a kisnőcit miket tud már ;)

Zsan: reggel szójatejjel ittam a kv-t.. :roll: hááááááááááááááááááát
de most muszáj egy pár napig, mert Borka tiszta ragya és van egy sanda gyanúm, hogy ő se komálja a tehéntejet :?
Unokatesóknak meg hipp-hipp-hurrá!! :) mit kaptak az első helyért??

Nyaralóknak jó pihenést!!!!
Én egyelőre az emlékekből táplálkozom :)
Érdekes, mert olyan erősen meg tudok idézni helyeket, hogy érzem a szagokat, emberek arcai ugranak be, helyzetek, mintha egy videót néznék és közbe csorog a nyálam...
Mi talán szeptemberben egy pár napra el tudunk majd menni a Balcsira :roll: addigra beszerzek valami csadort amiben fürdeni is lehet :mrgreen:

Votiv: hun van ez a külker vizipark?? oda csak azok mehetnek akik belépéskor femutatják a külkeres diplomájukat? és nincsenek túl sokan? Kamilla is nagy vizicsirke de én a nagy tömegstrandokat úúútálom mert sokan vannak és bazi drága a belépő :x
és igen a félpanzióval ez a gáz, hogy a gyerekek délben a legéhesebbek soha nem a reggelinél :?

Deni: ezek a képek szuperek!! És Bence milyen ügyi, hogy már igy nyomja ;)
Cumi: hát most én is vettem Borkának, mert tanulva abból, hogy Kamilla állandóan aftát szed össze (szerintem a ) homokozóból jobb örülnék ha Borka cumis lenne :? na ez is egy olyan meggyőződésem volt (no cumi) ami jól megdőlt :oops:

Ruz: grat a befejezett vizsgaszezonhoz!!! Na látod, hogy Bendivel nincs semmi gond!! Csak sok volt a vészmadár körülötted ;) vaufitty :lol:

Ma már nem bírtam tovább és magamra aplikáltam Borkát és lesétáltunk a gyogyótárba (kb 5 perc). De a vizszintes kötésekben sehogy se tudtam Borit beletenni a kendőbe igy maradt a függőleges, de valahogy úgy éreztem ez se tökéletes, mert mintha csúszott volna össze..ha meg szorosabbra kötöm akkor megfúlik szerencsétlen :? van valakinek tapasztalata, hogy ilyen csöppentőt hogy lehetne úgy felkötni, hogy azért közbe ne sérüljö/ferdüljön a gerince???? Muszáj valahogy megoldanom, mert annyira látszott Kamillán, hogy úgy örült, hogy végre kimegyünk a lakásból :roll: akár csak negyed órára is :( Bori meg simán aludt rajtam addig...

Rylie
rylie

Jaj és hát a lényeget el se újságoltam nektek:

Szert tettünk egy különbejáratú Pablora mink is!!!
ZSan, majd szervezzünk Pablo találkozót! 8)

Szal holnaptól mobilak vagyunk újra a lányokkal, YEE...

(azt, hogy a kereskedő mekkora paraszt volt, már nem részletezem, mert az már a múltté)

R
rylie

Rylie,
gratula a kocsihoz!!! mesélj, mit tud? :lol: :lol:
és most már nem csak a lakásunk hasonlít kísértetiesen, hanem a kocsink is! :wink: (mi is d-nyi panelban nyomjuk 50 m2-en, bár nekünk még a konyhán sincs ablak... :lol: )

ötödik nap itthon 3 kölyökkel. Azt hiszem be fogok golyózni nyár végére.
Tudom, találjak ki programokat nekik, de erőm nincs azok kivitelezéséhez.

szal, nincs sóliszt gyurmázás, festés, ragasztás, süti készítés, strandra járás, kirándulás, mert ahhoz energia és erő kéne, ami nekem meg nincs. (pl megszervezni az egészet, lepakolni az asztalról,, utána összepakolni....)
Tábor sem játszik, ahhoz meg pénz köll.

meg fogják ölni egymást, meg engem.

úúúúúútálom a nyarat.

ps. a nagyszülők sem vállalják túlzottan őket.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Deni,
nincs konkrétan meghatározva, sztem 15-20 fövel elindulna biztos :)
Vadaspark rulez :)

Barb,
nemtom, pici kora óta azt mondja, hogy "mememememe" ha vmit szeretne tölem :lol: de néha "enye" is vagyok :lol:

Ja, és én is félpanzióra szavazok :D

KépKép
fibi

ZSan: 1.8i exclusive és a bár még nem ültem benne, mert csak este jön haza, de a leírás alapján egy luxus limuzin a zsozsinkához képest 8)
és bocsesz, de mi 52 m2-en nyomjuk mert van erkély is! :mrgreen:
és egyedül a klotyón nincs ablak..szal a térérzet nagyobb ha fürdök/főzök kivéve amikor eszünk, na akkor még az ablak se segít a térérzetbe :twisted:

és átérzem a helyzetet én ugye 3 hete vagyok "bezárva" a két gyerkövel...ebből szerencsésen a kicsi elég sokat csendben van (alszik) szal nem lehet könnyű...++++++++++++++++++++++
nincs valami játszó a környéketeken ahová csak lementek ők tombolnak te meg napozol a padon??

VALAKI!!!!
Nem tud eladó használt ergo-babyt????
Itthoni oldalakon sehol se találok, bezzeg az e-bay.de tele van, licitáltam is egyre de nem írt ki engemet nyerőnek és lévén nem tudok németül egy büdös szót se passz, hogy miért nem :cry: :cry: és a vicc az, hogy lenne is ismerős Németo-ba, de annak meg nincs netje és igy nem tud nekem licitálni :x

R
rylie

SZiasztok!
Gyors bekukk Sztendre és a Balcsi között 8) , csak átnéztem ezt az oldalt Gabi gyerekei szééépek, állatsímogató fijjúk nemkülönben, nagggyon édesek!
Este még megpróbálok vissza is olvasni, hogy kivel mi van.

De addig, RYLIE, nézdd ezt meg, hátha tetszik (majd a szakik megmondják,h télleg olyan-e, mint az ergo):
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=13

nekem nagyon tetszik, és erőst gondolkodom rajta, bár már lehet,h késő (majd a köv.gyereknél).

és bebebeee, nekünk is van új kocsink, 8ezerért vettük :) (ennyi volt a különbség aközött, amit a biztosító fizetett, meg amennyibe került) öreg, VW, de szuper állapotban van, és jó naaagy. :)
rídonli#

Rylie, nehogy elinduljatok lovagolni szombaton, mert nem lesz! Kornélék nyaralnak. Jövő hétvégén lesz megint.

Külkerparkba bárki bemehet, nem csak diplomások és nem csak bérletesek ;) 1 felnőtt egész napos belépő ára 2700 ruppó, a gyerek 1700. Valószínű nem több annyival egy átlagos strandbelépőnél, mint amennyivel kevesebben vannak, tisztább a víz, és kellemesebb az ősfás park. (most gugliztam: a Dagályba 2100 a felnőtt, 1700 a gyerekjegy, a Gellértbe minden jegy 3100)
Egy hátrány, hogy (úszó)sapkát kell viselni, de ilyen napsütésben amúgy is adunk sapkát a gyerekre. Van büfé is, meg zuhanyzók, öltözők, pingpongasztal, mászófal, foci- és teniszpálya, nagy fajátszótér, 2 gyerekmedence, 1 olimpiai úszómedence stb. A címe Budakeszi út 73. (a PKKB fölött van, a Lauderrel shrégen szemben), de a parkoló hátul, a Hárshegyi út felől található. Mindet megnézheted itt: http://www.kulkerpark.hu/

votiv 8)
votiv

Utólagosan (remélem nem hagyok ki senkit :oops: ) NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT Dorkának, Akátának, Mása Levusának és Kisün Marcijának!!! :D :D :D

Deni,
Gratula a járkáló Bencusnak és a kukoricaimádó Bálintnak! :D :wink:
Örülök, h Nektek is bejött a Vadaspark, szerintem nagyon tutti hely, ahogy Votiv is írta :D És kár, h visszafogtad magad a képek felrakásával :( :wink:

Szellőke,
Te energiabomba! :D :wink: Gratula Atti nekiindulásához és Eszti sokszavas dumájához!!! :D

Pvma,
Szerintem a többiek már tök jól leírták a kórházról a dolgokat, nem is egészíteném ki semmivel sem.

Votiv,
De jó, h újra itt vagy!!! :D És milyen jó Nektek, h ennyi helyre mentetek/mentek. :D
Autóimmun téren az a helyzet, h lehet, h vmit nagyon elnéztek, most újabb leletekre várok. Éljen a remek magyar egészségügy :roll:
Lilike lábának pedig gyors erősödést!!! És hogy Isti miket mond már, eláll a szavam :D :D Tegyél a kőcökről képet, annyira kivi vagyok!!!! :D

Barbi,
Sajna nagyim nem igazán tudja magát ellátni :( úgyhogy megyünk hozzá segíteni. Itthon megfőzők egy csomó kaját, h azt ott ne kelljen és akkor a ház körül, meg bent próbálunk neki segíteni. De ez a helyzet már egy fokkal jobb, mint a kórházba bejárkálni :wink:
Horvátország ügyben sajna nincs tippem, ismerőseim mindig neten foglaltak és állítólag lehet alkudni is időnként persze szállástól függően. Melyik részét néztétek ki? Mi Rab szigeten gondolkozunk.

Zsanci,
Gratula fiúknak, h megnyerték!!! :D Kitartást a srácokhoz!!!

Ruz,
Gratula a lezárt vizsgaidőszakhoz :D és tudod, az a lényeg, h görbüljön :wink:
Sajna ingyen jegyem csak addig volt, míg aktív dolgozó voltam a cégnél :(

Fibi,
Gratula Ábelnek az önálló lépésekhez!!! :D És annyira jó, h Bálintodnak ennyire bejön az ovi :D

Nuk,
Én is fp-re szavazok. Ha már az ember nyaralni megy, akkor ne kelljen gürcölni a kajával :wink: És ráadásul nálatok lesz segítség gyerkőc terelgetés téren. Én nem olyan rég pont arról írtam, h Adélt milyen nehéz volt reggelinél és vacsoránál kezelni a szállodában. Megállás nélkül hisztizett és nem evett, őt vhogy nem kötötte le az, h most egyhelyben ülünk és eszünk produkciók nélkül 8)

Rylie,
Grat az új pablohoz!! :D És egy 1.8-as wow, nekem eddig 1.6 volt a csúcs :cry:
Nyaralások felidézése ismerős :lol: mi tavaly csináltuk azt párommal, mert tudtuk, h nem fogunk nyaralni menni, h elővettük a régi videókat a nyaralásunkról és aztat kezdtük el nézni :lol: 8)

Ríd,
Nektek is grat az új autóhoz!!!! :D Akkor ezek szerint vége lett végre valahára a biztosítós ügynek?!

Kép Kép
curse

Ríd: GRAT az autóhoz!!! Ezek szerint fizetett a máv??
A Liliputit már én is néztem, de nekem ez nem olyan szimpa...és anno Curse partiján kipróbálhattam Recca hátipukiját Kamillával és az nagyon bejött.
(Tényleg Reccáékkal mi lehet??? Benke is milyen nagy legény lehet már :roll: )

Votiv: köszi az infót a lovazásról!! Eddig egyszer futottunk lyukra, mert apjuk elviharzott még mielőtt oda tudtam volna csörögni az Eszterre, hogy kint vannak-é. Amúgy mindig hívom őket mielőtt elindulunk, de azért köszi ;) Szegény Kamilla, pedig már nagyon menne...Lehet, hogy cserébe mi is vadasparkozunk majd egyet, hgoy ne maradjunk állatok nélkül a hétvégére :)
Külker park: bár fogalmam sincs mi az a PKK meg a Lauder de a térkép alapján sejtem hol lehet 8)
Köszi az infót, egyszer meglátogatjuk majd...bár sajna ez se az ocsó kategória sajna :(

Egy nagy családnak egy napos strand kicsit nagyobb gyerekekkel akik már nyafiznak, hogy lángos, fagyi stb stb az egy kész vagyon!! :o

Mása Levijének és is BOLDOGOT!!!!
És velük is mi lehet???

Curse:
nekem meg 1.3-as volt a csúcs eddig :lol: úgyhogy újra kell tanulnom vezetni, ráadásul ezen annyi gomb van mint égen a csillag a zsozsin vót a kormány meg a pedálok, index azt helló.. 8)
ha tévedtek az autoimun cuccal akkor ez most azért egy jobbik változata a tévedésnek, nem?? De, hogy sikerült ezt benézniük neked??? :o
Nagyid ellátásához meg hűűű sok erőt és kitartást kívánok!!

Rylie
rylie

Sziasztok!

Dr. Urbán Mártáról kérdeznék véleményeket.

Szt. Imrében szeretnék szülni novemberben, most dokit vagyok kénytelen váltani. Eredetileg Bálint. S. dokihoz szerettem volna menni, de novemberre már nem vállalt újabb kismamát :(
Máshonnan pedig a doktornő telszámát kaptam, de azért jó lenne némi infó róla (negatív is ha van!)

Priviben is írhattok, ha úgy eccerűbb.

Tobábbi szép napot, és köszönöm előre is a válaszokat!
Pipal

Kép
pipal

Sziasztok !

Megint itt, egy kis segitséget kérnék, keresek egy könyvet de nem kapom meg sehol még antikváriumban se ha valakinek meglenne esetleg és eladná vagy bármi jelezzetek! Dr. Eduard Estivill: Aludj jól, gyermekem!

már csak 6hét van a szülésig jól vagyunk minden rendben, és végül is Czakkerné Juditka lett a szülésznőnk. Zuzi köszi az infókat a Váradi Icukától!

szép napokat lányok babáknak jó egészséget!

Köszi

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Rylie,
Hordozóról annyit, hogy én M-t pár hetesen már beletettem. Függőlegesen. (Petit anno bölcsőpozícióban vagy miben cűgöltem az első hónapokban.) És hiába hordoztam P-t sokáig újra kellett tanulnom M-val. Pici babát nehéz hordozni sok minden miatt is (M. piszok jól érezte magát, csak hát még én vigyáztam rá nagyon, hogy jól meg legyen támasztva a háta, nyaka, kobakja). Nekem az elején az segített, hogy otthon is belekötöttem néha és elmenetel előtt néhány perccel beletettem a kendőbe és otthon próbálgattam, hogy jó-e. (És legfeljebb kicibáltam és újrakötöztem...) De pár alkalom és belejöttök! (És ha elég hosszú a kendő, akkor vannak más módok is, bár azok melegben nem túl praktikusak...)

Nuk,
Nálunk mindkét gyerek eléggé jól bírja az éttermet, de mikor P. kicsi volt esélyem se volt még egy szódavízre sem!!!! Mostanában már ő is úrifiú és zsarolható a kávéházzal.
Mikor nyaraltunk a legdurvább pillanatokban a főlúzer (általában a papám) kivonult a kölkökkel (akik 10 perc alatt teleették magukat), míg mi szerencsések az étteremben mulatoztunk. (Én baromira élveztem. Persze ha nálatok te lennél a főlúzer akkor azért fontold meg!!!)

Votiv,
M. is w-ül (így lehet mondani?) Vagyis mostanság (mióta olvastam, amit írtál) mindig kimozdítom...

Móni
Kép
Kép
monisa

Curse, inkább nézzenek el vmit, mint hogy baj legyen :wink: persze gáz az is, hogy a szívbajt hozzák rád :roll: örülök, hogy megúsztad :) tesóprojekttel hogy álltok? :wink:

Móni, rengeteg gyerek ül így, és a legtöbbnek semmi baja se lesz tőle :) nálunk is csak akkor tűnt fel igazán, mikor már látszott, hogy nem tud állni, se lépni... Peti megy óviba szeptemberben? és milyen a tesók kapcsolata?

votiv 8)
votiv

Rylie, teljesen igazad van, a strandolás nem olcsó mulatság, de nekünk nincs pl. családban nyaralási lehetőség, külföldre meg nem tervezünk menni gyerekkel még pár évig - ők nem élvezik még, nekünk meg extra fárasztó hosszan utaztatni, idegen helyen altatni, etetni őket, iszonyúan figyelni és közben még valahogy pihenni is...
A családi bérletünk meg máj 1- szept 1-ig érvényes, de már simán lejártuk az árát :P és a legfontosabb, hogy mind2 gyerek iszonyúan élvezi, és én sem szakadok meg közben :P Isti megkapja az úszópelust, a karúszót, egy kenet naptejet és órákig semmi gondom rá, néha kicsábítom a vízből enni, meg újra bekenem, Lilirózával pedig vagy bemegyek én is, vagy ott ülök mellette a pancsoló peremén, napozom, beszélgetek a többi anyukával, és mikor épp nem fürdik, eljátszik mellettem a pléden, és még olvasni is tudok :P ez a luxus itthon v máshol nem fenyeget :)

Pipal, BS-t miért választottad? mert ha azért, amit tudunk róla, akkor UM nagyon más. nem feltétlen rosszabb, de MÁS. bár ő nő, és talán sokkal több köze van a szüléshez, mint egy férfinak, azért BS kisugárzásban, empátiában, ráhangolódásban, partnerként kezelésben egész más minőséget képvisel. Egy példa: többször is hallottuk itt, hogy UM bár hagyja vajúdni a szülőnőt az alternatív szobában, a kitolásra átviszi a szülőszobára, és kőmetsző pózban(háton fekve) kell szülni, nem úgy, ahogy szeretnél/a tested diktálja. BS-sel viszont, ha nincs semmilyen probléma vagy aggály, akár a kádban vagy négykézláb is szülhetsz, ő nem fog megzavarni, viszont figyelni fog arra, hogy mi az, ami neked jó (és nem azt tartja szem előtt, mi a neki kellemes vagy biztonságos). ha olyasvalakit szeretnél, aki ezeket az értékeket képviseli, válaszd inkább BS fiát, Bálint Balázst (magánrendelő ugyanott, elérhetőség uaz). Úgy látom, már félidős vagy, úgyhogy hamarosan döntened is kell, mert állatira népszerűek ezek a dokik :wink: boldog pocakosodást :)

votiv 8)
votiv

Votiv,
mondjuk én le vagyok maradva(csak hébe-hóba olvasok), de én azt hittem, hogy most Hévizen vagy mittomén hol nyaraltatok. mintha onnan jelentkeztél volna. vagy ez csak rövid miniszabi volt?
a strand olyasmi, mint a játszótér/játszóház, hogy ott is összegyűlnek az anyukák és a gyerekek egy rakáson? :) frankó lehet. Isti teljesen biztosan mozog a kicsi vízben? Lencsének is bejönne az ilyesmi , de én több okból se megyek strandra. :)

a hozzátápival kapcs. akartam kérdezni, hogy Istinél mikor is kezdted? mert mintha korábban... nekem az a gondom, hogy kezd fogyn ia tejem, s hetente párszor tápit is kell adnom 1 étkezésre, tej helyett. közben meg azt találtam ki, hogy Adrika elmúlt 3 hós, s hogy 4 hónaposan mi lenne, ha elkezdenék gyümit adni neki és akkor nem kellene tápoznom. nem mintha ellene lennék a tápnak, de minek?

ancsipancsi

Ancsi,
ugyan nem tőlem, de mi kb 4 hósan kezdtük, tápos babáknál már 4hós kortól ajánlják

Kép

Kép

szrekuc

XI kerületiek!!!

Hol van az Okmányiroda a XI. kerületben? Az anyakönyvi hivatal is ott van? Ábelnek kell szül. anyakönyvi kivonatot kérjek...

Kép

Kép

szrekuc

Szrek:okmányiroda a Bocskain, szerintem ott lehet kinyerni születésit is .
http://www.ujbuda.hu/page.php?template=okmanyiroda

Kép
Kép
johanna1975

[quote="johanna1975"]S írta:johanna1975zrek:okmányiroda a Bocskain, szerintem ott lehet kinyerni születésit is .
http://www.ujbuda.hu/page.php?template=okmanyiroda

hát az úgy van, hogy nem.
az okmányirodán kell bemenni, de az emeleten van az Anyakönyvi hivatal, aminek asszem más a működési rendje is. (fel kéne hívnod, hogy nyitva van-e) talán lenn kell kérni sorszámot, de már az se biztos. mintha én 1x csak felmentem volna és ott vártam a soromra. nem igazán sokan voltak.

ancsipancsi

Votiv: strand ügyileg én nekem rögtön a klasszikus strandok ugranak be, illetve a tavalyi strandélményünk amikor is kb 10 év után kimentünk a csepeli strandra. Szép és jó, meg drága, de a köv 10 évre elég volt... :roll: sajnos a látogatóközönség nem változott :? én valahogy a szabadvizeket kedvelem jobban, és amennyiből befizetnénk magunkat egy napos strandra annyiból le tudunk gurulni Balcsira is.
Amúgy ahogy leírtad ezt a strandolós napotokat ez egészen szimpa volt, főleg a könyvolvasós része, bár szerintem én olyan fostos vagyok, hogy nem mernék könyvet olvasni ha Kamilla pancsikol :oops: :roll:
Ha már mehetek vízbe és a fürdőcsadorom is meglesz akkor leteszteljük ezt a külkerparkot, ígérem ;)

Móni: ma lent voltunk a játszón! És igen én is a tükör előtt igazgatom Borkát a kendőbe, mert csak függőlegesen tudom bekötni, de mindig az a rémképzetem, hogy csúszik össze :roll:
Kb 1,5 órát voltunk lent, ő vígan szunyókált rajtam, Kamilla játszott mindenki heppi volt-van :)
CSak az a fura nekem, hogy Kamillát kb 3 hós korától kezdtem el cügölni amikor már nem volt ilyen nyeke-nyóka és most nagyon bízom benne, hogy Borkába nem teszek ezzel kárt, hogy napi 1,5 órára magamrakötöm...
Kamilla a fő W ülő a babanyeten szerintem. Szinte máshogy se hajlandó ülni! Ha a közelébe vagyok és eszembejut akkor előre rakom a lábait, de kb 1 perc múlva már újra w-ben van neki...
Az nem lehet, hogy a szobatisztaság-ügy is ezzel van összefüggésben valami rejtett titokzatos módon?????

Pipal: én UM-nél szültem mind a két gyerkőcöt.
Összeségében meg vagyok/voltam vele elégedve. Persze vannak részletek amelyek nem tetszettek a szülés közben, de szerintem tökéletes doki nem is igazán létezik.
A lényeg az, hogy TE milyen dokit keresel, milyen típust, milyen legyen, milyen szülést képzeltél el magadnak. UM nem mondható alteroskodó orvosnak, ellenben alapos. Vannak döntések amiket nem fog veled megbeszélni szülés közben és kikérni a véleményed, nem tudom más doki etéren milyen. Próbálja úgy levezényelni a szülést, hogy gyors és komplikáció mentes legyen és baba is és mama is jól jöjjön ki belőle. Ő nemigazán híve a hosszú vajúdásnak...Ha van konkrét kérdésed vele kapcsolatban szívesen válaszolok. Vele szült még Tinu is és Szrekuc is.
BS valóban nagyon más mint ő!!!

Kérdés: Borkának már kb 1,5 hete leesett aköldökcsonkja, ellenben néha véres neki a köldöke :roll: az mitől lehet?? Ha sokat ordít akkor megerőltetheti vagy mi? Ettől nem lehet baja??

Rylie
rylie

Tinu :) Igen, a vadasparkba érdemes kocsival menni, mert a buszmegállótól eleve jó kis séta (kb.1-2 km), így nekünk ez Bálinttal szóba se jöhetett, aztán még ugye bent is bírni kell talpalással :wink: de Tünci valszeg úgyis babakocsival menne, szóval Neked lenne jó kis túra, ő tuti élvezné :D

Votiv :) Jé persze, a v.park Tőletek még közelebb van, mi is B.örs felé kerültünk :) Vizimanóidnak cuppp! :D annyira jóóól hangzik, hogy Te csak lógatod a lábad a medence szélén, wow!! és Isti a nagy medencében fürdik?!

Nuk :) Cuppogások ééédes :D :D

Rylie :) Hordozós tapasztalatom nincsen, én babakocsizok 8) de drukk Nektek, mert ha sikerülne kimozdulnotok, akkor sokkal nyugisabb lenne Kamilla is :wink: Cumi: no igen, második gyerkőcnél eladtam a lelkem a cuminak pár nyugodt percért :mrgreen: :lol: Új kocsihoz gratula!! Sztem W-ülésnek nincs köze a szobatisztasághoz, vagy ha igen, akkor ez már megfelel egy összeesküvéselméletnek :lol: Véres köldökről nem tudok, nem tapasztaltam, de talán érdemes lenne megkérdezni (csak hogy megnyugodj) a gy.dokit/védőnőt, hm? Másáék jól vannak, csak dolgozik és dolgozik...

Zsan :) Sok +++++++++ a mindennapokhoz.... néha nálunk is kész kihívás az élet :roll: :lol:

Curse :) Régi videók nyaralás helyett :mrgreen: :mrgreen: Nagyidnak gyors felépülést!!+++ Remélem besegít a család is, nemcsak Te gürizel!?

Ríd :) Autóhoz Nektek is gratula! Nyaralás hogy telik? mesélj!

Ancsi :) Sztem, ha a hozzátápi napi 1-1 alkalmat jelentene, akkor nyugodtan megpróbálhatod 4 hósan, elvileg egy csomó bébiétel akkortól adható. Így is le a kalappal előtted, hogy ennyit fejsz és ilyen sok tejecskét tudtál adni Adrikának! Zuziék meddig vannak a Balcsin?

Kép
Kép
denizsa

Deni, két gyerekmedence van, egy pancsoló és egy nagyobb, Isti mindkettőben fürdőzik. Mindenhol leér a lába, karúszó van rajta, általában kevesen vannak (hétvégén többen, de akkor meg úgyis apjukkal megyünk), mindenhol látom, és gyakran hallom is :P most már elég ügyes, ezért is érzem őt biztonságban, de azért persze egyik szemem mindig rajta van.

Ancsi, Hévízen voltunk igen, a dédink 80. szülinapját ünnepelni. Nála is laktunk, de ez már neki irtó fárasztó volt úgy is, hogy végig én főztem 9 emberre (apámék/tesómék is jöttek) és amennyit csak bírtam, segítettem. (Egyébként ki szokta adni a szobáit, mert a pedagógusi nyugdíja kb. a rezsire elég, de mi most elfoglaltuk az egész házat, úgyhogy még ez a kis bevétele is kiesett erre az időre). 4 napot voltunk, közben kimentünk a Balcsira is, mert a hévízi tó gyerekeknek nem pálya (16 éves kor alatt egészségtelen ez a fajta termálvíz). A Balcsi viszont szuper volt, főleg a gyenesi strand :)

tápival kapcs. Isti 5 hós volt, mikor kezdtük a hozzátápit, de pl. Macs már 4 hós Fülinek adott gyümölcsöt, és lám, ép és egészséges gyermek :) De ha engem kérdezel, 4 hósan én még korainak tartanám a gyümölcsözést.
Én úgy tudom, hogy azért nem adunk a gyereknek fél éves kora előtt kaját, mert nem érett még meg a kis emésztőrendszere, és sokkal védtelenebb, könnyen allergizálhatja őt a gyümölcs/zöldség, vagy a benne lévő vegyszerek, és csak hasfájós meg fostos lesz szegényke tőle. De természetesen ezt is gyereke válogatja. Liliróza 7 hós elmúlt már, mikor tényleg érdeklődni kezdett a kaja iránt, és több hétbe beletellt, mire nem tekergőzött kigyóként egy-egy adag gyümölcs után. Extrém eset, elismerem, de azért egy 4 hós bébi még olyan icipici :)
4 hós kortól adható bébiételek közt van már olyan is, ami húsos. szvsz ez is túl korai... vagy paradicsomos... viszont ott a Hollének a rizskrémje vagy a köleskásája, ez gluténmentes és extrabio, talán azt kipróbálhatnád, de azt is tápival kellene elkészíteni (vízzel készítve szvsz borrrzalmas) de akkor meg kb ugyanott vagy, mintha simán tápit adnál...

Rylie, adhatsz már árnikát is Borkának :) Lilirózánál is volt ilyen, elég hosszú ideig tartott, mire végleg begyógyult. Neki egyébként minden sebe lassaban is gyógyul (Istinél a tiplik 1-2 naponta cserélődnek :P), úh a dokinénink ajánlotta, hogy időnként adjak neki egy kis árnikát. Csak tartsd szárazon, be fog gyógyulni szépen. A Bába-könyv szerint anyatejjel, vagy körömvirágolajjal/krémmel lehet kenegetni, a Weleda körömvirág olajocskája pl. szuper erre, és kb 200 forintért lehet kapni a DM-ben az apróáruk polcán egy kis üvegcsével, annyi bővel elég is. (Én a gátsebemre is ezt használtam, csodajó volt.)
A köldök(csonk) az édesanyával való kapcsolatot, összeköttetést jelenti, ez az anya és a gyermek közötti kapocs utolsó maradványa, ezért nagy tisztelettel kell vele bánni. Bár ez nem biológiai tény, hogy nagyon is érző és fájó pont lehet, de az amputáció utáni fantomfájdalom szintén nem racionális... A köldökseb gyógyulása minden bizonnyal nagyon fontos lelki folyamat is, az édesanyával való közös létezés megszűnésének elfogadása, a születés sebének begyógyulása, ami kinél hosszabb, kinél rövidebb ideig tart... :wink:

egy mai gyerekszáj Istitől: - hozza nekem a ronggyá szeretett macikáját: "Mama, lukas a maci! Be kell zárni."

votiv 8)
votiv

Megjöttek Zuziék, "látom" msn-en! :wink:

véres köldök Rylienak: 8)
Iginek is volt. Após szerint nem száradt még le az egész. Nálunk legalább is ez volt. Nincs egy kis rész, ami olyan lenne, mint egy seb? mert akkor az még köldökzsinór db, de nem gáz, el fog múlni...
(no, most,hogy olvastam Votivot, milyen érdekes, hogy pont Iginék volt ez...:roll: )

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Jaj, a fiam ma 1 éves, 1 hónapos, 1 hetes és 1 napos! :lol:
(apró örömök az életemben)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv,
már értem a Hévizet :).
hozzátápival kapcs. köszi. Lencse 4 hósan kezdett a gyümikkel, s 6 hósan zárkózott fel, vagyis 6 hósan kezdtem újra a bevezetést. :)...vagy hogy mondjam. a lényeg, hogy 6 hós korától már nem járt a társai előtt a kajával.

ancsipancsi

az imént Lencse elment pisilni, mikor visszaért megkérdeztem, hogy pisilt-e, mire ő: PERSZE! :D

Adrikát pár napja Fekete Lacinak hívom, mert olyan zsurmó, mint a fene!
mikor ma méltatlankodott, hogy kiesett a cumi a szájából, megkérdeztem, hogy "hát mi van, Fekete Laci, sírtál?". erre Heni: "az nem fetetelaci, hanem nagyon bajna és Adjita!" :DDD
ancsipancsi

Sziasztok!

Rylie:
nálunk is sokáig véres volt a köldöke,de már elmúlt :wink:
A dokink az mondta,hogy hintőporozzam tovább és ennyi.
De van abban valami,amit Votiv írt:ennyire anyás babám még nem volt :roll: Dorka se kutya,de Ő :lol: Esetleg az apja néha szóbajöhet,mint fenékcipelő,de más nem :lol:

Ancsi:
mi 4 hósan kezdtük a gyümölcsöt,mert egyszerűen kinézi a szánkból,amit eszünk :lol: Szerintem ha Adri nem érett még rá,akkor nem is fogja megenni :wink:

petergabi

Tinu:
próbálok most válaszolni a pü.-re :D
petergabi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?