Deni, két gyerekmedence van, egy pancsoló és egy nagyobb, Isti mindkettőben fürdőzik. Mindenhol leér a lába, karúszó van rajta, általában kevesen vannak (hétvégén többen, de akkor meg úgyis apjukkal megyünk), mindenhol látom, és gyakran hallom is
most már elég ügyes, ezért is érzem őt biztonságban, de azért persze egyik szemem mindig rajta van.
Ancsi, Hévízen voltunk igen, a dédink 80. szülinapját ünnepelni. Nála is laktunk, de ez már neki irtó fárasztó volt úgy is, hogy végig én főztem 9 emberre (apámék/tesómék is jöttek) és amennyit csak bírtam, segítettem. (Egyébként ki szokta adni a szobáit, mert a pedagógusi nyugdíja kb. a rezsire elég, de mi most elfoglaltuk az egész házat, úgyhogy még ez a kis bevétele is kiesett erre az időre). 4 napot voltunk, közben kimentünk a Balcsira is, mert a hévízi tó gyerekeknek nem pálya (16 éves kor alatt egészségtelen ez a fajta termálvíz). A Balcsi viszont szuper volt, főleg a gyenesi strand
tápival kapcs. Isti 5 hós volt, mikor kezdtük a hozzátápit, de pl. Macs már 4 hós Fülinek adott gyümölcsöt, és lám, ép és egészséges gyermek
De ha engem kérdezel, 4 hósan én még korainak tartanám a gyümölcsözést.
Én úgy tudom, hogy azért nem adunk a gyereknek fél éves kora előtt kaját, mert nem érett még meg a kis emésztőrendszere, és sokkal védtelenebb, könnyen allergizálhatja őt a gyümölcs/zöldség, vagy a benne lévő vegyszerek, és csak hasfájós meg fostos lesz szegényke tőle. De természetesen ezt is gyereke válogatja. Liliróza 7 hós elmúlt már, mikor tényleg érdeklődni kezdett a kaja iránt, és több hétbe beletellt, mire nem tekergőzött kigyóként egy-egy adag gyümölcs után. Extrém eset, elismerem, de azért egy 4 hós bébi még olyan icipici
4 hós kortól adható bébiételek közt van már olyan is, ami húsos. szvsz ez is túl korai... vagy paradicsomos... viszont ott a Hollének a rizskrémje vagy a köleskásája, ez gluténmentes és extrabio, talán azt kipróbálhatnád, de azt is tápival kellene elkészíteni (vízzel készítve szvsz borrrzalmas) de akkor meg kb ugyanott vagy, mintha simán tápit adnál...
Rylie, adhatsz már árnikát is Borkának
Lilirózánál is volt ilyen, elég hosszú ideig tartott, mire végleg begyógyult. Neki egyébként minden sebe lassaban is gyógyul (Istinél a tiplik 1-2 naponta cserélődnek
), úh a dokinénink ajánlotta, hogy időnként adjak neki egy kis árnikát. Csak tartsd szárazon, be fog gyógyulni szépen. A Bába-könyv szerint anyatejjel, vagy körömvirágolajjal/krémmel lehet kenegetni, a Weleda körömvirág olajocskája pl. szuper erre, és kb 200 forintért lehet kapni a DM-ben az apróáruk polcán egy kis üvegcsével, annyi bővel elég is. (Én a gátsebemre is ezt használtam, csodajó volt.)
A köldök(csonk) az édesanyával való kapcsolatot, összeköttetést jelenti, ez az anya és a gyermek közötti kapocs utolsó maradványa, ezért nagy tisztelettel kell vele bánni. Bár ez nem biológiai tény, hogy nagyon is érző és fájó pont lehet, de az amputáció utáni fantomfájdalom szintén nem racionális... A köldökseb gyógyulása minden bizonnyal nagyon fontos lelki folyamat is, az édesanyával való közös létezés megszűnésének elfogadása, a születés sebének begyógyulása, ami kinél hosszabb, kinél rövidebb ideig tart...
egy mai gyerekszáj Istitől: - hozza nekem a ronggyá szeretett macikáját: "Mama, lukas a maci! Be kell zárni."