Új privát üzeneted érkezett!

nem jön valaki ikeába, börsibe, hamarosan??? :lol: :lol:
Tegnap voltam Nukkal, vettem egy csomó mindent (Nuk hathatós segitségével :wink: ) de sajnos a balkon szőnyeg kicsi, kell még egy csik!

Itaca,
minden doki vállal szülést, egy probléma lehet, h nagyon leterheltek.
Nagyjából minden doki jó, de mindenkinek más a stilusa.
Én nem merek ajánlani egyet sem, de majd biztos lesz, aki igen.
Azt meg tudom mondani kihez ne menj, de ez is csak az én véleményem, nem tudom, h te miféle dokit szeretnél.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Itaca: mondd el, hogy milyen dokit szeretnél vagy nem szeretnél, úgy könnyebb segíteni ;) Grat a 4. babához!

Zsan: én úgy innék kávét, meg mennék is már valamerre, de még nincs autóm :( meg talán kávézni se kávézhatok..vagy igen?? Mennyire megy át a tejbe a kávé egyébként? (mármint nem egy dupla expressora gondolok, hanem egy sima tejeskávéra) :roll:

Együtt sírás nem vicces :cry:
Kamilla totálisan meg van kergülve...előjöttek újra a hülye pótcselekvések: köldökpisztergálás, benyúlás pólóba cicitaperolás, és a legújabb szempillahúzkodás és ezt általában úgy csinálja, hogy lássam, ámde ne érjem el ergo pipa legyek miatta :x
Ezentúl ma az őrangyalán múlott, hogy nem esett ki az ablakon...kezemben Bori, közben telefonon beszéltem Anyuval, ő meg eltünt a kisszobába. Nagy csönd, gondoltam megnézem mit csinál, erre fent kuporog a konvektor tetején ami az ablak alatt van ugye és az ablak meg nem bukóra volt nyitva hanem rendesen szal effektív egy lépés és már ki is zúdul a 4.-ről :o
Olyan ideg lettem, hogy először bőgtem mint a hülye, aztán ráment az ideg a gyomromra és vagy 4x voltam klotyón...igazán megszidni is elfelejtettem.. Soha az életbe nem jutott még eszébe, hogy felmásszon a konvektorra???!!!
Aztán szerte-szana dobált mindent a nagyszobába és persze hiába altattam el Borkát miután a gyítepacizásnál úgy visított mint egy malac, Borka felkelt...
Komolyan ha délig túléljük a napot akkor már örülök, de a délelőttök? :roll: :oops:
Látom rajta, hogy halálba unja az agyát és azárt csinálja ezeket...
Mivel kössem le???? Tegnap rongyosra meséltem már a szám, de az se volt elég...
VAn valami tippetek????

Zuz: ja és reggel csuma kakis volt és nem szólt, sőt kifejezett hisztit vágott le, hogy észrevettem és kiszedtem belőle :x :?

Akata, Ancsi, Szrek: ok, akkor nem aggódóm a cicije miatt 8)

bocs, bocs a panaszáradatért...de szerintem rajtam is most jönnek ki a "depis"hormonok vagy mik...meg valahogy könnyebbre számítottam, illetve nem számítottam arra, hogy Kamilla ennyire megkergül :(

Azért itt van pár kép a csajokról:
Kép
Első fürdés:
Kép
Kép

Rylie
rylie

Zsanci,
Ezt a wc dolgot azért kérdeztem, mert múltkor barinőm a 6 éves fiával ment be a női wc-be, ahol enyhén szólva csúnyán néztek rá a nőcik. Amit egyrészt megértek, másrészt viszont a barinőmet is megértem, mert egyedül a ffi wc-be én sem engedném be a fiamat, ha lenne. Annyi perverz ember van, akik ki tudja éppen hol fordulnak meg :roll:

Ancsi,
Pedig én totál azt hittem, h sok haja van Lencsinek. De szerintem az olyan buli, ha göndi :wink: Én annyira szerettem volna göndör hajat. Állítólag olyan 4-5 éves koromig göndi voltam, csak aztán elmúlt :(

Deni,
Nagyimat hát igen, a stílusa miatt nem csípik és ezért nem is mennek látogatni. Lehet, h a nagyim éppen nem veszi észre a beszólásával, h vkit megsért, de az akkor is meg fog. Én próbálok ezeken mindig túllépni, bár időnként nagyon nehéz :roll:
Anyósék fenyvesen vettek nyaralót és csak is azért, h az unokáiknak legyen hol nyaralni :D Ez olyan jófejség tőlük :D És azért teccik a hely, mert a strandon pl. olyan alacsony a víz, h az én 80 centi csajom is állni tud majdnem benne 8) És Neked is köszi a felajánlást :D Bár nagyon remélem, h nem kell már vele élnem, mert már unom :roll:
És szerintem teljesen normális, h az ember azon parázik, h milyen ruhát adjon a gyerekre ebben a melegben. Pl. én sem adok Adélra ujjatlan kint, csak ha már késő délután van, mondjuk 6 óra után.
Ilyen fehér folt nekem is van a lábamon. Mondjuk nekem azért, mert még kiskoromban rendesen elzakóztam és ezek szerint oda nem egy jófajta bőr nőtt vissza :?

Nuknak utólag is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D :D :D

És köszi sapi témában a válaszokat :) Akkor nem vagyok paraanyu :)

Wc témák nagyon jók :lol: :lol: :lol:

Zuzi,
Anyósod és kórházi látogatási mizéria :roll: Teljesen igazad van, h nem viszed be a kőcöket. Ha nekem se lenne ilyen macera megoldani az Adél felvigyázást (bár most talán változik :wink: ), akkor biztos, h nem vinném be. De egyébként gondolhatod, h én amikor bent vagyok Adéllal nagyimnál, akkor mindent úgy csinálok, h Adél végig a kezemben van. Nem merem letenni a földre nehogy vmit megtapogasson. Szóval lehajolni, betenni, kivenni cuccokat és egyéb hülyeségeket, amiket a nagyim mond, h csináljak meg :roll: Tököm van csak tele :roll:
És de jó, h rendbe jöttek a dolgok sógornődéknél!!! :D

Rylie,
Nekem is volt napszúrás :( Talán ez az egyik legrondább dolog, ami történhet az emberrel :roll:
És időnként kell, h kiboruljon az a bili :wink: Ilyen cici dagadás Adélnál is volt, nála elég hamar elmúlt, pár nap alatt.

Egyébként még a wckről jut eszembe, „sok” helyen már van olyan wc-is, h ha megnyomsz egy gombot, akkor tiszta fóliát húz körbe az ülőkére.

Ríd,
Drukkolok, h könnyen menjen majd két gyerkőccel a balcsizás. És jó pihit Szentendrén!!! :D

Itaca,
Szerintem írjál egy picit többet, h mi az elképzelésed a dokival kapcsolatban :wink:

Zsanci,
Engem, ha most atomrakétával akarnának kirobbantani, sem mennék sehova se :lol: Egyszerűen csak punnyadni akarok, de a félház még mindig nincs készen :evil:

Szrek,
Még egyszer köszi a felajánlást :D de tényleg remélem, h nem kell már rá sort keríteni. Sikerült az egyik bátyámat rávenni, h jövő héten menjen be nagyimhoz és azt mondta, h bemegy :) Bocsi, h állandóan bénázok a mobillal :oops: de én simán el tudom bárhol hagyni és fel sem tűnik, csak akkor amikor pl. párom is felhív az itthonin, h miért nem veszem fel a mobilt :oops:

Kép Kép
curse

Rylie,
:( ++++++++++++++++++++++!!! Sajnos én most nem tudok okosakat mondani :( De a többiek nagyobb tapasztalattal bizti tudnak majd segíteni.
Borka gyöngyörűséges, az együttalvós képtől totál meghatódtam és elolvadtam :D :D

Kép Kép
curse

Rylie,
lányaid gyönyörűek. Nincs rá jobb szó!
Problémák:
hát sajnos, ez lesz még egy db-ig! Nem tudok tanácsot mondani, azokat a hónapokat egyszerűen TÚLÉLTEM, nem volt semmi stratégiám. Emlékszem, nekem is az okozta a legnagyobb sokkot, h könnyebbre számitottam, mint amit kaptam. Vagyis, sosem gondoltam volna, h Borisz igy kifordul önmagából.
Nálunk akkoriban volt, úgy nagyjából 2 nap alatt, h 2x a padlószőnyegre öntött másfél liter ásványvizet, amig én szoptattam. Szépen, módszeresen, a szemem láttára.
Sok sok erőt és kitartást kivánok, kérj segitséget anyukádtól, h esetleg kettesben elmehessetek játszóterezni Kamillával, vagy fagyizni...ilyesmi jut eszembe...
délelőttre meg semmi okosat nem tudok mondani... :roll: (félve súgom,h esetleg egy kis tv, amig altatod Borkát...)

kávé meg:
dokinéni szerint nem is a kávé a leggázabb, hanem a tej. Esetleg szójatejjel egy tejeskávé simán belefér!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Mennyi gyönyörű baba, gratulálok!

Hát körülbelül az elképzeléseim: Ne legyen túlságosan leterhelt, néhány találkozás után azért már emlékezzen rám, hogy ki vagyok, ha nem is név szerint, de minimum, hogy hozzá járok:)) Legyen magánrendelője, ahol a legtöbb vizsgálatot el is lehet végezni, ne kelljen órákat sorban állnom a kórházban, de azért ne kerüljön csillagászati összegbe egy vizit, és a szülés után se várjon százezreket, mert négy gyerekkel nem engedhetem meg magamnak.
Lehessen tőle kérdezni, türelmesen válaszoljon a legbutábbnak tűnő kérdésemre is (ha egyáltalán akad még így negyedszerre;-), legyen nyitott alternatív módszerekre, de minimum ne legyen kötelező a gátmetszés, a háton fekve felhúzott lábbal kitolás, bár ha éppen úgy esik jól, akkor úgy is lehessen.
Nem kell, hogy jópofa legyen, viccelődjön, órákat beszélgessen velem egy-egy rendelésen, ettől el tudok tekinteni, de ha ilyen, az se baj.
itaca

Itaca: az én dokinőm ugyan leterhelt, de emlékezett rám (legalábbis arra, hogy hozzá járok :wink: ). Van magánrendelője, de csak UH-t csinál ott, a vérvizsgálat, NTS már az államiba ment. Ha még mindig úgy vannak a dolgok, mint majd egy éve, akkor azért nem csillagászatiak az összegei, szerintem kifizethető relatíve. Nem szólt bele abba, hogy akarok-e gátmetszést, meg hogy akarok szülni. Gondolom, ez attól is függ, hogy mi az adott szitu - nálunk semmi komplikáció nem volt. Ment a gátvédelem is, meg a kádban vajúdás is. Kitolás félig fekve volt - beállították ülős poziba a szülőszéket (előtte megkérdezték, hogy szeretném) és a lábaim nem a kengyelben, hanem a szülésznő és a dokinő csípőjén volt. Ha érdekel, írj privit és elküldöm a számát. Ja, és válaszol normálisan a kérdésekre, ezzel nincs gond. Nem a viccelődős, lelkizős típus, de mindent korrektül elmagyaráz és azzal nem siet, hanem normálisan.

Kép
Kép
tinu

Curse!
en gondor vagyok,csak kihuzatom a hajam.(most mar inkabb hullamos) mindenkinek mas kell :)

Rylie,
en ujabban eletszeru dolokba vonom be L-t. pedikur,manikur,ilyesmi.:)

ancsipancsi

Wc-s témák :lol: (Nekem is volt már részem guggolósban, hááát nem kívánom vissza. Jobb szeretek kagylóba, mégha nem is ülök rá, legalább karbantartom a popóizmaim, mint Zuzi :lol: ) Múltkor Bálint nagyon édes volt, útközben hazafelé meglátott egy kiszáradóban lévő fát, odarohant és lepisilte a törzsét, miközben mondta neki: "Meglocsollak, nőjjé nagyra!!" :lol:

Zuzi :) Unokatesó, de jó hír! :D :D minden jót nekik!!

Ancsi :) Hű, Adrika már forgolódik! :o nagyon ügyes!!

Barbi :) Dm-ben láttam ilyen papírbilt :wink: (300ft körül van, a pelusok, popitörlők közelében ált.)

Rylie :) Nagggyon szépek a képek!!! :D :D Sok +++++++++++ Mozgósíts minden segítséget, akit csak tudsz, hogy futassák Kamillát! Aztán, ha már fel tudsz kerekedni Borkástul, akkor irány a játszó, ahol K. elfoglalhatja-kifáraszthatja magát. Ha tudod, időzítsd alvásidőre a sétát, akkor nem veri fel olyan könnyen a tesó és elringatja a babakocsi. Nekünk ez vált be. Rajzolni, gyurmázni nem szeret K.? Pótcselekvések és megkergülés egyébként normális, csak túl kell élni... Ablakos eset viszont ijesztő :shock: :shock: de jó, hogy nem esett baja!!!

Curse :) Így már értem és további drukk, hogy Nagyid mielőbb hazamehessen! végig kézben Adéllal nem egyszerű mutatvány! :roll: Nyaraló tényleg jófejség anyósodéktól!! :D Fehér folt:megkérdeztem a gy.dokit is, ő aszonta, hogy pigmenthiányos azon a területen, nem lehet vele mit tenni, ne aggódjak, stb. (próbálom az utóbbit tenni :mrgreen: )

Fibi ???

Kép
Kép
denizsa

Zsan! én nem értem a BS sznap vicc-e kérdést.

Rylie! +++++++++ (konvektorral próbálkozások nálunk már többször voltak ketteske nélkül is 8) :? )
és gyönyörűűűűűűűűűűek a lányaid!!! :lol:

Deni! köszönöm az infót!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

ezt a hasrafordulast en sem ertem,ma 12 hetes,mindenhol azt olvasom, h huszonhetesen fordulnak hasra,s most a fejuk forgatasa lenne a program,amit minimum3 hete csinal mar.
raadasul nem veletlen fordult meg,tok sik nagyagyra tettem ki,mert szenedett a kisagyban,folyton oldalra fordult, beszorult a laba. erre mit latok? hogy kuszkodik,majd hasra fordul.(kezet nem tudta kivenni,bombolt)
azert is tettem a nagyagyra,mert ott nincs "kapaszkodo" racs,hatha nem forog.
ezen kivul a kisagzban is elforog vizszintesen 45 fokban, de neha 90-ben.
remelem nem lesz gond,h ezt korabban csinalja,mar,ha korai egyaltalan.

ancsipancsi

Ancsi: ne izgulj azon, hogy korai vagy sem. Megnéztem, Tünci 16 hetesen fordult hasról hátra és 17 hetesen hátról hasra. Az sem volt huszonhetes egyáltalán.

Kép
Kép
tinu

ok Tinu,csak nem akarom,h ido elott alljon majd fel,mert arrol nem jokat hallottam (görbe láb,stb)
ancsipancsi

Ancsi: szerintem nem feltétlen van összefüggés, legalábbis én aszittem, TÜnci tök hamar fog járni, mert hogy 8 hósan már felállt. Erre majdnem 15 hós volt, mire elindult normálisan. Szóval nem biztos, hogy egyenletesen mindent hamar fog csinálni Adri.

Kép
Kép
tinu

Rylie,
sztem nem(csak) az unalomtol "kergült meg" Kamilla, hanem mert felborult az eddigi élete a kisteso érkezésével. Én sem tudok sok okosat az elsö honapok tulélésén kivül. Pl Borka szopizása után összebujás Kamillával, hogy érezze, ö továbbra is fontos. mesélést meg jol csinálod :) nálunk is az vált be a legtöbbször. meg a kirakózás, azzal elvolt félorát amig altattam. és sok ++++++ meg tényleg kérj segitséget. És amikor alszanak, akkor probálj Te is töltödni, azért mégiscsak nemrég szültél.

KépKép
fibi

Sziasztok Lányok!

A segítségeteket kérem: BÁlint Balázst keresem, de a rendelőjük (golyafeszek.hu) honlapján megadott e-mail címre küldött levél visszajön, a telefonszám "pillanatnyilag nem elérhető". Van esetleg valaki közületek, aki nála szült, és tudja hol/hogy keressem? Sztk-ban ő nem rendel?

Minden infót előre is köszönök.

Üdv,
Alma
f_alma

Ancsi! Angi is kéthósan megfordult párszor (a legtöbb ember azt mondta véletlen, de látni kellett volna élőben), s makkegészséges okos kislány :lol: .

S hadd ajánljam meleg szívvel a végre saját útjára lépő nővérkémet (Vinczéné Bea) :lol: :lol: :lol: :
http://www.vitalisnatura.hu/index.html

gödibarbi

Barbi,
ez megnyugtató. nekem is azt mondták, hogy nem véletlen volt? hát nem. úgy küszködött, olyan mérges volt, hogy nem megy neki. :)
ancsipancsi

Rylie,
Gratula a gyönyörű lányaidhoz!!!! :) A konvektor eset - így már értem az együttsírás aggasztó oldalát. Az a fő, hogy nem történt semmi baj, és mindenki anyukája tud 1-2 rémtörténetet a gyerekkorból :) te majd 20 év múlva Karácsonykor ezt meséled a népes családnak :)
Az együttalvós különösen édi :)

Ancsi,
Enyém kölyök is megfordult etájt és emlékszem milyen büszkén mondogattuk mindenkinek :D mire a védőnő felhomályosított, hogy ez egyáltalán nem biztos, hogy öröm. :? DDDEEE semmi baja nincs, hanem egészséges és okos. (az bizti, hogy kb 2-3 hónapos fáziskésében volt ami a mászás-felállás-járást illeti NA ÉS? ráért) :D :D

Kép
akata

Sziasztok Csajok!

9 hetes aggódós kismama vagyok, és a nőgyógyászom keresem! A jelenlegi dokim szakmailag ugyan rendben van, de több kedvességre és főleg több információra vágyok. Természetesen könyvekből illetve interneten utána lehet nézni mindennek, de azért azt szeretném, ha olyan dokim lenne, aki türelmesen elmagyarázza, amit csak lehet.

Summa summarum, a háziorvosom (aki egy roppant jó fej fazon) dr. Amrein Attilát ajánlotta nekem, ami azért is szimpi mert a honlap alapján illetve az intuíciómra hagyatkozva a Szent Imre korház tetszik.

Gondolom unalmas már ez a kérés, de mégis arra szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok pár sort a korházban szerzett tapasztalatokról illetve a dokiról is légyszi.

Nagyon várom az infókat és előre is köszi mindenkinek!

Pusz
Mózi (Mózes Andi)
mózi

Köszi lányok az ötleteket és a dicsérő szavakat:)

az megnyugtatott, hogy hétvégén kiderült nem csak én vagyok a szerencsés akinek hisztizik, hanem az apja is :lol: :(

Deni: kifestés, gyurma stb ezeket mind csinálja de sose egyedül!! Mindig ott kell, hogy legyek mellette és én is csináljam...

Fibi: Nem tom, hogy ez gyerek függő-e, de Kamilla abszolúte nem találja fel magát és hiába mondom neki, hogy most pl játsz ezzel vagy azzal, egyedül nem fog vele játszani mert az uncsi. Ugyhogy egy kirakó se hatná meg szerintem.. max 3 percre :roll:
Ti hogy vagytok???

Zsan: megtörtem és az lett amit félve mondtál...ma a délelőtti altatás alatt Kamilla minimaxot nézett. Csönd és nyugalom szállt a lakásra, Borka szépen bealudt, majd néztük még egy kicsit együtt a tv-t, majd közös gyurmázás miegymás. Szar érzés, hogy bebuktam a dolgot...de legalább kisimultak a ráncaim 8)
Jaj és tejeskávé: én minden reggel két pohár kakaót iszom meg :oops: a rizstej és haverjai szóba se jöhetnek nálam, nem bírom őket bár biztos szokás kérdése...remélem azért nem ártok annyira vele a babónak :roll:

Sajna Anyut nem tudom hívni segítségül, meg annyira nem is akarok hívni senkit, mert előbb-utóbb úgyis nekünk kell megoldani a napi menetrendet.

Tinu: ha neked megvan UM mobilszáma akkor átküldenéd nekem is priviben? Köszi!

Ancsi: Kamilla irtó gyorsan csinált mindent (kivéve most a bilizést ugye), már 10 hós volt kb amikor már lépegetett és 1 évesen simán járt. És egyáltalán nem lett görbe lába!
Egyébként Bori is úgy ki tud tekeredni oldalra, hogy csak lesek! :o
Majd kiváncsi vagyok Dévényes néni mit mond erre...

Alma: én sajna nem tudok segíteni neked

Curse: nagyilátogatás Adéllal: nem semmi! Nincs véletlenül kendőd vagy ilyesmid amivel magadra tudnád kötni Adélt a Hban és szabad lenne akkor a két kezed és ő is max téged tudna csak tapizni????
rylie

Mózi: hát a szobatársam szült az Amrein dokinál....
szerény véleményem szerint: nekem egyáltalán nem votl szimpa, meg a lányzó is mondta, hogy nem egy "finom" ember, óriás lapát keze van :roll: a szülőszobán is állítólag többen panaszolták ezt...
de ettől persze neked még bejöhet, mint doki ;)
(az infó kb 2hetes)

R
rylie

Sziasztok!

Hogy tudom felpakkolni a várandós vonalzómat? Az elkészítéssel sikerült megbírkózni, már csak ide kéne felpakkolni! :) HELP!

Kösz
Mózi
mózi

[quote="mózi"]S írta:móziziasztok!

Hogy tudom felpakkolni a várandós vonalzómat? Az elkészítéssel sikerült megbírkózni, már csak ide kéne felpakkolni! :) HELP!

Kösz
Mózi

a Társalgó felirat mellett van egy Segédletek, azon belül a profilnál az aláírásba kell betenni a linket [img]és[/img] közé.

kedvet kaptam Rylie tök jó képeitől, s én is nyomok fel kettőt:

Kép

Kép

ancsipancsi

Ancsi,
SZÉPEK!
nagyon!

Rylie,
neked már irtam, csak elveszett a világhálón.
szóval, tudom mit érzel TV miatt, valszeg én is azt éreztem, amikor először a tv elé ültettem Boriszt. :roll:

és sajnos az én kőcöm is olyan volt/van/lesz, hogy egyedül az Istennek sem akar gyurmázni/rajzolni/könyvet nézegetni/kirakósozni.
pech. :roll:

Alma, Mózi,
üdv itt ,sajnos segíteni én sem tudok nektek.
Amrein Attiláról én jókat gondoltam, már amit az iwiwen láttam róla, az szimpi volt.
ennyi.
BB sajnos semmi infóm nincs.
zsancikant

Ancsi! gyönyörűek :lol: :lol: :lol:

gödibarbi

Ancsi: nagyon jók a képek és a lányok! :)

Rylie: nekem UM magánmobilja nincs meg, csak az, amire előjegyzést vesz fel, de nem ő veszi fel, hanem Rozika, vagy Mucika, vagy hogy is hívják.

Kép
Kép
tinu

Rylie,
irtam egy hosszut, de elszállt. ezt jelnek veszem, és nem szólok bele :wink: vagy ha érdekel a véleményem, priviben leirom. mindenesetre én arra jöttem rá az utobbi egy év alatt, hogy kell egy koncepcio, amihez határozottan és nyugodt szivvel tartod Magad. de akkor mindig az legyen a "rendszer", ezért elötte jol el kell dönteni. na ezt megaszondtam rendesen :lol:
(mi kössz, remekül vagyunk, sürü a nyári program :D )

KépKép
fibi

Alma,
én ketteskét Bálint Balázzsal szültem. szerintem próbálgasd a magánrendelö számát gyakran, most lehet hogy szabin vannak, azért nem veszik fel.
fibi

erdekes, hogy minden gyerek milyen szép mostanában. vagy ez régen is igy volt,csak nekem nem tunt fel?

ancsipancsi

Fíbsz,
kíváncsi lennék, mit írtál, már régen volt itt jó kis vita :mrgreen: :lol: :lol:
én abban vagyok következetes, hogy következetesen következetlen vagyok :mrgreen:
és persze két gyerekkel meg egész más és nagyon nem lehet egyszerű ;)

képek, gyerkőcök szépek :D

Bálint Balázs-ügyben sajna én sem tudok segíteni illetve Amrein doktorurat sem ismerem :(

és HIRDETMÉNY:

Óbudai Népzenei Iskolában ősztől indulna 3-4éveseknek foglalkozás: körjáték, éneklés, tánc, amolyan népzenei ovi. Akit érdekel, szóljon nekem, mert az, hogy el tud-e indulni a foglalkozás, függ a gyereklétszámtól. Kb 500/alkalomra ehet számítani és mi mindenképp mennénk Ábellel, ha indul.

Kép

Kép

:D
szrekuc

Köszönöm az infókat! Akkor próbálgatom BB magánrendelőjét.
Szép nyarat nektek! 8)
Alma
f_alma

Ancsi: nagyon szépek a csajok!!! És Lencsének tök sok haja van!

Zsan: akkor jól megszívtuk a magukban el nem játszó kölkeinkkel 8) de remélem majd valamikor valami más téren kapunk cserébe kompenzációt :roll:
tévézés miatt vérzik a szívem, de evvan..csak mindig az jár a fejemben, hogy és mi lenne ha nem lenne tv-nk?? akkor is meg kéne oldani valahogy a dolgot...

Fibi: nyugodtan írd meg a véleményed! Azért kérdeztem ;) és én aztán végképp nem vagyok egy besértődös fajta - asszem :lol:
Olyasmire gondolsz, hogy most azt találtam ki, hogy reggeli után van kb 1 óra tv amig Borkát szopiztatom ill bealtatom. Ahogy Bori belaszik kijövök még 1-2 mese közösen és utána kikapcs és közös játék. Szóval próbálok ebbe is rendszert vinni illetve a lehető legkevésbé igénybe venni a tv-t. Úgy néz ki egyelőre műkszik a dolog. Kop-kop. Bár szegénykém ma kétszer is mondta, hogy "anya jó idő van, menjünk le a játszóra egy kicsit, Borit is vihetjük" és olyan rossz volt mondani neki, hogy sajna várnia kell estig mig apja hazajön és majd csak vele tud lemenni a játszóra :cry:

Szrek: ez az ovi nagoyn jól hangzik!!! De sajna nekünk Óbuda igen messzi van :(

Tinu: Mucika :mrgreen: = Gizus és az ő száma nekem is megvan, azt hittem vagy olyan csókos, hogy tudod a nyakában lógó teló számát is 8)
Egyébiránt: Tünci orrferdülete mikor egyenesedett ki végleg???
Borié még mindig csálé egy csöppet :roll: :P

Rylie
rylie

Nektek alszanak a gyerekek délután? Ábel meg van őrülve egy pár napja :cry: és egyáltalán nem alszik, olyan, mint egy gonosz kis manó, harap és a szemén látszik, hogy mindjárt kitalál és megvalósít valami olyat, amiről tudja, hogy nem szabad, veszélyes stb És egyszerűen látom rajta, hogy álmos, de azt is, hogy kifejezetten dolgozik azért, hogy nehogy elaludjon :twisted: :roll: :?

Kép

Kép

:D
szrekuc

Rylie!
Isten hozott a kétgyerekes létben! ;-)
nálunk annyiban más, hogy mi a nappaliban élünk tkp, reggel oda kijön Lencse, s estig szinte be se megy a szobájába (csak aludni). végig nézi az etetéseket, fejéseket, s Adrikát se zavarja, hogy üvöltöznek mellette. (na jó, néha azért sajna csendre kell intenem)

múltkor írtam a valószerű játékokról. ...
tegnap L. épített egy "kádat " habtapiból, majd az apjának bele kellett "feküdnie", s végig fürdette, pont úgy, ahogy az apja szokta őt. aztán egyszer csak azt mondja, hogy: "apa! fordulj csak az oldaladra! meg kell mosni a popódat is, mert mocskos!". azt hittem betojok a röhögéstől. mondom, hát kakis lenne apa feneke?? erre mondja, hogy nem, csak piszkos volt de nagyon nagyon és már jó tiszta lett. aztán végig is törölgette. (a mosást csak imitálta, vagy nagyon enyhén érintette meg, a törölgetést már egy törcsivel csinálta) és utána apának be kellett rohanni Lencse ágyába (mint ahogy ő szokott) és elbújni...
én egy puffról néztem, és baromi nagyokat röhögtem. kár, hogy nem vettük fel videora.
ezen kívül újabban olyat csinálunk, hogy reggelizni kiülünk a teraszra, s oda visszük a játék pirítót, meg habtapi karikákat, és pirítjuk a cicáknak a "kenyeret", közben eszünk. így elmegy a délelőtt fele! aztán mikor jön a nap, bejövünk.

ancsipancsi

Rylie: á, dehogy vagyok én csókos! :) Tüncinek nem volt ferde az orra, csak lapos. Az hamar helyrejött, szerintem kb. 1 hét. Biztos Boriéval sem lesz semmi gond!

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Sajnos bajban vagyok az idővel,de látom nem vagyok egyedül ezzel.Nagyon sokan eltüntek :(
A srácok remekül vannak,zajlik az életünk. :wink:

Rylie:
gratulálok mégegyszer a csodás hajasbabádhoz!

Ancsi:
látom nálatok is rohan az idő rendesen!

Mutatok pár képet a hétvégéről:
Kép
Kép
És egy büszke biciklitulajdonos :lol:
Kép

petergabi

Deni,
Meglocsollak, nőjjé nagyra :lol: :lol:

Ancsi,
Szerintem se izgulj a forgolódás miatt. Adél is tök hamar kezdte a forgolódásokat, aztán a felállás és menés tök sokára jött el.
Csajaid gyöngyörűek :D és Lencséd játéka pároddal nem semmi :lol:

Rylie,
Magamra kötésen gondolkoztam én is, csak hát oldalt már nem bírom a csajt, a hátamra meg nem merem :oops: Tutti érezné Adél kötés közben, h fosok, ezért nem is merem megpróbálni. De végre a családtagok megszántak, úgyhogy már csak hétvégéken kell bemennem és addig meg párom tud Adélra vigyázni, bár remélhetőleg ezen a héten már nem kell mennem.
Tv miatt meg szerintem ne érezd magad szarul, ha ez kell ahhoz, h nyugodtan meg tud oldani Borka körül is a dolgokat, akkor ez így van jól :wink:

Szrek,
Jól hangzik ez az óbudai dolog, csak nekünk is olyan messze van.
És nálunk Adél alszik napközben, mondhatni még többet is, mint amennyit szokott. Gondolom a meleg rá így van hatással. Kitartást!!!!

Gabi,
De jó képek, kis vigyorik :D :lol:

Kép Kép
curse

Boldog születésnapot - ígyen utólag :oops: - az új biciklitulajdonosnak! :lol:

Zuzi! ti jól?

Pocak! halihó :D !

gödibarbi

Zuzi! a múltkori "bilidilemmára":
http://www.brendon.hu/productsearch/vie ... tid=208299
gödibarbi

Hát ezt muszáj megosztanom Veletek :D úgy néz ki, h pénteken végre valahára hazaengedik a nagyimat :D :D el sem hiszem. Majdnem egy hónapot volt bent.

Kép Kép
curse

Rylie,
P is és M is kiskorában eljátszottak - ideig-óráig magukban. M. akár órákig. De már nem!!! Gondolom egy idő után újra eljátszanak majd.
A tévének pedig inkább örülj. Már hogy hajlandó nézni. Én ugye utálom a tévét, nincs is nekünk de dvd-ket (vagyis youtube-on cuccokat) próbálok P-nek mutatni (volt, hogy már annyira elfáradtam, hogy...). Egy időben lekötötte, de ez már a múlt. Azt mondja megunta :roll: . Hogy lehet egy pom-pom-ot megunni pár alkalom után??
Ha zavar a tévé nem kínálod dvd-vel? Bár helyes dolgok mennek a tévén is (van egy csatorna a legkisebbeknek - szüleimnél láttam). Lenyűgöző!!!! Bár szerintem egészséges felnőtteknél durva tüneteket okozhat de nálunk P. is szereti és én is rá tudok tapadni.

Nálunk már olvasni se lehet nekik, mert M. máshogy akar lapozni és én ugyan tudok egyszerre két könyvet olvasni, de egy idő után azon is összevesznek.
Egyébként én azt látom a két gyerekemen, hogy P-nek nagyon kell a rend és rendszeresség, hogy tudja mi után mi következik a M-nak pedig tök mindegy. A mai napig nem ugyanakkor alszik el napközben, nem ugyanakkor éhezik meg... (Pedig nálunk P. miatt eléggé rendszeres minden, vagyis főleg volt, de még mindig olyanok vagyunk, mint egy félhivatalos hadsereg.)
Ja, és M. még nem jár de mászni se mászik már. Kapaszkodik a kezembe és megy. P. a másik kezembe. Vagy a szoknyámba. Vagy a pólómba. És így létezünk (az utcán, a játszótéren, sőt néha a lakásban is, ami elég kiborító). (Azért ne írja senki, hogy nem kellett volna elkapatnom azzal, hogy vezetgetem, mert P-nél nem is értettem, hogy a fenébe lehet egy gyereket vezetgetni. Ő mászott, majd járt és kész.)

Curse,
Nagyszerű hír a nagymamádról!

És olyan szép képeket láttam megint (visszaolvasni sajnos nem tudtam de a sok szép gyereket megnézegettem)!!Köszi azoknak, akik feltették.

Móni
Kép
Kép
monisa

Curse,
nagyidnak további ++ és jó, hogy hazaengedik végre :)

Ancsi, Gabi
szépek a gyerkők, és igen Ancsi szerintem is manapság szebbek a babák :mrgreen: :D :D

Szrek,
Múlt 7en 3 nap volt egymás után amikor kihagytuk a délutáni alvást. Eredmény: 3 egymást követő éjszaka 10 :!: :!: óra folyamatos alvással :D :D :D csodálatos volt 2 év után! Gondoltam rá, lehet igaza van azoknak, akik ellenzik a délutáni pihenőt mert ez tényleg bizonyította nekem mennyivel pihentetőbb így az éjszakai ájulat. (nekem legalábbis az volt :lol: )
Azóta """""""sajnos"""""" visszaállít a min. 2 órás délutáni alvás és az éjszakai kétszeri ficergés :wink:

Kép
akata

Curse,
éljen, hogy hazaengedik a nagyit!

Gabi!
gyerkők nagyon szépek, édesek, és nagyok! :)

ancsipancsi

Barbi!
Zuzit ne keresd, mert Balcsin vannak.
ancsipancsi

Ancsi :) Csatlakozom a rajongótáborhoz: Lányaid gyönyörűek!! :D :D Zuzis híreket köszi, már épp hiányolni akartam...

Rylie :) Tv miatt sztem ne emészd magad! Most ez van és kész, vhogy meg kell oldanod, ahogy írtad. Majd később, ahogy nő Borka és ki tudtok mozdulni, sétálni, játszózni, stb. majd megint más lesz, ki tudod hagyni a tv-t, mert majd alszik a babakocsiban. Szóval no para! :wink:

Szrek :) Következetesen következetlen :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: Nálunk van alvás szerencsére, igyekszem jól lefárasztani a srácokat és kidőlnek. Ha túlfáradtak, akkor viszont könnyen túlpörögnek, szóval az időben fekvésre figyelnem kell. És ha összebújnál Ábellel elalváshoz, hogy az "ágyba csábítsd"? vagy hogy szoktátok csinálni?

Gabi :) Dorkát Isten éltesse innen is!! Képek nagyon jók és a gyerkők szuperédesek!! :D

Curse :) Éljenek a nagyis hírek!!! :D :D

Móni :) Könyveken összeveszés :mrgreen: :lol: ez nálunk is megy, és a végén kitépik egymás kezéből a könyvet és cserélnek... :lol:

Nem tudom, meséltem-e már, de Bencus már CSAK menni hajlandó, olyan édes a kicsit imbolygó-egyensúlyozó járásával :D :D Bálint meg beleszeretett a kukoricába, tök ügyesen lerágja a csőről a szemeket :D és még a meggyet is hajlandó megenni! :D
denizsa

Sziasztok,
1 hónapos Balcsizás utáni 3 napos pausámban gyorsan Rátok is vetek pillantás :lol: 8)

Rylie,
Neked nagyon gratu a szépséges Borka lányodhoz (is), két gyerkes lét: SZÉP 8)
Én a saját, különbejáratú Borkánknak (nővérem) köszönhetem a Balcsin-levést,mert egyedül a két gyerekkel nem bírnám és ő ránkszánta összes szabadidejét! Szóval nekem csupa szépet és jót jelent ez a név ;-)

Bocsi,de vissza nem olvasta,s nem tudom bírok-e majd...

Rólunk picit:
Ati kézbe kapaszkodva nekiindult a világnak két lábon is, és kilométereket nyom le megállás nélkül.
És ágyban éneklés közben alszik el, és így nem is ébred (általában) hajnali 5előtt, és alvás kb 1/2 7-ig.
És olyanokat mond, hogy apa, meg baba, meg dédi. Én csak nézem és nem térek magamhoz. Lehet, h ogy újabb gyereket kell csinálni, hogy kiélhessem a babázás örömeit :shock: :lol: :lol: :cry:
Eszter meg egyik napról a másikra sokszavas mondatokat nyom, egyszer mikor ámuldova meséltünk arról,h hogy megeredt a nyelve odajött, s odaszólt a családnak: "én nem tudok beszélni" :lol: :lol:
És egyáltalán nem fél az álláig érő vízben ,sőt szedi le a kezem,hiogy hagyjam egyedül pancsolni! :shock:

És megvettük végre a hőn áhított telket is, szombaton megyünk ki először családilag 8) Tervezés is halad, hamarosan hitel-procedúra és ÉPÍTKEZÜNK. Alig hisszük el.

Részemről mindenkinek küldök az én "fölös" pluszaimból, akinek szüksége van rá...Hegyeket tudnék megmozgatni, minden olyan jól halad végre...
Csók és tényleg gondolok Rátok :) :!:

Kép
Kép
szelloke

Sziasztok!

Ismeretlenül kopogok a topikotokban, a segítségetekre lenne szükségem.
Nagy nehezen végre kisbabát várunk, és mivel nőgyógyászom nincsen, most szülészetet keresek.
Lombikkal lettem állapotos, hét év után, úgyhogy nagyon szeretném biztonságban tudni a babámat - ehhez pedig jó szakemberre lenne szükségem.
Viszont a hét év azért nyomot hagyott bennem, fehérköpeny-fóbiám lett, és most nagyon úgy érzem, hogy dúlával szeretnék szülni.

A tapasztalataitokat kérdezném:
1) Szent Imre és a dúlákhoz való hozzáállás
2) kit ajánlanátok jó szakembert?
3) milyen terhesgondozási tapasztalataitok vannak? Várakozási idő/gondosság stb...
4) Milyen a szülés utáni élet a kórházban?

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket (akár privát üzenetben is), és nagyon számítok a gondolataitokra, Ti már olyan tapasztaltak vagytok!!!

Szeretettel üdvözöllek Benneteket!
Egy friss kismama
pvma

Sziasztok!

Szellőkéhez hasonlóan én is két nyaralás közt kukkantok be, délben jöttünk meg Hévízről, ahol a dédink 80. szülinapját ünnepeltük, és jövő héten még vár ránk pár nap Siófok. A gyerkőcök egyszerűen imádják a vizet - a gyenesdiási strand pedig zseniális, mindenkinek ajánlom, tiszta homokos a partja, be lehet sétálni, vagy a szélén leültetni a gyerekeket várat építeni, és a strand olyan, mint egy óriási játszótér, rengeteg fajátékkal, hintákkal, csúszdákkal stb.
Bár most is sokat besegítettek apukámék és a többi rokon is a gyerekekel, az éjszakák nagyon fárasztóak voltak, mind2 gyerek megérezte, hogy nem a szokott helyén van, Liliróza 3-4x is kelt éjjel, és üvöltött, hogy Ciciiiiii :twisted: és mivel egy szobában aludtunk mind, ált. egymást zavarták fel ketten :twisted: ma volt az 1. olyan éjszaka, amit úgy-ahogy átaludtak, és persze már jöttünk is haza :P

még visszaolvasgatok...
Szépek a Péter-gyerekek! :D :D
puszi Mindenkinek!

votiv 8)
votiv

Monisa! én pár hónapig vezetgettem Angit, szóval én leszek az utolsó aki követ dob :lol: . én úgy éreztem neki szüksége van rá, oszt kész :lol: 8) .

Curse! éljen. s tud majd a nagyid otthon segítség nélkül lenni?

Szelloke! éljen éljen a jóhírek :lol: ! no a vállról kézlevételről vízbenre én is így :shock: reagálnék. már szedem össze magam, hogy ne álljak Angi háta mögött amikor mászik fel a mászókán vagy csúszdán :roll: :D :shock: 8) .
szupertesód van :lol: !
ja és ha már nagyon túltengsz enerdzsiben jöhetsz hozzánk festésutótakira :wink:

Ancsi! köszi

Pvma! gratulálok! :lol: :lol: :lol: 7 év :shock:
én úgy tudom nagyon nyitottak dúlaügyben (is). sztem a dúlát érdemes a dokival is egyeztetni vagy csak dúla és ügyeletesdoki verzió? a csecsemősök között van kedves, de az általános vélemény nem túl jó. részemről megkaptam (vagy elértem) amire szükségem volt. nekem az volt a legfontosabb, hogy végig velem lehetett a babó.

gödibarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?