Új privát üzeneted érkezett!

Kép Zuzi és Pannus
Kép Bencus és Tünci ismerkednek
Kép kalapos Ábel
Kép Lencse
Kép Nuk és Réka

Kép
Kép
tinu

Kép Ancsi és Adrika
Kép Lindi Bajnival
Kép Bencus
Kép Bajni telefonál
Kép Fanni és Emma

Kép
Kép
tinu

Kép Pannus
Kép Angi-vigyor
Kép Isti integet
Kép Szrek Ábellel
Kép Gréti
Kép Gréti bibis lába, megcsípte a bogáj

Kép
Kép
tinu

Kép

igaz, dupla annyi idősen, mint Adjita, de itt van Lencse, ugyanabban a ruciban.
ancsipancsi

valaki nem keresett egy ilyen fabicajt?

találtam egyet a teszveszen:

http://www.teszvesz.hu/item382565167_fabicikli.html
ancsipancsi

Zuzi, Pannus, Tomi, Bazsó,
köszönjük a lehetőséget!!!!! :lol: és a türelmet... :wink:

Tinu,
én is örültem, és köszi a képeket!!!

Ancsi,
én csak később olvastam, mit irtál a kép alá, totál azt hittem, Adri az... :roll:
csak az volt furcsa, h ez a cipő van rajta, mert emlékeztem, h nem volt cipő... :lol:

cikkről mindjárt keresek vmit. Érdekes, nekem elgondolkodtató volt.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

egy hsz, ami nekem nagyon tetszett:

Guruljka irta:

Nem bírom az egészet végigolvasni, bocsánat érte.
De egy kicsit had legyek az ördög ügyvédje.
ZPG stílusa olyan pocsék mint egy nyári vírusos hasmenés.
De tartalmilag szerintem 90%-ban igaza van.
Sőt még a felháborodásában is igaza van, mert az Ő szemszögéből az a helyzet amit leír. Ez az ő véleménye, a publicisztika mint olyan pedig azt kívánja meg, hogy valaki a saját véleményét őszintén írja meg, méghozzá abból a célból, hogy gondolatot ébresszen esetleg vitát generáljon. Ezt a cikk megtette, ismerjük már el.

Most pedig had írjam le az én szemszögemet. 90%-ban nézve innen is igaza van gzpnek. Rühellem a pocsék stílusát, de akkor is.

„Adjon az állam még több pénzt, és még később kelljen visszamenni dolgozni, és akkor lesz az országban jó sok gyerek. Bölcsi nem kell, a gyerek maradjon az anyja szoknyája mellett jó sokáig - foglalható össze a Szonda Ipsos felmérésének lényege, melyet a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából készítettek, és amelyet a Népszabadság ismertetett.”

Eddig tán senkinek nem lehet kifogása a cikk ellen, hiszen minden sora igaz, tényeken alapul kb. ezt jelenti a bizonyos közvélemény kutatás eredménye leegyszerűsítve.

„Az eredmény igazából nem meglepő, legfeljebb szomorú.”

Szerintem is szomorú és kicsit sem lepődtem meg rajta. Valóban ez a trend, ezt tapasztalom a játszótéren, az oviban stb. A „bölcsi” kvázi szitokszó.

„Mert mi sem egyszerűbb, mint kérni, kérni és kérni, ha meg a sok kérésnek általában kapás a vége, miért is tennének máshogy az anyák, bár a felmérés nem körükben készült, a biztosok az egész magyar nép véleményére voltak kíváncsiak.”

Kedves anyatársak, hol nem igaz? Nem az van, hogy többet szeretnénk kapni? Dehogynem! Akkor miért gáz ha valaki ezt kimondja? És igen eddig kaptunk, majd hülyék leszünk nem kérni nem? Ráadásul az a nagy igazság is kimondatott, hogy nem csak mi, hanem az EGÉSZ TÁRSADALOM ezt helyesli.

„És a magyar nép a konzervatívnál is konzervatívabbnak mutatta magát.”

Ez nyílván egy vélemény. Amit én is osztok, szerintem is maradi elképzelés, hogy egy asszonynak CSAK a konyhában és a gyerek mellett a helye, amíg csak lehet. Mert ez az eredmény ezt jelenti. Nem azt amit hozzágondoltak sokan, hogy pszichológiai szempontból legelőnyösebb dolgot kívánják a gyereknek. Ezt csak mi olvasott nők gondoljuk így, hogy ezért tesszük. A többiek nem. Ugye senki nem gondolja komolyan hogy Gipsz Jakab sajórötyögei lakos szerint ez azért jó, mert a gyermek mentális egészségének ez az ideális?

„A "gyerek maradjon minél tovább az anyja mellett" felfogás nem csak idejét múlt, de a gyerekre is káros, remek módszer arra, hogy jó sok antiszociális, kommunikációképtelen, de legalább elkényeztetett kisköcsög lepje el az iskolákat és játszótereket. Aztán meg mindent.”

Na hölgyeim itt lehet az én torkomnak is ugrani. Ugyanis pedagógiai végzettséggel, játszóterezős anyukaként azt gondolom, hogy a nők igen tekintélyes része valóban kínjában mérhetetlenül elcseszi a gyerekét. Mondjuk sosem neveznék antiszociális kis köcsögnek egyetlen gyereket sem, és pontosan tudom, hogy ez nyomta ki a biztosítékot az embereknél, mégis pontosan tudom kikre gondolt gzp. És látom magam előtt az anyukáikat is, akik mérhetetlenül boldogtalan nők, akiknek a feszültsége egyre inkább megy át a gyerekükre. Ugyanis manapság azok a nők is otthon dekkolnak, akik mélyen legbelül magukban nem akarnák ezt, csak annyira igyekeznek jó anyák lenni, hogy nem akarják ezt a levegőben pengeként álló szabályt megszegni, hogy 3 éves korig gyereknek az anyja mellett a helye. Barátnők egymás közt is csak laposkúszásban a szőnyeg alatt merik beiismerni, hogy szeretnének dolgozni. Mert ha egy anya nem akar otthon maradni, akkor csak és kizárólag csóró vagy karrierista Pé lehet. Meg egyáltalán minek szült az ilyen gyereket?
Senki nem mondta, hogy minden otthontartott gyerekből problémás gyerek lesz.
De az tény, hogy oviskorú kis terroristák teszik kínossá a mezei hétköznap délelőttöket egy játszótéren. Nem randalírozó 1,5 évesek...
Mert én is látom, hogy egyre több az agresszív, kezelhetetlen gyerek. Egyre több a „nem bírok vele” anyuka. Mi meg, akiknek ez a rendszer is megfelel, mert bírjuk az otthoni lét monotonitását és nehézségeit, szépen eliszkolunk előlük a játszókról és csúnyákat gondolunk róluk. Sőt leírjuk, hogy ezek miatt a nők miatt gáz a játszótér és ezért már játszótérre se trendi menni. Linkeljek be ide erről szóló, itt megjelent cikket? Meg kommenteket? Igen lassan ezeké a szerencsétlen közösségben nem funkcionáló gyerekeké és befordult anyáké a tér. És a terek tele vannak…

„Mellesleg az évekre otthon ragadó anyák tudata beszűkül, kapcsolatukat nem csak a munkahelyükkel veszítik el bepótolhatatlanul hosszú időre, hanem a világgal is, a játszótéri anyuka nem véletlenül lett külön kategória. „

Hát arra is tudok vagy 10 példát, aki a „világról” sem tud. De nem mindenki ilyen meg az sem biztos, hogy ez feltétlenül baj. De ha baj, akkor ne tessék már csak az értelmiségi, netező középosztálybeli nőkben gondolkodni. Meg a fővárosi baba-mama program kínálatban. Vagy ha mégiscsak abban gondolkodunk, akkor is kinek nem szűkült be a gyerek mellett a mozgástere és az élete? Persze hogy beszűkül, ez a gyerekkel jár, mint a kakáspelus! Csak van aki jól tűri, van aki könnyebben visszaáll, de valljuk már be, a többség egyszerűen beletörődik ebbe és lemond a jól fizető és izgalmas munkákról, amikor visszaáll. Helyette (jó esetben) ő lesz a kis megbízható emberke, aki ügyel rá, hogy megmaradjon az állása ha van, mert a gyerekszülés után töredékére esnek vissza az esélyei. És mi ezt hagyjuk. Simán. És még közben azt is gondoljuk, mekkora szerencsénk van, hogy van munkánk 3 év kihagyás után.

„Ugyanaz a ruha ősszel és tavasszal, egy lazább nyáron, meg egy kabát télen.”

Rám stimt, de azért van aki sok energiát és pénzt fordít magára, úgyhogy ezzel nem értek egyet. Tán a többség nem ilyen igénytelen;) ja és én maholnap 5 éve vagyok itthon. De ha egy pasi kívülről így látja, hát így látja.

„Meg a sírás, hogy az állam nem ad eleget. De miért is kell három évig, lehetetlenül kevés pénzzel, havi bő húszezer forinttal támogatni valakit, hogy otthon legyen?”

Tényleg miért? Jó. Én egy köcsög liberális vagyok, aki ezt úgy képzeli, hogy aki kőgazdag az húzzon a vérbe, és ne akarjon gyest felvenni, tartsa el apu. Aki szegény, annak meg ne már egy szaros pelenkapénzzel tömjék ki az arcát támogatás címén, mert megélni nem fog belőle a gyerek, az tuti. És igen a középosztály alsó szegmensben ahol ez a havi 26 ezer húzza ki a szarból a családot, ott igénylés után, egyéni elbírálással kaphasson támogatást, mert a jövő nemzedéke nem mindegy. Tényleg kell a biztonság amikor gyereket vállalunk, hogy ha nagy szar kerül a palacsintába, akkor is van segítség! Nem a támogatás a baj, hanem a módja. Ez a mindenkinek egyenlően és JÁR. Ez a nagy-nagy baromság. Miért baj ennek a megkérdőjelezése?

„Mert történelmileg így alakult ki, meg mert ezzel is el lehet takarni egy adag munkanélküliséget, és addig se önkormányzati segélyt kap az anya, hanem államit. Pedig nem jó senkinek, se anyának, se gyereknek, nekem, mint adófizető apának meg végképp nem.”

Szerintem sem jó. És igen nincs rá más ok, mint az, hogy ezt szoktuk meg és ami még fontosabb: ezzel terveztünk. Szíven ütő dolog, hogy itt változtatni kéne, értem én ezt. De akkor is hátrébb lépve kettő lépést ez rendszer így a többségnek tényleg nem jó. Mondjak nagy szavakat: pazarló, igazságtalan. A társadalmi szolidaritás lényege nem lehet az, hogy mérlegelés nélkül adja ki az állam a pénzt a polgárnak, mert akkor át vagyunk verve. Akkor inkáb azt a pénzt a férjem adójábból el se vegyék! A gyes 26 ezre egy szép parasztvakítás semmi több.

„De ha véletlenül valaki ezt megemlíti, azonnal gyerek-, anya- és magyarságellenes idegenszívű lesz, holott Európa fejlettebb részén évtizedek óta jóval rövidebb időre jár pénz,”

Ez tény, máshol ez nem így megy, pedig azért jobban állnak. Bár az egy másik kérdés, hogy akarjuk e mások dolgát adaptálni.

„mert a nőnek nem a játszótér és a cumisüveg a természetes közege, hanem az alkotó munka. Amivel egyébként jóval többet megkereshet, mint a nyamvadt gyes.”

Na ezt vitatom, tán úgy lenne igaz, hogy a nők nagy részének, és főleg nem egy fél életen át a játszótér és a cumisüveg a természetes közege. És nem, nem minden nő van oda az alkotó munkáért sem. Ez egy erős általánosítás”

„Úgyhogy húzzatok dolgozni anyák, bármit is mond a magyarok többsége.”

Miért kell ilyen pocsék modorban írni egy jó témájú cikket?
Na jó tudom miért, mert ha finomkodik, leszarják. De akkor sem tetszik. Ez van.
De összességében újra és újra átolvastam, hogy vajh hol lettem én leprimitívezve, lekezelve semmibe véve vagy nem is tudom még milyen rosszul kezelve a cikkíró által, de 2 bunkó megfogalmazáson kívül, amiből az egyik ráadásul a gyerekekre vonatkozik, nem az anyákra,
csak azt találtam, hogy az összes nővel együtt le vagyok én szarva és kezelve ebben az ORSZÁGBAN AZ EGÉSZ TÁRSADALOMBAN.
Mondom mégegyszer: engem itt nem a cikkíró degradált, hanem a Szonda Ipsos felmérése szerint az egész ország!
No ez sem újdonság.
De azért annak még örülni is tudok, hogy valaki észrevette, csak ne ilyen pocsék stílusban ember!
Ja és gyesen vagyok…
zsancikant

Zsan: én nem vagyok közgazdász, sem nem értek a politikához és még csak nem is az alanyi jogon járó gyessel kapcsolatos dolgok sértettek, vagy gondolkodtattak el. Egyszerűen felháborít az a feltevés, hogy az anyák rosszat tesznek gyerekükkel, ha 3 évig velük maradnak. És szerintem az a fajta bölcsis rendszer, ami volt a cocilizmusban, és az a fajta foglalkoztatása az anyáknak idejétmúlt. Én azt támogatnám, ha olyan helyek lennének, ahova nem egész napra kéne beadni a gyereket, hanem bármikor és bármennyi időre és mondjuk a munkahelyről bármikor be lehetne menni oda. Igaz, magamból indulok ki, hogy nekem milyen nagy segítség lenne, ha az egyetemnek lenne bölcsije, mert akkor beülhetnék néhány órára könyvtárazni, irodalmazni. És nem találok semmi természetelleneset a játszótérben, meg a cumisüvegben sem. És a bölcsikhez, vagy az ovihoz (vagyis az oda be nem adáshoz) semmi köze nincs annak, ha egy gyerek kezelhetetlen.
Na ezt a kommenthez írtam, csak így címeztem neked a hsz-t. :)

Kép
Kép
tinu

Zuzi: ezer köszönet a vendéglátásért, nagyon szuper volt minden. Remélem lakásból maradt valami egyben. :lol:

Tinu: Képek jók, köszönjük.

Ancsi: én is azt hittem, hogy Adri a képen, csak viccből ráadtál egy nagyobb cipőt, a hasonlóság pompás.

Zsan: nálatok is tiszta Igi imitátor a Memme. nagyon helyes, végre megismerhettem. :-)

Bocs, hogy elrohantam, néhányatoktól még elköszönni sem tudtam, de sajnos dógozni kellett menni.

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi :) Áááá, tudtam hogy vmit elfelejtettem :oops: :Isten éltessen sokáig!!!! :D és első blikkre én is Adrikának néztem Lencsét! de ezekszerint ezzel nem vagyok egyedül :lol:

Zuzi :) Nagyon köszi a bulit, szuper jó volt!!! :D :D :D Anyáknak és gyerkőknek pedig köszönjük a klassz társaságot!!! :D no és persze a finomságokat!! :D

Curse :) Nagyidnak további ++++ok, örülök, hogy már jobban van!! :D Málnát én idén még nem adtam nekik, de nem vagyok mérvadó, mert tök változó hogy melyik gyerekem éppen milyen gyümit hajlandó megenni... :roll: Kaja: csináld úgy, ahogy Te jónak érzed!! (tudod, ahogy a csajok is írták/írják: mindenki más, nincs tökéletes módszer :wink: ), szóval ha attól nyugodtabb vagy, akkor kínálj neki választási lehetőséget, nem ezen múlik sztem a dolog, mert ha jól értem, akkor hajlandó enni (nem az étvággyal van a gond és ráadásul olyat kap, amit egyébként szeret), csak nem kaja-időben mert akkor inkább a cirkuszi műsoron töri a buksiját... nem véletlen a dőlt betű, sztem itt van az eb elvermelve, vagyis ezt kéne kijátszani, nem belemenni a zsákutcájába... :wink:

Tinu :) Köszi a képeket, nagyon jók!! :D

Ríd :) Ezt a vírust már :evil: B-nek bulást! és sok +++++++++! tényleg kár, hogy nem tudtatok jönni, jó lenne már látni egyszer a gyerkőidet! :wink:

Bencus már fizimiskát váltott dél óta, íme az új nyári frizkó (csak hogy legközelebb megismerjétek :mrgreen: :lol: ):
Kép

Kép
Kép
denizsa

kep.tar.hu/luthien és Zuzi-tali galéria

Kép
Kép
tinu

"Ugye senki nem gondolja komolyan hogy Gipsz Jakab sajórötyögei lakos szerint ez azért jó, mert a gyermek mentális egészségének ez az ideális? "

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Köszi Zsanci! Ez most jót tett a rekeszizmomnak :lol: :lol: :lol: ÉS miylen igaz! AZ ország 99 százalékát ezek a Gipsz JAkabok adják ám, nem mi :? Ezért is gondolom, hogy nem kell annyira magubkra venni az általánosításokat.

Köszönöm, hogy eljöttetek, és remélem, hogy tényleg jól éreztétek magatokat :) A jó idő túlzottan is összejött, kánikula lett belőle, de sebaj, megoldottuk!
Tinu!
Köszi a képeket :D ÉS örülök, hogy végre megismerkedtünk.

TAláltam egy nagy fehér hajcsatot. Talán MANókáé?
zuzmo1

Zsanci!
JAj, nehogy azt hidd, hogy az egész HSZ-edből nekem csak ennyi jött le, de ze annyira robbant nálam, hogy le kellett írnom. Egyebekben annyi gondollatot ébresztett bennem, hogy le sem tudnám ide írni.
Meme itt hagyta a ruciját :D

Tinu!
Megnéztem az összes fotót, és olyan jók! Egy csomó mindenről lemaradtam, jó így bepótolni :D

Ancsi!
Adri tiszta Heni :shock: :lol: Most megnéztem a képeket, amiket Tinu csinált Adriről, és összevetve Heniével :shock: :D :D :D És Heniről készült sztárfotókon még szél gépet is bevetettünk :D

Deni!
Bencus nyári frizkója király! Te, hogy mennyire más nálatok a két fiú! Nálunk is annyira más a két gyerek! :lol:

Ríd!
hereverétlen kialvatlan éjszakákhoz kitartást! Jobbulást Nektek, sajnáltam, hogy nem tudtatok jönni.
Óviszünet: ma hazahozta Tomi B-t, és közölte, hogy kezdődik a szünet. Én meg azt hittem, hogy csak egy hét múlva :lol: :lol: :lol: Innentől kezdve nálunk is nagyüzem lesz, félek tőle, de már nagyon vártam.

Fibi!
Sajnáltam, hogy nem tudtatok jönni, remélem, azért bepótoljuk valamikor! Egyébként hogy vagy mostanában? Sikerült kimászni a rosszkedvből?

Curse!
Veled is bepótoljuk, most fontosabb volt a nagyid. Örülök, hogy jobban van :D

Szegény anyósom is túl van az aranyér műtétjén. Anniyra szemetek voltak, úgy volt, hogy szerdán műtik, kedd este beöntés, szerdán hajnalban beöntés, zéró kaja, idegbetegség, nagyon félt, aztán délben közölték, hogy nem fért bele a műtéti rendbe. Este újra beöntés, másnap hajnalban megint, zéró kaja (szegénynek már tök magas volt a cukra :cry: :cry: ), majd este fél 6-kor hív, hogy még mindig arra vár, hogy talán megműtik. :twisted: :twisted: :twisted: (egész nap nem evett, már infúziózták) Végül ma került sorra. Ez akkora szemétség, és embertelenség :twisted: :cry:
zuzmo1

Zuzi,
fehér hajbizbaz Votivé, nem? Deni hozta vissza neki... :lol: :lol:

mindenki akivel ma találkoztam:
nagyon JÓ volt veletek találkozni!!!! Johi, Manoka, Tinu és a többiek! tényleg... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuzi,
nagyon köszi a partit, mi nagyon jól éreztük maginkat és remélem, nem hagytunk nagy mocskot :D

Tinu,
köszi a képeket

Ancsi,
helyesek a csajaid :D

és mindenkinek, anyósoknak, nagyiknak, kicsiknek-nagyoknak +++++++++++++, akinek kell!!!

kidőlés

Kép

Kép

:D
szrekuc

szép napunk volt ma Veletek, Zuziéknak hála a vendéglátásért :)

fehér csat a zenyim, meg a karkötő is megin ott maradt, bocs Zuzi :oops: :)

képek gyönyörűségesek és líraiak, Tinu, köszi! :) Ancsi fotóit is várom! :P
puszi

votiv 8)
votiv

Votiv: megnéztem, Perilla krémnek hívják azt az ekcéma ellenit. De lehet, hogy nem annyira Lilinek való. Még nem néztem utána a neten.

Ancsi: amit mondtam, annak a joghurtos cuccnak a recijét beteszem. Gondolom, igazi háziasszonynak (mármint nem olyannak, mint én :) ) nem újdonság, de én először csináltam ilyen zselés cuccot, mit. Tényleg nagyon fini.

Gyümölcsös joghurtcsoda
Hozzávalók:
3 doboz natúr joghurt
1 kis csomag zselatin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db őszibarack (de lehet banán, eper, málna, sárgabarack)
Elkészítés: Egy pohár joghurtot felfőzöm a zselatinnal (ügyeljünk arra, hogy ne csomósodjon be). Amíg fő (kb. 3 perc), egy külön tálban összekeverem a cukrot, vaníliás cukrot és a maradék 2 doboz joghurtot. Ezt összekeverem, és jöhet bele a felkockázott gyümölcs. Ha ez megvan, az egészet kuglófformába öntöm, és a hűtőbe teszem 2-3 órára, míg megszilárdul.

Na most gyorsan húzunk gyerekszigetezni. :)

Kép
Kép
tinu

Képek nagyon szuperek :D Jo sokan voltatok :D

Zuzi,
köszi, minden oké :) rendszeresen jógázom, azóta sokkal több az energiám, derekam is kevésbé fáj, és agyilag is jobb a helyzet :lol:

KépKép
fibi

Fibi!
"agyilag is jobb a helyzet" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Szülinap hogy telt? Volt torta? képet nem teszel föl?

Tinu!
Én is szoktam joghurt tortát csinálni, Zsanci és Ancsi már tesztelték :lol: Annyiban más, hogy én 1 deci vízben főzöm föl a zselatint, és azt keverema joghurtba, és így tuti nem lesz csomós. ÉS az enyémbe tejszínhab is kell :D Hullalát szoktam bele tenni. nyami :)
JA, most olvasom, hogy akkor én igazi háziasszony volnék 8)

Votiv!
AKkor nyitok egy fiókot nálunk Neked :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Aztán egyszer csak azt veszik majd otthon észre, hogy elköltöztél 8)

és ma kicsit kiakadtam, menbtünk a Savoyába, és a turbo kölyök boltban megszűnt a játszóház, a felére összezsugorították a játékbolt részt, és a többi részen lakberendezési tárgyakat árulnak. A gyerekek simán törhetik-zúzhatják az étkészleteket, virágtartókat, stb
:twisted:
zuzmo1

Zuzi,
igen, volt öszibarackos torta, Baján a szüleimnél ünnepeltünk mult vasárnap. Képet készülök feltenni pár napja, de Zs is kell hozzá, és ö szokás szerint elhavazva.... (esténként meg traccspartizunk a szomszédokkal :)) De majd nem usszátok meg, és Deniék látogatásárol is lesznek fotok a srácokrol :)
fibi

Zuzi :) Úgy látom, nyithatsz egy talált cuccok-fiókot :lol: :lol: Turbo kölyökkel mi is pofára estünk múltkor, csak akkor még nem voltak lakberendezési cuccok, hanem a tomboló sarok tűnt el :( kár, számomra ez volt a vonzereje a boltnak :?
Bence-bókot köszi, tényleg csak kívülről hasonlítanak a srácok (így rövid hajjal Bencus tiszta Bálint-klón lett :lol: ), de egyébként ég és föld :D Pannus viszont annyira csajos, hogy nem lehet Bazsóval összekeverni! :D Estére érezted még a karod? :wink:
Bölcsis szünet :mrgreen: :lol: :lol: akkor még jó, hogy mondta Tomi! lett volna meglepi hétfőn... :lol:
Anyósodnak +++++, ez már tényleg embertelen :( :(
Jaj, és még1x köszi a gurigurit, Bencus már 2x használta is! mármint rendeltetésszerűen, mert egyébként roppant hasznos dolog ez, lehet benne játékot tárolni és szerelni :wink: :lol: :lol: de leginkább nagyon bátran egyedül jár (ha megfogom a kezét, akkor meg szinte rohan, úgy már annyira megy neki :D )

Tinu :) Recept jól hangzik, majd teszteljük, van itthon minden, ami hozzá kell :D (bár joghurtot még sosem főztem, én is vízzel szoktam, mint Zuzi) Sziget milyen volt? Tünci mikor aszik napközben? elég jól bírja a strapát :wink: (vagy csak nekem tűnik így?)

Fibi :) Hajrá jóga!! :D Tényleg, szomszéd sünik megvannak még? Zsolo ezen a hétvégén nincs otthon? győzöd egyedül?

És ezt még muszáj megosztanom Veletek: a múlt éjjel Bálint pelus nélkül aludt!!! persze ez még nem nagy szám, viszont nem pisilt be!!! (ez már nagy szám :wink: :D :lol: ) és ő maga kérte, hogy ne adjuk rá pelust, alig hittem a fülemnek 8) Ezzel kapcsolatban egy kérdés: tapasztalataitok szerint mi a jobb, ha beviszek egy bilit az ágya mellé vagy ha szól nekünk/megtanul éjjel kijárni a wc-re??
denizsa

Még egyszer nagyon köszönjük Zuzi :lol: . Szuperül éreztük magunkat :lol: :lol: :lol: !
( Még mindig olyan hihetetlen, hogy a csajom így vagánykodik. :lol: )
ja és két hajcsatott is elveszítettünk (picik) :oops: , de nem fontos!!!

Ancsi! nem is mondtam, hogy a csajod aerobicórát adott nekünk a kertben :lol: . ja és Bach helyett esetleg lenne Diótörőd?

bölcsi: látom Zuziéknál ügyesen belenyúltam az aktuális témába (pedig előtte nem olvastam mi folyik itten). ha nem vagyok akkor is itt vagyok... :wink: 8)

Tinu! csak én bénáskodom vagy más sem tudta letölteni a képeket? regisztrálni kell? úgy látom igen. no megpróbálom még1x

Deni! pelus nélküli Bálintnak wow és nagyon szuper az öcsi frizkója :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

a csodatopik hatására rögtön sikerült megnyitnom a képeket :lol: :mrgreen: :oops:

ja és Zsan overhörd a bábás témát. tudtad, hogy a Kata is (ha jól emléxem) agrármérnök, s a harmadik gyerek után váltott pályát :wink: 8) :D
gödibarbi

Deni: jó volt a gyereksziget, szerintem még megyünk ki. Nagyon sok program van, úgyhogy szerintem minden gyerek talál magának valami kedvére valót. Amúgy TÜnc i mostanság már csak egyet alszik és ha nem megyünk sehova, akkor kb. f11-11 körül szokott bealudni, és alszik egy kb. másfél órát. Mikor Zuzinál voltunk, az kicsit kivételes nap volt, mert nagyon korán kelt és még délelőtt aludt egyet babakocsiban. Így aztán bírta délutánig, és Szrek kocsijában aludt be hazafelé.
Bálintot szinte nem is láttam a talin. Bandázott a többi gyerkőccel?

Barbi: örülök, hogy megoldottad. :)

Kép
Kép
tinu

Szia cssajosok:)
kicsit elmaratam, mert munka volt ahéten ezerrel.
most meg nem győzök olvasni:) látom tali is volt:) huuuu mennyi jókedvű gyerök:))
jó hétvégét mindenkinek:)

Kép

Kép
rozsakatica

óóó be kár, hogy buktuk ezt a partit, de hát evvan, majd legközelebb :)

ÁBELNEK FANNINAK ÉS ANCSINAK IS BOLDOG SZÜLINAPJÁT!!!!!!

Szuper, hogy Boti is jobban van már, Fülesnek +++++ az afta qva szar betegség és sajna ha egyszer befészkelte magát a szervezetbe akkor bármikor újra előjöhet :twisted:

Nagyiknak is jobbulást!++++++

Anginak grat a nagylányosodáshoz (cicimentesség)

Bálintnak az első száraz éjszakához :)

Ezt az oldalt még csak futtában olvastam, szal ha valami lemaradt akkor bocs.

Cikkről mindent elmondtatok már amit én is gondolok.

KÉRDÉS HEGYEK:
1. Tejbelövellés: nem olyan mint az elsőnél, igaz, hogy akkorák a didkók mint a görögdinnyék, de cici utáni fejésnél alig tudok vlamit kipajszerolni pedig érzem, hogy van még benne mert feszül. Nem folyik a tej a ciciből, mert Kamillával az volt, hogy szoptattam az egyikből közben a másikból is folyt. Ez jó van igy?? Vagy normális, hogy máshogy van mint volt? És miért nem jön fejésre ki semmi?? Lehet, hogy nem vagyok elég kitartó?? Kb 10 perc után feladom. (utálok fejni, de félek, hogy begyullad a cici :? )

2. az már normális, hogy Borka kissé darabosat - túrósat kakkant??? Színre már szép aranysárga szal igazi anyatejes, csak már nem emlékszem, hogy ez a darabosság nem-e rosszat jelent? :roll: pl, hogy nem tudja megemészteni rendesen a tejet vagy ilyesmi...

3. 29 fok van a szobában. Szerintetek egy vékonyabb pamut kezeslábas rugi sok vagy jó? Vagy elég lenne egy ujjatlan bodri+zokni??

Osszátok az okosságot!!! :)

Egy picit rólunk:
Kamilla eddig nagyon rendi, oda van a tesóért. Puszilgatja, együtt fürdenek (kiskád rátéve a nagykádra, Kamilla persze a nagykádban), délutáni alvást egyedül csinálom: Bori a cicin, mellette Kamilla úgy olvasok neki és szerencsére utána bealszik mindkettő. Egyébként Borka irtó alvós bébi és nyugodt is. Úgyhogy azt hiszem megörökölhetjük a Buddha címet Memétől 8)
Keddig még itt van sogórnőm, szal a reggeli cicizéseknél mindig van aki lefoglalja Kamillát, szerdától indul az élet hármasban.
Egy bajom van már csak, hogy még mindig nem tudok rendesen ülni a seggemen amitől sík ideg vagyok, mert bosszantó, hogy ezért szenvedtem annyit a gátvédelemmel és kb most ugyanott vagyok, mint Kamillával :x VAn bent egy varrat ami qva szúr és húz és áááá
Ja: Ancsi a csecsemősőknél tudtam netelni, Kati doktornéni segedelmével amit ezúton is köszönök, tök jól esett ;)

Na hirtelen ennyi!
Rylie
rylie

Rylie: nekem is hasonló volt, hogy a fejés nem mindig indította be a tejleadót. Próbálj úgy fejni, hogy miközben szopik Borka az egyik ciciből, addig fejjél a másikból. Egyébként emlékszem, hogy mikor nekem belövellt a cicim, akkor iszonyú kemény volt és egyáltalán nem tudtam belőle fejni, nem indult be a tejleadó. Én nem csináltam vele semmit, szépen visszament a keménység és nem is gyulladt be. De lehet, hogy ez csak szerencse volt. Én még 10 percig sem bírtam a fejést. :oops:
A kakának bármilyen lehet az állaga, színe, szinte minden normális tudtommal (kivéve a véres kakit persze).
Én lehet, hogy hagynám rajta a vékony pamut rugit. De úgyis látod, hogy izzad vagy sem, nem? Ha izzad, akkor vedd le róla szerintem.
Ügyesek vagytok az altatással! Borka pedig egy szent, nem is Buddha. :D

Kép
Kép
tinu

Barbikám,
csak nem rákattantál Csajkovszkijra? :) van! és van Hattyúk tavám is! és Bachom is! már csak cdt kéne vennem, csak olyan egy balfék vagyok, hogy hiába voltam szombaton a Mammutban, nem maradt rá idő, mert melltartót hajtottam mindenfelé. de úgyis soká taláxunk :), addigra ígérem meglesz!

Tinu!
Zuzi joghurttortája is tök jó, és tejszínhab nyami! :))

Rylie,
gyanítom, hogy a tejleadó reflex nem műxik rendesen még. nekem a tej elejében csak Oxitocin szipkázásával jött csak le (oxi ampullából vattára, bele az orrba és úgy...) , de egy egész napi meló volt! szerintem hamarosan beindul nálad, legalábbis a kórházban azt mondták, hogy ez magától is beindul, csak oxi segít.

túrós kaka a teljesen normális széklet!!

és én lenni paraanya, én ma egy szál rugiban tartom, body nélkül, de eddig még az is volt rajta. azért rugiban, hogy azért lábán kezén is legyen cucc.

fejés: ha beindul a tejleadás, akkor olyan 7 perc alatt jön le egy ciciből a tej 90%-a. (nekem olyan 10 perc) de van, hogy kicsit agyusztálni kell ahhoz, hogy be is induljun. a cici "tövétől" a bimbók irányába noszogatni kézzel, mintha ki akarnánk tolni belőle a tejet.
nekem most 3 napig lövellt, én is nagyon fostam a gyulladástól, de aztán megoldódott. három napig dög kemény mellekkel, nem volt semmi. (és tkp 4 nap volt, mert már a kórházi napon kezdődött)
mivel fejsz? ha kézivel, akkor változtatgasd a sebességet. egyszer nagyon gyorsan, egyszer lassabban, hátha az ingerli.

ancsipancsi

Sziasztok :)
hú de jó kis buli lehetett :D én ezidő alatt lyukasra lőttem a kollégáimat egy régi laktanyában :mrgreen: (paintball :) )

És most szóljon az exóvónéni :) : amikor kiscsoportom jött, annak kb fele bölcsis volt, másik felel otthonról jött. A bölcsisek sokkal szociálisabbak és önállóbbak voltak, de gyorsan behozták őket a többiek. Nemigen találkoztam olyan gyerkőccel aki lelkileg megsínylette volna a bölcsit, az is igaz hogy 2 éves kor előtt nemigen mentek bölcsibe. :?
Ákosnál én kifejezetten azt látom, hogy hiányzik neki a gyerektársaság és - lehet nagyon rossz szó - mintha unatkozna már otthon néha. Nem azért mert nem csinálunk ezer és egy dolgot vele és mert egy óvodára elég játéka van :) hanem mert ő egy társasági lény (ikrek). Szerintem neki kifejezetten jó lesz ha Augusztusban félnap bölcsibe megy. Ha nem, akkor nem erőltetjük.
Amikor gyerekek veszik körül, ugrásszerűen feljődik a beszéde és egy sor dolog amit tőlük les el.
Summa: egy biztos - gyereke válogatja, de lehet hogy 2 éves kor után a bölcsi kifejezetten hasznos a gyerekeknél. Erről többet majd pár hónap múlva, az is lehet hogy majd hamut szórok a fejemre :wink:
Apa viszont a nőkről és a gyesről a múlt hétről: "minden tiszteletem a nőké, sosem gondoltam volna, hogy ez ilyen harcos feladat még egy viszonylag nyugodt és EGY gyerekkel is!" :mrgreen:
Erről csak annyit kell tudni, hogy ő is a gyes nehézségeiben kételkedők közé tartozott régebben még 2 gyerek után is.
Lehet, hogy az első feleségének rossz volt a PR-ja? :mrgreen:

Kép
akata

én fotóim majd jóóóóval később lesznek fenn
másik gép kell hozzá

ancsipancsi

Rylie :) Széklet sztem nem gond, de ha kételkedsz, kérdezd meg nyugodtan a védőnőt/gy.dokit, elvileg gyakrabban kell úgyis látogatniuk, mert "korábban" mentetek haza a H-ból, talán még mintát is mutathatsz :wink:
Fejés: nekem eleinte másodjára is folyt az "éppen nem használtból" is szopi közben, de nem fejtem. én aztán nem! (egyrészt úúútálok fejni, másrészt lusta voltam ezzel gyökölni, inkább gyakrabban szoptattam) alig használtam pár alkalommal a tejszívót és jelentem: túléltem! (gyull. és egyéb fincsiségek nélkül) Én nem erőltetném és nem paráznék, de ez én vagyok...
Ruci: 1réteg ruha sztem bőven elég ebben a melegben, és ha bátor vagy, akkor nyugodtan lehet rövidujjú, térdigérő vagy csak egy body zoknival :wink: (asszem én olyan lenge napozót adtam rá anno és egy zoknit)

Tinu :) Igen, Bálint is ott volt a talin, csak tök jól elvolt a többi gyerkővel :wink: :D Gy.sziget tényleg tök jó lehet, kár hogy tőlünk picit messze van...

Kata :) Pr :mrgreen: :lol: Nálunk is azóta értékeli apa az otthonlétemet igazán, amióta ő is vigyázott egyedül a kölkökre :wink: :lol: bár ő mindig is nagyon segítőkész volt, nem panaszkodhatom :D És igazad van, persze hogy függ a gyerektől is a böli, mindenesetre drukkolok!! A nagyfiamnál szóba sem jöhetett a böli, a kisebbik viszont annyira más személyiség, hogy még minden lehet...

Éjszakai pelusnélküliséghez kapott gratulákat köszönjük, eddig 2 száraz és 1 nedves éccaka a mérleg, remélem lesz ez még jobb is :)

Hű de eltűnt mindenki, ez a nagy meleg KO-val győzött :mrgreen: :lol:

Kép
Kép
denizsa

Deni, :)
éjszaka pelus nélkül??? húha, de jó! nálunk még a bili is a tisztes távolságból elkerülendő dolgok közé tartozik :D :D
Ja, enyém Apa is azért változtatott a véleményén, mert ő van gyesen :wink: én meg esténként hazatérve felrakom a lábam az asztalra, kérem a sört és foci EB-t nézek :mrgreen: - álmomban - amúgy meg pótolom az egész napot a kölykömmel :) a rendelkezésünkre álló maradék 4 órában.

Kép
akata

Helyzetjelentés: tegnap 34 C fok volt kinn délután, s úgy érzem, hogy ma ez a rekord is dőlni fog. (van egy min-max hőmérőm, ami jegyzi, hogy mi volt a mért lemgagasabb kinn és benn, mert mérésbuzi vagyok) majd tudósítok
tegnap Zuziéknál pancsoltunk délelőtt, mára meg kitettem egy kb. 70 cm átmérőjű (szegény nagy Lencsém) felfújhatós medencét az erkélyre, bele hidegvizet, s reményeim szerint délután 5-re felmelegszik és lehet benne fürdeni. a gáz, hogy a szomszéd meghosszabbítatta a teraszát, így gyakorlatilag bármi lefröccsen, a cuccaira megy. persze ma beszéltem vele, és azt mondta, hogy nem baj, blablabla, de gondolom nem örül neki. viszont én meg annak nem örülök, hogy Lencsém fő levében.

GYEREKSZÁJ:
kettő jót röhögtem tegnap és ma:

1: főztem gyerekteát Lencsének. (úgyis 2 napja nem kakkantott és kell a folyadék, gondoltam megpróbálom) megkóstolta és köpött egyet, hogy aszondja: "pöhhh, ez nadon jossz! tegyél bele szutjot, mejt nem ejéd édes!" :DDDDDDDDDD nagyon röhögtem, mert naívan azt hittem, hogy be tudom csapni az üres teával :)...
hogy honnan tudja, hogy cukorral kell édesíteni, ne kérdezzétek, mert még talán sose ivott cukros teát. aztán tettem bele mézet, de attól is köpött egyet. :D végül egy pötty édesítőt, ami miatt meg lelkifurdancsom van. lehet, hogy kockacukrot kellett volna tennem bele. :( van itthon Steviám is, de mivel az zöld, s a levesben se szereti a "virágot" (zellerszár), így meg se próbáltam...

2: tegnap du. aszontam neki, hogy "te! mi lenne, ha alváshoz most nem adnék rád pelenkát?". erre ő: "hát bepisilnék, az lenne!". :DDDDDDDDDDDDD

ancsipancsi

Köszi a megnyugtatásokat és szerencsésen megindult a tejszivárgás nálam is, azaz szép pecsétes a felsőm, mert melltartót nem merek hordani, mert Kamillával is attól lett mellgyulám :?
Szerintetek attól lesz-e lógós a cici ha hord az ember lánya cicitartót (azaz nem az izmok dolgoznak) vagy attól ha nem hord??? :roll: Anyu szerint a hordástól ereszkedik meg...nemtom..Kamilla után szépen visszaállt a miniméretre, de most elbizonytalanodtam, hogy nem-e kéne mégis valami tartószerkezet... :roll: szerintetek?

Kakira a védőbanya azt mondta, hogy a felesleget küldi ki túró formájában. Szal no para.

És Deni a fejést én is rühellem és úgy tűnik most megmenekülök tőle, mert szopi után kb 5 ml-t tudok még kicsaklizni és azt meg hogy a rákbe tegyem félre rosszidőkre?? Szal sajna sírva de megy a csapba és asszem félrerakom a fejőt én is.

Tegnap ráültettem Kamillát a wc-re...persze semmi :( hát lassan nekiállok erre a pelunélküli projektre én is, mert két gyereket pelenkázni nem egyszerű történet...

Ancsi: nálunk tegnap a szobában este 31 fok volt.. :o szal kövezettek meg, de ment a klíma egész éjjel 28 fokon, persze a lamellákat teljesen az ablakra fordítottuk és igy egyik gyerekre se ment közvetlenül. REggel is még 29 fok volt a szobában de legalább valamelyest tudtunk aludni. A délutáni pancsiért irigyellek, sajna mi csak délelőtt tudunk kint lenni az erkélyen, mert du egész estig süt bennünket a nap :(

Öltözködés is megoldódott: sima bodri+kis zokni azt jóvan. Éjjelre húzok rá még egy hosszú nacit. Irtó meleg van nálunk és Borka pikk-pakk olyan vörös lesz, mint a főtt rák, igy meg egész szép színe van, szóval...

Böli/ovi: hát én most azt sajnálom, hogy a játszóról az összes Kamilla korú gyereket felvették oviba, egyedül minket nem :( szóval nemigen lesz korabeli gyerektársasága :cry:

Kata: sörivás és foci :lol: :lol: kár, hogy én igazán egyiket se szeretem...

Ancsi: gyerekszáj aranyos

Rylie
aki annyira szerencsés, hogy a délutáni alvást együtt nyomják a gyerkők 8)
rylie

Micsoda képek :D biztos nagyon szuper lehetett a buli :D és nagyon sajnáljuk, h nem lehettünk ott :(

Tinu,
Képzeld azóta hétvégén újra kínáltuk Adélt málnával (persze anyós erőszakoskodott, h majd ő is megpróbálja Adélnál :roll: ) és megette, sőt mi több falta :?

Deni,
Bencus új frizkója :D Hajrá éjszakai pelus nélküliség!!! :D :wink:

Zuzi,
Szegény anyósod :( emberetelen amit műveltek vele :evil: Sok ++++++++ Neki a gyógyuláshoz!!!

Rylie,
Látom azóta a kérdések meg is oldódtak. Szuper, h ilyen jól telnek a napjaitok és ne izgulj menni fog totál hármasban is :wink: Az viszont azért kiakasztó, h gátvédelem után is ennyit szendvedsz :roll: :? Lógó cickó témában nekem eddig (legalábbis a szoptatásig) az volt a véleményem, h minél kevesebbet cickótartóval. 18 éves voltam, mikor először vettem fel és nem tudom, h ennek volt-e köszönhető, de nem lógtak :? Aztán, h volt a szoptatás, azóta lógnak egy picit. Itthon nem hordtam szoptatás alatt melltartót, csak ha elmentünk vhova. Szóval nem tudom. Azt hiszem nem sikerült segítenem :oops:

Kata,
Párod :D :lol:

Ancsi,
Lencsi dumája :lol: :lol:

Kép Kép
curse

Rylie,
Kriston Andi szerint kell melltarto. (sztem nem attol alakul ki mellgyuszi...) Örülök hogy jól vagytok, és megoldodnak a dolgok :)

KépKép
fibi

Rylie,
úgy tudom, h a klímát max 10 fokkal hidegebbre lehet állítani, mint ami kint van (hogy mikor ki-be mászkál az ember, ne üsse meg a guta), úgyhogy én biztos, hogy 25 fokra állítanám. és nálunk is menne, HA LENNE! :/ sajna nincs, s a férjem nem is akar, neki nagyon jó a klímás iroda, klímás kocsi, azt a 2-3 órát, amit este itthon tölt (majd alvás) meg kibírja a melegben is.
cicilógás: genetikai dolog. ha úgy vagy kódolva, akkor lógni fog. meg ha mázsás súlyt aggatsz rá. :) de szerintem amúgy nem. meg tudod, van a két álláspont. attól lóg, hogy tarjta valami és ellustul, vagy attól lóg, hogy nem tartja semmi és nehéz. tégy úgy, ahogy a legjobb neked!
én egyébként nem tudok csak ilyen gumírozott izét elviselni magamon, ami olyan, mint egy trikó, de mégis cicifix. (bebújós) musz hordanom, mert nem bírom, ha folyik , csöppen rajtam a tej! :)

ancsipancsi

lányok,.
légyszi szavazzatok a zene.hu-n a ruzsa magdi fan klubra. Unokatesómék csinálják a honlapot, sztem nagyon igényes, és nagyon szeretnének nyerni!
előre is köszi! 8)
zsancikant

Kata :) bili, mint "tisztes távolságból elkerülendő dolog" :mrgreen: :lol: ja azt nálunk is kerüli, a wc-t használja 8) :lol: és a múlt éccaka is száraz maradt a lepedő! a titok az, hogy legalább 1x ki tudjon menni csurizni, ha átalussza, akkor van gond :roll: de Ti még ráértek :wink:
Hú, én még annyira nem tudom elképzelni, hogy meló és csak este család... persze előbb-utóbb eljön ez is, és bár néha igencsak fárasztó a 2kölök, mégis jó velük :)

Ancsi :) Gyerekszájak :lol: :lol: Én aszittem, Lencsi már pelus nélkül alszik.. emlékszem Adrika után volt ilyen gondotok, azóta mi újság e téren?
Pancsit meg jól csinálod, ha a szomszéd is rábólintott, akkor meg ne izgasd magad! Mi is a kertben nyomtuk a pancsit, de hihetetlen, hogy mennyire meleg van, szinte csak árnyékban lehet kibírni :?

Rylie :) Melltartó: Jól írja Ancsi, sztem ez olyan mint a terh.csíkok, van akinek lesz akármit csinál, van akinek meg nem. :roll: Pelus: drukkolok Nektek nagyon!! bevallom, mi pont azért vártunk eddig, mert nekem könnyebb volt 2 gyerkőt pelusozni, mint áll. odafigyelni-kérdezgetni, ruhátcserélni, takizni, stb., de ez bizti mindenkinél más. Örülök, hogy ruci- és kaki-dolgok gondok megoldódtak! :D :D

Curse :) És Ti hogy vagytok?? Nagyid bent van még a H-ban?
denizsa

Deni!
most már kevésbé pisil v. kakil be, csak úgy, mint általában, néha becsúszik. de hiába szobatiszta 1 éve nappalra, éjjelre és alvásra még nem akar leszokni a pelusról sajna.
ancsipancsi

Zsanci!
Szavaztam :D Bár vérzik a szívem Ákosért 8) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
MA láttam, hogy még Memzi sárga kabátja is itt van nálunk :oops: :lol:

Rylie!
Szuper gyerkőceid vannak :D

Barbi!
Bölis hsz-edet nem értem :oops: :P
cipő még nem került postára, de igyekszem, csak hétfő óta mindkettő itthon van, és kettővel nem szívesen megyek postára, de talán holnap Tomi fel tudja adni Most épp Tunézia felé repül, tök nagy viharban repültek Frankfurtig :cry:

és ha már pisi-kaki téma van, ma BAzsin egyáltalán nem volt pelus, még a kocsiba sem adtam rá, és a délutáni alváshoz sem. (egyszer pisilt be délben, akkor már nagyon fáradt volt, egyébként végig szólt, nem is kellett nagyon kérdezgetni) Este kicsit gondolkodtam a dolgon, de még inkább adtam rá. Szóval alakulunk :D

Kép
Kép
zuzmo1

Kata!
Olyan megynugtató, amiket írsz :D

Rylie!
Még mindig szobatisztaság: szerintem is kényelmesebb a pelenka :oops: :lol: mármint a szülőnek :oops: :P

Ancsi!
Lencse dumáján állandóan dőlök :lol: :lol: :lol: De a mocstos pofájutat eddig a nyerő! 8)
zuzmo1

Ancsi! Anginak szeretném a Diótörőt 8) .

Rylie! én úúúúúúúúútáltam fejni, s csak akkor tettem, ha Angi vmiért nem cicizett (hála rövid ideig volt, hogy az egyik cicit nem preferálta, de valszínű csak azért mert nagyon spriccelt neki). melltartó ügyben csatlakozom a többiekhez (2féle nézet oszt döntsd el melyik tetszik). jómagam amilyen kedvem van, de ha "vhová" megyek akkor inkább a melltartó.
hajrá az első (s persze a többi) naphoz :lol: ! majd írj - ha tudsz

Zuzi! a homokozónál rákérdeztem, hogy csak engem találnak meg a trendiabölianyukák vagy tényleg ez a trend? nem mintha a trendivéválásomon dolgoznék :lol: :wink: 8)

Tegnap volt az uccsó vizsgám, s délután már negyedóránként éreztem, h mindjárt elájulok, szóval felépítőben.
Angi (itthon) egész nap bugyiban nyomja. Ugyan figyelni kell, de naaaaaaaaaagyon ügyes :lol: .
S falja a gyümölcsöket. ÚÚúúúúúúúúúúúúúúgy örülök neki :lol: . Tegnap épp a faepret fedezte fel anyukámmal és uncsitesóval, s úgy hozták haza mint egy vámpírszereplőt :mrgreen: :lol: :roll: :lol: .

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Sziasztok!

Barbi!

Gratula!! De jó neked, nekem még 2 vizsga hátravan, csütörtök és péntek! Drukkoljatok!! A tegnapi vizsgám meg 5-ös lett, úgyhogy most happy vagyok! :D :D :D

Zuzi!

Tali nagyon jó lehetett. Képek nagyon szuperek! :)
És gratula a pelusnélküliséghez! Azért nem olyan kényelmetlen a pelusnélküliség és sok pénzt lehet vele spórolni! :) És a szemetes kukában is elfér a szemetünk. :)

Bendi egyébként már állva nyomja a pisit a wc-be :) Bili nálunk se kellett sokáig, a wc jobban tetszik, biztos azért, mert anya meg apa se a bilit használja :mrgreen:

És nálunk érdekes de nincs gond az éjszakával, végig alszik és reggel pisil.

Den! Barbi!

Nektek is gratula! :)

Kaja kérdésben meg Bendi is olyan, hogy egyszer megeszik valamit, egyszer meg nem. Mostanában pl. a zöldségeket nem akarja megenni, szerencsére a gyümiket igen. De múltkor anyósom rántott padlizsánt csinált és azt falta. Lehet, hogy a panír íze miatt nem tűnt fel neki, hogy az zöldség. :lol:

Na megyek tanulni, mert ezt a két vizsgát még le kéne nyomni valahogy.

ruz
ruzicsky

Barbi,
gratula a vizsgáidhoz!

Ruzy!
hajrá vizsgák!

Zuzi!
tegnap addig könyörögtek a szomszéd lányok, hogy Lencse lement hozzájuk pancsolni kicsit, s akkor L. elkezdte okítani a lányokat. :) mondta Esztinek, hogy menjen ki a medencéből a fűre, hogy ő most jól tudjon ugrálni. Eszti mondta, hogy nem. erre Lencse: "de miért? kint nagyon sok hely van, elférsz!" :D

ancsipancsi

Ancsi,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zuzi,
köszi, h szavaztál, még ha a szived ellen is tettél!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

légyszi lányok, még ma lehet szavazni, szavazzatok!!!!!!
ezek a srácok annyira szeretnék ezt megnyerni.
Ketten csinálják, 17 évesek, és sztem tök ügyesek!!!
itt lehet szavazni:
www.zene.hu

és itt a honlap, amit csinálnak:
www.ruzsamagdi.hu

(ui. jómagam nem vagyok rajongó! csak tetszik, amit a srácok csinálnak! akiből az egyik az uncsitesóm)
olyan jó látni, h vannak még gyerekek, akik komolyan vesznek dolgokat. Ha csak a tesóimat nézem, egész nap a gép előtt, játszanak, buliznak, semmit nem tesznek magukért... :roll:

de ez a két fiú legalább csinál valamit.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan, szavaztam!
ancsipancsi

Barbi!
Biztos félreértettük egymást, én úgy olvastam, mintha kínos lett volna a téma. Pedig úgy érzem, nagyon hasonlóan gondoljuk ezt a bölcsis témát. Én nem gondolom, hogy 2 éves kor fölött bölcsibe KELL mennie egy gyereknek. Sőt! Mindenki döntsön a lehetőségeihez mérten!
Vizsgákhoz gratula, kezdődhet a Vakácijóóóóóóóóóóóó!

Zsanci!
Klassz a honlap! És nekem meg az tetszik, hogy így reklámozod őket, nekem annyi idősen ez állati jól esett volna, hogy a "nagyok" így szorítanak :D

Ancsi!
Hallottam Lencsédet lubickolni :D

Ruz!
5-ös vizsga tök jó :D És hajrá, meglesz még az a kettő is!
MA én is azt számolgattam, mennyi pelust megspóroltunk már
:lol: :lol: :lol:

De kérdés: mit csináltok, ha pl egy bevásárlóközpontban jön rá a dedre a brunyálhatnék. :lol: Mert én úgy döntöttem, hogy ha már levettük a pelut, akkor csak az én kényelmem érdekében nem zavarom össze a gyereket azzal, hogy ilyen esetekben pelut adok rá, viszont úgy pisil a wc-be, hogy totál ráül, és még a két kezével is a wc csészébe kapaszkodik, mert nézi, ahogy jön a pisi. Ha magam elé képzelek egy nyilvános wc-t :? , és állva meg csak fellépőről tud, mert alacsony hozzá. Dm-es papírbili oké, de azt csak a kakihoz gondoltam. Pisit csak meg kéne valahogy oldani. ÉS akkor még most tök okés, mert fiú, de mi lesz majd PAnnussal :roll: :lol:

válaszokat előre is köszi :D

Kép
Kép
zuzmo1

Zsan: szavaztam, bár erőst elgondolkodtam a Lola fun clubbon is :mrgreen:
(ezt a csajt ki tolja?? :roll: )

Pelu ügy: hm hát asszem várunk még vele...Kamilla sehogyse akar szólni és ha hívom, hogy üljün bilire/wc-re akkor is csak a fejét rázza :( nem gondoltam volna, hogy ez ilyen lassan fog menni nála, amikor minden másban annyira ügyeske volt meg gyors :roll:

Jelentem elfáradtam :) Borka egész délelőtt nem tudott aludni, mert Kamilla mindig felzavarta a ricsajával, ettől Bori átesett a ló túloldalára és csak kézben volt hajlandó ellenni, ott is csak nyekergett, látszott rajta, hogy hót fáradt :( Kamilla közbe pörgött ezerrel, rosszalkodott, és nem igen akar szótfogadni - pontosan tudja, hogy mikor nem tudok rendszabályozni :? és ezt jól ki is használja. Persze most az együttalvás se működött, mert Bori marha nehezen aludt el, eddig őríztem nehogy felkeltse Kamillát. De MOST végre azt csinálják amit nem mondunk ki...

Ruzí:hajrá vizsgák!!!

Barbi: szuper, hogy túl vagy rajta!! És hogy Angi ilyen ügyes a bilivel az külön irigylésreméltó ;)
És szuper, hogy ilyen gyümi evő, mert Kamilla mostanában bojkottálja a gyümiket, holott ő is nagoyn imádta őket.

Ruzi: zöldésg nálunk is csak nyersen finom :? de nyersen még a zöldbabot is megeszi :) na jó az főzninek is...De pl fogalmam sincs, hogy holnapra mi a szöszt csináljak kaját :roll:

Ancsi: gyerekszáj jóóóó :) Lencse nagyon praktikus :)

Melltartó: elővettem a kis topimat ami olyan trikó-melltartó szerűség. Iszonyat fájnak a cicik, és hiába törölgetem forró törcsivel, meg masszírozom, szopi után továbbra is max 5-10 ml jön le, szal asszem feladom...éjjel már én keltettem Borkát, mert annyira fájt a cicim :roll:

Deni: kinti fürdés hmmm dejó is az...ilyenkor (is) úgy hiányzik a kert brühühü :cry:

Kérdés: Borinak bazi érzékeny a bőre. Hámlik is vagy mi. Eddig weleda olajjal kentem, de nem igen használt neki. A doki felírt valami gyógyszertári krémet, de nem ismerem milyen az. Szerintetek azt váltsam ki, vagy jobb annál a weleda babatestápló???
És a melegkiütésre a nyakánál jó az a hintőpor ami a köldökére való vagy arra más kell??? :roll: Tudatlanrylie

Egyébként jó hármasban, valahogy úgy érzem a nehézségek ellenére, hogy igy vagyunk "teljesek". Bízom benne, hogy Kamilla is hamar magára talál, mert ez most nagyon szelekata lett...

Rylie
rylie

jól össze-vissza pötyögtem :oops:

Zuz: na ja, ezen én is elgondolkodtam már, hogy hogy...esetleg ha az öledben tartod a térde alatt fogod a lábát effektív a klotyó fölé lógatod, akkor lát is meg minden. Max te kapsz lumbágót 8) (azt így írják? :oops: )

R
rylie

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?