Új privát üzeneted érkezett!

A fenti kép alapján kitalálhattátok, hogy voltunk Rylie+Borka-látogatóban :wink: Ded nagyon rendes volt, mert szunyált, így tudtunk dumálni is :D (Bezzeg az enyimek rendezték a fesztivált, zengett a kórház a visongásoktól és kurjongatásoktól :oops: :lol: és miattuk kellett eljönnünk is, mert ők nem bírták tovább cérnával :roll: ) Rylie nagyon jól néz ki és kivirult kismama :D Borka szépen szopizik, de anyukája szerint alhatna többet :lol: egyébként pedig egy gyönyörű pici Cukorfalat sok fekete hajjal és édes pofival :D Mindketten nagyon jól vannak, így lehet hogy már holnap haza is mehetnek, a csecsemősöktől függ...
És találkoztam szeretett Faludi dokimmal is, aki nagyon kedves volt :D meg pont a szülésznőm, Vera volt ügyeletben és kijött hozzánk kicsit és megcsikizte Bencust :D szóval még ilyen plusz kellemes élményekben is részünk volt, hát igazán szép délután volt :D :D :D

Zuzi :) Ezek a szomszédok bakker... :evil: :evil: Anyósodnak +++++

Ancsi :) Mi megyünk és csokis keksz :wink: A tésztasalidra meg már előre folyik a nyálam, olllyan finoman csinálod!!! :D :D

Kép
Kép
denizsa

Borka annyira cuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D Annyira hülye vagyok, de ilyenkor olyan fura érzéseim vannak, amikor ilyen édes babát látok........ 8) Nme is mondom szegény Tominak :lol: :lol: :lol: :lol:

Johi!
Igen! Buli 20-án! Remélme, szebb idő lesz, mint most :twisted: :lol: A szülinaposodról nem teszel föl képet?

Kép
Kép
zuzmo1

Majd jövök hosszabbal este, de ez most megütötte nálam a mércét

http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616/

:twisted:

nukada

Nuk: ez tényleg erős. húh.... Réka édibédi és egyre ügyesebb, gratula.

Borka de édes, micsoda haj.

Zuz: én is remélem, hogy nem ilyen idő lesz, mert akkor újra halasztás. :-)

Kép
Kép
johanna1975

Na, sziasztok!!!

Mindenkit éltesen az Isten jóóóóóóóóóóó sokáig, de most főleg Ancsit, Fannit, Ábelt, Memét és persze Borkát és az egész családját!!!

Mi jól vagyunk, egész nap rohangálok Réka után, mert a mászást már olyan szinten műveli, hogy tényleg nehéz utolérni :lol: :lol: :lol: Angéla/Kornél sgítségével pedig már egy egész szobát át tud gyalogolni (ezt úgy kell elképzelni, hogy tol egy kisszéket és A vagy K teszi a lábát a helyes mozdulatra, tehát térd felhúz, előretol, kinyújt)

ot is megyünk nemsokára, úgyhogy most ennyi, majd este jövök, mert Zoli megint éjszakás... :roll: :roll: de közben 8) 8)

nukada

Sziasztok!
Hoztam dedet pku-ra és dokinéni már be is jelentekezett a babanyetre 8)
MEGYÜNK HAZA!!!!

Mindketten jól vagyunk, Borka szopizik ügyesen, Kamilla már nagyon várja otthon. Nagy mecs lesz, hogy ki kinek az ágyában alszik, mert Kamilla közölte, hogy ő a tesóval alszik, vagy legalábbis az ő ágyában :lol:

Amint lesz időm teszek fel képet hajasmanciról!

Rylie
rylie

Rylie,
nagyon édes a kisebbik lányod :D gratula mégegyszer, ügyesek vagytok! :D

Zuzi,
mi sajna nem tudunk pénteken menni, közbejött valami :(

KépKép
fibi

NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT ÁBELNEK!!! :D :D :D
Kép
FANNIKÁNAK IS NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :D :D :D
Kép

Kata,
Édes lehetett a vizimalacod :D :lol:

Deni,
Köszi :) Nagyim egyre jobban, Adél meg már csak időnként köhög és hörgés egyáltalán nincs :D A betolakodókra csak a zsarukat hívtam volna ki.
És én szívesen mentem volna látogatni, csak kocsi híján elég nehéz lett volna :(

Rylie,
Szuper, h minden okés és tök jófej a dokinőd, h megengedte, h írjál nekünk :D

Zuzi,
Még kész szerencse, h tényleg Pannust felvették oda ahova Bazsó jár. A körzeti meg :roll:
És küldesz nekem egy címet, h hova is kellene pénteken menni :wink:

Zuzi bulijába szerintem én is sütit viszek, a saláták nem az erősségem :oops: Vagy meggyes vagy epres sütit, attól függ melyik lesz szebb holnap a zöldségesnél :)

És annyira gyöngyörű Borka baba :D Köszönjük a képet Deni :D

Nuk,
Szuper, h ilyen szépen haladtok :D Gyere sűrűbben :wink:

Kép Kép
curse

Segítsetek nekem lécci abban, h ti mit szoktatok csinálni, amikor a kőc nem akarja azt megenni, amit eléteszel?
Nálunk egy csomószor van olyan, h Adél nem is tudja mi az a kaja, amit elé teszek, rögtön eltolja és hisztizik. Pedig tudom, h éhes. Aztán van olyan, h megkósoltja, de úgy sem kell neki. Ti ilyenkor megpróbálkoztok vmi más kajával is :? ?

Kép Kép
curse

[quote="nukada"]M írta:nukadaajd jövök hosszabbal este, de ez most megütötte nálam a mércét

http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616/

:twisted:

megmondtam a véleményem neki mailben. ez a faszi nem normális!
többek között beszámoltam neki arról, hogy pl. Belgiumban élő unokatesómék azért mennek vissza dolgozni a gyerek születését követő 8-10. hónapon belül, mert milliókat keresnek, s sokkal kényelmesebb melózni, mint otthon sz...ozni a gyerekkel, s a bébiszittert, vagy magánbölcsit is simán leperkálják.
nálunk meg ohne férőhely!

Nuk!
tök jó, hogy írtál! talira nem jöttök Zuziékhoz? Rékát már úgy megnézném, olyan ügyi, ahogy írod!

Zsanci,
Kati doki néni? az egy gyerekorvos? vagy a szülész doki?

Rylie,
te nagyon menőn nyomod! :))) Mancid nagyon édi!

SZEMKLINIKA:
hála Istennek, égszakadás-földindulás volt, úgyhogy potom 4eFt-ért jutottunk el taxival a szemklinikára. mivel azt mondták, hogy 10 és 12 között érjünk oda, én már fél 11-kor ott voltam, persze doki sehol. fél 1-re vadászták elő, így megmentett nekem újabb 4eFt-ot, mert addigra elállt a tetves eső. (hatalmas mennyiség esett)
hála Istennek, egy adjunktus vizsgálta végül, meg persze az a fiatal dokinő is benn volt, akihez mi mentünk, de elég határozatlannak tűnt, az adjunktus ott tanítgatta, hogy "nézd..."...
Adjita mindkét szeme el volt záródva, az egyik gennyes, másik nem, baba és anya rendesen bőgött, mikor megnyitották a könnycsatornáját. KEGYETLEN VOLT! :(
remélem a büdös életben többé nem kell oda mennem. (nem a bánásmód, hanem a kínzás miatt)

ancsipancsi

Ancsi,
úh ezzel nagyon együttérzek, én is úgy féltem ettől de szerencsére mi megúsztuk. Ákosnak is állandóan váladékos volt a szeme és fenyegettek ezzel a lehetőséggel.
Úgy sajnálom, ez nagyon fájhatott - neked biztos, reméljük a babóca inkább csak ijedt volt. szegénykém :( :( :(

Curse,
nálunk detto, szép lassacskán egyre több és több féle dolgot tudok a szájába csempészni. Sok türelem kell hozzá, meg játékosság. Nálunk beválik a csinadratta egy-egy kaja körül, mármint: hű de finom, Apa egyél te is, ebből adjunk a macinak is....meg egyéb baromságok :lol:
Azért ha valami nagyon nem kell, akkor kínálok alternatívát. Ákos választott alternatívája mindig: a vajas-halas kenyér, a nyuszibogyó vagy a túrórudi :D ezektől már skorbutot kaptam volna ha mindig megeszem amikor kéri :D
És érdekes, de a gyerekek általában nem szeretik a beazonosíthatatlan dolgokat. ilyen pl. a főzelékek, szószok stb...
Olvastam egy érdekeset, miszerint így "védekeznek" az ismeretlen eredetű, szervezet számára nem egészséges dolgok ellen. (túlzottan feldolgozott, sok elkészítési eljáráson keresztülment dolgok) Csak ezt az egészséges kódot mi általában a 3. év végére sikeresen kiírtjuk a gyerekből és akkor már majd mindent megeszik :wink:
Csak azt tudnám, ha ez mind így van, akkor mi a fene élvezetet találnak a popsikrémfalásban? pl.

Kép
akata

Kata,
nálunk a mai napig sokszor valami marhaságot kell vele beszélgetnem , szóval tartanom mindenféle témával, csak hogy ne jöjjön rá, hogy közben adagolom a szájába a kaját. :) sokszor már állatka hangon beszélgetek ilyenkor vele, csak egyen! :)

a váróban volt egy 8 hónapos baba, anyukája eddig húzta a könnycsatorna ügyet, mert hol jobb volt, hol rosszabb. persze neki is szerintem végül megnyitották.

más is szokott bőgni, ha a gyerekét agyusztálják, vagy csak én vagyok ilyen égő anya?
ancsipancsi

HELP:
anno 2,5 éve is feltettem ezt a kérdést Henikével kapcsolatban, s most Adrikával kapcs. merült fel, hátha azóta van, aki nálam tapasztaltabb:
evés közben, mikor megeszi a kaja kb. 70%-át, elkezd rúgni, vágni, bömbölni, a szájában maradt kajával gargalizálni, nagy néha púzik, rúg, sír, aztán újra adom neki, akkor issza, s az utolsó 30%-ot dupla annyi idő alatt eszi meg, mint korábban. mi lehet a gáz? Lencse is ezt csinálta, s akkor se volt rá megoldás, hanem kínlódtunk sokáig.
ancsipancsi

Ancsi,
Kati doktornéni az egyik gyerekdokinéni! :lol:

amit Nuk berakott, az a Zappe Gábor féle agymenés?
sok mindennel nem értek egyet vele, bár a stilusával nekem alapvetően nincs bajom, én is paraszt vagyok, mint ő.
de lássuk be, sok igazság is van benne (pl. mennyivel ócccsóbb lenne az államnak, ha minden gyerek bölcsis lenne, és csak 3 gondozót kéne fizetni 30 gyerekre, nem minden gyereknek külön egyet-egyet), még akkor is ,ha én szeretek itthon lábat lógatni a gyerekkel. Nekem sokkal irritálóbb egy-két komment, pl. azok, akik olyanról irnak, h hát igen, meg blabla, és gyerek szülése előtt meg KELL teremteni az anyagi biztonságot, és mi az már,h vkit nem várnak vissza a mhelyére, mert pl ŐŐŐŐŐ, kurrrrrva hasznos tagja a cégnek, és már most vágják a centit, annnnnnnyira visszavárják, és mi az, h másokat neeeeeeem????
és mi az, h vki NEEEEEM dolgozik gyerekvállalás előtt, hát ember az ilyen?
na, szal nálam EZ sokkal inkább kivágja a biztositékot!

és persze példálóznak amerikával, ahol 6 hét után vissza kell menni. Mondjuk ez pont rossz példa, mert (ismét mocsok vagyok) meg is látszik rajtuk,h az anyjuk 6 hét után egy bölcsődei gondozóra bizza a gyerekét. Mondom, mocsok voltam, és nem minden amerikaira igaz ez....

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan: és hol vannak a kommentek? Én nem találtam meg őket. PEdig én is írtam volna egysmást, úgy felhúzott reggel ez a barom.

Kép
Kép
tinu

Ancsi:
Együtt érzek veled, mert a szemészeten én, a megkövesedett szívű anyuka szoktam vígasztalni a többi anyukát. Ott pont nem csinálnak semmi fájó Rékával, úgyhogy ott nekem nincs min bőgni... Csak gondold el azt a fájós sírást 30-40 percen keresztül hetente többször... Nem csoda, ha az ember hozzá edződik... :roll: :roll: :roll: Én azt kívánom mindenkinek, hogy legyen 1-2 ilyen alkalom, bőgjön a gyerekével, mintsem, hogy hozzá kelljen szokni!!!!!!

Kaja passsz, Réka konkrétan zabál, nem nagyon kell nógatni :P :P :P :P :P :P :P

nukada

Tinu,
itt

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok lányok!

Mivel én az első 5 évemet anyukámmal otthon töltöttem, ezért egy "antiszociális, kommunikációképtelen, de legalább elkényeztetett kisköcsög" lettem, és nem tudok mindenki hozzászólására reagálni, ezért napokig (hetekig) csak olvasok, de képtelen vagyok lépést tartani. :cry:

Mindenesetre Borkának és anyukájának nagy gratula, gyönyörű kis hajasbaba :)

Macs! Neked is nagy-nagy gratula a leendő trónörököshöz :)

Szülinaposaknak boldogot!!!! Mindnek :)

Szegény kicsi Boti jól megjárta, de lényeg, hogy most már jobban van.

Zuzi! Kérek címet, 99,99%, hogy megyünk :) Hánykor kezd a buli? Csak saját készítésű kajával illik beállítani? Mi lenne, ha én valami innivalót vinnék? :oops:

KépKép
KépKép
lindicita

ZSan: köszi, annyi a komment, hogy nem is bírom végigolvasni.
Amúgy engem mégcsak nem is annyira a stílusa borított ki, hanem egyértelműen a tartalma. Én ha választhatnék, akkor inkább a gyerekemmel maradnék, mint bölcsibe adnám. De ha ez nem Mo lenne, hanem esetleg lenne a munkahelynek bölcsije, vagy teszem azt lenne olyan munka, ahol nem napi 8 órát kéne dolgozni, akkor meg azt választanám, mert nyilván én is szeretem a szakmám és szívesen művelném is bizonyos körülmények megléte esetén. De semmi esetre sem a gyerekem rovására.

Természetesen még nem volt erre ma időm, de mindenképpen
boldog szülinapot Ábelnek és Fanninak! És holnapra Ancsinak! :D

Curse: nálunk úgy megy, hogy inkább többször eszik Tünci, de kevesebbet. Így nem baj, ha kihagy egy-egy kaját, mert úgyis nemsokára megint valamibe beleeszik. :)

Kép
Kép
tinu

Ja és még a cikkhez visszatérva. Múlt héten a gyerekek egész héten óviban voltak és minden nap dolgoztam, apukám ment értük 4-kor. Én 5-6 körül mentem haza, semmi dolgom nem volt már a hullára lefárasztott gyerekekkel, csak megvacsiztatni és lefektetni. Olyan klassz és pihentető hetem volt, hogy csak na. (Igaz ugyan, hogy nem fizikai munkát végeztem,d e azért napi 8 órában tolmácsolni elég agyleszívó munka.)
Viszont mióta itthon vagyunk, teljesen kész vagyok, idegileg és fizikailag is. Takarítani még nem volt időm, főzésre még nem is gondoltam, úgyhogy foodexpress-et eszünk, és ezzel együtt ma estére már annyira elfáradtam, hogy már a sírás kerülgetett. (mondjuk ma lesétáltunk a gyerekekkel a Camponába a postára és a zuhogó esőben jöttünk haza ...).
Úgyhogy nekem ne mondja senki, hogy a gyereknevelés here-vere láblógatás.

KépKép
KépKép
lindicita

Tinu,
teljesen igazad van abban, h addig ne pofázzzon senki bicskanyitogató stilusban, amig ilyenek a feltételek (azaz nincsenek meg a feltételek ahhoz, h gyerek MELLETT dolgozzak), és az ember akkor sem tud visszamenni dolgozni (tisztelet a kivételnek!) ha akarna.
én is az otthon, összebújós nevelős módszerre esküszöm azzal a kivétellel, h én 2 évre vagyok hitelesitve, után sajnos bölcsi, de legalább olyan helyen, ahol tudom,h szeretik, és nem úgy fog hazajönni, h össze-vissza van harapva, stb.
nekem szerencsém van, otthonról dolgozom, gyerekem is van, jó ovija is van, de a gyerekeim már nem ennyire szerencsések! :wink:

Lindi,
aki meg azt mondja, h otthon lenni gyerekkel herevere, az nagyon el van tájolva!
zsancikant

Rylie :) De jó- de jó, akkor már bizti otthon vagytok!!! :D Majd mesélj, hogy alakult az éjszaka, Kamilla mit szólt, szóval ami csak belefér az idődbe!!

Nuk :) Rékának óóóriási gratula, hogy ilyen ügyes már!!! :D :D Hát ez a cikk... :roll: :roll: kivi vagyok, hogy ennek a pasinak milyen a családja...

Zuzi :) Ilyenkor nekem is támadnak "veszélyes" babás gondolataim... :mrgreen: :lol: :lol: (és én sem mondom Lacinak :mrgreen: :lol: )

Ancsi :) Sok ++++ Nektek!!! Jaj de rossz lehetett, és én eddig szerencsére megúsztam az efféle kínzós vizsgálatokat, de asszem én is bőgnék... úgyhogy nehogy már égőnek tartsd!!
Kajás kérdésedre nem tudom a választ, a kölkeim igény szerint szoptak, így nem tudam mikor jártunk a 70%-nál, lecuppantak és kész... :lol: és ha nem adnád oda a maradék 30%-at, azt próbáltad már? vagy ahhoz azért ragaszkodik a ded? és ha kicsit később adnád oda, vagy ragaszkodsz a rendszerhez?

Curse :) Evés: nálunk elég érdekes a helyzet, mert Bencus szó szerint mindenevő és mérték a bödön :lol: és egy csomó kaját már egyedül eszik! Sosem gondoltam volna, hogy Bálint fog ennyit válogatni, mert sajna legújabban megint ez van, pedig sosem panaszkodtam az evőkéjére. Nos régebben szükség esetén én is beleimádkoztam a kaját vhogy (ahogy Kata írta vmilyen csinadrattával), de bevallom legújabban erre már egyszerűen nem mindig marad energiám :oops: Sokszor csinálja a műsort és azt akarja hogy én etessem, vagy egy tányérból eszünk (1-t anyának, 1-t B-nek), és volt hogy 3-féle kaját kínáltam neki és egyik sem kellett... (itt most a "rendes" ételekről van szó, nem a sütikről...) Szóval sztem ez a hangulatától függ, ha van kedve eszik, ha nincs akkor nem. Vagy lehet, hogy így harcolja ki magának, hogy evés közben többet foglalkozzak vele mint Bencével, nem tudom, de ha így van, akkor sikeres a srác :? Mivel van tartaléka, próbálom nem idegelni magam miatta, nem őrlöm fel minden energiám az evése oltárán (van még hátra a napból ugye...), hanem megmondom neki: hogy ez a kaja, ha éhes egyen. Ja és már csak 1-féle kaja van (ami úgyis mindig olyan, amiről tudom hogy szereti, vagyis ha nem eszik, akkor nem azért mert rosszat főztem.) Persze egy kis kérlelés, rábeszélés, együttevés belefér, de nem mindenáron akarom beletuszkolni a kaját. No és az is érdekes, hogy ha nem csinálok belőle kardinális kérdést, akkor nincs akkora műsor sem... :wink: (nos nem tagadom, hogy egy szőrösszívű anya vagyok, de legalább nem "termelek elkényeztetett kis köcsögöket" :mrgreen: :lol: :lol: vagy már kitermeltem csak észre sem veszem :roll: )

Lindi :) Saját készítésű kajához persze hogy mindenki ragaszkodik, hiszen a gyereknevelés herevere-láblógatás, úgyhogy nyomás a konyhába!! :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: De igazad van, inni is kell, úgyhogy most az egyszer talán elnézzük Neked, ha innivalót hozol :wink: :mrgreen: :lol:

Kép
Kép
denizsa

Ancsi,
megnyugtatlak, én tegnap bőgtem együtt a kölkemmel
Ugyanis cca. egy hete vírusos szájpenésszel küzdünk, tele a szája kint-bent aftával és sebekkel,
nagyon fáj neki minden korty víz, minden falat étel, közben
meg olyan éhes, mint a farkas.. Tegnap kért "Túló Ludit", vettem is neki a
Milkás-félét, mert az vékonyka. Hősiesen benyomta az egészet, de közben ölelte a nyakamat és
bömbölte hogy " Annya segítesz nekem! Annya meggyógyít! Nagyon fáááj, Csííííp!"
És mindketten totál csokisak voltunk és vizesek és már nem is tudom ki sírta jobban össze a másikat..
Én meg mondogattam neki,hogy nagyon ügyes és nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen szépen megette a falatkákat, közben bőgtem
Fülessel együtt.... és egyenlőre semmi javulás nincs is...

Lindi,
én is dettó anitiszoci köcsög vagyok,bár csak 4 éves koromig voltam otthon..

Zsána,
Visszamenni dolgozni? hahahahaha!!!!! Ha nem tudnám megfizetni a CsaNát, akkor
nem tudtam volna visszameni, mert a bölcsibe sem tavaly, sem idén nem vették fel helyhiány miatt!
És én szívesen lennék itthonról dolgozó, hogy a gyerek igényeihez tudjam szabni a munkámat. Mert neki
láthatóan erős igénye van a gyerektársaságra, a közös játékra, imádja a CsaNát, de elég lenne ez pl. 6 órában,
vagy itthonról dolgozva úgy, ogy mondjuk heti 3 napot viszem a CsaNába.
(Oviba egyébkét felvették januártól)

Curse,
hát nem tudom. Én semmit nem tudtam még csinadrattával sem beleimádkozni, ha nem akarta
viszont majdnem mindent megevett, mikor igazán éhes volt...
macskanyu

És minden kis Ünnepeltet Isten Éltesse, így utólag is :)
macskanyu

Ancsi!
ANnak idején én is bőgtem a szemészeten :cry: A lényeg, hogy túl vagytok rajta!!!
És ami a legfontosabb: Isten éltessen sokáig!!!!!!

Lindi!
Tök jó, hozzál piát!!! Már akartam írni, hogy valaki azt is hozhatna. És mindenki hozzon ételhordót, hogy a maradékból vihessen haza :lol:

Curse!
Bár tudom, hogy most úgy is össze vissza fogsz próbálkozni, mármint kaja téren, felkínálsz majd másik kaját, én is ezt tettem, aztán beleuntam. Ez van és kész! NA jó, van 1-2 alternatíva, pl joghurt, ha már végképp nem eszik. Nálunk amúgy szerencsére fordított a helyzet, mindkét gyerökkkel megszenvedtem a hozzátápit, és lassan de biztosan elkezdtek kajálni. BAzsi fal, mint egy gép. Pannuska azért még válogat, de nagyon sokat cicizik még, ezért nem aggódom.
Szóval no para!

Nuk!
Jó, hogy írtál magatokról! GYertek Ti is pénteken :D

ÉS nehogy már felhúzzátok magatokat ezen az antiszociális kis köcsögön! Erős a gyanum, hogy a szomszéd paraszt írta :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: Szerintem a nők legnagyobb része a gyerek 2 éves korában megy vissza dolgozni, egyszerűen a piszkos anyagiak miatt, lejár a gyed. Azt meg ez a f@sz sem gondolhatja komolyan, hogy 2 éves kor előtt kellene bölibe adni a gyereket. Egyébként az intézményi elhelyezés többe kerülne az államnak, szerintem, mert nem csak gondozónőt kell fizetni (14 gyerekre 2 gondozónő, plusz fél dadus, de piciknél nincs ekkora létszám), hanem a kertészt, szakácsnőt, konyhalányt. Ezenkívül villany, fűtés (Ami mindig 24 fok volt minima!!!), kaja, mert nem hinném, hogy kihozzák azt a kaját 270 forintból, amit mi szülők fizetünk. És akkor még nem beszéltünk a gyerek mentális egészségéről, ami a későbbiekben plusz költséget jelentene az államnak. Nme véletlen, hogy egy csanát sem tudnak kihozni 65 ezer alatt. (persze tudom, ezen haszon is van, de akkor is)
Szóval ízi! 8)
És én direkt szoktam hereverét írni, mert itt mindenki tudja, hogy mit jelent, akinek meg nincs gyereke, annak hiába mesélném, nme hinné el, hogy mekkora meló ez. Én sem hittem, amikor nem volt gyerekem. AZt hittem, jól elnyaralgatok majd itthonaz én kis aranyos tündibündi gyerekemme, aki mellett nyelvet tanulok, olvasgatok, főzőcskézek az én kis férjecskémnek, és szépen megleszünk boldogságban, egyetértésben. :roll: :lol: :lol: :lol: Azért a boldogság így is megvan :wink: :D

Kép
Kép
zuzmo1

Macs!
Fülinek jobbulást!!!!! Szegénykém, ez nagyon rossz lehet! :cry: :cry: :cry: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
zuzmo1

Zsanci,
az állam az alanyi jogon fizetendő dolgok megvonásával járna jobban, ugyanis arra az anya egy fillért nem fizetett be az államnak és mégis jogosult a járandóságra. mondjuk az alanyi jogon járó (pl. gyes) összegek tök kicsik, de akkor is adják boldog-boldogtalannak.
mivel tizenakárhány évig fizettem a TB-t (meg utánam a cég), igenis jár nekem a gyed. ez úgyis csak a töredéke annak, amit életem során befizetek ilyesmire.

Lindi,
szerintem teljesen jó a pia, csak valami rendes (elveiddel ellenkező) dehidartálós cuccot hozzál, mert most buli van, és ilyenkor a gyümölcslé dukál! :) én viszem a tésztasalit, s idén Zuzi süt kifliket (kicsit más , mint az enyém, de még jobb is), úgyhogy sós kaja lesz bőven!
amúgy pedig fogjunk össze, én is 5 évig voltam otthon, egy tök visszahúzódó csendes nő lett belőlem, aki képtelen a kapcsolatteremtésre. anyukám meg halál meggazdagodott a gyesből (akkor még csak az volt), amit az idő alatt kapott!

VIGYÁZAT! a gazdagabb országokat nem kell összetéveszteni Mo-val, ott ugyanis nem harmincakárhány fős egy ovis v. bölcsis csoport! :/ nem beszélve róla, hogy bőven van lóvéjuk bébiszittyóra, nem úgy, mint nekünk.
kicsit hasonlít ez a szociális segély dologra (mármint a dolog természete), ahol a segélyt kapó ember elveszíti a motivációját a munkával kapcsolatban, hiszen majdnem annyit kap, mintha elmenne melózni. ezért aztán a segélyt komoly feltételekhez és közmunkához kötném, csak úgy, minthogy gyedet is csak az kaphat, aki már valamit letett az asztalra. én ingyen, csak a két szép szeméért, senkinek se adnék semmit.
és ugyanakkor a felsőbb réteg (akik jól keresnek, hivatalosan be is vallják és fizetik utánuk a TB-t, sok adót nyomatnak a kasszába) szintén elveszíti a motivációját egy idő után, hiszen ő tartja el az ingyenélőket. úgyhogy sokan ezért menekülnek a feketegazdaságba.

ancsipancsi

Macs!
Dia babának bulást kívánok, meg sok +++++++++-t küldök. gondolom a boraxos homeos bogyón már túl vagytok, ugye?
neked felmentésed van bömbölésből, mert most babát vársz és hát a hormonháztartásod... :) szóval lehet nyugodtan! ;-) csak jobb lenne inkább örömödben, mint bánatodban.
ancsipancsi

visszatérve a cikkre...
különben éppen mostanában gondolkodtam el azon, hogy kb. 1,5 évesen már simán be lehetne adni a gyerekeket bölcsibe, legalábbis nekem ez nem okozna érvágást. csak azért maradtam itthon, mert úgyis a következőt vártuk, meg mert nem vágott földhöz, hogy csak 20eFt-ot kapok gyesre. úgyhogy lehet, hogy hamarosan ezt az állam is át fogja alakítani és csak mondjuk 1 éves korig jár majd a gyed, de remélem előtte épít újabb bölcsődéket, hogy legyen hova beadni a gyereket.
és hát visszagondolva előző bejegyzésemre. az állam azért adja az alanyi jogon járó összegeket, de egyáltalán a gyedet is, mert ezzel próbálja ösztönözni a magyar népet a gyerekcsinálásra. itt ugyanis természetes fogyás van, nem pedig növekedés. az meg tök becsülendő, hogy valaki huszonakárhány évesen kikerül a felsőoktatásból (vagy netán már alatta) teherbe esik és igen fiatalon gyereket vállal. én sajnos öregen kezdtem el a dolgot, így már a harmadik gyerek bevállalása necces lenne. úgyhogy, aki nem dolgozott szülés előtt, azt meg azért kell támogatni, mert nem volt lehetősége. (legalábbis az esetek mondjuk 50%-ában)
és hát vannak olyan családok, amelyet mi elképzelni se tudunk. nagyjából ingyen élnek, csak a segély meg némi fekete meló, gyes a gyerekek után + csp, és némely anya képes otthon hagyni a pár hónapos kisbabáját órákra, hogy elmenjen "bevásárolni" a városba. láttam egy doku filmet ilyesmiről, a szomszédok panaszkodtak, hogy a gyerek egész álló nap sír, mert az anya elmegy otthonról. az ilyen családok az alapvető körülményeket se biztosítják a gyereknek, egész nap egy pelusban fekszenek az ágyban, s magukra vannak hagyva. az ilyeneket nem hogy támogatnám, hanem elküldeném kényszermelóra :). nem is értem, hogy a védőnői hálózat miért nem az ilyeneket leplezi le, ahelyett, hogy a rendesebb családoknál ügybuzkóskodna.

ancsipancsi

Sziasztok!
Csak megint egy antiszociális, önző hozzászólás, azaz egy kérdés:

Van itt valaki, aki beoltatta magát, vagy gondolkodik ezen a méhnyakrák elleni oltáson? Érdemes?
Én alapvetően oltás ellenes vagyok, de most 5 napig abban a tudatban voltam, hogy rákos vagyok, tegnap esett le a nagy kő a szívemről, mert megjött a negatív eredmény, de a doki kicsit "csalódott" benne, ő rosszabbra számított, és nem is nyugodt felőle teljesen, úgyhogy 2 hónap múlva újabb szűrés, így erősen gondolkodom a dolgom.

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Időm nincs, de erre muszáj reagálnom, mert ez a cikk vérlázító, főleg a bunkó stílusa miatt....

De amiatt is, hogy irtó nagy tévedésben van a cikk írója, ugyanis az államnak sokkal, de sokkal jobban megéri adni a gyes-t, mert sokkal drágább a bölcsőde, állítólag 100-120 ezer forintba kerül havonta egy bölcsődés gyerek az államnak!! Annyit csak milliós fizetés után adózik egy anyuka, hogy kijöjjön belőle ez a pénz, szóval egyáltalán nem éri meg az államnak!!! A csana meg a magánbölcsi is azért olcsóbb, mert azok is kapnak az államtól támogatást!! Szóval elképesztő, hogy egy újságíró ennyire ne legyen tájékozott, mert ma Magyarországon azt hinni, hogy megéri az államnak ha dolgoznak az anyukák, mert olcsóbb... hát érdekes elképzelés, mert legfeljebb csak hosszútávon éri meg, hogy nem szakad ki az anyuka a munka világából és nem fog majd később segélyeken élni, meg, hogy a rossz körülmények között élő gyerekek, akik otthon sok jót nem látnak, talán a bölcsiben, oviban szocializálódhatnak, de ennek az eredményei hosszútávon is igen kétségesek és megjósolhatatlanok.

Nem is értem ezt az egész cikket... :x

Ancsi a védőnő meg azért ügybuzgólkdoik a jobb családoknál, mert ott ő is jobban érzi magát. :)

Boldog Szülinapot mindenkinek akinek van!!

Na megyek, mert melóban vagyok.

ruz
ruzicsky

Fülinek és Adrikának sok +++++++++!

Cikk tényleg durva... én nem az anyagi oldalán akadtam ki, hanem hogy az irónak sztem fogalma sincs arról, hogy egy gyerek lelkivilágának mi a jó. Bölcsit mi most sem tervezünk ketteskével, és nem azért mert mindenáron itthon akarok hereverélni....... :roll: :? :roll:

KépKép
fibi

Zsan: amúgy nekem az sem tetszett, hogy az a mögöttes gondolata a cikknek, hogy a gyerekeknek az legmegfelelőbb, ha az anyáik minél hamarabb bevágják őket a zaciba és ők meg visszaáramolnak a munkaerőpiacra. És az az anya, aki nem ezt választja, az kárt tesz a gyerekében. Micsoda kicsavart logika!

Ancsi: én nem tudnám még a nemsoká másfél évesemet sem bölcsibe adni. Nem tudom elképzelni, hogy idegenek között legyen egész nap. Szerintem még kicsi hozzá és biztos vagyok benne, hogy nem tenne jót a lelkének. Persze, ha valaki kényszerűségből teszi, az más.

Zuzi: ha megyünk (ha Szrek el tud minket vinni), akkor én is inkább inni viszek.

Kép
Kép
tinu

ez teljesen egyezik a véleményemmel:
"arra gondoltam, h. az én szülési kedvemet nem a pénz befolyásolná, hanem az, ha békén hagynának anyukának lenni, majd kisgyerekesként dolgozni (egy olyan közegben, amelyik nem érzi mártírnak magát, ha helyettesíteni kell valakit, mert beteg a gyereke). Magyarul, ha a társadalom szemlélete változna meg egy kicsikét (na jó, nagyon). Mert lehet itt nyígni, h. jaj nem lesz, aki kitermelje a nyugdíjunkat, ösztönözzük a szüléseket, stb., közben meg a másik oldalon ugyanazoknak a kisgyerekes anyák alávágni a kirúgással való fenyegetőzéssel, a ferdeszemmel nézéssel, stb."
fibi

Fibi: szerintem ugyanaz volt a bajunk a cikkel. :) Ez egy tipikusan olyan iromány, amit csak egy férfi írhatott, akinek vagy nincs gyereke, vagy nem él együtt vele, vagy nem beszélget a feleségével.

Kép
Kép
tinu

Csak bekukkantottam, hogy akkor ugye lesz holnap buli??? csak mert megsütöttük a srácokkal a kekszet :wink: De jó idő van, remélem holnap is ilyen lesz!!

Sztem ez a cikkíró is egy antiszociális kisköcsög, annyi különbséggel, hogy őt tuti benyomták már jó korán bölibe, mert senki nem tudta elviselni és ez azóta sem változott, és ezt a flusztrációját így próbálja levezetni... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Egyébként Fibi idézetével én is mélyen egyetértek!!!

Macs :) Fülinek bulást és millió +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
denizsa

cikkel kapcs:
én meg annak a hive vagyok, h élni és élni hagyni, tehát ha a cikkiró csaja (mert neki nem felesége van, hanem csaja) vissza akar menni dolgozni, akkor lelke rajta, de ne csináljunk úgy, h aki meg "nem akar", az gyerekére rátelepedő, önző pióca. Aki egyrészt az államot szivja, másrészt a gyerekét, mert milyen már, ha Ő akarja az első pár évet vele tölteni.
Ugyanigy nem értem meg azokat az anyákat, akik szörnyűlködnek, ha más anya viszont úgy látja jónak, ha bölcsibe adja a gyerekét. És nem csak akkor, ha hűűűű, de muszáj, mert dolgozni kell, hanem csak azért, mert ő épp úgy látja jónak.
Gyesen pedig tényleg el kéne gondolkodni... :roll: mármint az alanyi jog hosszúságán.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuzi,
Sajnos holnap még sem tudunk menni :( Ma bent voltam megint nagyimnál és kiderült, h gyomorfekélye is van :( amit meg kell műteni, úgyhogy a holnapi napot megint a kórházban tölthetem kis erős túlzással :roll: Csak az ember ne kerüljön kórházba :roll:
Mindenesetre nagyon jó bulizást Mindekinek! Holnap csoda jó idő lesz hozzá :D :wink:

Kép Kép
curse

Lányok!
AKkor szeretettel várunk MIndenkit holnap fél 10-től! :D
Aki nem tud jönni, az nagyon hiányozni fog, de majd bepótoljuk!

Jó éjt!

Kép
Kép
zuzmo1

Képzeljétek, ma kaptam egy autót :wink: , illetva ma írtam alá az adásvételit és holnap lehet átvenni :lol:
Egy baj van, hogy én holnap délután már Szolnokon leszek, így Peti kocsiját nyúlom le, ő meg átveszi az enyémet.

Ma délután sikerült az olaszoknak kitalálni, hogy szombattól megint menjek dolgozni úgy, hogy szombat-vasárnap, plusz az egész hét :?
Úgyhogy kicsit szocializálom a gyerekeket és mennek az óviba, még szerencse, hogy ilyen rugalmasak és az utolsó pillanatban is elvállalják őket, még a hétvégére is.

A car csak az, hogy anyumék meg Horvátországban vannak, így tök egyedül leszek otthon, hát majd nem tudom, hogy bírkózok meg a feladattal :? Bár megpróbálom tesómékat rávenni, hogy költözzenek oda erre az 1 hétre.

Zuzi! Végül úgy sakkoztam ki a dolgokat, hogy Bajnit még itthon ledobom aludni délelőtt, addig összepakolom a cuccunkat és dél körül indulunk itthonról, szerintem 10 perc alatt ott vagyunk, és mikor a gyerekek újra elálmosodnak, akkor jövünk el (2-3 óra körül), és így remélhetőleg végigalusszák az utat Szolnokig.

Curse! Sok +++++ a nagyidnak.

KépKép
KépKép
lindicita

SZiasztok!
Itt egy itthoni hereverétől kitikkadt anyuka jelentkezik... :lol:

Zuzi, nem tudunk menni (pedig Pt elviszi Anyukám egész napra, és oyan jó kikapcsolódás lett volna csak egy gyerekkel EMBEREK közé menni...) B benyalt egy h&f vírust, reggel a dokinéninél keztünk. Az a fura,h nincs rosszul, csak minden kijön belőle, alul-fölül, meg kicsit acetonos volt a lehellete. Máskor a h&f vírusok totál ledöntik a lábukról nem csak a kőcöket, hanem a felnőtteket is. Olyan sz@r,h mi mindig kimaradunk a talikból vmiért :(

Úgy volt,h du jön Anyósom meg a Sógornőm, de B betegsége hallatára megfutamodtak. Pedig P nagyon várta őket, tökre sajáltam. És arra gondoltam,h az én Nagyim ha meghallotta,h vmelyikünk beteg, mindig otthagyott csapot-papot és jött hozzánk ápolgatni, mesélni, stb. Most is jött, meg Anyukám is, h elvigyék Pt, mert szegény itthon unatkozott. (És P azt mondta, amikor jött az Anyukám,h ő vigyázzon Bre, és mi menjünk el a másik Nagyiékhoz, mert ő szeretett volna velük találkozni...no comment...)

Képzeljétek, B alig szopizik már (reggel&este elég keveset) és rögvest fogytam 4kgt (na jó, nem csak ettől, hanem kevesebbet is ettem, meg tornázni is akarok menni, csak még nem jutottam el). De most ,h beteg megint sokat szopizik, tök fura.

Apjukunk reggel 6tól este 11ig , sőt holnap mégtovább dolgozik a héten, alig látjuk. :( Reggel B a helyét mutatva az ágyban szomorúan közölte,h "apa".

ZG cikkén én is kiakadtam, aaaaannyira egyoldalú... Általában az a véleményam,h a gyereknek kb 3 éves koráig az anyja mellett a helye, de anyától, gyerektől, családtól és helyzettől függően lehet (lehessen!) ez másképp. Én nem szeretném a gyerekemet 3 éves kora alatt "kiadni a kezemből", sőt a 4 évesem is csak félnapos oviba jár, hogy szocializálódjon is,meg a családjával is legyen sokat. (Nyilván ez úgy lehetséges,h itthon vagyok a kistesóval.)
Egyébként elég érdekes,h eddig mindenhol ovi/bölcsibezárásokról volt szó, most megint nyitni akarnak egy csomót??
És m ég 1 gondolat: más országokban sikeresen műxik a "job-sharing", ami vmi félállás-féleség, 2 ember (anyuka) tölt be egy állást, így dolgoznak is, és marad idejük a gyerekekre is. De ez sem a legkisebb babák mellé való.

Szegény kis Fülinek és Adjitának soksok+++++++, meg az Anyukáiknak is!!!!

Mék alunni, mindenkinek jószakállt!
(Votivval mi van????)
rídonli#

Votivék, ha minden igaz, jönnek, és Nuk is felhívott, hogy lehet, hogy jönnek.

Zsanci!
Tök érdekes, én pont ellenkezően érzem, olyan szívesen maradnék itthon egy 2 éves feletti gyerekkel, mármint úgy, hogy nincs itthon kistesó, Bazsi annyi idősen már olyan "kezelhető" volt, lekötötte magát, volt néhány perc lélegzetvételnyi időm is, és nagyon sajnálom, hogy nekem ez kimarad az életemból, mármint egy 2 és fél, 3 éves gyerekkel itthon lenni (szigorúan tesó nélkül!!!). Most látom, hogy ha B-vel lennénk ketten itthon, az már tényleg herevere lenne 8)
És az, hogy nem anyagi kérdés, hogy meddig marad otthon az anyuka, szerintem csak az állíthatja, akiknél ez tényleg nem gond (mármint anyagilag). És nagyon nehéz egy anyukának bölcsiba adni a gyerekét, és olyan rossz, amikor érzi a rosszallást a társadalom felől. Én alapvetően abból indulok ki, hogy minden anya szereti a gyerekét, és a legjobbat akarja neki, és ez alapján dönt. VAgy bölcsi mellett, vagy ellene. És szerintem nem jó a gyereknek, ha a család és az anya nem jön ki agyesből, de azért ragaszkodnak az otthon léthez.
Amúgy még ami vicces: tegnap kérdezem Tomitól, hogy olvasta-e a cikket. Mondja, hogy ja, igen, miért? Mondom neki, hogy téged nem háborított föl? Kérdezi, hogy miért? Szerinte arról szólt a cikk, hogy azok, akik nem jönnek ki a gyesből, azok inkább menjenek vissza dolgozni :shock: :lol: :lol: :lol: Ebből is látszik, hogy mi jön le annak, akit nem szúr telibe egy ilyen iromány, mert túlérzékeny. Persze elmagyaráztam neki, hogy mekkora egy farok az illető, és hogy szerintem miről szólt, de ő ezt felfújt dolognak tartja, és hogy mit foglalkozok ilyen hülyeséggel, és milyen igaza van. A legjobb tudásunk szerintem csináljuk ezt a "gyereknevelésnek" nevezett dolgot. Senkinek semmi köze a döntéseinkhez, nem ismerik a helyzetünket, pláne nem a gyerekeink igényeit (pl tuti nem adnám be csak fél napra a gyereket sehova, mert annyira borítaná a napját, hogy totál kilenne tőle, ismerem, téynleg ilyen, míg más gyereket el KELL hozni, mert neki meg AZ a jó). És én abból indulok ki, hogy mindenki így viszonyul a gyerekéhez. Próbálok egyre elfogadóbb lenni, nem ítélkezni mások fölött, nekik lehet pont úgy jó, ahogy csinálják!

Na, várom a vendégsereget, egy faszentos kialvatlan éjszaka után, ami sajnos nem herevere miatt lett kialvatlan :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok!
Faszentos kialvatlan éjszaka (szintén nem herevere miatt :mrgreen: ) itten is megvolt. Volt hányás, nyakig fosban ébredés, meg eccerű kis "anyanemtalálomababámat" ébredés is...
De jó lehet most a talizóknak!!!!
Én már kezdek teljesen magamba fordulni itthon...kűzdök ellene. :(

Zuzi, tökre igazad van, és nehoyg vki ítélkezésnek vegye, amit tegnap írtam, mert az csak magamra, ill az én családomra volnatkozott (mármint,h sztem 3 éves korig lehetőleg itthon a helye a gyereknek). Mindenki maga kell,h eldöntse,h mi a jó az adott családnak. (Vagy a legjobb az adott helyzetben.) Mi vállatuk,h kevesebb a mani, de itthon vagyok a gyerekekkel, de van aki ezt nem teheti meg vagy nem akarja. (Az is teljesen ok, ha nekik így jobb.)
De ZG cikke akkor is nagggyon gáz, és rendkívül egyoldalú meg demagóg. De asszem ebben itt egyetértünk mindannyian.

És bakker, hiányzik az ovi, de leginkább az a kb 2 óra, ami délelőttöjként jut nekem, amíg P az oviba nvan, B meg alszik, vagy csak egy gyerekkel tudok menni vásárolni, intézkedni. És nem egyszerű egy 4 éves meg egy 1,5 éves gyerek napját, igényeit összeegyeztetni! Próbálok kialakítani egy nyári napirend-szerűséget, hogy Pt is kellőképp lekössem, és B is tudjon aludni, meg mindekettővel foglalkozzak eleget, de most a kezdeti próbálkozásaim is borultak a betegség miatt...
Remélem ki tudunk költözni SZtendrére hamarosan, mert ott P szuperül elvan a kertben, nem kell játszótérre menni, és még játszótársak is lesznek. (Csak én fogom magam a világtól elzárva érezni, de legalább majd olvasok esténként.Netfüggés-netfüggés :roll: )

De jó most a talizóknak!! Érezzétek jól magatokat!
rídonli#

Én is azt vallom, hogy élni és élni hagyni. Annyira különbözöek vagyunk (mi, anyák IS), másban hiszünk, mindenkinek más a fontos, különbözö prioritásokkal. Van aki meg van arrol gyözödve, hogy a gyereknek otthon a legjobb 3-4-5 éves korig, és ezért mindent megtesz, vállalja a kevés pénzt is. és nem sir, hogy kevés, mert igy döntött, ezért megoldják mindig valahogy. (de ez nem jelenti azt, hogy jobban élnek mint mások, csak más felfogással teszik ezt) Van akinek a munkája is fontos, és attol érzi jobban magát, ha visszamegy dolgozni. (miért lenne gáz, hiszen ha az anya kiegyensulyozottabb ettöl, a gyereknek is jobb lesz valamivel) Van akinek a pénz a fontos, nem akar kevesebböl élni, vagy tényleg nem tud. Ezt is el lehet fogadni, és tényleg nem kellene birálnunk a másikat a másfajta döntéseiért.
Emellett pedig ugysem tudjuk meggyözni egymást, mert ha el is mondjuk a véleményünket, a másik csak akkor lesz befogadó rá, ha megérett benne a változás, hajlandó átértékelni a saját helyzetét, életét. Amúgy meg csak a saját meggyözödésében fog hinni, és azt fogja alátámasztani ezer példával meg magyarázattal. De neki akkor biztosan az a legjobb megoldás, a saját pillanatnyi állapotához képest. (most senkiröl nem beszélek konkrétan, senki ne vegye magára, csak általánosságokban hadoválok.)
A bölcsiröl pl régen én is ugy vélekedtem, hogy az nem jo a gyereknek, tul kicsi még ahhoz, stb. Aztán az évek során változott a hozzáállásom, mert a második gyerekem egészen más (sokkal társaságibb lény, sokkal több szórakoztatást igényel, stb.), másrészt 2 gyerekkel teljesen más, mint 1-el. (ahogy Zuzi is irja, én is szivesen lennék itthon 2 éves kora után, ha a nagyobb már ovis.) de 5 év itthonlét amugyis sokat változtat(hat) valakin, és esetleg ugy érzi, mást is csinálnia kell a gyerekezésen kivül. De mindez nagyon gyerek-függö is, szoval ahogy Rid is irja, teljesen az adott családon mulik minden.

KépKép
fibi

Ancsi,
Jaj, ez a szemklinikás dolog borzalmas lehetett :( Sok +++++++++ Adrika szemének!!!
ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!! :D :D :D

Kata,
Ezeket a dolgokat már mi is mind végigpróbáltuk Adéllal kaja téren, de semmi hatása :roll:

Tinu,
Igen, ez mondjuk tényleg így van, ha napközben Adél kihagy egy kaját nem aggódom, de most legújabban elsősorban pont a vacsorát nem akarja megenni, pedig az uzsi és a vacsi között legalább 4 óra telik el. Este meg nem szívesen teszem le üres gyomorral :roll:

Macs,
Jaj, szegény Füles :( Ez borzalmas :( Sajna nekem is szokott aftám lenni, mondjuk szerencsére csak egyszerre egy, de az az egy is nagyon meg tudja az ember napi dolgait keseríteni. Sok +++++++++++++++++++++Fülinek!!!!

Deni, Zuzi,
Köszi-köszi :) Most nagyon megnyugtattatok. Mivel már én is mindent bevetettem Adélnál kajcsi téren, most már úgy vagyok vele, h ha nem eszi meg a kaját, akkor nincs más. Csak néha nagy lelkifurim van, h hogy lehetek ilyen bunkó, h nem adok másodopciót. De ilyenkor meg az jut eszembe, h ha álladóan az ő kedvébe járnok, akkor a fejemre nő és elkényeztetett kőc lesz kaja téren. Ugyanakkor meg eszembe jut az, h ha vmit én sem szeretek, akkor hiába erőltetik nem fogom megenni. Bár itt nem arról van szó, h azt az adott kaját nem eszi meg, hanem éppen akkor nem akarja megenni, mert máskor meg szívesen megeszi. Na nem tudom mennyire voltam érthető :oops:

Egyébként nem is értem Adélnál mi ez a dolog kaja téren, mert eddig soha sem válogatott mindent megevett, mindene volt a kaja és most egy hónapj nagy cirkuszok mennek szinte mindenegyes evés alkalmával.
Persze gondoltam, h nem lesz mindig ilyen jó étvágyú, de h átessünk a ló túloldalára :roll:

Nálatok a kőcök szeretik a málnát? :? Mert pl. ez is egy olyan dolog, amit nem eszik meg, pedig édes fajta volt, amivel kínáltam.

Lindi,
Gratula az autódhoz! :D

Ríd,
Bulást Nektek!!!

Én őszintén szólva nem akarom a cikket kommentálni, mert egyenlőre nem az anyukákon és a családokon kellene spórolni. Ameddig az ország nagy részét azok tartják el, akiket a munkáltató rendesen bejelent, az a kevés százalék, addig azokat a cégeket kellene elkapni, akik minimál bérrel jelentik be az embereket, miközben a többszörösét fizetik ki nekik zsebbe. És az, h egy anyuka meddig akar/szeretne a gyerekével maradni, az meg legyen az ő döntése. Én 8 évet dolgoztam mielőtt elmentem szülni, ez idő alatt talán 2x voltam egy-egy hetet táppénzen, tehát amit befizettem, annak igen csekély részét kaptam vissza. Ráadásul én annyit kaptam kézhez, mint amennyivel be is voltam jelentve, soha nem volt simlis melóm. Nekem ezek után ne jöjjön egy zappé, h ingyenélő vagyok :evil:

És annyira szomorú vagyok, h nem tudtunk elmenni a buliba :cry: de legalább ma jó hírrel fogadtak a kórházban :D Úgy néz ki, h még sem kell műteni nagyimat, elállt a belső vérzése. Szépen gyógyulgat :D Remélem így is marad, mert szegénykém nagyon el van kenődve :( Rajtam kívül senki sem megy be hozzá :(

Kép Kép
curse

Curse: a málnát TÜnci sem szereti, pedig az epret, meggyet, cseresznyét falja. Szóval lehet, hogy a málna nem annyira fini ilyen kis korban. :)

Zuzi: nagyon jó volt tali és tök jó, hogy talákoztunk végre! Meg mindazokkal is, akikkel először (Barbi, Zsan, Lindi, Manóka)! Szreknek meg nagyon köszi megint, hogy mehettünk. :D Képeket majd rakok mindjárt.

Kép
Kép
tinu

Jaj, tudtam, hogy valakit kifelejtek. :oops: Szóval Ancsi, neked is örültem. :D És milyen jó volt Adrikát dajkálni! Nem hiába érzem, hogy jöhetne már nálunk is ketteske. :D

Kép
Kép
tinu

Zuzi, köszi, hogy mehettünk, és hogy bírtad idegekkel! :)
Többieknek köszi a dajkálást, cumiadogatást.
Gyerekeknek, hogy édesek voltak,
anyukáknak, hogy finomakat hoztak.

Zuzi!
elloptunk tőletek cca 1 kg homokot , amit Lencse most áztat le a kádban. Adjietta meg szépen rúgdal a kiságyában, úgyhogy én herevere a gép előtt.

MEGJEGYZEM KINN 32 CELSIUS FOK VAN (árnyékban persze)! szóval jó meleg!

ancsipancsi

Tinu,
nem egyszerűbb lett volna felsorolni azokat, akiket már ismertél? :)))
ancsipancsi

Ancsi: lehet, de ki akartam fejezni örömömet azoknak, akiket még nem. :D
Na rakok néhány képet, sajna nem mindenkiről sikerált képet csinálni. :roll:
A többi képet majd feltöltöm valahova netre, és megadom a linket.
Kép Barbi
Kép Meme
Kép Zsan
Kép Boti és Lili
Kép Boti

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?