Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Rita örülök, hogy jobban vagy!! Igen engem láttál:-))) Nagyon finom a tortájuk és a sütijük is:-)))

Pirus gyönyörűű gyermekeid vannak!!!!!:-)))

Puszi nektek!!!
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Pirus!

Én egész elérzékenyültem, egyszerűen csodásak!
Biztos nagyon boldog vagy! Kép

Kinga
kgk

Krisszi! Én az első hónap után nem tudtam hordani a régi nadrágjaimat, sőt már a második hónapban vettem egy terhesnadrágot, igaz M-es méretű, de még mindig jó rám. Szóval nem tudom, majd tavasszal beújítok egy-két ruhát! A doki, s én is meg vagyok elégedve a súlyommal, egyenlőre.
Kérdés! Mikor szokta az ember előkészíteni a babaszobát? babonából én még nem vetttem semmit, de nem is nézelődtem?

Kép
anid

Lilló,

Szóval Te vagy az!!! :-)

kicsi a világ :-)

legalább ha egyszerre megyünk szülő szobát látogatni a fiúk nem fognak annyira parázni

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Pirus nagyon édi Szabolcs!!Zsombi óriási lett.
Azért Zsombi se volt rossz gyerek, most is szeret aludniKép
Szabolcs gyönyörű és ahogy szundít, az az édes alvásKépKép

Sajnos most az Andi elkapott valami nagy köhögést meg begyuladtak a hörgőcskéi szerencsére tüdőgyuszit nem kaptunk, most fogjuk a második hetet egyhuzamba itthon tölteni. Hogy ezt hogy fogják szeretni a melohelyen ezt csak akkor tudom meg, ha visszamegyekKépKép

Minden Balázsnak Boldog Névnapot !!!

Picus
picus

Piroska igazán gyönyörűek a gyerekeid és látszik hogy mennyire kiegyensúlyozottak.
Én is 3 év korkülönbséget tervezek a gyerekeim között, nálatok ez hogy vált be eddig.
Nincs semmi féltékenység?
Nem tudom hogy ebből a szempontból hány év lenne az ideális.
Lini

Kép
lini

sziasztok!

Csak egy gyors kérdés az anyukakhoz: zselé allagu kaki volt mar nalatok? 14 hetes a mano és mostanaban ilyet talalok néha a pelusban Kép Kép
Mitöl van? Normalis???

Pirus, tündéri Zsombi és Szabolcs!

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Rég írtam Kép De most egy kérdésem lenne: van aki Sinlacot használ? Ha igen, milyen állagú kell lennie a pépnek? Nekem tök folyós...

Köszi, Eszter
recece

Sziasztok!

Köszi a tanácsot.

Rita
Olyan a zsibbadás, mintha nem is tudom, talán jól combon vágtak volna.
Egy pillanatra begörcsöl, hogy menni sem tudok, azután nincs semmi bajom.
Szedek egy csomó vitamint, Eleviten kívül kalciumot,Magne B6-ot, vasat, C-vitamint.
Kész gyógyszertár.
Hál isten ezeken a görcsökön kívül nincs más bajom.
Bár most már a vádlim és a sípcsontomnál lévő izom is be szokott görcsölni.
Emelni fogom a Magne B6-ot.

Pirus
Nagyon aranyosak a fiaid.
Te is Dr.Meritin-nél szültél?
Rendes, vagy császáros?

Nektek is szokott csuklani a Pocaklakó?

A súllyal kapcsolatosan:
50 kg-val kezdtem, most a 34 hét végén tartok 66-nál.De a hasamon és a derekamon kívül nem látszik sehol.
Azzal riogatnak,hogy majd szoptatás alatt mégjobban meghízom.

Dorka

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Sziasztok!!

Dorka!!

Én szoptatás alatt fogytam, pedig ettem rendesen igaz egészségesen, szerintem nem fogsz meghízni én ezt tapasztaltam:-)))

Rita mit mondott Valent doki?

Puszi!
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a kedves szavakat a fiúkrólKép Tényleg nagyon édesek így együtt és ez annyira boldoggá tesz. Nagyon féltem, hogyan fogja Zsombi venni a dolgokat, de most már látom, hogy a 3 év korkülönbség nagyon ideális. Zsombi már amúgy is 'nagyfiús' hiszen több, mint egy éve jár közösségbe, már megszokta, hogy napközben nem én szórakoztatom, amikor pedig itthon van, Szabi mellett is jut rá idő, illetve nagyon sok mindenbe Õt is bevonjuk, ami Szabival kapcsolatos. Szóval eddig még minimális féltékenységet sem tapasztaltunk.

Picus, gyógyuljon meg hamar Andika. Sajnos ez a hülye hörghurut ilyen, eléggé elhúzódikKép Nekem ebből lett a tüdőgyuszim, mert nem vettem komolyan, persze mentségemre legyen mondva, hogy már az utolsó hetekben voltam, és Zsombi is beteg volt, nem tudtam orvoshoz menni. Már befejeztem az antibiotikumos kúrát, egy picit még köhögök, de már nem olyan vészes.
Mesélj, Andinak tetszik még az ovi? Milyen új dolgokat csinál mostanság?
Zsombira tényleg nem lehet panasz, már ami az alvókáját illetiKép Csak nem is gondoltam volna, hogy másodszorra is egy ilyen kis szundi-bundi kislegényt kapok.
Ma vettem egy digitális mérleget, végre rászántam magamKép nem vagyok az a méregetős típus, de annyira kíváncsi voltam már, hogy Szabi mennyit eszik pontosan és mennyit gyarapodott. Jól el is állt a lélegzetünk, amikor néztük, hogy 2 hét alatt 600 gr-ot gyarapodott. Mondjuk amennyit eszik, nem is csodálkozom. Hihetetlen, ahogy rácsatlakozik a cicimre, úgy szívja, mintha napokig nem kapna enni. Közben azokat a hangokat hallanotok kellene, apa még az emeletről is hallja, hogy hogyan nyelKép 10 perc alatt kivégzi a cicimet.

Sara, sajnos én nem emlékszem ilyen zselé állagú kakira, ettől még lehet, hogy ZSombinak is volt. Csak szopiztok?

Recece, mi használtunk ilyen pépet, mert Zsombi nagyon bukós volt, de már csak akkor amikor szilárd ételt is ehetett. Nekem is folyós volt eleinte, de kevesebb vizet adtam hozzá, és a tetejére tettem gyümit is, mert amúgy ritka kaka íze és szaga van.Kép Zsombi sem volt érte oda. Õ kb. 10 hónapos koráig bukott, amikor elkezdett felülni, felállni, teljesen elmúlt.

Dorka, sejtem mire gondolsz. A zsibbadás attól van, hogy a baba ráfekszik valamelyik idegre, ami a combnál fut keresztül. Nekem is volt ilyen, sajnos elég sokszor. Kellemetlen tud lenni, mert tényleg olyan, mintha egy pillanatra lebénulna az ember lába.

Csak Zsombit szültem Mericlinél, hüvelyi úton, Szabi a Szent Imrében született. Neked is Õ a dokid?
Nos, én kb. hasonló paraméterekkel rendelkeztem terhesség alatt, mint Te, és szoptatás alatt már 3 kilót fogytamKép Ha pedig eljön a babakocsizós időszak, még edzeni fogom a sok sétával a popómat és a combomat is. Szóval ne hagyd, hogy azzal riogassanak, hogy a szoptatás alatt hízni fogsz. Persze azért nem árt odafigyelni, mit eszel és mennyit mozogsz.

Most ennyire tellett.
Szép hétvégét mindenkinek:
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok!

Annamari: Balázsodnak boldog névnapot! Kép

Pirus: nagyon édesek a fiaid! Bárcsak az enyéim is ilyen jól ellennének! Kép Remélem.

Szopi alatt én is fogytam, szerintem rengeteg kalóriát eléget.

Én már nagyon kivagyok. 39+3 hetes vagyok, de már alig várom, hogy megszülessen Zétény. Nem tudom, más hogy viseli ezeket az utolsó napokat, de én szabályosan szenvedek. Már mindenem fáj, iszonyúan meghíztam, alig kapok levegőt, semmihez sincs erőm, stb... Szóval, csalogassátok elő a fiamat, jó? Kép

Ha megszületik, jelentkezem. Kép

pusz, shine
shine

Szia Shine!

Húha, akkor már akármikor jöhet Zétény!Kép Nagyon sok drukk Nektek!

Lányok az előbb rosszul írtam, Szabi 2 hét 3 nap alatt 950 gr-ot gyarapodottKép Nem vagyok én ehhez hozzászokvaKép Zsombi fél évesen is csak 6 kiló volt.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok!

Shine hajrá!! Zétény - Te jó ég életembe most hallom először ezt a nevet, de jóKép- hallod Te nagyfiú gyere elő!!
Pirus Örülj annak, hogy Szabi ilyen jó evő, emlékszem mennyit aggódtál Zsombinál, hogy bukik savas stb. szóval ennek örülni kell.
Szerintem jó az a digis mérleg nekem is volt csak putty rá a Gyereket és máris látod az eredményt bár én sosem írtam fel. Kép

Andi: nagyon szereti az ovit még mindig. Hát az a bajom leginkább, hogy persze szeretnék kisfiút, de az Andi tiszta fiú...
Hazajött az oviból s lövöldöz...gondoltam én na akkor anya vissza lő és akkorát vetődött- persze ágyon, - hogy filmbe is beillene és eljátszotta, hogy Õt eltalálták. Néztem nagyokat. Persze már van egy Barbie babánk is, de az csak azért kellett, hogy megmutassa nekünk is van. Ha bemegyünk bármilyen játékboltba biztos, hogy autóknál kötünk ki.
Beszéd mostmár két szót is összeköt s rengeteged dumál. Mindent mond utánunk. A logopédus szerint lesz ebből mondat is már nem kell aggódni. Itthon vagyunk ugye, s mondom Neki egyik nap déli alvás után, hozd ki légyszi a mackónadrágot felvesszük és olyan édes volt megjelent a pandamaciávalKépKépKépKép
Szerintem ezt a szót nem nagyon használtam még - ma már tudja mit kell hozniKépKép-
Betegség: nekünk is azt mondta a dokinő, hogy ebből tüdőgyuszi lehet, ha nem kezdjük el az antibiotikumot. Most kaptunk először mióta hazajöttünk a korházból. Oviba se volt eddig nagyon beteg, de ez most kíváncsi leszek mit szólnak a meló helyen mert hát szeptember óta most hiányzom először..

Dorka nyugi ismertem olyan nőt aki 25 kg ot hízott szüléskor ma egy kg sincs rajta ...55 kg szóval szerintem, alkat és hozzáállás kérdése!!!

Saara mióta van ilyen kaki? Csak anyatejet vagy mást is kap a Manó??
Tápszertől is lehet másabb a kaki, főleg, ha most kap először..

Puszi Picus
picus

Sziasztok!

Picus, Pirus: csak anyatejet kap a mano... 2 hét alatt kb 3 szor 4 szer volt ilyen kaki. Ugy latom nalatok nem nagyon fordult elö... Holnap felhivom a dokit, az a biztos. Jaaj, csak ne legyen baj! Kép

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!!!

Sara
Nem lesz semmi gond, de inkább hivd ki a dokit ő többet tud mondani:-)) Nem lesz baj!!!:-)

Nagyon fáj a torkom és lázas vagyok, ilyenkor mit lehet bevenni?

Puszi!
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Piroska
Lehet benne valami, hogy ideget nyom a Picur.
Igen nekem is a Meritin a dokim. Neked mik a tapasztalataid?
Vagy nem valami jók, ha átmentél másik kórházba?
Eddig velem nagyon normális és lelkiismeretes volt, remélem ez a szülésnél is megmarad.

Dorka

dorka24

Sziasztok!
Köszönöm, hogy ilyen szépeket írtatok, a csillagszemet Apa gyártotta a lányának.Kép

Zsu, a habtapit a Megatoysban vettük. Első nap van az az olcsó rágógumi szag műanyaggal keverve, valahogy kiszellőzik belőle.
Szerintem sokkal jobb a betüs, mert azok nagy minták. A mienkből ki kell szedegetni a szájánál kisebbeket, nehogy lenyelje őket. Hihetetlen kézügyességgel piszkálja ki belőle, mert mindig az az érdekes amire azt mondom, hogy nem.

Pirus, gyönyörűek a fiúk, ahogy összebújnak különösen. Nagyon ügyesen eszik Szabi, ő a nyerő, Ayse ilyen idősen 350g hízott hetente.

Dorka, ha lehet ne a hátadon feküdj, mert akkor tudja igazán jól elfeküdni a baba azt az ideget, ami miatt görcsöl v. zsibbad a lábad. Bal oldaladra fordulj.
Vagy vizes vagy és az nyomja az idegeket. Nekem az volt.

Picus, és Ti gyakorló Anyukák, felírjátok ezeket a jópofa mondásokat, akciókat, mert valahogy meg kellene őrizni az utókornak őket.KépKép

Lillo, imádom ezt a csempét, sokáig fényes maradKép

Brik, szerintem Te is inkább az orvossal konzultálj, mielőtt beszednél valami gyógyszert.
Jobbulást!!

Shine, megy a drukk ezerrel, szép szülést Neked!

Ági, írj légyszives a fogfájás elleni homeos gyógyszerekről. Légyszi, légyszi.Kép
Márti

KépKépKépKép
aysegül37

Zsuzs74: nekünk pont olyan halacskás van habtapiból és betűsre szeretnénk cserélni!!

Mit szólsz hozzá? E-mail is jó, a fórumot nem mindig tudom olvasni...
recece

Kgk!

Igen...én vagyok a iwiw-en..a Lette Szilárdot még a fősuliról ismerem...kicsi a világKép)

Hatos
hatos

Anid!

Csatlakozom én is - dühítő, hogy egyfolytában azt kérdezgetik, hogy "na és mennyit híztál már?" Azt hiszem, erre nincs jó válasz, mert a sok se jó, a kevés se jó, és általában akivel beszélgetsz, annak az adott érték úgyis vagy sok, vagy kevés...Én a napokban otthon voltam pár napot megfázással, és az egyik "kedvenc" kollegám felhívott, hogy hogy vagyok (ez rendes tőle), és az volt neki a konklúzió, hogy az elhízással vigyázzak ám! Mert otthon vagyok 2 napot, akkor rögtön el fogok hízni??? Nem értem az összefüggést...

Brik! Ha lázas vagy, az nagyon nem tesz jót a babának, nyomás a dokihoz!!! Inkább szedjél antibiotikumot, minthogy sokáig lázas maradj!
Azt viszont nem tudom, mit akartam kérdezni a Valenttől, amire kérdezted, hogy mit mondott... (ez most bonyolultan hangzik, szóval, írtam valamit a listára, hogy meg fogom kérdezni tőle?... hirtelen nem emlékszem... a császáros szülésre gondolsz? ... légyszi világosíts fel! :-))

Dorka!
Igen, a zsibbadás a fenti okok miatt is lehet. Mielőtt emelnéd a magnézium adagod, azért konzultálj valami orvos félével, azt hiszem, azt se jó túl nagy menniységben szedni. Én inkább plusz kálciumot mondanék (bár nem vagyok orvos, csak a szüleim, de ez nem jogosít tanácsadásra :-)).

Lilló!
Azt hiszem, nekem most jön a "sütős korszak" - múlt héten is sütöttem, és a hétre is tervezek valami jó diósat.. úgy kívánom a diósat. Sok diósat. :-)

Üdv mindenkinek
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Gabek: Igen, akkor derült ki a "turpisság", mikor a férjem elújságolta, hogy voltunk a Klinikán a vetítésen, és a Te férjed mondta Neki, hogy ott voltál Te is. Aztán lassan összeállt a kép, nagy segítség volt, hogy kezdettől nagyon ismerős voltál, de mostmár tudom honnan, láttam Rólad egy csomó képet korábban Kép Egyébként ha már vki szóbahozta itt a wiw-et, ott is láttalak az egyik ismerősöm ismerősei közt Kép

Rita: Hajrá! Ha a férjed édesszájú akkor biztos nagyon fog örülni, az enyém nagyon élvezte a sütős korszakot, folyton vitte magával kis dobozkában a sütiket a munkahelyére Kép Én is a diósat kívántam/kívánom Kép Most a diós lusta változatát eszem, diós palacsintát, diós tésztát Kép gyorsabb, mint bármelyik süti.

Iszonyatosan rosszul alszom mostanában. Elalszom hamar, de 1-2 óra körül kipattan a szemem, és nem bírok tovább aludni. Forgolódok, mászkálok... Szegény párom! Állítólag ez jellemző az utolsó harmadra. Remélem nem lesz így áprilisig... Bár érdekes, hogy mégse vagyok álmos nappal.

Pirus: Tündériek a gyerekek, olyan jó, hogy így szereti a nagy a kicsikét.

Ági: Veled mi van? Rég jelentkeztél! Még mindig vírus rosszalkodik a gépedben?

Lilló (28+4)

lilló

Igen! Nekem is eszembe jutott! Ági! Mi van veled? Csak nem szülsz???

Lilló! Érdekes ez a dió dolog, biztos van benne valami, ami hiányzik a szervezetünkből ilyenkor.. csak az egy baj, hogy nics dió darálóm, és egy örökkévalóság, amíg a kis famozsaramban összetöröm a diós tésztához... már tudom,mi lesz a következő beruházás. :-)

Amikor felébredsz éjjel, akkor mire ébredsz fel? Csak úgy, mintha kialudtad volna magad? Egy másik ismerősőm márciusra várja, és ő azért nem tud aludni, mert hajnali háromig rugdossa a gyermek belülről... Szerintem neki megváltás lesz, ha kibújik... :-)

Rita

Kép

Kép
rita81

Szia Recece! Már késő...közben voltunk a minimanóban, és megláttam a habtapikat, úgyhogy rögtön le is csaptam egy állatos meg egy gyümölcsös szettre; a betűset meg lehet, hogy odaajándékozzuk uncsitesónak, vagy jó lesz később.
De azért aranyos vagy, hogy fölajánlottad, köszi.
Zsu
zsuzs74

Rita, én karácsonyra kaptam diódarálót anyukámtól Kép Előtte mindig otthon anyuéknál ledaráltam egy csomó diót, aztán lefagyasztottam itthon, és mindig elővettem, amennyi kellett. Ugyanígy voltam a keksz-szel is, mert az meg a rumos golyóhoz kellett darálva. Szerintem anyukám megsajnált Kép

Amikor felébredek akkor arra ébredek, hogy pipilnem kell meg szomjas vagyok. Aztán elintézem a dolgaimat, visszafekszem, de már nem tudok elaludni, csak reggel olyan 5-6 óra körül olyan 10 percekre (mert mindig nézem az órát). A Baba rúgását már rég megszoktam, arra nem ébredek fel, pedig biztos mozog, mert mikor felébredek is mocorog. Ami még érdekes, hogy amikor éjszaka leküldök Neki egy kis hideg ásványvízet akkor nagyon megrugdos Kép Mostmár nagyon sokat mozog, éjjel-nappal, régen inkább esti-éjszakai baba volt, de mostmár egész napi.
Tegnap a színházban is, amilyen zenéket felismert, azokra nagyon mozgott, amikor meg hangos volt Neki a zene, vagy a színész, akkor vigyázzban állt, szerintem megijedhetett. Tüneményesek, hogy mennyire reagálnak dolgokra KépImádom ezt az állapotot! Persze még jobban imádom majd, ha itt lesz velem kint Kép

lilló

Ayse! Valamikor januárban írt Ági a fogzásra való homeopátiás bogyókról, a neve Chamomilla CH15.
Zsu
zsuzs74

Sziasztok!!

Voltam dokinál, felírt maripent, hogy azt lehet szedni. Szerintetek is lehet? Félek bevenni:-(

Puszi!!
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Brik, szerintem kérjél véleményt egy masik orvostol is, sosem art.... Lazas vagy még mindig? Lehet nem artana egy vérvétel, hogy biztosan kiderüljön mitöl vagy beteg. Maripen az vmi antibiotikum?

Sára

Kép

Kép
saara

Brik, remélem nem ijesztettelek meg, valoszinüleg semmi gond nincs, csak ugy gondoltam sosem art egy kis ovatossag, föleg ilyenkor Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Szia!
Sara
Nem vagyok lázas már tegnap elmúlt a láz:-) De begyulladt a torkom és maripent irt fel antibiotikum amit lehet szedni állítólag és ez egy nagyon gyenge antibiotikum. Csak féltem a babát:-)

Puszi!
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Jöttem megmutatni a farsangi Balázst:

Kép

Annamari
muter

SziasztokKép

Még egyben vagyunk, hála semmi baj nincs, csak még mindig a gépünk nem százas, vagyis remélem mostmár az lesz, mert hétvégén legyalulta az ismink és ujra telepitette.

Márti Kép

fogzásra a Chamomilla vulgaris CH15 a legjobb, legalábbis nekünk ez vált be.
Adagolását tekintve ha nyügi van a fog miatt akkor 3 bogyeszt tekerj ki a dobozából és tedd bele egy MÛANYAG kanálba (guritsd szal ne fogd meg) és egy csöpp vizzet tegyél rá, várd meg mig felolvad (kb husz perc) és utána itasd meg a lányoddal. Bár meg probálhatod ugy is hogy becsempészed a szájába a bogyokat és hagyod hogy ő elszopogassa, mind két módszer hatásos. Este lefekvés elött meg érdemes 5 bogyót beadni hasonló módszerrel. Amire figyelni kell hogy elötte és utána fél órával ne igyon és ne egyen a lányzó (alvásnál mondjuk ez könnyebb az utána dolognál KépKép). A nyügi nem múlik akkor fél óránként be lehet adni egy újabb adagot, de általában max két adag már szuperul hat, de sokszor már az első is csodákra képes.

Lilló, Rita, Gabek Kép
Jöttök holnap, vagyis inkább ma? Ha minden igaz és az autónk hajlandó lesz holnap müködni akkor én megyek.

Brik Kép
Bocsi, nem felejtettelek el, de mint fentebb irtam a nagy számitógép szellem jó kicseszett velünk Kép
Hu maripent vagy ezer éve nem használtam már, még gyerekkorunkban irta fel a doki ha be volt gyulladva a torkunk.

Annamari Kép
Utólag is boldog névnapot kívánunk az igen csábos és bájos szerkós kisfiadnak. Reggel majd megmutatom a képet a fiamnak, tuti felismeri majd a jelmezt KépKép

Shine Kép
Hu már te is mindjárt babázol, sőt lehet hogy már azt is teszed Kép

Pirus Kép
Bevallom elpityeredtem a képeket látva, tündériek a fiaid. Nem semmi kis zabagép lett Szabolcs KépKép

Picus Kép
De jó hogy te is előbujtál KépKép Rég tettél fel képeket AndikárólKép
A munkahelyed meg csak megérti hogy nem szórakozásból vagy otthon, bár a fene se tudja hogy némely ember mit is képzel... a lényeg hogy meggyógyuljatok. Mennek a gyógymanók Kép

Most ennyire telt, mert Lillóhoz hasonlóan én se tudok aludni, most is negyedkettőkor kipatantak a szemeim, azóta meg csak forgolódtam, végül itt kötöttem ki... ez van... Daninál is igy szenvedtem az utcsó hónapban...

puszi
Ági
35+5

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Ági, nem semmi, hogy te éjjel fél négykor fórumozol. :-) Azt hiszem, rám is ez a sors vár hamarosan, ez az álmatlanság, ahogy haladunk előre a hetekben! Részemről jövök ma, pláne, hogy a dokim fogja tartani a UH-ról a fejtágítást. Igaz, múlt héten, a rendelésen azt mondta, lehet, hogy mégis mást küld, mert lehet, hogy műtenie kell ma.

Brik! Szerintem amit orvos ír fel, azt nyugodtan szedheted - ma már pontosan tudják, melyik gyógyszer árt a babának, és melyik nem. Anyukám is háziorvos, és sajnos nekem is kellett felírnia antibiotikumot, mert eléggé lebetegedtem - és hát nekem biztos nem akarna rosszat. Azt mondja, hogy egyes baktériumok, amik benned vannak, árthatnak babának, úgyhogy inkább az antibiotikum, mint hogy heteken-hónapokon keresztül bújkáljon benned valami. Legalábbis ez az anyukám véleménye.

Lilló, Gabek, jöttök ma?
Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Ági(Sorstárs): Látom, tényleg Te is álmatlankodsz... Én ilyenkor csak fekszem csendben, mert a férjem nagyon aggódik, minden apró rezdülésemre felriad: "Rosszul vagy Kicsim? Mi a baj?", szóval nem stresszelem, inkább csendben fekszem. Felvetettem már Neki, hogy kiköltözöm a nappaliba éjszakára, hogy nyugodtan tudjon aludni, de erről hallani sem akar.

Rita: Megyek ma. Bár előtte el kéne mennem védőnőhöz, mert üzent, hogy régen látott. Sok kedvem nincs... Azért, hogy megkérdezze hány kiló vagyok és mennyi a vérnyomásom, minek?

Szép napot!
Lilló

lilló

Sziasztok!!

Mindenkinek köszi!!
Ma már hangom is alig van:-( Bevettem az antibiotikumot:-)) Rita akkor szerinted bevehetem, mondjuk már bevettem:-)) Tegnap az elsőt ma a másodikat:-)) Izgulok is rendesen, hogy ne legyen baj:-)))

Puszi mindenkinek!
Brik
Puszi nektek!!

Kép
Kép
Kép
brikancs

Szia Brikancs!

Ne aggódj! összeszedtem valamit én is, nagyjából a 8. héten (a kollégáim rendszeresen tök betegen járnak dolgozni, nem maradnak otthon és végigfertőzik az egész cégetKép
felhívtam a dokimat és azt mondta, ha nem meg le a láz, mindenképpen kapok valami kis antibiotikumot, mert sem a hosszan tartó lázas állapot, sem a vírus nem tesz jót a babának!!!
A megfelelő gyógyszer viszont nem árt!
NE aggódj és gyógyulj meg!
Üdv,
Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Brik!

Szerintem is a legfontosabb, hogy ne aggódj! Aggódással nem változtathatsz semmit, legfeljebb a kedved lesz rosszabb. Jobbulást neked!! (Én a 11. héten voltam beteg, akkor szedtem Augmentint.)

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Szia Krisszi!

Én most szerdán leszek 10hetes:-) Megpróbálok nem aggódni:-))) Köszi a jókivánságot!!

Rita!

Azt mondta a doki, ha a maripen nem használ akkor augmentint ír fel mert az erősebb, remélem használni fog:-)))
Valent dokira visszatérva, csak arra voltam kiváncsi, hogy általánoságban mit mondott, hogy hogy vagy:-)))

Mindenkinek köszi a jókivánságokat!!:-)))
Puszi!
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Én is rajta vagyok a wiw-en :-) ggabi név alatt, nézzétek meg a képem, vicces :-)

Az álmatlansággal nekem még csak egyszer volt gondom, akkor 1/2 2-kor felébredtem és 4-ig mászkáltam a lakásban, mert csak az volta jó ha mozogtam közben. Addig elpakoltam a kimosott ruhát, elmosogattam stb. és reggel hullán ébredtem.

Ma megyek, természetesen :-)

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Szia Gabek!

Lehet hogy megtaláltalak az iwiwen egy sármos fiatalemberrel:-))))))))))

Jó kép!!:-)

Hova megy ma mindenki?

Puszi!
Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs

Szia Brikancs!

Én meg most vagyok 9+5, persze ez még változhat Kép
De jó, hogy van itt valaki aki velem egyidős.
Neked ki az orvosod?
dóri80

Brikancs ha van kedved írj emailt. Levelezhetnénk a fejleményekről Kép

maitrenageur80@hotmail.com
dóri80

Gabek, én is megtalaltalak a wiw-en! - nem volt tul nehéz mondjuk Kép - Tényleg jo a kép!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!
Így vagyok ezzel én is.Éjszaka kétszer- háromszor legalább felébredek pipilni, inni, de kb. 4-6-ig nem igazán tudok visszaaludni.Utána visszaalszom. Néha napközben is elbóbiskolok.
Gyerek mozgásra én sem ébredek fel. Csak úgy kipattan a szemem, hogy mennem kell.

Ma is metornáztattak.
Most jobban érzem, mint a múltkor.

Lilló, Ágiboszi
Akkor azt ajánljátok, hogy első gyerekes anyának jobb, ha több ágyas szobában vannak?
Ezt egyébként lehet kérni, vagy oda raknak, ami van?

Én inkább azon izgulok, hogy tudjam majd szopiztatni a Babucim.
Előtejem van, de írtátok, hogy az nem jelent semmit.
Lehet valamit csinálni, hogy beinduljon a császár után?
Előre teát inni?
Vagy mellszívózni?

Jó pihenést Mindenkinek!

dorka24

Dorka!
Bár nem engem kérdeztél, de beledumálok Kép szerintem elsőgyerekeseknek jobb a többágyas szoba. Legalábbis nekem sokat segített, hogy volt már egy lány a szobában, aki kétgyerekesként tanácsok tudott adni, meg hogy voltak mások, akik vigyáztak a picire, amíg én pl. zuhanyoztam vagy ilyesmi. Meg talán a szülés utáni depizés sem jön ki annyira, ha vannak, akikkel dumálhatsz, meg ha látod, hogy mások is szenvednek meg nyavajognak. Kép

Egyébként valaki volt már az egyágyasban??? Tapasztalatok? Nagyon töröm a fejem, hogy nekem mi lenne a jobb. Ha valakinek van infója az egyágyasról, ossza meg lszi. Köszi.
pöttöm_panna

Sziasztok!

Igen, engem is érdekelnének a tapasztalatok többágyas kontra egyágyas ügyben. Tegnap beszélgettünk a csajokkal (Ági, Lilló, Dorka) a szülésfelkészítő után (Brik, ide ment "mindenki" :-)), és az először szülőknek egyértelműen a többágyast javasolta Ági. Való igaz, hogy jó, ha van ott tapasztaltabb, aki tud segíteni. Én csak az éjszakáktól félek, attól, hogy nem fogok tudni aludni, meg, hogy a többiek sem fognak tudni aludni - tőlem és a babámtól. A Kismamában olvasgattam a témáról, és volt pár olyan vélemény, hogy szemhunyásnyit sem lehet az ilyen többágyas szobákban aludni, utána 2 hétig tök ki van merülve az ember. Na már most, és szülés utáni depresszió nélkül is teljesen ki vagyok ütve, ha nincs meg a 7 óra alvásom. (Persze kisbabával legyen felkészülve erre az ember.) Kérdés, hogy ha kettesben vagyok a babával, akkor merek-e aludni mellette. Igaz, hogy a többágyasban sem lesz senki, aki csak az én babám lélegzetvételét lesi. Aztán meg lehet, hogy költői a kérdés, mert ha tele lesznek az egyágyas szobák, akkor úgy sincs választási lehetőségünk. De azt a pár napot csak kibírja valahogy az ember...
(Csak azt nem tudom, otthon ki néz majd a gyerekre, amíg zuhanyzom... :-)).
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de már napok óta ezen agyalok - pedig milyen messze van még a május.

Rita

Kép

Kép
rita81

Dorka: Én mindenképpen többágyasba szeretnék majd menni, egyrészt azért, mert nagyon nincs tapasztalatom babákkal, és ha több ágyasban vagyok a tapasztalt anyuk már tudnak segíteni, másrészt, ha elmegyek WC-re, zuhanyozni, bármi akkor nem marad egyedül a Babó, harmadrészt, meg amit tegnap Ági mondott, hogy az egyágyasok egy emelettel feljebb vannak, és akkor a babát hurcolják össze-vissza, ha viszik fürdetni.
Az alvás nem aggaszt annyira, mert úgyse tudok aludni idegen helyen, legalábbis nem sokat. Na meg amennyit mostanában alszom...
Ugye látogatók nem jöhetnek be a többágyasba? Mert ez az egy lett volna a kizáró ok.

Ági: Ma kipróbálom a tegnap javasolt krumplis témát, már reggel azzal kezdtem. Azt viszont elfelejtettem kérdezni, hogy gyümölcsöt azt lehet ezen a napon enni, vagy csak a krumplit a parival meg az ubival? Nagyon vágyom ugyanis egy kis ananászra...
Felvettelek a partnereim listájára MSN-en! Kép

Gabek jól lenyúlta a volt pasimat, láttátok Õt Vele a wiw-en? Kép Kép Kép

lilló

SziasztokKép

Tök jó volt dumcsizni veletek tegnap egy kicsitKépKépKép

LillóKép
Ehetsz nyugodtan gyümit, a lényeg a sómentesség, de olyan szinten is, hogy az agyon "sózott" felvágottakat is kerüld aznapra, tudod a tartósitószeres vackok alapból sóval vannak tele.

Egyágyas kontra többágyas:

Igazán azt tudom mondani, hogy az alap helyzetet ugy is magunk döntjük el belül, vagyis ki milyen habitusu, van aki egyedül szeret lenni, van aki nem. Először ezt érdemes magunkban tisztázni, utána érdemes felsorolni az előnyöket és hátrányokatKép

Az egyágyasos elhelyezést érdemes előre megbeszélni az orvossal, mert egyáltalán nem biztos hogy lesz benne hely, vagyis jó korán kell szólni miatta. Alapból mindenkit a többágyasba helyeznek el, itt azt érdemes előre tisztázni, hogy rooming vagy sima szobát szeretnél. Egy sima szoba van, ahova ha jól tudom 3 óránként hozzák ki a babót szopizni, a többi szobában végig kint vannak a babók, csak vizsgálatra és fürdetésre viszik be a csecsemőosztályra.

Ezek ugye 5 ágyasak, bent van a szobában a fürdő-wc. A látogatók a gyerekágyra NEM jöhetnek be, vagyis az első emeleten az üvegajtó mögé csak is az anyuci mehet be, senki idegen. (régebben a látogatási idő alatt az étkező részbe be lehetett ülni, de sajnos megszaporodott lopásszámok miatt ezt is megtiltották, ami valjuk be a mi érdekünkben történt intézkedés)
Az egyágyas szobába bemehet látogató az pl előnye a többágyassal szemben.
Az egyágyasok a második emeleten vannak, ahova ugye a babák vitele nagyobb "gondot" jelent, mivel nem egyszinten van a csecsemőosztályon, és ha valami kérdésed, kérésed van, nagyobb az időtényező mire megoldódik amit szeretnél.
A többágyasnál úgye nagy eséllyed van arra, hogy nem csak első szülőkkel kerülsz össze, hanem már több gyerekesekkel is, akik tudnak neked segíteni. Fürdésnél, egyéb kényszerű kimenetelnél van aki tud vigyázni esetleg a te picidre is, rá tud nézni. Van akivel tudsz esetleg "értelmes" emberi szót váltani, ha nincs éppen látogatód és kezdene rádtörni a szülés utáni depresszió. Az éjszakától meg nem kell félni, valahogy ugy teremtettek minket hogy legjobban ugy is a saját babónkra leszünk érzékenyek. A babasírás miatt meg ne legyen lelkiismeretfurdalása senkinek, a legeslegfontosabb szempont, hogy veled mi van, a többiek másodlagosak, ezt most nem rossz indulatból irom, hanem az érzelmi lényegét szeretném kiemelni: aminél az előre felturbozott rossz lelkiismeret megnyugtatása a cél, szal ne legyen előre "bűntudatot" amiatt hogy a másik szobatárs esetleg a babód miatt nem tud aludni, mindenki ugy is a sajátjával lesz elfoglalvaKépKépKépKépKépKép

A lényeg hogy belül döntsön az ember, az a pár nap amig bentvagyunk az ugy is hamar elszáll és a baba tölti be az életünket, és véleményem szerint elég egyedi eseteket lehet a legtöbbet olvasni, mert az általános és túlnyomó többségű nem olyan érdekes egy újságnak, vagyis a legtöbb mami nem fog az alatt az idő alatt "kipurcanni" amig bent van a klinikán. Tudjátok lányok ez olyan esett mint ahogy az elevites babákat behozták a köztudatba, hogy óriás bébik lesznekKépKépKépKép

Nah most megyek és kihasználom hogy anyósomnál van a fiam és végre kiélhetem a takarítási "mániámat" igy a vége felé KépKép

puszi
Ági
35+6

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Képzeljétek, tök jó élményben volt részem a mai nap folyamán. A 12. heti UH-ra mentem, kb egy órát kellett várnom, a velem lévő két hozzátartozót is széles mosollyal beengedték, egy fiatal orvos (Lintner Balázs) csinálta a vizsgálatot, nagyon kedves volt, viccelődött, h a hajszínt ugyan nem tudja megmondani, de amúgy minden okKép
ja, és csinált egy sztárfotót is, amit megkaptam kinyomtatva. (Félénk kérdésemre, h esetleg kaphatnék-e képet egy "Természetesen!" volt a válasz.) A hozzátartozóimnak meg szépen kommentálta, hogy ott a feje, a keze, lába, ujjacskái, mit csinál éppen a baba, szóval: nagyon nagy élmény volt a mozizás az egész családnak.
Amúgy megkérdeztem: a 18. heti genetikai szűrést kizárólag orvos végezheti és mindenképpen a klinikát javasolják, nem a 3D-s magánrendelőket.
puszi mindenkinek!
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!
Most varom a masodikat, es en is dilemmazom az egyagyas/tobbagyas kerdesben. Az igazsag az, hogy emlekszem, szules utan nagyon kiboritott az, hogy nem tudtam aludni. Eleve ejjel szultem, haromkor kerultem ki az osztalyra, es hatkor mar ebresztettek minket. Szerintem a negy nap alatt ha ot orat aludtam, akkor sokat mondok. Mindig sirt valamelyik baba, a mamak sem mindig voltak tekintettel a tobbiekre, neha orditani tudtam volna a tehetetlensegtol. A vegen mar sirtam a faradtsagtol.
Mindennek ellenere neha nagyon jol jottek a szobatarsak, es hiaba a lehetetlen alvas, minden elsoszulos mamanak a tobbagyasat javasolnam. Most mar ugy erzem, nem nagyon van mit tanulni igy masodikra, de megis dilemmazom, mas emelet, hogy mukodnek a dolgok az egyagyasnal, mennyire figyelnek oda a noverkek, hogyan szallithatjuk a babat stbstb. Klassz lenne talalni valakit, aki egyagyasban volt, nagyon kivancsi lennek a tapasztalataira.
P

Kép
Kép
panzej

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?