Új privát üzeneted érkezett!

ja és kép!Kép

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok!

Mesa,
gratulálok a kis Lucához ,nagyon édes.

Lányok ,segítenétek nekem , hogy hogyan kell képet feltenni illetve lekicsinyíteni ?Mindig azt írja ki , hogy nagy pixeles a kép .
Valamiért az albumba sem tudok képeket feltenni.
Segítség!!!!!

Era
era35

Szerintem nagyon jó kezekbe voltál.Én is Ács dokinál szültem .Megvoltam vele elégedve .

Era
era35

Sziasztok!!!

Mesa gratulálok kis Lucához!!! Meseszép a kislányod:-)))

Era, Lilló

Köszönöm a tanácsokat!!!:-))
Holnap megyek vérvételre:-)) Kb mikor lesz a lelet az ambulancián?

Olyan nagy a pocim mint ha két bébi lenne benne:-)) Pedig csak egy szívhangot hallottunk:-))) Úgy hogy csak egy manó van a pocimba:-))

Ági!!

Remélem minden rendben veled:-)) Rég jelentkeztél!!!

Puszi mindenkinek!!
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik,
ha jól emlékszem akkor a toxo elég sokára lett nekem kész .Kb 3 hét !!!

Ha most nagynak találod , mi lesz még később??

Era
era35

SziasztokKép

Itt vagyok, itt vagyok, csak most a változatosság kedvéért a számítógépünk beteg... elkapott valami klasz kis virust, amit egyáltalán nem tudtam leirtani, igy csak fél gőzzel hajlandó müködni, este viszem dokibácsihozKépKép

Boldog ApukaKép
Csodaszépek a lányok, mégegyszer hatalmas gratula nektek, sok egészséget, örömöt és a babóknak meg sok sok tejcsit kivánunk.

Ma voltam a következő ctgén, minden rendben volt, drága babó produkálta magát rendesen, majd kicsit elfáradt és aludt vagy 5 percetKépKép Eta megnézte és azt mondta hogy okés és édi volt, mert a fájásos papirra azt mondta hogy ezért még nem jár babóKépKép mondtam is neki hogy nem is szeretném idő elött megjutalmazni magamat.

MesaKép
Gratula nektek is a kislányotokhoz, nagyon szép baba. Sok tejcsit és egészséget, boldogságot, örömet.
MEgértem a császáros gondolataidat, nálam is hasonló volt, és tényleg megváltás volt a csaszi a vajudás után. Kicsit tovább tart a felépülés, de ugyanolyan boldogság anyának lenniKépKép

BrikKép
a cukros lötyinek elvileg két nap mulva meg kell lenni legkésőbb az eredménynek, a toxonak meg ahogy Era is irta minimum 3 hét, mert tenyésztik és nem is ott vizsgálják.

AnnamariKép
Neked se egyszerű így az élet, még jó hogy valami hetedik érzékkel belekukucskáltak a nyelőcsövedbe, igy legalább valamire már fényderült. A legjobb hir hogy egészséges a fiacskád és igy vele nincs probléma mostKép
Vigyázzal magadra nagyon és bizzunk benne hogy szépen helyrejösz.

PPKép
Hááááááááááttttttttt, nem is tudom mit mondjak. Amit irtál abból gondolom nem volt egy könnyű szülése az elsőnél, és talán ezért élte bele magát a csasziba. Az tény hogy ha programozott akkor valószinűleg nem lesz elötte vajudás igy a fájások se fogják ugy megkinozni. Viszont a mütét után nem annyira leányálom a dolog. Sokkal nehezebben mozog az emberjánya a hasi vágás miatt, és jóval tovább tart a felépülés mint egy gátmetszés után. Jah és esetleges harmadik babónál ujra a csaszi merülne fel. A magam tapasztalata alapján azt tudom mondani, hogy ha van lehetősége a természetes szülésre inkább azt válassza , sokkal kevesebb a szövödménye. És ezt ugy mondom, hogy nekem még szerencsém is volt, mert hamar gyógyultam, a mütét másnapján már simán mászkáltam, de ha trüsszenteni vagy esetleg nevetni kellett azt hittem ott maradok mert ugy huzodott a sebem.

LillóKép
A holnapi nap kétséges, attól függ milyen kedvem lesz, mert már kicsit nehezebb a mozgás, meg olyan de olyan lustiiiiiiiiiiiiiii lettem hogy az csak naKépKépKépKép (jah és a két kisfilmet már láttam anno DaninálKép)
De még alszom rá egyet és holnap döntök.

puszi
Ági
34+4

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Mesa!
Gratulálok a Kislányodhoz, nagyon szép kis hajasbaba Kép

Brik: Az AFP az legalább 2 hét, a vércukor az 2 nap alatt megvan. Az egyéb vér- vizelet- vizsgálatokért meg olyan 1 hét múlva mentem kb. és kész voltak. A hepatitis az meg "kalandos", valamikor megy valahová, de az is lehet, hogy nem, szóval majd azt ne téveszd szem elől Kép

Ági: Nem csoda, ha lustább vagy a 35. héten Kép Én már most lusti vagyok, pedig még csak a 28. hét...

lilló

Sziasztok!!!

Oké a hepatitist figyelem nagyon!!!

Era

Azért tünik nagynak mert Lilivel 4,5hónapig nem volt egyáltalán pocim:-)) A mostani pocaklakomnál minden más:-)) Hamar megnőtt:-))

Ági!

Még nem jött meg a mailed:-(((( Ha jó lesz a géped elküldöd:-))
Ági hát már tényleg nem sok van hátra neked:-))) Örülök, hogy minden okés volt a ctg-n:-))))

Hát a toxo-ra tényleg sokat kell várni, de nem baj.
A cukorterhelést azt hány hetesen nézik?

Lilló hát jó sokat kell várni a leletekre, de az a lényeg hogy minden rendben legyen:-))

Puszi mindenkinek!
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!
Még egy kérdés két napja kisebb megszakításokkal, de nagyon fáj a fejem, ilyenkor mit lehet bevenni?

Köszi a választ!
Puszi nektek!
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Szia Brik!
Algopirint nyugodtam bevehetsz. Én is sokat fejfájtam, fejfájok. Mindig azt vettem be terhesség alatt is, meg szopi alatt is.
Zsu
zsuzs74

Szia Brik!

Nekem sem került elő a hepatitis leletem és a 37 héten derült ki , hogy az feltétlen be kell szerezni a szülésig , mert ha nics meg akkor a babót a születése után 1 nappal elkezdik hepatitis ellen oltani ami ráadásul egy oltás sorozat .Már nekem is későn derült ez ki , de szerencsére az ambulancián egy kedves,idősebb hölgy (aki mielött az ambulanciára került , a pathológián dolgozott mint főnövér)mondta , hogy hívjam fel az ANTSZ-t és diktáljam be a vérvétel időpontját és a nevemet majd ezek alapján ők a vizsgálat számát megtudják adni amit beírtam a kiskönyvembe.A kórház elfogadja így is és tényleg nem is volt semmi probléma.Sajnos a hepatitis is 2-3 hét .Az ANTSZ számát is ő adta meg , de a védőnőtől is elkérheted.Ezt csak szükség esetén írtam le neked!!
A cukornál nem tudok neked segíteni , mert én a terhesség elejétől fogva inzulinos voltam , így szülésig minden héten 1 napom úgy telt , hogy reggel 1/2 7 - re a pathológiára éhgyomri vérvétel , majd reggeli után 1 órával vérvétel ,ebéd után vérvétel,vacsi után vérvétel és ez így ment 39 héten keresztül.Valaki azt mondta , hogy normál esetbe 2-3 nézik a terhesség alatt.15-20 között és a 30-36 hét között.Ez nem biztos !
Nekem az Ács doki azt mondta , hogy fejfájásra vehetek be algopyrint vagy aszpirint, de ne túl sűrűn.

Puszi Era
era35

Néhány kép a családomról!
A kislányom AthinaKépKépKépKép
KépKép
a nagyfiam és AthinaKépa nagylányom és AthinaKép

Era
Era
era35

Mesa Kép
Gratulálok a kislányodhoz Kép Nagyon szép baba Kép

Ági Kép
Örülök, hogy minden rendben volt a CTG-n Kép

Era Kép
Gyönyörű a kislányod Kép

Annácska 31+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Köszi lányok tejcsi ügyben a sgítséget. Még semmi változás. :-( Most amit lefejek napközben (irtó kevés, össsz-vissz 80-100 g), azt du kapja meg pótlásként, amikor már télleg kritikus a helyzet. De a heti gyarapodása 150 g volt, úgyhogy még nem pánikolok.

Van tapasztalatotok abban, hogy ha egy alkalommal nem egy ciciből, hanem kettőből kap enni a manó, akkor az is tejserkentő? Doki nénink javasolta. Egy napig csináltam is, de azt vettem észre, hogy nem hogy több lett a tej, hanem kevesebb.

Zsu! Az "egy tojás, egy bögre tej"-et hogy eszed?

Joe! Boti csudaszép kisfickó. Cumi. Balázs nem igazán szereti. Ha sír, próbálom odaadni neki, ami hol sikerl, hol nem. De amikor bealszik, akkor tuti kiköpi. Most inkább azt vettem észre, hogy az eddigi ököl evésből lassan csak az ujját veszi a szájába. Gondolom így alakul ki az ujjszopás.

Ági! Köszi, köszi. A lucernacsírából mennyit érdemes enni? Beszéltél Etussal, vagy a doki bácsiddal arról, hogy ha a múltkor csaszi volt, akkor most számíthatsz-e normál szülésre? Ha jól emlékszem nálad is azért volt csaszi, mert nem tágultál, igaz?

Kgiulia és Apuka! Gratulálunk, sok boldogságot kívánunk a két gyönyörűséghez!

Mesa! Gartulálunk a kis Lucához. Olyan szép! És Te már bent feküdtél a terhespatológián?

Annamari! Húúú! Nem hangzik valami jól! Sajnálom. A lényeg, hogy tudják, hogy mi a baj, Gyógyulj meg!

Szofec

szofec

Szofec!- igen bennt feküdtem, de csak 1 napot, nem volt vészes.

Joe!- Gratulálok a kis Botondhoz és ezek szerint mi egyszerre voltunk bennt a klinikán. A síelős időszakot meg hála a jó istennek mind a ketten elkerültük.

KGiulia- gyönyörűek az ikrek.

Mindenkinek sok egészséget, boldogságot és sok-sok tejcsit.

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok!

Mesa, gratula a kis Lucahoz, nagyon szép baba! Sok boldogsagot, tejcsit és jo egészséget! Remélem jol vagytok mindketten Kép

Szofec, de ha igy gyarapszik Balazs miböl gondolod, hogy kevés?? Mar nekem sem olyan dinnye jellegü a cicim, mint az elején, de jollakik a mano. Nem lehet, hogy csak beallt egy bizonyos mennyiségre, ami pont elég Balazsnak?? vagy sokat sir? és te eleget pihensz?

A két ciciböl valo etetést nem csinaltam sokaig, de szerintem tejserkentö, mert ilyenkor az a lényeg, hogy minél gyakrabban rakd cicire a gyerköcöt. Milyen gyakran eszik?

Lucernacsira: fontos atmosni fogyasztas elött!

Pusz: Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Brik: Terheléses cukor az a 24. hét környékén van. Én a 23. héten voltam, van aki a 28.-on megy, ez változó, attól függ, hogy az orvosod mikor kéri.
A hepatitis eredményemet nekem a Schöpf-Mereiben mondták meg, 476 11 00 a kórház száma, és ott a hepatitis labort kell kérni. Azt a számot kell bediktálnod, ami az AFP leleteden van/lesz, mint hivatkozási szám.

Era: Nagyon szép kis családod van Kép

lilló

Sziasztok Lányok!!!
Engedjétek meg, hogy csatlakozzam hozzátok: bár már régóta olvasgatlak Titeket, csak most vettem a bátorságot és regisztráltam magam. 11 hetes terhes vagyok, én is a II. sz Klinikán fogok szülni, Takács doktornál. Az klinikával kapcsolatban eddig nem túl sok pozitív élmény ért, egy-egy nővérke, asszisztens néha úgy beszélt velem, mintha tömeggyilkos lennékKép)) Nem volt túl kellemes érzés...
Mindegy, igazából azt szeretném kérdezni, hogy Nektek a 12. heti UH képét odaadták-e? Mert a 8. hetinél azt találták mondani, hogy kifogyott a papír én meg nem voltam olyan állapotban, hogy vitatkozzak. (örömkönnyek meg mindenKép
Szerintetek? Ha most is azt mondják, hogy kifogyott a papír, keresek egy másik kórházat. KomolyanKép
Minden jót Nektek, jó pocakosodást!!!
Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!
Ma lesz tanfolyam? Mert úgy néz ki, hogy eltudok menni.
A SOTE II-re bemegyek a büféhez és ott jelentkezem a kartonozóban?
Utána hova kell menni?

Ági!
Köszi a megnyugtatást, ha mást nem egy -két foltot fogok a Piciből látni.
Kérek akkor a dokitól igazolást a 91. naptól.

Kgiulia!
Gratulálok én is a lányokhoz!
Most már nőuralom lesz otthon.

Indigó!
A dokim Dr. Mericli Metin. Szülésznőm nincs.
Még sajna nem ismerek a dokin kívűl senkit a Klinikán.
Azt sem tudom, hogy császáros szülésnél érdemes-e szülésznőt választani.
Ha igen, és tudtok valakit ajánlani, megköszönöm.

Mesa!
Lucához is gratuláció!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Szia Szofec! Kép Jaj ez aranyos. Azt hittem egyértelmű vagyok. Kép Szval természetesen szendvicsre teszem a főtt tojcit, és tejet, vagy kakaót iszok hozzá reggelire. Kép Igaz, van aki nyersen eszi a tojást. Kép Hát ez tényleg aranyos. Elképzeltél lelki szemeiddel egy kismamit, ahogyan belekeveri a nyers tojást a bögre tejbe?...KépKépKép
Zsu
zsuzs74

Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni hozzátok. Mi a 32. hétnél járunk és Tahy doktornál fogok szülni. Visszanéztem a táblázatokat és nem találtam senkit, aki nála szült volna. Van esetleg mégis valaki? Érdekelne a véleménye.

Krisszi! Mi a 12 hetes ultrahangon kaptunk videofelvételt, csak kazettát kellett vinni és a második ajtónál beadni a papirost az uh-ra.

Kép
Kép
huncut

Szia Huncut!
Köszi! Jövő héten megyek, viszek kazettát, hátha...

krisszi

Sziasztok,

Hát ez az egy hét pihenés nagyon jót tett :-)

Próbálom behozni a lemaradásomat, és olvasom a megjegyzéseket, de még nem jutottam a végére, de ennek ellenére már most írok egy-két sort, mert utána indulok a felkészítőre.

Joe
Nagyon meghatott a szülésed történet, szeretném, hogy nekem is hasonló legyen.

Joe és Pirus, áruljátok el, hogy mi a trükkje annak, hogy angyali, alvós, nem sírós babám legyen?

Annyira jó nektek, hogy már túl vagytok rajta, gratulálok mindkettőtöknek!!!

Üdv,

gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Én is csatlakoznék bár én még csak 8-hetes vagyok.

Krisszi! Az első ultrahangon nekem se adtak Kép
Remélem a következőnél kapok mert Apa nem tud eljönni, ő olyankor dolgozik ugyebár. Csak képen látná. Szerintetek érdemes kazettát vinni?
Kb. 3-hét múlva megyek legközelebb.
Én egy képecskének is örülnék, mert albumba tenném.

Üdv mindenkinek: Dóri
dóri80

Szia Dóri!

Huncut írta, hogy a 12.hetin már vitt kazettát és simán megkapták a felvételt.
Egyébként egy csomó barátnőm lobogtatott 6-7 hetes képet, nem értem, miért nem kapunk automatikusan. Olyan szomorú, h évek óta vágyom egy gyerekre, erre egy morcos asszisztens flegmán odaböfögi, h kifogyott a papír a gépből, ezért nem kapom meg azt az életre szóló emléket, ami megörökíti életem első csemetéjét. Megértem, h ő lesz-rja h nekem mit jelent ez az egész, de legalább egy minimális empátiát elvárnék... NA mindegy, nem mi fogjuk megváltani a világotKép

krisszi

Sziasztok!

Kgiulia, gratulálok az ikrekhez (a természetes szüléshez is!), gyönyörűek!KépKépKép
A Spektrum tv-n láttam ikrekről szóló filmeket, sok erőt is kívánok.

Mesa és Luca, sok boldogságot Nektek!KépKépKép

Joe, Boti nagyon szép, és milyen rendes, hogy elalszik pelenkázás közben. Ayse közel egy hónapig ordított, mint a fába szorult féreg.
A látogatókat addig várakoztasd az ajtó előtt, amíg te úgy érzed, csak magadra gondolj.

Szofec, nyugodtan szoptass mindkét mellből, minél többször, annál jobb. Persze ha a babó is úgy gondolja.
Honnan veszed észre, hogy kevesebb a tej? Ha úgy érzed puhább, akkor kezd beállni a kereslet-kínálat.
Emlékszem, hogy megijedtem, amikor egyik reggel arra ébredtem, hogy nem vagyok tiszta tej és nem feszül a cicim. Azt hittem nincs is több tejem, de mivel Ayse éhes volt, megszoptattam és nem volt semmi baj! Azóta mellszívót is ritkán használom (csak az "eredetit")

Végül,de nem utolsó sorban, sziasztok új lányok, üdv a csapatban.

Márti

KépKépKépKép
aysegül37

Sziasztok!

Huncut, te is a SOTE II-n voltál ultrahangon?
Olyan hihetetlen, hogy te felvételt is kaptál én meg még képet se.
Más fórumokon azt írják a kismamák, hogy kérés nélkül kapják a képet minden alakalommal.
Nekem a SOTE uh egyáltalán nem szimpatikus ilyen szempontból.
dóri80

Krisszi!

Szerintem vigyünk fotópapírt a nyomtatójukba! :D :D
Biztos ami biztos! :D
dóri80

Sziasztok!

Üdvözlet az új fórumozóknak!

Kép az ultrahangról:
A képet a legelső UH-n automatikusan adta az orvosom nekem, a második UH-t nem ő csinálta, hanem az Andrea, ő nem adott automatikusan, de kértünk, és adott. A következőn megint nem adtak, mi meg elfelejtettünk kérni. Szóval szerintem ez nem jár automatikusan, ez egy gesztus Tőlük, de ha kérünk adnak, úgyhogy elképzelhető, hogy tényleg nem volt papír a gépben. Szoktam én is más fórumon beszélgetni a kismamákkal, mindenféle kórházakból, és nem sok helyen adnak automatikusan, van ahol még kérésre sem.
Dóri, Krisszi: Szerintem legközelebb próbálj meg kérni megint Kép

Gabek: Örülök, hogy jól telt a pihenésetek. Merre jártatok?

Rita: Remélem már jobban vagy! Vigyázz Magatokra! Remélem nem dolgozol!

Szép napot Nektek!
Lilló

lilló

Sziasztok!

Dóri, Krisszi: egyetértek Lillóval, szerintem is ez csak egy gesztus tőlük, nem jár mindenkinek automatikusan se kép, se felvétel. Mi a 8 hetes uh-n kértünk és kaptunk képet, Andrea azt mondta, hogy csak akkor ad ha szépen látszódik, azaz ha érdemes kinyomtatni. A 12 hetesre vittünk kazettát, akkor is Andrea volt és szépen megkértük, ő pedig megcsinálta. Viszont jó tudni, hogy csak a második szobában van videó, az elsőben nincsen, tehát ott tuti nem csinálnak nektek felvételeket. Az AFP-t csináló doki viszont már nem adott, hiába kértük. Később viszont már egyáltalán nem csinálnak képet, mert nem fér rá egyre a gyerkőc Kép Akkor már szerintem érdemes egy 4d-s uh-ra elmenni, nekünk nagy élmény volt, szerintem megérte azt a pénzt kiadni érte.

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Pár napot nincs az ember, és alig győzi visszaolvasni! Szóval üdv mindenkinek, és gratula a gyönyörű ikrekhez!! Képzeljétek, én kicsit lenáthásodtam a hétvégén, úgyhogy csak ma jöttem újra dolgozni. Remélem, megúszom, és nem kell megint gyógyszert szednem...

Ági! Hiányoltalak tegnap, de most visszaolvasva értem, hogy miért nem voltál. Már aggódtam, hogy idejekorán babázásba kezdtél. :-) (Emlékezve a múltkori CTG eredményedre...)

Krisszi! Nagyon jól leírod a helyzetet - tényleg az az érzése az embernek, hogy tömeggyilkosnak nézik. Nem is tudom, miért nem tudnak kedvesek lenni. Ezt a "kifogyott a papír" trükköt nekünk is előadták a 18. héten. De ez a kazettás ügy új - én is rákérdeznék, hogy Huncut, ez melyik kórház??? Ha ez tényleg így van, én is viszek legközelebb.

Nem tudjátok véletlenül az időjárásjelentést a múlt hétvégére? Nem volt melegfront pénteken-szombaton? Úgy be volt indulva a pocaklakóm, hogy azt hittem szétveri a házat odabenn. Tiszta bulizós kedve volt.

Valentes kismamák, nem találkozom valakivel este a rendelésen? 17:00-kor van jelenésem.

Lilló, milyen volt tegnap a torna?

Rita

Kép

Kép
rita81

Szia Lilló!

Csak most látom, hogy te is pont most írtál. Tök jól esik, hogy érdeklődsz! Már jobban vagyok, tegnap gőzöltem kamillával, és ez nagyon sokat segített. De, ma már bejöttem dolgozni, de úgyis csak kettőig vagyok, valahogy csak kibírjuk. Már csak két hónapot dolgozom úgyis.
Te mit sütsz mostanában? :-)

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!
Hát, nem tudom, eddig mindenkitől azt hallottam, hogy minden alkalommal kaptak - legalább képet. Szívesen fizetnék is érte. Majd beszélek a dokimmal, hogy árulja el a titkot, mit kell tennem azért, h legalább egyszer én is kapjakKép Amúgy a 8. hetin nagyon szépen látszott a baba, rögtön felismerhető volt mindene. (egyébként meg nekem az is tök értékes kép lenne, ha csak egy paca látszódnaKép az én kis pacámKép
Plusz: az a véleményem, h ha jó pillanukban kapjuk el az ultrahangosokat vagy elég rámenősek vagyunk, akkor mindent el lehet érni. Többnyire kb két órát szoktam várni, legutóbb jóval utánam érkezett egy hölgy a lányával, fél óra után elkezdett hisztizni, hogy márpedig ő neki dolga van, mert ő orvos és egyébként is azonnal vegyék a lányát előre. És láss csodát, megtettékKépPedig nem is volt hatalmas pocakja, mint jellemzően a többi kismamának.
Rita: jobbulást!!!
Jaj, Lányok, amíg el nem felejtem: a 12. heti UH hasi vagy hüvelyi? KösziKép
Dóri: mikor mész legközelebb UH-ra?

krisszi

Rita: Örülök, hogy jobban vagy. Persze, hogy érdeklődöm - ne haragudj meg - de nagyon nem néztél ki jól tegnap. Kép aggódtam Érted. Én már átestem egy ilyen várandósság alatti megfázáson, és nagyon rossz volt.
Jó volt a torna. Kép Most még keményebb volt, mert combra, lábra "gyúrtunk". A barátnőm most volt először, meg is érezte KépNekem nagyon jó, mert a hát és derékfájásomat úgy elmúlasztja, hogy az hihetetlen. Viszont már egyre kevesebb a hely, mert egyre többen vagyunk. Hamarosan már be se fogunk férni a terembe Kép
Férjed mit szólt a filmekhez? Az enyém este itthon nagyon lelkes volt, ez volt egész este a téma. Meg láttam rajta ott is, hogy nagyon meghatódott mikor az első filmen kijött a baba és az apuka könnyezett. Kép Azt mondta, hogy szívesen eljönne minden előadásra, de sajna a munkája miatt, csak néha tud elszakadni ebben az időpontban.

Krisszi: A 12. heti Uh nekem hasi volt, de a barátnőmnek a hasi még nem látszott annyira, ezért csináltak hüvelyit is.

lilló

Krisszi,
Igazad van.
Ráadásul nincs iagaza annak aki azt mondja máshol is így megy. Az unokatesóm 7-hónapos terhes és minden alkalommal automatikusan kapja a képet anélkül, hogy kérnie kéne! Ráadásul most már csak a feje fér rá a képre de azért kap. Úgy is az a lényeg. Nem értem a SOTE-n miért kell ilyenekért külön kérvényt benyújtani???
dóri80

Ja és én kb. 2-hét múlva megyek legközelebb UH-ra, de még elötte megyek a dokimhoz és majd ő megmondja gondolom, hogy mikor menjek.
dóri80

Lilló!

Ne is mondd, nekem ez már a haramdik megfázásom. Már kétszer kaptam gyógyszert is, de most mindenképp el akarom kerülni. A múltkor nagyon dühös voltam, mert a sógornőm rámsózta a gyerekeit (ő meg elment spanyolórára), és mind a két gyerek jó beteg volt, persze 3 évesen még nem tudta a nagyobb, hogy nem köhögünk le senkit, hanem a szánk eláé tesszük a kezünket, úgyhogy úgy elkaptam tőlük, mint annak a rendje. Mert hogy a kismamák híresen immunisak mindenre - hát én aztán nem vagyok az. Egyébként nem szoktam ennyiszer beteg lenni! Bocs, hogy így kifakadtam.

Nálunk "apa" még dolgozza az élményt, mindenben olyan, hogy el kell telnie pár napnak, mire kiforr a véleménye (akkor viszont velős). :-) Most csak annyit jegyzett meg tegnap, hogy fogalma sincs, hogy fogja bírni, hogy én szenvedek. Mert hogy ilyen helyzetben nem látott még. És hogy hogyan bírom a fájdalmat? ... Hát, ezt én sem tudom, majd meglátjuk.

Mesa! Ha véletlenül olvasod: valamikor írd meg, hogy miért kellett magzatvíz vizsgálatra menned, és hogyan csinálták! Még nem olvastam ilyenről...
Hogy bírod az otthoni gyűrődést?

Üdv mindenkinek,
Rita

Kép

Kép
rita81

Rita: Ezt már a férjem is mondta párszor, hogy ő meg fog őrülni, ha látja, hogy szenvedek. Mondjuk ő már végigélt velem egy kórházasdit, amikor látott szenvedni, azt nem viselte túl jól.

Lányok! Egy kérdés! A málnalevél teát milyen gyakran és milyen adagokban kell inni? Jól tudom, hogy a 35. héttől lehet kezdeni?

lilló

Sziasztok!

Lillo, én a 34. héten kezdtem inni a malnalevél teat, de van aki a 35.-töl vagy a 36.-tol, valtozo... Ha van szülésznöd kérdezd meg öt is.. Naponta max 2 szer lehet inni és csak 5-6 percig lehet a vizben allni hagyni.

Lanyok, UH-val kapcsolatban: Nekem csak a 38. héten adtak képet és ugy kellett kikönyörögni.. Elötte igaz sose kértem. Lehet, hogy papirra nincs tul nagy keretük... Videoval is probalkoztunk egyszer nagyon lelkesen erre azt mondtak, hogy ez itt nem szokas Kép köszi!
De hajra hatha összejön!

Rita: Jobbulast és kerüld el a kisgyerköcöket!

Egy hülye kérdés: Nem tudja véletlenül valaki, hol lehet szobabiciklit bérelni?? mar nagyon mozognék, de kiprobalnam bevalik-e mielött veszünk egyet, hogy ne keljen kerülgetni a mini lakasban..Kép

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Lillo! malnalevél tea: 1 kavéskanalnyi/adag. Bocsi, ez lemaradt.. Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Kezdem úgy érezni, hogy iszonyú nagy mázlink volt ezzel a fényképes+kazettás dologgal... Igen, a II-es klinikán voltunk, bármilyen furcsa is. Sőt, nekünk az eddigi leghosszabb várakozási idő másfél óra volt, akkor is csak azért, mert egy épp arra kószáló AFP-s dokira vártunk. Egyébként eddig még mindig sikerült kisebb várakozással megúszni a dolgot. Mindig ebédidőben vagy utána mentünk.
A múltkor a dokim "ajánlott" egy egészségügyi központot, ahol időpontra lehet menni és kb. 7000 ft-ért csinálnak uh-t. Krisszi, ha esetleg érdekel, szívesen megadom az elérhetőségét. Én személy szerint kicsit sokallom ezt az összeget, bár ez teljesen relatív.

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Tényleg jó volt ez a kis torna. Itthon egyedül annyira nem szeretem csinálni.

A málnalevél tea mire jó?
Mi is 34 hetesek vagyunk.

Az uh-gal kapcsolatban.
Nekem az elsőt 5 hetesen csinálták arról kaptam egy képet.
Utána a Bajcsyba 12 hetesen ott nem adtak, mert nincs film, csak a sürgős esetekre címszóval. De ha legközelebb megyünk és akarunk videót fizessünk be 1500.-Ft-ot.
Hát legközelebb már nem mentünk.

Amióta a fogadott dokim van mindíg vagy képet ad, vagy cd-re felveszi a Picimet.
Igaz ez nem Tb-s rendelés, úgyhogy ezért fizetni kell.
De ezek az emlékek megfizethetetlenek.

Az Sztk-s, vagy kórházi ultrahangoknál szerintem csak a doki empátiáján múlik minden.

dorka24

Huncut!
A 7000.- az tényleg sok egy sima uh-ért.
4D-et csinálnak már 10 eft-ért.

dorka24

Csajok!

Nem ismeri valaki a moszva téren azt az egészség központ féleséget, ahol 3D-s UH is van. Nekem ez a 4D kifejezés kicsit idegen...aki ezt kitalálta elmagyarázhatná, hogy akkor mi is a 4. dimenzió?
dóri80

Huncut, elküldenéd a központ címét? Engem érdekelne, de félek is kicsit, mert a babának ez olyan -állítólag- mintha egy metrókocsi dübörögne a fülébe. ezért nem szeretnék még egy-egy extra UH-t. Van másik orvosom is (a cégem által biztosított egészségügyi hozzájárulás keretében), ő minden egyes vizsgálatkor csinált UH-t (amikor még nem voltam terhes) és mindig adott is képet. Igaz, ő volt az is, aki szeptemberben azt mondta h valszeg természetes úton nem esek majd teherbe és felírt mindenféle gyógyszert. (amit nem szedtem be, viszont novemberben, az első próbálkozásra megfogant a babaKép

Tényleg, a 12. héten mérik meg a tarkóredőt, ugye? Ezen kívül más vizsgálat (vér, vizelet, ilyesmi) lesz?

Takács doktorról van valakinek infója? Én nála születtemKép és eddig nagyon meg voltam elégedve vele, de nem tudom h milyen mint szülész.

Megint regényt írtam,
Üdv Mindenkinek!

krisszi

Dóri!
A 4. dimenzió az idő: mozgó 3D-t jelent a 4D, legalábbis én úgy tudom.
Eszembe jutott valami: miért nem csinálják a SOTE-n azt, h aki kér képet v videót, az fizessen pld egy ezrest?! Sztem simán jól járna mindenki...

Remélem, majd a gyógyszerekkel nem spórolnak, h "HÁt, Anyuka, most fogytunk ki a fájdalomcsillapítóból, ezért ezt most hanyagoljuk:D"

krisszi

http://www.bugatpal.axelero.net/3dUH.htm
Dóri, nézd meg ezt a linket.

krisszi

Köszönöm az infót Sara málnalevél ügyben! Kép

Krisszi: a 12. héten nézik a takaróredőt igen, de ez csak egy sima Uh, és azt is megmérik a többi részével a babának, szóval semmi különös. Ha már csináltak Neked teljes vérképet, meg vizeletet a 6-8. hét környékén, akkor most más vizsgálat nem lesz, majd a 16. héten az AFP és a hepatitis.

lilló

Dorka, a malnalevél tea erösiti a méhizmot, hatasosabba teszi a fajasokat. Van aki hisz benne, van aki nem. Ösrégi "recept", szülésznök is szoktak javasolni, nekem bejött... Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Krisszi! www.bhc.hu
A lap alján megtalálod a telefonszámukat is.

Kép
Kép
huncut

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?