Új privát üzeneted érkezett!

Pirus!!!
Gyönyörű szép,kisbaba!!! És persze Boldog Névnapot is. Örülök, hogy Zsombi jobban van.
Kgiulia

KépKép
kgiulia

Piroska
Boldog névnapot kívánok én is.
A kisfiad egy kis tünemény. És ez a sapi csúcs. Nagyon sok boldogságot kívánok mégegyszer.
Lini

Kép
lini

Köszönöm Lányok, nagyon kedvesek vagytok!Kép

Ezúton is szeretnék Áginak nagyon boldog Névnapot kívánni!Kép

Szuper volt a mai éjszaka is, Szabolcs 3x kelt, 5-5 percet szopizott majd mély álomba zuhant.Kép Istenem, add, hogy ne változtassa meg eme jó szokását.Kép
Még mindhárom férfi egyed alszik, micsoda csend és nyugalom, még egy kis lightos házimunkát is tudtam végezni így kora reggel.Kép

Puszi Mindenkinek: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Ági

Nagyon boldog névnapot kívánok!
Lini

Kép
lini

Sziasztok!

Pirus!!!
Gyönyörűű kisfiad van!!!!!

Ági
Boldog névnapot kivánok!!!

Tegnap voltam UH-n 7 hetes vagyok és 8,9mm és van életjel!!!:-))

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Ági! Nagyon boldog névnapot kívánunk!

Pirus! Szabolcs nagyon szép. És milyen kis rendes, hogy hagyja anyucit is pihenni. :-) (No meg dolgozni...)

Brikancs! Gratulálok a pocaklakóhoz!

Szofec

szofec

Sziasztok!

A SOTE II.-n hol, kinél és hogyan lehet jelentkezni szülésfelkészítőre?
Semmit nem találok erről...
Köszi:

Andi
mazso654

Tjutka!
Köszi a választ.
Olvasgattam már vissza.
Nem most váltottam orvost, hanem már az elején, miután kiderült, hogy az Sztk-s orvosom nem végeztetett el minden vizsgálatot.
A császár érdekelne, mert nekem azzal kell szülnöm a gerincműtétem miatt.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Ezt én is meg szerettem volna kérdezni, amit Mazso kérdezett.
CTG-re, hogy jártatok?
A 36. héttől?
Hetente hányszor?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Szia Szofec!!
Köszönöm!Olyan boldog vagyok és a hasam is ritkán fáj amióta szedem a magbeB6-ot:-))
Beszéltem a dokival is szerdán megyek hozzá:-)))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Ma köszönteni jöttem:

Joe!
Gratulálunk! Nagyon édes a kis Botond!Kép

Pirus!
Egyszerűen gyönyörű Szabolcs baba!Kép
Boldog névnapot!Kép (így utólag)
Boldog szülinapot Zsombinak!Kép (ezt meg kicsit előre)

Indigo!
Isten éltesse Fannit!Kép

Ági!
Szeretettel köszöntünk a névnapodon!Kép

puszi: Terika
terika

Sziasztok!

Pirus, gratulalok még egyszer, Szabolcska nagyon édes kisfiu! A hazimunkat azért még ne vidd tulzasba!

Agi, boldog névnapot!

Sára

Kép

Kép
saara

Brik, gratula a kis pocaklakohoz! Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Brik, gratulálok a babához!! Sok mosolygást kérünk! Kép
Pirus, hát, ez aztán a gyönyörű gyerek! Kép
Ági, neked pedig boldog névnapot kívánok!

Lányok, nem szoktam ide képet feltenni, de most mutatnom kell egy vicceset. Õ féléves kislányom, Dorka KépKépKép

Kép

KépKép
KépKép
tjutka

Sziasztok!

Gyorsan benéztem, mert már régen jártam itt. Először is:
ÁGI! NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!

Mazso: A felkészítőre nem kell külön jelentkezni, odajössz és kész. Lent a büfénél a felvételen kell minden alkalommal szólni, hogy Te az előkészítőre jöttél, ott regisztrálnak, aztán a 2. emeleten van a tanteremben az oktatás. Keddenként van 14.30-tól.

További szép hétvégét Mindenkinek!
Lilló

lilló

SziasztokKép

Köszönöm szépen mindenkinek a köszöntéseket, bevallom nagyon jól esett, főleg azok után, hogy drága páromnak lövése se volt, hogy névnapom van... ez van... pasi.... a rosszabbik fajtából, mármint ami az ünnepek dátumának megjegyzését illeti... amugy imádom őtKépKépKépKépKép

PirusKép
Fantasztikusan szép babó Szabolcska, és nagyon vagány ebben a kisruciban. Örülök, hogy megoldodót a fejés dolog is, igy mindjárt könnyebb, hogy le tudod üríteni és nem feszíti szét az embertjányát.

Mazso/Andi Kép
Mint ahogy Lilló is irta, nem kell sehol se külön bejelenteni, egyszerűen rászánod az időt, bejösz keddenként fél három elött pár perccel, lent mint a vizsgálatoknál a TAJ kártyával bejelentkezel, utána meg feljösz lifttel a másodikra, és ahogy kilépsz balra van egy nagy előadó, ott szokták tartani, általában 4 ig van, utána meg lent a földszinti könyvtárban kismamatorna van, ami szintén hasznos és jól átmozgat ahogy a lányok mesélikKép Oda elég ha hozol magaddal egy kényelmes polót, zoknit, esetleg melegitő nacit, meg érdemes egy nagytürülközöt is hogy a polifonom való fekvés kellemesebb legyen.

JutkaKép
Annyira klasz ez a kép, legszívesebben megdögönyözném a kiscsajszit, és mennyire tudja a kis fifikás hogy fotózzákKépKépKépKépKépKépKép

BrikKép
Gratula a babóhoz, olyan jó érzés mikor látjuk, hogy dobog a kis szíveKépKép

DorkaKép
Általában a betöltött 35. héttől kell kezdeni a járást, hetente egy alkalommal, a terminus végén pedig két naponta , de ezt is dokija válogatja, nekem spec már a 34. héten mennem kell, mert magas a vérnyomásom és vén vagyok már mint az országut, igy biztos ami biztos alapon már most odafigyelünk babó szívmüködésére.

Mi jól vagyunk, bár nagyon sokat keményedek esténként mostanábanKép Lehet hogy bevetem a titkos módszert és egy fél pohárka vörösbor lesz a vége, hogy csökkenjen a keményedés.
Jah és hogy ne érezzem magam már annyira jól, péntek este óta fájdogál a fogam, és uggggggggyyyyyyyy utállllllllllllllloooooooommmmmmmm a fogorvost.

puszi
Ági
33+3

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok! gratulálok a szép babákhoz!
Dorka miért a csapba kapaszkodik?Nagyon helyes!
Piros!NAGYON NAGY Gratula!
Ágneseknek sok boldog névnapot kívánok!
15+5
A terhes tanfolyam tényleg jó, a torna is szuper, tök jó, izomlázam van tőle mindig! A légzőgyakorlatokon pedig jól elnevetgélek még hazafelé is, nekem nem oda megy alevegő, ahova kell! HIHIHI

Kép
anid

Jutka nagggyon jo ez a kép Dorkarol, zabalnivalo kiscsaj! Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Köszönöm mindenkinek az izgulást és mindent!!!! Olyan boldog vagyok:-)
Tjutka gyönyörűű kislányod van!!!:-))

Én képzeljétek alig eszem, rágondolok a kajára és hányingerem van, pocaklakóm nem enged sokat enni, de keveset se sűrűn:-) Pedig mindig megbeszélem vele a dolgokat, de nem engedi akkor se:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Ma jöttünk haza a kórházból.
Köszönjük szépen a rengeteg jókívánságot! Kép
Hamaraosan írom a beszámolót.

Joe

Joe

Kép

Kép
joe

Szia Joe!
Mi még nem taliztunk, Joe gratulálok!!!! Jó egészséget, sok tejet és sok boldogságot!!! Én nagyon várom a beszámolót hogy milyen volt:-))
Puszi
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Mesa 2006.01.27 39+2 Első ? Dr. Ács ? 24
Shine 2006.02.11 37+4 Második Zétény Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Kgiulia 2006.02.16 36+2 Első/Ikrek Dorina Ilona és Lívia Mária Dr. Ács Zsoldosné Eta 24
Ágiboszi 2006.03.09 33+3 Második ? Dr. Szabó István Zsoldosné Eta 39
Annácska 2006.04.04 29+6 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 26+4 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 30
Pöttöm_Panna 2006.05.18 23+3 Második ? Dr. Bánhidy ? 29
Rita81 2006.05.12 22+4 Első ? Dr. Valent ? 24
Gabek 2006.05.24 22+4 Első Timi/? Dr. Bánhidy ? 30
Indigo 2006.05.27 22+1 Második Áron Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 29 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska <table>
Zsombor (2003.01.23)
Szabolcs Zétény (2006.01.15)</pre> 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 39 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 28 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 38 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) 26 Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Idővel
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem
Vanília Ádám (2005.12.10) 25 Dr. Várbíró ? Hüvelyi Nem
Hatos Flóra (2005.12.12) 26 Dr. Takács Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Osyne Fanni Noémi (2005.12.12) 30 Dr. Bánhidy ? Császár Nem
Joe Botond (2005.01.18) 23 Dr. Ács ? Hüvelyi Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok Kép
Joe Kép
Gratulálok a Botondhoz Kép Nagyon édes Kép

Pirus Kép
Gratulálok a kis Szabolcshoz, gyönyörű baba Kép
Boldog névnapot neked Kép

Brik Kép
Gratula a pocaklakóhoz Kép Szép várandóságot neked Kép

Jutka Kép
Édi a kislányod Kép

Lányok Kép
Remélem kedden találkozuk a felkészítőn Kép

Annácska 29+6

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Szép jó reggelt mindenkinek!

Indigo, nagyon Boldog Szülinapot Fanninak, utólag is.Kép Hogy vagytok? Ha jól emlékszem, ma van az utolsó vizsgád, ugye?
A táblázatban javítanál egy picit, mert Szabolcs végül nem kapta meg a Zétény nevet, mert azt a 3. manónak tervezzük, ebből is látszik mennyire optimisták vagyunk a nemét illetőenKép

Joe, örülök, hogy rendben haza érkeztetek a kis manókával.Kép

Mi megint egy álom-éjszakán vagyunk túl, Szabolcs már annyira jó baba, hogy férjemmel pont azt beszéltük, hogy tuti ez valami beetetésKép Szóval próbáljuk magunkat nem illúziókba ringatni.

Brikancs, gratula a magzatkához!Kép

Mégegyszer köszönöm a kedves szavakat Szabiról és a névnapi köszöntéseket!Kép

Apa most vitte a kis szülinaposunkat ovibaKép nem nagyon akart menni, látszik, hogy 1 hónapja nem volt, remélem azért nem lesz nagy harc, hogy ott maradjon.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok!

Nagyon nagy restanciáim vannak, akkorhát szépen sorban:

Pirus!
Gratulálok Szabolcshoz, nagyon gyönyörűséges kisfiú és örülök, hogy a kórházi körülményekkel is elégedett voltál!!!
Ja és boldog névnapot!!!
És Zsombinak pedig boldog szülinapot!!!!!!!

Joe!
Sok szeretettel gratulálok Botondhoz, nagyon szép kisfiú, olyan kis nyugodt arca van Kép

Ági!
Nagyon boldog névnapot Neked is!!!

Nálunk zajlik az élet, Balázzsal csináljuk a gyógytornát, járunk a nevtanba, amikor épp nem őt visszük vizsgálatokra, akkor én járok, ma épp koponya-CT-n voltam, mert nem vagyok jól mostanában, holnap megyek a gasztro-dokinénihez (Pirus, küldöm a számát!) meg a CT leletért.
Holnap jár le a próbaidőm, el se hiszem, h már 3 hónapja itt vagyok, úgy rohan az idő. A munka jó, csak rengeteg. Fizeti a cég a másoddiplomámat, úgyhogy ősztől Miskolci Egyetem, gépészmérnöki kar, 3 év. Jó lesz már egy kis tréning az agyamnak... Kép

Na rohanok, bár ma szabin vagyok, de van egy csomó dolgom, elkezdtem Balázs egykori babahordozójára új huzatot varrni, eddig nagyon szép, de még apróságok hátra vannak.

Puszi!
Annamari
muter

Sziasztok! Üdv mindenkinek!

Gabi! Jó nyaralást, a napsütést biztos jót fog tenni! Nem félsz repülni? Bár tudom, hogy ilyenkor még bőven lehet.

Ágiboszi! Tudnál nekem is segíteni a gyás/gyed/gyes ügyben? Kb. ugyanakkor szülök,mint Gabek, megvan a 180 napom - 2005-ben végig dolgoztam (igaz, hogy voltam tappenzen 2 vagy 3 hetet). Most valahol azt hallottam, hogy nem egy evnyi, hanem 2 evnyi atlagot vesznek figyelembe, ami nekem azert lenne szivas, mert 2004 szeptembereben kezdtem el dolgozni. Hallottal Te ilyenrol? Es az atlagot csökkenti, hogy 2005-ben hany hetet voltam tappenzen? Ha nem akarsz ide irni, varom a somogyiritakukachotmailpontcom-ra. :-)
Előre is köszi,

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!!!

Köszönöm mindenkinek a gratulációt!!!!

Indigó én is szeretnék felkerülni a táblára, ha lehet:-)))

Ágiboszi
Én nekem is tudnál segíteni, én ugyanúgy 2004 szeptemberében kezdtem dolgozni ezen a munkahelyemen, voltam beteg nem tudom hogy ez bele e számít a gyedbe és hogy ha a kislányommal voltam táppénzen azt is nézik? Ha holnapra megmondom mennyit voltam beteg tudnál nekem is segíteni? Előre is köszönöm neked a segítséget!!:-))) Megadom az e-mail címem: bogarbrigitta@freemail.hu

Rita
Megkérdezhetem, hogy te mikor szülsz?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Olyan régen nem voltam és csudi jó dolgok történtek!KépKépKép

Pirus és Joe, nagyon-nagyon sok boldogságot a babókhoz! Nyugis éjszakákat, sok tejcsit. Gyönyörűek!KépKép

Pirus, örülök, hogy Szabolcska megpróbált minél később kibújni.

Joe, nagyon ügyesen kikerülted azt a fránya sielős időszakot és ha időd engedi, írj Te is.

Indigo, gratulálok öcsikéhezKép

Brikkancs, neked is gratulaKép

Tjutka, ez a kép nagyon jó lett!:o:o:o

Dorka24, nekem császárom volt, mire vagy kiváncsi? A gerinced miatt csak altatásról lehet szó, vagy epidurálisról is?
Márti

KépKépKépKép
aysegül37

Sziasztok LányokKép

Bocsi hogy eltüntem idézőjelben, de végre szabin van apája és így olyan jó, hogy együtt a család, kb szerintem utoljára hármasban, mert a következő szabi adagját már szülés utánra időzitettük.

Voltam tegnap ctgén a klinikán. Szégyenlős gyerköcöm szépen produkálta magát, a szívhangja jó volt, mozgott is rendesen. Kiváncsi vagyok, mit mond ma a dokim rá, mert a fájástevékenység görbéje olyan hegy vizrajzi térkép lett, hogy öröm nézni, volt benne vagy három százas érték is, igaz akkor ugy befeszítette magát hogy azt hittem lehidalak. Meglestem anno Dani eredményeit, hát nála még a 40. héten is szinte egy lapos egyenes vonal volt.

RitaKép
A biztosítási időnél nézik azt, hogy a szülést megelező két évben voltál e 180 napig biztosítva. Ez azt jelenti hogy dolgoztál e összeségében 6 hónapot (nem a munkanapok, hanem a naptári napok a lényegesek). Nálad ez tavaly simán megtörént, így ezért izgulni valód nincs.
A táppénznél két dolgot kell külön választani: egyrészt az első 15 munkanapot! a cég fizeti a részedre, ami az átlagkereseted 80% a csak, ez beleszámít abba az összegbe, amiből kiszámolják, hogy mennyi az egy napi átlagod majd a tgyáshoz és a gyedhez. Amikor letellik a 15 nap akkor indul be az oepes táppénz, ami már csak 70% vagy korházi ellátás esetén 60%, viszont ennek az összege és a napjai sem számítanak bele az átlagkeresetbe. Mivel azt irtad hogy kb 3 hét volt, igy valószínű neked azt végig a cég fizette. A tgyásod és a gyed alapja a 2005. évi átlagkereseted lesz, aminek a 70%át kapott tgyásként, ebből nem vonnak csak adót max, a gyeded szintén ugyanennyi százalék, de ez maximálva van, tehát ha jól kerestél és többet mint a minimálbér kétszerese, akkor max 87500 Ft lesz a gyed plafonja, amiből vonnak adót és 8,5% nyugdíjjárulékot is.

Nem tudom, hogy ez igy világos e, ha nem tiszta akkor irjatok nyugodtan emailt és kérdezzetek (azért válaszoltam itt, bocsi a többiektől, de még nem javult meg a levelezőm, mára igérték hogy megcsinálják, olvasni tudok, irni nem...no comment...)

PirusKép
Fantasztikusan klasz ez a sapis kép Szabolcskáról, úgy, de úgy megszeretgetném őtKépKép
Boldog szülinapot a nagy és okos bátyuskánakKépKép

AnnamariKép
Hu azért nem irigyellek, hogy folyton van miért dokihoz járnotokKép remélem hamarosan mindenre fény derül és szépen meggyógyultok.
Ez tök jó hír hogy igy áll hozzá a cég a továbbtanuláshoz, okosodáshozKép

MártiKép
Ejj ejj, magatokról nem is irsz, hogy megy a lányod nyelvtanfolyama?KépKépKép

BrikKép
Mint ahogy Ritának is irtam, a táppénz első 15 napját kivéve, amit ugye betegszabinak is hivnak, a többi nem számit bele az átlagkeresetbe.
De irj egy emailt a pontos adatokkal, dátum, összeg stb és megprobálok segíteni kiigazodni neked is.

Emailom a profilomban is benne van: agiboszikukacfreemailponthu

Ági
33+5

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Ági, köszi a felvilágosítást - így teljesen egyértelmű, hogy mit fogok kapni. Akkor rám is igaz, hogy ebben az évben akkor megyek táppénzre, amikor jól esik.

Brik, sajnos nem tudom, mikor szülök, de jó is lenne tudni előre. :-) A kiírt időpont mindenesetre május 12 vagy plusz 1 hét. :-)

Lilló, Ági, jöttök ma?
Apa nagyon lelkes, mondtam neki, hogy ez a kaja ügy biztos nem érdekli, nem muszáj jönni - erre felvonta a szemöldökét, hogy dehát ő úgy tervezte, jön. Úgyhogy jön ma is. :-)

Üdv nektek,

Rita

Kép

Kép
rita81

RitaKép

Idén akkor mész amikor kedved tartja, az már nem számit bele az ellátási alapba, akkor kéne meggondolni, ha a gyeded igénylési lehetőségének megnyilása átnyulna esetleg jövőre, mert akkor annak az alapja az idei bér lenne, de ez tégen nem veszélyeztettKépKép

MEgyek ma én is, ha gondolod személyesen is tarthatok egy mini gyorstalpalót még az előadás elöttKépKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!!

Köszi lányok a sok bókot; hát igen, bevallom, mi is gyakran meggyömöszöljük a kis gombócfejűt... KépKépKép

Annamari, remélem semmi komolyat nem találnak nálad, és jó lenne, ha el tudnátok szakadni picit az egészségügytől végre...

Joe, remélem bevált a gyerkőc és megtartjátok... KépKépKép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka

Sziasztok!!
Rita
Bocsi úgy gondoltam hogy mikorra vagy kiírva, elnézést rosszul kérdeztem. Remélem nincs harag:-))

Ágiboszi küldtem mailt, szólsz hogy megkaptad e, mert mostanában nem minden üzim megy el valamiért, sajnos:-(
Köszi:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Na végre végeztem a vizsgával és most jön a megérdemelt pihenés. Tegnap azért nem jelentkeztem, mert aludtam délután és a párom itthon dolgozott és lefoglalta a gépet. De mától itt vagyok. Kép
Olyan fura, hogy már nem kell a sulival foglalkoznom. Kicsit ijesztő is. De majdcsak megszokom valahogy. Kép
Mi jól vagyunk, Fanni egy kicsit náthás volt, de szerencsére láza nem volt. Mára már nincs is semmi baja.
Pocaklakó növöget, sokat mocorog, szerencsére. Nálam a lábgörcsök még mindig megvannak, sajnos a hétfő éjszakám úgy telt, hogy 2 óránként ugrottam ki az ágyból, mert mindig begörcsöltem. Borzalmasan fájt. Ma már jó volt az éjszakám. Valószínűleg, hogy a hétfőibe az játszott bele, hogy egész nap mentem és nagyon megerőltettem magam. A hasam és a derekam is fájt. De muszáj volt bemennem a vizsga utána leleteimért a kórházba utána meg a munkahelyemre. Persze a tömegközlekedési eszközökön nem adják át a helyet, mert még a nagy kabát miatt nem lehet látni a pocakomat. Bár ez sem biztosíték.
Az AFP-m nagyon jó lett, a Hepatitis is negatív. Úgyhogy minden happy. Bár a 4dUH-n találtak egy kis rendellenességet. Áron veséjében folyadékot találtak. Azt mondta a dokinő, hogy annyira minimális és a hólyagja viszont nincs megtelve, úgyhogy nem elzáródásról van szó. Remélhetőleg ez a rendellenes működési zavar a következő UH-ra rendbe is jön. Úgyhogy van miért imádkozni. Volt valakinél hasonló dolog. Azt mondta a dokinő, hogy kisfiúknál ez gyakori szokott lenni.
Az előtejem is megjelent. Kép De olyan fura, mert az egyik mellemből néha nem átlátszó sárga tej jön, hanem teljesen sárga és nem látszik át. Nem tudom miért? Segítsetek. Lehet, hogy sűrűbb ott a tej? Vagy gyulladásról lehet szó, és gennyes? Kicsit aggódom. Lázam viszont nincs.

Ági, köszi a segítséget végül is kivettem a szabikat, úgyhogy most márc. közepéig nyaralok. Kép Micsoda ctg-t produkáltál. Azért még a kis pocaklakód maradjon egy darabig bent. És boldog névnapot kívánok. Kép Remélem a fogad már nem fáj.

Brik, persze, hogy bekerülhetsz a táblába. Add meg az adataidat. Kép Gratulálok a pocaklakóhoz. A hasfájást megkérdezted? Na látod egy kis magnézium csodákra képes.

Annamari, sajnálom, hogy nem vagy jól. Remélem hamar kiderül a gond és jobban leszel. A tanuláshoz, meg sok, sok erőt kívánok. Levelezőn leszel? Babahordozót varrsz???????? Csak nem?????

Pirus, én is boldog szülinapot kívánok Zsombinak, még belefér az 1 hétbe és Neked pedig boldog névnapot. Kép Fantasztikus, hogy Szabolcs ilyen jó kisbaba. Remélem Áron is ilyen lesz. Valószínűleg a bátyjára ütött, és biztosan megtartja ezt a jó szokását. Kép A táblit javítani fogom. Azért én drukkolok, hogy a 3. babátok kislány legyen. Várjuk a szülésbeszámolót. Kép

Joe, nagyon várjuk a beszámolót.Kép

Tjutka, gyönyörű a kislányod. Kép

Terika, de jó, hogy jelentkeztél. Köszönöm Fanni nevében a köszöntést. Jól vannak a fiúk? Akartam kérdezni, hogy a pici nem beteg sokat, hogy a nagyobbik megkezdte az ovit? Emiatt izgulok, ugyanis Fanni szeptembertől oviba megy a pici akkor lesz 3 hónapos és félek, hogy a Fanni hazahozza a bacikat. Mi a helyzet Nálatok ezzel kapcsolatban?

Dorka, üdv nálunk. Sokan szültünk császárral, úgyhogy kérdezz mi érdekel. Táblába nem akarsz bekerülni?

Na most ennyire futotta a Fanni már türelmetlen, jönne játszani. Mindenkinek szép napot!

Indigo

indigo

Sziasztok!

Brik, persze, hogy nem haragszom, viccesnek tűnt, ahogy kérdezted, azért reagáltam úgy! :-)

Képzeljétek lányok, úgy tűnik, hogy a klinikaiak is olvassák a topicunkat. Tegnap voltunk Barbinál tornázni, és örömmel mesélte, mint futott utána a folyosón Ács doktor, hogy olvasta a neten, milyen jó tornát tart a Barbi. :-) Gondoljátok, hogy más fórumon is megy erről a duma, vagy tényleg minket olvasott Ács doktor?

Lilló! Tegnap elfelejtettem mondani: fény derült a rejtélyre, hogy miért tartják zárva a vécéket a klinikán. Pedig nem is kérdeztem rá. A védőnő (Németh Éva) nyitotta ki tegnap az ajtót, és bocsánatkérve mondta, hogy muszáj bezárni, mert ellopják a csapokat.... No comment.
Úgyhogy szerintem a szüléshez sem kellene nagyobb értéket magunkkal vinni (leszámítva a babát a pocakban). :-) Egy barátnőmnek a mobilját lopták el a Bajcsyban, és egy kismamának alvás közben a kezéből (!) akarták ellopni, még szerencse, hogy felébredt. SZép magyar közállapotok!

Lányok, jövő héten kiemelten kispapás alkalom lesz, filmnézés! Ajánlom minden apás szülést preferáló figyelmébe. (Kitolási szakasz lesz premier planban, azt mondták, úgyhogy csak óvatosan, ha nem bírják az apukák az ilyet...)

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Mégegyszer köszönjük a gratulációkat és a kedves sorokat! Kép
Ma már 1 hetesek vagyunk és Botondka nagyon-nagyon jó baba! Remélem nem kiabálom el.....Kép
Este leteszem 10-kor alszik hajnali 3-ig szopi, aztán 6-kor szopi. Elvileg semmi okom nem lenne fáradtnak lenni mivel hagy aludni minket, de fél óránként kelek hozzá figyelem, hogy nem e fázik vagy nincs e melege, hogy lélegzik e stb.
De ezt Ti is biztos tudjátok.

Most pedig röviden a szülésről:
Bennem csodálatos élményként maradt meg, olyan amire napjában többször is szivesen visszagondolok. Szóval kedd reggel a vizsgálaton már 2 ujjnyira nyitva voltunk. Jutkával sétáltunk egy jót az Orczy kertben kb 10 perces fájásokkal. Én már kezdtem akkor izgalomba jönni, hogy hűha mi lesz itt. Kép Este fél 7-kor folyt el a magzatvíz, fél 9-re mentünk be a kórházba. Fájásgyengének tituláltak éjfélig semmit nem tágultam az 5 perces fájások ellenére. Már jártányi erőm nem volt, és anniyra nem szerettem volna infúziót kapni, hogy reszkettem a félelemtől hogy mi lesz. Eta mondta hogy ezekért a fájásokért bizony még nem jár gyerek. Ez volt számomra a mélypont. MIndig azt vártam meg kérdezgettem, hogy lesz még rosszabb? Aztán bekötötték az inf , de feküdni nem akartam úgy volt a legrosszabb. Ültem a labdán az nagyon jó volt, a fotelban, meg álldogálltam. Közben végig beszélgettünk, olyan tea délután jellege volt az egésznek jól éreztük magunkta. Aztán mikor jött egy fájás én pár percre csöndben maradtam aztán folytatódott minden. Mikor meguntuk a beszédet a párom gitározott nekünk. Nagyon meghitt és jó hangulat volt. Mikor már dolgozott bennem az oxitocin jött az Eta kinyomtatva a ctg meg a fájásfigyelő valamit, hogy na ezekért a fájásokér már jár gyerek!!! Kép) Ekkor én olyan boldog voltam. Visszatért minden erőm! És csak az járt a fejemben, hogy ezért már jár. Kép Még viccelődtünk is mikor jött egy nagyobb fájás, hogy no ezér már két gyerek is jár. Szóval így mulattuk az időt fél 1-től kb fél 4-ig. Jó érzés volt tudni, hogy már halad a dolog. De rettegtem mindig az ismeretlentől. aztán jött a pillanat, mikor doki bácsi mondta, hogy na lehet nyomni. Én nem éreztem tolófájást, igazából semmit sem éreztem csak azt hogy fekve marha nehezen viselem a fájást. Aztán jött egy fájás, de elsőre rossz helyre nyomtam. A következőnél nagyon jól esően fent megtámasztotta a hasam tetejét a doki bácsi és így már teljes értékűen tudtam nyomni. 1 fájás alatt 3 nyomás, a 2. nyomásnál rám szóltak, hogy lassabban levegő ki. Köv fájás tol, lassan aztán kint is volt a baba. Én meg: "Ennyi volt?" Jót nevettünk, én el sem akartam hinni, hogy megszületett a kisfiunk.
Etának köszönhetően gátvédelemmel szültem, és nagyon hálás vagyok neki ezért is meg azért hogy ilyan csodálatos élménnyé tette számomra az egész szülést. Kép Kép

Most pedig megyek, mert fölébredt a Kisfiam! Kép

Puszi Mindenkinek!

Joe & Boti aki ma 1 hetes

Joe

Kép

Kép
joe

Sziasztok!

Indigo: Gratulálok a vizsgáid befejezéséhez, és jó, hogy itt vagy megint, és ilyen sokat írtál Kép (Nem felejtem ám el, hogy mikor először feljöttem a topic-ra Te "pátyolgattál") Kép Kép Kép
Ne izgulj a Kisfiad miatt, hiszen a dokinő is azt mondta,h a következő Uh-ra elmúlik, bár könnyű ezt mondani, de azért bízom benne, hogy tényleg megoldódik.
Az előtejem nekem is néha teljesen sárga, van amikor meg átlátszó. Amikor megjelent akkor - asszem ezt írtam is, hogy én kicsit rosszul voltam, hánytam, meg talán lázam is volt - de azóta nem volt semmi ilyesmi, a színe miatt nem aggódtam, bár nekem első Babám, szóval nem tudom, hogy melyik a jó szín, vagy mi a rendellenes.
A helyátadásról a buszon annyit, hogy nem biztos, hogy nem azért nem adják át a helyet, mert nem látszik a kabátban a pocid, ha látnák se biztos, hogy átadnák. Nekem már eléggé látszik kabátban is, mégis egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányan adják át a helyüket. Sajnos ez manapság a trend. Igyekszem mindig olyan helyet keresni, ahol ha nagy a tömeg el tudok bújni, és védve van a pocim a lökdösődéstől. Mert igazán nem azért vágynék leülni, mert fáradt vagyok - az vagyok néha, de azt kibírnám -hanem mert féltem a nagy tömegben a Babát a pocimban.

Rita: Hát ez tényleg no comment! Magyarország! Komolyan ezen agyaltam, hogy miért vannak zárva a WC-k, minden eszembe jutott, csak ez nem. De naív vagyok.
A topicolvasó dokiknak meg jó olvasást Kép Kép Kép Biztos néha jókat mosolyognak Kép

Üdv.
Lilló

lilló

Joe, nagyon örülök, hogy ilyen szép élmény a szülésed! Szuper, hogy minden ilyen jól sikerült!

Rita, tuti, hogy olvas minket Ács doktor, mert amikor a gyerekágyról mentünk haza mondta, hogy már nagyon hiányolnak a babaneten...én is csak lestem... De szerintem ez így jó, mert szerintem egy csomó olyan dologról is tudomást szereznek az orvosok, amiről egyébként nem beszélnénk velük és ez talán segíti őket a munkában.

Kép
emma8

Sziasztok!

Én március 9-re vagyok kiírva. Van valaki aki a környéken fog szülni?
Joe, komolyan mondom, meghoztad a kedvem a szüléshez. Ha lehetne, máris nekifognék. Kép
kingacs

Sziasztok!

Akkor ezek szerint nem csak nekem nem adják át a helyet a BKV-n. Bevallom, hogy engem ez mindig nagyon feldühít, tiszta ideges vagyok, mire odaérek valahova. Úgyhogy, mostanában, ha tehetem, inkább kocsival járok. Pedig látom, hogy néha feltűnik az embereknek, hogy várandós vagyok, látom, hogy nézik a pocakom, és semmi reakció. Talán ketten adták át eddig a helyüket. Talán úgy gondolják, hogy még kicsi a hasam, bírok még állni?! A legdühítőbb, amikor tényleg nem lehet felférni a buszra, és attól tartok, hogy összenyomnak. Ha meg nem szállok fel, megfagyok a megállóban. Nem egy családbarát intézmény ez a tömegközlekedés!

Lányok, az előtej mikor jelenik meg? Én azt hittem, csak az utolsó hónapban. Most 23 hetes vagyok, az normális, hogy még nincs?

Kép

Kép
rita81

Rita, hát nem csak azért kéne az embereknek átadni a helyet egy kismamának, mert nem bírja az állást, de nálam már többször volt, hogy ráfékezett a busz és megrántottam a hasam. Szóval ezért lenne jobb ülni. Dehát ez van. Én mindig átadtam a helyem időseknek és kismamáknak. Dehát ez én vagyok. Most viszont ha egyszer leülök, jöhet bárki persze ha nagyon idős az már, de nem állok fel. Most van az én időm. Kép
Az előtej a 20. héttől jelenhet meg, de van akinél nincs is. Úgyhogy emiatt ne aggódj. Ez nem jelent semmit. Nekem a Fanninál is volt mégsem sikerült szoptatni. Valakinél nincs és a szopinál minden simán megy. Úgyhogy nem izgulj.

indigo

Joe, szuper a történeted. És tök jó, hogy ilyen pozitív élményként maradt meg.

Kingacs, üdv közöttünk. Nézd meg a táblázatot, van aki akkor fog szülni, min Te.

Lilló, tényleg én pátyolgattalak? Aranyos vagy. Remélem én is, hogy minden rendben lesz Áron veséjével a következő UH-n.

Rita, igen olvassák a topikot és néha álnévvel egy doki is szokott írni, főleg ha egészségügyi kérdést teszünk fel. De már nagyon régen nem írt. Kár. Kép

indigo

Rita: Nekem az előtejem karácsony másnapján jelent meg, akkor voltam a 23.héten, de tényleg ne izgulj, ha Neked még nincs, mert én tartom egy másik fórumon a kapcsolatot áprilisi kismamikkal, és sokaknak nincs még. Ez mégcsak összefüggésben sincs a majdani tejcsi mennyiségével - állítólag. Amúgy nekem se rendszeresen van. Ha van is, akkor is csak pár csepp, és főleg éjszaka,vagy este reggelre meglátszik a felsőmön.Most pl már egy ideje nem jött. Szóval érdekes...

Egyébként azt én is észrevettem, hogy néznek a tömegközlekedésen, de van úgy, hogy inkább csak feltűnően elfordulnak, néznek ki az ablakon. Vagy hirtelen úgy csinálnak, mintha aludnának. Egyébként az a négy ember aki eddig átadta a helyét mindegyik különböző korosztályból volt, és a négyből három volt nő ;)Milyen jó megfigyelő vagyok, nem? Lehet ebből írom a következő szakdogámat?

Indigo: Igen, még nagyon az elején sokat írtál nekem, mert melltartó ügyben is Te adtál tanácsot Kép Azért ez megmarad Kép

Joe: Olyan jó, hogy leírtad a szüléstörténetedet, olyan jó ilyet is olvasni. Kép Gyakran szeretnék olyan kismamákkal beszélgetni, akik hasonlókat mesélnek,mint Te, mert a legtöbben a horror-storyjukkal jönnek, amit nem szeretek hallgatni, sőt, csak hallgatok, de nem hallok meg. Nemtom miért jó ez Nekik? Én amúgy nagyon félek a szüléstől, de ettől függetlenül már nagyon várom.

lilló

Sziasztok!

Joe: nagyon jó hallani, hogy teljesen jól vagy, érződik rajtad, hogy boldog anyuci lettél. CSak igy tovább!

Van egy precedens sztorim bimbóvédő ügyében.
Én ugye használom első perctől kezdve. Egy szép napon leültünk Botival szopzni. Ölbe vettem és amig matattam a védő után, mit látok? Kicsi fiam kiszolgálta magát és elkezdett szopizni, méghozzá nagyon ügyesen! Abszolút tökéletes technikával evett és azóta természetesen minél többször védő nélkül etetem, hátha mégis el tudjuk hagyni. Azonnal nem merem eldobni, mert félek, hogy újra kisebesedik a mellem, úgyhogy szépen fokozatosan haladunk.
Az sem szokta Botit megzavarni, ha az egyik etetésnél használok bimbóvédőt, a másiknál pedig nem.
Ezek alapján azt hiszem, hogy nem olyan nagy mumus az a védő, hogy végleg rászokjon a pici.

Keresztkérdés: HOL VAN MESA?????????????????????
KépKépKépKépKép
kgk

Sziasztok!
Joe! Nagy gratula a kis Botihoz! Szorítok, hogy ilyen jó baba maradjon. Két jó tanácsot adnék, ha megengeded: soha ne ébreszd föl, még ha át is alszik 1 kajálást; ne szégyellj lefeküdni aludni, amikor csak teheted.
A történeted nekem is kellemes emlékeket idézett föl. Ha nem fogzana a drága ded mostanság, akkor azt mondanám, hogy na, jöhet a következő. De fogzik, így a túlélésre rendezkedtem be.

Nekem sem adták át a helyet a BKV-n még igen egyértelmű állapotomban sem, csak kb az esetek felében. Sőt, volt aki úgy szaladt , ha hamarabb érjen oda, és ő tudjon leülni. Mellesleg ez kisbabával a karon is előfordul.

Előtejci: nekem a terhesség vége felé volt némi foltocska a cicitartón, de csak a baloson, és mára a balos cicit kivonta a forgalomból a lányom, vagyis nincs benne tejci. (Így aztán marha csini vagyok, mert van egy őszibarackom, meg egy dinnyém Kép.) Szval tényleg semmit nem jelent az előtej léte - nemléte.

A kh-ba soha nem jó 5let nagy értéket magunkkal vinni. Bár nekem semmi rossz tapasztalatom nem volt- igaz a telefonom már 6 éves, és önvédelmi fegyvernek is felér a modernebbek mellett, más értéket meg nem vittem - de azért a fényképezőt nem mertem bevinni, pedig jó lett volna.

Kitartás lányok! Holnaptól enyhül a hideg.
Zsu
zsuzs74

Sziasztok!Kép

Leültem, hogy írjak, erre olyan sokat kellett -szerencsére- visszaolvasnom, hogy írni már nem maradt időmKép
Most akarok vasalni, és megnézni közben egy DVD-t.Kép

Na, akkor majd holnap írok, remélem addigra én is elkészülök a szüléstörimmel.

Csak egy pár gondolat:

Joe, szuperek voltatok!

Indigo, Zsombinak, sőt nekem is pangott a vesém, amikor vele voltam terhes, szerencsére nem lett belőle semmi gond, megoldódott magától.

Kinga, én Zsombival végig használtam bimbóvédőt. Most viszont, képzeljétek el, egyáltalán elő sem vettemKépKépKép nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nélküle is szoptatnom. Eleinte eléggé kisebesedett és vérzett is, de kentem a Purelannal és Garmastannal, illetve hagytam a levegőn száradni, így 1-2 nap alatt rendbejött és mostanra már egyáltalán nem is fáj, ha Szabi bekapja.
Képzeljétek már 100ml-ket eszik az én drága zabagépemKép még emelett is sikerül 200ml-t lefejnem naponta, az landol a mélyhűtőben.

Puszi mindenkinek, holnap próbálok jönni és többet is írni!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

SziasztokKép

BrikKép

Megkaptam, ma megprobálok rá értelmesen válaszolni, de ha belegabalyodom akkor úgy is át foglak irányitani profi szakemberhezKép

KingacsKép
Fent a kezem, én is március 9 re vagyok kiirva pocaklakónkkalKépKép

JoeKép
Olyan jó volt olvasni, hogy csodálatos élménynek maradt meg a szülés, látszik a soraidból hogy sugárzol a boldogságtólKép Csak így tovább.

IndigoKép
Fogadd nagy gratulációmat a sikeres vizsgaletételekhez, nagyon ügyi vagy. Nálunk Daninak a megszületése után a hathetes kontrollon mondták hogy vesetágulata van, de egy hónapra rá már ki is nötte, sok fiúnak van ilyen, régen észre sem vették, mivel ugye nem volt ennyire fejlett a technika. Mennek a drukk manók hogy a következő uhán a nyomát se leljék.

Lilló, RitaKép
Remélem eléggé kiokosítottalak titeket tegnap és nem lefárasztottalakKépKép Még egy amit elfelejtettem mondani, hogy a magzati kedvezményt ne felejtsétek el, mert az még nektek is jár idén a szülést megelező hónapig, tudjátok a havi 3000 Forint adójóváírás, a táppénznél is igénybe lehet venni...

PirusKép
szuper hogy igy beindult a szopi, lassan akkor tele lesz a mélyhütőKépKép És nem semmi fogyasztása van Szabolcsnak, ha már 100 akat szopizik. Tejleadáson nem gondolkodtál? vagy inkább menjen tartaléknak?
Jah és sikerült a csajt utolérned a papírok intézése miatt?

KgkKép
ez nagyon jó hír, és alapból babafüggő a dolog, tehát nem mindegyik lesz ugy mond cumizavaros a bimbóvédőtől, lassan, szépen fokozatosan el fogtok oda jutni hogy már egyszer sem kell, és hidd el a cicid se fog kisebesedni.

ZsuKép
fogzásra nem tudom hogy probáltad e már, de nálunk nagyon hasznos volt és bevált a chamomilla CH 15 ös homeos bogyó, legtöbbször este alvás elött adtam be neki és simán végig aludta az éjszakát, ha meg napközben volt nagyon nyügi akkor akkor is adtam neki. HA ismered akkor tudod hogy egy adag 5 bogyó, de kicsiknél elég 3 bogyo is, müanyag kanálban tedd bele és egy pici vizzel old fel és ugy add be neki. Nagyobb babók már vigan el is szopogatjákKépKép
Jobban segitett nekünk, mint a dentinox és társai...

Előtejem nekem pl a fiamnál egy csepp se volt, és mégis 21 hónapig szopizott a nagyfiú (ha rajta múlna még mindig azt tenné a drágaságomKép), most viszont már találkoztam vele egy két éjszaka szép foltot hagytam, meg volt hogy kikristályosodott a cicifixben a bimbó körül. Egyéne vállogatja, hogy van vagy sincs és abszolute nem mérvadó hogy tudunk e szoptatni majd vagy sem.

BKV, hát számomra egy külön állatfajt jelent. Mivel nem vagyok egy nádszál alkat, igy rajtam elég sokára lehetett észrevenni hogy nem egyszerűen dagi vagyok, hanem ketten is vagyunk. Senkinek eszébe se jutott átadni a helyet, sőt sokszor még a fiammal a karomon is át akartak nézni rajtam, nah ekkor kicsit felhergeltem magam és azóta úgy vagyok vele, hogy jó hangosan kérek helyet mikor senkinek se akarodzik felállni, ha gyerekkel vagyok, ilyenkor már nem merik megcsinálni hogy ne álljon fel valaki... Ezt azért alkalmazom, mert amugy meg engem evett a méreg hogy hogy lehetnek ennyire közömbösek (legfinamabb kifejezés erre).

Magunkról gyorsan:
Tegnap voltam megmutatni a ctgémet, hála minden rendben vele, sőt a sok keményedéstől még nem nyiltam meg, nah ennek örültem a legjobban, hogy még van időnk szülni és ezt manócska is támogatja bentről. Babó szépen fejvégűre fordult és elképzehető hogy e miatt volt olyan hegy vizrajzi térkép a fájás tevékenység, mert akkor is fészkelte magát odabentKépKép

Hétfőn megyek ujra ctgére, 10,30ra, jön valaki esetleg?

Mesa tényleg nagyon hallgat, csak nem babázik már ő is?Kép

puszi
Ági
33+6

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Szia Ági!

Tök jó, hogy befordult a Babád KépKép
Egyébként nem fárasztottál le tegnap, segítettél és ezt köszönöm! Kép A 3000 Ft-ot azt már kapom a 90. betöltött nap óta , akkor kértem róla igazolást a dokimtól és a munkaügyre bevittem. Egyébként nálunk ebből a szempontból rendesek a munkaügyisek, mert ilyenekért szólnak, hogy el ne felejtsem Kép De ez a 3000Ft nem szűnt meg idéntől, mióta duplázódott a családi pótlék?
Egyébként nálunk nem is nekem, hanem a páromnak megy a 3000 Ft is, meg majd a családi pótlék is, mert egy cégnél dolgozunk, és azt mondták a munkaügyisek, hogy mivel a férjem pénze sokkal több, mint az enyém alapjáraton is, jobban járunk, ha ő kapja a dolgokat az adó miatt. (???) Ezt igazán nem értettem, de nekem tök mindegy melyikünk kapja, családban marad.

Egyébként még kiderülhet szülésig, hogy kisfiad vagy kislányod lesz, vagy ez már csak élesben derül ki? Kép

Akkor már nem is jársz velünk sokáig az előkészítőre? Kép Kép

Üdv. Lilló (26+6)

lilló

LillóKép

A 3000 Ft még továbbra is jár azoknak akik, dec 31ig betöltötték a 91. napot, így nektek is, ez a szülés elötti hónapig vehető igénybe. Az végül is tök mindegy hogy melyikötök kapja, a lényeg mindig az, hogy legyen miből levonni, vagyis 3000 Ftnál több adó fizetési terhe legyen a páciensnek, mert csak akkor tudják ugye érvényesíteniKépKépKép

Jah és azért szóltam, mert a páromnak ujra ki kellett tölteni egy formanyomtatványt (nálunk is ő veszi igénybe) hogy még idénre is kéri az érvényesítést, persze amikor megszületik manófejű akkor már lemondja és megigényli majd a családi pótlékot.

Még van mondjuk lehetőségünk arra hogy kiderüljön szülés elött a neme a pocaklakónknak, de a legvégső eset se rossz, mikor megszületik akkor már kénytelen lesz elárulni magátKépKépKép

Hát ez attól függ hogy mikor dönt úgy manócska hogy itt az ideje kibujni, én mondjuk még a március 7 ei felkészitőn is szivesen ott lennékKépKép (9re vagyok kiirva).

Örülök. hogy rendesek nálatok a munkaügyisek, bevallom mostanában ritkán hallok dicséretet ezekre a kollegákra, meg kell őket becsülni, mert sok múlik rajtuk és a jó indulatukon, hogy a lehető legjobban jöjjön ki bizonyos dolgokból az emberjánya.

Jah és maga a családi adókedvezmény a kétgyerekes családokig idén megszünt, a 3 gyermekesek vehetik igénybe, jóval kevesebb összeggel mint tavaly, sőt még jövedelem határt is szabtak ami fölött már nem érvényesíthető, mindezt a dupla cspvel magyarázzák... no comment...

Ági
33+6

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!!!

Indigo köszi!!! Elküldöm mailben:-))

Voltam ma a dokimnál azt mondta minden rendben. Kérdéseim vannak: A vércsoport ellenanyag vizsgálatát azt is vérvételből nézik? Van köztetek olyan akinek lakásban van kutyija? Azt mondták kutyitól is el lehet kapni úúú nem tudom mit, de a macsektól is. Szerintetek mennyi az esély hogy semmi gond nem lesz. Mi az a VRRC?
Bocsi a sok kérdésért!!!!!:-)))

Ágiboszi!!!
Köszi, hogy segítesz még annyit tudok hozzá írni, hogy 15 betegszabim egy nap táppénz volt 2005-ben.

Joe

Olyan jó hogy ilyen jó volt a szülésed:-))) Olyan jó volt olvasni amit irtál:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?